🌷 هفت خصلت سلمان فارسی
سلمان فارسـی می گویـد:
رسول خـدا (ص) مرا وصـیت کرد به هفت خصـلت که در هیـچ حالی آنها را ترك نکردم:
1️⃣ مرا سفارش کرد که همواره به زیردستانم نگاه کنم.
2️⃣ هرگز به بالادستانم نگاه نکنم.
3️⃣ فقیران را دوست بدارم و نزدیکشان بروم.
4️⃣ حق را بگویم گرچه تلخ باشد.
5️⃣ صله ارحام کنم اگرچه ارحامم از من ببرند.
6️⃣ و از مردم چیزي نخواهم.
7️⃣ فراوان بگویم: لا حول و لا قوّۀ الّا بالله العلی العظیم. زیرا این ذکر گنجی است از گنج هاي بهشت.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 31
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ معنای تقوا و مصادیق امروزی آن چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
محصول عمده دیگر این ماه (رمضان)، #تقواست؛ که فرمود: «لعلّکم تتّقون». «دستی که عنان خویش گیرد»؛
معنای #تقوا این است. عنان دیگران را گاهی درست میتوانیم بگیریم؛ اگر بتوانیم عنان خودمان را بگیریم، خودمان را از چموشی، از وحشیگری، از عبور از خطوط قرمز الهی باز بداریم، این هنر بزرگی است.
#تقوا یعنی مراقبت از خود برای حرکت در صراط مستقیم الهی؛ یافتن علم و معرفت و بصیرت، و بر اساس علم و معرفت و بصیرت، حرکت کردن.
خوشبختانه جامعه ی ما در ماه رمضان از این افراد باسعادتی که توانستند این برکات را کسب کنند، بسیار داشت.
میشود گفت چهره ی غالب کشور و مردم ما بحمدالله چنین چهره ای بود. در مجالس گوناگون، در مجالس ذکر و دعا، در مجالس تلاوت قرآن، در شبهای قدر، در مراسم گوناگون - آنجوری که ما خبرهایش را دنبال کردیم، تصویرهایش را دیدیم، اطلاع پیدا کردیم - جوانهای ما، مردان و زنان ما، طبقات مختلف ما، گروه های مختلف اجتماعی ما، با رویّه های مختلف، با سلیقه های مختلف، همه بر سر این سفره ی ضیافت الهی در ماه رمضان جمع شدند و همه بهره بردند.
اگر شاعر یک روزی میگفت «دستی که عنان خویش گیرد / امروز در آستین کس نیست»، اما در زمان ما دستهائی که عنان خود را بگیرند، کم نیستند.
این جامعه ی جوان کشور، این مجموعه ی نسل باطراوتِ بر روی کار آمده ی کشور، در راهِ درست حرکت میکنند، تمرین #تقوا میکنند؛ این برای آینده ی این کشور، بلکه آینده ی امت اسلامی مژده ی بزرگی است. (9/6/1390)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
پند 247
🔹@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 تنها راه نجات از شیطان
فقط یک چیز ما را نجات می دهد و آن هم ایمان در مرحلهی بالا است. اگر پایین باشد، رفیق شیطانیم. اگر در اثر ادامهی ترک #گناه، ایمان بالا رفت، دیگر زورش به ما نمی رسد؛ اما بقیه تحت سیطرهی شیطان معلون هستند.
خود شیطان اعلام کرده است: «فَبِعِزَّتِكَ لَاُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ»: همهی فرزندان آدم را از راه بندگی جدا می کنم مگر «إِلاَّ عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ». بنده های صد درصد را نه! نمی توانم؛ زورم نمیرسد.
کسانی که صد درصد بنده نیستند، و درصد بندگیشان پایین می آید، هر کس به اندازهی پایین بودن درصدش در قبضهی قدرتِ منِ شیطان است.
لذا می بینیم جامعه سال به سال به آن طرفی که شیطان می خواهد می رود نه به طرفی که خدا می خواهد. بنابراین باید حواسمان جمع باشد.
تا خدا حرفی زد و فرمود: «این کار را بکن!» شیطان در کنارش سبز است و ما را دعوت می کند که عمل نکنیم. تا خدا فرمود: «آن کار را انجام نده!» شیطان در کنارش سبز است و می گوید: «انجام بده!»
وقتی احساس کردیم از جایی که نمی دانیم کجاست ـ چون نمی بینیم ـ دعوت می شویم و به مخالفت فرمان خدا کشیده می شویم، باید بفهمیم که خود اوست. چه کنیم؟ باید به این دعوت ترتیب اثر ندهیم و الّا مخالفت فرمان خدا شروع می شود.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ شیطان بر چه کسانی تسلط دارد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا به شیطان فرمود: قطعاً تو بر بندگانم تسلّطى نداری مگر بر گمراهانى كه خودشان از تو #تبعیت كنند.
✍️ شرح: #تبعیت از شیطان یعنی انجام دستوراتش که همان ترک #واجبات و انجام #حرامها است. شیطان فقط بر کسانی که #واجبات را ترک می کنند و #حرامها را انجام می دهند، تسلط دارد.
📖 إنَّ عِبادي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطانٌ إِلاَّ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْغاوينَ (42 حجر)
آیه شماره 134
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه عاملی می تواند جلو فساد مسئولان را بگیرد؟
🌷 آیت الله خامنه ای:
#تقوا زرهى است كه اگر انسان آن را پوشيد، تيرهاى زهرآگين فساد و گناه در او كارگر نخواهد شد و او را از پا نخواهد انداخت. #تقوا حصنِ منيع انسان است. اينكه اين همه ما را به #تقوا توصيه كرده اند، به خاطر همين است. بسيارى از خطاها و انحرافاتى كه مشاهده مى كنيد، ريشه ى فكرى ندارد؛ نه اينكه خيال كنيد يك ايدئولوژى است كه كسى را به اين نحوه عمل كردن وادار مى كند؛ نه، ريشه ى بسيارى از اين ها در نفسانيّات خودِ انسان است. يك جا پاى انسان مى لغزد و جلوگيرى نمى كند؛ اين لغزش ادامه پيدا مى كند و انسان درصدد توجيه برمى آيد و براى خودش ايدئولوژى مى سازد. انسان گاهى مبناى فكرى درست مى كند تا خطاى خود را اصلاح كند. جلوِ خطاها و لغزشهاى خود را از همه جا بگيريم و بهتر از همه جا، اوّلِ كار است و بهتر از اوّلِ كار، پيشگيرى است. اين، روح #تقوا را در ما تقويت خواهد كرد. (17/ 09/ 1382)
پند 80
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ جهنمی ها در قیامت چه درخواستی خواهند داشت؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! مردم را از روزى كه عذاب جهنم به سراغشان مىآيد، بترسان و به آنها هشدار بده. عذابی که وقتی به سراغ آنها می آید، کسانى كه ظالمند مى گويند: پروردگارا! ما را تا مدتى كوتاه مهلت بده تا به دنیا برگردیم و دعوتت را اجابت كنيم و از پيامبرانت #تبعیت نماييم.
در پاسخ به آنان گفته می شود: آیا شما نبوديد كه پيش از اين، قسم می خورديد كه خوشی شما هرگز از بین نخواهد رفت؟! پس چه شد؟
✍️ شرح: جهنمی ها درخواست بازگشت به دنیا برای #تبعیت از پیامبران دارند. #تبعیت از پیامبران یعنی انجام دستورات #واجب و #حرام آنها. جهنمی ها در قیامت از خدا برای انجام #واجبات و ترک #محرمات، فرصت دوباره می خواهند. اما بازگشتی در کار نیست.
📖 و أَنْذِرِ النَّاسَ يَوْمَ يَأْتيهِمُ الْعَذابُ فَيَقُولُ الَّذينَ ظَلَمُوا رَبَّنا أَخِّرْنا إِلى أَجَلٍ قَريبٍ نُجِبْ دَعْوَتَكَ وَ نَتَّبِعِ الرُّسُلَ أَ وَ لَمْ تَكُونُوا أَقْسَمْتُمْ مِنْ قَبْلُ ما لَكُمْ مِنْ زَوالٍ (ابراهیم، 44)
آیه شماره 135
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ کدام مرگ بهتر از زندگی است و کدام بلا بهتر از سلامتی و کدام فقر بهتر از ثروت؟
🌹 شعيب عقرقوفى می گويد:
به امام صادق (ع) گفتم: حديثى از ابوذر نقل شده كه گفته است: سه چيز است كه مردم آنها را دوست ندارند و من دوست دارم. من مرگ، فقر و گرفتارى را دوست دارم.
امام فرمود: اين كلام به اين گونه نيست كه مردم روايت می كنند. مقصود ابوذر اين است كه من مرگ در راه اطاعت از #واجبات خدا را بيشتر از زندگى در #گناه دوست دارم. بلا همراه با اطاعت از #واجبات خدا را بيشتر از سلامتی همراه با #گناه دوست دارم و فقر همراه با اطاعت از #واجبات خدا را بيشتر از ثروت همراه با #گناه دوست دارم.
📖 عنْ شُعَيْبٍ اَلْعَقَرْقُوفِيِّ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ شَيْءٌ يُرْوَى عَنْ أَبِي ذَرٍّ رَضِيَ اَللَّهُ عَنْهُ أَنَّهُ كَانَ يَقُولُ ثَلاَثٌ يُبْغِضُهَا اَلنَّاسُ وَ أَنَا أُحِبُّهَا أُحِبُّ اَلْمَوْتَ وَ أُحِبُّ اَلْفَقْرَ وَ أُحِبُّ اَلْبَلاَءَ فَقَالَ إِنَّ هَذَا لَيْسَ عَلَى مَا يَرْوُونَ إِنَّمَا عَنَى اَلْمَوْتُ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنَ اَلْحَيَاةِ فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ وَ اَلْبَلاَءُ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنَ اَلصِّحَّةِ فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ وَ اَلْفَقْرُ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنَ اَلْغِنَى فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ .
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲۲۲
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🚫 گناهان کبیره چیست؟
✅ خدای #متقین فرموده:
اگر از #گناهان كبيره اى که نهى شده اید، اجتناب كنيد، #سیئات (#گناهان صغیره) شما را پاک می کنیم و شما را به جايگاهى ارجمند وارد می کنیم.
📖 إنْ تَجْتَنِبُوا كَبائِرَ ما تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ نُدْخِلْكُمْ مُدْخَلاً كَريماً (نساء، 31)
🚫 لیست #گناهان کبیره بر اساس کتاب تحریر الوسیله امام خمینی (ره)
1. ناميدى از رحمت خدا
2. ايمن دانستن خود از مكر و عقاب خدا
3. دروغ بستن به خدا يا رسول خدا (ص) يا اوصياء ایشان
4. كشتن كسى كه خداي تعالى كشتن او را تحريم كرده و خونش را محترم دانسته مگر آن كه جنبه قصاص و اجراء حدود الهى داشته باشد
5. عاق پدر و مادر شدن
6. خوردن مال يتيم به ستم
7. نسبت زنا دادن به زنان پاكدامن
8. فرار از جنگ
9. قطع رحم (قهر کردن با ارحام)
10. سِحر
11. زنا
12. لواط
13. سرقت
14. قَسَم دروغ
15. كتمان شهادت
16. شهادت به ناحق دادن
17. عهد شكستن
18. ظلم در اجرای وصيت نامه
19. نوشيدن شراب
20. ربا خوردن
21. سُحت (بهاى چيزهاى حرام و مزد كارهاى حرام)
22. قماربازى
23. خوردن گوشت مردار و گوشت خوك و خون و گوشت هرحيوانى كه هنگام ذبح نام غير خدا بر آن برده باشند، مگر آن كه ضرورت، خوردن اين چند چيز را ايجاب كند.
24. خيانت كردن در كيل و وزن
25. مهاجرت به مكانى كه در آنجا انجام واجبات دينى ميسر نيست .
26. ظالم را در ظلمش كمك كردن
27. به كمك و پشتيبانى ظالم اعتماد داشتن
28. حقوق ديگران را بدون هيچ عذرى نگه داشتن
29. دروغ
30. تكبر
31. اسراف و ريخت و پاش كردن
32. خيانت به امانات
33. غيبت
34. سخن چينى
35. سرگرمى به لهو و لعب
36. سبك شمردن حج و بى اعتنائى به آن
37. ترك نماز
38. ندادن زكات
39. اصرار بر #گناهان صغیره (تکرار گناهان صغیره بدون آن که بین آن توبه کند)
* اينها #گناهان كبيره بود و اما شرك ورزيدن به خداى تعالى و انكار آنچه او بر پيامبرش نازل كرده و محاربه با اولياء خدا از همه آن #گناهان بزرگتر است و لكن شمردن آنها در شمار #گناهانى كه اجتناب از آنها در عدالت معتبر است، نوعى مسامحه است (زيرا در حد كفر است).
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ حضرت ابراهیم (ع) علامت خودی و غیر خودی را چه می دانست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ابراهیم گفت: مولای من! این بتهای بیجان، عامل انحراف عدّه زیادی از انسانها از مسیر بندگی تو شدهاند، در حالی که من به نمایندگی از تو، انسانها را به پذیرش بندگی تو و اطاعت از تو دعوت می کنم؛ پس فقط کسی که از دستورات من #تبعیت کند، از من است و هر کس از دستوراتم #تبعیت نکند، سر و کارش با توست. اگر توبه کند، تو خودت نسبت به او هم آمرزندهای و هم مهربان.
✍️ شرح: #تبعیت از ابراهیم یعنی اطاعت از دستورات #واجب و #حرامِ پیامبر خدا. این، مرز خودی و غیر خودی است.
📖 ربِّ إِنَّهُنَّ أَضْلَلْنَ كَثيراً مِنَ النَّاسِ فَمَنْ تَبِعَني فَإِنَّهُ مِنِّي وَ مَنْ عَصاني فَإِنَّكَ غَفُورٌ رَحيمٌ (36 ابراهیم)
آیه شماره 136
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ اثر محاسبه نفس چیست؟
🌹 امام علی (ع):
هر کس به محاسبه نفس خود بپردازد، از عيبها و گناهان خود آگاه مي شود. چنين فردي سرانجام در زدودن گناه و اصلاح عيوب خود موفق خواهد شد.
📖 منْ حاسَبَ نَفسَهُ وَقَفَ عَلي عُيُوبِهِ وَ أحاط بِذُنُوبِهِ وَاستَقالُ الذُّنُوبَ وَ أَصلَحَ العُيوُبَ
✍️ شرح: محاسبه نفس یعنی بررسی شبانه #واجبات و #حرامهای هر روزِ خود و تصمیم به جبران کاستیهای آن در روزهای بعد.
📚 غررالحکم و دررالحکم، ص ۲۱۵
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ عامل نابودی فرعونیان چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ما موسى را با معجزات خود و دلیلی روشن به سوى فرعون و اشراف قومش فرستاديم؛ ولى آن اشراف از فرمان فرعون #تبعیت كردند، در حالى كه فرامین فرعون، راهنما به سوى خوشبختى نبود.
✍️ شرح: #تبعیت از فرمان فرعون، یعنی اطاعت از دستورات فرعون که مخالف #واجبات و #محرمات الهی بود و راهنمای انسانها به سوی خوشبختی نبود. این #اطاعت از غیر خدا به جای #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام موسی بود که عامل نابودی فرعونیان شد.
📖 و لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآياتِنا وَ سُلْطانٍ مُبينٍ * إِلى فِرْعَوْنَ وَ مَلاَئِهِ فَاتَّبَعُوا أَمْرَ فِرْعَوْنَ وَ ما أَمْرُ فِرْعَوْنَ بِرَشيدٍ (هود، 96 و 97)
آیه شماره 137
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (171)
🌷 معجزه چادر زهرا (س)
روزي علی (ع) مقـداري جـو از یـک یهـودي قرض گرفت. یهـودي به عنوان گرویی قرضش چیزي خواست. علی (ع) چـادر پشـمی حضرت فاطمه (س) را نزد یهودي گرو گذاشت. او هم چادر را گرفت و در اتاقی گـذاشت.
شب که شـد، زن یهودي براي کاري به آن اتـاق سـرزد. ناگهان نـوري در آنجـا دیـد که همه اتـاق را روشن کرده است. نزد شوهرش بـازگشت و گفت: در اتـاق نوري درخشان جلوه گر است.
یهودي فراموش کرده بود که چادر حضـرت فاطمه در آن اتاق است، شـگفت زده به آن اتاق وارد شـد، دیـد نوري همانند ماه تابان فضاي اتاق را نورانی کرده. پیش رفت و در محل چادر خیره شد. آنگاه دریافت که آن نور از چادر فاطمه (س) علیها است.
از خانه بیرون آمد و خویشاوندان خود را از آن ماجرا با خبر ساخت. زنش نیز وابسـتگان خود را از قضـیه آگاه نمود. طولی نکشـید که حدود هشتاد نفر از یهودیان آمدند و آن نور را از نزدیک دیدند و همه به دین اسلام گرویدند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 106
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen