😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 55)
🌷 پیامبر اکرم (ص) :
مردی که با پسری نزدیکی می کند، در روز قیامت با حالت جنابت خواهد آمد طوری که آب همه دنیا او را پاک نمی کند و خدا بر او غضب کرده و #لعنتش کرده و برایش جهنم را آماده کرده که بد سرانجامی است.
پیامبر اکرم (ص) سپس فرمود: وقتی دو مرد نزدیکی می کنند، عرش خدا از آن گناه به لرزه می آید.
📖 منْ جَامَعَ غُلَاماً جَاءَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ جُنُباً لَا يُنَقِّيهِ مَاءُ الدُّنْيَا وَ غَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَ لَعَنَهُ وَ أَعَدَّ لَهُ جَهَنَّمَ وَ سَاءَتْ مَصِيراً ثُمَّ قَالَ إِنَّ الذَّكَرَ يَرْكَبُ الذَّكَرَ فَيَهْتَزُّ الْعَرْشُ لِذَلِكَ.
📚 وسائل الشيعة، ج20، ص: 329
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 6)
س: اگر تقوا عمل کردن به رساله و انجام واجبات و ترک محرمات است، اگر کسی مطمئن باشد که تمام وظائفش را انجام می دهد، پس خوف و رجاء چیست؟ این خوف برای چیست؟
ج: خوف یعنی انسان بترسد که به فرمان خدا عمل نکند. از این باید بترسی تا به جایی برسی که دیگر تا آخر عمر، مخالفت فرمان خدا را نمی کنی. آن وقت حق داری نترسی؛ اما هنوز به این نقطه نرسیده ای و هنوز عمرِآینده پیش نیامده تا آدم ببیند چند مرده حلاج است. بنابراین تا آدم به این نقطه ی نجات نرسیده و نفس اماره به سوء در او نفس مطمئنه نشده، باید بترسد؛ و الّا انسان چپ می کند و شیطان با او کار دارد. اما اگر نفس اماره به سوء، نفس مطمئنه شد، دیگر شیطان با انسان کاری ندارد.
س: الان که وظیفه اش را انجام داده، باید با این چه کند؟
ج: الان انجام می دهد؛ ولی فرداست که انجام ندهد. دلش می خواهد. خیلی ها بودند که امروز نماز می خواندند؛ ولی فردا نمی خواندند. هنوز از مرز خطر عبور نکرده ایم. باید تقوا را آن قدر ادامه دهی که نفس اماره به سوء نداشته باشی و نفس تو نفس مطمئنه شود و در برابر فرمان خدا صد درصد عبد و مطیع باشی. آن وقت است که شیطان دیگر به سراغ تو نمی آید. تا به آنجا نرسیده ای، باید بترسی. اگر امروز نشد، فردا. اگر فردا نشد، پس فردا به سراغ انسان می آید. خیلی ها بودند که چهل ـ پنجاه سال به سراغش نیامدند؛ اما بعد آمدند و او به زمین خورد.
س: تقوا یعنی انجام واجبات و ترک محرمات؛ پس آیا باید نسبت به مستحبات و مکروهات بی مبالات بود؟ یعنی مکروهات را انجام داد و مستحبات را ترک کرد؟
ج: «باید» در آن نیست. شما از آن «باید» درمی آورید. کی خدا گفته «باید»؟ خدا گفته: «باید تقوا را رعایت کنی.» نگفته: «باید مستحبات را انجام دهی یا باید ترک کنی.» اگر مستحبات را انجام دادی، ثواب می دهند و اگر انجام ندادی، عقابی در کار نیست. اما واجب و حرام را نه می شود ترک کرد و نه می شود آن را کاری کرد؛ لذا با تمام قوا اول باید این را از آب بیرون کشید و بعد ان شاء الله اگر انسان بر نفس اماره مسلط شد، بهترین فیوضات، زیر سر مستحبات است.
س: نماز شب خواندن نشانه ی چیست؟
ج: انسان بعد از انجام واجب و ترک حرام حاضر می شود بار دیگری به نام نماز شب را به دوش بکشد. معلوم می شود مقام او کمی بالاتر است و ایمان او بیشتر است و الّا به همان دو اکتفا می کند و شب ها تا صبح می خوابد. این علامت آن است. هر چه بار خوب را بیشتر برداریم، نتیجه و عائدی آن بیشتر است.
س: فرمودید: «کمی بیشتر از انجام واجب و ترک حرام»؛ حد آن چقدر است؟
ج: بسته به انتخاب خود انسان است. نفس اماره حاضر نیست که شما بار را زیاد سنگین کنی. اجازه نمی دهد. اگر خدا به انسان ایمان و تقوایی داد، تا توانست بار را کمی سنگین کند، همین مقدار غنیمت است. اگر روی این کار کرد، باز هم کمی بیشتر می شود. مثل آدم وزنه بردار است که کم کم بار وزنه را زیاد می کند. آدم می تواند کمی بردارد اما یک باره نمی شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
☑️ چگونه می شود سر خدا کلاه گذاشت و بهشتی شد؟
🌹 امام حسين (ع):
مبادا از كسانى باشى كه بر دیگران به خاطر #گناهانشان مى ترسد و نگران #گناه کردن دیگران است اما خودش را از عقوبت #گناه خودش ايمن مى بيند. بهشتِ خدا را با فريب نمى توان از خدا رُبود. آنچه نزد خداست، جز با #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا به دست نمى آيد.
📖 إيّاكَ أن تَكونَ مِمَّن يَخافُ عَلَى العِبادِ مِن ذُنوبِهِم، ويَأمَنُ العُقوبَةَ مِن ذَنبِهِ ؛ فَإِنَّ اللّهَ تَبارَكَ وتَعالى لا يُخدَعُ عَن جَنَّتِهِ، ولا يُنالُ ما عِندَهُ إلاّ بِطاعَتِهِ إن شاءَ اللّهُ.
📚 تحف العقول: ص۲۴۰
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (87)
🔸 به محبوبت بدي نکن!
شخصی به ابوذر غفاری گفت: به من چیزي از علم بیاموز!
ابوذر در جواب گفت: دامنه علم گسترده است ولی اگر می توانی، به کسی که دوستش داري، بدي نکن.
مرد گفت: این چه سخنی است که می فرمایی؟ آیا تاکنون دیده ای که کسی در حق محبوبش بدي کند؟
ابوذر پاسخ داد: آري! خودت از همه چیز نزد خودت محبوب تری. اما هنگامی که #گناه می کنی، به خودت بدي می کنی.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 175
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
⚫️ موعظه ای از امام حسین (ع)
📣 اي فرزند آدم! کمی فکر کن و با خودت بگو: پادشاهان دنيا کجا هستند؟ آنان که دنياي ويران را آباد کردند، کجا هستند؟ آنها که نهرهاي آب را روان ساختند و شهرها بنا را کردند، همه را با ناراحتي گذاشتند و رفتند و گروهی ديگر وارث آنان شدند. ما هم در آينده ای نزديک به آنان ملحق مي شويم.
📣 اي فرزند آدم! به ياد جایی باش که بر زمين می افتی و می میری. به یاد قبرت باش! به ياد روزي باش که در پيشگاه خدا قرار می گيري و اعضاي بدنت به ضررت گواهي می دهند؛ آن روز که قدمها می لغزد و جانها به گلو می رسد. در آن روز، گروهي روسفيد و گروهی سيه رو می شوند و رازهاي پنهان همه، آشکار می شود و ترازوی عدالت بر پا می شود.
📣 اي فرزند آدم! به ياد آور مردن پدران، نياکان و فرزندانت را که چطور بودند و چگونه وارد قبر شدند. تو هم در آينده ای نزديک به همان مکان خواهی رفت و براي ديگران عبرت خواهي شد.
✍️ شرح: نتیجه یاد مرگ و قبر و قیامت باید تصمیم قوی تر بر انجام #واجبات و ترک #گناهان باشد و جبران نواقص حق الله و حق الناس. در این صورت یاد مرگ هم برای دنیا سودمند است و هم برای آخرت.
📖 يا ابْنَ آدَمَ تَفَکَّرْ وَ قُلْ أَيْنَ مُلُوکُ الدُّنْيَا وَ أَرْبَابُهَا الَّذِينَ عَمَرُوا وَ احْتَفَرُوا أَنْهَارَهَا وَ غَرَسُوا أَشْجَارَهَا وَ مَدَّنُوا مَدَائِنَهَا فَارَقُوهَا وَ هُمْ کَارِهُونَ وَ وَرِثَهَا قَوْمٌ آخَرُونَ وَ نَحْنُ بِهِمْ عَمَّا قَلِيلٍ لَاحِقُونَ يَا ابْنَ آدَمَ اذْکُرْ مَصْرَعَکَ وَ فِي قَبْرِکَ مَضْجَعَکَ وَ مَوْقِفَکَ بَيْنَ يَدَيِ الله تَشْهَدُ جَوَارِحُکَ عَلَيْکَ يَوْمَ تَزِلُّ فِيهِ الْأَقْدَامُ وَ تَبْلُغُ الْقُلُوبُ الْحَناجِرَ وَ تَبْيَضُّ وُجُوهٌ وَ تَسْوَدُّ وُجُوهٌ وَ تَبْدُو السَّرَائِرُ وَ يُوضَعُ الْمِيزَانُ لِلْقِسْطِ يَا ابْنَ آدَمَ اذْکُرْ مَصَارِعَ آبَائِکَ وَ أَبْنَائِکَ کَيْفَ کَانُوا وَ حَيْثُ حَلُّوا وَ کَأَنَّکَ عَنْ قَلِيلٍ قَدْ حَلَلْتَ مَحَلَّهُمْ وَ صِرْتَ عِبْرَةً لِلْمُعْتَبِرِ.
📚 ارشاد القلوب، جلد 1، صفحه 30
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ حضرت صالح (ع) مردم زمانه اش را با چه استدلالی به مسیر بندگی دعوت می کرد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
1️⃣ صالح را که همشهری قوم ثمود بود، به عنوان جانشینمان در میان قومش فرستادیم. او به مردم قومش گفت: ای قوم من! #عبد #مطیع خدا باشید نه عبد غیر او؛ چون اولاً شما در جهان، هیچ فرماندهی جز او ندارید و ثانیاً اوست که شما را از خاک همین زمین آفرید و در همین زمین شما را تربیت کرد و رشد داد. پس به خاطر گناهان گذشتهتان از او آمرزش بخواهید و آنگاه با اطاعت از دستورات #واجب و #حرامش به سوی او برگردید. او ارباب من است و ارباب من به من و شما نزدیک است و پاسخ استغفار را قطعاً می دهد.
2️⃣ قطعاً ما بودیم که صالح را که همشهری قوم ثمود بود، به عنوان جانشینمان در میان قومش فرستادیم تا به مردم قومش بگوید: ای قوم من! #عبد #مطیع خدا باشید نه عبد غیر او! اما آنها دو گروه متخاصم شدند.
📖 متن آیات:
1️⃣ و إِلى ثَمُودَ أَخاهُمْ صالِحاً قالَ يا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ ما لَكُمْ مِنْ إِلهٍ غَيْرُهُ هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَ اسْتَعْمَرَكُمْ فيها فَاسْتَغْفِرُوهُ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ إِنَّ رَبِّي قَريبٌ مُجيبٌ (هود، 61)
2️⃣ و لَقَدْ أَرْسَلْنا إِلى ثَمُودَ أَخاهُمْ صالِحاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ فَإِذا هُمْ فَريقانِ يَخْتَصِمُونَ (نمل، 45)
آیه شماره 239
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 56)
🌷 امام باقر (ع):
رسول خدا (ص) #لعنت کرده است:
1️⃣ مردی را که به عورت غیر همسرش نگاه کند
2️⃣ و مردی را که با رابطه با همسر برادر مسلمانش به او خیانت کند
3️⃣ و مردی را که مردم به او احتیاج دارند و او از آنها طلب رشوه می کند.
ٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ ص رَجُلًا يَنْظُرُ إِلَى فَرْجِ امْرَأَةٍ لَا تَحِلُّ لَهُ وَ رَجُلًا خَانَ أَخَاهُ فِي امْرَأَتِهِ وَ رَجُلًا يَحْتَاجُ النَّاسُ إِلَى نَفْعِهِ فَيَسْأَلُهُمُ الرِّشْوَةَ.
📚 وسائل الشيعة، ج20، ص: 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 7)
س: خداوند که بی نیاز مطلق است و هیچ نیازی به عبادت ما ندارد؛ پس چرا این عبادات مخصوصاً دعا را از ما خواسته است؟
ج: خدا احتیاج ندارد؛ ولی ما سر تا پا احتیاجیم. ما بدون این وظائف درست نمی شویم؛ نه فردمان اصلاح می شود و نه جامعه مان؛ لذا این را برای ما درست کرده نه برای خودش. ما باید ظلم نکنیم. باید حق کسی را پایمال نکنیم. اگر نکردیم، جامعه ی ما جامعه انسانی می شود؛ ولی اگر کردیم، جامعه ی حیوانات می شود. بنابراین تمام چیزهایی که خدا گفته انجام بده یا ترک کن، برای اصلاح انسان هاست؛ نه برای اصلاح خودش. خودش که احتیاج ندارد به کسی ظلم کند یا مال کسی را بخورد. همه ی این ها برای ما و آدم حرام خوار است. برای ما و آدم خونریز است. برای ما و آدم ظالم است.
در انسان ها همه چیز پیدا می شود. در آن ها صدام هم هست. همه چیز در آن ها هست. اگر او بخواهد اصلاح شود، بدون نماز نمی شود. بدون ایمان نمی شود. اگر ایمان نداشته باشد که به حرف خدا گوش نمی دهد؛ اما اگر ایمان باشد، فی الجمله به حرف خدا گوش می دهد. کمتر ظلم می کند. کمتر آدم می کشد. تمام این عبادات برای اصلاح ماست. اگر تمامش را انجام دهیم، همه چیز حل می شود و اگر بعضی را انجام دهیم و بعضی را نه، بعضی از مشکلات حل می شود و بعضی دیگر سر جایش می ماند. بدون اطاعت فرمان خدا هیچ مشکل فردی و اجتماعی در زندگی انسان حل شدنی نیست. همه ی این ها برای اصلاح همین مشکلاتی است که خود ما تولید می کنیم. خدا نیاز ندارد.
س: بعضی می گویند خدا که ما را آفریده است پس باید هر چه هم نیاز داریم به ما بدهد؟
ج: داده است؛ منتهی شما عوضی خرج می کنید و لذا کم می آورید. اگر چیزهایی را که خدا به شما می دهد، درست و به جا مصرف کنید، کم نمی آید. ما باید داده های خدا را عاقلانه توزیع کنیم. اگر کسی حقوق بگیرد و به کافه برود و آن را یک شبه خرج کند، چطور می شود؟ باید بیست و نه روز بی پول بماند. این پول را باید برای سی روز تقسیم کند و حتی کمی بیشتر تا اضافه بیاید برای کارهایی که پیش بینی نشده است. اگر بخواهی مشتی گری کنی، لنگ می مانی. خدا به شما عقل داده که این کار را نکنی؛ ولی خیلی ها عقلشان را هم می خورند. عقل بیچاره در اینجا از کار می افتد. آن قدر هواپرستی می کنند و به عقل بی حرمتی می کنند که عقل هیچ کاره است یا به عکس به خدمت هواپرستی انسان ها درمی آید و دیگر همین کارهایی که می بینی می شود؛ منتهی اوضاع به هم می ریزد.
س: اینکه انسان در ابتدا تصمیم بگیرد که دیگر گناه نکند، هنوز که به تقوا نرسیده است؟
ج: خیلی خوب است. مشغول تقواست؛ اما تقوا که فردا تمام نمی شود. تقوا عملی ادامه دار است. باید ادامه دهد. هر چه مدت ادامه اش بیشتر باشد و تمرین بیشتر باشد، اثرش در انسان بیشتر می شود. مثل ورزش است. کسی که در روز اول ورزش است، نباید توقع داشته باشد که پانصد کیلو هارتل بزند. روز اول است. مقداری آشنا می شود و فردا کمی بیشتر و کم کم زیاد می شود. اینکه امروز تصمیم به تقوا گرفت، خیلی خوب است؛ اما فردا هم باید تصمیم بگیرد. پس فردا هم باید تصمیم بگیرد. اگر توانست تصمیم بگیرد و ادامه پیدا کرد، قوی تر می شود و کمتر زمین می خورد. هر چه جلوتر برود، زمین خوردنش کمتر می شود؛ اما تا تصمیم گرفت که کار تمام نمی شود. خیلی ها هستند که تقوا دارند، اما بعد برمی گردند. این ها همانها هستند.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
☑️ تعجبهای خدا!!
🌹امام حسین (ع) فرمود:
در زير ديوار شهرى از شهرها لوحى به دست آمد كه در آن نوشته بود:
«من الله هستم. جز من فرماندهی در عالم نيست. محمّد پيامبر من است.
🔸 تعجب می کنم كسى كه يقين به مردن دارد، چگونه خوشحال است؟
🔸 تعجب می کنم كسى كه به قضا و قدر الهى ايمان دارد، چگونه غصه می خورد؟
🔸 تعجب می کنم كسى كه دنيا را ديده و آزمايش كرده، چگونه به آن دل بسته؟
🔸 تعجب می کنم كسى كه به حساب و کتاب قيامت يقين دارد، چگونه گناه مي كند؟»
📖 وجِدَ لَوْحٌ تَحْتَ حَائِطِ مَدِينَةٍ مِنَ اَلْمَدَائِنِ فِيهِ مَكْتُوبٌ أَنَا اَللّٰهُ لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ أَنَا وَ مُحَمَّدٌ نَبِيِّي وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَيْقَنَ بِالْمَوْتِ كَيْفَ يَفْرَحُ وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَيْقَنَ بِالْقَدَرِ كَيْفَ يَحْزَنُ وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اِخْتَبَرَ اَلدُّنْيَا كَيْفَ يَطْمَئِنُّ وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَيْقَنَ بِالْحِسَابِ كَيْفَ يُذْنِبُ.
📚 عيون أخبار الرضا ع , ج ۲ , ص ۴۴
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 57)
🌷 رسول خدا (ص) نهی کرده است که زن بدون اجازه همسرش از خانه اش خارج شود. بنابراین اگر خارج شود، تمام فرشتگان آسمان و هر جن و انسی که آن زن از کنارش عبور می کند، او را #لعنت می کنند تا وقتی که به خانه اش برگردد.
رسول خدا (ص) همچنین زن را نهی کرده است از اینکه برای غیر همسرش آرایش کند. بنابراین اگر آرایش کند، حق خداست که او را در آتش جهنم بسوزاند.
📖 نَهَى رَسُولُ اللَّهِ ص أَنْ تَخْرُجَ الْمَرْأَةُ مِنْ بَيْتِهَا بِغَيْرِ إِذْنِ زَوْجِهَا فَإِنْ خَرَجَتْ لَعَنَهَا كُلُّ مَلَكٍ فِي السَّمَاءِ وَ كُلُّ شَيْءٍ تَمُرُّ عَلَيْهِ مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ حَتَّى تَرْجِعَ إِلَى بَيْتِهَا وَ نَهَى أَنْ تَتَزَيَّنَ لِغَيْرِ زَوْجِهَا فَإِنْ فَعَلَتْ كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُحْرِقَهَا بِالنَّارِ.
📖 وسائل الشيعة، ج20، ص: 162
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خدا چرا انسانها را خلق کرد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
من جن و انس را آفریده ام فقط با این هدف که #عبد من شوند و از من اطاعت کنند.
✍️ شرح: #عبد تشریعی خدا شدن فقط از طریق اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا ممکن است.
📖 و ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ (ذاریات، 56)
آیه شماره 240
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (88)
🌺 آشتی با همسر
رسول خدا (ص) به منزل همسرش ام سلمه وارد شد. بوي خوشی به مشامش رسید. فرمود: آیا حولاء به خانه ما آمده است؟
حولاء نام یک زن عطرفروش بود.
ام سلمه عرض کرد: آري، او آمده است. او از شوهر خود شکایت دارد و می گوید شوهرش او را رها کرده و به نزد او نمی آید.
در این وقت حولاء، از در وارد شد و گفت: یا رسول الله پدر و مادرم فداي تو باد! شوهرم از من رو برگردانده و به من توجهی نمی کند.
حضرت فرمود: اي حولاء! عطر بزن و خودت را در خانه بیشتر خوشبو کن. شاید او را به خویشتن جلب کنی.
حولاء گفت: هیچ بوي خوشی نمانده، مگر آنکه خود را با آن خوشبو کرده ام و او باز هم از من کناره گیري می کند.
حضرت فرمود: او نمی داند که اگر به تو روي آورد و آشتی کند، چه ثوابهایی برایش حاصل می گردد.
حولاء گفت: یا رسول الله! اگر همسرم به من روي آورد و آشتی کند، چه ثوابهایی برایش نوشته می شود؟
پیامبر فرمود: هنگامی که او جهت آشتی به سوي تو گام بر دارد، دو فرشته اطراف او را می گیرند، و ثوابش مانند ثواب کسی است که با شمشیر در راه خدا جهاد می کند. و در موقع هم بستري، #گناهانش مانند برگ خزان فرو می ریزد و آنگاه که غسل می کند، همه #گناهانش بخشیده شده، و #گناهی در پرونده اعمال او باقی نمی ماند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 6 ص 39
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ قوام دین داری به چیست؟ نماز چه اثری در آن دارد؟
🌷 امام خامنه ای:
انسانها وقتى دلشان با نماز انس گرفت و از طريق نماز با خداى متعال مأنوس و آشنا شدند، به طور طبيعى گناهان از اين ها دور مى شود؛ دلهايشان نسبت به گناه حساس مى شود و آن حالت #تقوايى كه در شرع مقدس، قوامِ دين دارى است، بتدريج در انسان حاصل مى شود. (27/ 06/ 1385)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 113
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
☑️ دو شرط بهشتی شدن چیست؟
🌹کلام امام حسین (ع):
كسى كه حق دو پدر برتر (از پدر) خود يعنى حق محمّد و على را به رسمیت بشناسد و از دستورات #واجب و #حرام آنها آن طور كه شايسته است، #اطاعت كند، در بهشت به او گفته مى شود: در هر جاى بهشت كه دوست دارى، ساکن شو!
✍️ شرح: بهشتی شدن دو شرط دارد: 1. به رسمیت شناختن حق پیامبر و امام علی و به عبارت دیگر، شیعه بودن 2. انجام #واجبات و ترک #حرامها.
📖 منْ عَرَفَ حَقَّ اَبَوَيْهِ الْأفْضَلَيْنِ: مُحَمَّدٍ وَ عَلّىٍ وَ اَطاعَه ما حَقَّ طاعـتِهِ، قيلَ لَهُ: تَبَحْبَحْ في اَىِّ جِنانٍ شِئْتَ.
📚 موسوعة كلمات الامام الحسين ع ص 590، ح589.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از نظر امام حسین (ع) راه هدایت چیست؟
🌹 هنگامی که عمر سعد، یارانش را برای جنگ با امام حسین (ع) آماده کرد و آنها را در جایگاه خود، مرتّب کرد و پرچم ها را در جاهای خود نهاد، امام حسین (ع) نیز یارانش را در جناح راست و چپ، مرتّب کرد و آنان، امام حسین (ع) را از هر سو، مانند حلقه ای در میان گرفتند. در این هنگام، امام حسین (ع) از جمع یارانش بیرون آمد و نزدیک سپاه عمر سعد آمد و از آنان خواست که ساکت شوند؛ امّا آنان نپذیرفتند.
امام (ع) به آنها فرمود:
«وای بر شما! چه زیانی می کنید اگر ساکت شوید و به سخن من گوش بسپارید، در حالی که من، فقط شما را به راه هدایت دعوت می کنم؟ هر کس از دستورات من #اطاعت کند، از هدایت شدگان است و هر کس از دستورات من #نافرمانی کند، از هلاک شدگان.
اما همه شما از دستور من #نافرمانی می کنید و به گفته ام گوش نمی دهید؛ زیرا حقوق شما را از مال #حرام پرداخت کرده اند و شکمتان از #حرام پُر شده است و از این رو خداوند بر دل هایتان مُهر زده است».
✍️ شرح: از نظر امام حسین (ع) تنها راه هدایت، #اطاعت از امام است. این یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در عرصه های فردی، اجتماعی و سیاسی.
📖 لمّا عَبَّأَ عُمَرُ بنُ سَعدٍ أصحابَهُ لِمُحارَبَةِ الحُسَینِ علیه السلام و رَتَّبَهُم فی مَراتِبِهِم،و أقامَ الرّایاتِ فی مَواضِعِها،و عَبَّأَ الحُسَینُ أصحابَهُ فِی المَیمَنَةِ وَ المَیسَرَةِ،فَأَحاطوا بِالحُسَینِ مِن کُلِّ جانِبٍ حَتّی جَعَلوهُ فی مِثلِ الحَلقَةِ.
خَرَجَ الحُسَینُ علیه السلام مِن أصحابِهِ حَتّی أتَی النّاسَ فَاستَنصَتَهُم فَأَبَوا أن یُنصِتوا،فَقالَ لَهُم:وَیلَکُم!ما عَلَیکُم أن تُنصِتوا إلَیَّ فَتَسمَعوا قَولی،و إنَّما أدعوکُم إلی سَبیلِ الرَّشادِ،فَمَن أطاعَنی کانَ مِنَ المُرشَدینَ،و مَن عَصانی کانَ مِنَ المُهلَکینَ،و کُلُّکُم عاصٍ لِأَمری،غَیرُ مُستَمِعٍ لِقَولی،قَدِ انخَزَلَت (3)عَطِیّاتُکُم مِنَ الحَرامِ،و مُلِئَت بُطونُکُم مِنَ الحَرامِ،فَطَبَعَ اللّهُ عَلی قُلوبِکُم.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 27
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ ماهیت تقوا چیست؟ مراقبت از خود یا زیر نظر داشتن دیگران؟
🌷 امام خامنه ای:
ما بايد مراقب باشيم؛ «لعلّكم تتّقون»؛ يعنى #تقوا داشته باشيد. مكرر عرض كرده ايم كه #تقوا، يعنى مواظب خود بودن. #تقوا يعنى مراقب خودتان باشيد و با چشم باز خودتان را زير نظر بگيريد كه دست از پا خطا نكنيد. خيلى اوقات هست كه چشم ما به خطاهاى ديگران باز است، نگاه مى كنيم ببينيم كجا يك اشتباهى، خطايى يا شبه خطايى كردند- كه آن را در ذهن خودمان حمل بر خطا بكنيم- اما چشممان به خطاهاى خودمان بسته است؛ اين بد است. 18/ 07/ 1385
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 114
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا از حضرت ایوب (ع) با چه صفتی یاد کرده است؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
1️⃣ ای محمد! #عبد ما ایوب را به یاد آور! آن جای قصهاش را که اربابش را این گونه صدا زد: خدایا! شیطان مرا دچار گرفتاری کرده و مرا عذاب داده.
2️⃣ ما ایوب را بر سختی های بندگی و دشواری های انجام واجبات و ترک محرمات، مقاوم دیدیم. او خوب #عبدی بود. چون در همه کارها به ما رجوع می کرد تا حکم آن را بداند و برای انجام آن حکم، از ما کمک می خواست.
✍️ شرح: #عبد خدا کسی است که مطیع دستورات #واجب و #حرام خداست.
📖 متن آیات:
1️⃣ و اذْكُرْ عَبْدَنا أَيُّوبَ إِذْ نادى رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الشَّيْطانُ بِنُصْبٍ وَ عَذابٍ (ص، 41)
2️⃣ إنَّا وَجَدْناهُ صابِراً نِعْمَ الْعَبْدُ إِنَّهُ أَوَّابٌ (ص، 44)
آیه شماره 241
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (91)
🔹 رمز سقوط حکومتها
پس از شکست خاندان بنی امیه، بنی عباس روي کار آمدند و زمام خلافت را به دست گرفتند.
در زمان منصور دوانیقی، محمد بن مروان (پسر مروان حمار) ولیعهد پدرش بود و به زندان افتاد.
روزي به منصور گفتند: محمد بن مروان در زندان توست. خوب است او را احضار کنی و از جریانی که بین او و پادشاه نوبه پیش آمده، بپرسی.
دستور داد احضارش کردند. منصور گفت: محمد! گفتگویی که بین تو و پادشاه نوبه اتفاق افتاده، می خواهم از خودت بشنوم.
محمد گفت: هنگامی که در آخر حکومتمان شکست خوردیم، از اینجا فرار کرده به جریره نوبه پناهنده شدیم. وقتی که خبر ما به پادشاه نوبه رسید، دستور داد خیمه هاي شاهانه براي ما زدند و وسایل زندگی از هر لحاظ آماده کردند، به طوري که مردم نوبه از دیدن آنها تعجب می کردند. روزي پادشاه نوبه که مردي بلند قد، کم مو و پابرهنه بود، به دیدار ما آمد و سلام کرد و بر روي زمین نشست از او پرسیدم: چرا روي فرش نمی نشینی؟
پاسخ داد: من پادشاهم و سزاوار است کسی که خداوند مقام او را بالا برده، تواضع کند، به این جهت روي خاك نشستم.
سپس به من گفت: شما چرا با چهارپایان خود زراعت مردم را پایمال می کنید با اینکه فساد و تبه کاري در دین شما حرام است. مسلمان نباید در روي زمین فساد کند.
گفتم: اطرافیان ما از روي جهالت این گونه کارها را می کنند.
گفت: چرا شراب می خورید؟ خوردن شراب براي شما حرام است و نباید مسلمان شراب بخورد.
گفتم: گروهی از جوانان ما از روي نادانی مرتکب چنین کاري می شوند.
گفت: چرا لباسهاي حریر می پوشید و با طلا زینت می کنید با اینکه اینها طبق گفته پیغمبرتان براي شما حرام است و مسلمان باید از اینها پرهیز کند؟
گفتم: خدمتگزارانِ غیر عرب ما این کارها را می کنند و ما نمی خواهیم بر خلاف خواسته آنها رفتار کنیم.
دیدم خیره خیره به من نگاه کرد و گفت: آري، خدمتگزاران ما و جوانان ما چنین می کنند.
سپس از روي استهزا سخنان مرا تکرار کرد و آنگاه گفت: محمد! چنین نیست که تو می گویی. بلکه حقیقت مطلب این است که شما ملتی بودید که وقتی به ریاست رسیدید، به زیردستان خود ستم کردید و دستورات دینی خود را زیر پا گذاشتید و به آنها عمل نکردید. خداوند هم طعم کیفر کردار شما را به شما چشاند. لباس عزت را از تن شما کند و جامه ذلت بر شما پوشانید. هنوز غضب خداوند درباره شما به آخر نرسیده و دنباله دارد که وقت آن خواهد رسید. ولی من می ترسم در سرزمین ما عذاب الهی بر شما نازل شود و کیفر تو دامن ما را نیز بگیرد. زودتر از اینجا کوچ کنید و از خاك سرزمین من بیرون روید.
ما نیز از کشور نوبه خارج شدیم. آري بزرگترین رمز سقوط یک دولت، فساد و تبه کاري است، به خصوص فساد فرمانروایشان.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ص 187
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ شناخت خدا به چیست؟
🌹 امام حسین (ع) نزد یارانش آمد و فرمود:
«ای مردم! خداوند بندگانش را آفرید تا او را به خدایی بشناسند و آنگاه که او را به خدایی شناختند، عبد #مطیع او شوند و آنگاه که عبد #مطیع او شدند، با #اطاعت از او، از #اطاعت از غیر او بی نیاز شوند.»
سپس مردی گفت: ای فرزند پیامبر خدا! پدر و مادرم فدای تو! راه شناختن خدا چیست؟
فرمود: «مردم هر زمان، رهبری را که #اطاعتش واجب است، بشناسند».
📖 خرَجَ الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ علیه السلام عَلی أصحابِهِ فَقالَ: أیُّهَا النّاسُ!إنَّ اللّهَ جَلَّ ذِکرُهُ ما خَلَقَ العِبادَ إلاّ لِیَعرِفوهُ،فَإِذا عَرَفوهُ عَبَدوهُ،فَإِذا عَبَدوهُ استَغنَوا بِعِبادَتِهِ عَن عِبادَةِ مَن سِواهُ.
فَقالَ لَهُ رَجُلٌ:یَا ابنَ رَسولِ اللّهِ بِأَبی أنتَ و امّی،فَما مَعرِفَةُ اللّهِ؟
قالَ:مَعرِفَةُ أهلِ کُلِّ زَمانٍ إمامَهُمُ الَّذی یَجِبُ عَلَیهِم طاعَتُهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 64
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ باتقوا بودن یا بی تقوا بودن مسئولان چه اثری بر ارزشهای جامعه می گذارد؟
🌷 امام خامنه ای:
وقتى از منبع و مركز حكومت يك جامعه، #تقوا نتراود، صلاح و دين و معرفت و هدايت سرازير نشود، بلكه به عكس، از رأس قله ى جامعه، دنياطلبى، اشرافيگرى، ماده گرايى، شهوت پرستى صادر شود و بروز كند، معلوم است كه در يك چنين جامعه اى، چه بر سر ارزش هاى اصيل و والا خواهد آمد. (07/ 09/ 1384)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 115
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (92)
✅ آیا شیعیان این گونه اند؟
در موسم حج، گروهی از شیعیان به مدینه رفته و محضر امام کاظم (ع) رسیدند. حضرت از آنان پذیرایی نمود و پس از آن که سفره را جمع کرده و دستهاي خود را شستند، امام (ع) به یکی از آنها که نامش عاصم بود رو کرد و فرمود:
اي عاصم! شما در پیوند و برادري با دیگر شیعیان چگونه اید؟
عاصم گفت : خیلی خوب هستیم.
امام فرمود: آیا چنین هستید که هرگاه یکی از شما شیعیان در هنگام نیاز به مغازه یا خانه دیگری برود و کیسه دخل او را بیرون آورد و هر چه نیاز داشت، از آن بردارد، بدون آنکه کسی مانع او شود؟
عاصم گفت: نه. این طور نیستیم.
امام فرمود: پس آن گونه که من می خواهم، هنوز با یکدیگر پیوند و برادری ندارید.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7 ، ص 159
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چرا باید عبد خدا باشیم و فقط مطیع دستورات او؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
شک نکنید که مولای شما خداست؛ نه غیر او؛ همان خدایی که آسمانها و زمین را در شش روز آفریده؛ همان خدایی که پس از آفرینش آسمانها و زمین، خودش بر مسند مدیریت و فرماندهی آن مستقر شد و هماکنون خودش آن را مدیریت می کند؛ همان خدایی که هیچ کس بدون اذن او، اجازه شفاعت و وساطت بین شما و او را ندارد. فقط این خدا مولای شماست؛ پس همگی باید عبد او باشید و از دستورات او اطاعت کنید. با این وصف چرا متنبّه نمی شوید و اطاعت از دستوراتش را نمی پذیرید؟
✍️ شرح: #عبد خدا شدن فقط با انجام دستورات #واجب و #حرام خدا ممکن است.
📖 إنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ في سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ يُدَبِّرُ الْأَمْرَ ما مِنْ شَفيعٍ إِلاَّ مِنْ بَعْدِ إِذْنِهِ ذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ أَ فَلا تَذَكَّرُونَ (یونس، 3)
آیه شماره 242
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 58)
🌷 رسول خدا (ص):
هر زنی که خود را خوشبو کند و از خانه اش بیرون برود، مورد #لعنت است تا به خانه اش برگردد هر گاه که برگردد.
📖 أَيُّ امْرَأَةٍ تَطَيَّبَتْ وَ خَرَجَتْ مِنْ بَيْتِهَا فَهِيَ تُلْعَنُ حَتَّى تَرْجِعَ إِلَى بَيْتِهَا مَتَى مَا رَجَعَتْ.
📚 وسائل الشيعة، ج20، ص: 161
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ عیب اصلی سیاستمداران امروز جهان چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
دنياى سياست جهانى، دنياى #بىتقوائى است. #بىتقوائى موجب شده است كه مستكبران عالم حتى به دوستان خودشان هم وفا نكنند. ديديد بر سر صدام ملعونِ روسياه چه آوردند؟ تا وقتى به او احتياج داشتند، او را تقويت كردند. همين آمريكائى ها در دوران جنگ تحميلىِ بر ما، آنچه توانستند به صدام حسين كمك كردند و پشتيبانى دادند. از نقشه ى هوائى و اطلاعات جاسوسى تا كمك تسليحاتى، تا تقويت روحى، تا وادار كردن وابستگانِ به خود به پشتيبانى مالى، همه جور؛ چون به او احتياج داشتند، اميدوار بودند او بتواند خدشه اى بر چهره ى پرقدرت و مغرور ملت ايران وارد كند. وقتى مأيوس شدند، تاريخ مصرفش تمام شد، به آن شكلى كه ديديد او را درآوردند، منافع خودشان را جور ديگرى دنبال كردند؛ اين براى كسانى كه حُسن ظن و اميد به اين ابرقدرت هاى بى #تقوا و ناپرهيزكار دارند، درس عبرت است. (12/ 02/ 1387)
✍️ شرح: #تقوا یعنی اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا در زندگی فردی و اجتماعی
پند 117
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (93)
گناهان کوچک!
در یکی از مسافرتها همراه جمعی از اصحاب خود در سرزمین خالی و بی آب و علفی فرود آمدند و به یاران خود فرمودند: هیزم بیاورید تا آتش روشن کنیم.
اصحاب عرض کردند: یا رسول الله! اینجا سرزمینی خالی است و هیچ گونه هیزمی در آن وجود ندارد.
پیامبر (ص) فرمود: بروید هر کس هر مقدار می تواند هیزم جمع کند و بیاورد.
یاران به صحرا رفتند و هر کدام هر اندازه که توانستند، ریز و درشت، جمع کردند و با خود آوردند. همه را در مقابل پیغمبر (ص) روی هم ریختند. مقدار زیادی هیزم جمع شد. در این وقت رسول خدا (ص) فرمود: #گناهان کوچک هم مانند این هیزمهای کوچک است. اول به چشم نمی آید، ولی وقتی که روی هم جمع می گردند، انبوه عظیمی را تشکیل می دهند.
آنگاه فرمود: از #گناهان کوچک نیز بپرهیزید. اگر چه #گناهان کوچک چندان مهم به نظر نمی آیند؛ هر چیزی جستجو کننده ای دارد. ای جستجو کنندگان! آن چه را در دوران زندگی انجام داده اید و هر آن چه بعد از مرگ آثارش باقی مانده است، همه را می نویسند و روزی می بینید که همان #گناهان کوچک، انبوه بزرگی را تشکیل داده است.
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 2 ، ص 31
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۵۲)
✅ چه کنیم که ما هم از اهل بیت شویم؟
🌹 ابان بن تغلب می گوید:
امام شهید، امام حسین (ع) فرمود: «هر کس ما را دوست بدارد،از ما اهل بیت است».
من به امام گفتم: از شما اهل بیت؟!
فرمود: «از ما اهل بیت».
و تا سه بار تکرار کرد و سپس فرمود: «آیا گفته عبد شایسته ی خدا ابراهیم (ع) را در قرآن نشنیده ای که: «هر کس از من #تبعیت کند، از من است»؟
✍️ شرح: امام حسین (ع) این موضوع را فرض گرفته که هر کس ایشان را دوست داشته باشد، از ایشان #تبعیت می کند. لذا محبت را معادل #تبعیت گرفته است. حقیقت این است که هر کس دیگری را دوست داشته باشد، تابع او و مطیع دستورات او می شود. بنابراین هر کس امام حسین (ع) را دوست داشته باشد، یعنی هر کس از دستورات #واجب و #حرام ایشان #تبعیت کند، از اهل بیت است.
📖 عن أبان بن تغلب: قالَ الإِمامُ الشَّهیدُ علیه السلام:مَن أحَبَّنا کانَ مِنّا أهلَ البَیتِ.فَقُلتُ:مِنکُم أهلَ البَیتِ؟!فَقالَ:مِنّا أهلَ البَیتِ،حَتّی قالَها ثَلاثا.
ثُمَّ قالَ علیه السلام:أما سَمِعتَ قَولَ العَبدِ الصّالِحِ: «فَمَنْ تَبِعَنِی فَإِنَّهُ مِنِّی» ؟
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 191
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 8)
س: آیا اگر کسی اهل تقوا باشد، می تواند خود را از مکر خدا ایمن بداند؟
ج: بله؛ خدا دیگر با او کاری ندارد. حتی در خواب هم او را حفظ می کند؛ اما کسی که به حرف خدا گوش نمی دهد، باید بترسد. ناگهان کاری می کند که پدرش درمی آید. فردا چیزی درمی آید که می گویند سرطان است. چه موقع شد؟ همان وقتی که خدا را نادیده گرفتی و خدا گفت «نکن!» اما تو به طرف آن رفتی. باید «بسم الله» را بگویی و آن را کنار بگذاری. تو ایجاد شبهه کردی و رفتی؛ اما آرام آرام دارد رشد می کند. ناگهان آمدند و گفتند: «فلانی سرطان گرفته.» چه موقع گرفت؟ همان وقتی که نماز را ضایع کرد.
س: آیا عبادت و بندگی به اطاعت بدون سؤال است؟
ج: معنای تعبد چیست؟! ... اینکه انسان باور کند که همه چیز از او است و من بنده ام. او چون مالک من است، حق دارد دستور بدهد. اگر او دستور داد، من چه باید بکنم؟ او چون خداست، دستور می دهد و من هم چون بنده و عبد خدا هستم، باید اطاعت کنم. بنابراین کور و کر نیست. با عقل می فهمم که خدا هست و با عقل هم می فهمم که باید به حرف خدا گوش داد. بنابراین چرا کور و کر؟ آیا این افتخار است؟ خدا با علم دستور می دهد و من هم با علم به اینکه بنده ی او هستم و خدا را قبول دارم، به حرف او گوش می دهم؛ در نتیجه مشکلات حل می شود.
س: آیا مجازات های اخروی که نتیجه ی وضعی و تجسّم خود اعمال است، با توبه انجام نمی¬شود؟
ج: نه خیر؛ همه چیز در دست خداست. او بر روی آن ها خط می¬کشد. شما توبه کن و راحت باش. مجسّمه سازی نمی کند.
س: منظور از این حدیث که «با ازدواج نصف دین کامل می شود» چیست؟
ج: یعنی بیشتر گناهان مربوط به بی¬ازدواجی و مربوط به شهوت است. اگر انسان ازدواج کرد، نصفش درست است و نصف دیگر را باید با تقوا حفظ کند: «فَلْيَتَّقِ اللَّهَ فِي النِّصْفِ الْبَاقِي».
س: آیا با ازدواج می توان به تکامل و سعادت رسید؟
ج: یکی از مقدمات همین است؛ و الّا حواست پرت می¬شود و به این طرف و آن طرف می¬روی.
س: اگر پزشک به کسی گفته باشد تا یک هفته بیشتر زنده نیستی، بهترین کار برای این شخص چیست؟
ج: بهترین کار توبه است. از گناهان گذشته توبه کند و تا مقداری که مقدور است، جبران کند. اگر به مردم بدهی دارد یا حق خدا را ضایع کرده، جبران کند. اگر مشغول جبران کردن شد و مقداری را جبران کرد و دیگر مهلت پیدا نکرد، بقیه¬اش را خدا درست می¬کند.
س: منظور از این روایت حضرت علی (ع) که فرمود: «بین حق و باطل چهار انگشت فاصله است» چیست؟
ج: یعنی اگر شنیدی، شنیده ها را گوش نده. اگر دیدی، حق است. خیلی از منقولات درست نیست و کم یا زیاد شده است و غرضی در آن هست؛ اما اگر خودت دیدی، طوری نیست. آنچه را دیدی، باور کن و آنچه را شنیدی، باور نکن؛ مگر اینکه ثابت شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ وظیفه مسئولان برگزاری انتخابات چیست؟
🌷امام خامنه ای:
بنده هم اصرار دارم که انتخابات باید با سلامت کامل، با رعایت امانتِ کامل انجام بگیرد. مسئولین دولتی و مسئولین غیر دولتی که در کار انتخابات دست اندرکارند و مسئول هستند، همه باید طبق قانون، با دقت کامل، با رعایت کمال #تقوا و پاکدستی عمل کنند تا انتخابات سالمی پیش بیاید. (19/10/1391)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرّمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 291
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۵۴)
✅ راه خوشبختی و دلیل بدبختی انسانها چیست؟
🌹 مناجات امام حسین در دعای عرفه:
خدایا! مرا چنان اهل خشیت و ترس از نافرمانی ات قرار بده که گویی تو را می بینم. خدایا! مرا با #تقوایت خوشبخت کن و با #نافرمانی ات بدبختم مکن و در قضا و قَدَرت، خیر را برایم مقدر کن و تقدیرت را برایم مبارک کن طوری که نه تأخیرِ آنچه را جلو انداخته ای، بخواهم و نه تعجیلِ آنچه را عقب انداخته ای، دوست داشته باشم.
✍️ شرح: #تقوا یعنی اطاعت از خدا در انجام واجبات و ترک محرمات. اما #نافرمانی از خدا یعنی انجام محرمات و ترک واجبات. اولی راه خوشبختی است و دومی عامل بدبختی.
📖 فی دُعاءِ عَرَفَةَ: اللّهُمَّ اجعَلنی أخشاکَ کَأَنّی أراکَ، و أسعِدنی بِتَقواکَ و لا تُشقِنی بِمَعصِیَتِکَ،و خِر لی فی قَضائِکَ،و بارِک لی فی قَدَرِکَ،حَتّی لا احِبَّ تَعجیلَ ما أخَّرتَ و لا تَأخیرَ ما عَجَّلتَ.
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 107
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 59)
🌷 رسول خدا (ص):
کسی که مزد گارگر را عمداً ندهد، #لعنت خدا بر اوست.
📖 منْ مَنَعَ أَجِيراً أَجْرَهُ فَعَلَيْهِ لَعْنَةُ اللَّهِ.
📚 وسائل الشيعة، ج19، ص: 108
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen