🔹 آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸معنای «آمن سخطه عند کل شر» در دعای رجبیه چیست؟🔸
💎 در سوره بقره می فرماید [ما شما را به امور مختلفی امتحان می کنیم]: «ولَنَبْلُوَنَّكُم بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ». چرا؟ چون می خواهیم شما را بیدار کنیم. بعد می گوید: این تهدید نیست، این فرصت است: «وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ» یعنی به چشم تهدید به این نگاه نکن. به چشم یک فرصت به آن نگاه کن.
💎 شما در دعای ماه رجب هم عین همین را دیده اید. در دعای رجبیه اینطور می گوییم: «یا من ارجوه لکل خیر و آمن سخطه عند کل شر». نقل کرده اند از حضرت آیت الله جوادی آملی (حفظه الله) در مورد قسمت دوم این فراز که ایشان فرموده اند: چطور می توانیم بگوییم «آمن سخطه»؟ گویا این ثقیل بوده برای ایشان. چون قرآن می فرماید که: «أَفَأَمِنُوا مَكْرَ اللَّهِ فَلَا يَأْمَنُ مَكْرَ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْخَاسِرُونَ». [وقتی قرآن اینطور می فرماید]، چه طور انسان «آمن سخطه» باشد؟ ایمن از سخط خدا باشد؟ ایشان گفته اند که این جمله، اِخباری نیست. ظاهر آن، اِخبار است اما باطن آن اِنشاء است. یعنی: «خدایا من را ایمن از سخط خود قرار بده».
ایشان بزرگ هستند و بزرگوار. اما نه، معنای این فراز از دعا، این نیست. معنی آن این است که: «وقتی که شرّی به من می رسد، نشانۀ این نیست که تو از من بَدَت آمده و مورد سخط تو هستم. من ایمن هستم از اینکه شرّی که به من می رسد، از روی سخط تو باشد.»
💎 این فراز از دعا، ناظر به این آیه ی سوره فجر است: فَأَمَّا الْإِنسَانُ إِذَا مَا ابْتَلَاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ وَنَعَّمَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَكْرَمَنِ . وَأَمَّا إِذَا مَا ابْتَلَاهُ فَقَدَرَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَهَانَنِ . كَلَّا ...»: یعنی این طور نیست که [وقتی شری به من می رسد معنایش] «اَهانن» باشد. لذا به همین جهت است که می گوید: «و آمن سخطه عند کل شر». یعنی [شر]، تهدید نیست، بلکه فرصت است. شرّی که به من می رسد برای این است که من خودم را جمع و جور کنم و از خواب غفلت بیدار بشوم. چیزهایی که ظاهرش شرّ است، اینطور نیست که خدا به انسان غضب کرده و به این شرّ مبتلا شده.
💎 خدا، دکتر من است. می خواهد مداوایم کند. دکتر که سخط ندارد به مریضش! دکتر هر کار که بکند، اگر از مریض بپرسی نظرت درباره دکتر چیست، می گوید: «آمن سخطه عند کل شر». اگر قلبم را در بیاورد، اگر استخوان ترقوه ام را ارّه کند و قلبم را از وسط سینه بیرون بیاورد، باز می گویم: «آمن سخطه عند کل شر». چون می خواهد رگ قلبم را باز کند. می خواهد مداوایم کند. این حسن ظن به خداست.
4_5913691996861499988.mp3
10.28M
🤲 قرائت زیارت #آل_یاسین
🎙 بانوای : حاج میثم مطیعی
🔺 اجراشدهدر: فروردین سال ۱۳۹۹
💠 قرار عاشقی در هیأت مجازی
MaheRajab.mp3
4.97M
🔰 روایتی از فضائل #ماهرجب
💠 روزهای پایانی ماه رجب را دریابیم
یک روز روزه درماه رجب موجب یاری در پل صراط است👏🎉
هرکس سه روز آخر رو روزه بگیره
از شدت های قیامت رها میشه و برات آزادی از آتش جهنم به او داده میشه😍
🎙 دکتر میثم مطیعی
1556019735_امامزمانعالی(1).mp3
14.71M
🔊 #صوتی ؛ #پادکست
📝 کارهای امامزمان (عج)چیه؟🤔
👤 استاد #عالی
🔖 #روزشمار_نیمه_شعبان ؛ ۲۲ روز تا سالروز میلاد منجی عالَم
🍃🍃🍂🍃🍂🌹🍂🍃🍂🍃
١٣
#دعاي_مكارم_الاخلاق
وَ صَحِّحْ بِمَا عِنْدَكَ يَقِينِي
خدایا بواسطه آن قوه اي كه در نزد تو است، يقين مرا تصحیح کن !
وَ صَحِّحْ باب تفعیل است. در واقع امكان فاسد شدن يقين هست كه عرض مي كنيم خدایا یقین مرا به تدریج تصحیح کن و هیچ آنی خطایی بر یقین من بار نشود.
ما بايد از يك یقین حداقلی برخوردار باشيم . خیلی از ما از این حداقل یقین بی بهره ایم. حداقل یقین اينست كه ان لا تخاف مع الله شی با خدا از هیچ کسی و هیچ چیزی نترسيم.
در روایت مي فرمايد:کمترین روزیي که بین مردم تقسیم شده روزي یقین است.
تعداد متدین ها زياد است اما چند نفر حقيقتا اهل یقینند؟ اكثر مردم تا اسم ابر قدرت می آید، می ترسند در حاليكه وقتي امور را به خدا تفويض مي كنيم نبايد از هيچ چيز بترسيم است . و يا همه مردم تا اسم جنگ و ویرانی می آید، نگران می شوند. در حاليكه بسياري از مواقع در جنگ هم خير زيادي نهفته است و موجب كسب عزت و شرف و حفظ غيرت مي شود.
بنابراين مردم شايد اهل ایمان باشند اما اهل یقین نیستند.
بین ایمان و یقین فرق است .
یقین از افضل مراتب ایمان است. در روایت آمده است : اذا اراد الله بعبد خیراً فقّقه فی الدین زمانی که خدا بخواهد به بنده ای خیر دهد او را دین شناس می کند. دین را عمیق یاد مي گیرد نه سطحی و ظاهری.
این که می گویم الهی خدا خیرت دهد یعنی الهی فقیه شوی. و یقین را به او الهام می کنم.
نگویید همین ایمان را داشته باشیم یقین را بعدا كسب مي كنيم و عجله اي نيست.
در روایت تأكيد شده است مرتب از خدا گدایی یقین را داشته باشید.
امیر المومنین علي عليه السلام می فرمایند : و اسئل الله الیقین از خدا درخواست یقین بکنید .
به خود و ظرفيت اندك خود توجه نکنم بلكه بگویم خدایا تو می تواني ظرف مرا افزايش دهي و قابليت ازدياد یقین را در آن قرار دهي .
و ارغبوا الیه فی العاقبة رغبت داشته باشید به یقین تا عاقبت و آخر كار ، نکند آخر کار اهل یقین بشويم بايد از خدا بخواهيم از اول تا آخر کار یقین داشته باشيم.
حضرت میفرمایند: خیر ما دار فی القلب الیقین بهترین چیزی که در دل می چرخد یقین است. از خدا بخواهيم همان بهترین را نصیب ما کند.
بطور مثال به ما می گویند اگر قرض بدهی خدا ده برابر به تو می دهد. اما من یقین ندارم و می گویم حالا جهيزيه دخترم چه می شود؟ بيماري و پيري خودم چه مي شود؟ یقین ندارم كه خدا ده برابر اعطا مي كند گرچه علم دارم می توانم ده تا روایت و آیه هم برای شما بیان كنم اما یقین ندارم و قرض نمی دهم و چون باور ندارم و الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا تو برای خدا کار کن خدا بهترین راه را جلوی پایت می گذارد و چون یقین ندارم کم کاری می کنم و می گویم این همه انرژی خرج کنم
در پايان چه می شود؟ فکر می کنم محتاج دیگران می شوم.
برای خدا کار کن خدا صد برابر این انرژی را در اختیارت میگذارد. یقین دارم اگر دین خدا را كمك کنم خدا مرا لنگ نمی گذارد. اگر یقین نداشته باشم هر کسي می گوید چقدر از خودت کار می کشی؟ نه صبح داری نه شب داری؟ ببین صورتت چقدر چروک شده؟یک ذره خودت را متعادل نگه دار . در صورتيكه خدا فرموده تو برای دین من مایه بگذار من هم تمام مایه ام را برای تو می گذارم اما چون یقین ندارم مسامحه و سهل انگاری مي كنم.
در دعاهای هر روز ماه رجب یک درخواست داریم:
ویقین العابدین لک
خدایا من از تو یقین کسانی را که فقط تو را بندگی می کنند، می خواهم ، خدايا بندگی غیر را نصيبم نكن
ادامه دارد
استاد بروجردي