🍀 هدف اساس امیدآفرینی
🔘 هدف، از پایههای اصلی امیدآفرینی است. ساخت زندگی خوب تنها در سایه داشتن هدف تحقق پیدا میکند.
🔹انسان زمانی امنیت خاطر و آرامش دارد که افق روشنی برای آینده خود ترسیم کند و با انگیزه و رضایت درونی برای رسیدن به آن افق مد نظر بکوشد.
🔸در انتخاب هدفها باید اولویتبندی، و هدف مهمتر را انتخاب کرد؛ چراکه رسیدن به همه هدفها برای انسان ممکن نیست. طبق فرمایش امیرالمؤمنین علی علیهالسلام، فکر انسان وسعتی ندارد که بتواند همه امور را فرا بگیرد، ازاینرو باید آن را برای امور مهم قرار دهد.
📚تمیمی آمدی، غررالحکم، ص626.
ادامه مطلب را در لینک زیر دنبال کنید👇🏻
🌐https://btid.org/fa/news/239007
#داشتن_هدف
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
📆 تقویم روز
📌 پنجشنبه
☀️ ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ هجری شمسی
🌙 ۲۳ شعبان ۱۴۴۴ هجری قمری
🎄 16 مارس 2023 میلادی
✨ مناسبت روز :
. بمباران شیمیایی شهر حلبچه توسط رژیم بعث عراق (۱۳۶۶ هـ.ش)
📎 #تقویم
🔸 https://btid.org/fa/photogallery
🌐 btid.org
📆 نظم پایان سال
♨️ چیزی تا پایان سال نمانده و طبق معمول، انبوه کارهای عقبافتاده پایان سال ذهنمان را درگیر خودش میکند و هرچه میگذرد، بیشتر روی هم تلنبار میشود. فکر انجام دادن این کارها، مثل تیلههای داخل قوطی، درون مغز ما سر و صدا ایجاد میکنند. امّا یک راهکار ساده وجود دارد که به کمکش بتوانیم به ذهنمان نظم بدهیم.
➗ حالا کارها را به چهار دسته مهم تقسیم کنید:
1️⃣ کارهای مهم و فوری را همین امروز سراغش بروید؛ مثل واریز پول به حساب فرد خاصی یا انجام یک کار اداری
2️⃣ کارهای مهم و غیر فوری، چون فوریت ندارند، میتوانید برای آنها یک تاریخ مشخص کنید؛ مثل کار کردن روی پایاننامه
3️⃣ کارهای غیر مهم و فوری را میتوانید به دیگران بسپارید؛ مثل شستن ماشین برای عروسی امشب
4️⃣اما کارهای غیر مهم و غیر فوری را کلاً بیخیال شوید؛ مثل مرتب کردن انباری، حیف عمر آدمیزاد است که بخواهد صرف کاری شود که نه مهم است و نه فوری!
🔸 اینقدر این روش کارساز است که به محض تهیه این چهار فرم، حتی قبل از اینکه بخواهید به آن عمل کنید، احساس سبکی به شما دست میدهد و حس میکنید زندگیتان در مشت شما آمده و روی آن کنترل دارید.
#مشاوره
🌐https://btid.org/fa/news/239210
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
☄️ قدرت تشبیهات
🌍 همه ما در طول روز بارها از تشبیهات استفاده میکنیم؛ مثلاً میگوییم: «الان دیگه وقت پادشاهی منه» یا «من آفتاب لب بومم». از تشبیهات برای انتقال بهتر مفاهیم استفاده میکنیم!
✅ درست است که تشبیهات برای انتقال بهتر مفاهیم به کار میروند، اما قدرت تشبیهات چیزی فراتر از کلمات است؛ چون همراه با هر تشبیهی یک مجموعه از باورها، اعتقادات و احساسات منتقل میشود؛ مثلاً وقتی مشکلات به ما فشار میآورد، میگوییم: «روزگار پاشو گذاشته رو گردنم». به محض گفتن این جمله، احساس کسی به ما دست میدهد که میخواهد آخرین نفسهای زندگیاش را بکشد و وقتی احساس کنیم جز جان کندن کار دیگری از دست ما بر نمیآید، خب معلوم است که کاری نمیکنیم؛ امّا اگر به جای این تشبیه، گفته بودیم «زندگی مرا به چالش جدیدی برای رشد دعوت کرده»، احساس شوالیه قهرمان که دارد آموزش رزم میبیند به ما منتقل میشد.
🟡 خیلی از آدمهای میانسال، یک تیکه کلام دارند که میگویند: «ما دیگه تو سرپایینی زندگی هستیم». من حس میکنم همین تشبیه باعث شده که اکثر ایرانیها در نیمه دوم عمرشان، دستاورد خاصی نداشته باشند. معلوم است کسی که حس کند در سرپایینی است، جز رها کردن زندگی، کار دیگری نمیکند.
⏰ وقت آن است که نگاه دوباره به تشبیهات رایجمان در تمام زمینههای زندگی از جمله روابط و کسب و کار بیندازیم.
#مشاوره
🌐https://btid.org/fa/news/239382
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
🧐💻تفکر سیستمی در روابط
👀 گاهی با دیدن تنها بخشی از رفتارهای یک نفر، قضاوت کلی درباره شخصیت و منش او میکنیم که هرگز به واقع نزدیک نیست. این پدیده شتاب در قضاوت، ناشی از نداشتن تفکر سیستمی است.
🖥تفکر سیستمی به زبان ساده یعنی اینکه بین پدیدهها ارتباط برقرار کنیم و آنها را از هم تفکیک نکنیم؛ مثلاً رفتارهای خوب و بد انسانها را با هم ببینیم، نه اینکه تنها با مشاهده یک رفتار، آنها را بسنجیم؛ همچنانکه در طول تاریخ نیز قضاوت درباره خوبی یا بدی شخصیتها نیز کم و بیش تحت تأثیر همین مطلقگویی و کلیگویی بوده است.
🔸نمیتوان با دیدن یکی یا دو رفتار یک نفر، به طور مطلق و کلی برچسب خوبی یا بدی به شخصیت آدمها زد؛ بلکه دیدن تمام ابعاد و پازل شخصیت به صورت کامل، ضروری است تا از برداشتها و تصمیمات غلط یا ناقص جلوگیری کنیم.
🔹در واقع باید تمام رفتارها و اخلاقهای خوب و بد افراد را کنار هم بگذاریم و با تکمیل پازل شخصیتشان، نسبت به نقص یا اشتباهاتشان عکسالعمل و قضاوت عادلانه و صحیح داشته باشیم تا مبادا قضاوتمان، مثل اتاق تاریک و فیل باشد!
#مشاوره
🌐https://btid.org/fa/news/239775
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
🤔 به نداشتههایت فکرکن..
🟠 ذهن انسان برای تمرکز بر روی چیزهایی که هست طراحی شده و خیلی سخت میتواند روی چیزی که نیست تمرکز کند؛ مثلاً اگر من از شما بپرسم در اتاقتان چه چیزهایی دارید، شما سریع میگویید: کیف، لباس، لبتاب، موبایل و...؛ اما اگر از شما سؤال شود در اتاقتان چه چیزهایی ندارید، جوابش سخت میشود؛ چون چیزهایی که هست محدود است و چیزهایی که نیست، نامحدود! به همین خاطر ذهن انسان اتفاقاتی که نیفتاده را بیاهمیتتر از اتفاقهایی که افتاده تلقی میکند؛ در صورتی که اصلاً و ابداً اینطور نیست.
🟢 ما آدمها خیلی زود عادت میکنیم به حساب نکردن اتفاقاتی که خیلی وقت است نیفتاده! در صورتی که زمان، هیچ تضمینی نسبت به اتفاق نیفتادن چیزهای بد نمیدهد! اگر چیزی خیلی وقت است که اتفاق نیفتاده، دلیل نمیشود که دیگر اتفاق نیفتد! اگر سی سال است که رانندگی میکنید و هنوز تصادف نکردید، این دلیل نمیشود که امروز تصادف نکنید!
🔵 تمام این مطلبی که بیان شد، شاید تفسیر این دو جمله امام حسین علیهالسلام در دعای عرفه باشد که فرمود: پروردگارا! اگر تمام خلائق جمع شوند، نمیتوانند نعمتهایی که تو فقط به منِ یک نفر عطا کردی را بشمارند؛ نه اینکه شکر کنند! اما مهمتر از این نکته آن است که بلاهایی که در طول زندگی، تو از سر من دور و از من دفع کردی، خیلی بیشتر از نعمتهایی است که به من دادی.
#مشاوره
🌐https://btid.org/fa/news/240071
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
🎯رسیدن به اهداف
⁉️برای اینکه سریعتر به اهدافم برسم، چه چیزهایی را باید بدانم؟
🚕کافی است یک بار اسنپ گرفته باشید تا پاسخ این سؤال را پیدا کنید. اسنپ سه سؤال مهم از شما میپرسد:
1️⃣ شما کجا هستید؟ (الان کجای زندگی قرار دارید؟)
2️⃣ کجا میخواهید بروید؟ (در 5 سال آینده، شما کجای زندگی خود هستید؟)
3️⃣ این سفری که شما میخواهید بروید، هزینهای دارد. آیا حاضر هستید بهایش را بپردازید یا لغو سفر میکنید؟
💰تا موقعی که شما نپذیرید که بهای این سفر را بپردازید، نهتنها کسی به شما معرفی نمیشود، بلکه نزدیکترین مسیر هم به شما پیشنهاد نمیدهد. جالبتر اینکه وقتی شما داخل ماشین هستید، اگر راهنما به راننده بگوید از اولین خروجی بلوار خارج شود و او اشتباه کند و خارج نشود، هیچگاه به او نمیگوید که «اشتباه کردید» یا «شما به درد این سفر نمیخورید»؛ بلکه بلافاصله مسیر بعدی به او پیشنهاد داده میشود.
🎢بنابراین لازم نیست از پا گذاشتن در مسیر ناشناختهها بترسید یا از اشتباه کردن دوری کنید.
💯اگر صدبار هم اشتباه کنید، GPS روزگار برای صدویکمین بار هم به شما مسیر بهتری را پیشنهاد میدهد.
#مشاوره
🌐https://btid.org/fa/news/239533
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
📆 تقویم روز
📌 جمعه
☀️ ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ هجری شمسی
🌙 ۲۴ شعبان ۱۴۴۴ هجری قمری
🎄 17 مارس 2023 میلادی
✨ مناسبت روز :
. رحلت آیت اللّه میرزا محمّد حسن شیرازی [رهبر نهضت تنباکو] (۱۳۱۲ هـ.ق)
. رحلت حاج سیّد احمد خمینی (۱۳۷۳ هـ.ش)
📎 #تقویم
🔸 https://btid.org/fa/photogallery
🌐 btid.org
🤝 صله رحم، پیوندی محکمتر از آهن
🔷 خویشاوندانی که همفکر وهم عقیده ما نیستند، بر ما حق دارند.
🔸یکی از شیعیان، از امام صادق علیهالسلام پرسید: برخی از خویشانم از جهت فکری با من تفاوت دارند و تفکراتشان غیر از تفکر من است، آیا آنان بر من حقی دارند؟
💠حضرت فرمود: «نَعَمْ حَقُّ اَلرَّحِمِ لاَ يَقْطَعُهُ شَيْءٌ وَ إِذَا كَانُوا عَلَى أَمْرِكَ كَانَ لَهُمْ حَقَّانِ حَقُّ اَلرَّحِمِ وَ حَقُّ اَلْإِسْلاَمِ»؛ « بله حق خویشاوندی را چیزی قطع نمیکند. اگر با تو همفکر وهم عقیده باشند، دو حق بر تو دارند: حق خویشاوندی و حق اسلام و مسلمانی».
📚اصول کافی، ج۲، ص۱۵۷.
#مشاوره
🌐https://btid.org/fa/news/236224
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
✍️سوال کاربر7242:
👧🏻 تشویق به روسری....
🌿سلام وقت بخیر
دختربچه ۸ ساله دارم چطور میتوانم به سمت پوشیدن روسری جذبش کنم..؟؟
👨🏻🏫پاسخ مشاور:
💐با سلام به شما کاربر محترم
♨️ اینکه نسبت به تربیت دینی دختر 8 سالهتان دغدغه مند هستید بسیار ارزشمند است. برای جذب دخترتان به روسری و حجاب دو نکته را در کنار هم در نظر باید داشت:
1️⃣ منطق و دلیل داشتن حجاب 2️⃣ ایجاد انگیزه، تمایل و گرایش به حجاب
🔸متاسفانه بعضی از دختران نوجوان چون با دلایل قرآنی این موضوع آشنا نیستند و به صرف اینکه خانواده از آنها خواسته حجاب داشته باشند، حجاب میکنند، ولی بعدا که بزرگتر میشوند تحت تاثیر محیط، نوع پوشش خود را تغییر میدهند. چون دلیل و ماهیت این کار در همان دوران کودکی و نوجوانی در درون آنها رسوخ نکرده است
اما چگونه تمایل را در دختر 8 ساله ایجاد کنیم؟
👩🏻 شما می توانید براي دخترتان، روسری زيبايي بخريد. البته قبل از آن، از مدتها پیش وعده اين كار را به او بدهيد و توضيح دهيد در صورتي كه مثلا در درس خاصی، نمره خوبي بگيرد يا به بزرگترها احترام بگذارد يا ...، روسری زيبا به او هديه خواهيد داد؛ بعد از خريد هم به او گوشزد کنید كه در حال حاضر اين روسری را نمیتواند همه جا بپوشد، بلکه بايد كمي صبر كند، وقتي بزرگتر شد و به سن تكليف رسيد، آن وقت اجازه اين كار را دارد.
🔹همچنین هنگامي كه از روسری استفاده میکند، از او و زيبايياش تعريف كنيد و بگوييد كه حالا چقدر زيبا و با وقار و خانم شده است.
جهت مشاهده کامل سوال و جواب به لینک زیر مراجعه فرمایید👇
🌐 http://btid.org/node/228683
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
📎 #مشاوره
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
053 - Parvareshe Etemad Be Nafs.mp3
4.17M
🔷 تربیت فرزند
🎤 حجت الاسلام رفیعی
🔶 پرورش اعتماد به نفس (استفاده از استعدادهای خود)
📎 #تربیت_فرزند
🔸 https://btid.org
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
9.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣بیحجابی عامل کم دیده شدن خانمهاست!
🔺خداوند حجاب را عامل دیده شدن معرفی میکند!
#حجاب
🌐 https://btid.org/fa/
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔 @moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝