🔴 آقای شیخ حسن #روحانی، این جملات را به یاد دارید؟
🔹 «والله العلی العظیم اگر مشکلات این کشور که بسیار و بسیار و بسیار پیچیده است راهحل نداشت من کاندیدا نمیشدم»
🔸«بدانید برادران، خواهران، عزیزان، همه آنهایی که #کلید را تکان دادید، واقعا برای این قفلها کلید وجود دارد»
🔹 «دولت تدبیر و امید نخواهد گذاشت این همه جوان بیکار در مقابل خانواده و فرزندان شرمنده باشند»
🔸 «اطلاعات مربوط به دولت باید به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد که این مسئله بسیار مهمی است؛ مقررات و قوانین باید به صورت شفاف در اختیار همه قرار گیرد و نباید یکی زودتر از این مسائل آگاه شود و فردی دیگر دیرتر»
🔹 «همین کارخانههای موجود در کشور اگر به جای 20 درصد توان با 60 درصد توان کار کنند، بخش عظیمی از مشکلات اشتغالزایی در کشور برطرف میشود. موانع از سر راه تولید برداشته میشود»
🔸 «شعار من «نجات اقتصاد ایران» است»
🔹 «روی آوردن به مسیر واردات بزرگترین بیعدالتی است. یعنی عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم»
🔸 «#دلار نباید ظرف چند ماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا کند»
🔹 «دولت تدبیر نخواهد گذاشت که ارزش پول ملی ظرف 6 ماه به یک سوم کاهش یابد»
🔸 «آنچنان رونق اقتصادی ایجاد بشود و مردم درآمد سرشار داشته باشند که اصلا این ٤٥ هزار تومان یارانه را نیاز نداشته باشند»
🔹 «باید کار را به جایی برسانیم که به جای اینکه مردم دستشان را به سوی دولت دراز کنند، دولت دستش را به سوی مردم دراز کند»
🔸 «در مسئله عدالت باید به مقوله رانت و فساد توجه کنیم»
🔹 «یکی از راههای مهار و کنترل تورم هدایت نقدینگی به سمت تولید است»
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۵ ماه پس از اطمینان خاطر #روحانی به مردم در برنامه زنده، دلار همچنان #رکورد میزند!
📌 قیمت #دلار از ۸۰۰۰ تومان هم عبور کرد
🎬 @Mostazafin_TV
🔴 توئیت:
در حالی که دلار از مرز ۸۷۰۰ تومان گذشته هیئت دولت به تلکابین سواری می رود و مجلس به تعطیلات تابستانی...
کاش حداقل ادای مسئولیت پذیری و نگرانی و کار کردن رو در می آوردن...
ebrahim
🎬 @Mostazafin_TV
🔴 جامعهای که در آن ضعفا نمیتوانند حقشان را از اقویا بگیرند، دینی نیست!|#مجتبی_نامخواه
🔻 امثال این مستند به ما هشدار میدهد که در حال از دست دادن افقی هستیم که برای رسیدن به آن این همه خون دادیم
🔹در وضعیتی که در حال حاضر در آن قرار داریم، مستند «#زمستان_یورت» و آثاری بسیار اندک مشابه آن، اهمیتی ویژه دارند. در شرایط اجتماعیای قرار داریم که رسانهها در کلیت خود، و تحلیلگران اجتماعی و نهادِ علوم اجتماعی به طور کل، با فاصلهی زیادی از جامعه و از وقوع رویدادهای اجتماعی عقب افتادهاند.
🔸مستند زمستان یورت به این دلیل اهمیت دارد که کوشیده مسئلهای را ببیند که رسانهها آن را ندیده و نمیبینند و تحلیلگران علوم اجتماعی آن را تحلیل نمیکند. سعی کرده از موضعی اجتماعی مسئلهای را ببیند که گفتگو درباره آن و حل آن که به نهاد سیاست و کنشگران سیاستزدهی آن واگذار شده است.
🔹منِ مخاطب بعد از دیدن این مستند پرسشهای زیادی دارم. دوست دارم از زندگی آن چهل و چند نفری که در این واقعه کشته شدند، بیشتر بدانم. دوست دارم بدانم آیا حق و حقوقشان پرداخت شد؟ دوست دارم بدانم امروز خانوادههاشان چطور زندگی میکنند؟ چندماه بعده از حادثه، بر اساس اظهارات مقامات دادگستری استان گلستان، کارفرمای معدن «صد در صد» مقصر شناخته شد؛ منِ مخاطب میخواهم بدانم امروز که حدود یک سال از این واقعه گذشته، این مقصر مجازات شده است؟ چگونه مجازات شده؟ چه تمهیداتی اندیشیده شده تا چنین اتفاقی تکرار نشود؟ چه تدبیری اندیشیده شده تا در معادن دیگر و در دیگر کارخانهها و بنگاههای اقتصادی کارگر حق اعتراض داشته باشد؟ چه تدبیری اندیشیده شده تا نه سهلانگاری که زیادهخواهیهای برخی، این چنین کارگران را به خاک و خون نکشد؟ و سؤالهایی از این دست.
🔸در یک مستند عدالتخواهانه اما آیا مخاطب از مستند ساز میپذیرد بیتفاوت باشد؟ میپذیرد صرفاً فاعل شناسا باشد، فاعل کنشگر نباشد و هیچ تلاش و کنشی در ادامه نداشته باشد؟ میپذیرد که پرسشهای پاسخ ندادهاش رها شود؟ حتماً پاسخ منفی است چون مسئلهی انسانیت در میان است. بنابراین فارغ از نکات درون متنی مستند، مهمترین نقطه ضعف فرامتنی آن این است که زمستان یورت 2 و 3 و4 و بیشتر ساخته نشود. زمستان یورت یک نقطه شروع است
🔹ما با جامعهای مواجهیم که در شش ماه حدود 5000 هزار کنش اعتراضی از خود بروز میدهد. میتوان به وضوح حدس زد که بخش عمدهای از این اعتراضها کارگری است. اغلب قریب به اتفاق این اعتراضهای کارگری ناشی از به بنبست رسیدن فرایند تعریف شدهای است که در قانون برای اعتراض کارگری وجود دارد. بنابراین فهم این مسئله پیچیده نیست که سازوکار قانونی اعتراض در قانون کار دردی را درمان نمیکند و به ضد خودش تبدیل شده است
🔸این یک مسئله نظری پیچیده نیست. البته پیچیدگیهایی عملی دارد. یعنی لایههای متراکمی از غفلت، بلاهت و منفعت توانسته این سازوکار را مختل کند؛ توانسته سازوکارهای مختل دیگری را مصوب کند؛ توانسته نخبگان فکری را به نام اهدافی اسلامی و حتی گاه انقلابی، به انتزاعیاتِ انتولوژیک و کلیاتی ابوالبقاء در همه زمینهها مشغول کند. توانسته کارکرد جنبشهای اجتماعی و جریان دانشجویی را به جنگ سیاسی، جُنگ شادی و اکران فیلم محدود کند. ما در این شرایط، در این غفلت متراکم به هشدار نیاز داریم
🔹امثال این مستند به ما هشدار میدهد که در حال از دست دادن افقی هستیم که برای رسیدن به آن این همه خون دادیم. به ما هشدار میدهد به خاطر این پیچیدگیهایِ ساده، ما در حال از دست دادن «امکان جامعه قدسی» هستیم. به ما هشدار میدهد ما داریم جامعهای به وجود میآوریم که در آن ضعفا نمیتوانند حقشان را از اقویا بگیرند و این چنین جامعهای، هرگز دینی و قدسی نیست.
🔸این تحلیلی است که پیامبر اسلام(ص) در موارد متعددی و در زمینهی مسائل مختلفی بیان کردهاند. امام علی(ع) در نهجالبلاغه این دیدگاه مهم پیامبر اکرم(ص) را برای ما روایت میکند: «انی سمعت رسول الله صلی الله علیه و آله یقول فی غیر موطن: لن تقدس أمة حتی یؤخذ للضعیف فیها حقه من القوی غیر متعتع». بنابراین این علم و آگاهیای که ما به واسطهی این هشدارهای اجتماعی، و به واسطه مسلمات دین و انسانیت به دست میآوریم، برای ما مسئولیت خواهد داشت. همان گونه که امام علی(ع) در نهجالبلاغه فرمود علم مسئولیت اجتماعی میآورد و علما و نخبگان در برابر نابرابریهای اجتماعی مسئول هستند: «اخذ الله علی العلماء الایقاروا علی کظه ظالم، و لاسغب مظلوم»
#جنگ_فقر_و_غنا
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قانون نباید آلت دست صاحبان #زَر_زور باشد
📌 #رهبر_انقلاب: قانون باید در درجهی اوّل درصدد رفع مشکل مردم ضعیف و طبقات ضعیف باشد.
🎬 @Mostazafin_TV
5.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تحلیلی
🎥 راهحلی ساده برای خلاص شدن از شرّ دلار و #تحریم و #التماس به بیگانه!
⚠️ کلیپ های تولیدی-تحلیلی مستضعفین تیوی را با هشتگ #کلیپ_تحلیلی دنبال کنید.
🎬 @Mostazafin_TV
🔴 آیا فرمان مشاور روحانی به بخش خصوصی برای انصراف از امنیت ملی، اجابت شد؟
🔻در جلسه اتاق بازرگانی با ظریف چه گذشت؟
◀️ چند ماه پیش #سریع_القلم، مشاور دولت یازدهم که از وی به عنوان «عقل منفصل» حسن روحانی یاد میشود و پیش از این نفی #استقلال کشور را تئوریزه کرده بود، طی یادداشتی به انتقاد از اولویت داشتن امنیت ملی (موشکی، منطقه و ...) در سیاست خارجی پرداخته و تلویحا خواسته بود که سیاست استقلال اقتصادی و اقتصاد مقاومتی کنار گذاشته بشود!
(yon.ir/TM3HU)
◀️ وی پیشتر نیز در همایشی به بخش خصوصی (#اتاق_بازرگانی ایران و تهران و اتاق اصناف) توصیه کرده بود، حاکمیت را تحت فشار قرار بدهد تا از امنیت ملی برای توجه به اقتصاد و ثروت، صرف نظر کند.
(https://baznews.ir/News/15725/)
◀️ یعنی درکنار بیکفایتی اقتصادی دولت یازدهم، عدم پیگیری اقتصاد مقاومتی، آشفتگی اقتصادی و تبعیض گسترده که بخشهایی از مردم را به اعتراض واداشته، تئوریسین اصلی «حل شدن در نظام جهانی»، به بخش خصوصی گِرا میدهد که راه برون رفت از وضع نامطلوب اقتصادی، نه استفاده از ظرفیتهای داخلی و ایجاد اقتصاد مقاومتی که عقبنشینی از امنیت ملی و تغییر در سیاست خارجی است.
◀️ تئوریسین دولت روحانی میگوید؛ بخش خصوصی باید با راه انداختن جریان اجتماعی ،حاکمیت را برای این عقبنشینی تحت فشار قرار بدهد.
◀️ حالا این فرمان اجابت شده و به فاصله چندماه پس از اظهارات سریعالقلم، توصیهها و در واقع فرمان وی اجابت شده و اتاق بازرگانی (اتاق واردات) در جلسهای با ظریف، وزیر امور خارجه، از وی خواسته تا با قانع کردن مسئولان به مذاکره، مملکت را از تحریمهای جدید نجات بدهد!
(yon.ir/mtv1222qs)
◀️ آیا قرار است اینبار و پس از تجربه تلخ #برجام، جریان سازش با همکاری بخش خصوصی، مردم را در #فشار_اقتصادی قرار داده و زمینه را برای تحمیل برجامهای موشکی و منطقهای فراهم کند؟
🎬 @Mostazafin_TV
🔴 توئیت:
عقبگردهای مهم در حوزه #شفافیت در دولت یازدهم و دوازدهم:
- حذف سامانه ثبت معاملات مسکن
- حذف ایران کد و شبنم در گمرک
- حذف کارت سوخت
- مخالفت با مالیات بر ثروت
-مخالفت با مالیات بر مسکن های خالی
- تعلل در تدوین لایحه #تعارض_منافع
- تعلل در راه اندازی سامانه شفافیت حقوق مدیران
هرمس
🎬@Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بوئینگ نیامده رفت!
📌 #روحانی: من وزیری (آخوندی) میخواهم بیاید با شهامت بگوید من هواپیما میخرم/ قرارداد بزرگ میبندم و ...
🎬 @Mostazafin_TV
🔴 در فساد اقتصادی و مالی مکلف به برخورد خشن و قاطع هستیم!
🔻بخشهای از سخنان #مهدی_نصیری در برنامه جهانآرا
🔹وقتی سراغ آموزههای دینی میرویم، میبینیم آنجا که دین بسیار قاطع و شدید برخورد میکند آنجایی است که پای یک بیعدالتی در میان است، پای یک #فساد اقتصادی و مالی و یک سوءاستفاده در میان است. اینجا اصلاً دین قائل به تسامح و تساهل نیست.
🔸وقتی حضرت میگویند اگر این اموال در کابین زنانشان رفته باشد من اینها را برمیگردانم، یعنی اینجا پای ظلم و فساد مالی و اقتصادی در میان است. اینجا دین محکم میایستد. ما مکلف به برخورد خشن و قاطع هستیم.
🔹در آن طرف در عرصههای اجتماعی واقعاً اصل بر تساهل است، یعنی مدارا کردن با آدمی که تخلف و گناه اجتماعی و فرهنگی کرده است. آنجا باید با مدارا و نصیحت و ملاطفت شروع میشود، البته اگر به جای حساسی هم رسید و آنجا هم خطوط قرمز نقض شد، آنجا هم در جای خودش برخورد محکم میآید، نمیخواهم بگویم آنجا هم با تساهل و تسامح قاطع باید برخورد شود، ولی اصل بر این است که اگر کسی تخلف اجتماعی کرد، مرتکب خطایی شد ابتدا باید اینگونه برخورد شود.
🔸اگر یکی از فلسفههای مهم بعثت انبیا و ارسال رسل اقامه #قسط است، دلیلش معلوم میشود. جایی که پای یک سوءاستفاده مالی و اقتصادی در میان است، جایی که پای یک تبعیض فاحش اقتصادی و مالی در میان است، به آن هدف اصلی ضربه زده میشود و یک خط قرمز مهم و اساسی نقض میشود. آنجا اگر کوتاه بیایید و اجازه دهید زاویهها باز شود و زاویه انحراف ادامه پیدا کند همه چیز در معرض خطر قرار میگیرد.
🔹 فساد و اشرافیگری مسئولین خیلی مهم است. مسئولین قرار است مجری #عدالت و قسط باشد. قرار است مبارزه کنندگان با فساد باشد، یعنی قصه وای به روزی که بگندد نمک است. روایاتی با این موضوع را قبل از انقلاب و اوایل آن بیشتر میخواندیم و متأسفانه الان کمتر میخوانیم. یک فردی مطلب قشنگی نوشته بود که ما با نهجالبلاغه انقلاب کردیم و میخواهیم با توضیحالمسائل انقلاب را اداره کنیم. هر دو باید با هم باشند، نهجالبلاغه در جای خود و توضیحالمسائل را هم جای خودش. توضیحالمسائل بسیار مهم است، واجبات و مستحبات جای خودش، ولی با تأکید بر جملات نهجالبلاغه مردم با انقلاب همراه شدند.
🔸 یکی از جملاتی که بارها میخواندیم این بود «ان اللَّه تعالی فرض علی ائمّة الحق ان یقدّروا انفسهم بضعفة النّاس»، امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند خداوند بر مسئولین امر واجب کرده -یعنی سادهزیستی مسئولین یک امر تشریفاتی و حتی مستحب هم نیست، بلکه فریضه و واجب است که زندگی خود را همسطح مردم ضعیف و معمولی باید تنظیم کنند.
🔹 حضرت توضیح میدهد چرا باید اینگونه باشد، چون فقر، فقیر را از جا در نبرد. کمتر جوامعی میتوانند با مسئله فقر و تورم و گرانی را به نحو عالی حل کنند، بالاخره فقر و تنگدستی در همه جوامع وجود دارد، اگر قرار باشد مسئولان این مسیر اشرافیگری را بروند، فقیر از کوره در میرود.
🔸 ما امروز با یک فتنه خفی مواجهیم و حساسیت لازم را در قبال آن نداریم که آن هم «اشرافیگری مسئولان» است. این فساد لجام گسیختهای که در بعضی از وزارتخانهها، بانکها و نهادهای مختلفی که مردم با آن مواجه هستند. البته پنهان نیست، ولی ممکن است خیلیها به آن توجه نکنند.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اظهار نظر عجییب امروز #روحانی درباره #دلار و اقتصاد!
📌 ما کاری نکردیم!
🎬 @Mostazafin_TV
🔴 مدعیان #شفافیت و قانونی که بر زمین مانده!
🔹این روزها برخی نمایندگان مجلس، به بهانه شفافیت، ضرورت پذیرش استانداردهای FATF و تصویب کنوانسیونهای استعماری را تئوریزه میکنند و بر همین اساس مخالفین و منتقدین را مخالف شفافیت مینامند. این در حالی است که همین نمایندگان در مورد اصلیترین قانونی که برای ایجاد شفافیت از سال گذشته تصویب شده است و ماها از آن میگذرد، سکوت پیشه کرده و چیزی نمیگویند.
🔸طبق بند ۲۹ قانون ششم توسعه (۱۳۹۶-۱۴۰۰) دولت مکلف بوده است، طی سال اول اجرای قانون برنامه (یعنی تا پایان سال ۹۶) نسبت به راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزايا اقدام كند و در جهت ایجاد امکان تجميع کليه پرداختها به مقامات، رؤسا و مديران كليه دستگاههای اجرائی شامل قوای سهگانه جمهوری اسلامی ايران اعم از وزارتخانهها، سازمانها و شركتهای دولتی اقدام کند.
🔹حالا ۳ ماه هم از پایان مهلت قانونی ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه گذشته و خبری از هیچ سامانه ایجاد شفافیت و انتشار عمومی حقوق و مزایای مدیران نیست. کسانی که به دنبال تحمیل FATF به بهانه شفافیت هستند، چرا در این مورد سکوت کردند؟ چرا هیچ خبری از سوال یا استیضاح یا ... نیست؟
🔸واقعیت این است که FATF ایجاد شفافیت اطلاعات مالی و بانکی برای نهادهای مالی جهانی ( بخوانید آمریکا و اسرائیل و ...) و ماده 29 برنامه ششم توسعه ایجاد شفافیت حقوق و مزایای مدیران برای مردم است، اینکه نمایندهای پیگیر اجرای ماده 29 نیست اما پذیرش خواستههای FATF را به شدت و با عوامفریبی پیگیری میکند، معنایش چیست؟ نماینده کجاست؟ مردم یا ...؟
🎬 @Mostazafin_TV