🌺 ایام ولادت پیامبر نور و رحمت، حضرت محمّد بن عبدالله (صلّی الله علیه و آله) و هفته وحدت گرامی باد.
💐 گلچین شهید مطهری از سخنان پیامبر اسلام(ص) (برای هر حدیث دو منبع به ترتیب از اهل سنت و شیعه ذکر شده است).
هرچه فرزند آدم پيرتر مىشود، دو صفت در او جوانتر مىگردد: حرص و آرزو. يشيب ابن آدم، وتشبّ منه خصلتان: الحرص والأمل. (صحيح بخاری: ۱۶۰۰، خصال، ۷۳/۱).
دو گروه از امت من هستند كه اگر صلاح يابند، امت من صلاح مىيابد و اگر فاسد شوند، امت من فاسد مىشود: علما و حكّام. صنفانِ مِن أُمَّتي إذا صلَحا صلَحتْ أُمَّتي وإذا فسَدا فسَدتْ أُمَّتي، قيل: يا رسول اللّه ومَن هم؟ قال: الفقهاءُ والأُمَرَاءُ. (حلية الأولياء ۹۶/۴، تحف العقول: ۵۰).
شما همه شبان و مسؤول نگاهبانى يكديگريد.كلكم راع وكلكم مسؤول عن رعيته. (صحيح بخاری: ۶۱۸، جامع الأخبار: ۱۱۹).
نمىتوان همه را به مال راضى كرد اما به حسن خُلق، مىتوان. إِنَّكُمْ لَنْ تَسَعُوا النَّاسَ بِأَمْوَالِكُمْ فَسَعُوهُمْ بِأَخْلَاقِكُمْ.(مستدرك ۲۱۲/۱، كافي ۲۶۶/۳).
دل انسانى همچو پرى است كه در بيابان به شاخه درختى آويزان باشد؛ از وزش بادها دائم در انقلاب است و زيرورو مىشود. إِنَّمَا مَثَلُ الْقَلْبِ كَمَثَلِ رِيشَةٍ بِالْفَلاةِ تَعَلَّقَتْ فِي أَصْلِ شَجَرَةٍ تُقَلِّبُهَا الرِّيحُ ظَهْرًا لِبَطْنٍ.(سنن ابن ماجة ۶۶/۱، جامع الأخبار: ۱۸۳).
در رفتار با زنان، از خدا بترسيد و آنچه درباره آنان شايد، از نيكى دريغ ننماييد.اتقوا الله في النساء واستوصوا بهن خيراً.(البيان والتبیین جاحظ ۳۲/۲، تحف العقول: ۳۴).
پروردگار همه يكى است و پدر همه يكى. همه فرزند آدميد و آدم از خاك است. گرامىترين شما نزد خداوند پرهيزگارترين شماست.إِنَّ رَبَّكُمْ وَاحِدٌ وَ إِنَّ أَبَاكُمْ وَاحِدٌ كُلُّكُمْ لِآدَمَ وَ آدَمُ مِنْ تُرَابٍ- إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُم.(البيان والتبيين ۳۳/۲، تحف العقول: ۳۴).
مؤمنين همچو اجزاى يك بنا همديگر را نگاه مىدارند.الْمُؤْمِنُون كَالْبُنْيَانِ يَشُدُّ بَعْضُهَ بَعْضا (صحیح بخاری: ۵۹۱، المجازات النبوية: ۲۶۲).
مردم مانند دندانههاى شانه با هم برابرند.النَّاسُ كلّهم سَوَاءٌكَأَسْنَانِ الْمُشْطِ(البيان والتبيين ۱۹/۲، الفقيه ۳۷۹/۴).
دانشجويى بر هر مسلمانى واجب است.طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ.(سنن ابنماجة ۱۵۱/۱، بصائر الدرجات ۲/۱).
فقرى سختتر از نادانى و ثروتى بالاتر از خردمندى و عبادتى والاتر از تفكر نيست.إِنَّهُ لَا فَقْرَ أَشَدُّ مِنَ الْجَهْلِ وَلَا مَالَ أَعْوَدُ مِنَ الْعَقْلِ ... ولَا عِبَادَةَ كَالتَّفَكُّر.(شهاب الأخبار: ۳۴۰، محاسن ۱۷/۱).
دانش بجوييد گرچه به چين باشد.
اطلبوا العلم ولو بالصين. شعب الإيمان(بيهقي ۱۹۴/۳، روضة الواعظين ۱۱/۱).
شرافت مؤمن در شب زنده دارى و عزت او در بىنيازى از ديگران است.شرف المؤمن قيامه باللّيل و عزّه استغناؤه عن النّاس.(المعجم الأوسط ۳۰۶/۴، جامع الاخبار:۸۵).
دلباختگى كر و كور مىكند.حُبُّكَ لِلشَّيْءِ يُعْمِي وَ يُصِمُّ. (سنن أبیداود۴۴۸/۷، الفقيه۳۸۰/۴).
🔴 دومین دوره ثبت نام کلاسهای آنلاین بر اساس سیر مطالعاتی بنیاد شهید مطهری (طرح ندای فطرت)
📚 ثبت نام برای مرحله اول شامل چهار کتاب انجام میشود:
۱. آزادی معنوی
۲. سیری در سیره نبوی
۳. جاذبه و دافعه علی(ع)
۴. حماسه حسینی
🔸مدرسان کاملا مجرب
🔸مدت دوره: ۱۶ هفته
🔸هزینه دوره: ۳۴ هزار تومان
🔸شرکت در کلاس از طریق سامانه کلاس مجازی بنیاد شهید مطهری (Adobe Connect)
🔸مهلت ثبت نام: تا دوشنبه ۲۷ آبان
📜همراه با آزمونهای آنلاین در پایان هر کتاب و هر مرحله و ارائه گواهی بنیاد شهید مطهری بعد از اتمام موفقیتآمیز هر مرحله
👈 اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
portal.motahari.ir/4-2
💢 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
http://eitaa.com/motahari_ir
7.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 همیشه باید کسانی وظیفه خود بدانند که با تفرقهها در میان مسلمین بجنگند
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
http://eitaa.com/motahari_ir
💢 در کنار یکدیگر ولی یکی غرق در نور و دیگری در تاریکی مطلق.
چنین صحنهای که در قیامت اتفاق میافتد چگونه ممکن است؟
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
http://eitaa.com/motahari_ir
🔻چه کسانی هرگز ناامید نمیشوند؟
🔵 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
http://eitaa.com/motahari_ir
💢 دشمن اصلی هر کس که به خودش ظلم میکند و یا به دیگران، زیر پیراهن خودش است
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
http://eitaa.com/motahari_ir
🔴 نگاه متفاوت اسلامی و غربی به یک جمله: «عقیده آزاد است»
🔸در دموکراسیها مسئله عقیده و فکر را اصلاً به کلی از متن زندگی و از رکن زندگی خارج کردند و به صورت یک امر فردی و شخصی درآوردند. خیلی اسم خوبی هم گذاشتهاند: «عقیده آزاد است»!
🔹این «عقیده آزاد است» به مفهومی که اینها میخواهند بگویند، یعنی عقیده اساساً ارزشی ندارد؛ یک امر شخصی فانتزی است. یک کسی به این دل بسته و خوش است که میخواهد گاو بپرستد و تو خوش هستی به این که خدا را بپرستی. هیچ فرقی نمیکند. همان طور یک نفر خورش قرمه سبزی دوست دارد و دیگری خورش قیمه.
🔸ما اگر میگوییم عقیده آزاد است، به این دلیل است که عقیده را جبری نمیشود به مردم تحمیل کرد؛ چون عقیده انتخاب است؛ فرد باید با فکرش به یک اعتقاد برسد و بعد هم به آن، گرایش و ایمان پیدا کند.
🔹اگر میشد عقیده را هم به زور به کسی بدهند، میگفتیم عقیده هم باید اجباری باشد. مگر بهداشت و تعلیمات اجباری چه گونه است؟ چرا آنها که این همه روی دموکراسی تأکید میکنند، در مسئله تعلیمات اجباری هرگز یک ذره هم تردید به خودشان راه نمیدهند. اگر به آنها بگویید چرا آزادیاش را سلب میکنید، پاسخ میدهند آزادیاش را برای خیر و مصلحت خودش سلب میکنیم.
🔸از نظر ما این که عقیده باید آزاد باشد، نه به دلیل این است که عقیده یک امر شخصی فردی است و ارزشی ندارد -که آنها اصلاً مبنای فکرشان این است - بلکه به این دلیل است که عقیده «اجبار بردار» نیست، مانند ملکات فاضله. هیچ کس را با کتک نمیشود «امین» کرد. میشود با کتک جلوی دزدی را گرفت، یعنی آدمی که خٌلقاً دزد است، از ترس دزدی نکند؛ اما نمیشود با کتک، کاری کرد که ملکه امانت در او پیدا بشود.
📝 استاد مطهری، مقدمهای بر حکومت اسلامی، ص۱۰۲-۱۰۰ (با تلخیص)
#گزیده_کتاب
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
http://eitaa.com/motahari_ir
🔻 اگر عنوان و لقب برایتان اهمیت دارد، بدانید که در درون خود احساس عقبماندگی دارید
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»👇
http://eitaa.com/motahari_ir
✅ دائما «آقا شیخ ترمز» نباشید؛ هی انتقاد کردن و ایراد گرفتن اسمش هدایت نیست؛ توصیه استاد مطهری به روحانیون
🔸 امروز دنیا میدان مسابقه علم و صنعت شده است. حالا که چنین مسابقهای در دنیا هست باید کوشش کرد و جامعه را به حرکت آورد که در این مسابقه عقب نماند. علیهذا نشستن و هی انتقاد کردن و ایراد گرفتن، این کار را نکن، آن کار را نکن، اسمش هدایت نیست.
🔹 یک روز در مدرسه مروی با چند نفر از آقایان طلاب همین مطلب را میگفتم: آقایان! معنی هادی قوم بودن این نیست که ما تنها حالت منع و توقف به خود گرفتهایم؛ به هر کاری که میرسیم میگوییم این را نکن، آن را نکن، و مردم را گرفتار کردهایم، یک جا هم باید مردم را تشویق کرد و به حرکت آورد.
🔸 همین مثال اتومبیل را ذکر کردم و گفتم که ما باید مثل راننده اتومبیل باشیم، یک جا به اتومبیل گاز بدهیم، یک جا فرمان را بپیچیم، یک جا ترمز کنیم، یک جا مثلًا چراغ بدهیم؛ هر موقعیتی اقتضایی دارد. بعد شوخی کردم و گفتم: ما که نباید همیشه «آقا شیخ ترمز» باشیم، همه جا ترمز بکنیم. تنها ترمز کردن کافی نیست، یک جا هم باید «آقا شیخ فرمان» باشیم، یک جا «آقا شیخ موتور» باشیم.
🔹 یکی از طلاب گفت: ما هیچ کدام نیستیم، ما «آقا شیخ دنده عقب» هستیم!
📒 استاد مطهری، ده گفتار، ۲۶۸- ۲۶۹ (با اندک تلخیص)
⭕️ «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
http://eitaa.com/motahari_ir