✅ داستان کوتاه (118)
🔸 مانند گوسفند نباش
لقمان حکیم به فرزندش می گفت: فرزندم! پیش از تو مردم براي فرزندانشان اموالی گرد آوردند. ولی نه اموال آنها ماند و نه فرزندان آن ها. تو اهل مزد هستی. دستور داده اند کار بکنی و مزد بگیري!
بنابراین کارت را به خوبی انجام بده و مزدت را بگیر!
در این دنیا مانند گوسفند مباش که میان سبزه زار مشغول چریدن است تا چاق شود و زمان مرگش هنگام چاقی اوست. بلکه دنیا را مانند پلِ روي نهري حساب کن که از آن گذشته و آن را ترك می کنی که دیگر به سوي آن بر نمی گردي.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 211
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ راه کمک به اهل بیت چیست؟
🌷 امام صادق (ع):
ای شیعیان! به خدا قسم اگر شما نبودید، بهشت زینت نمی شد. به خدا قسم اگر شما نبودید، هیچ دانه ای سبز نمی شد. به خدا قسم اگر شما نبودید، هیچ چشمی روشن نمی شد. به خدا قسم قطعاً محبت خدا به شما بیش از محبت من به شماست. پس در امر ولایت و تشیع به ما کنید با #ورع و کوشش در کسب آن و #اطاعت از خدا.
✍️ شرح: #ورع یعنی دوری از گناه. #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها. این، راه کمک به اهل بیت است.
📖 و اَللَّهِ لَوْلاَكُمْ مَا زُخْرِفَتِ اَلْجَنَّةُ وَ اَللَّهِ لَوْلاَكُمْ مَا نَبَتَتْ حَبَّةٌ وَ اَللَّهِ لَوْلاَكُمْ مَا قَرَّتْ عَيْنٌ وَ اَللَّهِ لَلَّهُ أَشَدُّ حُبّاً لَكُمْ مِنِّي فَأَعِينُونَا عَلَى ذَلِكَ بِالْوَرَعِ وَ اَلاِجْتِهَادِ وَ اَلْعَمَلِ بِطَاعَتِهِ .
📚 بحار الأنوار, جلد۷ , صفحه۲۰۵
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ احکام انتخابات
📚 صحبت کردن پشت سر نامزدها
💠 سوال: در ایام انتخابات جهت شناخت نامزد مناسب، می بایست نواقص، عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود، آیا صحبت کردن پشت سر نامزدها برای انتخاب فرد اصلح، جایز است؟ ملاک چیست؟
✅ جواب: در امور مربوط به انتخابات در حد #مشاوره، اشکال ندارد.
📱 منبع: @leader_ahkam
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
💠 پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🗳 انتخابات
❓س: به نظر میرسد رأی دادن به بعضيها از #شراب_خوردن بدتر است؟
✅ ج: از همهچيز بدتر است؛ از همهی #گناهان بدتر است؛ اين #مادر همهی گناهان است؛ يک دنيا گناه در همين يک #تكه_كاغذ خوابيده است. خيلی بايد دقت كرد.
❓س: آيا اگر بر ما ثابت شود که شخصی در مواردی #دروغ میگويد، میشود به او رأی داد؟
✅ ج: نه!
❓س: پس به هيچکس نبايد رأی داد؟
✅ ج: شما از همهی آنها دروغ شنيدهای؟ از کسانی که شنيدی، نبايد بدهی. اگر نشنيدهای، نه.
❓س: در انتخابات چه کنيم؟ دنبال کدام #حزب برويم؟ چطور #اصلح را انتخاب کنيم؟
✅ ج: مقام معظم رهبری فرمودند: «به هر کس ميخواهی رأی بدهی، بده؛ اما #جواب_خدا را هم بايد آماده کنی». اگر خدا فردا گفت: «چرا به فلاني رای دادی؟» بايد بگويی: «او انسان #دينداری بود؛ #باتقوا بود؛ #نمازخوان بود؛ #خيانت نمیکرد». اينها را بايد بگويی. اگر نگويی، آنوقت شما با تمام خيانتهايش شريک هستی.
❓س: وظيفهی #طلاب چيست؟
✅ ج: بايد به کساني كه به درد بخور هستند و طرفدار آقا هستند، رأی بدهند.
❓س: آيا فقط رأی دادن، يا لازم است فعاليتي هم داشته باشد؟
✅ ج: اگر دیگران زياد فعاليت میكنند، معلوم میشود که خطر ايجاد میشود. اينها هم بايد به نسبت آنها تلاش كنند.
🌺🌺 یک داستان کوتاه (120)
✅ مزد ترک گناه
امام سجاد (ع) نقل می کند:
مردي با خانواده اش سوار بر کشتی شد که به وطنشان بروند. اما کشتی در وسط دریا در هم شـکست و همه سرنشـینان آن جز همسر آن مرد غرق شدند. او روي تخته پاره ی کشتی چسبید. امواج ملایم دریا آن تخته را حرکت داد تا او را به ساحل جزیره اي آورد. آن زن نجات یافت و به آن جزیره رفت.
اتفاقا در آن جزیره راهزنی بود بسیار بی حیا و بی باك. ناگهان آن زن را بالاي سرش دید. او به آن زن گفت: تو انسانی یا جن؟
آن زن جریان خود را بازگو کرد. اما مرد بی حیا ناگهان قصد #گناه با آن زن کرد. زن لرزید و گریه کرد و پریشان شد. مرد به او گفت: چرا لرزان و پریشان هستی؟
زن با دستش به آسمان اشاره کرد و گفت: از او (یعنی خدا) می ترسم.
مرد گفت: مگر تا کنون چنین #گناهي نکرده اي؟
زن گفت: نه به خدا سوگند.
مرد گفت: تو که تا کنون چنین #گناهي نکرده اي و اکنون من تو را مجبور می کنم، این گونه از خدا می ترسی. من که اهل گناهم، بیش از تو سزاوارم که از خدا بترسم.
مرد از همان لحظه برخاست و توبه کرد و به سوي خانواده اش رفت و همواره در حال توبه و پشیمانی به سر می برد تا اینکه روزي در بیابان پیاده حرکت می کرد. در راه به راهبی مسیحی برخورد که او نیز به خانه اش می رفت. آنها همسفر شدند. هوا بسیار داغ و سوزان بود. راهب مسیحی به آن مرد گفت: دعا کن تا خدا ابري بر سر ما بیاورد تا در سایه آن، به راه خود ادامه دهیم.
آن مرد گفت: من در نزد خود کار نیکی ندارم تا جرئت درخواست چیزي از خدا داشته باشم.
راهب گفت: پس من دعا می کنم و تو آمین بگو.
آن مرد گفت: آري، خوب است.
راهب مسیحی دعا کرد و او آمین گفت. اتفاقا دعا به اجابت رسید و ابري آمد و بالاي سر آنها قرار گرفت و سایه اي براي آنها پدید آورد . هر دو زیر آن سایه، قسمتی از روز را راه رفتند تا به یک دو راهی رسیدند و از یکدیگر جدا شدنـد. ولی چیزي نگذشت که معلوم شد ابر در بالاي سر آن مرد گنهکار قرار گرفت و از بالاي سر راهب مسیحی رد شد.
راهب مسیحی نزد آن مرد برگشت و گفت: تو بهتر از من هستی. آمین تو به اجابت رسید نه دعاي من. اکنون بگو بدانم چه کار نیکی کرده اي؟
آن جوان جریان آن زن و توبه و خوف خود را بیان کرد. راهب مسیحی به راز مطلب آگاه شد و به او گفت: #گناهان گذشته ات به خاطر ترس از خدا، آمرزیده شده است. اکنون مواظب آینده باش که دیگر #گناه نکنی.
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۶۹
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (91)
✅ قبرستان، محل عبرت
🌹 امام حسین (ع) چون قبرها را می دید، می فرمود: «قبرها چه ظاهرِ زیبایی دارند و در درونشان چه مصیبتهایی است! بندگان خدا! شما را به خدا سرگرِم دنیا نشوید که قبر، خانه عمل است. عمل کنید و غفلت نورزید و بخوانید:
ای که به دنیا سرگرم گشته
و آرزوهای طولانی، او را فریفته!
مرگ، ناگهان می آید
قبر، صندوق عمل است».
✍️ شرح: عمل برای آخرت یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات. یعنی رعایت حق الناس و حق الله.
📖 قیلَ:کانَ الحُسَینُ علیه السلام إذا رَأَی القُبورَ قالَ:ما أحسَنَ ظَواهِرَها،و إنَّمَا الدَّواهی (4)فی بُطونِها،فَاللّهَ اللّهَ عِبادَ اللّهِ!لا تَشتَغِلوا بِالدُّنیا،فَإِنَّ القَبرَ بَیتُ العَمَلِ،فَاعمَلوا و لا تَغفُلوا،و أنشِدوا:
یا مَن بِدُنیاهُ اشتَغَلَ و غَرَّهُ طولُ الأَمَل
المَوتُ یَأتی بَغتَةً وَ القَبرُ صُندوقُ العَمَل
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 133
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ هنگامی که مرگ حضرت یعقوب (ع) فرا رسید، به فرزندانش چه گفت و چه شنید؟
🌹 کلام خدای #متقین:
آيا شما هنگامى كه مرگ يعقوب فرا رسيد، كنار بستر او حاضر بوديد؟ آن گاه كه او به پسران خود گفت: پس از من چه چيزى را مى پرستيد؟
آنها گفتند: خداى تو و خداى پدرانت ابراهيم و اسماعيل و اسحاق را كه خداى يگانه است، مى پرستيم و #تسليم اوييم.
✍️ شرح: #تسلیم خدا بودن، یعنی مطیع دستورات #واجب و #حرام خدا بودن. این آیین یعقوب (ع) و پسران اوست.
📖 أمْ كُنْتُمْ شُهَداءَ إِذْ حَضَرَ يَعْقُوبَ الْمَوْتُ إِذْ قالَ لِبَنيهِ ما تَعْبُدُونَ مِنْ بَعْدي قالُوا نَعْبُدُ إِلهَكَ وَ إِلهَ آبائِكَ إِبْراهيمَ وَ إِسْماعيلَ وَ إِسْحاقَ إِلهاً واحِداً وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (بقره، 133)
آیه شماره 262
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ داستان کوتاه (122)
#گناهان قبل و بعد
گروهی از مسلمانان به حضور پیامبر اکرم (ص) آمدند و گفتند: اي رسول خدا آیـا کسي از ما به خاطر #گناهـانی که در زمان جاهلیت انجام داده و سپس مسلمان شده، مجازات می شود؟
رسول خدا (ص) در پاسخ فرمود: اگر کسی از شما پس از مسلمان شدن، خوب #تسلیم خدا شود و عقیده اش سالم باشد، خداوند او را به خاطر #گناهانی که در زمان جاهلیت انجام داده، مجازات نمی کند. ولی اگر خوب #تسلیم نشده و ایمانش درست نشده، خداوند او را هم به خاطر #گناهـان قبل از اسلام آوردنش مجازات می کند و هم به خاطر #گناهـان بعد از اسلام آوردنش.
📖 عنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ نَاساً أَتَوْا رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ بَعْدَ مَا أَسْلَمُوا فَقَالُوا يَا رَسُولَ اَللَّهِ أَ يُؤْخَذُ اَلرَّجُلُ مِنَّا بِمَا كَانَ عَمِلَ فِي اَلْجَاهِلِيَّةِ بَعْدَ إِسْلاَمِهِ فَقَالَ لَهُمْ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ مَنْ حَسُنَ إِسْلاَمُهُ وَ صَحَّ يَقِينُ إِيمَانِهِ لَمْ يُؤَاخِذْهُ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِمَا عَمِلَ فِي اَلْجَاهِلِيَّةِ وَ مَنْ سَخُفَ إِسْلاَمُهُ وَ لَمْ يَصِحَّ يَقِينُ إِيمَانِهِ أَخَذَهُ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِالْأَوَّلِ وَ اَلْآخِر.
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۴۶۱
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ در ماجرای ذبح اسماعیل (ع) توسط ابراهیم (ع) خدا چه زمانی نمره قبولی به ابراهیم داد؟
🌹 کلام خدای #متقین:
هنگامى كه اسماعیل به سن رشد رسید، ابراهیم به او گفت: پسرم! من در خواب مىبينم كه تو را ذبح مىكنم. با تأمل بنگر و ببین نظر تو چيست؟
اسماعیل گفت: پدر! آنچه به تو دستور داده شده، انجام بده! اگر خدا بخواهد، مرا اهل صبر خواهى يافت.
پس هنگامى كه هر دو #تسليم خدا شدند و ابراهيم، پیشانی اسماعیل را بر زمين گذاشت تا ذبحش كند، به او ندا داديم كه: اى ابراهيم! خوابت را محقق کردى و #تسلیم فرمان پروردگارت شدى. ما به کسانی که خوب عمل می کنند، اين گونه پاداش مىدهيم كه #تسلیم شدنشان را به جاى عمل مى پذيريم.
✍️ شرح: #تسلیم خدا بودن، یعنی مطیع دستورات #واجب و #حرام خدا بودن. این اساس سبک زندگی قرآنی است.
📖 فلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْيَ قالَ يا بُنَيَّ إِنِّي أَرى فِي الْمَنامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ ما ذا تَرى قالَ يا أَبَتِ افْعَلْ ما تُؤْمَرُ سَتَجِدُني إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرينَ * فَلَمَّا #أَسْلَما وَ تَلَّهُ لِلْجَبينِ * وَ نادَيْناهُ أَنْ يا إِبْراهيمُ * قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْيا إِنَّا كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنينَ (صافات، 102 تا 105)
آیه شماره 263
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ عامل جلب برکات الهی چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
برادران و خواهران! #تقواست كه لطف و رحمت خدا را به شما متوجه مى كند. #تقوا و پرهيزگارى و جديت در راه خداست كه بركات الهى را جلب مى كند؛ «و لو انّ اهل القرى آمنوا و اتّقوا لفتحنا عليهم بركات من السّماء و الارض». #تقوا، شما را در مقابل استكبار و قدرتهاى ظالم پيروز مى كند. #تقوا، پيام شما را در ذايقه ملتهاى مظلوم شيرين مىكند. تا حالا هم هر چه پيروزى و پيشرفت بوده است، ناشى از #تقواى #باتقواها و پرهيزكاران بوده است. (19/ 11/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 131
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
📖 داستان کوتاه (123)
✅ شرایط قبولی دعا و انفاق
شخصی محضر امام صادق (ع) رسید عرض کرد:
دو آیه در قرآن هست که من هر چه دقت می کنم، محتواي آن را نمی فهمم.
امام پرسید: کدام آیه؟
او در جواب گفت: آیه اول این است که خداوند می فرماید: «اُدعونی اَستَجِب لَکُم: مرا بخوانید تا دعاي شما را مستجاب کنم.»
من خدا را می خوانم و دعا می کنم، اما دعایم مستجاب نمی شود!
حضرت فرمود: آیا گمان می کنی خداوند خلاف وعده کرده؟
او گفت: نه.
حضرت فرمود: پس علت چیست؟
او گفت: نمی دانم.
حضرت فرمود: اکنون من آگاهت می کنم. هر کس خدا را #بندگی کند و به دستورات #واجب و #حرام او عمل نماید و آنگاه دعا کند و شرایط دعا را رعایت کند، خداوند دعاي او را اجابت خواهد کرد.
آن مرد پرسید: شرایط دعا چیست؟
امام فرمود: نخست حمد خدا را به جا می آوري و نعمتهاي او را یادآور می شوي و بعد شکر می کنی. سپس بر پیامبر اکرم (ص) درود می فرستی. آنگاه گناهانت را به خاطر می آوري و اقرار می کنی و از آنها به خدا پناه می بري و توبه می نمایی. این است شرایط قبولی دعا.
امام (ع) پس از آن فرمود: آیه دیگر کدام است؟
او عرض کرد: این آیه: «ما اَنفَقتُم مِن شَی ءٍ فَهُوَ یُخلِفُه وَ هُوَ خَیرُ الرّازقین: هر چه انفاق کنید خدا جای آن را پر می کند. او بهترین روزی رسان است.» اما من در راه خدا انفاق می کنم ولی چیزي جاي آن را پر نمی کند!
حضرت پرسید: آیا فکر می کنی خدا از وعده خود تخلف کرده؟
او در جواب گفت: نه.
امام فرمود: پس علت چیست؟
او گفت: نمی دانم.
امام فرمود: اگر یکی از شما مال حلالی به دست آورد و در راه حلال انفاق کند، هیچ درهمی را انفاق نمی کند مگر این که خداوند عوضش را به او می دهد.
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 5 ص 109
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ فرق می کنه شاه باشه یا امام!
پیغمبر خدا (ص) می فرماید:
🔻 هنگامی که:
1️⃣ زمامداران شـما خوبان شما باشند
2️⃣ و ثروتمندانتان بخشنده باشند
3️⃣ و جامعه شما بر اساس مشورت و انتخاب بهترین برنامه ها و گزینش لایق ترین چهره هـا اداره گردد،
در این صـورت روي زمین برایتـان از زیر آن بهـتر است و زندگی تان گوارا خواهد بود.
🔻اما آنگاه که:
1️⃣ زمامـدارانتان اشـرار شـما باشند
2️⃣ و ثروتمنـدانتان بخیل باشـند
3️⃣ و مدیرتتان به دست زنانتان افتد و ظالمانه رفتار کنند،
در آن وقت، زیر زمین براي شـما از روي آن بهتر است، زیرا زندگی شـما دردآفرین می گردد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 30
📱کانال سبک زندگی متقین
@mottagheen
✅ برکات آسمان و زمین را چه عاملی جاری خواهد کرد؟
🌷 امام خامنه ای:
قرآن به ما مى فرمايد كه: «و لو انّ اهل القرى آمنوا و اتّقوا لفتحنا عليهم بركات من السّماء و الأرض»؛ ايمان و #تقوا كه باشد، بركات آسمان و زمين جارى خواهد شد. بركات آسمان، همان فتوح معنوى است، همان رحمت الهى است، همان تقرب إلى اللَّه است، همان استغفار ملائكه ى آسمان و حمَله ى عرش براى بندگان خدا در روى زمين است. بركات ارض، يعنى همه ى آنچه كه به زندگى زمينى انسان ارتباط پيدا مى كند؛ يعنى آزادى، يعنى رفاه، يعنى استقلال، يعنى امنيت، يعنى سعه ى رزق، سلامت بدن و از اين قبيل. اگر ايمان و #تقوا باشد، هم آن بركات و هم اين بركات براى بشر وجود دارد. (14/ 02/ 1387)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 132
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ رابطه عقیدتی و عملی انسان با خدا چگونه باید باشد؟
🌺 کلام خدای #متقین:
ای مؤمنین! عقائد خود را این گونه به کافران اعلام کنید: ما به خدا و آنچه در قرآن به سوى ما نازل شده، ایمان داریم. به آنچه بر ابراهيم و اسماعيل و اسحاق و يعقوب و نوادگان آنان هم نازل شده، ایمان داریم. به آنچه به موسى و عيسى داده شده هم ایمان داریم. به آنچه به بقیه پيامبران هم از ناحيه پروردگارشان داده شده، ايمان داریم؛ ما ميان هيچ يك از آنان [در اينكه از سوى خدا مبعوث شده اند] فرقى نمى گذاريم. ما در برابر خدا #تسليمیم.
✍️ شرح: #تسلیم خدا بودن، یعنی مطیع دستورات #واجب و #حرام خدا بودن. این اساس سبک زندگی قرآنی است.
📖 قولُوا آمَنَّا بِاللَّهِ وَ ما أُنْزِلَ إِلَيْنا وَ ما أُنْزِلَ إِلى إِبْراهيمَ وَ إِسْماعيلَ وَ إِسْحاقَ وَ يَعْقُوبَ وَ الْأَسْباطِ وَ ما أُوتِيَ مُوسى وَ عيسى وَ ما أُوتِيَ النَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (بقره، 136)
آیه شماره 264
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌅راه زيارت امام زمان عجل الله فرجه
💠 س: آيا می شود امام زمان عجل الله فرجه را ديد؟ بعضی می گويند ديدن آن حضرت عجل الله فرجه در زمان غيبت كبری محال است؟
🔸ج: محال نيست؛ نخير. فقط آدم های خوب می بينند. شما #گناه نكن انشاءالله درست می شود.
💠 س: آيا درست است که انسان به دنبال ديدن امام زمان عجل الله فرجه باشد؟
🔸ج: نه؛ بايد به دنبال #ترک_گناه و #بندگی باشيم. حضرت عجل الله فرجه اين را از ما می خواهد.
💠 س: آيا برای زيارت حضرت ولی عصر عجل الله فرجه #تقوا کافی است؟
🔸ج: نه؛ اضافه بر تقوا #اشتياق هم لازم است. چون زمان، زمان ظهور و ملاقات نيست؛ شرايط استثنايی می خواهد؛ استثنا هم همين است؛ آدم باتقوا خيلی دلش لک می زند، آنوقت می شود؛ و الّا لزومی ندارد، همه چيز حاضر است ديگر.
💠 س: چرا زيارت حضرت ولي عصر عجل الله فرجه شوق می خواهد ولي بقيه امامان علیهم السَّلام شوق نمی خواهد؟
🔸ج: حضرت عجل الله فرجه زنده است، آنها از دنيا رفته اند، از لوازم #تقوا و صفای دل اين است که آنها را آدم می بيند اينجا، صور برزخيشان، اما آخری زنده طبيعی است، و بناست از نظر مردم غايب باشد، الّا آن افراد نادری که هم #تقوا دارند و هم اشتياق؛ آنها مستثنی هستند؛ و الّا ديگران بنا نيست ارتباط داشته باشند.
💠 س: درباره ی جايگاه و اهميت مسجد مقدس جمکران مطالبی بفرماييد؟
🔸ج: مرحوم صدوق رحمه الله در کتاب کمال الدين و تمام النعمة روايتی نقل کرده است از کسی که حضرت عجل الله فرجه را در خواب ديد و حضرت عجل الله فرجه به او گفتند: «در اينجا مسجدی با اين شکل بساز انشاءالله». چون به نام ايشان ساخته شده، همين اولين قدم قداستِ آن است. بعد هم اينکه انسان های خوب زيادی به آنجا رفته اند و #عبادت و توسّل کرده اند. بعضي می گويند حضرت عجل الله فرجه را در آنجا زيارت کرده اند.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اساس سبک زندگی ارائه شده توسط هارون (ع) در زمان غیبت کوتاه موسی (ع) چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هارون پيش از آنکه موسی از غیبت چهل روزه برگردد، به مردم گفته بود: اى مردم! شما با مجسمه گوساله سامری امتحان می شوید. ارباب و فرمانده شما فقط خداى رحمان است و من پیامبر او هستم. پس از من #تبعیت كنيد و #مطيع فرمانم باشيد!
✍️ شرح: #تبعیت از هارون (ع) و #اطاعت از فرمان او یعنی انجام دستورات #واجب و #حرام رهبر جامعه اسلامی در دوره غیبت. این، سبک زندگی هارون (ع) برای قومش در زمان غیبت موسی (ع) بود.
📖 و لَقَدْ قالَ لَهُمْ هارُونُ مِنْ قَبْلُ يا قَوْمِ إِنَّما فُتِنْتُمْ بِهِ وَ إِنَّ رَبَّكُمُ الرَّحْمنُ فَاتَّبِعُوني وَ أَطيعُوا أَمْري (طه، 90)
آیه شماره 131
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ...
☑️ در مقابل کسانی که در زمان غیبت امام زمان (عج) مرتد (کافر) می شوند، چه کنیم؟
🌹امام حسین (ع):
حضرت مهدی (عج) دارای غیبتی است که گروهی در آن دوره مرتد میشوند و گروهی ثابت قدم میمانند و اظهار خشنودی میکنند. اینجاست که مرتدّین به آنها می گویند: «اگر شما راست می گویید، این وعده چه زمانی محقق می شود؟»
اما کسی که در زمان غیبت در مقابل اذیّت و تکذیب آنها اهل #صبر و #مقاومت باشد، مانند مجاهدی است که با شمشیر در کنار رسول خدا (ص) جهاد کرده است.
📖 لهُ غَیْبَةٌ یَرْتَدُّ فیها اَقْوامٌ وَیَثْبِتُ فیها اخَرُونَ فَیَوُذُّونَ وَ یُقالُ لَهُمْ: «مَتی هذَا الْوَعْدُ اِنْ کُنْتُمْ صادِقینَ». اَما اَنَّ الصّابِرَ فی غَیْبَتِةِ عَلَی الاَْذی وَالتَّکْذیبِ بَمِنْزِلَةِ المجاهِدِ بِالسَّیْفِ بَیْنَ یَدَیْ رَسُولِ اللّه ِ صلی الله علیه و آله.
📚 بحارالأنوار، ج ۵۱، ص ۱۳۳
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
س: اگر کسی ادعا کند که امام زمان (ع) را رؤیت می کند، از کجا بفهمیم راست می گوید؟
ج: اولین کاری که باید بکنیم، این است که باید لبش را بدوزیم. این اولین کار ماست، که دیگران هم بفهمند و دیگر این حرف ها را نزنند؛ چون مورد سوء استفاده قرار می گیرد. انسان های سالم ادعا نمی¬کنند. ادعا کار انسان های ناسالم است؛ لذا می بینیم هر کس ادعا کرد، پشت سرش رسوا شد.
س: آیا اینکه فقها در زمان غیبت، نائب امام عصر هستند، صحیح است؟ و آیا همه ی فقها این جور هستند؟
ج: فقها به شرط عدالت. اگر یک فقیه باشد و یک بقّال بی¬سواد، عقل انسان کدام را به عنوان نائب حضرت می پذیرد؟ او سواد و اطلاع ندارد؛ اما فقیه، آگاه و مطّلع است. چهل سال زحمت کشیده است و می¬داند نظر حضرت در اخلاق، در اعمال و در معارف چیست. بلد است. فقیه در جای او نشسته است؛ اما دیگران بلد نیستند. طبیعی است که در زمان غیبت به جای امام، فقها هستند.
س: در صورت صلاح دید، خاطراتی از انسان های با تقوا و علمای گذشته بفرمایید تا هم یاد آن ها زنده گردد و هم ما استفاده کنیم؟
ج: یک کتاب که نمی شود گفت. این سؤال، یک کتاب است.
س: شما یکی را بفرمایید؟
ج: چنین امام (خمینی) باتقوایی بیست ـ سی سال در میان شما بوده است؛ آیا بس نیست.
س: ما کوچک بودیم!
ج: چقدر کتاب نوشته اند. کتاب صحیفه ی نور، چندین جلد شده است. همه ی این ها پر از شاه کارهای بندگی، تقوا، کمال، صبر و تحمل ایشان است. چرا راه دور می روید؟
س: آیا امام خمینی در ردیف امام زاده ها به حساب می آید؟
ج: از امام زاده ها بالاتر است.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ راه مشاهده امام زمان (عج) چیست؟
🌺 بخشی از نامه امام زمان (ع) به شیخ مفید:
... ما به تو اى دوست مخلص كه در راه ما در مقابل ظالمان جهاد مىكنى سفارش می کنیم ـ و اميدوارم خدا تو را همان گونه كه اولياى صالح درگذشته ما را يارى كرد، تو را با نصرت خود تأييد فرمايد ـ هر كس اهل #تقوای خدا شود و رعايت حال برادران دينى خود را بنمايد، و حق الناس را به مستحقّانش پرداخت کند، از فتنه و گرفتارى آينده و رنج و زحمت تاريك و گمراه کننده آن در امان خواهد بود.
اما هر كس نسبت به پرداخت حق الناس و نعمتهای خدا که در دست اوست، بخل ورزد، در دنيا و آخرت زيان خواهد دید.
چنانچه شيعيان ما - که خدا آنها را به #اطاعت از دستورات #واجب و #حرامِ خود موفّق کند - قلباً در وفاى به عهد بندگی اجتماع مى کردند، نه تنها سعادت دیدار ما از آنها به تأخير نمى افتاد، بلكه سعادت مشاهدۀ ما در پرتو معرفت و صداقت با شتاب به آنها مى رسيد.
بنابراين هيچ چيز مانع بین ما و آنها نیست جز اخبارى از #گناهان آنها که به ما مىرسد و ما را ناراحت مى سازد و از آنها انتظار نداريم. تنها از خدا بايد يارى خواست و او براى ما كافى است. او خوب وکیلی است.
✍️شرح: مانع اصلی مشاهده امام زمان (عج) گناهان ماست و راه عملی دیدن ایشان، ترک #گناه است.
📚 الاحتجاج للطبرسی, جلد۲ , صفحه۴۹۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ سفارش امام زمان (عج) به شیعیان چیست؟
🌹 بخشی از نامه امام زمان (ع) به شیعیان در دوران غیبت صغری:
#تقوا داشته باشيد و #تسليم امر ما باشيد، و در مسائل و امورتان به ما مراجعه كنيد، ما هم وظيفه داريم كه علم را به شما ارائه كنيم، چنان که وظيفه داريم شما را راهبرى كنيم.
براى آشكار شدن آنچه كه بنا بر مصلحت بر شما مخفى شده است، سعی نكنيد، و از مسير راست و درست منحرف نشويد و به چپ و راست نروید. قصد و نيتتان را دوستى و محبّت ما بر مبناى سنّت روشن و آشكار رسول خدا قرار دهيد. من شما را نصيحت كردم. خدا شاهد من و شماست.
✍️ شرح: #تقوا و #تسلیم امامان بودن یعنی رعایت دستورات #واجب و #حرام آنها.
📖 فاتَّقُوا اَللَّهَ وَ سَلِّمُوا لَنَا وَ رُدُّوا اَلْأَمْرَ إِلَيْنَا فَعَلَيْنَا اَلْإِصْدَارُ كَمَا كَانَ مِنَّا اَلْإِيرَادُ وَ لاَ تُحَاوِلُوا كَشْفَ مَا غُطِّيَ عَنْكُمْ وَ لاَ تَمِيلُوا عَنِ اَلْيَمِينِ وَ تَعْدِلُوا إِلَى اَلشِّمَالِ وَ اِجْعَلُوا قَصْدَكُمْ إِلَيْنَا بِالْمَوَدَّةِ عَلَى اَلسُّنَّةِ اَلْوَاضِحَةِ فَقَدْ نَصَحْتُ لَكُمْ وَ اَللَّهُ شَاهِدٌ عَلَيَّ وَ عَلَيْكُمْ
📚 الغيبة (للطوسی) , جلد۱ , صفحه۲۸۵
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که از اصحاب امام زمان (ع) شویم؟
🌺 جواب امام صادق (ع):
هر کس دوست دارد از اصحاب امام زمان (عج) باشد، باید در حالی که منتظر است، به #ورع و محاسن اخلاق عمل کند . پس اگر از دنیا رفت و بعداً امام زمان قیام کرد، اجر او مانند کسی است که حضور خود امام زمان (عج) را درک کرده است. پس تلاش کنید و منتظر باشید.
✍️ شرح: #ورع یعنی دوری از گناه.
📖 منْ سَرَّهُ أَنْ يَكُونَ مِنْ أَصْحَابِ اَلْقَائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ وَ لْيَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحَاسِنِ اَلْأَخْلاَقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ فَإِنْ مَاتَ وَ قَامَ اَلْقَائِمُ بَعْدَهُ كَانَ لَهُ مِنَ اَلْأَجْرِ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ أَدْرَكَهُ فَجِدُّوا وَ اِنْتَظِرُوا.
📚 الغيبة (للنعمانی) , جلد۱ , صفحه۲۰۰
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مهمترین ویژگی یاران امام زمان در زمان ظهور چیست؟
🌹 جواب امام صادق (ع):
خوشا به حال شيعيان قائم ما كه در زمان غيبت او منتظر ظهورش و در زمان ظهور او #مطيع او هستند.
✍️ شرح: #مطیع امام زمان در زمان غیبت و ظهور، کسی است که از دستورات #واجب و #حرام اطاعت می کند.
📖 طوبَى لِشِيعَةِ قَائِمِنَا اَلْمُنْتَظِرِينَ لِظُهُورِهِ فِي غَيْبَتِهِ وَ اَلْمُطِيعِينَ لَهُ فِي ظُهُورِهِ.
📚 کمال الدين صدوق , جلد۲ , صفحه۳۵۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
◀️ درس اخلاق آیت الله خوشوقت:
🌷 آیا ما می توانیم امام زمان را ببینیم؟
✅ با #گناه نمیشود. شرط اول آن، #تقواست. رابطه حضرت با آدمهای #گناهکار خوب نیست، لذا این نعمت را خدا نصیب آنها نمی کند. امروز چون روز تعطیلی ملاقات است، اگر استثنائی باشد، برای افرادی است که پله اول #تقوا را دارند و بعد هم #اشتیاق زیاد دارند. آنهایی که اشتیاق ندارند؛ شوق جمع کردن پول و شوق پست و مقام دارند، آنها هیچ. اگر تقوا هم داشته باشند، نمیشود. هم #تقوا و هم اشتیاق.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (105)
🌺 امام زمان (ع) حامی #متقین
ابوراجح حلّی از شیعیان #باتقوای شهر حلّه در عراق، سرپرست یکی از حمامهاي عمومی آن شهر بود. به این جهت، بسیاري از مردم او را می شناختند. در آن زمان، فرماندار حلّه شخصی از دشمنان اهل بیت به نام مرجان صغیر بود. به او گزارش دادند که ابو راجح حمامی از بعضی از اصحاب منافق رسول خدا (ص) بدگویی می کند.
فرماندار شهر دستور داد او را آوردند و آن قدر به صورت وي مشت و لگد زدند که دندانهایش کنده شد. زبانش را هم بیرون آوردند و با جوالدوز سوراخ کردند. بینی اش را نیز بریدند و او را با وضع بسیار دلخراشی به عده اي از اوباش سپردند. آنها ریسمان بر گردن او انداخته و در کوچه و خیابانهاي شهر حله می گرداندند. به قدري از بدنش خون رفت و به او صدمه وارد شد که دیگر نمی توانست حرکت کند و کسی شک نداشت که او می میرد.
فرماندار تصمیم گرفت او را بکشد، ولی جمعی از حاضران گفتند: او پیرمرد فرتوتی است و به اندازه ي کافی مجازات شده و خواه ناخواه به زودي می میرد. شما از کشتن او صرف نظر کنید!
به خاطر اصرار زیاد مردم، فرماندار او را آزاد کرد. اما فرداي همان روز، مردم با کمال تعجب دیدند که او مشغول نماز است و از هر لحاظ سالم است و دندانهایش در جاي خود قرار گرفته و زخمهاي بدنش خوب شده و هیچ گونه اثري از آن همه زخم نیست! همه حیران شدند و با تعجب از او پرسیدند: چطور شد که این گونه نجات یافتی و گویی اصلاً تو را کتک نزده اند؟!
ابو راجح گفت: من وقتی که در بستر مرگ افتادم، حتی با زبان نتوانستم دعا و تقاضاي کمک از مولایم حضرت ولی عصر (عج) نمایم؛ لذا در قلبم متوسل به آن حضرت شدم و از آن حضرت درخواست عنایت کردم. وقتی که شب کاملا تاریک شد، ناگهان خانه ام نورانی شد. در همان لحظه، چشمم به جمال مولایم امام زمان (عج) افتاد. ایشان جلو آمد و دست شریفش را بر صورتم کشید و فرمود: «برخیز و براي تأمین معاش خانواده ات بیرون برو! خداوند تو را شفا داد!»
اکنون می بینید که سلامتی کامل خود را باز یافته ام.
خبر سلامتی و تغییر عجیب وضع و حال او در همه جا پیچید و همگان فهمیدند. فرماندار حله به مأمورانش دسـتور داد ابو راجح را نزد وي حاضر کنند. وقتی او را آوردند، فرماندار مشاهده نمود که قیافه ابو راجح عوض شده و کوچکترین اثري از آن همه زخم در صورت و بدنش دیده نمی شود! ابو راجحِ دیروز با ابو راجحِ امروز قابل مقایسه نبود!
رعب و وحشتی تکان دهنده بر قلب فرماندار افتاد. او آن چنان تحت تأثیر قرار گرفت که از آن پس، رفتارش با مردم حله که اکثراً شیعه بودند، عوض شد. او قبل از این جریان، وقتی که در حله به جایگاه معروف به «مقام امام زمان» می آمد، به طور مسخره آمیزي پشت به قبله می نشست تا به آن مکان شریف توهین کرده باشد؛ ولی بعد از این جریان، به آن مکان مقدس می آمد و با دو زانوي ادب، در آنجا رو به قبله می نشست و به مردم حله احترام می گذاشت و لغزش هاي آنها را نادیده می گرفت و به نیکوکاران نیکی می کرد. در عین حال، عمرش چندان به درازا نکشید.
📚 بحار الانوار، ج 52 ، ص 70
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌷 داستان تولّد امام زمان (ع)
🔻 محمد بن عبد الله می گوید:
بعد از رحلت امام حسن عسکری (ع) به خدمت حکیمه خاتون دختر امام جواد (ع) رسیدم. به ایشان گفتم: بانوی من! چگونگی ولادت و غیبت آن حضرت (ع) را برای من شرح دهید!
فرمود: باشد! کنیزی داشتم که نامش نرجس بود. روزی پسر برادرم امام حسن عسکری (ع) به دیدن من آمد، و وی را دید.
گفتم: اگر مایل هستید او را نزد شما روانه می کنم؟
فرمود: نه عمه جان! ولی من از او در تعجّبم.
گفتم: از چه چیز تعجب می کنید؟
فرمود: به زودی فرزند بزرگواری از وی به دنیا می آید که خداوند، زمین را به وسیله او پر از عدل و داد می کند، پس از آن که پر از ظلم و ستم شده باشد.
گفتم: من او را نزد شما می فرستم.
فرمود: در این خصوص از پدرم اجازه بگیر؟!
من هم لباس پوشیدم و به منزل پدرشان امام هادی (ع) رفتم و سلام کرده و نشستم. امام هادی (ع) ابتدا به سخن گفتن کرد و فرمود: حکیمه! نرجس را نزد فرزندم بفرست.
عرض کردم: آقا من برای همین مطلب نزد شما آمده ام.
امام فرمود: خداوند می خواهد تو را در ثواب آن شریک گرداند و تو از این خیر بهره مند کند.
بی درنگ به خانه برگشتم و نرجس را زینت کرده و در خانه خودم وسیله عروسی آنها را فراهم نمودم. سپس امام عسکری (ع) چند روز بعد از عروسی به اتفاق نرجس نزد پدر بزرگوارش رفت.
بعد از رحلت امام هادی (ع)، امام عسکری (ع) به جای پدرش امام شد. من هم مانند سابق که به دیدن امام هادی (ع) نائل می گشتم، به ملاقات ایشان نیز می رفتم. یک روز که به خانه آن حضرت (ع) رفته بودم، نرجس آمد و کفش از پایم درآورد و گفت: بانوی من! بگذار کفش شما را بردارم!
گفتم: بانو و سرور من تو هستی. به خدا قسم نمی گذارم و به خدمت تو به خودم رضایت نمی دهم. من خدمت تو را بر روی چشم می پذیرم.
وقتی امام عسکری (ع) گفتگوی ما را شنید فرمود: عمه! خدا پاداش نیک به تو مرحمت فرماید.
من تا غروب آفتاب خدمت امام (ع) بودم و با نرجس صحبت می کردم. آنگاه برخاستم که لباس بپوشم که بروم. ولی امام عسکری (ع) فرمود: عمه! امشب را نزد ما بمان که در این شب مولود مبارکی متولد می شود که زمین مرده را زنده می گرداند.
به امام عرض کردم: این مولود مبارک از چه زنی خواهد بود؟ من که نشانه ای در نرجس نمی بینم؟
فرمود: با این وصف فقط از نرجس خواهد بود!
سپس من نزدیک نرجس رفتم و به او نگاه کردم. اثری از حمل در وی ندیدم! لذا رفتم موضوع را به امام (ع) هم اطلاع دادم. حضرت(ع) تبسمی نمود و فرمود: عمه! موقع طلوع فجر اثر حملش آشکار می شود و او مانند موسی(ع) است. (مانند مادر موسی (ع) آثار حمل در نرجس مشهود نبود.)
من تا هنگام طلوع فجر پیوسته مراقب نرجس بودم. او نزد من خوابیده بود و گاهی پهلو به پهلو می گشت. نزدیک طلوع فجر ناگهان برخاستم و به سوی او شتافتم و او را به سینه چسباندم و نام خدا را بر او خواندم. امام(ع) با صدای بلند فرمود: عمه! سوره «انا انزلناه» بر او قرائت کن.
از نرجس پرسیدم حالت چطور است؟
گفت: آنچه امام(ع) فرموده بود، ظاهر شده.
وقتی به قرائت سوره «انا انزلناه» پرداختم، بچه نیز در شکم مادر با من می خواند. بعد به من سلام کرد. وقتی صدای او را شنیدم وحشت کردم!
امام حسن عسکری (ع) صدایم زد: عمه! از کار خداوند تعجب مکن! که ذات حق، ما را از کوچکی با حکمت، گویا و در روی زمین، حجت خود می گرداند.
هنوز سخن امام تمام نشده بود که نرجس از نظرم ناپدید گشت. مثل اینکه میان من و او پرده ای آویختند. از این رو فریادکنان به سوی امام عسکری (ع) شتافتم.
حضرت(ع) فرمود: عمه! برگرد که او را در جای خود خواهی دید.
وقتی مراجعت کردم چیزی نگذشت که پرده برداشته شد و دیدم نوری از او می درخشد که دیدگانم را خیره می کند.
🔹 ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌷 ادامه داستان تولّد امام زمان (ع)
🔻 سپس دیدم طفلی سجده می کند. بعد روی زانو نشست و در حالی که انگشتانش را به سوی آسمان داشت، گفت:
«اشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّه وَ انَّ جَدّی رَسُولُ اللَّه و انّ ابی امیرُ الْمُؤْمِنینَ»
آنگاه تمام امامان را نام برد تا به خودش رسید و سپس گفت: خداوندا! آنچه به من وعده فرموده ای، مرحمت کن و سرنوشتم را به انجام برسان! قدمهایم را ثابت بدار و به وسیله من زمین را پر از عدل و داد کن!
در این هنگام امام حسن عسکری (ع) با صدای بلند فرمود: عمه! بچه را بگیر و نزد من بیاور.
وقتی او را در بغل گرفته و نزد پدر بزرگوارش بردم، به پدر سلام کرد. حضرت(ع) هم او را در آغوش گرفت. ناگهان دیدم چند پرنده (فرشته) دور سر او در پروازند. امام عسکری (ع) یکی از آنها را صدا زد و فرمود: این طفل را ببر نگهداری کن و در هر چهل روز به ما برگردان!
پرنده (فرشته) او را برداشت و پرواز نمود و بقیه آنها نیز به دنبال او به پرواز در آمدند، و می شنیدم که امام حسن عسکری(ع) می فرمود: تو را به خدایی می سپارم که مادر موسی(ع) فرزند خود را به او سپرد.
نرجس خاتون در اینجا به خاطر جدا شدن از طفلش گریه کرد. امام عسکری (ع) به او فرمود: آرام باش که او جز از سینه تو شیر نمی خورد. به زودی او را نزد تو می آورند همان طور که موسی(ع) را به مادرش برگردانیدند. و این قول خداوند است که در قرآن می فرماید: ما او را بسوی مادرش برگرداندیم تا چشمش روشن شود و محزون نگردد.
من به امام عسکری عرض کردم: آن پرنده چه بود؟
فرمود: روح القدس بود که مراقب ائمه (ع) است و به امر خداوند آنها را در کارها موفق و محفوظ می دارد و با علم و معرفت پرورش می دهد.
بعد از چهل روز ... امام عسکری (ع) مرا خواست. وقتی به خدمتش رسیدم، دیدم بچه جلو پدر راه می رود.
عرض کردم: آقا! این طفل که دو ساله است!
امام (ع) تبسمی نمود و فرمود: فرزندان انبیاء و اولیاء که دارای منصب امامت و خلافت هستند، رشد و نمای آنان با دیگران فرق دارد. کودکان یک ماهه ی ما مانند بچه یک ساله ی دیگرانند. کودکان ما در شکم مادر حرف می زنند و قرآن می خوانند و خدا را پرستش می کنند و در ایام شیرخوارگی، فرشتگان به پرستاری آنها مشغول و هر صبح و شام برای اطاعت فرمان آنان فرود می آیند.
من هر چهل روز آن طفل نازنین را می دیدم، تا آنکه (چند سال بعد) چند روز پیش از وفات پدرش او را به صورت نوجوانی دیدم و نشناختم.
لذا از امام (ع) پرسیدم: این کیست که می فرمائی پیش روی او بنشینم؟
فرمود: او پسر نرجس است که بعد از من جانشین من خواهد بود. من بیش از چند روز دیگر میان شما نیستم، بعد از من از او اطاعت کنید!
📚 ر.ک: کمال الدین ص۴۲۹ و بحارالأنوار ج ۵۱، ص۱۱
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ احکام انتخابات
📚 وظیفه شخص در صورت نشناختن نامزد اصلح
💠 سوال: اگر #اصلح را نشناسیم وظیفه چیست؟ از طرفی اگر تحقیق کنیم و به شخص اصلح نرسیم می توانیم در #انتخابات شرکت نکنیم؟
✅ جواب: در تشخیص فرد اصلح می توانید از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک بگیرید و در هر صورت شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک #وظیفه_شرعی است.
💠 سؤال: وظیفه کسانی که در میان نامزدهای انتخابات، #فرد_اصلح را نمی شناسند، چیست؟
✅ جواب: اگر خودشان نمی توانند به شناخت برسند، از راهنمایی و مشورت افراد #بصیر و مورد اعتماد استفاده کنند؛ بنابراین هیچ کسی نباید بگوید چون افراد را نمی شناسم، رأی نمی دهم؛ همه باید با اتکاء به خداوند، وارد میدان شوند و رأی دهند.
📱 منبع: @leader_ahkam
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا سخن کسانی را که می گویند امام زمان را دیده اند، بپذیریم؟
🌹 حدیث امام زمان (عح):
از شیعیان من کسانی خواهند آمد که ادعای مشاهده مرا می کنند. آگاه باشید که قبل از خروج سفیانی و صیحه آسمانی، هر کس ادعای مشاهده مرا کند، کذّاب و دروغ پرداز است.
📖 سيَأْتِي شِيعَتِي مَنْ يَدَّعِي اَلْمُشَاهَدَةَ أَلاَ فَمَنِ اِدَّعَى اَلْمُشَاهَدَةَ قَبْلَ خُرُوجِ اَلسُّفْيَانِيِّ وَ اَلصَّيْحَةِ فَهُوَ كَذَّابٌ مُفْتَرٍ
📚 بحارالانوار، جلد۵۱ , صفحه۳۶۰
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ دستور العمل اهل بیت برای دوران غیبت چیست؟
🌺 جواب امام صادق (ع) :
صاحب اين امر، غيبتى دارد كه در آن روزگار، كسى كه دين خود را محکم بگیرد، مانند كسى است كه شاخه پُر از تيغ را با دستش صاف و تهى از خار مى كند ... صاحب اين امر، غيبتى دارد. پس هر بنده ای بايد #تقوا پیشه كند و دينش را محکم بگیرد.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک محرمات در زندگی فردی و اجتماعی. این، دستورالعمل دوران غیبت است.
📖 إنّ لِصاحِبِ هذا الأمرِ غَيبةً المُتَمَسِّكُ فيها بدِينهِ كالخارِطِ لِشَوْكِ القَتادِ بيَدِهِ. .. إنّ لِصاحِبِ هذا الأمرِ غَيْبةً فَلْيَتَّقِ اللّهَ عَبدٌ ولْيتَمَسَّكْ بدِينِهِ.
📚 غيبت نعمانی : ص ١٦٩ح ١١
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔹 داستان کوتاه (106)
✅ طفل غیب گو
مسائلی مذهبی برایم پیش آمده بود که نمی توانستم حل کنم. با احمد بن اسحاق قمی به محضر مبارك امام حسن عسکري (ع) مشرف شدم که جواب مسائل را از ایشان بپرسم. وارد سامرا شدیم و به منزل امام (ع) رفتیم ... طفلی که سیمایش به ستاره ای درخشان می ماند، روي زانوي راست امام (ع) نشسته بود. سلام کردیم. حضرت امر فرمودند و نشستیم.
احمد بن اسحاق بسته هاي مهر خورده را که حاوي کیسه هاي درهم و دینار بود در محضر امام عسکری (ع) گذاشت. حضرت نگاهی به طفل کرد و به او فرمود: فرزندم! مهر هدایاي دوستان و شیعیانت را باز کن.
طفل گفت: آقاجان! آیا سزاوار است که دستی به این پاکی به سوي هدایاي آلوده و اموال مخلوط به حرام، دراز شود؟
امام عسکري (ع) به احمد بن اسحاق فرمود: اي پسر اسحاق! آنچه را در بسته است، بیرون بیاور تا فرزندم حلال و حرام آن را از هم جدا کند.
احمد بن اسحاق چون کیسه اول را درآورد، بدون این که باز شود، طفل گفت: این کیسه فلانی پسر فلانی از فلان محله قم است و شصت و دو دینار در آن است. چهل و پنج دینار آن از پول زمین سنگلاخی است که صاحب آن از برادرش ارث برده و فروخته است و چهارده دینارش از پول نه طاقه پارچه است و سه دینارش از اجاره مغازه ها است.
امام حسن عسکري (ع) فرمود: راست گفتی فرزندم! اکنون به این مرد بگو حرامِ آن چقدر است.
طفل گفت: یک دیناري که سکه ري دارد و در فلان تاریخ ضرب شده و نقش یک روي آن پاك گردیده با یک قطعه طلا که وزن آن یک ربع دینار است، حرام است و علت حرام بودن آنها این است که صاحب آن، در فلان ماه و فلان سال یک من و ربع پنبه ی ریسیده را کشیده و به یک نفر بافنده که همسایه او بود، داده است. پس از مدتی دزد، آنها را از بافنده دزدید. بافنده هم قضیه را به صاحب پنبه اطلاع داد. ولی او گفت: دروغ می گویی.
سپس در عوض آن، یک من و نیم پنبه ریسیده مرغوب تر از نخ خود از بافنده گرفت با اینکه بافنده تقصیر نداشت. این دینار و قطعه طلا پول آن است. لذا حرام است.
احمد بن اسحاق در آن کیسه را گشود. نامه اي میان دینارها بود که نام فرستنده و مقدار آن همانطور که طفل گفت، در آن نوشته بود و آن قطعه طلا را با آن دینار به همان نشانی بیرون آورد. آنگاه کیسه دیگري از بسته بیرون آورد. پیش از آنکه مهر آن را بگشاید، طفل گفت: این کیسه از فلانی پسر فلانی ساکن فلان محله قم است و پنجاه دینار در آن است که براي ما حلال نیست و به آن دست نمی زنیم.
امام عسکری (ع) فرمود: چرا؟
طفل گفت: زیرا این پول آن گندمی است که صاحبش با یک کشاورز شریک بود. هنگام تقسیم که می خواست سهم خود را بردارد، پیمانه را پر می کرد و وقتی نوبت به شریکش می رسید، پیمانه را پر نمی کرد. لذا سهم خود را بیشتر از شریک بر می داشت.
امام عسکري (ع) فرمود: راست گفتی فرزندم!
آن گاه امام عسکری (ع) فرمود: اي پسر اسحاق! تمام این پول ها را بردار و به صاحبانشان برسان. ما احتیاجی به آنها نداریم. فقط پارچه آن پیرزن را بیاور!
احمد بن اسحاق گفت: آن پارچه را من در خورجین گذاشته بودم و اصلا فراموش کرده بودم.
رفت که آن پارچه را بیاورد. من سعد بن عبدالله قمی، مسائل مشکل مذهبی ام را از امام عسکري (ع) پرسیدم. اما ایشان مرا به فرزند عزیزش ارجاع داد. فرزندش همه را پاسخ گفت و مسائل برایم حل شد. آن گاه امام عسکري (ع) با فرزند عزیزش به نماز ایستادند و من از محضرشان بیرون آمدم تا ببینم احمد بن اسحاق کجا رفت. در راه او را دیدم که گریه می کند. پرسیدم: چرا گریه می کنی؟
گفت: پارچه اي را که امام عسکری (ع) خواست، گم کرده ام.
گفتم: طوري نیست. برو حقیقت را به ایشان بگو.
او خدمت امام عسکری (ع) رفت و طولی نکشید که از خدمت حضرت بیرون آمد در حالی که تبسم بر لب داشت. پرسیدم: ماجرا چه شد؟
گفت: من به خدمت آقا که وارد شدم، دیدم پارچه ي گم شده زیر پاي آن حضرت پهن است و امام روي آن نماز می خواند. خدا را شکر کردم.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7 ص 179
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen