♨️احادیث حیرت آور عید غدیر♨️
⁉️دقت کردین که برگزاری مراسمات عید غدیر، هر سال داره با شکوه تر از سال قبل میشه؟
⁉️می دونید علتش چیه؟
☀️حدیث های عجیبی درباره عید غدیر داریم که اگه همه ازش با خبر بشن، برای عید غدیر چوب حراج میزنند به دارایی شون و بی مهابا ریخت و پاش می کنند تا جایی که برای عید غدیر همه لباس نو میخرند و شب عید غدیر مردم از بس شربت و شیرینی میخورند از ایستگاه های صلواتی فراری میشن و روز عید غدیر هم، همه حتی اونایی که ماه رمضون بهونه میگیرند، روزه می گیرن 😄
👇مثلا حدیث های زیر :
🌺امام علی (ع) : خرج کردن یک درهم در این روز، پاداش 100هزار درهم در روزهای دیگر و حتّی بیشتر دارد. (مصباح المتهجد، ج2، 757-758)
(یعنی روزهای عادی هر مقدار صدقه بدی یا به کسی کمک کنی ، 10برابرش بهت برمیگرده ولی روز عید غدیر این ثواب 100 هزار برابر میشه یعنی هر چی خرج کنی، یک میلیون برابرش بهت برمیگرده😱)
🌺امام صادق (ع) :
«یکی از وظایف روز غدیر این است که مؤمن تمیزترین و گرانقدرترین جامه های خویش را بپوشد.»
🌺امام صادق (ع) :
غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق (در راس آنها خود ائمه معصومین)و یک میلیون شهید (در راس آنها حضرت عباس و شهدای کربلا) و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد.(بحار ج6 ص 303)
🌺امام صادق (ع) :
روز غدیر خم عید بزرگ خداست ، خدا پیامبرى مبعوث نکرده ، مگر اینکه این روز را عید گرفته و عظمت آن را شناخته و نام این روز در آسمان، روز عهد و پیمان و در زمین، روز پیمان محکم و حضور همگانى است . ( وسائل الشیعه ، 5: 224، ح .1 )
🌺 امام علی (ع):
اگر کسی از آغاز دنیا تا پایانش، روزها را روزه و شبهایش را احیا بگیرد، به پای ثواب روزۀ این روز- اگر خالصانه باشد- نمیرسد. (مصباح المتهجد، ج2، 757-758)
🌺امام صادق (ع):
عید غدیر روزی است که خداوند دو برابر تعداد رهاشدگان از آتش جهنم در ماه مبارک رمضان و شب قدر و شب عید فطر، از آتش جهنم رها می کند و گناه 60 سال را می بخشد. (بحار ج 94 ص119)
یا علی🌹🌹
📡حداقل برای یکنفر ارسال کنید☝️
@moshaver2020
🔴 #پیامبر_صلّی_الله_علیه_و_آله:
💠 هر کس #شاهد ازدواج مرد و زن مسلمان شود، رحمت حق او را در برمیگیرد و ثواب هزار #شهید برایش مینویسند و براى هر گامى که برمیدارد، ثواب یک پیغمبر دارد و براى هر کلمهاى که جهت اصلاح طرفین بگوید، #ثواب عبادت یک سال میبرد و به خانه خود باز نمیگردد، مگر اینکه آمرزیده شده است.
📙 ارشاد القلوب
🆔 @moshaver2020
💠روزى مأمون به امام رضا عليه السلام گفت: بزرگ ترين فضيلت امير مؤمنان على عليه السلام در قرآن كدام است؟
🔻امام رضا عليه السلام جواب داد: فضيلتى كه آيه مباهله بر آن حكايت دارد. خداوند متعال مى فرمايد:
🔸فَمَنْ حَاجَّكَ فيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَأَبْناءَكُمْ وَنِساءَنا وَنِساءَكُمْ وَأَنْفُسَنا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللّهِ عَلَى الْكاذِبينَ🔸
عید #مباهله مبارک
💠 @moshaver2020
تحقیقات نشان میدهد که هرچقدر"نه" گفتن برای بچه ها سخت ترباشد،
احتمال بروزاضطراب وافسردگی درآنها بیشتر بوده وهمه این عوامل باعث؛
کاهش اعتماد به نفس آنهاخواهد شد.
@moshaver2020
👋مشاوره :
🎓فرزند_پروری
#مهمانی
آداب مهمانی را می توانید با مهمان بازی به کودک یاد دهید. یک بار شما مهمان خانه ی فرضی او شوید و بار دیگر او مهمان خانه ی شما.
هر بار نقش دو کودک "یک بار نقش کودک بی ادب، بار دیگر نقش کودک با ادب" را بازی کنید و هر بار از آدم های خیالی که نقش عمو، خاله، دایی، عمه و... را بازی می کنند نظر خواهی کنید و نظر شان را راجع به هر دو کودک بپرسید.
@moshaver2020
🍃🥀 بخشـی از زیبــائیهـایِ 🥀🍃
↶ وقــایــعِ کــــــربـــلا ↷
✿ زيباترین خـواهـشیـکزن ↯
همراه کردن زهير با امام حسین علیهالسلام توسط همسرش
✿ زيباترين بـازگشـت ↯
توبه یِ حرّ و الحاق به سپاه امام حسين علیهالسلام
✿ زيباترين وفـاداری ↯
آب نخوردن حضرت اباالفضل علیهالسلام در شطِ فُرات
✿ زيباترين جنـگ ↯
نبرد حضرت علیاکبر علیهالسلام با دشمن
✿ زيباترين واکنـش ↯
پرتاب کردن سر وهب توسط مادرش به طرف دشمن
✿ زيباترين پـاسـخ ↯
" احلیٰ مِن الْعَسَل "
جناب قاسم ابن الحسن علیهالسلام
✿ زيباترين هـديـه ↯
تقديم عون و محمد به امام حسين علیهالسلام توسط مادرشان حضرت زينب سلام الله علیها
✿ زيباترين نمـاز ↯
نماز ظهر عاشورا در زير باران تير
✿ زيباترين جـاننثـاری ↯
حائل قرار دادن دست ها، توسط عبدالله ابن الحسن علیهالسلام و دفاع از عمو
✿ زيباترين سخنـرانـی ↯
سخنرانی امام سجاد علیهالسلام و حضرت زينب سلام الله علیها در کاخ ظلم
اما از همه زیبائیها زيبـاتر ،،،
جمله «ما رأيتُ إلّٰا جَميلاً»
که حضرت زينب سلام الله علیها حيدر وار بيانش کرد ....
وقتی که یزید با کنایه از ایشان پرسید :
خب ، چه دیدی !!؟
و خانم جواب دادند :
⇦ غیر از زیبـائی چیزی ندیدم ⇨
@moshaver2020
🔴 #تقویت_رابطه_عاشقانه
💠 مردها بدانند #کمک به همسر در امور خانه و نگهداری از #بچهها باعث میشود که زن #فرصت و #حوصله کافی برای روابط عاشقانه و محبتآمیز با شما را داشته باشد.
💠 کارهای #سنگین و زیاد در خانه زن را از لحاظ روحی و جسمی #خسته میکند و ناخودآگاه #نشاط و توان ایجاد رابطه #عاطفی قویتر و مستمر با همسر را از دست میدهد.
💠 برای زن خیلی #شیرین است که گاهی شوهرش، متواضعانه در خانه خدمت کند. اینکار لذت رابطهی شما در #خلوت را نیز زیاد میکند.
🆔 @moshaver2020
کسانی که به پزشکان مراجعه میکنند بسیار شجاع هستند!
شبکه سلامت خبر داد:
سالانه ۲میلیون ۶۰۰ هزار نفر بر اثر تشخیص و معالجه اشتباه پزشکان فوت میشوند!!!
یعنی هر ۵ دقیقه ۲ نفر بر اثر تشخیص ومعالجه اشتباه میمیرند🙄🙄🙄🙄
👌ورشکسته بودن نظام پزشکی مدرن جای خود، تعجب برانگیز آنست که مردم با شجاعت تمام در این مراکز حضور پیدا میکنند!!!
@moshaver2020
هدایت شده از رنگـــــــا رنـــــگ
رومیان(اروپای فعلی)چندصدسال
با ایرانیان جنگیدن
مغولها چهارمرتبه به ایران حمله کردن
وحتی به حیوانات هم رحم نکردن،
عنگلیسیها نه میلیون ایرانی
رابا راه انداختن قحطی کشتند
هیچ وقت هیچ بازیگری نگفت؛
چرا بااروپا،عنگلیس،مغولستان
رابطه دارید؟؟؟
ولی هی میگن ما باصدام جنگیدیدم
چرا باعراق رابطه دارید؟؟؟
حربه دشمن امروز
جنگ راه انداختن بین عرب وفارس است
خواهشابیدارباشید
@moshaver2020
اهمیت ندادن به لذتها وتفریحات
عاملی است برای دور شدن از مناجات باخداو معاش خوب وصله با اخوان
امام کاظم فرمودند:
«إِجْتَهِدُوا فى أَنْ یَکُونَ زَمانُکُمْ أَرْبَعَ ساعات:ساعَةً لِمُناجاةِ اللهِ، وَساعَةً لاَِمْرِالْمَعاشِ، وَساعَةً لِمُعاشَرَةِ الاِْخْوانِ والثِّقاةِ الَّذینَ یُعَرِّفُونَکُمْ عُیُوبَکُمْ وَیُخَلِّصُونَ لَکُمْ فِى الْباطِنِ، وَساعَةً تَخْلُونَ فیها لِلَذّاتِکُمْ فى غَیْرِ مُحَرَّم وَبِهذِهِ السّاعَةِ تَقْدِروُنَ عَلَى الثَّلاثِ ساعات.»:
بکوشید که اوقات شبانه روزى شما چهار قسمت باشد:1 ـ قسمتى براى مناجات با خدا، 2 ـ قسمتى براى تهیّه معاش، 3 ـ قسمتى براى معاشرت با برادان و افراد مورد اعتماد که عیبهاى شما را به شما می فهمانند و در دل به شما اخلاص مىورزند، 4 ـ و قسمتى را هم در آن خلوت می کنید براى درک لذّت هاى حلال [و تفریحات سالم] و به وسیله انجام این قسمت است که بر انجامِ وظایف آن سه قسمت دیگر توانا می شوید.
بحارالانوار
@moshaver2020
چطورنصیحت بکنیم؟؟؟؟؟
🔹امام سجّاد عليه السلام:
🍃أمّا حَقُّ المُستَنصِحِ : فَإِنَّ حَقَّهُ أن . . . تُكَلِّمَهُ مِنَ الكَلامِ بِما يُطيقُهُ عَقلُهُ ؛ فَإِنَّ لِكُلِّ عَقلٍ طَبَقَةً مِنَ الكَلامِ يَعرِفُهُ ويَجتَنِبُهُ
🍃اما حقّ نصيحت خواه: حق او آن است كه... با او به كلامى سخن بگويى كه عقلش تاب تحمّل آن را دارد ؛ زيرا براى هر عقلى ترازى از سخن است كه [فقط] آن را مى فهمد و از آن مى پرهيزد
📚تحف العقول صفحه 269
🔹 @moshaver2020
#آبرو_بری
شیطان همه بدها رادوست دارد وبه خانه ش راه میدهد الایک عده را که شیطان هم از آنها متنفراست
آن عده کسانی هستندکه بدنبال ریختن آبروی مومنی باشندوبرای مومنین نسبت بدی رامیسازند
محَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ مُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ قَالَ لِى أَبُو عَبْدِاللَّهِ عليه السلام مَنْ رَوَى عَلَى مُؤْمِنٍ رِوَايَةً يُرِيدُ بِهَا شَيْنَهُ وَ هَدْمَ مُرُوءَتِهِ لِيَسْقُطَ مِنْ أَعْيُنِ النَّاسِ أَخْرَجَهُ اللَّهُ مِنْ وَلَايَتِهِ إِلَى وَلَايَةِ الشَّيْطَانِ فَلَا يَقْبَلُهُ الشَّيْطَانُ؛ مفضل بن عمر گويد: امام صادق عليه السلام به من فرمود: هر كه بر ضرر مؤمن داستانى بگويد و قصدش عيب او و ريختن آبرويش باشد كه از چشم مردم بيفتد خداوند او را از دوستى خود بدوستى شيطان براند و شيطان هم او را نپذيرد. (اصول كافى، جلد 4، صفحه:62 رواية:1)
دراختلافات آبروبری نکنیم
@moshaver2020
اگرنرفتیم کربلا برای زیارت ،چه بکنیم که ناممان جزء زوار نوشته بشه؟؟؟؟؟
امام صادق علیه السلام
مسئله راحل کرده
میفرمایند؛
اگرنرفتیدزیارت کربلا، برویدبه زیارت زوار امام حسین علیه السلام تا نامتان جزء زوار امان حسین نوشته بشه
والسلام
#الحسین_یجمعنا
@moshaver2020
✅پرسش:
خیلی سعی می کنم عصبانی نشوم اما نمی شود. چطور می توانم عصبانی نشوم؟
🌺پاسخ:
1- در مورد عصباني شدن به اين نکات توجه کنيد:
الف:📌 تغيير حالت
براي کنترل غضب، بايد تغيير حالت بدهيم. چنانچه اگر سگي بهسوي انسان حمله کند، براي رهايي از حمله او بايد فورا بر زمين بنشينيم تا او متوجه شود کاري با او نداريد، دزد نيستيد و يا مهمان صاحبخانه هستيد. در باب خشم نيز روايت شده استکه وقتي خشمگين شديد اگر در حال ايستاده هستيد، بنشينيد تا سگ نفس، نتواند به ايمان شما حمله کند. پيامبر گرامي اسلام (صلّي الله عليه و آله و سلّم ) در اين زمينه ميفرمايند: «...إِذَا غَضِبَ أَحَدُكُمْ فَلْيَجْلِس»،[1]؛ «زمانيکه يکي از شما عصباني شد، بايد بنشيند»
ب: 📌سکوت کردن
وقتي ماشين در حال حرکت جوش ميآورد، راننده سريعا کنار ميزند و چند لحظه توقف ميکند تا موتور خنک شود، که در غير اين صورت ممکن است آسيب جدي به خودرو وارد آيد، انسان در حال عصبانيت نيز بايد چند لحظهاي را سکوت کند، و به مشاجره خود ادامه ندهد، تا آتش درونش فروکش کند. اين نسخه شفا بخش پيامبر بزرگوار اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) استکه ميفرمايند: «إِذَا غَضِبَ أَحَدُكُمْ فَلْيَسْكُت»،[2]؛ «هرگاه يکي از شما عصباني شد بايد سکوت کند.»
ج:📌 وضو گرفتن
همانطور که آب آتش را خاموش ميکند، وضو گرفتن نيز باعث فروکش کردن آتش درون برآمده ازخشم و غضب است. رسول خاتم (صلي الله عليه و آله و سلم) در اين زمينه ميفرمايند: « أَنَّ الْغَضَبَ مِنَ الشَّيْطَانِ وَ أَنَّ الشَّيْطَانَ خُلِقَ مِنَ النَّارِ وَ إِنَّمَا يُطْفِئُ النَّارَ الْمَاءُ فَإِذَا غَضِبَ أَحَدُكُمْ فَلْيَتَوَضَّأْ»،[3]؛ « خشم از شيطان است و شيطان از آتش آفريده شده است و آتش با آب، خاموش ميشود. پس، هرگاه فردي از شما خشمگين شد، وضو بگيرد»
د: 📌مشارطه
براي مهار کردن نفس، انسان با خود شرط کند که هر گاه مرتکب فلان رذيله اخلاقي شود، بايد فلان عمل دشوار و شاقّ را انجام دهد. در احوالات مرحوم آيت الله العظمي بروجردي (رحمة الله عليه) آمده استکه «ايشان نذر کرد اگر خشم خود را کنترل نکند و به مردي تندي نمايد، يک سال پشت سر هم روزه بگيرد. ولي روزي هنگام مباحثه علمي با يکي از شاگردان خود که مطالب درسي را به خوبي نميفهميد، طاقت نياورد و به او تندي کرد، و چون نذرش شکسته شد، يکسال پشت سر هم روزه گرفت تا نذرش را ادا نمايد»[4]
2- در مورد کنترل زبان، سعي کنيد کمتر صحبت نماييد و به ذکر الهي خود را مشغول داريد.
3- در مورد دعا بايد بدانيد که شما از خدايي درخواست داريد که علاوه بر قادر بودن، حکيم و دلسوز و عالم مطلق هم هست، بنابراين ما وظيفه داريم، بندگي خدا را انجام دهيم، و شرايط دعا را رعايت کنيم و نتيجه را به خود خدا بسپاريم.
پينوشت:
[1]. نزهة الناظر و تنبيه الخاطر، ص 33
[2]. بحارالانوار،ج68،ص404
[3. همان،ج70،ص272
[4]. احمد دهقان، چهل مجلس، هزار حديث، ص220
#اخلاقی
#مشاوره#عصبانیت
@moshaver2020
سوال:
🔰میزان اطاعت از پدر و مادر تا چه مقدار لازم است؟ آیا والدین می توانند فرزندان را به رعایت امور اخلاقی امر کنند؟
✍️️پاسخ:
✅امام رضا (علیهالسلام) میفرمایند: نیکی به پدر و مادر واجب است، اگرچه مشرک باشند؛ ولی اگر امر به معصیت خداوند کردند، نباید از آنان اطاعت شود.(۱)
اما در غیر این صورت، یعنی در مستحبات، مکروهات و مباحات، اطاعت از آنان لازم است. لذا فقها فرمودهاند:
اگر پدر و مادر فرزندشان را از روزه مستحبی نهی کنند، احتیاط واجب آن است که روزه نگیرد. همچنین اگر روزه مستحبی فرزند موجب اذیت پدر و مادر بشود، باید ترک شود و اگر روزه گرفت باید افطار کند.(۲)
اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کنند که نماز را به جماعت بخواند، چون اطاعت پدر و مادر واجب است، بنا بر احتیاط واجب باید نماز را به جماعت بخواند و قصد استحباب نماید. (۳)
یا مثلا نماز اول وقت مستحب است؛ اما اگر پدر فرزند را به انجام کاری مستحب یا مباح امر کند، اطاعت آنها بر نماز اول وقت مقدم است. (۴) با این بیان والدین می توانند به امر اخلاقی که مستحب است امر نمایند.
مرحوم شهید در قواعد فرموده: شکی نیست که هر آن چیزی که نسبت به بیگانگان واجب یا حرام است، نسبت به پدر و مادر واجب است و پدر و مادر ویژگیهایی نیز دارند که از این قرار است:
اول: مسافرت مباح یا مستحب بدون اذن و رضایت پدر و مادر حرام است؛
دوم: اطاعت پدر و مادر در هرحال واجب است حتی درمورد شبهه؛ زیرا ترک شبهه مستحب و اطاعت آن دو واجب است؛
سوم: اگر پدر و مادر او را صدا زدند و اول وقت نماز است، خواندن نماز را تأخیر اندازد و جواب آن دو را بگوید؛
چهارم: اگر از حضور به جماعت منع کردند، اقرب آن است که لازم نباشد قبول، مگر هرگاه بر والدین شاق باشد، مثل آنکه در تاریکی شب در وقت عشا یا صبح برود؛
پنجم: درصورتیکه جهاد واجب کفایی باشد نه تعیینی، میتوانند او را از رفتن به جهاد منع کنند؛
ششم: اگر مشغول نماز نافله باشد و پدر و مادر او را صدا بزنند باید نمازش را قطع نموده و جواب بدهد؛
هفتم: اگر پدر اجازه ندهد، فرزند نمیتواند روزه مستحبی بگیرد، همه اینها درحد توان و قدرت است.
پی نوشت ها:
۱.مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج۷۱، ص۷۲.
۲. موسوی خمینی، روح الله، توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج۱، ص۲۲۹، مسئله ۱۷۴۱.
۳. موسوی خمینی، روح الله، توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج۱، ص۱۹۰، مسئله ۱۴۰۶.
۴. عاملی، محمد بن مکی، شهید اول، القواعد و الفوائد، ج۲، ص۴۷ ۴۹.
@moshaver2020
👋مشاوره :
🎓 روانشناسی_تربیتی_کودک
#مچ_گیری
مچ فرزندانتان را زمانی که کار
خوبی انجام می دهند بگیرید.
مانند پلیسی نباشید که منتظر دیدن کار بدی از فرزندتان هستید.
👌 *بچه ها هم مانند ما از این که مدام مورد انتقاد قرار بگیرند بیزارند.*
@moshaver2020
👋مشاوره :
🎓روانشناسی_تربیتی_کودک :
#مدرسه
👌چنانچه فرزند دلبند شما برای اولین بار می خواهد به مدرسه برود به نکات ذیل توجه کنید لطفا:
۱-بچه ها درک درستی از جدائی ندارند و وقتی می گوئید از اول مهر باید به مدرسه برید فکر می کنند باید خانه را ترک کرده و برای همیشه به مدرسه بروند مرتب بگوئید :
_ یادت باشه ظهر که از مدرسه برگشتی قصه هائی که اونجا برات گفتن رو برام بگیا
_اگر تو مدرسه بهت فوتبال یاد دادن حتما یادت باشه ظهر که برگشتی به منم یاد بدیا
این گونه در ذهن کودک تثبیت می شود که مدرسه یک مکان موقت است و منزل یک مکان دائمی برای زندگی
۲- سعی کنید چند بار با فرزندتان به مدرسه سر بزنید این موضوع باعث می شود اگرتصویر اشتباهی در ذهن کودک از مدرسه وجود دارد اصلاح شود
۳-حتی الامکان با والدین یکی از دانش آموزان هم کلاس کودک تان ،ارتباط بگیرید و طرح دوستی هر دو کودک را بریزید روز اول مدرسه،دیدن یک دوست در کلاس می تواند بسیار خوشایند باشد.
۴-حتما هنگام خرید لوازم التحریر و... کودک تان را هم با خود ببرید و سلیقه اش را تا حد مقدور،ملاک خرید قرار بدهید.
۵-اگر کودکتان بیش فعال یا نقصان توجه دارد این مهم را با معلمش در میان بگذارید.
@moshaver2020
👋 مشاوره :
🎓فرزند پروری :
#اگر_کودک_با_ادب_میخواهید
به رفتارهای زشت و مسخره کودک نخندید و مراقب باشید کسی این کار را انجام ندهد.
خندیدن کودک را تشویق میکند تا این رفتار را منبع شوخی و سرگرمی بداند.
به جای تنبیه و فریاد، آموزش دهید. او را سرزنش نکنید. از او بخواهید به دلیل رفتار نامناسب عذرخواهی کند.
بهطور مثال بگویید: «پرخاشگری کار خوبی نیست و اگر چنین کاری انجام دادی، باید بگویی ببخشید.»
@moshaver2020
👋مشاوره :
🎓روانشناسی_تربیتی_کودک :
#مادر#چسبنده
👌مادرچسبنده نباشید
همیشه کودک نیست که به مادر میچسبد؛ مادرانی هم هستند که حاضر نیستند برای لحظهای از فرزندشان جدا شوند!
یعنی اگر حتی کودک بخواهد جدا شود، آنها مانع میشوند و در واقع یک الگوی رفتاری غلط را به او منتقل می کنند!
دلبستگی نیاز کودک برای رشد سالم است؛ اما وابستگی و چسبندگی، مانع رشد و عزت نفس فرزند شماست.
مادر چسبنده همیشه نگران است که اگر فرزندش کنارش نباشد، خطری او را تهدید می کند.
مادر چسبنده به فرزندش اجازه رشد و پختگی نمی دهد چون همیشه حضور مستقیم دارد و به جای فرزندش مشکلات را حل می کند.
چسبندگی یک اختلال ارتباطی ست و نه مهربانی!!!
@moshaver2020
👋 مشاوره :
🎓 #والدین_بخوانند:
💑 پدر و مادر عزیز اگر فرزندتان را دوست دارید؛ به همسرتان احترام بگذارید...
زن و مرد؛ چه در خفا و چه آشکارا باید به هم عشق بورزند و به همدیگر احترام بگذارند.
شما خواسته یا ناخواسته، الگوی فرزندتان هستید.
او از رفتار و گفتار شما میآموزد که چطور با جنس موافق و مخالفش رفتار کند.
*"این بابات همیشه جورابهاش اینجا ریخته!!"*
*"این مامانت همیشه دیر میکنه !!"*
با این حرفها:
کودک احساس میکند که مقصر است.
همچنین شما با همین حرفهای ساده، جایگاه همسرتان را تخریب کردید.
ذهن کودک درگیر میشود.
اگر با همسرتان مسئلهای دارید، بدون حضور کودک با هم صحبت کنید
*(نه مقصریابی)*
و یا برای حل آن به *روانشناس یا مشاور* مراجعه کنید.
و مدام مسائل گذشته را جلوی کودک ورق نزنید و بیان نکنید.
✅ برای کودک، پدر و مادر دو نیمه بدنش هستند، پس با گله از همسرتان آرامش و شادی او را نگیرید. 👨👩👧👦
@moshaver2020
کل جنگ جهانی اول
۱۵میلیون کشته داشته است
ولی کشور ایران
که اعلام بی طرفی کرد وجنگی نکرد.
کل کشته هایش۹میلیون نفربود.
کشورایران توسط انگلیسیهااشغال
شد.وانگلیسیهابرای سیر کردن
شکم سربازانشان درجنگ
غلات کشورایران رابلوکه کردن
وبراثرقحطی ۹میلیون ایرانی
ازجمعیت۲۰میلیونی ایران کشته شدن
منبع:خاطرات سفیرانگلیس درایران
@moshaver2020
#نکته_تربیتی
✔️ هنگام نصیحت فرزندتان، به جای کلمه «تو» از کلمه «من» استفاده کنید.
✅ در کلمه «تو» مانند «تو بی نظمی» اشکال را متوجه فرزند می کنید.
✅ اما در کلمه «من»
«من وقتی می بینم لباس هایت را می ریزی، ناراحت می شوم» احساس خودتان را بیان می کنید که تأثیر افزون تری دارد.
#استاد_دهنوی
@moshaver2020
#بازی
برای کودکان و نوجوانان چه نوع بازیهایی مفید است؟
🎈بازی انواعی دارد که کودکان و نوجوانان در سنین گوناگون میتوانند از آنها استفاده کنند:
1⃣ 🎈 #بازی_فعال : نشستن، سینه خیز رفتن، ایستادن، دویدن، بالا رفتن، پریدن، پرتاب کردن، الا کلنگ، سرسره، تاب، طناب، دوچرخه، توپ و....
در صورت استفاده ی کودکان از بازی فعال، متوجه باشید که با خشونت همراه نشود و خطرساز نباشد.
2⃣ 🎈 #بازی_تقلیدی : خاله بازی، دکتر بازی، حمام کردن عروسک، مهمانی رفتن، جنگ، پلیس بازی، آتش نشانی و....
3⃣🎈 #بازی_سازنده : خانه سازی با گل و گچ و خمیر، خاک و ماسه، اسباب بازیهای چند تکه و....
به کودکان خود اجازه دهید با خاک و گل تمیز بازی کنند.
4⃣🎈 #بازی_قاعده_مند : گرگم به هوا، قایم باشک، بالا بلندی و....
5⃣🎈 #بازی_فکری : نخ کردن مهره ها، جورچین (پازل) ، کیت، نقاشی و....
6⃣🎈 #بازی_الکترونیکی : سگا، پلی استیشن، رایانه و....
توجه داشته باشید که زیاده روی در این نوع بازی، آثار سویی دارد.
7⃣🎈 #بازی_با_بزرگترها : اسب سواری، دوچرخه، تنیس و....
✍منبع : کتاب نسیم مهر1 ؛ پرسش و پاسخ تربیت کودک و نوجوان
حسین دهنوی.
🆔 @moshaver2020
👇👇👇
♨️سوال:
🔰دلیل رغبت حضرت خدیجه (س) برای ازدواج با پیامبر (ص) چه بود؟
✍️پاسخ:
✅بی تردید ازدواج یکی از ثروتمندان عرب، با جوانی که از مال دنیا بهره چندانی ندارد، نمیتواند ریشه در دلایل و انگیزه های مادی داشته باشد. بنابر این در ریشه یابی این جریان باید جهات معنوی را دنبال کرد.
✍️آیت الله جعفرسبحانی در کتاب فرازهایی از تاریخ اسلام،[۱] به چهار نمونه از این شواهد اشاره می کنند که به طور خلاصه بیان می کنیم:
۱- چنانکه می دانید پیامبر (ص) پیش از ازدواج با خدیجه، زمام تجارت وی را بر عهده داشت. غلام خدیجه به نام میسره، در سفر تجاری همراه پیامبر بود.
پس از بازگشت کاروان، میسره آنچه را در سفر دیده بود برای خدیجه تعریف کرد، از جمله اینکه: محمد (ص) بر سر موضوعی با تاجری اختلاف پیدا کرد. آن مرد به او گفت: به لات و عزّی سوگند بخور تا سخن ترا بپذیرم. محمد (ص) در پاسخ گفت:
پست ترین و مبغوض ترین موجودات پیش من، همان لات و عزی است که تو آنها را می پرستی[۲] و نیز این جریان را که در نزدیک "بصری" (شهر شام)، محمد (ص) زیر سایه درختی نشسته بود، در این حال چشم راهبی که در صومعه نشسته بود به محمد امین (ص) افتاد.
وی از من نام او را سوال کرد و من پاسخ دادم، آنگاه وی گفت: این مرد که زیر سایه این درخت نشسته است، همان پیامبریست که در تورات و انجیل درباره او بشارتهای فراوانی خوانده ام.[۳]
خدیجه با شنیدن این کرامت، شوق مفرطی که سرچشمه آن علاقه به معصومیت محمد «ص» بود، در خود احساس کرد و بی اختیار گفت: میسره! کافی است، علاقه مرا به محمد دو چندان کردی.... سپس آنچه را از میسره شنیده بود برای ورقه بن نوفل نقل کرد و ورقه به او گفت: صاحب این کرامات، پیامبر عربی است.[۴]
۲- روزی خدیجه در خانه خود نشسته بود و یکی از دانشمندان یهود نیز در آن محفل بود، اتفاقاً محمد (ص) از کنار منزل آنها گذشت و چشم آن دانشمند به او افتاد، آن دانشمند فوراً از خدیجه خواست که از محمد (ص) تقاضا کند چند دقیقه در این مجلس شرکت کند.
پیامبر (ص) تقاضای دانای یهود مبنی بر نشان دادن علایم نبوت در بدن خود را پذیرفت.... پس از آنکه دانای یهود از وجود علایم نبوت در محمد (ص) خبر داد خدیجه پرسید:
از کجا می گویی که او حائز چنین مقامی می شود؟ پاسخ داد: من علائم پیامبر آخر الزمان را در تورات خوانده ام و از نشانه های او این است که پدر و مادر او می میرند و جد و عموی وی از او حمایت می کنند و از قریش زنی را انتخاب می کند که سیده قریش است. آنگاه افزود: خوشا به حال کسی که افتخار همسری او را به دست آورد.
۳- ورقه بن نوفل که عموی خدیجه و از دانایان عرب بود، مکرر می گفت: «مردی از میان قریش برای هدایت مردم از طرف خدا برانگیخته می شود و یکی از ثروتمندترین زنان قریش را می گیرد» و چون خدیجه ثروتمندترین زن قریش بود، گاه و بیگاه به خدیجه می گفت: «روزی فرا می رسد که تو با شریفترین مرد روی زمین وصلت کنی.»
۴- خدیجه شبی در خواب دید که خورشید بالای مکه چرخ خورد و کم کم پائین آمد و در خانه او فرود آمد. ورقه خواب وی را چنین تعبیر کرد که: «با مرد بزرگی ازدواج خواهی کرد که شهرت او عالم گیر خواهد شد.»
از طرف دیگر باید توجه داشت که پیامبر اکرم (ص) نیز گر چه از ثروت محروم بود، اما اولا از خاندان معروف قریش بود و ثانیا به راستگویی، امانتداری و اخلاق پسندیده شهرت داشت. چنانکه ابوطالب در مجلس عقد، برادر زاده خود را چنین معرفی کرد:
«برادر زاده من، محمد بن عبدالله (ص)، با هر مردی از قریش موازنه و مقایسه شود، بر او برتری دارد و گر چه از هر گونه ثروتی محروم است، اما ثروت سایه ای است رفتنی و اصل و نسب چیزی است ماندنی.»[۵]
همه این امور نشان می دهد این ازدواج ریشه در جهات معنوی داشته است و به هیچ وجه انگیزه مادی در آن دخالت نداشته است.
در پایان به ذکر حدیثی از پیامبر «ص» در شأن خدیجه اشاره میکنیم که می فرماید: «بهشت مشتاق دیدن چهار زن است: مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم (همسر فرعون)، خدیجه دختر خویله، و فاطمه دختر محمد «ص».[۶]
📚منابع:
[۱]- ص ۸۲- ۸۵
[۲]- طبقات کبری، ج ۱، ص ۱۳۰.
[۳]- بحار/ ۱۶/ ۱۸.
[۴]- سیره ابن هشام، ج ۱، ص ۷۶.
[۵]- مناقب، ج ۱، ص ۳۰. بحار، ج ۱۶، ص ۱۶.
[۶]- بحار، ج ۴۳، ص ۵۳.
@moshaver2020
✅پرسش:
من حضرت زهرا سلام الله عليها را خيلي دوست دارم، اما از بس گناه کرده ام احساس مي کنم محبت ايشان نسبت به من و علاقه ي من نسبت به ايشان کمتر شده و اين موضوع مرا آزار می دهد. چه کنم؟
🌺پاسخ:
در روايتي از اسماء همسر جعفر طيار نقل شده است که در لحظههاي پاياني عمر حضرت زهرا(عليها السلام) متوجّه آن بانوي بزرگوار بودم، مشاهده کردم که ابتدا غسل کردند و لباسها را عوض کردند و در خانه مشغول راز و نياز با خدا شدند. جلو رفتم، ديدم که رو به قبله نشسته و دستها را به سوي آسمان برآورده و چنين دعا ميکند:
☘️" اِلهي وَ سَيدي اَسْئَلُکَ بِالذَّينَ اصْطَفَيتَهُمْ وَ بِبُکاءِ وَلَدَي في مُفارَقَتِي اَنْ تَغْفِرَ لِعُصَاةِ شيعَتِي وَ شيعَةِ ذُرِّيتِي(1) .
☘️يعني"پروردگارا! بزرگوارا! به حق پيامبراني که آنها را برگزيدي و به گريههاي حسن و حسين در فراق من، از تو ميخواهم گناهکاران شيعيان من و شيعيان فرزندان مرا ببخشائي.
🌱اگر مرتکب گناه شديد نه تنها رابطه خود را با اهل بيت عليهم السلام نبايد کم کنيد بلکه در چنين شرايطي به عنايت و محبت اهل بيت بيشتر نياز داريد.
🔹يکي از امامان معصوم در کوچه اي در حال عبور بودند. نگاهشان به جواني افتاد که مشغول خوردن شراب است. وقتي جوان متوجه حضور امام شد خجالت کشيد و روي خود را از امام برگرداند. حضرت به پيش جوان رفت و فرمود: اگر گناه ميکني لااقل روي خود را از ما برنگردان.
👈پس از گناه به سرعت توبه کنيد تا تاريکي هاي ناشي از گناه از وجود شما پاک شود.
☘️خداوند متعال ميفرمايد: إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَريبٍ فَأُولئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَ كانَ اللَّهُ عَليماً حَكيما(2) پذيرش توبه از سوى خدا، تنها براى كسانى است كه كار بدى را از روى جهالت انجام مىدهند، سپس زود توبه مىكنند. خداوند، توبه چنين اشخاصى را مىپذيرد و خدا دانا و حكيم است.
🌸به خاطر قداست و نورانيت محبت اهل بيت عليهم السلام هر چقدر اين نور را در قلب خود بيشتر کنيد علاقه و لذت گناه از شما دورتر ميشود. مگر اينکه در گناه اصرار و لجاجت ورزيده شود تا جايي براي محبت اهل بيت باقي نماند.
..................................
(1) نهجالحياة/ ص 148
(2) نساء، 17.
#اخلاقی
#محبت
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
@moshaver2020
🔴 #تبعات_سرزنش_دائمی
💠 والدینی که تحمل پذیرش اشتباهات فرزندشان را ندارند و در برابر هر اشتباهی، او را سرزنش و تنبیه میکنند سنگ بنای #خجالت و گوشهگیری را در فرزندانشان میگذارند.
🆔 @moshaver2020
زندگی بر پایه ی #منفعت یا #اخلاق؟
بعد از پایان کلاس شرح مثنوی،
استاد علامه_محمدتقی_جعفری گفت:
من خیلی فکر کردم وبه این جمع بندی رسیده ام که رسالت هزار پیغمبر در عبارتی خلاصه می شود و آن کوک چهارم است.
مریدان پرسان بودند که "کوک چهارم"چیست؟
علامه با آن لهجه شیرین درتمثیل شرح می دهد که:
کسی کفشش را برای تعمیر نزد کفاش می برد، کفاش با نگاهی می گوید این کفش سه کوک
می خواهد وهر کوک مثلا ده تومان و خرج کفش می شود سی تومان.
مشتری هم قبول می کند.پول را می دهد و می رود تا ساعتی دیگر برگردد و سوار کفش تعمیر شده بشود.
کفاش دست به کار میشود کوک اول، کوک دوم و درنهایت، کوک سوم وتمام...!!
اما با یک نگاه عمیق درمی یابد اگرچه کار تمام است، ولی یک کوک دیگر اگر بزند عمر کفش بیشتر می شود و کفش، کفش تر خواهد شد.
از یک سو، قرارمالی راگذاشته و نمی شود طلب اضافه کند و از سوی دیگر، دو دل است که کوک چهارم را بزند یا نزند.
او میان نفع و اخلاق، میان دل و قاعده ی توافق، مانده است.
یک دو راهی ساده که هیچ کدام خلاف عقل نیست.
اگر کوک چهارم رانزند، هیچ خلافی نکرده اما اگر بزند، به رسالت هزار پیامبر تعظیم کرده.
اگر کوک چهارم را نزند، روی خط توافق وقانون راه رفته، اما اگر بزند، صدای لبیک او، آسمان اخلاق را پر خواهدکرد.
دنیا پر از فرصت کوک چهارم است، و ما کفاش های دو دل...!!
الهی همگی کوک چهارم رابزنید
@moshaver2020
👇👇👇
♨️سوال:
🔰فرزندم حدود سه سال دارد. وقتی کار اشتباهش را به او می گوییم، پرخاش کرده و حتی ما را می زند. لطفا راهنمایی ام کنید.
✍️پاسخ:
✅یک کودک در حدود سنین ۲ تا ۶ سالگی نمی تواند احساسات خود را به خوبی کنترل کند. برای حل این مشکل بهتر است ابتدا بدانیم چرا کودک دیگران را می زند و این زدن به چه معانی می تواند باشد.
در ارائه الگو به کودکتان بررسی و ارزیابی کنید که این رفتار برگرفته از کدام الگو و رفتار است.
لازم است از برخورد خشن در حضور ایشان و با خود او خودداری شود. زمانی که یک فرد بزرگسال، کودکی را کتک می زند، بچه احساس عجز و نا امیدی می کند. این احساسات باعث می شود که کودک افسرده و پرخاشگر شود.
کارتون و برنامه های خشن و... نیز می بایست حذف شود.
لازم است نیازهای کودک از قبیل نیازهای عاطفی و روانی تامین شود و به اندازه کافی به کودک برای بازی و کنجکاوی وقت و آزادی اختصاص داده شود.
بنابراین همانطور که بیان شد، از تنبیه و سختگیری نسبت به کودک اجتناب کنید و در صورت تداوم رفتار پرخاشگرانه وی را برای مدتی از توجه محروم کنید و به وی پاسخ ندهید.
#فیلم های خشن واگشن کودکانه برای اینچنین کودکی خشونتش را تشدید میکند
#رفتارپرخاشگرانه اطرافیان درمقابل کودک هم عامل یادگیری کودک میشود
#بازی با گوشی نیز این نوع رفتارراتشدید میکند
#هم بازیهای که چنین رفتاری را دارند را از او دورکنید
@moshaver2020