فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌌 احیاء شب به چه معناست؟
#کلیپ
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ بغض شهيد مطهری هنگام بردن نام امام خمینی(ره)/ آبان 1357
#کلیپ
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»👇
@motahari_ir
عوامل_شهادت_امام_علیع_استاد_مطهری(1).mp3
1.55M
🔴 تحلیل استاد مطهری از شهادت امیرالمؤمنین(ع) را میتوانید در این صوت بشنوید.
#گزیده_سخنرانی
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 امیر المؤمنین (ع) و آزادگی روح
🔴 سالروز شهادت مظلومانه مولی الموحدین امیر المؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام تسلیت باد.
#کلیپ
@motahari_ir
4_5936154289272520980.mp3
4.87M
🔊 نطق تاریخی استاد مطهری در دفاع از مظلومیت مردم فلسطین (عاشورای 1348 شمسی)
#گزیده_سخنرانی
@motahari_ir
🔷 دو علامت جامعه زنده
💔 در گرفتاری هايى كه امروز براى اسلام هست، مثلًا در همين گرفتارى فلسطين، ما و شما چقدر همدردى داريم؟ واقعاً احساس همدردى ما چيست؟ اگر نباشد، به قول پيغمبر اكرم ما مسلمان نيستيم:
📜 «مثَلُ المؤمنينَ فى تَوادّهِم و تراحُمِهِم و تعاطُفِهِم مثَلُ الجسدِ إذا اشتَكى منه عضوٌ تَداعى له سائرُ الجسدِ بالسَّهَرِ و الحُمّى»
💠 مىفرماید تمام اين پيكر بىخوابی به سرش مىزند، استراحت و آسايش از او گرفته مىشود؛ يعنى آنقدر به تكاپو مىافتد كه ديگر خوابش نمىبرد.
اين جمله از پيغمبر اكرم بود كه نشانهاى از حيات را به دست مىدهد.
🔷 همچنين پيغمبر اكرم فرمود: «مَن سمِعَ رَجُلًا يُنادى يا لَلْمسلمينَ فلم يُجِبْهُ فليس بمسلم». هركسى كه بشنود مردى استغاثه مىكند و مسلمانان را به كمك مىطلبد و او را اجابت نكند و جواب ندهد، در منطق من او مسلمان نيست. كسى كه بستگى و پيوستگى او با برادران مسلمانش اين قدر نباشد، او مسلمان نيست. اين هم يك علامت ديگر.
📚 استاد شهید مطهری، احیای تفکر اسلامی، ص 25
#گزیده_کتاب
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓چگونه بفهمیم که روزه هایمان قبول شده است❓
#کلیپ
@motahari_ir
❗️آیا باید اول فلسفه احکام را بدانیم بعد عمل کنیم؟
#عکس_نوشت
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
❗️آیا باید اول فلسفه احکام را بدانیم بعد عمل کنیم؟ #عکس_نوشت @motahari_ir
🔷 دين اسلام دين تعقّل و دين فهم است. بسيارى از دستورها و شايد همه دستورهايى كه در قرآن هست به فلسفهاش هم اشاره مىكند.
🔷 فلسفه احكام را دانستن براى معرفت بسيار خوب است اما براى عمل چطور؟ آيا ما اول بايد فلسفهها را بفهميم بعد عمل كنيم، كه اگر نفهميديم عمل نمىكنيم و لو بدانيم كه اسلام گفته است؟ اگر اين جور شد، ديگر عمل ما خالص نيست، اخلاصمان كم است.
💠 در دعاى قنوت [نماز عيد] خوانديم كه: اللَّهُمَّ انّى أَسْأَلُكَ خَيْرَ ما سَئَلَكَ بِهِ عِبادُكَ الصّالِحونَ وَ اعوذُ بِكَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبادُكَ الْمُخْلَصونَ. بندگان مخلص اين طورند. بنده مخلص در مقام بندگى مىگويد من بايد همين قدر بدانم كه امر او هست يا نه. اگر امر او هست، من به امر او اعتماد دارم، مىدانم امر او بيهوده نيست.
📚 استاد شهید مطهری، حج ص ۱۱۵
#گزیده_کتاب
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
🌹 اسلام تئوری پیروزیها #عکس_نوشت @motahari_ir
🔷 اسلام به حكم اينكه مذهب است و به حكم اينكه دين خاتم است، بيش از هر مذهب آسمانى ديگر براى برپا داشتن عدالت اجتماعى آمده است و قهراً هدفش نجات محرومان و مستضعفان و نبرد و ستيز با ستمپيشگان است؛ اما مخاطب اسلام تنها محرومان و مستضعفان نيستند، همچنان كه حاميان خود را تنها از اين طبقه جلب نكرده است. اسلام حتى از ميان طبقاتى كه به نبرد با آنها برخاسته است، با تكيه به نيروى مذهب از يك طرف و بر فطرت انسانى انسان از طرف ديگر، به گواهى تاريخ سرباز گرفته است.
✅ اسلام تئورى پيروزى انسانيت بر حيوانيت، علم بر جهل، عدالت بر ظلم، مساوات بر تبعيض، فضيلت بر رذيلت، تقوا بر بىبندوبارى، توحيد بر شرك است. پيروزى مستضعفان بر جباران و مستكبران يكى از مظاهر و مصاديق اين پيروزیهاست.
📚 استاد شهید مطهری، انسان و ایمان، ص 58
#گزیده_کتاب
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
♻ وحدت در تقلید، ضرورتی اجتنابناپذیر! #عکس_نوشت @motahari_ir
♻️ پیشنهاد شورای فقهی
🔷 در دنياى امروز ديگر فكر فرد و عمل فرد ارزش ندارد، از تك روى كارى ساخته نيست، علما و دانشمندان هر رشته دائماً مشغول تبادل نظر با يكديگرند، محصول فكر و انديشه خود را در اختيار ساير اهل نظر قرار مىدهند. حتى علماى قارهاى با علماى قاره ديگر همفكرى و همكارى مىكنند...
🔷 اگر شوراى علمى در فقاهت پيدا شود و اصل تبادل نظر بهطور كامل جامه عمل بپوشد، گذشته از ترقى و تكامل كه در فقه پيدا مىشود بسيارى از اختلاف فتواها از بين مىرود.
🔷 چارهاى نيست، اگر مدعى هستيم كه فقه ما نيز يكى از علوم واقعى دنياست بايد از اسلوبهايى كه در ساير علوم پيروى مىشود پيروى كنيم. اگر پيروى نكنيم معنايش اين است كه از رديف علوم خارج است.
📚 استاد شهید مطهری، ده گفتار، ص 110 - 112
#گزیده_کتاب
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
💠 چه هنگامی کار مایه شرافت است؟ #عکس_نوشت @motahari_ir
🌺 شرافت انسان به دانش و ايمان و عزّت و كرامت نفس اوست و كار از آن جهت مايه شرافت است كه وسيله تأمين اين كرامت ها و شرافت هاست.
🔷 انسان، هم سازنده كار است و هم ساخته شده او، و اين امتياز، خاصّ انسان است - كه هيچ موجودى ديگر با او در اين جهت شريك نيست - و از نوع خاصّ آفرينش الهى او سرچشمه مى گيرد.
📚 استاد شهید مطهری، جامعه و تاریخ، ص 97
#گزیده_کتاب
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
❗️یک اعتراف #عکس_نوشت @motahari_ir
❗️بايد اعتراف كنم كه خود ما، همين تيپ ما در اثر انحرافاتى كه در طول تاريخ در تعليمات ما وجود داشته به گونهاى هستيم كه در اين حوزههاى علمى و دينى از اول غرق در يك سلسله مسائل مىشويم و در اين مجرا قرار نمىگيريم كه قرآن را بشناسيم. زبان عربى را هم درست ياد نمىگيريم، آن مقدارى هم كه ياد مىگيريم به درد قرآنفهمى و قرآنشناسى نمىخورد.
✅ اگر يك طلبه از همان اوايل تحصيلش همين كتابهايى را كه در باب اعجاز قرآن نوشته شده است از قديم و جديد بخواند (از جديد مثل همين كتاب صادق رافعى، و از قديم مثل همان كتاب عبد القاهر جرجانى و ابوبكر باقلانى)، اگر يك طلبه از اول با اين موضوع آشنا شود و بعد با توجه به جنبههاى اعجازآميز قرآن وارد قرآن شود و بعد وادارش كنند به حفظ و ضبط قرآن، او اعجاز قرآن را خيلى بهتر مىتواند درك كند از كسى كه مثل ما اين طور نيست.
📚 استاد شهید مطهری، نبوت، ص 234
#گزیده_کتاب
@motahari_ir