🔸هر کدام از نیازهاي شبانهروزی ما چنانچه از محور اعتدال و میانهروی خارج شود، ما را با بیماریهای روانی و عصبی روبهرو میکند. براي مثال، بدخوابی و پرخوابی، هر دو میتوانند ما را دچار استرسهای جسمی و روحی کنند، درحالیکه خواب بهموقع و بهاندازه، افراد را سرزنده و آماده برای فعالیتهای روزمره میگرداند.
🔸در سفارشهایی از امام ششم(ع) این مسائل به زيبايي تبیین شدهاند. حضرت میفرمایند «خداوند از پرخوابی و بيكارى زياد نفرت دارد.» خواب و فراغت، هر دو آرامشآفرین هستند و ضروری، اما زمانی که بیش از اندازه باشند، فرد را از سلامت زیستی و روانی دور میکنند. نکته دیگری که امروزه در روانشناسی سلامت به آن توجه شده، خواب روز است. از نظر علمی، خواب روز دو واحد انرژی از مغز دریافت و یک واحد انرژی به آن برمیگرداند، از اينرو کسالت ناشی از خواب روز، خصوصاً اگر طولانی باشد، بیشتر از احساس آرامش آن است.
🔸این نکته دقیق در بیان امام صادق(ع) نيز دیده میشود «سه چيز است كه خداوند آنها را دشمن میدارد: خوابيدن در روز بدون شبزندهداری، خنده بىدليل و غذا خوردن از روى سيرى».
@moshaveremava
🔴اين جمله اديسون يادتان باشد كه: «نبوغ نتيجه 99 درصد كوشش به اضافه يك درصد استعداد است.»
@moshaveremava
May 11
🔹حدیث روان شناختی هفته:
امام علی (علیه السلام): نصیحت کردن دیگری در حضور جمع، خُرد کردن و کوبیدن شخصیت طرف است.(میزان الحکمه، ج 10، ص 580)
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
#تربیت_کودکان
📌اصلاح فرزندپروری
🔺تعامل نادرست والدین با فرزندشان سبب شکلگیری و ماندگاری رفتارهای پرخاشگرانه و نافرمانی کودک و نوجوان ميشود. بر همین اساس، اصلاح روشهای تعامل والدین، ضروري است.
🔻در فرزندپروری و تغيير رفتار كودكان، بهترين شيوه، تمرکز بر فنون یادگیری اجتماعی است. این تکنیکها بر اساس شرطیسازی عامل و یادگیری مشاهدهای تنظیم شده است و با تمرکز بر آنها، والدین میتوانند رفتار فرزند خود را اصلاح كنند؛ مواردي چون:
♦️ رفتارهایی از خود (والدین) که سبب پیدایش نافرمانی کودک میشود.
♦️ پیامدهایی که برای رفتار کودک قرار میدهند.
♦️ توجه به یادگیری مشاهدهای فرزندان؛ یعنی یادگیری كودكان از راه مشاهده مستقیم رفتارهاي والدين و تقليد از كارهاي آنان در درون و بیرون از خانه است.
♦️ توجه به یادگیری مشاهدهای فرزندان از همسالان خود در مدرسه، محله و بستگان.
@moshaveremava
#خبر
📢١٢ مرداد هیچ طلاقی ثبت نمیشود
🔹وزیر دادگستری در نامهای به رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه خواسته است تا قضات دادگاههای خانواده سراسر کشور هیچ واقعه طلاقی را در روز ١٢ مرداد ماه مصادف با سالروز ازدواج آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به منظور گرامیداشت این روز و تکریم نهاد خانواده و امر ازدواج به ثبت نرسانند.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
3⃣1⃣گرهگشایی 🔸وقتی فقط برای خودمان زندگی کنیم و تنها نیازهای خویش را در نظر بگیریم، لذت میبریم؛ ا
4⃣1⃣اندازه نگه دار!
✳️میانهروی مایه آرامش است. زمانی که توانمندی روحی ما به اندازهای باشد که در همه مسائل و برنامههای روزمره خود بتوانیم اندازه مناسبی به آنها بدهیم، سلامت روان بیشتری را تجربه خواهیم کرد.
✳️کم نیستند افرادی که با زیادهروی یا کوتاهی بیشازحد، به خودسرزنشگری و به دنبال آن، ناآرامی دچار شدهاند.
✳️از نگاه دین، فرد عاقلْ میانهرو است و فرد نادان یا افراط میکند و یا تفریط. قلمروهای این دو نیز، تمام زندگی ما هستند. خوردن، خوابیدن، کار، تماشای رسانه، سرگرمی، ارتباط با دیگران، انباشت ثروت و ... . حتی در انجام دادن کارهای خوب هم لازم است اعتدال را رعایت کنیم.
✳️فردی که بیمحابا و بدون حسابوکتاب، تمام توجهش به دیگران است و خود و خانوادهاش را از یاد میبرد، دچار نوعی افراط شده و نتیجه آن، چیزی جز پشیمانی یا کوتاهیهای جدی در نقطه مقابل آن نیست.
✳️کسانی که در مسائل معنوی (مانند مشارکت در سوگواریها و برگزاری مراسم در منزل) هم بیش از توان خود گام برمیدارند و بیشتر از رغبت خویش، وقت صرف میکنند، ممکن است روزی فرا برسد که سراغی از این سفره نورانی نگیرند؛
✅ازاینرو در سفارشهای دینی میخوانیم: زمانی که دلت آمادگی انجام کارهای زیادی نداشت، تنها به انجام واجبات بسنده کن تا وقتی که میل به کارهای نیک بیشتری در تو ایجاد شود.
@moshaveremava
#خانه_و_خانواده
♦️داشتن حریم و حدود برای ارتباط با دیگران، بخشی از آرامش ماست.
♦️از این رو، خانه یکی از پناهگاههای اصلی انسان به شمار میآید که در آن بعد از یک روز پرارتباط میتواند کمی از حریمهای اجتماعی نیازمند صیانت فاصله گرفته و رفتاری صمیمی و راحت را تولید نماید.
@moshaveremava
📌هم خودتان، هم خانوادهتان
🔸حجتالاسلاموالمسلمین عالي
آیه شش سوره تحریم میفرماید: ای مؤمنین! خودتان و خانوادهتان را از آتش جهنم نگاه دارید.
یکی از صحابه پیامبر(ص) وقتی این آیه نازل شد، نزد ايشان آمد و گفت: اينكه ما خودمان را از آتش جهنم حفظ کنیم، میدانیم؛ اينكه انسان واجباتش را انجام بدهد، پرهیز از محرمات داشته باشد و... اما اينكه بچهها و همسرمان را از آتش جهنم حفظ بکنیم یعنیچه؟
پیامبر(ص) فرمود: چهار تا کار بکنید.
1⃣ یکی اينكه خودتان اهل خیر باشید.
2⃣ خودتان در اعمال خیر جدی باشید.
طبیعی است من که خودم نمازم را آخر وقت میخوانم و به نماز اهمیتی نمیدهم و یک نماز با دستپاچگی میخوانم، با سرعت میخوانم، بدون تعقیبات، با عجله، شتاب و معلوم نیست که دارم چهکار میکنم، چه توقعی دارم که فرزندم نمازش را اول وقت بخواند و سالم بماند!
3⃣نکته بعدی اينكه خوبیها را به آنها بگویید و از بدیها آنها را نهی کنيد.
نمیشود در این دنیای پرتلاطم، به بچهها بیتوجهی کرد؛ اينكه با چه کسی میگردد توجهی نکرد، چه وقت میآید و چه وقت میرود، توجهی نکرد؛ البته منظور از امربهمعروف و نهی از منکر روش خشونت نیست. به همان روش مناسب خودش باید باشد.
آقایی میگفت که من سیگاری شده بودم ولی از پدرم پنهان نگه میداشتم. شبی سیگار را زیر تشک پنهان کرده بودم و پای او خورد و متوجه سیگار شد. پدرم نگاهی کرد و رو به قبله نشست و گفت: خدایا اگر این سیگار اول انحراف بچه من هست، من بچهام را نمیخواهم، من را از دنیا ببر. این دعای پدرم که از صمیم قلب و سوز بود بهقدری در من تأثیر گذاشت که سیگار را کنار گذاشتم.
این نهی از منکرها خیلی قشنگ است...
4⃣نکته بعدی اينكه فضای ذکر برای آنها درست کنید؛
نه اينكه بنشیند و هزار بار ذکر بگوید، بلکه وقتی میخواهید به مسجد بروید بچهها را در سنین پایین با خودتان ببرید و در ایام محرم و ایام عزاداری، پرچمی بزنید و یا سیاهپوش بکنید تا بچه حفظ شعائر اسلامی را یاد بگیرد. میتوانید وقتیکه سر سفره نشستهاید بلند بسمالله بگویید. پس اول این عملها را انجام بدهید و بعد توصیه و نصیحت بکنید.
@moshaveremava
🔹حدیث روان شناختی هفته:
امام علی (علیه السلام):
خشم، صاحب خود را به پَستی و هلاکت می اندازد و عیب های او را آشکار می سازد. (غررالحکم ج 2 ص 31)
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
⛔️اندکی ایست!
🖥رایانه
📺تلویزیون
📱تلفن همراه
و تمام اعضای این خانواده، افزون به مزایای آموزشی و سرگرمی فراوانی که دارند، گاهی بخش قابل توجهی از آرامش ما را مخدوش میکنند.
🔻به ویژه اگر بدون برنامه خود را به دست این افسونگران مدرن بسپاریم، ساعت های زیادی ما را زمینگیر خود خواهند نمود.
🔻 پدیدآیی چنین وضعیتی، هم بیقراری ناشی از ارتباط با وسایل دارای اشعه الکترومغناطیس را در بدن ما ایجاد خواهد کرد و هم مدیریت ما را نسبت به ذهن و روانمان خواهند کاست.
🔻زمانی که برای مدت طولانی از این وسایل الکترونیکی استفاده میکنیم، ناآرامی جدی را در درون خود تجربه خواهیم کرد که بروندادهایی چون:
🔴 پرخاشگری
🔴بیحوصلگی
🔴تنبلی
🔴جاماندن از اجرای برنامه
🔴دور شدن از نعمت ارتباط حقیقی سرشار از احساسات
شاهد خواهیم بود.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
4⃣1⃣اندازه نگه دار! ✳️میانهروی مایه آرامش است. زمانی که توانمندی روحی ما به اندازهای باشد که در ه
5⃣1⃣پیش از تغییر مسیر، از راهنما استفاده کنید!
✅یکی از عوامل ناآرامی، تغییراتی است که در زندگی ما میافتد. بخش زیادی از این تحولات، خودخواسته است و تصمیم ما در آن نقشی پررنگ دارد؛ اما به دلیل شتابزدگی و ندادن فرصت تفکر به خود، گرفتار میشویم؛ سپس ما میمانیم و پیآمد تصمیم عجولانهای که دامن ما را گرفته و روان ما را آزرده است.
✅هر کدام ما، نمونهها و تجربههایی از این سخن داریم. گاهی تغییر شغل، زمانی عوض کردن خانه، گاهی تغییر رشته، زمانی انتخاب یک دوست جدید و کنار زدن رفاقت قدیمی، زمانی دست کشیدن از باورهای ناب و روی آوردن به سبکی جدید در زندگی و هرچه که رنگوبوی تغییر و چرخش به راست یا چپ در آن دیده شود.
✅زندگی هم میتواند مثل رانندگی باشد؛ پس شایسته است قبل از تغییر مسیر به تابلوها توجه کنیم، با همسفر خود مشورت کنیم، از دیگران هم نظر بخواهیم، سود و زیان تغییر را بررسی کنیم و مهمتر از همه اینکه از تغییر ناگهانی مسیر خودداری کنیم و پیش از تغییر، از راهنما استفاده کنیم تا حرکتی درست و نتیجهای درخور داشته باشیم.
✅این همه تدبیر پیش از تصمیم، نهتنها از آرامش ما نخواهد کاست که آن را ماندگار و عمیق خواهد ساخت.
@moshaveremava
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴آشنایی با مرکز مشاوره مأوا
@moshaveremava
#معرفی_محصولات
📚 اعتماد به نفس کودک من
📌دسته بندی: کودک
🖊نویسنده:دکتر مجید همتی
🔸توضیح محصول:
وقتي والدین از کارهاي خود دست ميکشند و با تمام وجود به صحبتهاي کودک گوش ميدهند، در واقع اين پيام را به او منتقل ميکنند که «تو مهم هستي و آنچه ميگويي برايمان اهميت دارد». گوشدادن، يکي از مهارتهاي مهم زندگي است که والدين بايد بياموزند و در بهکارگيري آن تلاش کنند. این روش، به طور مستقیم در احساس ارزشمندی کودک تأثیر گذاشته و اعتمادبهنفسش را افزایش میدهد. برای کسب مهارت گوشکردن باید به سه تکنیک عمل کرد: فنون توجه: در این فن والدین باید از ادات توجه (خوب، آهان، بله و...) و زبان بدن مناسب همچون چرخیدن به سمت فرزند و برقراری تماس چشمی استفاده کنند. فنونگشاینده: در این بخش والدین باید پرسشهایی مناسب با صحبت های او بپرسند. این کار هم نشان دهنده توجه والدین و نیز روشن شدن همه ابعاد موضوعی است که فرزند درباره آن صحبت میکند. فنون انعکاسی: این فن شامل انعکاس محتوا (خلاصه کردن و تکرار بخشی از کلام فرزند) و انعکاس احساسات (هماهنگی زبان بدن والدین با احساسات فرزند) میشود.
🔶لینک سفارش این محصول👇👇
http://yon.ir/me8Fy
_______
@moshaveremava
#همسران
⛔️از ضعف های همسرتان علیه او استفاده نکنید
✅برخی موارد پیش پا افتاده ممکن است در نظر همسرتان بسیار با اهمیت باشند و شما باید آنها را تشخیص دهید.
🚫به هنگام اختلاف و درگیری با همسرتان آن مسائل را به رخ او نکشید.
💔 کاری نکنید که رابطه تان سردتر شود.
✅مرکز مشاوره ماوا✅
@moshaveremava
✅ چگونه فرزندم رانمازخوان کنم ؟
1⃣خودتان الگوی خوبی باشید.
اگرشما نماز عاشقانه و اول وقت نخوانید انتظار نداشته باشید فرزندتان نمازخوان شود.
2⃣ بعداز نماز کودک یکی دوساله به بالا رادرآغوش بگیرید و رفتاربامحبت تری با او داشته باشید تافرزند ببیند شما هر وقت نماز میخوانید مهربانتر میشوید و به این وسیله به نماز علاقه مند میشود.
3⃣او را از کودکی به نماز جماعت و نماز جمعه و حرم و مساجد و مراسم مذهبی ببرید مخصوصا اگر برایش این مکانها را با جایزه وخاطره و تشویقی شیرین کنید.
4⃣امر به نماز را درست وقتی فرزند به سن بلوغ رسید نگذارید بماند، باید چند سال قبل از سن تکلیف او را مشتاق به نماز کنید و نماز را به او آموزش دهید.
5⃣برای مشتاق کردن کودک به نماز قبل سن تکلیف برای دختران یک چادر نماز و جانماز و مهر و تسبیح قشنگ وبرای پسرهم همین ها غیر از چادر را تهیه کنید.
@moshaveremava
◾️امام باقر(ع) می فرمایند:
بهترين چيزي را كه دوست داريد درباره شما بگويند ، درباره مردم بگوييد.
◾️شهادت جانسوز امام محمد باقر (ع) خدمت امام زمان (ع) و دوستدارنش تسلیت باد.
@moshaveremava
🔹حدیث روان شناختی هفته:
👈پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم):
آغازگر سلام، از تکبّر و خودبزرگ بینی به دور است.
نهج الفصاحه، ص ۳۷۵
✅مرکز مشاوره ماوا✅
@moshaveremava
15.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#توجه
🔴مستند "روان مدرن" کاری مشترک از
مرکز مشاوره مأوا و شبکه مستند سیما
✅مستند "روان مدرن" در شبکه مستند:
👇👇👇👇👇👇👇
http://yon.ir/qf8Vl
✅مستند "روان مدرن" در تلوبیون:
👇👇👇👇👇👇👇
http://www.telewebion.com/episode/2078453
___________
@moshaveremava
👈 کارگاه آشنایی با اهمیت دوره کودکی (ویژه بانوان) توسط جناب آقای دکتر محمد صادق آقاجانی(سرگروه کودک و نوجوان مرکز مشاوره حوزه علمیه) ان شاءالله از 26 شهریور، در قالب 10 جلسه به مدت 5 هفته در مرکز مشاوره مأوا برگزار خواهد شد.
🔸هزینه شرکت در کارگاه: 250.000 تومان.
🔸مهلت ثبت نام: تا 20 شهریور.
🔸گفتنی است به منظور ایجاد تسهیلات، علاقه مندان می توانند در 4 قسط هزینه کارگاه را پرداخت نمایند.(100هزار تومان پیش پرداخت والباقی در 3مرحله هر کدام به مبلغ 50 هزار تومان)
🔸روش های ثبت نام در کارگاه:
️1️⃣ اينترنتي با كليك روي نشاني:
http://mava.iki.ac.ir/workshops/omoomi
2️⃣ مراجعه حضوری به مرکز مشاوره مأوا به آدرس: قم، بلوار امین، خیابان ۲۰ متری گلستان، کوچه ۲، پلاک ۱
3️⃣ واریز مبلغ کارگاه به شماره کارت 6037991899703999 (بنام مرکز مشاوره مأوا) و ارسال تصویر فیش واریزی به همراه اسم و شماره به آیدی @adminmava در ایتا.
☎️ شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: 09191474855
02532900882 داخلی 110(آقای طالبی زاده)
👈شركت در كارگاه برای عموم آزاد ميباشد؛ لطفا به ديگران اطلاعرساني كنيد.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
May 11
✅راه های تقویت اعتماد به نفس:
1⃣ رسیدگی به ظاهر و جسم خود: با رسیدگی بیشتر به جسم, علاقه ای که جسم مان به آن نیاز دارد را به آن معطوف کرده ایم. جدای از تغییرات و اثرات مثبت جسمانی, ورزش بر روح و روان انسان نیز اثرات مفیدی بر جای می گذارد. اراده, اعتماد به نفس و تسلط خود بر جسم در افرادی که ورزش می کنند بیشتر است.
2⃣ غلبه بر ترس و نگرانی:
اگر شما ترس نامعقول داشته باشید, امکان ندارد واکنشی ذهنی مناسبی که لازمه داشتن یک زندگی پربار و موفق است برخوردار شوید.
3⃣ بازنده ی خوبی باشید:
پذیرفتن شکست, به ما کمک می کند, نقاط ضعف خود را بشناسیم تا بتوانیم اشتباهات گذشته را جبران کنیم بخصوص آگاهی خود را افزایش دهیم و فکر خود را اصلاح کنیم, بخاطر همین است که می گویند: «شکست, پلی است برای پیروزی.»
4⃣ توکل به خدا را فراموش نکنید:
انسان وقتی خدا را دوست بدارد, می داند که او هم دوستش دارد. بنابراین خود را به او می سپارد و باید بداند که هر چه خدا می خواهد, به صلاح خود انسان است.
5⃣ تلقین مثبت:
باور داشته باشید که شما می توانید اعتماد به نفس قوی داشته باشید. باید خودتان را باور کنید و از طریق تلقین به خود، اعتماد به نفس را در خود پرورش دهید.
@moshaveremava
#توجه
🔴امکان عرضه دیجیتالی کتاب های ماوا در وب سایت همراه نور فراهم شد. نسخه موبایلی آن هم قابل دسترس است.
کتابخانه همراه نور؛ نسخه وب👇
https://www.hamrahnoor.ir
لینک دانلود اپ اندرویدی کتابخانه نور 👇
yon.ir/sgxrf
مرکز مشاوره ماوا
✅راه های تقویت اعتماد به نفس: 1⃣ رسیدگی به ظاهر و جسم خود: با رسیدگی بیشتر به جسم, علاقه ای که جسم
👈6⃣ احترام, احترام, احترام!
شما نه تنها باید به دیگران احترام بگذارید, بلکه باید احترام آن ها را نیز برانگیزید. بدون شک احترام دیگران در پرورش اعتماد به نفس شما مؤثر است. مهمترین عاملی هم که این احترام را برمی انگیزد, احترام شما به خود و رفتار شما با خودتان است.
👈7⃣ در تعارف کردن خود را تحقیر نکنید:
«چاکرم», «من مخلص شما هستم» , «نوکرم». اینها عباراتی هستند که نه تنها حقیقتی ندارند و گاهی اوقات چاپلوسانه هستند, بلکه می توانند شخصیت ما را نیز تخریب کنند. دیگران را به اندازه ی کاری که انجام می دهند ستایش و تحسین کنید نه بیشتر.
👈8⃣خوش قول باشید:
در قول و قرارها وقت شناس بودن و سر وقت حاضر شدن به مراتب از آنچه فکر می کنیم مهم تر است. دیرآمدن تنها به آن معنی نیست که شما فرد غیرمسئولی هستید بلکه نشان می دهد برای فردی که به ملاقاتش می روید اهمیت قایل نیستید. از طرفی زمانی که مهر بدقولی بر پیشانی کسی می خورد, تا بخواهد آن را پاک کند, عمرش تمام شده است!
👈9⃣پیشگویی موقوف!
اگر کاری به شما محول شد, از پیشگویی در مورد نتیجه آن پرهیز کنید. وظیفه ی شما تلاش کردن است, نه پیشگویی. «من می دانم که نمی توانم, من می دانم که نمی شود,من می دانم که آبروم می رود و...»این گونه پیشگویی ها فقط اعتماد به نفس را در شما تخریب می کند.
👈🔟در انتخاب معاشران دقت کنید:
سعی کنید برای خود معاشرینی انتخاب کنید که مثبت اندیش باشند زیرا این افراد با صحبت ها, افکار و رفتارشان مثبت اندیشی را در شما تقویت می کنند.
👈1⃣1⃣فقط, جلب رضایت دیگران, ممنوع!
بسیاری از اوقات به جای اینکه کار صحیح را انجام دهیم, آن را پیش ببریم و به دنبال رضایت خداوند باشیم, سعی می کنیم رضایت دیگران را جلب کنیم. در چنین شرایطی خود حقیقی مان را زیر پا گذاشتیم و سعی می کنیم شخص دیگری باشیم, فردی که از خودش چیزی ندارد. سلیقه ها و افکار دیگران بسیار متفاوت است و ما نمی توانیم مطابق تمام آن ها رفتار نماییم.
👈2⃣1⃣به لبخند زدن عادت کنید:
لبخند زدن یکی از عوامل مهم برقراری ارتباط است و جدای از اثرات مثبتی روی طرف مقابل دارد, خود فرد نیز در رفتارش, احساس گرمی و صمیمیت بیشتری می کند.
👈3⃣1⃣مطالعه زندگی مشاهیر:
روش زندگی اکثر مشاهیر یکی از بهترین و مؤثرترین وسیله های تقویت اعتماد به نفس است.
👈4⃣1⃣ از دیگران انتظار بیجا نداشته باشیم:
از دیگران انتظار نداشته باشید حرف ها, افکار و رفتار شما را تایید کنند. همه ی ما اختلاف نظرهایی داریم و لزومی ندارد, همگی مانند یک کارخانه محصولات تولیدی خود را یک دست بیرون دهیم.
@moshaveremava
🔈 با سلام و احترام
👈به اطلاع مراجعین محترم مرکز مشاوره ماوا می رساند: تعطیلات تابستانی مرکز از شنبه ۲۶ مرداد الی پنج شنبه ۳۱ مرداد می باشد.
✅مرکز مشاوره ماوا✅
@moshaveremava