⊰❀⊱━⊰﷽⊱═━━━━━━═━⊰❀⊱
🔰احکـ🔎ــام میّتـــ⚰
⁉️ آيا بدهی ميّت، حقالناس بوده و پرداخت آن از مال او، بر ورثهاش واجب است؟🧐
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ همه مراجع عظام تقلید: بدهی ميت جزو حقالناس بوده و بر ورثه واجب است تا آن را از مال ميّت به طلبکار او بپردازند، و تا آن را پرداخت نکنند، حق تصرّف در مال ميت را ندارند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع: استفتا از پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب، استفتا برخط از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
#ستاد_ترویج_احکام
#احکام_حق_الناس
#احکام_میّت
#احکام_فرهنگی_اجتماعی
#آموزش_احکام
✅روش هایی برای درمان پرخاشگری کودکان🧍♂
🔷اگر پرخاشگري در حد متعارف است با روش هاي زير تا حد زيادي قابل كنترل خواهد بود،اما اگر پرخاشگري و عصبي بودن كودك زياد است حتما بايد حضوري به مشاور متخصص مراجعه كنيد.
✅ابتدا چند لحظه بعد از پرخاش كودك، احساس كودك را تاييد كنيد:
"ميدونم عصباني هستي"،
و بلافاصله براي رفتار او مرز بگذاريد؛
"اما اجازه نداري كتك بزني يا چيزي پرت كني".
✅ ساعاتی را که کودک فیلم های خشونت آمیز تلویزیونی می بیند،محدود و قطع کنید.
✅ فیلم ها،تصاویر و صفحات مجازي کودک را به دقت بررسي و انتخاب کنید.
✅همدلی را افزایش دهید. آگاهی کودک را نسبت به رنجی که بر اثر پرخاشگری او ، در افراد به وجود می آید، افزایش دهید.
مثلا بگوييد؛ "فکر میکنی خواهرت الان چه احساسی داره که کتک خورده؟"
✅نحوه ی ارتباط کودک را با افرادی که با او زندگی می کنند،مورد بررسی قرار دهید،مثلا اگر بيشتر اوقات را با خواهر بزرگتر ميگذراند،رفتار خواهر بزرگتر را با وي بررسي كنيد.
✅اگر قرار است کودک به دلیل رفتار خشونت آمیزش تنبیه شود،بهتر است تنبیه عاری از هر نوع خشونت باشه،مثلا قرار بوده فلان دفتر يا مداد را برايت بخرم اما بخواهر رفتار اشتباهت فعلا نميخرم.
5.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توقع خود را بالا ببرید...
گران باشید،
بگذارید دیگران بهایتان را بپردازند..
بجنگند، تلاش ڪنند و صبر...
زیادے خوب و مهربان نباشید،
زیادے ڪه خوب باشید،
زیادے میشوید برایشان؛
پَسِ تان میزنند...
نادیدهِ تان میگیرند؛
فڪر میڪنند چه هستند و ڪجا...
توقع شان بالا میرود،
دیگر خودتان راهم نمی شناسند...
به اندازه اے بها بدهید ڪه حقشان است؛
حق را ضایع نڪنید...
بگذارید بترسند از نبودنتان،
بدخلقی و ڪم محلیِ تان...
بدانند میتوانید بروید اما عشق و
حرمت را میشناسید...
گاهی وقت ها لازم است با این
جماعت مثلِ خودشان باشید..
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃 ﷽
🍃🍂🌺🍃
🌺
#رقصیدن
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
❗️ بعضی از خانمها فکر میکنن که توی مجالس عروسی و شادی اشکال نداره برقصن.
📛 درحالیکه این درست نیست.
⚠️ اولاً، اگه نامحرم توی مجلس باشه، همه مراجع میگن حرامه.⛔️
⚠️ ثانیاً، اگه مجلس زنونه هم باشه، با توجه به آهنگهای بزنوبرقصی که پخش میشه، بازم همه مراجع میگن بدون شک حرامه.⛔️
⚠️ ثالثاً، گیرم بدون آهنگ بخواین برقصین و نامحرم هم نباشه؛ حتی در این صورت هم، بیشتر مراجع میگن حرامه و فقط رهبری گفتن در این حالت، با کلی شرط و شروط اشکال نداره:
1️⃣ مجلس تبدیل به مجلس رقص نشه.
2️⃣ باعث تحریک شهوت نشه.
3️⃣ زمینه گناه یا مفسده دیگهای رو فراهم نکنه.
🔺 سایت اسلام کوئست.
⬅️ احکام به زبان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعضـی آدمـا شبیه دندون عقلن
شاید بـا حذفشون یکدفعه درد زیادی
رو تـحمل کنـی ، اما بـاید حذفشون کنـی
و ازشون بگذری تـا مجبور نـبـاشـی مدام
یـه درد تدریجـی رو تـحمل کنـی...
@s
📚بقاء بر جنابت برای روزه
❓سؤال: کسی که میخواهد روزه قضا یا مستحبّی بگیرد، اگر عمداً یا سهواً تا اذن صبح، غسل جنابت نکند، آیا روزهاش صحیح است؟
✅ جواب:
🔹 #مقام_معظم_رهبری: کسی که میخواهد روزهی قضا بگیرد، اگر عمداً تا طلوع فجر، غسل جنابت نکند، روزهاش باطل است و اگر سهواً غسل نکند، بنابر احتیاط روزهاش باطل است؛ امّا روزه مستحبّی یا نذری مستحبّی، صحیح است.
🔹 آیتالله #سیستانی: در غـیر روزه ماه رمضان و قضای آن ـ از اقسام روزههای واجب و مستحب ـ اگر جنب عمداً تا اذان صبح بر حال جنابت باقی بماند، میتواند آن روز را روزه بگیرد.
🔹 آیتالله #مکارم: باطلشدن روزه به خاطر بقاء بر جنابت، مخصوص روزه ماه رمضان و قضاى آن است؛ لذا میتواند نیت روزه مستحبی یا نذر نموده و روزه بگیرد.
🏷 پینوشت:
استفتا از پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب، آیتالله سیستانی و آیتالله مکارم
#احکام
یه سوال ذهنمومشغول کرده مردم نمازنمیخونن ،روزه نمیگیرند ،غیبت خیلی راحت میکنن ،میگن روزه چیه ،نمازچیه ،امابه خدااعتقاددارن تکلیف چیه ،مگه نمازنخوندن روزه جزگناهان کبیره نیست اینامگه آتش جهنم نداره ،بهشون بگن میگن حق الله خدامیگذره ،اماخدای نکرده یکی زناکنه ،یانفهمی کنه قتل نفس بکنه شایدهمون یک با باشه وتوبه کرده خدامیگذره امامردم میگن اوناتوجهنم هستن میسوزن هم این دنیا هم اون دنیا،یعنی جوری میگن که آدم حاضره بره بمیره ،امانمازوروزه وغیبت وتهمت براشون مهم نیست میگه کی انجام میده ممنون میشم برام روشن کنین حکم کدوم گناه سنگینتره ،نمازیازنایاچیزای دیگه
"جواب: سلام علیکم؛البته نباید کسی در بجا آوردن نمازش کوتاهی کند و اگر شخصی موفق نشود و یا بدلیل بچگی نمازش را نخوانده باشد واجب هست از سستی خود در انجام وظیفه شرعی اش توبه و استغفار کند و آنچه از او فوت شده قضا نماید.
این مطلب دلالت بر اهمیت حقّ الناس دارد زیرا خداوند از حقّ الناس حتماً نمی گذرد در حالی که ممکن هست از حقّ الله (یعنی حقّ خودش) بگذرد.
حقّ الله اصطلاحاً به حقوقی می گویند که خدا آن ها را بر انسان واجب کرده و وظیفه انسان قرار داده است. باید انسان آن ها را به جهت احترام گذاشتن به خدا و رعایت ادب انسانی با خالقش انجام دهد یا ترک کند.
بر این اساس رعایت نکردن هر حکمی که از ناحیه خدا واجب شده باشد، ترک حقّ اللّه است و ترک حقوق الهی، گناه محسوب می شود . برای جبران آن، نیاز به توبه است. در بعضی موارد، غیر از توبه، نیاز به جبران و کفّاره و پرداخت جریمه است، مثلاً اگر کسی به طور عمد روزه نگرفت، غیر از قضا، باید کفاره نیز بدهد.
با توجه به این نکته می گوییم از آن جایی که خداوند نماز خواندن را بر انسان واجب کرده است، خواندن نماز، حق الله است و ترک آن عمدا، از جمله گناهان کبیره بوده و فرد گنهکار مستحق عذاب است.
حال اگر کسی بگوید"خداوند رحمن و رحیم است و می بخشد و از حق الله می گذرد"در پاسخ می گوییم:
آری؛ خداوند رحمن و رحیم است و می بخشد و از حقّ الله می گذرد اما حقیقت آن است که خداوند در آیات بسیاری از قرآن شرط بخشش خود را توبه و جبران گذشته معرفی کرده است: «هر کسی کار بدی انجام داده یا به خود ستم روا داشته (اگر) از خداوند طلب آمرزش کند، خدا را آمرزنده و مهربان خواهد یافت».
«ای بندگان من! ای کسانی که (با بدیها و گناهان) بر خود ستم روا داشتید، از رحمت خداوند ناامید نشوید (و بدانید که در صورت توبه کردن) خدا همه گناهان را میآمرزد، چه این که او بسیار آمرزنده و مهربان است».
بنابراین شرط اینکه مورد رحمت و بخشش خداوند قرار بگیریم، جبران حقوق الهی است و به خوبی روشن است برای جبران حقوق الهی، نیاز به توبه است. البته در بعضی موارد, غیر از توبه ,نیاز به جبران و کفّاره و پرداخت جریمه است, مثلاً اگر کسی به طور عمد روزه نگرفت, غیر از قضا, باید کفاره بدهد و یا کسی که به عمد نماز های واجبش را ترک کند و یا به اندازه ای تاخیر اندازد که قضا شود، باید نماز های قضا شده را اعاده کند. در غیر این صورت توبه او محقق نمی شود ووقتی توبه او محقق نشد، معلوم نیست مورد رحمت و بخشش خداوند قرار بگیرد. یاحقّ."