🌷 داستان کوتاه (49)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (99)
✅ تفاوت عمل امام حسین (ع) در زمانی که امام نبود و زمانی که امام بود ...
🌹 امام صادق (ع) فرمود:
مردی در روز عرفه نزد امام حسن (ع) آمد، در حالی که ایشان، غذا می خورد و امام حسین (ع) روزه بود.
بعد از شهادت امام حسن (ع) در روز عرفه نزد امام حسین علیه السلام آمد،در حالی که ایشان غذا می خورد و پسرش امام سجاد (ع) روزه بود. آن مرد به امام حسین (ع) گفت: من در روز عرفه نزد حسن بن علی رفتم، در حالی که غذا می خورد و تو روزه بودی و سپس امروز نزد تو آمدم و روزه نیستی؟!
امام حسین علیه السلام فرمود: «امام حسن (ع) در آن زمان امام بود و روزه نگرفت تا روزه روز عرفه، سنّت و [به عنوان یک عمل واجب] مورد تأسّی و الگوی مردم نشود. اما وقتی ایشان از دنیا رفته، من امام هستم و خواستم که روزه گرفتن من، سنّت و مورد تأسّی و الگوی مردم نشود».
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 263
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (100)
✅ راضی بودن به انجام یک گناه یا یک کار خیر چه اثری دارد؟
🌹امام حسین (ع):
هر کس شاهد انجام کاری باشد و آن را قبول نداشته باشد، مانند کسی است که در انجام آن کار دخالت نداشته و هر کس در زمان انجام کاری غایب باشد و به انجام آن راضی باشد، مانند کسی است که در انجام آن کار دخیل بوده است.
✍️ شرح : اگر کسی به انجام یک گناه یا یک کار خیر راضی باشد، هر چند در انجام آن حاضر نباشد، در آن شریک است و اگر کسی به انجام یک گناه یا یک کار خیر، راضی نباشد، هر چند در هنگام انجام آن حاضر باشد، در آن شریک نیست.
📖 مسند أبی یعلی عن یوسف الصبّاغ عن الحسین علیه السلام و لا أعلَمُهُ إلاّ عَنِ النَّبِیِّ صلی الله علیه و آله:مَن شَهِدَ أمرا فَکَرِهَهُ کانَ کَمَن غابَ عَنهُ،و مَن غابَ عَن أمرٍ فَرَضِیَ بِهِ کانَ کَمَن شَهِدَهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین ، ج 1 ص 465
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (50)
✅ پای درس امام حسین ... (101)
🌹 نماز اول وقت در وسط جنگ
🔸 ابو ثَمامه صائدی در روز عاشورا به امام حسین علیه السلام گفت: ای ابا عبد اللّه! جانم به فدایت! می بینم که دشمنان به تو نزدیک شده اند. اما به خدا سوگند تو کشته نمی شوی تا من به پای تو کشته شوم، إن شاء اللّه! من دوست دارم خدایم را در حالی دیدار کنم که نماز ظهری را که وقتش رسیده، بخوانم.
امام حسین علیه السلام سرش را بالا آورد و فرمود: «نماز را به یاد آوردی. خداوند تو را از نمازگزاران و ذاکران قرار دهد. آری، اکنون اوّلِ وقت آن است.»
سپس فرمود: «از دشمن بخواهید که از ما دست بردارند تا نماز بخوانیم».
📖 عن حمید بن مسلم: قالَ أبو ثَمامةَ عَمرو بنُ عَبدِ اللّهِ الصّائدیُّ لِلحُسَینِ علیه السلام[یَومَ عاشوراءَ]:یا أبا عَبدِ اللّهِ!نَفسی لَکَ الفِداءُ،إنّی أری هؤُلاءِ قَدِ اقتَرَبوا مِنکَ،و لا وَ اللّهِ لا تُقتَلُ حَتّی اقتَلَ دونَکَ إن شاءَ اللّهُ،و احِبُّ أن ألقی رَبّی و قَد صَلَّیتُ هذِهِ الصَّلاةَ الَّتی دَنا وَقتُها.
فَرَفَعَ الحُسَینُ علیه السلام رَأسَهُ ثُمَّ قالَ:ذَکَرتَ الصَّلاةَ،جَعَلَکَ اللّهُ مِنَ المُصَلّینَ الذّاکِرینَ!نَعَم،هذا أوَّلُ وَقتِها.
ثُمَّ قالَ:سَلوهُم أن یَکُفّوا عَنّا حَتّی نُصَلِّیَ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 427
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
🌷 داستان کوتاه (51)
✅ پای درس امام حسین ... (102)
🌹 من نماز را دوست دارم
🔸وقتی امام حسین علیه السلام حرص لشکر عمر سعد را بر زود آغاز کردن جنگ و کم بهرگی آنان را از اندرز و سخن خویش دید، به برادرش عبّاس فرمود: «اگر می توانی، آنان را امروز از جنگ با ما منصرف کن تا شاید امشب، برای پروردگارمان نماز بگزاریم. خدا می داند که من، نماز گزاردن برای او و تلاوت کتابش را دوست دارم».
عبّاس، این مطلب را از آنان خواست. عمر بن سعد، تأمّلی کرد. عمرو بن حجّاج زبیدی به عمر سعد گفت: به خدا سوگند اگر آنان، از طایفه تُرک و دیلم بودند و این خواسته را داشتند، می پذیرفتیم. چگونه از ایشان که خاندان محمّد هستند، نپذیریم؟!
چنین شد که پذیرفتند. امام حسین علیه السلام بر زمین نشست و به خواب رفت. سپس بیدار شد و به خواهرش زینب فرمود: «ای خواهر! اکنون جدّم محمّد و پدرم علی و مادرم فاطمه و برادرم حسن را در خواب دیدم که می گفتند: "ای حسین! تو به زودی به سوی ما می آیی"».
زینب به صورتش زد و فریادی کشید. اما امام حسین علیه السلام به او فرمود: «آرام باش! موجب شماتت ما توسّط دشمن مشو!».
📖 لمّا رَأَی الحُسَینُ علیه السلام حِرصَ القَومِ عَلی تَعجیلِ القِتالِ،و قِلَّةَ انتِفاعِهِم بِالوَعظِ وَ المَقالِ،قالَ لِأَخیهِ العَبّاسِ:إنِ استَطَعتَ أن تَصرِفَهُم عَنّا فی هذَا الیَومِ فَافعَل،لَعَلَّنا نُصَلّی لِرَبِّنا فی هذِهِ اللَّیلَةِ،فَإِنَّهُ یَعلَمُ أنّی احِبُّ الصَّلاةَ لَهُ و تِلاوَةَ کِتابِهِ.
قالَ الرّاوی:فَسَأَلَهُمُ العَبّاسُ ذلِکَ،فَتَوَقَّفَ عُمَرُ بنُ سَعدٍ،فَقالَ لَهُ عَمرُو بنُ الحَجّاجِ الزُّبَیدِیُّ:وَ اللّهِ لَو أنَّهُم مِنَ التُّرکِ وَ الدَّیلَمِ و سَأَلوا ذلِکَ لَأَجَبناهُم،فَکَیفَ و هُم مِن آلِ مُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله!فَأَجابوهُم إلی ذلِکَ.
قالَ الرّاوی:و جَلَسَ الحُسَینُ علیه السلام،فَرَقَدَ،ثُمَّ استَیقَظَ و قالَ:یا اختاه إنّی رَأَیتُ السّاعَةَ جَدّی مُحَمَّدا صلی الله علیه و آله،و أبی عَلِیّا،و امّی فاطِمَةَ،و أخِی الحَسَنَ،و هُم یَقولونَ:«یا حُسَینُ،إنَّکَ رائِحٌ إلَینا عَن قَریبٍ»و فی بَعضِ الرِّوایاتِ:«غَدا».
قالَ الرّاوی:فَلَطَمَت زَینَبُ وَجهَها و صاحَت،فَقالَ لَهَا الحُسَینُ علیه السلام:مَهلاً،لا تُشمِتِی القَومَ بِنا.
📖 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 427
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
🌷 داستان کوتاه (52)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (103)
✅ محرمات عزاداری چیست؟
امام حسین علیه السلام (قبل از عاشورا) شنید که خواهرش امّ کلثوم، صدایش را بلند کرده و می گوید: وا محمّداه،! وا علیّاه! ... وای بر ما پس از تو ای حسین!
امام وقتی این جملات را شنید، ام کلثوم را آرام کرد و فرمود: «ای خواهر! با تسلاّی الهی آرام باش، که ساکنان آسمانها می میرند و ساکنان زمین نمی مانند و همه آفریده ها از بین می روند».
سپس خطاب به زنان حرم فرمود: «ای خواهر! ای امّ کلثوم و تو ای زینب و تو ای رقیّه و تو ای فاطمه و تو ای رُباب! وقتی من کشته شدم، مبادا برایم گریبان چاک دهید و صورت بخراشید و سخنان نسنجیده بگویید».
📖 عن الإمام الحسین علیه السلام فیما عَزّی بِهِ اختَهُ امَّ کُلثومٍ لَمّا أخَذَت تُنادی:وا مُحَمَّداه وا عَلِیّاه...وا ضَیعَتاه بَعدَکَ یا أبا عَبدِ اللّهِ:یا اختاه،تَعَزَّی بِعَزاءِ اللّهِ،فَإِنَّ سُکّانَ السَّماواتِ یَموتونَ،و أهلَ الأَرضِ لا یَبقَونَ،و جَمیعَ البَرِیَّةِ یَهلِکونَ.
ثُمَّ قالَ:یا اختاه یا امَّ کُلثومٍ،و أنتِ یا زَینبُ،و أنتِ یا رُقَیَّةُ،و أنتِ یا فاطِمَةُ،و أنتِ یا رَبابُ،اُنظُرنَ إذا أنَا قُتِلتُ فَلا تَشقُقنَ عَلَیَّ جَیبا،و لا تَخمُشنَ عَلَیَّ وَجها،و لا تَقُلنَ عَلَیَّ هُجرا.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 361
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
🌷 داستان کوتاه (53)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۰۴)
🌹 امام باقر علیه السلام نقل می کند:
وقتی زمان وفات پدرم امام زین العابدین علیه السلام نزدیک شد، مرا به سینه اش چسبانْد و فرمود: «پسر عزیزم! تو را وصیّت می کنم به همان چیزی که پدرم امام حسین علیه السلام به هنگام وفاتش به من وصیّت کرد.
سپس فرمود: «پسر عزیزم! مبادا به کسی که هیچ یاوری جز خداوند ندارد، ظلم کنی».
📖 عن أبی حمزة الثمالی عن أبی جعفر علیه السلام: لَمّا حَضَرَ عَلِیَّ بنَ الحُسَینِ علیه السلام الوَفاةُ ضَمَّنی إلی صَدرِهِ،ثُمَّ قالَ:یا بُنَیَّ اوصیکَ بِما أوصانی بِهِ أبی علیه السلام حینَ حَضَرَتهُ الوَفاةُ...قالَ:
یا بُنَیَّ،إیّاکَ و ظُلمَ مَن لا یَجِدُ عَلَیکَ ناصِرا إلاَّ اللّهَ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 167
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۰۵)
🌹 خدا چهار چیز را در چهار چیز، پنهان کرده است:
1️⃣ رضایتش را در اطاعت از دستوراتش پنهان کرده است. پس اطاعت از هیچ یک از واجباتش را کوچک مشمار که چه بسا همان واجب، با رضایت خدا از تو همراه باشد و تو ندانی.
2️⃣ نارضایتی اش را در معصیتش پنهان کرده است. پس هیچ یک از معصیتهای او را کوچک مشمار که چه بسا نارضایتی اش از تو با همان معصیت همراه شود و تو ندانی.
3️⃣ اجابتش را در دعا پنهان کرده است. پس هیچ دعایی را کوچک مشمار که چه بسا با اجابت قرین شود و تو ندانی.
4️⃣ اولیاءش را میان بندگانش پنهان کرده است. پس هیچ یک از بندگان مؤمن خدا را کوچک مشمار که چه بسا او ولی خدا باشد و تو ندانی.
📖 عن الحسین بن علیّ عن أبیه أمیر المؤمنین علیهما السلام: إنَّ اللّهَ تَبارَکَ و تَعالی أخفی أربَعَةً فی أربَعَةٍ:أخفی رِضاهُ فی طاعَتِهِ؛فَلا تَستَصغِرَنَّ شَیئا مِن طاعَتِهِ فَرُبَّما وافَقَ رِضاهُ و أنتَ لا تَعلَمُ،و أخفی سَخَطَهُ فی مَعصِیَتِهِ،فَلا تَستَصغِرَنَّ شَیئا مِن مَعصِیَتِهِ فَرُبَّما وافَقَ سَخَطَهُ مَعصِیَتُهُ و أنتَ لا تَعلَمُ،و أخفی إجابَتَهُ فی دَعوَتِهِ؛فَلا تَستَصغِرَنَّ شَیئا مِن دُعائِهِ فَرُبَّما وافَقَ إجابَتَهُ و أنتَ لا تَعلَمُ،و أخفی وَلِیَّهُ فی عِبادِهِ؛فَلا تَستَصغِرَنَّ عَبدا مِن عَبیدِ اللّهِ فَرُبَّما یَکونُ وَلِیَّهُ و أنتَ لا تَعلَمُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 221
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
🌷 داستان کوتاه (54)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۰۶)
🌹 نزد معاویه، سخن از عقل به میان آمد. امام حسین علیه السلام فرمود: «عقل، جز با #تبعیت از حق، کامل نمی شود».
معاویه به او لبخندی زد و گفت: در سینه های شما یک چیز بیشتر نیست.
✅ شرح: تبعیت از حق یعنی انجام #واجیات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی. این همان چیزی است که در سینه همه اهل بیت است.
📖 تذاکَرُوا العَقلَ عِندَ مُعاوِیَةَ،فَقالَ الإِمامُ الشَّهیدُ الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ علیه السلام:لا یَکمُلُ العَقلُ إلاّ بِاتِّباعِ الحَقِّ. فَتَبَسَّمَ مُعاوِیَةُ لَهُ و قالَ:ما فی صُدورِکُم إلاّ شَیءٌ واحِدٌ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 21
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۰۷)
✅ خاصیتهای دنیایی تقوا چیست؟
🌹 هر کس را که خدا از ذلت انجام #گناهان خارج کند و به عزّت رعایت #تقوا وارد کند، او را بی نیاز کرده، بی آن که ثروتی داشته باشد و عزیز و قدرتمندش کرده، بی آن که ایل و تباری داشته باشد و از تنهایی به درش آورده، بی آن که کسی با او همدم شود.
✍️ شرح: اگر کسی دست از گناه بکشد و اهل تقوا شود، بی نیاز و قدرتمند و عزیز می شود.
📖 عن الحسین بن علیّ علیه السلام عن رسول اللّه صلی الله علیه و آله: مَن أخرَجَهُ اللّهُ عز و جل مِن ذُلِّ المَعاصی إلی عِزِّ التَّقوی،أغناهُ اللّهُ بِلا مالٍ،و أعَزَّهُ بِلا عَشیرَةٍ،و آنَسَهُ بِلا بَشَرٍ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 215
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (55)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۰۸)
✅ دست دراز کردن پیش دیگران یا گدایی، در کجا جایز است؟
مردی نزد امام حسن و امام حسین علیهما السلام آمد و از آنان درخواست کمک کرد. آن دو گفتند: درخواست، جز برای سه چیز شایسته نیست: نیاز سنگین، ضرر سنگین و یا بدهیِ سنگین».
سپس به او چیزی دادند.
آن مرد آنگاه نزد پسر عمر آمد. او به آن مرد چیزی بخشید و چیزی نپرسید. مرد به او گفت: نزد پسر عموهایت آمدم و از من، سؤال کردند [و سپس بخشیدند]؛ ولی تو نپرسیدی؟!
ابن عمر گفت: پسران پیامبر خدا علم را همانند لقمه ای از زبان پیامبر خدا گرفته اند.
📖 جاءَ رَجُلٌ إلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ علیهما السلام فَسَأَلَهُما،فَقالا:إنَّ المَسأَلَةَ لا تَصلُحُ إلاّ لِثَلاثَةٍ:لِحاجَةٍ مُجحِفَةٍ،أو حَمالَةٍ مُثقِلَةٍ،أو دَینٍ فادِحٍ؛و أعطَیاهُ.
ثُمَّ أتَی ابنَ عُمَرَ فَأَعطاهُ و لَم یَسأَلهُ،فَقالَ لَهُ الرَّجُلُ:أتَیتُ ابنَی عَمِّکَ فَسَأَلانی و أنتَ لَم تَسأَلنی؟!
فَقالَ ابنُ عُمَرَ:اِبنا رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله،إنَّما کانا یُغَرّانِ العِلمَ غَرّا.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 93
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۰۹)
✅ برکت کاسبی به چیست؟
🔹 وقتی دو تاجر، راست بگویند و درستکار باشند، معامله شان برایشان برکت می کند و وقتی دروغ بگویند و خیانت کنند، برایشان برکت ندارد.
📖 عن الحسین عن أبیه علیّ علیهما السلام: قالَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله:إذَا التّاجِرانِ صَدَقا و بَرّا بورِکَ لَهُما،و إذا کَذَبا و خانا لَم یُبارَک لَهُما.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 17
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۱۰)
🌹 انسان امانت دار، همیشه در امان است و انسان پاک (به خاطر عمل و حساب پاکش)، جسور است. اما انسان خیانتکار، در ترس و هراس است و انسان گناهکار، همیشه نگران است.
📖 عن الإمام الحسین علیه السلام: الأَمینُ آمِنٌ،وَ البَریءُ جَریءٌ،وَ الخائِنُ خائِفٌ،وَ المُسیءُ مُستَوحِشٌ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 27
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen