بنیاد شهید مطهری
📚 صد جایزه ۵۰۰ هزار تومانی در «مسابقه بزرگ کتابخوانی» (تامین شده توسط خیرین) 🔹60 صفحه منتخب از کتا
📣 اطلاعیه
❗️آخرین مهلت شرکت در مسابقه بزرگ کتابخوانی مسئله حجاب در اپلیکیشن استاد مطهری و انجام مراحل مسابقه: سهشنبه ۲۸ خرداد ۹۸
🔸قرعهکشی در روز شنبه با حضور مسئولان بنیاد شهید مطهری برگزار و برندگان مسابقه یکشنبه٬ ۲ تیر از طریق کانالهای رسمی بنیاد شهید مطهری در تلگرام، سروش و ایتا با شناسه زیر:
@motahari_ir
و سایت بنیاد به آدرس زیر اعلام میگردد.
motahari.ir
🔴 ضمنا به چهار نفر از کسانی که بیشترین امتیاز معرفی اپلیکیشن استاد مطهری را کسب کرده باشند جایزه نفیسی تعلق خواهد گرفت. (چگونگی معرفی، در اپلیکیشن توضیح داده شده است).
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
🔴 پرسش جالب شهید مطهری از مردان طالب همسر دوم!
🔹در فقه اسلامی میگویند: «اگر بیم داری که استعمال آب برای بدنت زیان دارد وضو نگیر»، «اگر بیم داری که روزه برایت زیان دارد روزه نگیر». این دو دستور در فقه اسلامی رسیده است. شما افراد بسیاری را میبینید که میپرسند: میترسم آب برایم زیان داشته باشد، وضو بگیرم یا نگیرم؟ میترسم روزه برایم ضرر داشته باشد، روزه بگیرم یا نگیرم؟ البته این پرسشها پرسشهای درستی است. چنین اشخاصی نباید وضو بسازند و نباید روزه بگیرند.
🔹ولی نصّ قرآن کریم است که «اگر بیم دارید که نتوانید میان زنان خود به عدالت رفتار کنید، یک زن بیشتر نگیرید». با این حال آیا شما در عمر از یک نفر شنیدهاید که بگوید: میخواهم زن دوم بگیرم اما بیم دارم که رعایت عدالت و مساوات میان آنها نکنم، بگیرم یا نگیرم؟ من که نشنیدهام. حتماً شما هم نشنیدهاید.
🔹سهل است، مردم ما با علم و تصمیم اینکه به عدالت رفتار نکنند زنان متعدد میگیرند و این کار را به نام اسلام و زیر سرپوش اسلامی انجام میدهند. اینها هستند که با عمل ناهنجار خود اسلام را بدنام میکنند.
📒 استاد مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، ص352
#گزیده_کتاب
⭕️ به جمع ما در «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری» بپیوندید! 👇
http://eitaa.com/joinchat/4195942404C5f2dd99752
💢 وقتی آزادی فرد توسط خود او مورد تجاوز قرار میگیرد!
🔹 اگر آزادی فرد از ناحیه شخص خودش هم مورد تجاوز قرار گیرد، باید از حق آزادی دفاع کرد.
🔸 اگر در دین اکراه نیست، نه به خاطر این است که اکراه بر خلاف حق آزادی است زیرا در مورد دفاع از حقوق انسانیت و بلکه بسط ارزشهای انسانی هر گونه مبارزهای طبعاً در راه آزادی است هرچند برخلاف میل افراد باشد.
🔹معنای آزادی، آزادی نیروها و استعدادها و باز بودن راه تکامل بشریت است نه آزادی میلها و شهوتها و عادات و تقالید.
📗 یادداشتهای استاد مطهری، ج۲، ص۳۳۴
⭕️ «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»👇
http://eitaa.com/joinchat/4195942404C5f2dd99752
💢 دانشمندی که «شیخ روزنامهخوان» خطاب میشد و نان برای خوردن نداشت!
🔹خیلی وقتها خدمتی که افرادی میخواهند انجام بدهند اگر از مسیر عمومی کارهای حوزههای علمیه خارج باشد، مساوی است با خرد شدن و از بین رفتن آنها و این جریانات به هر حال هست. در حوزههای علمیه اگر کسی در رشته فقه و اصول کار کند و استعداد زیادی داشته باشد به مقامات عالیهای میرسد و مردم هم از او تقدیر و تجلیل میکنند، و اخیراً رشتههای علوم عقلی مثل فلسفه هم تا حدودی چنین حالتی پیدا کرده است. ولی از این حدود اگر خارج شود هر اندازه هم خدمت عظیم و بزرگ باشد دیگر جز یک فداکاری هیچ چیز دیگری نمیتواند باشد.
🔸مرحوم شیخ محمدجواد بلاغی گذشته از تفسیر در زمینه مذاهب اهل کتاب مانند یهودیت و مسیحیت هم کار کرده بود. وقتی در بغداد به مجامع مسیحیها می رفت با آنها به زبانهای عبری و سریانی و زبانهای قدیم صحبت میکرد و بر کتابهایشان از خود آنها بیشتر مسلط بود. چنین مردی نان برای خوردن نداشت!
🔹آدمی که این جور است باید از اوضاع دنیا اطلاع داشته باشد. قهراً مجلات آنها را میخرید و مطالعه میکرد. مرحوم آقای صدر میگفت: ما جوان بودیم و ایشان را نمیشناختیم. همینقدر میدانم که شیخ جواد که رد میشد میگفتند: شیخ روزنامهخوان! او را به عنوان شیخ روزنامهخوان میشناختند.
🔸غرض این بود که شما بدانید که حساب خدمت غیر از حساب نعمت است.
📒 استاد مطهری، آشنایی با قرآن ج۷، ص۱۳-۱۵ (باتلخیص)
⭕️ «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری» 👇
@motahari_ir
📣 اطلاعیه
🔹نتایج قرعهکشی مسابقه بزرگ کتابخوانی مسئله حجاب
❗️تذکرات:
👈 قرعهکشی در روز شنبه یک تیر ۹۸ با حضور مسئولان بنیاد شهید مطهری میان کاربرانی که همه مراحل مسابقه را با موفقیت به پایان رساندهاند برگزار و صد برنده جایزه پانصدهزار تومانی (تأمین شده توسط خیّرین) انتخاب شد.
👈 همچنین ده نفر از شرکت کنندگان که بالاترین امتیاز معرفی «اپلیکیشن جامع استاد مطهری» به دوستان را تا پایان مهلت مسابقه یعنی ساعت ۲۴ سه شنبه ۲۸ خرداد کسب کردهاند، بدون قرعه کشی مشخص شدند.
👈 با توجه به اینکه تکمیل اطلاعات کاربری اختیاری بوده است، قرعهکشی بر اساس شماره موبایل شرکت کنندگان انجام شد و برندگان میبایست با همان شماره موبایلی که در مسابقه شرکت کردهاند شماره کارت خود را برای واریز جایزه پیامک کنند.
👈 دانشجویان و کارکنان محترم دانشگاه آزاد اسلامی هم در قرعه کشی جوایز بنیاد شرکت داده شدهاند و علاوه بر آن نتایج مربوط به این عزیزان به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، معاونت فرهنگی و دانشجویی ارسال گردیده است.
🔴 یکصد برنده مسابقه کتابخوانی مسئله حجاب و ده برنده بخش معرفی اپلیکیشن به دوستان از طریق آدرس زیر قابل مشاهده است:
bit.ly/2ZJfiwb
💢 با عرض تبریک به برندگان و سپاس از همه شما شرکت کنندگان گرامی که در این برنامه مطالعه جمعی همراه ما بودید، ان شاء الله مسابقه بزرگ کتابخوانی بعدی در ایام محرم و از کتاب حماسه حسینی برگزار خواهد شد و شرایط و جزئیات آن از طریق همین کانال اطلاعرسانی خواهد شد.
⬇️ دریافت «اپلیکیشن جامع استاد مطهری» از کافه بازار:
👉 cafebazaar.ir/app/ir.motahari.app
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیگر تمام شد!
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
http://eitaa.com/joinchat/4195942404C5f2dd99752
✅ قابل توجه علاقمندان داخل و خارج کشور به شرکت در دورههای آنلاین سیر مطالعاتی آثار استاد مطهری
🔴 آغاز مرحله اول، شامل چهار کتاب بر اساس سیر مطالعاتی بنیاد شهید مطهری (طرح ندای فطرت)
📚 کتابهای مرحله اول:
۱. آزادی معنوی
۲. سیری در سیره نبوی
۳. جاذبه و دافعه علی(ع)
۴. حماسه حسینی
🔸مهلت ثبت نام: ۱۴ تیر ۹۸
🔸شروع دوره: ۱۶ تیر ۹۸
🔸مدت دوره: ۱۶ هفته
🔸هزینه دوره (مرحله اول): ۳۴ هزار تومان
🔸زمان: یکشنبهها ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰
🔸شرکت در کلاس از طریق سامانه کلاس مجازی بنیاد شهید مطهری (Adobe Connect)
📜همراه با آزمونهای آنلاین در پایان هر کتاب و هر مرحله و ارائه گواهی بنیاد شهید مطهری بعد از اتمام موفقیتآمیز هر مرحله
👈 اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
motahari.ir/4
🔻ظرفیت محدود
💢 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
💢 «به جای مباحث جدید، حدیث مطالعه میکنم»؛
نقد مهم شهید مطهری بر کسانی که به علوم غیروحیانی و روایی بیتوجهاند
🔹مردی از اهل علم را گفته بودند که به فلسفه اشتغال داشته باش، گفته بود به جای این کار حدیث مطالعه میکنم. این جمله در نزد بسطاء [افراد ساده]صورت خوبی دارد ولی مثل این است که به یک نفر بگویند بیا این کلید را بگیر، بگوید به جای این کار در را باز میکنم و به در فشار میآورم.
🔸به کسانی میگوییم از کتب اخلاقی و تربیتی جدید مطالعه کنید میگویند به جای این کار حدیث مطالعه میکنیم.
🔹 اینها نمیدانند که علم کلید وحی است. تا از راه علم به رموز فلسفی و روانشناسی و اجتماعی پی نبریم لطافت قرآن و حدیث را نمیتوانیم بفهمیم.
🔹علم از یک نظر به منزله عینک است برای مطالعه؛ نباید در جواب کسی که میگوید چشمت ضعیف است بگوییم من عوض [استفاده از عینک] مطالعه میکنم.
🔸در حکمت ۲۳۸ نهج البلاغه است که «العلم علمان: مطبوع و مسموع، و لاینفع المسموع اذا لمیکن المطبوع». کسانی که میگویند ما با حدیث از علم مستغنی هستیم مثل این است که میگویند ما با مسموع از مطبوع مستغنی هستیم.
🔻«بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر دوستی تو صادق باشد ...
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
http://eitaa.com/joinchat/4195942404C5f2dd99752
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗻استوارتر از کوه
سالروز شهادت پیشوای مذهب جعفری حضرت امام صادق علیه السلام بر محبان آن حضرت تسلیت باد.
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
http://eitaa.com/joinchat/4195942404C5f2dd99752
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 عاشق شو ار نه روزی کار جهان سرآید!
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
http://eitaa.com/joinchat/4195942404C5f2dd99752
👆تصویری از مرحوم شیخ محمد حسین مطهری (پدر استاد) در فریمان
🔸یادی از پدر
🔹چه مانعی دارد که من ذکر خیری از پدر بزرگوار خودم بکنم. از وقتی که یادم میآید (حداقل از چهل سال پیش) من میدیدم این مرد بزرگ و شریف هیچ وقت نمیگذاشت و نمیگذارد که وقت خوابش از سه ساعت از شب گذشته تأخیر بیفتد.
🔸... حداقل دو ساعت- و در شبهای جمعه سه ساعت- به طلوع صبح مانده بیدار میشود و حداقل قرآنی که تلاوت میکند یک جزء است؛ و با چه فراغت و آرامشی نماز شب میخواند!
🔹حالا تقریبا صد سال از عمرش میگذرد و هیچ وقت من نمیبینم که یک خواب ناآرام داشته باشد. همان لذت معنوی است که اینچنین نگهش داشته. یک شب نیست که پدر و مادرش را دعا نکند. یک نامادری داشته که به او خیلی ارادتمند است. شبی نیست که او را و تمام خویشاوندان و ذیحقّان و بستگان دور و نزدیکش را یاد نکند.
🔸 اینها دل را زنده میکند. آدمی که بخواهد از چنین لذتی بهرهمند شود، ناچار از لذتهای مادی تخفیف میدهد تا به آن لذت عمیقتر الهی معنوی برسد (احیای تفکر اسلامی، ص۱۰۰، با اندک تلخیص).
@motahari_ir
🌹 عفاف و تقوا بر زن و مرد هر دو واجب است و بیعفتی بر هر دو حرام، اما خراب شدن حصار تقوا، زن را بیدفاع و مرد را بلامانع میسازد.
.
استاد شهید مطهری، یادداشتها، ج ۱۱، ص ۵۲۳ .
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
http://eitaa.com/joinchat/4195942404C5f2dd99752
✅ سخنی با عزیزان بینش مطهر
🔹دست اندرکاران پرتلاش مجموعه بینش مطهر انصافا برای گسترش آموزش حضوری اندیشههای استاد زحمات فراوانی کشیدهاند که این همت و دغدغه ستودنی است.
🔸اما این ارادتمندان استاد، متاسفانه این نکته مهم را فراموش کردهاند که لازمه ارائه سیر مطالعاتی و یا تفکر نظاممند، مختار دانستن خود در هر گونه حذف و جابجایی در کتب یک متفکر و انتشار آنها با عناوین سلیقهای به نام او نیست.
🔹حتی آثار مکتوب استاد که در زمان حیات ایشان بارها منتشر شده، در چهل کتاب بینش مطهر از حذف و جابجایی و جعل عناوین مصون نمانده است. قرعه فال به نام شهید مطهری مظلوم افتاده است که شاهکار او به نام «عدل الهی» با تیغ جراحی بینش مطهر به «عدل و قَدَر» تبدیل شود.
🔸 مسئولان بینش مطهر از این نکته کلیدی غفلت کردهاند که هویت هر نویسنده به حفظ آثار اوست. به همین دلیل است که شیفتگان دکتر شریعتی هیچگاه به خود اجازه نمیدهند که با انگیزه نظاممند کردن و سیر مطالعاتی، مطالب کتاب «فاطمه فاطمه است» و «اسلامشناسی» او را به دلخواه خود حذف و جابجا کرده، و با هر نوع دستاندازی تحت عناوینی مانند «اسلامپژوهی فاطمی» یا « اسلام در فاطمه است» به نام دکتر شریعتی منتشر کنند.
🔹🔸خوشبختانه اکنون ابعاد این جفای ناخواسته به استاد روشنتر شده و مرکز مدیریت حوزههای علمیه، نمایندگی ولی فقیه در سپاه، وزارت ارشاد، صدا وسیما و برخی مراکز دیگر از ترویج بیشتر این کتب ممانعت کردهاند تا در آینده موسسات دیگری هر کدام با تلفیقهای سلیقهای صدها کتاب به نام استاد و یا هر متفکر دیگری منتشر نکرده و مخاطبان را سر در گم نسازند. امروز بسیاری از کسانی که دوره بینش مطهر را گذراندهاند نام برخی از آثار استاد را تشخیص نمیدهند!
🔸فراگیران عزیز بینش مطهر به این نکته دقت کنند که مسئله کسانی که بر بینش مطهر - که نباید آن را با بینش مطهر اصفهان اشتباه کرد - انتقاد دارند صرفا کتابسازی به نام استاد است (بلایی که بر سر هیچ متفکر معاصر دیگری نیامده است)، و الا سیر مطالعاتی بینش مطهر مانند سیرهای دیگر نقاط قوت و ضعف خود را دارد و کسی با این سیر و ترویج آن مخالفتی ندارد.
🔹 دکتر علی غلامی استاد موفق اندیشههای استاد و رئیس محترم دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع)، مانند بسیاری دیگر، در سیر مطالعاتی و کلاسهای چند صد نفری خود گاهی از بخشی از یک کتاب، به بخشی از کتاب دیگر میرود بدون آنکه با انتشار کتابهای همراه با حذف و تلفیق، اصالت آثار استاد را به خطر بیندازد. ارائه نظام فکری استاد (که کاری است بسیار مشکل و کسی نمیتواند به آسانی مدعی آن باشد) و یا سیر مطالعاتی، به هیچ نحو مثله کردن آثار و انتشار آنها به نام استاد را توجیه نمیکند. البته پژوهش موضوعی در آثار استاد به کلی امری جداگانه است.
🔸 یکی از هنرهای شهید مطهری این بود که در مباحث بسیاری مانند خداشناسی و یا مسئله غیب، چگونگی طرح مسئله، نحوه ورود و خروج و گاهی مثالهای او برای مخاطبان عام، طلاب و یا روشنفکران متفاوت بود. اینکه چند صفحه از موضوع مطرح شده در مسجد ارک را به دنبال بخش دیگری از همان موضوع که برای انجمن پزشکان ارائه شده بیاوریم و قسمتی از یک اثر قلمی را ضمیمهاش کنیم تلفیقی غیر قابل دفاع است. این امر که انتشارات صدرا هم، درست یا غلط، دو سخنرانی را ابتدا ضمیمه یک مجموعه سخنرانی و بعد به دلیلی ضمیمه مجموعه دیگری منتشر کرده، دلیل موجهی برای آنگونه ادغامهای سلیقهای نیست.
🔹 علیرغم آنکه تمام آثار استاد در «اپلیکیشن استاد مطهری» و سایت بنیاد شهید مطهری به طور «رایگان» در دسترس عموم است عدهای با کمانصافی، دفاع از لزوم حفظ اصالت آثار را همچنان به منافع شخصی و مادی ارتباط میدهند! فراگیران عزیز بینش مطهر تحت تاثیر این تبلیغات و یا تلاشهایی که میخواهند موضوع را سیاسی جلوه دهند قرار نگیرند.
🔸عرضه رایگان آثار در اپلیکیشن استاد مطهری و نیز سایت بنیاد، کار فراگیران آثار را برای همراهی با هر گونه سیر مطالعاتی بدون چاپ کتابهای سلیقهای آسان کرده، و فراگیر با مبنا قرار دادن یک کتاب هر گاه اراده کند به هر بخش از هر کتاب دیگر دسترسی دارد.
🔹 بنیاد شهید مطهری آماده خدمتگزاری و همکاری با همه مراکز مطالعاتی از جمله بینش مطهر است و از مدیر محترم آن که از نوادگان عارف کمنظیر مرحوم آیت الله سید جمالالدین گلپایگانی هستند انتظار دارد در این نقد مشفقانه تامل کنند. بدیهی است این ایراد اساسی در کتب بینش مطهر، به معنای بیاشکال بودن بنیاد و یا دیگر فعالان این عرصه نیست.
🔴 صوت کوتاه زیر 👇از فاضل ارجمند حجتالاسلام احمدی از مدرسان با سابقه آثار استاد، تنها بخشی از ایرادات کتب بینش مطهر را توضیح میدهد.
eitaa.com/motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻سخن تکاندهنده امام رضا(ع) درباره سرنوشت مردمی که وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را به دوش هم میاندازند
💢 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
💢 راههایی برای دیدن الطاف الهی در زندگی
✅ انسان میتواند با:
🔹 پیمودن راه خدمت به خلق،
🔹کمک به ضعیفان،
🔹مخصوصاً احسان به والدین به شرط اخلاص و حسن نیت،
کم و بیش آثار لطف خدا را همراه خود ببیند.
🔸من خودم عملاً لطف پروردگار را در این شرایط وجدان کردهام.
📗 استاد مطهری، امدادهای غیبی در زندگی بشر، ص۷۵.
💢 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻اثر شگرف معاشرت با اهل دل؛
@motahari_ir
15.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 عشوهگری برای نامحرم؛ رفتار «زباندار» برخی زنان در کلام شهید مطهری؛
🔸همراه با مثالی طنزگونه از یک بازیگر معروف در برنامه دورهمی
🔵 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
🔻ویژه امروز، ۲۳ ذیقعده روز خاص زیارت حضرت امام رضا(ع) از دور و نزدیک
✅ اگر میرفتم، دو یا سه زیارت حضرت رضا علیهالسلام از من فوت میشد!
🔸 فرزند آیت الله بهجت: در تابستان١٣۵٣ که مشهد مقدس بودیم، شهید مطهری قصد داشت پدرم و علامه طباطبایی(ره) را به فریمان دعوت كند. ایشان به من گفت: «آقا را وادار کن و شما هم بیا. این دو سالها باهم رفیق و مأنوس بودهاند. بگذار اینها را با هم بگذاریم صبح و شب و خواب و بیداری، ببینیم چه میکنند. دیدنی است و ما هم در این بین بهرهای ببریم.»
🔹 چون مرحوم پدرم از نجف با علامه محشور بودند. سابقاً روابط ما با علامه طباطبایی(ره) زیاد بود؛ ایشان برای ما مانند عمو بودند. دلم میخواست این دیدار انجام شود؛ ولی هرچه به پدر اصرار کردم، ایشان حاضر نشدند.
🔸از این قضیه نزدیک به سی سال گذشت تا اینكه اواخر عمرشان، ایشان را به مشهد بردیم. وقتی به مشهد رسیدیم، نتوانستند به حرم بروند. فرمودند: «گویا از قم تا اینجا پیاده آمدهام! اینقدر کوفته هستم.»
🔹چند روزی گذشت تا روز جمعه رسید و ایشان فرمودند: «برای روضه به مسجد برویم.» گفتم: «حرم نرفتهاید.» فرمودند: «هنوز جان نگرفتهام. برای روضه برویم.»
🔸 در مسیر رفتن به مجلس روضه، فرمودند:
دنیا عجیب است! خیلی سالها قبل، آقای مطهری برای بردنم به باغ فریمان خیلی اصرار کرد و گفت آقای طباطبایی هم هست. من هم علاقه داشتم به هر دو؛ آقای طباطبایی که معلوم، ایشان هم همچنین؛ و خیلی هم ردّ درخواست یک مؤمن برایم سخت بود، چه برسد به آقای مطهری؛ ولی آن فشار را تحمل کردم؛ برای اینکه اگر میرفتم، حداقل دو یا سه زیارت حضرت رضا علیهالسلام از من فوت میشد. اما الآن چندین روز است كه آمدهام و نتوانستهام به زیارت بروم!
📚 صحبت سالها، خاطرات حجتالاسلام علی بهجت(با اندک تلخیص)
@motahari_ir