✅ خدا چه جوانی را دوست دارد؟
🌷 پيامبر اکرم (ص):
قطعاً خدا جوانی را دوست دارد که جوانی اش را در اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا می گذراند.
📖 إنَّ اللهَ يُحِبُّ الشّابَّ الَّذی يُفنِی شَبابَهُ فی طاعَةِ اللهِ.
📚 ميزان الحكمه، ح ۹۰۹۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (79)
✅ #اطاعت، چاره فراق
مردی به خدمت پیغمبر اسلام (ص) آمد و عرض کرد: یا رسول الله! من طاقت فراق شما را ندارم. هنگامی که به خانه می روم به یاد شما می افتم، از روی محبت و علاقه ای که به شما دارم، دست از کار و زندگی برداشته، به دیدارتان می آیم، تا شما را از نزدیک ببینم، آن گاه به یاد روز قیامت می افتم که شما وارد بهشت می شوید در والاترین جایگاه آن قرار می گیرید و من آن روز از جدایی شما ای رسول خدا چه کنم؟
بعد از صحبت های مرد انصاری، این آیه شریفه نازل شد: کسانی که از خدا و رسولش #اطاعت کنند، در زمره پیغمبران، صدّیقین، شهداء و صالحان هستند که خدا به آنها نعمت #بندگی داده است. آنان خوب رفیقانی هستند. (نساء، 69)
رسول خدا (ص) آن مرد را خواست و این آیه را برایش خواند و این مژده را به او داد که کسانی که از پیامبر (ص) #اطاعت کنند، در بهشت در کنار آن حضرت خواهند بود.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 3، ص 45
✍️ شرح: امروزه #اطاعت از پیامبر، همان انجام #واجبات و ترک #گناهان است. همین باعث می شود ما هم در زمره پیامبران، صدّیقین، شهدا و صالحان باشیم.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ ایمان چگونه کامل می شود و چگونه ناقص؟
🌹 امام صادق (ع) فرموده:
هر کس در حالی به ملاقات خدا برود که اعضای بدن خود را از ارتکاب #حرام حفظ نموده و هر یک از اعضای بدنش #واجبات مخصوص به خود را انجام داده، با ایمان کامل به ملاقات خدا رفته و از اهل بهشت است.
و هر کس در انجام #واجبی از #واجبات مخصوص هر یک از اعضای بدن خیانت کند یا از فرمان خدا پا را فراتر گذارد، با ایمان ناقص به ملاقات خدا رفته است.
✍️ شرح : طبق این حدیث، راه کامل کردن ایمان، انجام تمامی #واجبات و ترک تمامی #حرامها است.
📖 منْ لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ حَافِظاً لِجَوَارِحِهِ مُوفِياً كُلُّ جَارِحَةٍ مِنْ جَوَارِحِهِ مَا فَرَضَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَيْهَا لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ مُسْتَكْمِلاً لِإِيمَانِهِ وَ هُوَ مِنْ أَهْلِ اَلْجَنَّةِ وَ مَنْ خَانَ فِي شَيْءٍ مِنْهَا أَوْ تَعَدَّى مَا أَمَرَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهَا لَقِيَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ نَاقِصَ اَلْإِيمَانِ.
📚 منبع: الکافي , جلد۲ , صفحه۳۳
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ چه کنیم که در زمان جنگ با دشمن، از امدادهای غیبی الهی بهره مند شویم؟
🌹 خدای #متقین فرموده:
يقيناً خدا در جنگ بدر به شما در حالی که ناتوان بوديد، امداد رساند؛ {این نتیجه #تقوای شما بود.} پس با #تقوا شوید تا شکر نعمتهای او را به جا آورده باشید. * ای پیامبر! در زمان جنگ به مؤمنان مىگفتى: «آيا این برای شما کافی نيست كه پروردگارتان با سه هزار فرشته ی فرودآمده، به شما امداد برساند؟» *
آرى، اگر اهل #مقاومت و #تقوا باشيد، و دشمنان با همين جوش و خروش به شما حمله کنند، در همان لحظه پروردگارتان با پنج هزار فرشته ی نشاندار به شما امداد خواهد رساند.
✍️ شرح: مقاومت و #تقوا در زمان جنگ یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در هنگام نبرد و #اطاعت از دستورات فرمانده حکومت اسلامی. مقاومت و #تقوا دو شرط بهره مندی از امداد غیبی خدا در هنگام جنگ است.
📖 و لَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ وَ أَنْتُمْ أَذِلَّةٌ فَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ * إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنينَ أَ لَنْ يَكْفِيَكُمْ أَنْ يُمِدَّكُمْ رَبُّكُمْ بِثَلاثَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَةِ مُنْزَلينَ * بَلى إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا وَ يَأْتُوكُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ هذا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُمْ بِخَمْسَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَةِ مُسَوِّمينَ (آل عمران، 123 تا 125)
آیه شماره 21
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مهمترین موضوع نهج البلاغه چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
#تقوا، درس جاودانه ى امير مؤمنان است. اگر شما به نهج البلاغه مراجعه بفرماييد، ملاحظه خواهيد كرد كه هيچ دستورالعمل و توصيه اى در اين كتاب عظيم به قدر #تقوا تكرار نشده است. #تقوا در واقع يكى از بلندترين فصول زندگى عملى امير المؤمنين و تعاليم زبانى آن بزرگوار است. (28/ 05/ 1384)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 143
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (43)
س: ذهن چیست؟
ج: منظور از ذهن، همان عقل است؛ همان قلب است؛ همان مرکز فهم و شعور است؛ این ها همه یکی هستند. عقل، قلب، فکر، ذهن و فؤاد، همه یک مصداق بیشتر ندارد که لغات مختلفی برایش وضع کرده اند.
س: آیا مراد از ذهن، همین مغز در جسم نیست؟
ج: نه؛ جسم ابزار کار روح است. روح با چشم می بیند؛ با گوش می شنود؛ با دست می گیرد و با پا راه می رود. این ها ابزار کار روح است که اگر بدن نباشد، روح نمی تواند کار کند. بدن مثل تیشه و ماله در دست بنّاست. روح، بنّاست. او به میل خودش این ها را به کار می گیرد. به دست می گوید: «بلند شو!» به چشم می گوید: «نگاه کن!» به گوش می گوید: «بشنو!» این ها از خود کاری ندارند و در اختیار او هستند. او به وسیله ی این ها کار می کند و از نتایج و آثار این ها بهره می گیرد و رشد می کند.
س: تخلیه ی ذهن چگونه است؟
ج: بنشین چند لحظه ای امتحان کن. کاری ندارد.
س: نمی شود...
ج: چرا نمی شود؟ انسان در یک لحظه ای احساس می کند خلأ است و هیچ فکری در آن نیست. می شود. در لحظه ای کوتاه می شود.
س: منظور از نفی خواطر و مصفّا کردن ذهن چیست؟
ج: گفتیم اگر ترک گناه کنی، خواطر هم نفی می شوند. انسان تا می آید چند لحظه ای به یاد خدا بیفتد، چیزی می آید و آن را خراب می کند. به این می گویند خاطره. خطور می کند و به هم می ریزد. چه کنیم که این نیاید؟ اگر ایمان بالا برود، دیگر نمی آید. بالا رفتن ایمان هم ترک گناه می خواهد. اگر آن را ادامه دهیم، همه ی این ها درست می شود؛ ان شاء الله.
س: آیا با فکر و عقل نمی شود این ها را به دست آورد؟
ج: عقل، خواطر را بیشتر می کند. کار عقل این است. خطورات، کار عقل است. شما سر درس هر چه شنیده ای، آنجا می آوری.
س: آیا منظورتان عقل بدون ایمان است؟
ج: بله.
س: چگونه می شود خطورات ذهنی مختلف و گاه ناپسند را پاک کرد؟
ج: خطورات به دست انسان نیست. با ایمان ضعیف اگر گناه را ترک کردی و تقوا را ادامه دادی، آن ها هم به دست انسان و در اختیار انسان قرار می گیرند. آن وقت انسان هر وقت بخواهد، می آیند و هر وقت نخواهد، نمی آیند.
س: دچار افکار نامناسب و زشتی شده ام؛ چگونه با افکار بدی که در ذهنم رسوخ کرده، مبارزه کنم؟
ج: وقتی انسان کار بد می کند، فکر آن هم در ذهنش ریشه می کند و به این زودی او را رها نمی کند. مدام به سراغ او می آید. باید گناه را ترک کند و مقداری ادامه دهد، ان شاء الله درست می شود.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ امر به معروف و نهی از منکر، چرا و چگونه؟ (56)
🌷 امام على عليه السلام :
كسى كه در برابر منكر با دل و دست و زبان خويش اعتراض نكند، او مرده اى است در ميان زندگان.
✍️ شرح: امر به معروف یعنی امر به #واجبات . نهی از منکر یعنی نهی از #محرمات
📖 من تَرَكَ إنكارَ المُنكَرِ بقَلبِهِ و يَدِهِ و لِسانِهِ فهُوَ مَيِّتٌ بَينَ الأحياءِ .
📚 میزان الحکمه، ح ۱۲۹۰۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ سه دستور اصلی نوح (ع) به مردمش چه بود؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
ما نوح را به سوى قومش فرستاديم كه: «پيش از آنكه عذابى دردناك به قومت برسد، به آنان هشدار بده!» *
نوح پیام خدا را این طور به قومش گفت: «اى قوم من! من هشدار دهندهاى آشكار برای شما هستم * تا #عبد خدا شويد و اهل #تقوای الهی شوید و از من #اطاعت کنید * تا خدا برخى از گناهانتان را ببخشد و اجل شما را تا وقتى معيّن به تأخير اندازد.»
✍️ شرح: سه دستور اصلی نوح (ع) به قومش عبارت بود از: #تقوا ، #عبد خدا شدن و #اطاعت.
هر سه دستور با انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی محقق می شود.
📖 إنَّا أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ أَنْ أَنْذِرْ قَوْمَكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ * قالَ يا قَوْمِ إِنِّي لَكُمْ نَذيرٌ مُبينٌ * أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اتَّقُوهُ وَ أَطيعُونِ * يَغْفِرْ لَكُمْ مِنْ ذُنُوبِكُمْ وَ يُؤَخِّرْكُمْ إِلى أَجَلٍ مُسَمًّى إِنَّ أَجَلَ اللَّهِ إِذا جاءَ لا يُؤَخَّرُ لَوْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (نوح، 1 تا 4)
آیه شماره 22
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ منظور امیرالمؤمنین از توصیه به نظم در کنار #تقوا چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
(امیر المؤمنین) قبل از آنكه نظم را مطرح كنند، #تقوا را مطرح كرده اند. اوّلِ وصيت هم #تقوا آمده است - «اوصيكما بتقوى اللّه و ان لا تبغيا الدّنيا و إن بغتكما»- ولى بعد از دو سطر، باز مى فرمايند: «اوصيكما و جميع ولدى و اهلى و من بلغه كتابى بتقوى اللّه و نظم امركم»؛ اينجا #تقوا را مجدداً تكرار مى كنند. اين شايد اشاره به اين نكته باشد كه نظمى در زندگى فردى و نظام زندگى عمومى و اجتماعى انسان مطلوب است كه از #تقوا سرچشمه گيرد و با #تقوا همراه و هماهنگ باشد. (01/ 09/ 1381)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 144
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (44)
س: مراد از آیه ی شریفه ی «وَ اعلَموا أنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ» چیست؟
ج: مکان و محل بعضی از کارها قلب است. یکی از آن کارها تصمیم گیری است. انسان در کجا تصمیم می گیرد؟ در چشم یا در گوش؟ مرکز آن، قلب است. گاهی انسان تصمیم می گیرد که کاری بکند، ولی بلافاصله برمی گردد. آیه می خواهد بگوید: «دل و تصمیم دل در اختیار شما نیست؛ اگر بود، برنمی گشتید.»
س: گاهی خیالاتی به ذهن ما می آید که مثلاً ما از دیگران بهتریم؛ اما دوست نداریم این خیالات به ذهنمان بیاید. چه کنیم که نیاید؟ آیا باید خودمان را پایین تر از همه بدانیم؟
ج: این که شدنی نیست. باید گناه را ترک کنید؛ ان شاء الله درست می شود. این به خاطر بی تقوایی است. اگر گناه را ترک کردید و تقوا را ادامه دادید، ایمان بالا می رود و ذهن به جای انتقال به این صور و معانی، منتقل به صور و معانی بهتری می شود.
س: خطورات و افکاری شیطانی به ذهن ما می آید که بیشتر درباره ی مسائل جنسی است و مقدمه ی گناه است؛ چه باید کرد؟
ج: خطورات دو جور است: گاهی مربوط به جوانی و مربوط به ازدواج است. جوان است و تحت فشار غریزه است. در این صورت واجب است که ازدواج کند. هیچ راهی جز ازدواج ندارد. خدا این غریزه را به جوان داده است که دنبال ازدواج برود.
اما اگر خطورات، غیر از مسائل ازدواج است و مسأله ی ازدواج مطرح نیست، راه اصلاح آن، ادامه ی تقواست. ارزش خدا در نظر انسانی که اسیر نفس اماره است، کم است. خدا در ذهن او عظمتی ندارد؛ چون تقوا را مراعات نمی کند. اگر بخواهد خدا در ذهنش عظمت پیدا کند و چیزهای دیگر در جنب عظمت خدا حقیر شوند، یک راه بیشتر وجود ندارد و آن ادامه ی تقواست. ادامه ی تقوا باعث می شود ایمان بالا برود. در نتیجه چیزهای دیگر حقیر می شوند و عظمت برای خدا می ماند. آن وقت همه ی خطورات به طرف آنجا می رود.
س: خطورات جوانی نعمت است یا نقمت؟
ج: خطورات جوانی نعمت است؛ برای اینکه خدا می خواهد نسل انسان ها منقرض نشود. اگر بخواهد این کار بشود، باید زن و مرد با هم ازدواج کنند؛ بنابراین نعمت خداست؛ منتهی جای مخصوص دارد. مصرف هر نعمتی، جای مخصوص دارد. باید ازدواج کند و از آن طریق، این فشار را کم کند.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (80)
🌷 تقوای زنانه فاطمه
روزی حضرت فاطمه (س) به من، اَسماء دختر عمیس فرمود: من بسيار زشت ميدانم كه جنازه زنان را بر روي تابوت (بدون دیواره) می گذارند و بر روي آن پارچهاي می اندازند اما حجم بدن او را براي مردان نامحرم نمايان مي کند.
من به ایشان گفتم: اي دختر رسول خدا! در سرزمين حبشه براي حمل جنازه ها تابوتي درست ميكنند كه بدن ميت را كاملاً مي پوشاند.
آنگاه چوب هاي تر و شاخه هاي نازك درخت خواستم و شبيه آن تابوت حبشی را براي حضرت فاطمه (س) ساختم و آن را به ایشان نشان دادم. حضرت زهرا (س) آن را که دید با خوشحالي فرمود:
چه طرح خوب و زيبايي كه كاملاً بدن زن در آن پوشيده ميماند و معلوم نمی شود که بدن مرد است یا زن.
📖 و عَنْ أَسْمَاءَ بِنْتِ عُمَيْسٍ : أَنَّ فَاطِمَةَ عَلَيْهَا اَلسَّلاَمُ قَالَتْ لَهَا إِنِّي قَدِ اِسْتَقْبَحْتُ مَا يُصْنَعُ بِالنِّسَاءِ إِنَّهُ يُطْرَحُ عَلَى اَلْمَرْأَةِ اَلثَّوْبُ فَيَصِفُهَا لِمَنْ رَأَى فَقُلْتُ يَا بِنْتَ رَسُولِ اَللَّهِ ، أَنَا أَصْنَعُ لَكِ شَيْئاً رَأَيْتُهُ بِأَرْضِ اَلْحَبَشَةِ ، قَالَتْ فَدَعَوْتُ بِجَرِيدَةٍ رَطْبَةٍ فَحَبَسْتُهَا ثُمَّ طَرَحْتُ عَلَيْهَا ثَوْباً فَقَالَتْ فَاطِمَةُ مَا أَحْسَنَ هَذَا وَ أَجْمَلَهُ لاَ تُعْرَفُ بِهِ اَلْمَرْأَةُ مِنَ اَلرَّجُلِ.
📚 وسائل الشیعه, جلد۳ , صفحه۲۲۱
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (8)
☑️ چه کنیم که به بیش از آنچه آرزو داریم، برسیم؟
🌹 امام حسين (ع):
كسى که حقاً عبد خدا شود و از دستورات #واجب و #حرام خدا آن طور كه شايسته است، #اطاعت كند، خدا بيش از آنچه او آرزو دارد و برایش کافی است، به او مى دهد.
📖 منْ عَبَدَاللّه َ حَقَّ عِبادَتِهِ آتاهُ اللّه ُ فَوْقَ اَمانِيهِ وَ كِفايَتِهِ.
📚 بحار الانوار، ج ۶۸ ص ۱۸۴ ح۴۴
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen