☑️ آشِ نخورده و دهانِ سوخته!
⚫️ امام جواد (ع):
هر کس عمل #حرامی را {که دیگران مرتکب می شوند،} کار خوبی بداند، در #گناه آن شریک است.
📖 من استَحسَنَ قَبيحاً كانَ شَريكاً فيهِ.
📚 عوالم العلوم , جلد۲۳ , صفحه۲۷۵
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (204)
⚫️ مرا نصیحت کن!
مردى به امام جواد (ع) گفت: مرا نصیحت کن!
امام به او فرمود: آیا مىپذيرى؟
او گفت: آرى می پذیرم.
امام فرمود:
🔹 صبر را محل اتّکاء خود قرار بده!
🔹 فقر را گردن آویز خود کن و آن را زینت خود بدان
🔹 شهوتهای #حرام را رها کن!
🔹 با هوسهای #حرام نفست مخالفت كن!
🔹 و بدان كه هرگز از تحت مراقبت خداوند بيرون نيستى؛ پس ببين در چه حالى هستی. {در حال #اطاعت از خدا یا #گناه}؟
📖 قالَ لَهُ رَجُلٌ أَوْصِنِي قَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ تَقْبَلُ قَالَ نَعَمْ قَالَ تَوَسَّدِ اَلصَّبْرَ وَ اِعْتَنِقِ اَلْفَقْرَ وَ اِرْفَضِ اَلشَّهَوَاتِ وَ خَالِفِ اَلْهَوَى وَ اِعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَيْنِ اَللَّهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۴۵۵
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 داستان کوتاه (205)
#امام_جواد
⚫️ امام هر زمان، پشتیبان اهل تقوا
علی بن خالد که زیدي مذهب بود، می گوید: من در شهر سامرا بودم. شنیدم مأموران دولت وقت، مردي را که در شام ادعاي پیامبري می کرده، دستگیر نموده و در سامرا زندانی کرده اند. به دیدن او رفتم تا از حال او آگاه شوم. دیدم آدم فهمیده اي است. به او گفتم: فلانی! سرگذشت تو چیست؟ چرا زندانی شده اي؟
گفت: من از اهالی شام هستم. در محلی که سر مبارك امام حسین (ع) در آن جا نهاده شده، پیوسته مشغول عبادت بودم. یک شب، ناگهان شخصی در پیش رویم نمایان شد و فرمود: برخیز! برویم.
بی اختیار برخاستم و با او به راه افتادم. اندکی گذشت که دیدم در مسجد کوفه هستم. به من فرمود: این مسجد را می شناسی؟
گفتم: آري! مسجد کوفه است.
ایشان نماز خواند و من نیز نماز خواندم. آنگاه دوباره به راه افتادیم و چیزي نگذشت که خود را در مسجد مدینه دیدم! باز هم نماز خواندیم و به رسول خدا (ص) درود فرستاد و زیارتش نمود. سپس خارج شدیم. لحظه اي بعد دیدم در مکه هستیم و تمام مراسم و زیارت خانه خدا را با آن آقا انجام دادم. پس از آن به راه افتادیم. چند قدمی برداشتیم. ناگهان متوجه شدم که در محل قبلی، در شام هستم و آن شخص از نظرم ناپدید شد.
یک سال از این ماجرا گذشت و من در همان مکان مشغول عبادت بودم که ایام حج رسید. همان شخص آمد و مرا همراه خود به آن سفرها برد و مانند مرحله نخستین، همه آن مکانهاي مقدس را با هم زیارت کردیم و کارهاي سال گذشته را انجام دادیم و سرانجام مرا به شام بازگرداند. وقتی که خواست از من جدا شود، به او گفتم: تو را سوگند می دهم به خدایی که تو را چنین قدرتی کرامت فرموده، بگو تو کیستی؟
مدتی سر به زیر انداخت. سپس نگاهی به من کرد و فرمود: من محمد بن علی #جواد هستم.
من این قضیه را به چند نفر از دوستان نزدیک خود گفتم و خبر به محمد بن عبدالملک زیات (وزیر معتصم، خلیفه عباسی) رسید. او دستور داد مرا دستگیر کردند و به من تهمت زدند که مدعی پیامبري هستم و اکنون می بینی که در زندانم.
علی بن خالد می گوید: به او گفتم: خوب است اصل داستان خود را به محمد بن عبدالملک بنویسی. شاید تو را آزاد کند.
او هم ماجراي خود را نوشت. اما محمد بن عبدالملک در زیر همان نامه نوشته بود: بگو همان کسی که تو را در یک شب از شام به کوفه و از آنجا به مدینه و از مدینه به مکه برده و سپس به شام برگردانده، از این زندان نیز نجاتت دهد.
علی بن خالد می گوید: چون جواب عبدالملک را خواندم، ناراحت شدم و دلم به حال او سوخت. به او گفتم:
صبر کن! تا ببینیم عاقبت کار چه می شود.
از زندان بیرون آمدم. صبح روز دیگر به زندان رفتم که احوال او را بپرسم. دیدم نگهبانان زندان و مأموران بسیار و عده اي از مردم در اطراف زندان رفت و آمد می کنند. پرسیدم: چه شده است؟
گفتند: آن زندانی که ادعاي پیامبري داشت، با اینکه درها همه بسته بود، از زندان ناپدید گشته. نمی دانیم به زمین رفته یا چون پرنده به آسمان پر کشیده است.
من پس از دیدن این واقعه، دست از مذهب زیدي کشیدم و از شیعیان امام جواد (ع) شدم.
✍️ درس این قصه: هر کس اهل #تقوا شود، امام زمانش به سراغش می آید و او را نجات می دهد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ، ص 137
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
⚫️ عاقبت امید بستن به گنهکاران چیست؟
🌷 امام جواد (ع):
مردمی که به انسان گناهکار اميد بندند (و رفع مشکلاتشان را به او بسپارند،) كمـترين عقـوبتشان محروميت و نرسيدن به آرزوهایشان است.
📖 مـَنْ أمِـلَ فـاجِـرا كانَ اَدْنى عُقُوبَتِهِ الْحِرْمانُ
📚 مسند امام جواد، ص ۲۴۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (183)
🌷 مناظره خواندنی (بخش اول)
مأمون پس از آنکه دخترش ام الفضل را به زور به امام جواد (ع) تزویج کرد، در یکی از روزها که مجلس بزرگی تشکیل یافته بود، خود مأمون و امام جواد (ع) و یحیی بن اکثم و عده بسیاري از اهل تسنن در آنجا حضور داشتند. یحیی بن اکثم مسأله حساسی را مطرح کرد و به امام جواد (ع) گفت: یابن رسول االله! روایت شده است که جبرئیل امین بر پیامبر خدا نازل شده و گفت: یا محمد! پروردگارت سلام می رساند و می گوید: من از ابوبکر راضی هستم. از ابوبکر سؤال کن ببین آیا او هم از من راضی هست یا نه؟
نظر شما درباره این روایت مشهور چیست؟
امام جواد (ع) فرمود: من فضیلت ابوبکر را انکار نمی کنم. ولی کسی که این خبر را نقل می کند، باید خبر دیگري را که رسول خدا (ص) در حجه الوداع بیان نمود، در نظر داشته باشد که پیامبر (ص) فرمود: کسانی که بر من دروغ می بندند، زیاد شده اند و بعد از من نیز زیاد خواهند شد و هر کس عمدا بر من دروغ بندد، جایگاه او در آتش خواهد بود. بنابراین هرگاه حدیثی از من نقل شد، آن را با قرآن و سنت من مقایسه کنید. هر کدام که موافق کتاب خدا و سنت من بود، قبولش کنید و هر کدام که مخالف کتاب خدا و سنت من بود، رد نمایید.
سپس امام جواد (ع) فرمود: این روایت که درباره ابوبکر است، موافق کتاب خدا نیست. زیرا خداوند می فرماید: ما انسان را آفریدیم و از رازهاي درون او آگاهیم و ما از رگ گردن به او نزدیکتریم.
آیا خداوند نمی دانست که ابوبکر از او راضی است یا راضی نیست تا آن را به وسیله جبرئیل از پیامبر اسلام بپرسد؟ این عقلا محال است.
یحیی بن اکثم باز هم گفت: روایت کرده اند که ابوبکر و عمر در زمین، همانند جبرئیل و میکائیل در آسمان هستند. آیا این سخن درست است؟
امام جواد (ع) فرمود: این خبر نیز محل تأمل است و باید درباره آن دقت نمود. زیرا جبرئیل و میکائیل دو ملک مقرب درگاه خداوند هستند که هرگز گناه نکرده اند و لحظه اي از اطاعت پروردگار خارج نشده اند، حال آنکه ابوبکر و عمر، ابتدا مشرك بودند، اگر چه پس از ظهور اسلام مسلمان شدند. اما بیشتر عمرشان را در شرك و بت پرستی سپري کرده اند. بنابراین محال است که خداوند، ابوبکر و عمر را به جبرئیل و میکائیل تشبیه کند! و آنها را با دو ملک مقرب، برابر و همسان بداند.
یحیی باز هم گفت: روایت شده است که ابوبکر و عمر، سروران پیران بهشتند. نظر شما در این باره چیست؟ آیا این روایت درست است؟
امام جواد (ع) فرمود: این روایت نیز محال است که درست باشد. زیرا بهشتیان همگی جوانند و در میان آنها پیري وجود ندارد تا ابوبکر و عمر، سرور آنان باشند. این خبر را بنی امیه، در مقابل روایتی که پیامبر اسلام (ص) درباره حسن و حسین فرمود: حسن و حسین سرور جوانان اهل بهشتند، جعل کرده اند.
یحیی بن اکثم باز هم گفت: روایت شده است که عمر بن خطاب چراغ اهل بهشت است.
امام (ع) فرمود: این خبر نیز از محالات است. زیرا در بهشت، فرشتگان مقرب خدا، حضرت آدم و حضرت محمد (ص) و همه انبیا و فرستادگان حضور دارند. آیا بهشت با نور آنان روشن نمی شود تا با نور عمر روشن گردد؟
یحیی بن اکثم باز هم گفت: روایت شده است که سکینه از زبان عمر سخن می گوید.
حضرت فرمود: من منکر فضل ابوبکر نیستم. اما با اینکه ابوبکر بهتر از عمر بود، بالاي منبر می گفت: من شیطانی دارم که گاهی بر من مسلط می شود و هر وقت دیدید، از راه راست منحرف شدم، مرا به راه راست بیاورید.
یحیی گفت: روایت شده است که پیغمبر (ص) فرمود: اگر من پیامبر نمی شدم، حتماً عمر پیامبر می شد.
امام (ع) فرمود: قرآن کریم از این حدیث، درست تر است. خداوند در قرآن می فرماید: «به یاد آور هنگامی را که از پیامبران و از تو و نوح پیمان گرفتیم.» از این آیه به روشنی معلوم می شود که خداوند از پیغمبران پیمان گرفته است. چگونه ممکن است پیمان خود را تغییر دهد؟ افزون بر این هیچ کدام از پیامبران به قدر یک چشم بر هم زدن به خدا شریک قایل نشده اند. چگونه خداوند کسی مثل عمر را به رسالت مبعوث می کند که بیشترین عمر خود را در شرك و کفر سپري کرده است؟
و نیز پیغمبر اکرم (ص) می فرماید: من پیامبر بودم در حالی که آدم، میان روح و جسم بود. (آفریده نشده بود).
✅ ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ ادامه داستان کوتاه (183)
🌷 «مناظره خواندنی» (بخش دوم)
یحیی بن اکثم باز هم گفت: روایت شده است که پیغمبر فرمود: هیچ وقت وحی از من قطع نشد مگر اینکه خیال کردم که بر خاندان خَطّاب (پدر عمر) نازل شده است. (مقام رسالت از من به آنها منتقل شده است.)
امام جواد (ع) فرمود: این هم محال است. زیرا ممکن نیست پیغمبر در رسالت خود شک کند. خداوند در قرآن می فرماید: «خداوند از فرشتگان و انسانها پیغمبرانی انتخاب می کند. لذا چگونه ممکن است نبوت از کسی که خدا او را برگزیده، به کسی که زمانی نسبت به خدا مشرك بوده، منتقل شود (تا پیغمبر در نبوت خود شک و تردید داشته باشد.)
از هم یحیی گفت: پیامبر (ص) فرموده است: اگر عذاب نازل می شد، کسی جز عمر از آن نجات نمی یافت.
امام جواد (ع) فرمود: این هم محال است. زیرا خدا در قرآن به پیغمبر اسلام می فرماید: مادامی که تو در میان آن ها هستی، خدا آنها را عذاب نمی کند و نیز مادامی که استغفار می کنند، خدا عذابشان نمی کند.
در اینجا یحیی بن اکثم کاملاً در برابر امام درمانده و ناتوان شد و همه بزرگان اهل سنت آشکارا دیدند که چگونه امام جواد (ع) با وجود جوانی اش به پرسشهاي قاضی بزرگ شهر بغداد جواب داد و شگفت تر اینکه قاضی از پاسخ به سؤالات امام فرو ماند.
📚 داستانهای بحارالانوار ج 5 ص 143
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا گوش دادن به سخنرانی هر کسی جایز است؟
🌹 امام جواد (ع):
هر كس به گوينده اى گوش بسپرد، مانند آن است كه او را پرستيده است. پس اگر گوينده از خدا بگويد، او خدا را پرستيده و اگر گوینده از زبان ابليس بگويد، او ابليس را پرستيده است.
📖 منْ أَصْغَى إِلَى نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كَانَ اَلنَّاطِقُ عَنِ اَللَّهِ فَقَدْ عَبَدَ اَللَّهَ وَ إِنْ كَانَ اَلنَّاطِقُ يَنْطِقُ عَنْ لِسَانِ إِبْلِيسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلِيسَ .
✍️ شرح: گوش دادن به سخنرانی کسانی که سخنشان باعث گمراه شدن انسان می شود، حرام است.
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۴۵۶
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مزد کامل خدا و عذاب زجرآور خدا به چه کسانی تعلق می گیرد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
کسانی که به اصول دین ایمان دارند و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) هستند، خدا مزدشان را کامل می دهد و از فضل خودش به آنها بیشتر هم می دهد. اما کسانی که از #اطاعت از دستورات #واجب و #حرامِ خدا سر باز زنند و متکبّرانه از دستورات او #نافرمانی کنند، خدا عذابی زجرآور به آنها خواهد رساند و آنها در مقابل خدا نه دوستی خواهند یافت و نه کمک کننده ای .
📖 فأَمَّا الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ وَ يَزيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ وَ أَمَّا الَّذينَ اسْتَنْكَفُوا وَ اسْتَكْبَرُوا فَيُعَذِّبُهُمْ عَذاباً أَليماً وَ لا يَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِيًّا وَ لا نَصيراً (نساء، 173)
آیه شماره 186
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش چهاردهم)
131. سجده کردن برای غیر خدا.
132. ریا کردن در عبادت.
133. شرک ورزیدن به خدای متعال.
134. عبادت کردن غیر خداوند متعال.
135. ناامید شدن از مغفرت الهی.
136. تفکر در ذات خداوند متعال.
137. غلوّ در مورد حضرات معصومین (س).
138. شکستن نماز واجب بدون عذر.
139. شستن صورت و دستها در مرتبه ی سوم به هنگام وضو.
140. شرکت نکردن در نماز جماعت از روی بی اعتنایی.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 6):
✅ ای ابوذر! به کوچکیِ #گناه نگاه نکن! بلکه به کسی که از او نافرمانی کرده ای، نگاه کن!
📖 يا أَبَا ذَرٍّ لاَ تَنْظُرْ إِلَى صِغَرِ اَلْخَطِيئَةِ وَ لَكِنِ اُنْظُرْ إِلَى مَنْ عَصَيْتَهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 شرح خطبه متقین نهج البلاغه (شماره 23)
«وَ يُعْطِي مَنْ حَرَمَهُ»
کسی پولی داشت و من نیاز به قرض و وام داشتم و از او تقاضای وام کردم؛ اما او به من نداد. حال اگر اوضاع به عکس شد و من پول داشتم و او احتیاج به وام داشت و نزد من آمد و گفت: «فلانی! این قدر وام می¬خواهم»، آیا من بگویم چون او به من وام نداد، من هم نباید به او بدهم؟ نه؛ بلکه برعکس، من وام می¬دهم. او، او بود و وام نداد؛ چون من اهل #تقوا هستم، وظیفه ام وام دادن است.
«وَ يَصِلُ مَنْ قَطَعَهُ»
در جوامع بشری پیش می¬آید که دو نفر، دو خانواده یا اهل دو شهر با هم قهر می¬کنند و رابطه شان را قطع می¬کنند. اگر کسی با فرد متّقی قطع رابطه کرد، این فرد متّقی قطع نمی¬کند؛ و اگر راه داشته باشد، رابطه را وصل می¬کند؛ چون قهر کردن دو مسلمان، به اسلام ضرر می¬زند؛ چون اسلام خواسته است همه ی مسلمانان «ید واحده» باشند و قدرت هایشان متمرکز باشد تا این قدرت به درد بخورد و دشمن روی آن حساب کند؛ اما اگر مسلمانان همه با هم بد باشند، قوا از هم متفرّق می¬شوند و از هم بریده می¬شوند و کارایی شان را از دست می¬دهند؛
بنابراین اسلام اجازه نمی¬دهد دو نفر مسلمان با هم بیش از سه روز قهر کنند. دستور داده اگر دیدی بیش از سه روز قهر شد، تو که مظلوم واقع شده ای، باید نزد او بروی و بگویی: «فلانی! من اشتباه کردم؛ ببخشید؛ عذر می¬خواهم.» این کار را بکند تا قضیه تمام شود. اگر طول بکشد، ضررش به اسلام و مسلمانان برمی¬گردد.
«بَعِيداً فُحْشُهُ»
فرد متّقی حرف زشت از زبانش شنیده نمی¬شود. این ها که فحّاش هستند، حتماً اهل #تقوا نیستند. خدا به انسان زبان نداده که فحش و حرف زشت بزند.
«لَيِّناً قَوْلُهُ»
انسان #باتقوا وقتی حرف می¬زند، آرام حرف می¬زند. تند و خشن حرف نمی¬زند؛ وقتی خدای متعال حضرت موسی (ع) را مأمور کرد که با فرعون صحبت کند و او را از ادّعای خداوندی پایین آورد، دستور داد: «فَقُولاَ لَهُ قَوْلاً لَيِّناً»: با او نرم صحبت کنید. اگر تندی کنید، نفس امّاره ی فرد مقابل تحریک می¬شود و به حرفتان گوش نمی¬دهد.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 داستان کوتاه (206)
✅ چاپلوسی ممنوع!
یک عرب بیابان نشین نزد پیامبر اکرم (ص) آمد و به رسم جاهلیت به ایشان گفت: یا رسول الله ! شـما بهترین فرد ما از جهت پـدر و مادر، و گرامی ترین فرد ما از لحاظ فرزندان و پدران، هم در جاهلیت و هم در دوره اسـلام هستی.
پیامبر اکرم (ص) از چاپلوسی او خشمگین شد و فرمود: اي اعرابی! زبان تو چند مانع برای حرف زدن دارد؟
مرد عرب گفت: دو مانع؛ لبها و دندانها.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: آیا یکی از اینها کافی نیست که جلو چاپلوسی زبانت را بگیرد؟ نعمتهایی را که خداوند در دنیا به انسان داده، هیچ کدام به اندازه آزادي زبان به او صدمه نمی زند.
آنگاه پیامبر (ص) به علی بن ابیطالب (ع) فرمود: یا علی! برخیز زبان او را قطع کن!
مردم خیال کردند که زبان عرب را با یک تیزی قطع خواهد کرد. ولی دیدند علی (ع) چند درهم به آن مرد داد و او را راهی کرد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 44
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا به عقب انداختن ازدواج به خاطر فقر، جایز است؟
🌹 کلام امام صادق (ع):
هر کس به خاطر فقر، ازدواج نکند، قطعاً به خدا سوء ظن دارد. چون خدا در قرآن فرموده: «اگر دختر و پسری که ازدواج می کنند، فقیر باشند، خدا آنها را از نظر مالی بی نیاز می کند.»
✍️ شرح: سوء ظن به خدا و بدگمانی به او، #گناه کبیره است. وقتی خدا قول داده که دختر و پسری را که ازدواج می کنند، از نظر مالی تأمین کند، پس ازدواج نکردن به خاطر فقر، یعنی اعتماد نداشتن به خدا در عمل به وعده اش.
📖 منْ تَرَكَ اَلتَّزْوِيجَ مَخَافَةَ اَلْفَقْرِ فَقَدْ أَسَاءَ اَلظَّنَّ بِاللَّهِ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ إِنْ يَكُونُوا فُقَرٰاءَ يُغْنِهِمُ اَللّٰهُ مِنْ فَضْلِهِ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۱۹۷
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (172)
🌷 نگاه امام علی (ع) به ازدواج
صبح اولین روز عروسی، پیامبر اکرم (ص) به خانه علی (ع) رفت و از او پرسید: همسرت را چگونه یافتی؟
علی (ع) در پاسخ عرض کرد: «نِعمَ العَون عَلَی طاعَۀ الله: کمک خوبی است در مسیر #اطاعت از خدا.»
نیز در آخرین سـاعتهـاي زنـدگی حضرت فـاطمه (س) در حـالی که جز آن دو، فرد دیگري در خانه نبود، امام علی (ع) فرمود: فاطمه جان! هر سفارش و خواسته اي داري، بگو تا انجام دهم.
حضرت زهرا (س) گفت: پسر عمو! در طول زندگی، هرگز به تو دروغ نگفتم، خیانت نکردم، و هیچ گاه با تو مخالفت ننمودم.
امام علی (ع) در پاسخ فرمود: پناه بر خدا که تو گناهی مرتکب شده باشی. خداشناسی، #تقوا، بزرگواري و خداترسی تو بالاتر از آن است که با من مخالفت کرده باشی. فاطمه جان! فراق تو بر من بسیار سخت و ناگوار است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 104
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (126)
🌹 معیار ازدواج:
مردى براى مشورت دربارۀ ازدواج دخترش نزد امام حسن مجتبی (ع) آمد.
امام به او فرمود: دخترت را به ازدواج یک جوان #باتقوا درآور. زیرا جوان #باتقوا اگر دخترت را دوست داشته باشد، به او احترام مى گذارد و اگر او را دوست نداشته باشد، به او ظلم نمی کند.
✍️ شرح: جوان #باتقوا کسی است که اهل انجام #واجبات و ترک #گناهان است و از آنجا که اهل گناه نیست و ظلم به دیگران، #گناه است، او به هیچ کس ظلم نمی کند. چه برسد به همسرش و لو او را دوست نداشته باشد.
پس بهترین گزینه برای ازدواج است.
📖 جاءَ رَجُلٌ إِلَى اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَسْتَشِيرُهُ فِي تَزْوِيجِ اِبْنَتِهِ فَقَالَ زَوِّجْهَا مِنْ رَجُلٍ تَقِيٍّ فَإِنَّهُ إِنْ أَحَبَّهَا أَكْرَمَهَا وَ إِنْ أَبْغَضَهَا لَمْ يَظْلِمْهَا.
📚مكارم الاخلاق، ج 1 ص ۲۰۴
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ دین خود را چگونه حفظ کنیم؟
🌹 کلام پیامبر اکرم (ص):
هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند، شيطان فرياد می زند كه: «واى برمن! واى بر من! این جوان، دو سوم دينش را از دستبرد من مصون نگه داشت.»
پس بنده بايد براى حفظ يك سومِ باقى مانده دينش ، #تقوا را رعایت کند.
✍️ شرح: از آنجا که اکثر #گناهان، نتیجه مجرد بودن است، پس با ازدواج می توان جلو آن #گناهان را گرفت و با #تقوا جلو بقیه #گناهان را.
📖 ما مِن شابٍ تَزَوَّجَ فى حَداثَةِ سِنِّهِ اِلاّ عَجَّ شَيطانُهُ يا وَيلَهُ يا وَيلَهُ! عَصَمَ مِنّى ثُلُثَى دينِهِ ، فَليَتَّقِ اللّه العَبدُ فِى الثُّلُثِ الباقى.
📚 نوادر (راوندی) ص12
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا ایجاد شرایط ازدواج مجردها، بر بزرگترها و مسئولان واجب است؟
🌺 کلام خدا:
ای مؤمنین! مجردها و زیردستان درستكار خود را باید همسر دهيد. (فقر آنها نباید مانع ازدواج آنها باشد.) اگر فقیر باشند، خدا آنان را از نظر مالی از فضل خود بى نياز خواهد كرد. خدا گشايش دهنده و داناست.
📖 و أَنْكِحُوا الْأَيامى مِنْكُمْ وَ الصَّالِحينَ مِنْ عِبادِكُمْ وَ إِمائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَليمٌ (نور، 32)
آیه شماره 278
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ از نظر خدا چه کسانی نه باید بترسند و نه باید غصه بخورند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
کسانی که به اصول دین ایمان دارند و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) هستند و نماز را اقامه می کنند و واجبات مالی شان را ادا می کنند، مزدشان نزد خدا محفوظ است. آنها نه باید بترسند و نه باید غصه بخورند.
📖 إنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ (بقره، 277)
آیه شماره 187
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
👬 داستان کوتاه (207)
🌷 دوقلوها
نونو:چرا اینقدر دست و پا میزنی؟ راحت باش! فقط بخور و بخواب و لذت ببر!
نی نی: آخه تو اون دنیا قراره با پاهامون راه بریم؛ بازی کنیم. با دستامون غذا بخوریم! دست و پای ما باید کار کنه و ساخته بشه و کامل بشه.
نونو: واقعا تو به زندگی بعد زایمان اعتقاد داری؟ عاقل باش! اینا خرافات قدیمیاست؟
نی نی: آره. حتما بعد زایمان هم زندگی هست.
نونو: امکان نداره. ما با جفت تغذیه می شیم و نفس میکشیم. طنابشم اینقدر کوتاهه که به بیرون نمی رسه. اصلا اگه دنیای دیگه ای هم هست چرا کسی تا حالا از اونجا نیومده بهمون نشون بده؟
نی نی: بعد از زایمان یکی هست ما رو بغل می کنه. نوازش میکنه. بهمون غذا میده؛ کمکمون میکنه. بهش میگن مامان.
نونو: مگه تو به مامان اعتقاد داری؟ اگه هست پس چرا نمی بینیمش؟
نی نی: به نظرم مامان همه جا هست. دور تا دورمونه. هیچ جایی نیست که مامان نباشه. اگه اون نبود، ما هم نبودیم. حالا که هستیم، پس اونم هست.
نونو: من که مامانو نمی بینم. پس وجود نداره.
نی نی: اگه حواست بهش باشه، متوجهش می شی. اگه خوب دقت کنی، حضورشو حس می کنی. خیلی مهربونه. همه وجود ما وابسته به اونه.
🌷 این مکالمه چقدر آشناست. نیاز به استدلال دیگری نیست. عاقل باشیم. برای زندگی دیگر، آماده شویم. آمادگی به #تقواست. #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ #تقوا در قانون اساسی
✍️ توضیح: در فقه شیعه دو کلمه #تقوا و #عدالت، و ترجمه های فارسی آن یعنی #پرهیزکاری و #پارسایی به یک معنی است و هر چهار کلمه، مساوی است با انجام #واجبات و ترک #محرمات در امور فردی و اجتماعی. در قانون اساسی نیز به همین معنی است. این چهار کلمه در بخشهایی از مقدمات و اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی استفاده شده و همین، اهمیت #تقوا و #عدالت در ارکان حکومت اسلامی را نشان می دهد.
🔻 #تقوا در مقدمات قانون اساسی:
1️⃣ #عادل، صفت اصلی تیتر یکی از مقدمات قانون اساسی است با این عنوان:
🔸 ولایت فقیه #عادل
2️⃣ در مقدمه قانون اساسی آمده فقهای #عادل و #پرهیزکار، ناظر حکومتند.
🔸متن قانون:
... با توجه به ماهیت این نهضت بزرگ، قانون اساسی تضمینگر نفی هر گونه استبداد فکری و اجتماعی و انحصار اقتصادی میباشد .... بنابراین نظارت دقیق و جدی از ناحیه اسلامشناسان #عادل و #پرهیزگار و متعهد (فقهای #عادل) امری محتوم و ضروری است ...
3️⃣ در مقدمه قانون اساسی آمده قاضی باید #عادل باشد:
🔸متن قانون:
.... ایجاد سیستم قضایی بر پایه عدل اسلامی و متشکل از قضات #عادل و آشنا به ضوابط دقیق پیش بینی شده است.
🔻 #تقوا در اصول قانون اساسی
1️⃣ ولی فقیه باید #عادل و #باتقوا باشد:
🔸متن قانون:
اصل پنجم: در زمان غیبت حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه)، در جمهوری اسلامی ایران ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه #عادل و #باتقوا، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است كه طبق اصل یكصد و هفتم عهدهدار آن میگردد.
2️⃣ شرط ولایت ولی فقیه، احراز #عدالت و #تقوا است:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و نهم: شرایط و صفات رهبر:... #عدالت و #تقوای لازم برای رهبری امت اسلام
3️⃣ #تقوا، شرط ریاست جمهور:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و پانزدهم: رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی كه واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبّر، دارای حُسن سابقه و امانت و #تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی كشور.
4️⃣ رئیس جمهور باید قسم بخورد که #پارسا باشد:
🔸 متن قانون:
اصل یكصد و بیست و یكم: متن سوگندنامه رئیس جمهور در مجلس: ...... با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهمالسلام قدرتی را كه ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی #پارسا و فداكار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.»
5️⃣ دولت مأمور ایجاد محیط رشد #تقوا:
🔸 متن قانون:
اصل سوم: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذكور در اصل دوم، همه امكانات خود را برای امور زیر به كار برد: 1- ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و #تقوا و مبارزه با كلیه مظاهر فساد و تباهی
6️⃣ #عدالت، شرط انتخاب فقهای شورای نگهبان:
🔸متن قانون:
اصل نود و یكم: به منظور پاسداری از احكام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها، شورایی به نام شورای نگهبان با تركیب زیر تشكیل میشود:
۱- شش نفر از فقهای #عادل و آگاه به مقتضیات زمان و مسائل روز. انتخاب این عده با مقام رهبری است.
7️⃣ نمایندگان مجلس، مأمورند قسم بخورند که #عادل و #باتقوا باشند:
🔸متن قانون:
اصل شصت و هفتم: نمایندگان باید در نخستین جلسه مجلس به ترتیب زیر سوگند یاد كنند و متن قسمنامه را امضاء نمایند: «من در برابر قرآن مجید، به خدای قادر متعال سوگند یاد میكنم ..... ودیعهای را كه ملت به ما سپرده به عنوان امینی #عادل پاسداری كنم و در انجام وظایف وكالت، امانت و #تقوا را رعایت نمایم ....»
8️⃣ #عدالت، شرط ریاست قوه قضاییه:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و پنجاه و هفتم: به منظور انجام مسئولیتهای قوه قضائیه در كلیه امور قضایی و اداری و اجرایی، مقام رهبری یك نفر مجتهد #عادل و آگاه به امور قضایی و مدیر و مدبر را برای مدت پنج سال به عنوان رئیس قوه قضائیه تعیین مینماید كه عالیترین مقام قوه قضائیه است.
9️⃣ عدالت، شرط استخدام قضات:
🔸 متن قانون:
اصل یكصد و پنجاه و هشتم: وظایف رئیس قوه قضائیه به شرح زیر است: .... استخدام قضات #عادل و شایسته و عزل و نصب آنها ....
0️⃣1️⃣ #عدالت، شرط ریاست دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و شصت و دوم: رئیس دیوان عالی كشور و دادستان كل باید مجتهد #عادل و آگاه به امور قضایی باشند...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ زیرک کیست؟ احمق کدام است؟
🌷 پیامبر اکرم (ص):
#زیرک کسی است که نفس خود را محکوم کرده و پیش از مرگ به حساب (حق الله و حق الناس) خود برسد و برای پس از مرگش کار کند؛ و #احمق کسی است که مدام از هوسهای #حرام نفسش تبعیت می کند و از خدا هم توقّع عفو دارد.
📖 الْكَيِّسُ مَنْ دَانَ نَفْسَهُ وَ عَمِلَ لِمَا بَعْدَ الْمَوْتِ وَ الْأَحْمَقُ مَنْ أَتْبَعَ نَفْسَهُ هَوَاهَا وَ تَمَنَّى عَلَى اللَّه.
📚 مجموعه ورام، ج 1 ص 215
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا به چه کسانی وعده داده که آنها را جانشینانش در زمین کند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا به کسانی که اهل ایمان به اصول دین و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) هستند، وعده داده که اولاً آنها را جانشین خود در زمین کند. همان طور که کسانی پیش از آنها جانشین خدا شدند. ثانیاً در زمین، آن دينى را كه برايشان پسنديده است، به سود آنها مستقر كند، و ثالثاً ترس و ناامنی شان را به امنیت مبدل کند.
📖 وعَدَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَني لا يُشْرِكُونَ بي شَيْئاً (نور، 55)
آیه شماره 188
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 شرح خطبه متقین نهج البلاغه (شماره 24)
«غَائِباً مُنْكَرُهُ حَاضِراً مَعْرُوفُهُ»
شما از او کار زشت نمی ¬بینید. کار زشت از متّقی غایب است؛ اما کارهای خوبش را می¬بینید که حاضر است؛ یعنی هر کاری که می¬کند، خوب است و کارهای بد انجام نمی¬دهد.
«مُقْبِلاً خَيْرُهُ مُدْبِراً شَرُّهُ»
انسان می¬بیند کار خیر در اقبال به اوست. روبرویش کار خیر قرار می¬گیرد و کار شر، پشتش به اوست؛ یعنی انجام نمی-گیرد. کسانی که کار خیر نمی¬کنند و کار بد می¬کنند، همه از انسان های #بیتقوا هستند و الّا در انسان های #باتقوا این شرایطی که حضرت فرمودند، دیده می¬شود.
«فِي الزَّلَازِلِ وَقُورٌ»
در شدائد زندگی، سنگین هستند. تندبادهای زندگی آن ها را از جا نمی¬کَند. در جامعه اتفاقاتی می افتد که خیلی¬ها را زیر و رو می¬کند. متّقین ثابت قدم هستند و تکان نمی¬خورند؛ چون ریشه ی دین و ایمانشان قوی و قرص است و با این تندبادها از بین نمی¬روند. در خیلی از حوادثی که اتفاق می افتد، خیلی¬ها زیر و رو می¬شوند و جایشان عوض می¬شود؛ اما اهل #تقوا جایشان عوض نمی¬شود؛ چون این نوع بادها آن ها را به حرکت نمی ¬اندازد.
«وَ فِي الْمَكَارِهِ صَبُورٌ»
در حوادث تلخ زندگی، صبور هستند. هوا گرم یا سرد می¬شود یا چیزی کمیاب می¬شود، صبر می¬کنند و مثل دیگران خیلی گرفتار بحران نمی¬شوند.
«وَ فِي الرَّخَاءِ شَكُورٌ»
اگر اوضاع زندگی خوب بود، سپاس گزاری می¬کنند.
«لَا يَحِيفُ عَلَى مَنْ يُبْغِضُ»
به کسانی که با آنها بد است، ظلم نمی¬کند. بعضی از افراد هستند که وقتی به پستی می¬رسند، به کسانی که رابطه شان با او خوب نیست، کار نمی¬دهند و به کسانی که خوب رابطه شان با او خوب است، کار می¬دهند. به کسانی که رابطه شان با او بد است، اضافه حقوق نمی¬دهد و به کسانی که رابطه شان با او خوب است، اضافه حقوق می¬دهند.
#متّقین این جور نیستند و طبق وظیفه عمل می¬کنند؛ نه اینکه بگویند: «چون با من دشمن است، به او کار نمی دهم.» اگر زن و فرزند دارد و می¬تواند کار را خوب انجام دهد، باید به او کار بدهم. پس #متّقی بر کسی که او را دوست ندارد، ظلم نمی¬کند.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش پانزدهم)
141. ساختن مجسمه و بت و صلیب.
142. زینت کردن مساجد به طلا.
143. خواندن سوره هایی که سجده واجب دارد توسط جُنُب و حائض (سوره های نجم، سجده، فصلت، علق).
144. دست زدن به نام خداوند متعال به هر زبانی بدون طهارت و همچنین دست زدن به آیات قرآن کریم و اسامی حضرات معصومین (علیهم السلام).
145. جایز نیست که نمازگزار بعد از شروع سوره «توحید» و یا «کافرون» آنها را رها کند و سوره دیگری بخواند.
146. کوچک شمردن نماز و حج.
147. نواختن آهنگهای حرام و گوش دادن به آن.
148. غنا؛ خواندن و شنیدن آوازهای مناسب مجالس گناه.
149. کمک به گناهکار در انجام گناه.
150. شرکت کردن در هر بازی و مسابقهای که در آن شرط بندی کرده باشند.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 7):
✅ ای ابوذر! انسان به خاطر #گناهش از روزی محروم می شود.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ اَلرَّجُلَ لَيُحْرَمُ رِزْقَهُ بِالذَّنْبِ يُصِيبُهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مغفرت و روزی کریمانه ی خدا به چه کسانی می رسد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
کسانی که اهل ایمان به اصول دین و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) باشند، مغفرت و روزی نفیس خدا مخصوص آنهاست.
📖 فالَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَريمٌ (حج، 50)
آیه شماره 189
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ حرف مشترک همه پیامبران چیست؟
امام خامنه ای:
#تقوا، وصيت اول و آخر پيامبران است. در سوره هاى مختلف قرآن مى خوانيد، اولين سخنى كه انبياى الهى به مردم گفته اند، توصيه به #تقوا بوده است.
اگر #تقوا باشد، هدايت الهى هم هست؛ و اگر #تقوا نباشد، هدايت الهى هم به صورت كامل نصيب فرد و جامعه نمىشود. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 1
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 8):
✅ ای ابوذر! قسم به خدایی که جان محمد در دست اوست، اگر دنیا نزد خدا به اندازه بال پشه یا مگسی ارزش داشت، خدا حتی به اندازه یک جرعه آب از دنیا به کافر نمی داد.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ وَ اَلَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ لَوْ أَنَّ اَلدُّنْيَا كَانَتْ تَعْدِلُ عِنْدَ اَللَّهِ جَنَاحَ بَعُوضَةٍ أَوْ ذُبَابٍ مَا سَقَى اَلْكَافِرَ مِنْهَا شَرْبَةً مِنْ مَاءٍ .
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 شرح خطبه متقین نهج البلاغه (شماره 25)
«وَ لَا يَأْثَمُ فِيمَنْ يُحِبُّ»
اگر کسی را دوست داشته باشد، این دوستی باعث به گناه افتادن این انسان نمی¬شود. خیلی ها هستند به دلیل اینکه کسی از بستگان اوست، مبتلا به گناه می¬شود. کارهایی می¬کند که گناه است و نباید درباره ی او انجام دهد. چون او را دوست دارد و از بستگان اوست، پُست¬هایی به او می¬دهد که لیاقت و صلاحیتش را ندارد. این گناه و ظلم است. نباید این کار را بکند. به هر کس باید به اندازه ی شایستگی و لیاقتش کار واگذار کرد نه به اندازه ی دوستی و رفاقت.
«يَعْتَرِفُ بِالْحَقِّ قَبْلَ أنْ يُشْهَدَ عَلَيْهِ»
امروزه زیاد اتفاق می افتد. همه ماشین دارند. انسان های بد دارند. انسان های خوب هم دارند. اگر یک انسان خوب، غفلت کرد و با ماشینش به ماشین دیگری زد، قبل از اینکه راننده و دیگران شهادت دهند که تقصیر او بوده و او زده است، خودش فوراً بگوید: «اشتباه از من است. من به ماشین شما زده¬ام و حاضرم جریمه¬اش را بدهم.»
انسان خوب این طور است. اما این ها کم هستند. تا از ماشین پایین می¬آید، می¬گوید: «تقصیر تو بود!» خودش زده است ولی به گردن دیگری می¬اندازد. انسان #باتقوا این گونه است که اگر به او می¬گویند: «تو زده¬ای؟» می¬گوید: «بله؛ من زده¬ام. تاوان و جریمه¬اش را هم می¬دهم و حاضرم جبران کنم.» قبل از اینکه دیگران شهادت دهند که تو تقصیر کرده¬ای، خودش اعتراف می¬کند که: «من زده ام.»
در سایر کارها هم همین طور است. اگر اشتباه کرد، می¬گوید: «من اشتباه کردم.» به گردن دیگران نمی¬اندازد. این صفت، صفتِ خیلی مهمی است. به خصوص درباره ی کسانی که پست های اجتماعی دارند و گاهی حرف اشتباهی می¬زنند یا کار اشتباهی می¬کنند که مشکلاتی ایجاد می¬کند؛ فوراً باید اعتراف کنند که تقصیر ما بود و کسی را مقصر ندانند.
«و لَا يَضَيعُ مَا اسْتُحْفِظَ وَ لَا يَنْسَى مَا ذُكِّرَ»
اگر امانتی را به او سپردند، ضایع نمی¬کند. اگر نتواند امانت را حفظ کند، قبول نمی¬کند؛ اما اگر امانت را قبول کرد، حفظ می¬کند. اگر پولی به او داده¬اند یا سندی به او داده¬اند یا چیزی به او گفته¬اند که باید حفظ کند، سعی می¬کند که ضایع نکند و وقتی طرف آمد، امانت را سالم تحویلش دهد.
«وَ لَا يُنَابِزُ بِالْألْقَابِ»
یکی از روش¬های زشت در جوامع بشری گذشته که الآن هم تقریباً رواج دارد، این است که مردم یکدیگر را با لقب های زشت صدا می¬کردند؛ به خصوص این در طبقه ی بی¬سواد و کم سواد رایج بود. مثالش زیاد است. همه شنیده¬اند و دیده¬اند. یکی از اخلاق انسان های #باتقوا این است که اشخاص را با آن لقب ها صدا نمی¬زنند و به اسم خودشان صدایشان می-زنند.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (208)
🌷 مرگ با میله گداخته
امام علی (ع) چشم درد شدیدي داشت و از شدت درد فریاد می زد. رسول خدا (ص) به عیادتش رفت و فرمود: علی جان! فریادت از بی صبري است یا از شدت درد چشم است؟
علی(ع) عرض کرد: یا رسول الله! تا کنون چنین دردي نکشیده ام.
حضـرت فرمود: علی جـان ! هنگـامی که عزرائیل براي قبض روح کافر می آیـد، همراه خود میله ای گـداخته می آورد و به چشمان او می کشد و این گونه جان او را می گیرد.
علی (ع) با شنیدن این سخن از بستر برخاست و نشست و عرض کرد: یا رسول الله! سخن خود را برایم تکرار کن! با شنیدن آن درد چشمم را فراموش کردم! یا رسول الله! آیا کسی از امت شما دچار چنین عذابی می شود؟
پیامبر فرمود: آری. این چند نفر:
1️⃣ کسی که به مردم ظلم کند.
2️⃣ کسی که مال یتیم را به نا حق بخورد.
3️⃣ کسی که شهادت دروغ و ناحق دهد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 54
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen