💢 در کنار یکدیگر ولی یکی غرق در نور و دیگری در تاریکی مطلق.
چنین صحنهای که در قیامت اتفاق میافتد چگونه ممکن است؟
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
http://eitaa.com/motahari_ir
🔻چه کسانی هرگز ناامید نمیشوند؟
🔵 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
http://eitaa.com/motahari_ir
💢 دشمن اصلی هر کس که به خودش ظلم میکند و یا به دیگران، زیر پیراهن خودش است
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
http://eitaa.com/motahari_ir
🔴 نگاه متفاوت اسلامی و غربی به یک جمله: «عقیده آزاد است»
🔸در دموکراسیها مسئله عقیده و فکر را اصلاً به کلی از متن زندگی و از رکن زندگی خارج کردند و به صورت یک امر فردی و شخصی درآوردند. خیلی اسم خوبی هم گذاشتهاند: «عقیده آزاد است»!
🔹این «عقیده آزاد است» به مفهومی که اینها میخواهند بگویند، یعنی عقیده اساساً ارزشی ندارد؛ یک امر شخصی فانتزی است. یک کسی به این دل بسته و خوش است که میخواهد گاو بپرستد و تو خوش هستی به این که خدا را بپرستی. هیچ فرقی نمیکند. همان طور یک نفر خورش قرمه سبزی دوست دارد و دیگری خورش قیمه.
🔸ما اگر میگوییم عقیده آزاد است، به این دلیل است که عقیده را جبری نمیشود به مردم تحمیل کرد؛ چون عقیده انتخاب است؛ فرد باید با فکرش به یک اعتقاد برسد و بعد هم به آن، گرایش و ایمان پیدا کند.
🔹اگر میشد عقیده را هم به زور به کسی بدهند، میگفتیم عقیده هم باید اجباری باشد. مگر بهداشت و تعلیمات اجباری چه گونه است؟ چرا آنها که این همه روی دموکراسی تأکید میکنند، در مسئله تعلیمات اجباری هرگز یک ذره هم تردید به خودشان راه نمیدهند. اگر به آنها بگویید چرا آزادیاش را سلب میکنید، پاسخ میدهند آزادیاش را برای خیر و مصلحت خودش سلب میکنیم.
🔸از نظر ما این که عقیده باید آزاد باشد، نه به دلیل این است که عقیده یک امر شخصی فردی است و ارزشی ندارد -که آنها اصلاً مبنای فکرشان این است - بلکه به این دلیل است که عقیده «اجبار بردار» نیست، مانند ملکات فاضله. هیچ کس را با کتک نمیشود «امین» کرد. میشود با کتک جلوی دزدی را گرفت، یعنی آدمی که خٌلقاً دزد است، از ترس دزدی نکند؛ اما نمیشود با کتک، کاری کرد که ملکه امانت در او پیدا بشود.
📝 استاد مطهری، مقدمهای بر حکومت اسلامی، ص۱۰۲-۱۰۰ (با تلخیص)
#گزیده_کتاب
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
http://eitaa.com/motahari_ir
🔻 اگر عنوان و لقب برایتان اهمیت دارد، بدانید که در درون خود احساس عقبماندگی دارید
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»👇
http://eitaa.com/motahari_ir
✅ دائما «آقا شیخ ترمز» نباشید؛ هی انتقاد کردن و ایراد گرفتن اسمش هدایت نیست؛ توصیه استاد مطهری به روحانیون
🔸 امروز دنیا میدان مسابقه علم و صنعت شده است. حالا که چنین مسابقهای در دنیا هست باید کوشش کرد و جامعه را به حرکت آورد که در این مسابقه عقب نماند. علیهذا نشستن و هی انتقاد کردن و ایراد گرفتن، این کار را نکن، آن کار را نکن، اسمش هدایت نیست.
🔹 یک روز در مدرسه مروی با چند نفر از آقایان طلاب همین مطلب را میگفتم: آقایان! معنی هادی قوم بودن این نیست که ما تنها حالت منع و توقف به خود گرفتهایم؛ به هر کاری که میرسیم میگوییم این را نکن، آن را نکن، و مردم را گرفتار کردهایم، یک جا هم باید مردم را تشویق کرد و به حرکت آورد.
🔸 همین مثال اتومبیل را ذکر کردم و گفتم که ما باید مثل راننده اتومبیل باشیم، یک جا به اتومبیل گاز بدهیم، یک جا فرمان را بپیچیم، یک جا ترمز کنیم، یک جا مثلًا چراغ بدهیم؛ هر موقعیتی اقتضایی دارد. بعد شوخی کردم و گفتم: ما که نباید همیشه «آقا شیخ ترمز» باشیم، همه جا ترمز بکنیم. تنها ترمز کردن کافی نیست، یک جا هم باید «آقا شیخ فرمان» باشیم، یک جا «آقا شیخ موتور» باشیم.
🔹 یکی از طلاب گفت: ما هیچ کدام نیستیم، ما «آقا شیخ دنده عقب» هستیم!
📒 استاد مطهری، ده گفتار، ۲۶۸- ۲۶۹ (با اندک تلخیص)
⭕️ «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
http://eitaa.com/motahari_ir
4_300724633584272069.mp3
946.3K
📡 وجود مقدس امام عسکری(ع) به جلالت و هیبت و حسن منظر ممتاز بودند. هیبت و جلالت در چهره ایشان به نحوی بود که هر کس که ایشان را ملاقات میکرد تحت تاثیر آن سیما قرار میگرفت.
#گزیده_سخنرانی
http://eitaa.com/motahari_ir
💢 مرد در خانواده تنها بر اساس مصالح، حق فرماندادن دارد؛ اساسا حق تحکم حتی به پیامبر(ص) هم داده نشده است
🔹در اجتماع منزلی و بالاخص از نظر تربیت فرزندان، وجود یک مقام مُطاع (لازم الاطاعه) در منزل بسیار لازم و ضروری است... مقصود، مُطاعی است که بر طبق مصالح فرمان بدهد نه اینکه تحکم کند؛ مثل رئیس یک اداره که فقط در حدود مصالح یک اداره حق حکمرانی دارد نه اینکه حق زورگویی دارد و هر حرفی که دل خودش بخواهد بزند، ولو اینکه ربطی به مصالح آن اداره نداشته باشد یا احیاناً برخلاف مصالح آن اداره باشد. مسلّماً چنین حقی برای او نیست.
🔸اصلاً حق تحکم را به احدی نمیتوان داد حتی به معصوم، چون خود این اصلاً زشت و قبیح است که حق تحکم کردن بدهند. پیغمبر(ص) که «النّبیُّ أولی بِالمؤمِنینَ مِن أنفُسِهِم» است همان حق اولویتی که دارد باز معنایش حق حکومت بر طبق مصالح است، نه حق تحکم که چون پیغمبر است پس حق تحکم و زورگویی به او داده شده، منتها او نمیکند؛ بلکه اصلاً این حق داده نمیشود.
حق تحکم اصلاً قابل اعطا نیست ولو اینکه آن فرد معصوم باشد.
📙 استاد مطهری، کتاب جدید نظام خانوادگی اسلام، ص۳۳
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
🌹حدیث فواطم
🔷 در ضريح جديدى كه براى حضرت معصومه (س) ساختهاند، روايتى را انتخاب كردهاند كه راويها همه زن هستند تا مىرسد به پيغمبر اكرم (ص). در ضمن، اسم همه آنها فاطمه است: روايت كرده فاطمه دختر ... تا مىرسد به فاطمه دختر موسى بن جعفر. بعد ادامه پيدا مىكند تا فاطمه دختر حسين بن على بن أبي طالب (ع) و در آخر مىرسد به فاطمه دختر پيغمبر (ص).
🔶 يعنى شركت اينها اين قدر رايج بوده، ولى هيچ وقت اختلاط نبوده. بسيارى از راويان بودند كه مىآمدند روايت حديث مىكردند. زنها مىآمدند استماع مىكردند. اما زنها در كنارى مىنشستند و مردها در كنارى.
📚 استاد شهید مطهری، حماسه حسینی ج 1، ص 380
⭕️ کانال رسمی بنیاد شهید مطهری👇
http://eitaa.com/motahari_ir