6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 چند فراز از دعای شریف مکارم الاخلاق
🌹سالروز ولادت سید الساجدین امام زینالعابدین علیه السلام مبارک باد!
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
🟢 یک راهکار مهم قرآنی برای جذب افراد
🔹 حس تشکر و قدردانى، غریزى و فطرى بشر است. بشر مفطور است که نیکى را به نیکى پاسخ دهد: هَلْ جَزاءُ اَلْإِحْسانِ إِلاَّ اَلْإِحْسانُ (الرحمن/۶۰) . اگر احیاناً کسى پیدا شود که فطرت اولیه را از دست داده باشد و نیکى را به بدى پاسخ دهد، باید به منزله مرض و یک امر عارضى تلقى گردد. «الانسان رهین الاحسان» انسان در گرو نیکى است.
حالا که چنین است یعنى فطرى و غریزى بشر است که در مقابل نیکیهایى که به او مىشود خاضع و متواضع مىشود، پس چرا ما از این امر غریزى و فطرى حسنِ استفاده نکنیم و چرا دستورهاى دین خویش را در این موضوع به کار نبندیم تا هم خدا را از خود راضى کرده باشیم و هم خلق را؟ ....
🔸 آرى این است عکسالعمل احسان و نیکرفتارى در بشر، بلکه در سایر حیوانات. عجبا که فرزندان آدم از این عکسالعمل پاکیزه غفلت مىورزند و این راه راست اخلاق و زندگى را گم مىکنند و به راه چپ مىافتند.
قرآن کریم مىفرماید:
وَ لا تَسْتَوِي اَلْحَسَنَةُ وَ لاَ اَلسَّيئَةُ اِدْفَعْ بِالَّتِي هِي أَحْسَنُ فَإِذَا اَلَّذِي بَينَك وَ بَينَهُ عَداوَةٌ كأَنَّهُ وَلِي حَمِيمٌ وَ ما يلَقّاها إِلاَّ اَلَّذِينَ صَبَرُوا وَ ما يلَقّاها إِلاّ ذُو حَظٍّ عَظِيمٍ (فصلت، ۳۴-۳۵) .
هرگز نیکى و بدى مانند یکدیگر نیستند. همیشه تو اى پیغمبر، با نیکى به مردم برخورد نما و اگر شیوه خود را نیکى به دوست و دشمن قرار دهى، خواهى دید که دشمنان به صورت دوستان صمیمى درمىآیند. اما این خُلق نصیب کسى نمىشود مگر آنان که داراى قوه صبر و خویشتندارى هستند و آنهایى که صاحب بهره بزرگ هستند.
🔻 استاد مطهری، خطابههای اخلاقی، ج۱، ص۱۴۱
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
🟢 «صلوات» فرستادن مخصوصا با صدای بلند چه معنایی دارد؟
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
🟢 تفاوت نگاه انسان باخدا و انسان بیخدا به دنیا
🔹 ایمان مذهبی از آن جهت که تلقی انسان را نسبت به جهانْ شکل خاص میدهد، به این نحو که آفرینش را هدفدار و هدف را خیر و تکامل و سعادت معرفی میکند، طبعاً دید انسان را نسبت به نظام کلی هستی و قوانین حاکم بر آن خوشبینانه میسازد. حالت فرد با ایمان در کشور هستی، مانند حالت فردی است که در کشوری زندگی میکند که قوانین و تشکیلات و نظامات آن کشور را صحیح و عادلانه میداند، به حسن نیت گردانندگان اصلی کشور نیز ایمان دارد و قهراً زمینه ترقی و تعالی را برای خودش و همه افراد دیگر فراهم میبیند و معتقد است که تنها چیزی که ممکن است موجب عقبماندگی او بشود تنبلی و بیتجربگی خود او و انسانهایی مانند اوست که مانند او مکلّف و مسئولاند.
🔸 از نظر چنین شخصی، مسئول عقبماندگی او خودش است نه تشکیلات و نظامات کشور، و هر نقصی وجود دارد از آنجاست که او و امثال او وظیفه و مسئولیت خویش را انجام ندادهاند. این اندیشه طبعاً او را به غیرت میآورد و با خوشبینی و امیدواری به حرکت و جنبشوامیدارد.
🔹 اما یک فرد بیایمان در کشور هستی، مانند فردی است که در کشوری زندگی میکند که قوانین و تشکیلات و تأسیسات کشور را فاسد و ظالمانه میداند و از قبول آنها هم چارهای ندارد. درون چنین فردی همواره پر از عقده و کینه است. او هرگز به فکر اصلاح خودش نمیافتد، بلکه فکر میکند در جایی که زمین و آسمان بر ناهمواری است و سراسر هستی ظلم و جور و نادرستی است، درستی ذرهای مانند من چه اثری دارد؟! چنین کسی هرگز از جهان لذت نمیبرد. جهان برای او همواره مانند یک زندان هولناک است. این است که قرآن کریم میفرماید:
«وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکاً» (طه/۱۲۴). هرکس از توجه و یاد من رو برگردانَد، زندگیای تنگ و پر از فشار خواهد داشت.
آری، ایمان است که زندگی را در درون جان ما بر ما وسعت میبخشد و مانع فشار عوامل روحی میشود.
📗 استاد مطهری، انسان و ایمان، ص۴۰.
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
5.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 دو هشدار شهید آیتالله مطهری درباره حفظ انقلاب اسلامی دو ماه پس از پیروزی انقلاب و یک ماه قبل از شهادت
🌹 سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران مبارک باد!
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در تلگرام، ایتا و سروش👇
t.me/motahari_ir
eitaa.com/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
🟢 برگزاری اولین دوره مقدماتی تربیت مدرس آثار استاد شهید مرتضی مطهری(ره)
🔸اولین دوره مقدماتی تربیت مدرس آثار استاد شهید مطهری، از تاریخ ۱۷ تا ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ با همکاری دبیرخانه امور معرفتی حوزه علمیه و بنیاد شهید مطهری در قم و تهران برگزار شد. این دوره آموزشی برای ۷۰ نفر از طلابی بود که سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری را قبلا گذرانده بودند.
🔸در این دوره، اساتید گرامی حجج اسلام سعید معمار منتظرین، حسین سوزنچی، زهیر انصاریان و سیدمحمد هاشمی به ترتیب تحت عناوین «نحوه نگرش شهید مطهری به اسلام»، «رمز موفقیت استاد مطهری در مواجهه با آموزههای غربی»، «نظاموارگی اندیشه دینی در دیدگاه استاد مطهری» و «شهید مطهری و رسالت طلبه عصر انقلاب» مباحث خود را ارائه کردند.
🔹در روز پایان دوره، شرکتکنندگان از خانهموزه و کتابخانه شخصی استاد شهید مطهری در تهران بازدید کرده و در منزل استاد از سخنرانیهای دکتر غلامعلی حدادعادل و حجتالاسلام محسن آتشکار بهرهمند شدند.
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام 👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir