✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 58)
س: آیا برای اطمینان از نداشتن گناه در طول روز، به احتیاط زیاد در شنیدن و گفتن و بقیه رفتارها توصیه می فرمایید؟
ج: اینکه در دیدن، شنیدن و بقیه ی رفتارها وسواسی شود، نه. مسلمان باید فرمان خدا را در واجب و حرام یاد بگیرد. هر وقت واجب پیش آمد، عمل کند و هر وقت حرام پیش آمد، ترک کند. این بر همه واجب شرعی است؛ اما اینکه کار و زندگی را رها کنی و مواظب گناه باشی که نمی شود. زندگی مختل می شود. فقط واجب و حرام را یاد بگیر. هر گاه، وقت نماز شد، نماز بخوان. هر گاه وقت روزه شد، روزه بگیر. هر گاه نامحرم آمد، نگاه نکن. باید این را در خودت آماده کنی.
ما موظفیم واجب را انجام دهیم و حرام را هم ترک کنیم. باید این را به وسیله ی ایمان در خود مستقر کنیم. وقتی به خیابان رفتیم، به زن نامحرم نگاه نکنیم؛ اما اگر نرویم یاد بگیریم، ممکن است در اثر جهل، گناهی را مرتکب شویم و نفهمیم که گناه است؛ لذا اولاً یادگیری واجب است.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ علت رنجهای امروز بشریت چیست؟
امام خامنه ای:
#تقوا، كليد خوشبختى دنيوى و اخروى است. بشريت گمراه كه از انواع سختيها و رنجهاى شخصى و اجتماعى مى نالد، چوب #بى تقوايى و غفلت و بى توجهى و غرق شدن در منجلابى كه شهواتش براى او فراهم كرده است، مى خورد.
جوامعى كه عقب افتاده اند، حالشان معلوم است. جوامع پيشرفته ى عالم هم، اگرچه از بعضى جهات خوشبختى هايى دارند كه همان هم ناشى از هوشيارى و بيدارى در بعضى از امور زندگى است اما دچار خلأها و كمبودهاى مرگبارى هستند كه نويسندگان و گويندگان و هنرمندان آنها، امروز با صد زبان آن را بيان مى كنند. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 172
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام صادق (ع) به عبدالله بن جُندَب (شماره 2)
🔹 خوشا به حال چه کسی؟
✅ خوشا به حال بنده اى كه هيچ گونه غبطه و حسرتى بر داشته هاى مادى اهل گناه نخورد! خوشا به حال بنده اى كه دنبال آخرت باشد و براي آن بكوشد! خوشا به حال بندهاى كه آرزوهاى دروغين، او را سرگرم نکند!
📖 طوبَى لِعَبْدٍ لَمْ يَغْبِطِ اَلْخَاطِئِينَ عَلَى مَا أُوتُوا مِنْ نَعِيمِ اَلدُّنْيَا وَ زَهْرَتِهَا طُوبَى لِعَبْدٍ طَلَبَ اَلْآخِرَةَ وَ سَعَى لَهَا طُوبَى لِمَنْ لَمْ تُلْهِهِ اَلْأَمَانِيُّ اَلْكَاذِبَةُ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۰۱ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ از نظر خدا مجازات قاتل چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هیچ مسلمانی حق کشتن مسلمان دیگری را ندارد؛ مگر آنکه قتل غیر عمد باشد. البته هر کس مرتکب قتل غیر عمد مسلمانی شد، هم باید برده مسلمانی را آزاد کند و هم به ولی دمِ مقتول دیه بدهد؛ مگر اینکه ولی دم، دیه را ببخشد.
اگر مقتول، اهل کشوری باشد که دشمن شما هستند، اما خود مقتول مسلمان است، فقط آزاد کردن یک برده مسلمان بر قاتل واجب است. اما اگر مقتولِ مسلمان، اهل کشوری بوده که با کشور شما پیمان صلح بسته، بر قاتل، هم پرداخت دیه به ولی دم مقتول، واجب است و هم آزاد کردن یک برده مسلمان. هر کس هم بردهای برای آزاد کردن نیافت، به جای آن باید دو ماه پشت سر هم روزه بگیرد. این تخفیفی از جانب خداست. ضمناً خدا هم علم وضع این احکام را دارد و هم عقلانیت و حکمت آن را.*
و اما هر کس مسلمانی را چون مسلمان است، عمداً بکشد، اوّلاً مجازاتش جهنم ابدی است؛ ثانیاً خدا بر او غضب کرده؛ ثالثاً خدا او را لعنت کرده و رابعاً در جهنّم برای او شکنجهای بزرگ آماده خواهد کرد.
📖 و ما كانَ لِمُؤْمِنٍ أَنْ يَقْتُلَ مُؤْمِناً إِلاَّ خَطَأً وَ مَنْ قَتَلَ مُؤْمِناً خَطَأً فَتَحْريرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ وَ دِيَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلى أَهْلِهِ إِلاَّ أَنْ يَصَّدَّقُوا فَإِنْ كانَ مِنْ قَوْمٍ عَدُوٍّ لَكُمْ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَتَحْريرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ وَ إِنْ كانَ مِنْ قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَهُمْ ميثاقٌ فَدِيَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلى أَهْلِهِ وَ تَحْريرُ رَقَبَةٍ مُؤْمِنَةٍ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيامُ شَهْرَيْنِ مُتَتابِعَيْنِ تَوْبَةً مِنَ اللَّهِ وَ كانَ اللَّهُ عَليماً حَكيماً * وَ مَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزاؤُهُ جَهَنَّمُ خالِداً فيها وَ غَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَ لَعَنَهُ وَ أَعَدَّ لَهُ عَذاباً عَظيماً (نساء، 92 و 93)
آیه شماره 375
📱 سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (179)
🚫 آتش در اعمال مستحبی
روزی پیامبر اسلام (ص) فرمود:
🔹 هر کس یک بار بگوید: سبحان الله، خداوند در برابر آن، درختی در بهشت برای او می کارد.
🔹 و هر کس بگوید: الحمد الله، خداوند در برابر آن، درختی در بهشت برایش می کارد.
🔹 و هر کس بگوید: لا اله الا الله، خداوند در برابر آن، درختی در بهشت برای او می کارد.
🔹 و هر کس بگوید: الله اکبر، خداوند در برابر آن، درختی در بهشت برایش می کارد.
در این وقت مردی از قریش به آن حضرت عرض کرد: یا رسول الله! در این صورت درختان ما در بهشت زیاد خواهد بود، چون ما مرتب این ذکرها را می گوییم.
رسول خدا (ص) فرمود: بله! درست است لکن مواظب باشید مبادا آنها را با #گناهانتان بسوزانید. چون خداوند می فرماید:
ای اهل ایمان! از دستورات واجب و حرامِ خدا و رسولش #اطاعت کنید و با گناه کردن، اعمالتان را باطل نکنید.
📚 منبع: داستانهای بحارالانوار
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 59)
س: عادت های غلط و رفتارهای زشت را که پس از چهل سال شاکله و قالب ما را ساخته، چگونه و با چه وسیله¬ای برطرف کنیم؟
ج: کم کم شروع کن بر خلاف آن عمل کن؛ درست میشود. همان طور که دیوار را چیده¬ای و بالا آورده¬ای، آجرها را یکی یکی بردار؛ تمام میشود. دیوار چطور بالا میرود؟ آجرها را روی هم میگذاریم و دیوار بالا می¬رود. اگر دیوار کج رفت، چه کنیم؟ باید آجرها را یکی یکی برداریم و پایین بیاییم؛ این گونه درست میشود؛ اما چون عادت کرده ای، دلت نمی آید. شروع کن؛ درست میشود ان شاء الله. چهل سال که سهل است؛ اگر صد سال هم عادت کنی، وقتی خلاف آن عمل کنی، عادت ضعیف می شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام صادق (ع) به عبدالله بن جُندَب (شماره 3)
🔹 فواید اطاعت از خدا
✅ ای پسر جُندَب! اگر شيعيان ما (بر اطاعت از دستورات #واجب و #حرام ما) مقاومت كنند، فرشتگان با آنان دست می دهند و ابر بر سرشان سايه می افكند و همچون (روشنائى) روز می درخشند و روزي شان از آسمان و زمين می رسد و هيچ چيزى از خدا نمی خواهند مگر اینكه خدا به آنها می دهد.
📖 يا اِبْنَ جُندَب لَوْ أَنَّ شِيعَتَنَا اِسْتَقَامُوا لَصَافَحَتْهُمُ اَلْمَلاَئِكَةُ وَ لَأَظَلَّهُمُ اَلْغَمَامُ وَ لَأَشْرَقُوا نَهَاراً وَ لَأَكَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ وَ لَمَا سَأَلُوا اَللَّهَ شَيْئاً إِلاَّ أَعْطَاهُمْ.
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۳۰۱ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ آثار سیاسی #تقوا چیست؟
📣 امام خامنه ای:
اگر امام (ره) آن عوامل اصلى معنويت، ارتباط با خدا، كار براى رضاى او، #تقوا و انجام #تكليف را نمىداشت، نه انقلاب به پيروزى مىرسيد، نه شما مردم اينگونه عاشقش مىشديد، نه مىتوانست اين طوفان را در دنيا به وجود آورد، و نه قادر بود در مقابل تهديد و ارعاب دشمن، مثل كوه بايستد. (امام خامنه ای، 18/ 03/ 1368)
✍️ #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 173
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
1️⃣ ارثیه را چگونه تقسیم کنیم؟ (آیه اول)
🌷 سخن خدا در قرآن:
توصیه واجب خدا به شما درباره سهم ارث فرزندانتان این است که سهم ارث هر پسر به اندازه سهم دو دختر باشد. این در صورتی است که فرزندان شما هم دختر باشند و هم پسر. بنابراین اگر همه فرزندانتان دخترند، آن هم دو دختر یا بیشتر، دو سوم ارثتان سهم آنهاست و اگر فرزندتان فقط یک دختر است، نصف کل ارث به او می رسد.
سهم هر یک از پدر و مادر متوفّی هم یک ششم است؛ البته این در صورتی است که متوفّی فرزندی داشته باشد؛ پس اگر فرزندی ندارد و فقط پدر و مادرش از او ارث می برند، سهم مادر، یک سوم است و سهم پدر، دو سوم؛ البته اگر برادرانی هم داشته باشد، سهم مادر یک ششم است و بقیه آن به پدر می رسد.
تقسیم همه این سهمها باید بعد از عمل به وصیتی باشد که متوفّی درباره اموالش کرده و پس از پرداخت بدهیهایش به دیگران. شما انسانها که نمی دانید کدامیک از والدین و فرزندانتان برایتان سودمندترند؛ بنابراین دانش تقسیم درست سهمهای ارث را که به نفع خودتان باشد، ندارید. به همین دلیل باید به رعایت این سهمهایی که خدا بر شما واجب کرده، مقیّد باشید؛ چون خدا هم علمش را دارد و هم بر اساس حکمت و عقلانیت تقسیم می کند.
📖 يوصيكُمُ اللَّهُ في أَوْلادِكُمْ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ فَإِنْ كُنَّ نِساءً فَوْقَ اثْنَتَيْنِ فَلَهُنَّ ثُلُثا ما تَرَكَ وَ إِنْ كانَتْ واحِدَةً فَلَهَا النِّصْفُ وَ لِأَبَوَيْهِ لِكُلِّ واحِدٍ مِنْهُمَا السُّدُسُ مِمَّا تَرَكَ إِنْ كانَ لَهُ وَلَدٌ فَإِنْ لَمْ يَكُنْ لَهُ وَلَدٌ وَ وَرِثَهُ أَبَواهُ فَلِأُمِّهِ الثُّلُثُ فَإِنْ كانَ لَهُ إِخْوَةٌ فَلِأُمِّهِ السُّدُسُ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ يُوصي بِها أَوْ دَيْنٍ آباؤُكُمْ وَ أَبْناؤُكُمْ لا تَدْرُونَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ لَكُمْ نَفْعاً فَريضَةً مِنَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَليماً حَكيماً (نساء، 11)
آیه شماره 376
📱 سبک زندگی متقین:
@mottagheen
2️⃣ ارثیه را چگونه تقسیم کنیم؟ (آیه دوم)
🌷 سخن خدا در قرآن:
اگر زنانتان از دنیا بروند و فرزندی از شما یا شوهران قبلی شان نداشته باشند، نصف ارثشان به شما می رسد؛ بنابراین اگر فرزندی از شما یا شوهران قبلی شان داشته باشند، فقط یک چهارم ارثشان به شما می رسد. تقسیم این سهمها هم باید بعد از عمل به وصیتی باشد که همسرانتان درباره اموالشان کرده اند و پس از پرداخت بدهی هایشان به دیگران.
اما اگر شما از دنیا بروید و هیچ فرزندی نداشته باشید، یک چهارم ارثتان به همسرانتان می رسد؛ پس اگر فرزندی از همسرانتان داشته باشید، فقط یک هشتم ارثتان به همسرانتان می رسد. تقسیم این سهمها هم بعد از عمل به وصیتی است که درباره اموالتان کرده اید و پس از پرداخت بدهی هایتان به دیگران.
ضمناً اگر مرد یا زنی از دنیا برود که پدر، مادر و فرزند ندارد و فقط یک برادر مادری یا یک خواهر مادری دارد، یک ششم کل ارث را می برد؛ پس اگر بیش از یک برادر یا خواهر مادری داشت، همگی آنها در یک سوم کل ارث شریکند. تقسیم این سهمها هم بعد از عمل به وصیتی است که درباره اموال می شود و پس از پرداخت بدهی های متوفّی به دیگران؛ البته به شرط اینکه با تنظیم وصیت یا اعتراف به بدهی توسط متوفّی، قصد ضرر زدن به ورثه در کار نباشد.
مقیّد به انجام این سفارش خدا باشید. خدایی که هم دانش همه جانبه این کار را دارد و هم صبوری اش را.
📖 و لَكُمْ نِصْفُ ما تَرَكَ أَزْواجُكُمْ إِنْ لَمْ يَكُنْ لَهُنَّ وَلَدٌ فَإِنْ كانَ لَهُنَّ وَلَدٌ فَلَكُمُ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَكْنَ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ يُوصينَ بِها أَوْ دَيْنٍ وَ لَهُنَّ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَكْتُمْ إِنْ لَمْ يَكُنْ لَكُمْ وَلَدٌ فَإِنْ كانَ لَكُمْ وَلَدٌ فَلَهُنَّ الثُّمُنُ مِمَّا تَرَكْتُمْ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ تُوصُونَ بِها أَوْ دَيْنٍ وَ إِنْ كانَ رَجُلٌ يُورَثُ كَلالَةً أَوِ امْرَأَةٌ وَ لَهُ أَخٌ أَوْ أُخْتٌ فَلِكُلِّ واحِدٍ مِنْهُمَا السُّدُسُ فَإِنْ كانُوا أَكْثَرَ مِنْ ذلِكَ فَهُمْ شُرَكاءُ فِي الثُّلُثِ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ يُوصى بِها أَوْ دَيْنٍ غَيْرَ مُضَارٍّ وَصِيَّةً مِنَ اللَّهِ وَ اللَّهُ عَليمٌ حَليمٌ (نساء، 12)
آیه شماره 377
📱 سبک زندگی متقین:
@mottagheen
3️⃣ ارثیه را چگونه تقسیم کنیم؟ (آیه سوم)
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای پیامبر! درباره ارث خواهران و برادران از تو فتوا می خواهند.
پاسخ بده: «اوّلاً این خداست که درباره آنها فتوا می دهد؛ ثانیاً اگر برادری از دنیا برود و پدر، مادر و فرزندی نداشته باشد، و فقط یک خواهر داشته باشد، نصف کل ارثش به او می رسد. اما اگر همان خواهر که او هم پدر، مادر و فرزندی ندارد، بمیرد، برادرش تمام داراییاش را به ارث می برد. البته اگر ورثه، دو خواهر باشند، دو سوم ارث به آنها می رسد و اگر چند برادر و خواهر باشند، تمام ارث را می برند و طوری بینشان تقسیم می شود که سهم هر برادر به اندازه سهم دو خواهر باشد.»
خدا دستورات زندگی صحیح را برایتان واضح توضیح می دهد تا مبادا منحرف شوید. ضمناً خدا از همه چیز آگاه است.
📖 يسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللَّهُ يُفْتيكُمْ فِي الْكَلالَةِ إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَ لَهُ أُخْتٌ فَلَها نِصْفُ ما تَرَكَ وَ هُوَ يَرِثُها إِنْ لَمْ يَكُنْ لَها وَلَدٌ فَإِنْ كانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثانِ مِمَّا تَرَكَ وَ إِنْ كانُوا إِخْوَةً رِجالاً وَ نِساءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا وَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَليمٌ (نساء، 176)
آیه شماره 378
📱 سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام صادق (ع) به عبدالله بن جُندَب (شماره 4)
🔸 ویژگی اهل خوف و رجاء؟
✅ ای پسر جُندَب! هر كس فقط بر عمل خودش تكيه كند، هلاك مىشود و هر كس با پشت گرمى به رحمت الهى، گستاخانه و بىپروا #گناه كند، نجات نمی يابد.
پسر جُندَب می گوید: از امام پرسيدم پس چه كسانى اهل نجاتند؟!
فرمود: کسانی كه ميان خوف و رجا هستند. گویى از سر شوق ثواب و هراس از عذاب، دلهاشان در چنگال پرنده شكارى است.
✍️ شرح: اهل خوف و رجاء کسانی هستند که چنان به خدا امیدوارند و چنان از عقاب او می ترسند که #واجبات را انجام می دهند و #گناهان را ترک می کنند.
📖 يا اِبْنَ جُندَب يَهْلِكُ اَلْمُتَّكِلُ عَلَى عَمَلِهِ وَ لاَ يَنْجُو اَلْمُجْتَرِئُ عَلَى اَلذُّنُوبِ اَلْوَاثِقُ بِرَحْمَةِ اَللَّهِ قُلْتُ فَمَنْ يَنْجُو قَالَ اَلَّذِينَ هُمْ بَيْنَ اَلرَّجَاءِ وَ اَلْخَوْفِ كَأَنَّ قُلُوبَهُمْ فِي مِخْلَبِ طَائِرٍ شَوْقاً إِلَى اَلثَّوَابِ وَ خَوْفاً مِنَ اَلْعَذَابِ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۳۰۱ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen