🌺قُلْ يا عِبادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّـهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
بگو: ای بندگان (گنهکار) من که از حد گذرانده و بر خویشتن جنایت روا داشتهاید، از رحمت خدا نومید نشوید؛ زیرا خداوند همهی گناهان را (با توبه) میآمرزد؛ چه اینکه تنها او بسیار آمرزنده و مهربان است.
زمر - ۵۳
⭕️ شخصی به امیرالمؤمنین (علیه السلام) عرض کرد: «مرگ را برایم وصف کن». حضرت فرمود: «با مرد آگاهی روبرو شدهاید. مرگ یکی از سه امری است که بر آدمی وارد میشود: یا نوید به نعمتهای جاودان است و یا خبری است به عذاب همیشگی؛ و یا اندوهگین نمودن و ترسانیدن است، و کار شخص «محتضر» مبهم میباشد، زیرا نمیداند جزء کدامیک از این سه گروه خواهد بود؛ امّا انسانی که دوستدار و مطیع ما باشد، به نعمتهای جاودان نوید داده شده، و دشمنانی که با ما سر ستیز دارند، عذاب ابدی در پیش خواهند داشت و امّا آن کس که وضعش معلوم نیست و نمیداند سرانجامش چه خواهد شد، مؤمنی است که به زیان خود زیاده روی نموده و مشخص نیست سرانجامش به کجا خواهد کشید، خبر مبهم و ترسناکی به او میرسد، ولی خداوند هرگز او را با دشمنان ما برابر نخواهد کرد، و به شفاعت ما او را از جهنّم بیرون میآورد، پس کار نیک انجام دهید و از خدا اطاعت کنید. مطمئن نباشید و سزای گناه را از طرف خدا ناچیز مشمارید! زیرا شفاعت شامل حال «مسرفین» نخواهد شد، مگر بعد از سیصدهزار سال.
(تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۲۵۰)
سلام
صبحتون بخیر و عافیت
https://eitaa.com/mosaferanekhak
🔹عَسى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ
🔹چهبسا از چیزی بدتان بیاید که برایتان بهتر باشد، و چهبسا چیزی را دوست داشته باشید که برایتان بد باشد، و خداوند (همه چیز را) میداند و شما نمیدانید.
بقره - ۲۱۶
سلام🌹
صبحتون بخیر و عافیت
https://eitaa.com/mosaferanekhak
📌توصیه های علامه حسن زاده آملی به اهل سلوک| 💠 قسمت اول:
1⃣ قرائت مستمر و انس همیشگی با قرآن: «هر اندازه که به قرآن نزدیک شوى، به انسان کامل نزدیک شدهاى، به حظ و بهرهات از قرآن بنگر! حقایق آن، درجات ذات و مدارج عروجند»
2⃣ دائم الوضو بودن: «اى دوست! بدان که، وضو نور است و دوام در طهارت، تو را به عالم قدس ارتقا دهد و این دستور عظیم النفع، نزد اهلش مجرب است؛ بر تو باد مواظبت بر آن».
3⃣ قلت طعام: «اى دوست! طعام بسیار، قلب را میمیراند و باعث طغیان و لجام گسیختگى خواهد شد. گرسنگى از اجلّ خصال مومن است».
4⃣ قلت کلام: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: «جز به ذکر خدا، زیاده مگویید، چه سخن بسیار که در آن ذکر خداوند نباشد، قلب را قساوت بخشد».
5⃣ محاسبه نفس: امام کاظم (علیه السلام): «کسى که هر روز به محاسبه نفس نمیپردازد، از ما نیست: اگر عمل نیکویى از او سرزده باشد؛ از خداوند طلب زیادىاش کند و اگر عمل نادرستى از او سر زده باشد استغفار نموده، توبه کند».
https://eitaa.com/mosaferanekhak
📌توصیه های علامه حسن زاده آملی به اهل سلوک| 💠 قسمت دوم:
6⃣ مراقبه: «بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! مراقبه یعنی اینکه، بنده بداند خداوند بر او رقیب و به او نزدیک است و به افعالش علم دارد و حرکاتش را میبیند و اقوالش را میشنود و بر اسرارش اطلاع دارد و نمیتواند خود را از خدا پوشیده نگه دارد و از سلطه او خارج شود».
7⃣ رعایت ادب در محضر خداوند: «امام جواد (علیه السلام) در تبیین حقیقت ادب فرمودند: قرآن را همان گونه که نازل شده است قرائت کنید و سخن ما را همان طور که گفتهایم، روایت کنید و خداوند را به حالتى که محتاج و نیازمند اویید بخوانید».
8⃣ عزلت: «معناى اصلی عزلت، عزل حواس است به خلوت، از تصرف در محسوسات؛ چه هر آفت و فتنه و بلایى که روح بدان مبتلا گردد، حواس در آن دخالت دارد. با خلوت و عزل حواسّ، مدد نفس از دنیا و شیطان هوا و هوس منقطع میگردد».
9⃣ تهجد: دستور خدای متعال به پیامبرش برای وصول به مقام محمود است: وَ مِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَهً لَکَ عَسى أَنْ یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُودا (اسراء، ۷۹). و علت بهرهمندی پارسایان از نعمتهای اخروی را شبزندهداری آنان معرفی میکند (ذاریات، ۱۵-۱۹)
https://eitaa.com/mosaferanekhak
💠 کیمیای اخلاص!
✅ حضرت علامه مصباح یزدی«رحمه الله علیه»:
🔸[برای موفقیت] مهمترین شرط اثباتی که باید رعایت کنیم اخلاص است یعنی تلاشمان را برای خدا انجام دهیم؛ خدایا! چون تو دوست داری انجام میدهم، نه برای اینکه دیگران از من تعریف کنند، نه برای اینکه به من احترام بگذارند، دست من را ببوسند و…؛ فقط چون تو دوست داری انجام میدهم.
🔹اگر این گوهر و این کیمیا را پیدا کردیم مس وجود ما طلا میشود. طلا چیست؟! دیگر نمیشود برای آن قیمت قائل شد!
❇️ از همین امروز با امام زمان عهد ببندیم که آقا! ما میخواهیم در راهی قدم برداریم که شما بپسندید، خودتان کمک کنید. ما شرط میکنیم آنچه در توانمان است و میتوانیم، کم نگذاریم. شما هم آقایی بفرمایید و کمکمان کنید تا این راه را درست طی کنیم و به ثمر برسانیم.
https://eitaa.com/mosaferanekhak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برای_معشوقت_زبون_بریز
🔺اگر نماز شب میخوانی اما قبل از احرام بستن ، بازبان خوش با همسرت حرف نمیزنی ، احرام دگر بند!
https://eitaa.com/mosaferanekhak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اهمیت بازی و تفریح با فرزند
حضرت آیت الله حائری شیرازی
https://eitaa.com/mosaferanekhak
✳ با هر کس نباش!
🔻 با هر کس نباش!
با کسانی باش که تو را زیاد میکنند.
و بدان هر کس جز حق از تو میکاهد
و ببين
هنگامی که با فلان شخص یا بهمان نفر مینشینی، او چه چیزی را در تو بزرگ میکند؟
خودش را؟
خودت را؟
دنیا را؟
و یا خدا را...؟
#استاد_علی_صفایی_حائری
از کتاب #آیه_های_سبز
https://eitaa.com/mosaferanekhak
✳ مهمانِ دلهای شکسته
🔻 اين دعاهای ماه رجب و شعبان برای آن است که انسان را هم شايسته کند که «مهمان» خدا شود و هم شايسته کند که «مهماندار» خدا شود. در اين معامله، سود کلاً مال انسان است! چون گاهی خدای سبحان مبايعه میکند، خريد و فروش میکند و با انسان گفتوگو دارد؛ چه اينکه در مناجات شعبانيه همين است. اما خدا مهمان ما باشد يعنی چه؟
✅ اين در حديث قدسی آمده است که «انا عند المنکسرة قلوبهم» يعنی خدای سبحان مهمان «دلهای شکسته» است و آن انکسار، آن فقر، آن خضوع، آن خشوع، آن بندگی خالص را خدا میپذيرد. اين «انا عند المنکسرة قلوبهم» جزء مصاديق مهمانشدن خدا نسبت به دلهاست.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#رجب #این_الرجبیون
https://eitaa.com/mosaferanekhak
🌸 وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكاً وَ نَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ أَعْمى
🌺 و هر کس که از یاد من دل بگرداند، زندگی سختی خواهد داشت و روز قیامت، کور محشورش میکنیم؛
طه - ۱۲۴
سلام🌹
صبحتون بخیر و عافیت
ولادت امام جواد علیه السلام بر شما مبارک باد
بی نهایت
📌توصیه های علامه حسن زاده آملی به اهل سلوک| 💠 قسمت دوم: 6⃣ مراقبه: «بر تو باد مراقبه! بر تو باد مر
📌توصیه های علامه حسن زاده آملی به اهل سلوک| 💠 قسمت سوم(آخر):
0⃣1⃣ تفکر: الَّذینَ یَذْکُرُونَ اللَّهَ قِیاماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ یَتَفَکَّرُونَ فی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَکَ فَقِنا عَذابَ النَّار (آل عمران، ۱۹۱)
1⃣1⃣ دائم الذکر بودن: هم ذکر زبانی و هم ذکر قلبی
2⃣1⃣ ریاضت علمی و عملی: «ریاضت، در دو راه علم و عمل، و تنها بر طبق نهج شریعت محمدى. از غیر این راه جز بعد و دورى حاصل ناید».
3⃣1⃣ همت عالی: «همت عالى داشته باش! به حدى که کسی یا چیزی را عبادت نکنى جز خداى تعالى؛ حتی از روی رغبت به بهشت و وحشت از جهنم هم عبادت نکنی و الا هوای خود را عبادت کردهای».
4⃣1⃣ توبه از کارهای بد و خوب! «استادم آیهالله الهی طباطبائی فرمود: «توبه حقیقى آن است که از خیر و شرت انابه کنى! من اندکى اندیشیدم و سپس گفتم: اما توبه از شر، حاجتى به بیان ندارد، و لیکن توبه از خیر چیست؟. فرمود: آنچه که ما، آن را خیر میپنداریم، مانند نماز و روزه و قراءت قرآن و درس گفتن و تحقیقات درسیمان و امثال آن، اگر براستى، آن را مورد تامل قرار دهیم، در خواهیم یافت که همگى ناقص و غیر کاملند پس بر شخص بینا، واجب است که از این اعمال ناقص نیز توبه کند و قصد نماید که آنها را بر وجه کاملى که مقبول خداوند است به جاى آورد».
📚 کتاب لقاء الله| تالیف علامه حسن زاده آملی
https://eitaa.com/mosaferanekhak
🌷وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَيْها لا نَسْئَلُكَ رِزْقاً نَحْنُ نَرْزُقُكَ وَ الْعاقِبَةُ لِلتَّقْوى
🌺 خانواده خود را به نماز فرمان ده؛ و بر انجام آن شکیبا باش! از تو روزی نمیخواهیم؛ (بلکه) ما به تو روزی میدهیم؛ و عاقبت نیک برای تقواست!
طه - ۱۳۲
سلام🌹
صبحتون بخیر و عافیت
https://eitaa.com/mosaferanekhak
✅ سوال: اگر فردا صبح از خواب بیدار شوید و ببینید که بیست کیلو چاق شدهاید نگران نمیشوید؟
☑️البته که میشوید! سراسیمه به بیمارستان تلفن میزنید: الوو، اورژانس؟ کمک، کمک، من چاق شدهام!
✳️اما اگر همین اتفاق به تدریج رخ بدهد، یک کیلو این ماه، یک کیلو ماه آینده و…
آیا باز هم همین عکس العمل را نشان میدهید؟
☑️نـه! با بیخیالی از کنارش میگذرید.
✴️برای کسانی که ورشکسته میشوند، اضافه وزن میآورند یا طلاق میگیرند یا آخر ترم مشروط میشوند این حوادث دفعتاً اتفاق نمیافتد. یک ذره امروز، یک ذره فردا و سر انجام یک روز هم انفجار و سپس میپرسیم: چرا این اتفاق افتاد؟
❎️زندگی ماهیّت انبار شوندگی دارد. هر اتفاقی به اتفاق دیگر افزوده میشود، مثل قطرههای آب که صخرههای سنگی را میفرساید.
اصل قورباغهای به ما هشدار میدهد که مراقب شرایطی که به آن عادت میکنید باشید!
🔴 ما باید هر روز این پرسش را برای خود مطرح کنیم: به کجا دارم میروم؟ آیا من سالمتر، مناسبتر، شادتر و ثروتمندتر از سال گذشتهام هستم؟ و اگر پاسخ منفی است بی درنگ باید در کارهای خود تجدید نظر کنیم.
https://eitaa.com/mosaferanekhak
علامه حسن زاده آملی:
▪️ هر صبح وضو بگیرید، ۱۹ بار بسم الله الرحمن الرحیم بگویید تا آن وضو تطیرتان کند؛
و آن (بسم الله...) بلیات و شعله اشتغالات جهنمی دنیا را رفع کند.
https://eitaa.com/mosaferanekhak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چند توصیه شنیدنی با چاشنی طنز
#دکتر_عزیزی
https://eitaa.com/mosaferanekhak
✳️ بینیازی گذرا، بینیازی پایدار
🔻 #امام_هادی علیه السلام میفرماید: «استغنائک عن الشئ خیر من استغنائک به» یعنی از چیزی #بینیاز باشی، بهتر است از اینکه بهوسیلهی آن چیز بینیاز شوی؛ زیرا وقتی روح از چیزی مستغنی شد (استغناء عن الشئ) بهتر است از این که روح بهوسیلهی آن چیز مستغنی گردد. پولدار شدن، استغناء بالشئ است ولی نیاز به پول نداشتن و مستغنی از پول شدن، این استغناء عن الشئ است.
🔸 #مؤمن شدن، ملتفت الی الله شدن و متوکل علی الله بودن، و به خدا وابسته بودن و... غنای روحی و روانی به انسان میدهد، و همین است معنای #استغناء، یعنی استغنای از پول و ثروت. آن استغنایی که خدای تعالی استغنای طیّب میداند، این است که انسان از نظر روحی غنی شود.
🔹 برخی از صفات با نفس انسان #اتحاد_وجودی پیدا میکنند؛ مانند همین غنا و وقتی اتحاد وجودی پیداکرد، این غنا، غنای ذات و روح انسان میشود. ولی وقتی بهوسیلهی پول غنا حاصل شد، این غنا ذاتی او نیست. غنائی است گذرا که گاهی هست و گاهی نیست.
🔺 شما باید بیابید که غنی هستید و بینیازید، البته نه با پول بلکه بدون آن. به فرمایش امام هادی (علیه السلام)، چون از پول بینیازید، بینیاز هستید، و این نعمتی است، و این شأن شماست.
#آیت_الله_حائری_شیرازی
از کتاب #تحجرگرایی
https://eitaa.com/mosaferanekhak
┄═﷽═┄
وَلَقَدْ نَعْلَمُ أَنَّكَ يَضِيقُ صَدْرُكَ بِمَا يَقُولُونَ ﴿۹۷
فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَكُنْ مِنَ السَّاجِدِينَ ﴿۹۸﴾
وَاعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّى يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ ﴿۹۹﴾
🌺 ما میدانیم سینهات از آنچه آنها میگویند تنگ میشود (و تو را سخت ناراحت میکنند)(۹۷)
(برای دفع ناراحتی آنان) پروردگارت را تسبیح و حمد گو! و از سجدهکنندگان باش(۹۸)
و پروردگارت را عبادت کن تا یقین [= مرگ] تو فرا رسد (۹۹)
🌹سلام🌹
صبحتون بخیر و عافیت
https://eitaa.com/mosaferanekhak
بی نهایت
┄═﷽═┄ وَلَقَدْ نَعْلَمُ أَنَّكَ يَضِيقُ صَدْرُكَ بِمَا يَقُولُونَ ﴿۹۷ فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَك
پیام ها
1- اگر بدانيم رنج ما زير نظر خداست، تحمّل مشكلات آسان مىشود. «نَعْلَمُ»
2- ظرفيّت تمام افراد حتّى انبيا محدود است. «يَضِيقُ صَدْرُكَ»
3- گاهى لجاجت و ياوهگويى، سعهصدردارترين افراد را در فشار قرار مىدهد. «يَضِيقُ صَدْرُكَ» با آنكه خداوند فرموده: «أَ لَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ»
4- سينه پيامبر در جنگها تنگ نشد، ولى از حرفها دلگير شد. «يَضِيقُ صَدْرُكَ بِما يَقُولُونَ»
5- دواى فشار روحى وروانى، نماز، سجده، تسبيح و حمد خداوند است. يَضِيقُ ... فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ ... وَ اعْبُدْ (ابن عباس مىگويد: هرگاه پيامبر صلى الله عليه و آله غمگين مىشد، به نماز برمىخاست.) «1»
6- مهمتر از عبادت، استمرار آن است. «وَ اعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّى يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ»
7- تداوم بر بندگى حق، سبب پيدا شدن يقين است. وَ اعْبُدْ ... يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ
#استاد_قرائتی
https://eitaa.com/mosaferanekhak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میلاد امیر عاشقان امیرالمؤمنین علی علیه السلام تبریک و تهنیت باد
https://eitaa.com/mosaferanekhak
13.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عادی شدن گناه...
https://eitaa.com/mosaferanekhak
💮 مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً كَثِيرَةً وَ اللَّهُ يَقْبِضُ وَ يَبْسطُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
🌸 کیست که به خدا «قرض الحسنهای» دهد، تا خدا آن را برای او، چندین برابر کند؟ و خداست که [روزی را] تنگ می گیرد و وسعت می دهد؛ و [همه شما برای دریافت پاداش] به سوی او بازگردانده می شوید.
بقره - ۲۴۵
🌺 امام صادق (علیه السلام)- بر در بهشت نوشته شده: «[پاداش] قرض هجده برابر و صدقه ده برابر است»
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۲۴۸
سلام🌹
صبحتون بخیر و عافیت
🌹❤️🌹عیدتون مبارک 🌹❤️🌹
https://eitaa.com/mosaferanekhak
بی نهایت
💮 مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً كَثِيرَةً وَ اللَّهُ
نکته ها
در تفاسير مختلف آمده است كه اين آيه به دنيال آيه قبل كه مردم را به جهاد تشويق مىكرد، مؤمنان را به انفاق و وام ترغيب مىنمايد. زيرا همانگونه كه براى امنيّت و صيانت جامعه، نياز به جهاد و تلاش مخلصانه است، همچنين براى تأمين محرومان و تهيه وسايل جهاد، نياز به كمكهاى مادّى مىباشد.
موضوع وام دادن به خدا، هفت بار در قرآن آمده است. تفسير مجمعالبيان شرايطى را براى قرضالحسنه بيان كرده است. از آن جمله:
1- از مال حلال باشد.
2- از مال سالم باشد.
3- براى مصرف ضرورى باشد.
4- بىمنّت باشد.
5- بىريا باشد.
6- مخفيانه باشد.
7- با عشق وايثار پرداخت شود.
8- سريع پرداخت شود.
9- قرض دهنده خداوند را بر اين توفيق شكرگزار باشد.
10- آبروى گيرنده وام حفظ شود.
#استاد_قرائتی
https://eitaa.com/mosaferanekhak
روز ولادت امیرالمومنین و شب جمعه هست، یاد کنیم و قدمی برداریم برای همه پدران و مادران آسمانی، علی الخصوص همه عزیزان بی وارث و بدوارث که سخت محتاج توجه ما هستند و دستشان از همه جا کوتاه است...
#مادرم_روحت_شاد
https://eitaa.com/mosaferanekhak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این واقعیت الان بعضی از ما آدمهاست،
خدا به همه ما رحم کنه
#استاددانشمند
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
خدایا آنی و کمتر از آنی ما رو به حال خودمان وامگذار🤲🤲
https://eitaa.com/mosaferanekhak