✅ چه کسانی خوشبخت می شوند؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
مؤمنان وقتى به سوى خدا و پيامبرش دعوت شوند تا با احکام خدا ميانشان داورى كنند، سخنشان تنها اين است كه مىگويند: «حکم خدا را شنيديم و #اطاعت می کنیم.»
فقط اینها خوشبختند که اهل #اطاعتند.
✍️ شرح: #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان.
📖 إنَّما كانَ قَوْلَ الْمُؤْمِنينَ إِذا دُعُوا إِلَى اللَّهِ وَ رَسُولِهِ لِيَحْكُمَ بَيْنَهُمْ أَنْ يَقُولُوا سَمِعْنا وَ أَطَعْنا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (نور، 51)
آیه شماره 287
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (153)
🌷 اهمیت مجالس اهل بیت
امام صادق (ع) به فضیل بن یسار فرمود: آیا براي ما مجالسی می گیرید و از ما سخن می گویید؟
فضیل گفت: آري فدایت شوم!
امـام فرمود : این گونه مجـالس را من دوست دارم. محبوبترین مجـالس نزد مـاست. در این گونه جلسات درباره شأن و سبک زندگی ما بگویید و مرام ما را زنده کنید. خداوند کسانی را که مرام و هدف ما را زنده نمایند، مشمول رحمت خاصش می کند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 127
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چرا خدا روزه را واجب کرده؟ چه فوایدی دارد؟
🌷 امام رضا (ع):
اگر کسی بپرسد چرا روزه واجب شده است؟ پاسخش این است:
1️⃣ به خاطر آنکه انسانها درد گرسنگى و تشنگى را درک کنند و از اين راه به فقر خود در آخرت پی ببرند
2️⃣ و براى اينكه روزه دار بر اثر ناراحتیی كه از گرسنگى و تشنگى برايش پيش آمده، متواضع و افتاده و خاشع شود
3️⃣ و آگاه و صبور و مقاوم شود و مستحقّ ثواب گردد.
4️⃣ و از طغيان شهواتش جلوگیری شود و هوای نفسش، كنترل گردد
5️⃣ و در اين دنيا موجب موعظه دیگران شود
6️⃣ و تمرینی باشد براى آماده سازى انسان برای انجام بقیه واجبات
7️⃣ و شدّت مشقّت آخرت به او نشان داده شود
8️⃣ و بداند كه به فقرا از گرسنگى در اين دنيا چه مي گذرد تا در نتیجه به واجبات مالی اش نسبت به فقرا عمل کند.
📖 فإِنْ قَالَ فَلِمَ أُمِرَ بِالصَّوْمِ قِيلَ لِكَيْ يَعْرِفُوا أَلَمَ اَلْجُوعِ وَ اَلْعَطَشِ فَلِيَسْتَدِلُّوا عَلَى فَقْرِ اَلْآخِرَةِ وَ لِيَكُونَ اَلصَّائِمُ خَاشِعاً ذَلِيلاً مُسْتَكِيناً مَأْجُوراً مُحْتَسِباً عَارِفاً صَابِراً عَلَى مَا أَصَابَهُ مِنَ اَلْجُوعِ وَ اَلْعَطَشِ فَيَسْتَوْجِبَ اَلثَّوَابَ مَعَ مَا فِيهِ مِنَ اَلاِنْكِسَارِ عَنِ اَلشَّهَوَاتِ وَ لِيَكُونَ ذَلِكَ وَاعِظاً لَهُمْ فِي اَلْعَاجِلِ وَ رَائِضاً لَهُمْ عَلَى أَدَاءِ مَا كَلَّفَهُمْ وَ دَلِيلاً لَهُمْ فِي اَلْآجِلِ وَ لِيَعْرِفُوا شِدَّةَ مَبْلَغِ ذَلِكَ عَلَى أَهْلِ اَلْفَقْرِ وَ اَلْمَسْكَنَةِ فِي اَلدُّنْيَا فَيُؤَدُّوا إِلَيْهِمْ مَا اِفْتَرَضَ اَللَّهُ لَهُمْ فِي أَمْوَالِهِمْ
📚 عيون الأخبار ۲ /۹۹
📱 @mottagheen
✅ چرا خدا روزه ماه رمضان را واجب کرد؟
🌺 جواب خدا در قرآن:
اى مؤمنین! روزه همان گونه كه بر امتهای پيش از شما واجب شده بود، بر شما هم واجب شده تا #باتقوا شوید.
✍️ شرح: هدف وجوب روزه، #باتقوا شدن است و ماه رمضان، ماه تمرین #تقواست و تمرین #تقوا یعنی تمرین ترک #گناه.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (بقره، 183)
آیه شماره 102
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 39)
س: به چه چیزی فكر كنيم؟
ج: اول در مرگ؛ مرگ، بند دنيا را از پاي انسان شل مي كند. انسان به گوشه ی قبرستان برود و بنشيند؛ البته در وسط جمعيت نه؛ بلکه در گوشه ای خلوت باشد؛ و الّا به جاي تفكر در مردن و مرده ها، در زنده ها فكر مي كند و شيطان انسان را اذيت مي كند. در گوشه ای که با انسان ها كاری نداشته باشيد و انسان ها را هم نبينيد، ببينید چه كساني را به آنجا مي آورند. به جاي پيرمرد، چند جوان را مي آورند. نوعاً جوان ها مي ميرند و پيرها كم مي ميرند.
انسان در آنجا به این فكر كند كه اين ها جوانند و تحصيل كرده. این ها ليسانسیه یا دكترند که به اینجا مي آورند. من هم مثل اينها هستم و فردا مرا هم مي آورند. این گونه، مردن را بر خودمان تطبيق كنيم.
همه قبول دارند که مردن حق است؛ حتي كمونسيت ها و بي دين ها هم قبول دارند. آن ها خدا را قبول ندارند، اما مرگ را قبول دارند؛ لذا در زبان عربي يكي از اسامي مرگ، يقين است؛ يعني همه يقين دارند که مرگ آمدني است؛ اما اين انسان يقين ندارد كه مي آيد و ناگهان بي خبر مي آيد.
اين فكر باعث مي شود كه انسان باور کند كه او هم مي ميرد و تنها اين ها نيستند که می میرند. فردا یا پس فردا نوبت من است؛ لذا کمی دست و پايش را از گناه و افراط در دنياخواهي و دنياپرستي ان شاء الله جمع و جور می کند.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (154)
🌷 من یتق الله یجعل له مخرجا
دانیال پیامبر، پسر یتیمی بود که نه پدر داشت و نه مادر. پیرزنی از بنی اسرائیل سرپرستی او را به عهده گرفت و تربیتش نمود. در آن زمـان مرد صالحی زنـدگی می کرد که داراي زنی زیبا و خوش قامت بود. وي با پادشاه وقت رابطه اي نزدیک داشت و گاه و بیگاه نزد شاه می رفت.
روزي پادشاه به شخصـی مورد اعتماد نیازمند شد که به مأموریتی بفرسـتد. به دو نفر از قاضی ها دستور داد چنین فردي را پیدا کنند. هر دو قاضی، آن مرد صالح را به شاه معرفی کردند.
پادشاه هم وي را به مأموریت فرستاد. آن مرد هنگام حرکت نزد آن دو قاضـی رفت و همسـر خود را که زنی بسیار پاکدامن و #باتقوا بود، به آنان سپرد و تقاضا کرد از احوال همسرش با خبر شوند.
روزي هر دو قاضی براي احوالپرسی به خانه آن زن #باتقوا رفتند . چشمان ناپاکشان به آن زن افتاد و آنچنان دل باختند که در همان حال درخواست گناه نمودند. زن #باتقوا به شدت امتناع ورزید و هر چه کوشیدند زن را راضی کنند، سودي نبخشید. لذا به او گفتند: اگر خواسته ما را برطرف نکنی، نزد پادشاه علیه تو شهادت به زنا می دهیم و سنگسارت خواهند کرد. زن #باتقوا باز هم زیر بار نرفت. و گفت: هرچه می خواهید انجام دهید.
آن دو نزد پادشاه آمده، گفتند: زن آن مرد صالح زنا کرده و ما شاهد عمل زشت او هستیم. شاه بسیار ناراحت شد و گفت: شهادت شما پذیرفته است. ولی سه روز صبر کنید، روز سوم سنگسارش خواهیم کرد.
به دنبـال آن، جـارچی ها در شـهر اعلام کردنـد که فلان روز، زن فلانی به جرم عمل زشت زنا سـنگسار خواهد شـد. و همه از قضیه مطلع گشتند.
پادشاه پنهانی به وزیرش گفت: در این ماجرا تو چه فکري میکنی؟ من خیال نمی کنم این زن خلافی مرتکب شده باشد. وزیر نیز گفته ي شاه را تأیید کرد. روز سوم وزیر از منزل بیرون آمـد، در کوچه قدم می زد. دانیال پیامبر، کودکی خردسال بود و با عده اي از کودکان بازي میکرد. وزیر او را نمی شناخت. چشم دانیال که به وزیر افتاد، بچه ها را دور خود جمع کرد و گفت: بچه ها! من به جاي پادشاه هسـتم.
سـپس یکی را به جای آن زن قرار داد و دو نفر دیگر را به جاي آن دو قاضـی تعیین نمود. آنگـاه مقـداري خـاك روي هم ریخت و بالاي آن خـاكهـا به عنوان تخت پادشاهی نشـست و شمشـیري از نی به دسـت گرفت و به بچه ها گفت: این دو مرد را از هم جدا کنید. یکی را در فلان محل و دیگري را در محل دیگر نگه دارید.
آنگاه یکی از آن دو را به حضور خواست و گفت: درباره این زن چه میدانی؟ راست بگو اگر دروغ بگویی، تو را با این شمشیر می کشم.
او گفت: من شهادت می دهم که گناه کرده.
دانیال گفت: چه روزي؟
مرد گفت: فلان روز.
دانیال نبی پرسید: با چه کسی؟
گفت: با فلان پسر فلان.
پرسید: در کجا؟
گفت: در فلان محل.
بعد دانیال نبی دستور داد او را به محل خود برده و دومی را آوردند.
دانیال پرسید: بگو بدانم درباره این زن چه می دانی؟ باید راستش را بگویی و اگر دروغ بگویی، با این شمشیر سرت را از بدن جدا می کنم.
هر چه پرسید، دومی بر خلاف اولی جواب داد. آن گاه رو به بچه ها کرد و گفت: الله اکبر! این دو دروغ می گویند. باید هر دو کشته شوند.
وزیر که تماشاگر صحنه بازی بچه ها بود و چگونگی قضاوت دانیال را دید، با شتاب نزد پادشاه رفت، آنچه را که دیده بود شرح داد.
پادشـاه، فوري آن دو قاضـی را حاضـر کرده و هر دو را از هم جـدا کرد. از آنهـا توضـیح خواست. هر کـدام مخالف دیگري سخن گفتند و حقیقت آشکار شد. پادشاه دسـتور داد مردم جمع شدنـد و هر دو قاضـی را به جرم خیانت اعدام کردند. این گونه دانیال نبی، روش کشـف حقیقت را در برخی موارد به مردم آموخت و زن #باتقوا نجات یافت. خائن نیز به کیفر اعمال خود رسید.
این است ثمره #تقوای یک انسان ظاهرا بی کس و نتیجه مقاومتش در مقابل #گناه. خدا پشتیبان #متّقین است. و من یتق الله یجعل له مخرجا.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 218
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ ماه رمضان باید ماه رواج کدام برنامه باشد؟
🌷 امام خامنه ای:
ماه رمضان ماه #تقوا است؛ من و شما که مسئولیم – همه ی ما - به رعایت #تقوا بیش از دیگران نیاز داریم. ... در آیه ی شریفهی «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَی الَّذینَ مِنْ قَبْلِکُم لَعَلَّکُم تَتَّقُون». این «لَعَلَّکُم تَتَّقُون» - شاید تقوا پیشه کنید - به معنای امید است، یعنی امید این هست که این اتّفاق بیفتد.
خب، امید در مورد خدای متعال معنا ندارد؛ خدا عالم به سرّ و خفیّات و همه چیز است، امید معنی ندارد؛ بنابراین مراد این است که این ماه رمضان را، این تشریع الهی را قرار دادیم تا زمینه ای باشد، بستری باشد برای رواج #تقوا؛ خطاب هم خطاب به عموم است، یعنی بین شما مردم #تقوا رواج پیدا کند. بنابراین ماه رمضان، ماه رواج #تقوا است. (24/2/98)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات شرعی و قانونی، و ترک #حرامهای شرعی و قانونی
پند 305
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ الزامات روزه گرفتن چیست؟
🌷 امام صادق (ع):
آن گاه كه روزه گرفتى، بايد گوش، چشم، مو و پوستت نيز روزه باشد؛ (یعنی گناه نکند).
ایشان همچنین موارد ديگرى را برشمرد و بعد فرمود:
روز روزه دارى تو نبايد همانند روزهای غیر روزه باشد.
📖 إذَا صُمْتَ فَلْيَصُمْ سَمْعُكَ وَ بَصَرُكَ وَ شَعْرُكَ وَ جِلْدُكَ وَ عَدَّدَ أَشْيَاءَ غَيْرَ هَذَا وَ قَالَ لاَ يَكُونُ يَوْمُ صَوْمِكَ كَيَوْمِ فِطْرِكَ .
📚 الکافي , جلد۴ , صفحه۸۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ راه دفع اجنّه چیست؟
🌷 رسول خدا (ص) به اصحاب خود فرمود:
آيا به شما کاری را بگویم که اگر آن را انجام دهيد، شيطان به اندازه ی فاصله مشرق و مغرب از شما دور می شود؟
عرض كردند: بله اى رسول خدا.
ایشان فرمود:
🔹 #روزه، شيطان را روسياه مىكند
🔹 و انجام #واجبات_مالی، كمر او را مىشكند
🔹 و #دوستى با دیگران طبق دستور خدا و #همكارى در امور خير، ريشه اش را قطع مىكند
🔹 و #استغفار از گناه، رگ گردنش را قطع مىكند.
سپس فرمود:
هر چيزى زكاتى دارد و زكات بدنها روزه گرفتن است.
و فرمود:
روزه دار در حال عبادت است اگر چه در بستر خوابيده باشد، (البته) تا زمانى كه غيبت مسلمانى را نكند (و گناه دیگری هم نکند).
📖 و قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لِأَصْحَابِهِ أَ لاَ أُخْبِرُكُمْ بِشَيْءٍ إِنْ أَنْتُمْ فَعَلْتُمُوهُ تَبَاعَدَ اَلشَّيْطَانُ مِنْكُمْ كَمَا تَبَاعَدَ اَلْمَشْرِقُ مِنَ اَلْمَغْرِبِ قَالُوا بَلَى يَا رَسُولَ اَللَّهِ قَالَ اَلصَّوْمُ يُسَوِّدُ وَجْهَهُ وَ اَلصَّدَقَةُ تَكْسِرُ ظَهْرَهُ وَ اَلْحُبُّ فِي اَللَّهِ وَ اَلْمُؤَازَرَةُ عَلَى اَلْعَمَلِ اَلصَّالِحِ تَقْطَعُ دَابِرَهُ وَ اَلاِسْتِغْفَارُ يَقْطَعُ وَتِينَهُ ثُمَّ قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لِكُلِّ شَيْءٍ زَكَاةٌ وَ زَكَاةُ اَلْأَبْدَانِ اَلصِّيَامُ وَ قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ اَلصَّائِمُ فِي عِبَادَةٍ وَ إِنْ كَانَ نَائِماً عَلَى فِرَاشِهِ مَا لَمْ يَغْتَبْ مُسْلِماً
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۱۳۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 راحت ترین راه تربیت فرزندان
💠 پدر و مادر باید دست بچهها را بگیرند و بیایند #مسجد. در #مسجد حرف دین سالم زده میشود و عمل به دین سالم دیده میشود. #مسجدیها نماز میخوانند و روزه میگیرند؛ لذا بچهها میبینند و با #مسجد و نماز آشنا میشوند ... اما در خانه نوعاً پدر و مادر نمیتوانند بچههایشان را تربیت کنند...
🔶 راحتترین راه تربیت این است که پدر، دست خانواده را بگیرد و به #مسجد بیاورد. همه آنها در #مسجد چیزهایی میبینند که آنها را تربیت میکند. بچه میبیند مردم نماز میخوانند؛ لذا نماز خواندن بر او چاپ میخورد. میبیند در ماه رمضان همه روزه میگیرند، چاپ میخورد. میبیند عدهای منبر میروند و از ولایت امیرالمؤمنین میگویند، چاپ میخورد. میبیند روضه میخوانند و گریه میکنند، چاپ میخورد.
💠خلاصه، همهی اینها مربی است. بدون زحمت، خود به خود بچهها بار میآیند. انسان میبیند بعد از مدتی بچه نماز میخواند و حمد و سورهاش هم درست شده است. اما اگر بخواهی آنها را به #مسجد نیاوری و خودت آنها را درست کنی، حتی اگر بیست و چهار ساعت هم بنشینی، درست نمیشود.
🔶در #مسجد بدون زحمت هم یاد میگیرد، هم با آدمهای خوب معاشرت میکند و خستگیاش در میرود و اُنسش تأمین میشود، و هم تربیت و تعلیم یاد میگیرد. اگر در اثر نیامدن پدر و مادر به مسجد، بچه هم نیاید، در بیرون، تربیت اسلامی نخواهد شد... بنابراین باید پدر و مادر حواسشان جمع باشد و بچهها را به عنوان امانت بپذیرند و تربیت کنند.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق امام خمینی برای ماه رمضان:
🔹 ان شاء اللَّه با سلامت نفْس وارد بشويد به ماه مبارك؛ و در ماه مبارك خودتان را در ضيافت خداى تبارك و تعالى ببينيد و حق تعالى را مضيف خودتان ببينيد و او را حاضر واقعه ببينيد. اگر خداى نخواسته، يكوقتى خواستيد به يك كسى جسارت كنيد، بفهميد كه در حضور خدا داريد به بنده خدا جسارت مىكنيد. اگر غيبت كرديد از يك مؤمنى، بدانيد كه در حضور خدا غيبت كرديد از يك مؤمنى. اگر غيبت كرديد از يك مؤمنى، بدانيد كه در حضور خدا غيبت كرديد از يك مؤمنى.
📚 صحيفه امام، ج2، ص: 390
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen