🌷 داستان کوتاه (60)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (117)
🌹 یحیی بن یعمن (نعمان) می گوید:
نزد امام حسین علیه السلام بودم که مردی نزد او آمد و سلام کرد. امام حسین علیه السلام هم پاسخ داد. مرد گفت: ای فرزند پیامبر خدا! سؤالی دارم.
امام فرمود: «بگو...».
او گفت: زشت ترین چیز چیست؟
امام فرمود:
🔹 گناه کردن توسط پیران
🔹 خشن بودن مسئولان
🔹 دروغ گفتن بزرگان
🔹 بخیل بودن ثروتمندان
🔹 حریص بودن عالمان
📖 عن یحیی بن یعمن :کُنتُ عِندَ الحُسَینِ علیه السلام: إذ دَخَلَ عَلَیهِ رَجُلٌ مِنَ العَرَبِ مُتَلَثِّما،أسمَرُ شَدیدُ السُّمرَةِ،فَسَلَّمَ و رَدَّ الحُسَینُ عَلَیهِ السَّلامَ،فَقالَ:یَا ابنَ رَسولِ اللّهِ مَسأَلَةٌ!
قالَ:هاتِ....
قالَ:فَما أقبَحُ شَیءٍ؟
قالَ:الفِسقُ فِی الشَّیخِ قَبیحٌ،وَ الحِدَّةُ فِی السُّلطانِ قَبیحَةٌ،وَ الکَذِبُ فی ذِی الحَسَبِ قَبیحٌ،وَ البُخلُ فی ذِی الغِنی،وَ الحِرصُ فِی العالِمِ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 229
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (118)
‼️ تخفیف در جهنم!
🌹 امام حسین (ع) از پیامبر خدا نقل می کند:
کسانی که معتقد به توحیدند ولی مرتکب گناهان کبیره می شوند و بدون پشیمانی و توبه می میرند و از درِ اوّل جهنم وارد می شوند، چشمشان کور نمی شود و صورتشان سیاه نمی گردد و غُل و زنجیر نمی شوند و به آنان آب جوشان نمی نوشانند و لباس مسِ مذاب به آنان نمی پوشانند. خدا بدنشان را به سبب موحّد بودنشان از ماندگاری همیشه در جهنم و صورتشان را به دلیل سجده کردن، از آتش دور نگه می دارد.
✍️ شرح: شیعیان گنهکاری که بدون توبه می میرند، در بعضی از عذابها تخفیف دارند. اما به هر حال به جهنم می روند. هر چند در جهنم جاودان نیستند.
📖 عن الحسین علیه السلام: قالَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله:إنَّ أصحابَ الکَبائِرِ مِن مُوَحِّدِی الاُمَمِ کُلِّهِم؛الَّذین ماتوا عَلی کَبائِرِهِم غَیرَ نادِمینَ و لا تائِبینَ،مَن دَخَلَ النّارَ مِنهُم فِی البابِ الأَوَّلِ مِن جَهَنَّمَ؛لا تَزرَقُّ أعیُنُهُم،و لا تَسوَدُّ وُجوهُهُم،و لا یُقرَنونَ و لا یُغَلَّونَ بِالسَّلاسِلِ،و لا یُجَرَّعونَ الحَمیمَ،و لا یُلبَسونَ القَطِرانَ ؛حَرَّمَ اللّهُ أجسادَهُم عَلَی الخُلودِ مِن أجلِ التَّوحیدِ،و صُوَرَهُم عَلَی النّارِ مِن أجلِ السُّجودِ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 235
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (119)
▪️ خطر مدگرایی
🌹 هر کس لباس شهرت بپوشد که او را انگشت نما کند، خداوند در روز قیامت، لباسی از آتش به او می پوشانَد.
📖 عن أبی سعید عن الحسین علیه السلام: مَن لَبِسَ ثَوبا یَشهَرُهُ،کَساهُ اللّهُ یَومَ القِیامَةِ ثَوبا مِنَ النّارِ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 309
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۰)
🚫 چرا ترک نماز، خطرناک است؟
🌹 تا زمانی که مؤمن بر نمازهای پنجگانه خود مواظبت کند، شیطان از او هراسان است و وقتی نمازها را تباه کند، بر او جرئت می یابد و او را در گناهان بزرگ می اندازد.
📖 عن الحسین بن علیّ عن أبیه علیّ بن أبی طالب علیهما السلام: قالَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله:لا یَزالُ الشَّیطانُ ذَعِرا (1)مِنَ المُؤمِنِ ما حافَظَ عَلَی الصَّلَواتِ الخَمسِ،فَإِذا ضَیَّعَهُنَّ تَجَرَّأَ عَلَیهِ و أوقَعَهُ فِی العَظائِمِ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 323
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (61)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۱)
✅ چرا امام حسین (ع) در مکه قیام نکرد و به سوی کوفه به راه افتاد؟
🌹 قبل از حرکت امام حسین (ع) به سوی کربلا، عبد اللّه بن زبیر به ایشان گفت: کجا می روی؟ به سوی کسانی که پدرت را کشتند و به برادرت نیزه زدند؟
امام فرمود: «اگر در فلان جا و فلان جا کشته شوم، برایم بهتر از این است که به بهانه من، [خونریزی را] در مکّه حلال کنند».
✍️ شرح: مکه و مسجد الحرام، حرم امن الهی است و جنگ و خونریزی در آن، حرام است.
📖 عن بشر بن غالب: قالَ عَبدُ اللّهِ بنُ الزُّبَیرِ لِحُسَینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام:أینَ تَذهَبُ؟إلی قَومٍ قَتَلوا أباکَ و طَعَنوا أخاکَ؟!
فَقالَ لَهُ حُسَینٌ علیه السلام:لَأَن اقتَلَ بِمَکانٍ کَذا و کَذا،أحَبُّ إلَیَّ مِن أن تُستَحَلَّ بی یَعنی مَکَّةَ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 283
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (62)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۲)
✅ صدقه دادن از مال حرام
🌹 به امام حسین علیه السلام گفته شد: عبد اللّه بن عامر (که از بنی امیه بود) امروز، فلان مقدار صدقه داد و فلان تعداد، برده آزاد کرد.
امام فرمود: حکایت عبد اللّه بن عامر، حکایتِ دزدی است که از حاجیان می دزدد و سپس آنچه را دزدیده، صدقه می دهد. صدقه پاک، صدقه کسی است که بر پیشانی اش عَرَق نشسته و چهره اش غبار گرفته باشد.
به امام صادق علیه السلام گفته شد: منظور امام حسین (ع) چه کسی بود؟
ایشان فرمود: مقصودش علی علیه السلام بود [که از دست رنجِ خویش، نه از مال مردم، صدقه می داد]».
📖 عنِ الحُسَینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام أنَّهُ قیلَ لَهُ:إنَّ عَبدَ اللّهِ بنَ عامِرٍ تَصَدَّقَ الیَومَ بِکَذا و کَذا،و أعتَقَ الیَومَ کَذا و کَذا.
فَقالَ:إنَّما مَثَلُ عَبدِ اللّهِ بنِ عامِرٍ کَمَثَلِ الَّذی یَسرِقُ الحاجَّ ثُمَّ یَتَصَدَّقُ بِما سَرَقَ.و إنَّمَا الصَّدَقَةُ الطَّیِّبَةُ صَدَقَةُ الَّذی عَرِقَ فیها جَبینُهُ،وَ اغبَرَّ فیها وَجهُهُ.
قیلَ لِأَبی عَبدِ اللّهِ علیه السلام:مَن عَنی بِذلِکَ؟قالَ:عَنی بِهِ عَلِیّا علیه السلام.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 401
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (63)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۳)
🌹 امام علی علیه السلام مردی از بنی اسد را به خاطر جرمی که مرتکب شده بود و حدّی که بر او واجب شده بود، دستگیر کرد تا مجازات حد را بر او اجرا کند. از این رو، بنی اسد به نزد امام حسین علیه السلام رفتند و از او خواستند که شفاعت مجرم را بکند تا امام علی علیه السلام حد او را اجرا نکند؛ امّا امام حسین علیه السلام از شفاعت، خودداری کرد.
پس به نزد علی علیه السلام رفتند و این کار را از او خواستند. علی علیه السلام فرمود: «از من هر چیزی بخواهید که در اختیار من باشد، آن را به شما می دهم».
آنان، شادمان بیرون آمدند و از کنار حسین علیه السلام گذشتند و آنچه را علی علیه السلام گفته بود، به او خبر دادند. حسین علیه السلام فرمود: اگر با رفیقتان کاری دارید، باز گردید که شاید کار او تمام شده باشد!
پس به نزد او بازگشتند و دیدند که مجازات حد بر او جاری شده است.
گفتند: ای امیر مؤمنان! مگر به ما وعده ندادی؟
فرمود: «من وعده دادم آنچه را در اختیار من است، [می بخشم] در حالی که این حد، حق اللهِ است و در اختیار خداست نه در اختیار من».
📖 عن عَلِیٍّ علیه السلام أنَّهُ أخَذَ رَجُلاً مِن بَنی أسَدٍ فی حَدٍّ وَجَبَ عَلَیهِ لِیُقیمَهُ عَلَیهِ،فَذَهَبَ بَنو أسَدٍ إلَی الحُسَینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام یَستَشفِعونَ بِهِ،فَأَبی عَلَیهِم.
فَانطَلَقوا إلی عَلِیٍّ علیه السلام فَسَأَلوهُ،فَقالَ:لا تَسأَلُونّی شَیئا أملِکُهُ إلاّ أعطَیتُکُموهُ.
فَخَرَجوا مَسرورینَ،فَمَرّوا بِالحُسَینِ علیه السلام فَأَخبَروهُ بِما قالَ،فَقالَ:إن کانَ لَکُم بِصاحِبِکُم حاجَةٌ فَانصَرِفوا،فَلَعَلَّ أمرَهُ قَد قَضی!
فَانصَرَفوا إلَیهِ فَوَجَدوهُ قَد أقامَ عَلَیهِ الحَدَّ،قالوا:أ لَم تَعِدنا یا أمیرَ المُؤمِنینَ؟
قالَ:لَقَد وَعَدتُکُم بِما أملِکُهُ،و هذا شَیءٌ للّهِ ِ لَستُ أملِکُهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 305
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ اولیاء الله چه کسانی هستند؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
آگاه باشيد كه اولیاء الله نه باید بترسند و نه غصه بخورند * همان کسانی که #ايمان آورده و مستمراً #تقوا را مراعات می کنند.
✍️ شرح: اولیاء الله کسانی هستند که دو ویژگی دارند:
1. #ایمان؛ یعنی اعتقاد به اصول دین
2. #تقوا؛ یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی.
📖 ألا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ * الَّذينَ آمَنُوا وَ كانُوا يَتَّقُونَ (یونس، 62 و 63)
آیه شماره 25
📱 سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۴)
✅ امام حسین (ع) چه حقی بر گردن ما دارد؟
🌹 امام حسین (ع) درباره این آیه که خدا فرموده: «ای پیامبر به مردم بگو: از شما اجری نمی خواهم جز مودت خویشاوندانم» فرمود:
آن قرابت و خویشاوندی که خدا به پیوند با آن و بزرگداشت حقّش فرمان داده و خیر را در آن نهاده، قرابت و خویشاوندیِ ما اهل بیت است که خداوند، رعابت حقّ ما را بر هر مسلمانی واجب کرده است.
📖 عن عبد الملک بن عمیر عن الحسین بن علیّ علیه السلام فی قَولِهِ عز و جل: «قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی» :إنَّ القَرابَةَ الَّتی أمَرَ اللّهُ بِصِلَتِها و عَظَّمَ مِن حَقِّها و جَعَلَ الخَیرَ فیها،قَرابَتُنا أهلَ البَیتِ الَّذینَ أوجَبَ اللّهُ حَقَّنا عَلی کُلِّ مُسلِمٍ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 183
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۵)
✅ تفاوت حقیقت مرگِ متقین و کافران در چیست؟
🌹 امام حسین (ع):
مرگ، جز پلی نیست که شما (متقین) را از ترس و سختی به سوی بهشت و نعمت جاوید، عبور می دهد. کدام یک از شما بدش می آید که از زندان به کاخ منتقل شود؟!
اما مرگ برای دشمنان شما جز مانند این نیست که از کاخ به زندان و عذاب، منتقل شود.
پدرم از پیامبر خدا برایم نقل کرد که: «دنیا زندانِ مؤمن و بهشتِ کافر است و مرگ، پل اینها به بهشتشان و پل آنها به جهنمشان است. من نه دروغ می گویم و نه به من، دروغ گفته شده است».
📖 عن علیّ بن الحسین عن الحسین بن علیّ علیهما السلام: مَا المَوتُ إلاّ قَنطَرَةٌ تَعبُرُ بِکُم عَنِ البُؤسِ وَ الضَّرّاءِ إلَی الجِنانِ الواسِعَةِ وَ النَّعیمِ الدّائِمَةِ؛فَأَیُّکُم یَکرَهُ أن یَنتَقِلَ مِن سِجنٍ إلی قَصرٍ؟!و ما هُوَ لِأَعدائِکُم إلاّ کَمَن یَنتَقِلُ مِن قَصرٍ إلی سِجنٍ و عَذابٍ.
إنَّ أبی حَدَّثَنی عَن رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله:أنَّ الدُّنیا سِجنُ المُؤمِنِ و جَنَّةُ الکافِرِ،وَ المَوتَ جِسرُ هؤُلاءِ إلی جَنّاتِهِم،و جِسرُ هؤُلاءِ إلی جَحیمِهِم،ما کَذَبتُ و لا کُذِبتُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 131
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (64)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (47)
✅ آیا امام حسین (ع) فقط اهل محبت و رحمت بود؟ او برای منافقان و دشمنان اهل بیت چگونه دعا می کرد؟
🌹 مرد منافقی،مُرد. امام حسین (ع) بیرون آمد و همراه جنازه وی به راه افتاد که یکی از وابستگان خود را دید (که به سمت دیگر می رود.) به او فرمود: «فلانی! کجا می روی؟».
او گفت: از این که بر جنازه این منافق نماز بگزارم، می گریزم.
امام (ع) به او فرمود: «دقّت کن که سمتِ راست من بِایستی و مانند آنچه از من می شنوی، بگو».
وقتی ولیّ میّت بر جنازه تکبیر گفت، امام حسین (ع) گفت: «اللّه اکبر. خدایا! فلانی، بنده ات را لعنت کن؛ هزار لعنتِ پشت سر هم، نه پراکنده. خدایا! این بنده ات را میان بندگان و شهرهایت رسوا کن و داغیِ آتشت را به او برسان و سخت ترین کیفرت را به او بچشان، که او با دشمنانت دوستی و با دوستانت دشمنی می ورزید و با اهل بیت پیامبرت دشمن بود».
📖 عن أبی عبد اللّه علیه السلام: إنَّ رَجُلاً مِنَ المُنافِقینَ ماتَ،فَخَرَجَ الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ صَلَواتُ اللّهِ یَمشی مَعَهُ فَلَقِیَهُ مَولیً لَهُ،فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:أینَ تَذهَبُ یا فُلانُ؟
قالَ:فَقالَ لَهُ مَولاهُ:أفِرُّ مِن جِنازَةِ هذَا المُنافِقِ أن اصَلِّیَ عَلَیها.
فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:اُنظُر أن تَقومَ عَلی یَمینی فَما تَسمَعُنی أقولُ فَقُل مِثلَهُ.
فَلَمّا أن کَبَّرَ عَلَیهِ وَلِیُّهُ،قالَ الحُسَینُ علیه السلام:اللّهُ أکبَرُ،اللّهُمَّ العَن فُلانا عَبدَکَ ألفَ لَعنَةٍ مُؤتَلِفَةٍ غَیرَ مُختَلِفَةٍ،اللّهُمَّ أخزِ عَبدَکَ فی عِبادِکَ و بِلادِکَ،وَ اصلِهِ حَرَّ نارِکَ،و أذِقهُ أشَدَّ عَذابِکَ،فَإِنَّهُ کانَ یَتَوَلّی أعداءَکَ و یُعادی أولِیاءَکَ،و یُبغِضُ أهلَ بَیتِ نَبِیِّکَ صلی الله علیه و آله.
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 433
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ بصیرت سیاسی و قدرت شناخت حق از باطل چگونه به دست می آید؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
ای مؤمنین! اگر اهل تقوا شوید، خدا به شما بصیرت و قدرت تشخیص حق از باطل می دهد.
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در زندگی فردی و اجتماعی. تقوا باعث بصیرت می شود و بی تقوایی باعث بی بصیرتی.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقانا (انفال، 29)
آیه شماره 26
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen