داستان کوتاه (90)
☑️ داستان حضرت زینب (س) در کوفه
▪️پس از حادثه عاشورا وقتی اسیران کربلا را به کوفه آوردند، زنان اهل کوفه گریبان چاک کرده و زاری میکردند و مردان کوفه هم با آنها میگریستند. امام زین العابدین (ع) که بیمار بود، با صدایی ضعیف و آهسته فرمود: «اینها برای ما گریه میکنند؟ پس چه کسی ما را کشته است؟»
آن گاه زینب دختر علی (ع) به مردم اشاره کرد که: خاموش باشید! همه ساکت شدند و زنگ شتران کاروان از صدا ایستاد. من هرگز زنی باحجاب را خوش سخنتر از او ندیده بودم؛ گویا از زبان علی (ع) سخنرانی میکرد.
▪️او فرمود:
ستایش مخصوص خداست. درود بر پدرم محمد (ص) و خاندان پاکش. ای مردم کوفه! ای مردمان حیله گر و خیانت کار! گریه میکنید؟ اشک چشمانتان خشک نشود! و ناله هایتان آرام نگیرد! کار شما مانند آن پیرزنی است که بافته خود را پس از آنکه محکم بافته بود، یکی یکی از هم باز می کرد. شما هم پیمانهایتان را وسیلۀ فریب و تقلب کرده اید.
▪️آیا در میان شما جز وقاحت و رسوایی، جز سینههای آکنده از کینه و دو رویی و تملق، همچون سخن پردازی کنیزکان و جز ذلت در برابر دشمنان چیز دیگری یافت میشود؟ آیا همچون سبزههایی هستید که ریشه در فضولات حیوانی دارد یا همچون جنازۀ دفن شدهای که روی قبرش را با نقره تزیین کرده باشند؟
چه بد توشهای برای آخرت خود فرستادید؛ توشه شما برای آخرتتان خشم خداست و اینکه در عذاب جاودان جهنم خواهید بود.
▪️آیا گریه میکنید و زار میزنید؟ به خدا سوگند باید گریه کنید و بسیار گریه کنید و کمتر بخندید. چرا که دامان خود را به ننگ و عار جنایتی آلوده کرده اید که تا ابد نمی توانید بی آبروییِ آن را از دامان خود بشویید. چگونه میتوانید ننگ حاصل از کشتن فرزند رسول خدا (ص) خاتم پیامبران و معدن رسالت و کسی که سرور جوانان اهل بهشت است را از دامان خود پاک کنید؟ کسی که پناه مؤمنان شما، فریادرس در بلایای شما، مشعل فروزان برهان شما بر حق و حقیقت و یاور شما در هنگام قحطی و خشکسالی بود.
▪️چه بار سنگین و بدی بر دوش خود گذاشتید! رحمت خدا از شما دور و دورتر باد که تلاشتان بیهوده، دستانتان بریده و معامله تان خسارت بار شده است. شما خود را به خشم خدا گرفتار کردید و خواری و درماندگی بر شما لازم شده است.
وای بر شما ای مردم کوفه! آیا میدانید چه جگری از رسول خدا پاره کرده اید؟ آیا می دانید چه زنان و دختران با عفتی را از خاندان او به وسط کوچه و بازار کشاندهاید؟ آیا می دانید چه خونی از آن حضرت بر زمین ریختهاید و چه حرمتی از او شکستهاید؟
▪️شما این جنایت فجیع را بیپرده و آشکار به انجام رساندید؛ جنایتی که سر آغاز جنایات دیگری در تاریخ خواهد شد. جنایتی که سیاه، تاریک و جبران ناپذیر است و تمام سطح زمین و وسعت آسمان را پر کرده است.
آیا از اینکه آسمان خون باریده تعجب میکنید؟ در حالی که عذاب آخرت در مقایسه با این امر، بسیار شدیدتر و خوار کنندهتر است و در آن روز کسی به یاری شما نخواهد آمد. پس مهلتی که خدای متعال به شما میدهد، موجب خوشحالی شما نگردد! چرا که خدا در عذاب کردن بندگانش شتاب نمیکند، چون ترسی از پایمال شدن خون و از دست رفتن زمان انتقام ندارد. اما خدای شما همیشه در کمین است.
▪️راستی اگر پیامبر خدا (ص) از شما بپرسد، این چه کاری بود که کردید با آنکه شما امت آخر الزمان بودید [و بر دیگر امتها شرافت داشتید]، چه پاسخی خواهید داد؟
اگر پیامبر خدا (ص) از شما بپرسد، چه کردید با اهل بیت و فرزندان و عزیزان من؟! جمعی را به اسارت بردید و گروهی را به خون آغشته کردید با آنکه من خیرخواه شما بودم و این پاداش من نبود که در حق خویشاوندانم اینگونه به من جفا کنید، چه پاسخی خواهید داد؟
من میترسم همان عذابی که قوم عاد را به نابودی کشاند، بر شما نیز فرود آید.
⚫️ زینب کبری (س) پس از این سخنان جانسوز، روی از آنان برگرداند. در این حال، مردم را دیدم که حیرتزدهاند و از اندوه و پشیمانی، دست به دندان میگزند. به کنارم نگاه کردم. پیرمردی را دیدم که اشک میریزد و محاسنش با قطرات اشکش تر شده بود. در همان حال دستان خود را به آسمان بلند کرد و گفت: پدر و مادرم فدای شما باد! پیرانتان بهترین پیران، زنانتان بهترین زنان و جوانانتان بهترین جواناناند. دودمان شما کریم و بزرگوار و فضل و منزلت شما بزرگ و عظیم است.
⚫️ اینجا بود که امام زین العابدین(ع) رو به عمهاش زینب کرد و فرمود: «عمه جان آرام باش! سرگذشت گذشتگان برای آنان که ماندهاند، مایه عبرت است. خدا را سپاس که تو عالمی مکتب نرفته و عاقلی درس نخوانده ای. گریه و زاری، آنان را که رفتهاند، به ما باز نمیگرداند.»
با این سخنِ امام زین العابدین (ع)، زینب (س) آرام گرفت و حرفی نزد.
📚 منبع: ویکی شیعه (با کمی ویرایش)
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ فرق آدمِ #باتقوا با آدم بى تقوا چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
فرق آدمِ #باتقوا با آدم بى تقوا اين است كه آدم بى تقوا خودش را در مقابل #گناه، رها مى كند؛ مثل اينكه شما يك برگ را در روى موجى و جريان آبى بيندازيد، اين جريان اين برگ را مى برد، هيچ مقاومتى در مقابل جريان ندارد. آدم #باتقوا مثل آن كسى است كه اگر هم در يك جريان تندى افتاده است، شنا مى كند، نمى گذارد، خود را جمع و جور مى كند، خود را اداره مى كند؛ نمى گذارد كه او را آب ببرد. به فرض هم كه يك قدم عقب رفت، يكجا هم پايش لغزيد، مراقب خودش است.
فرق است بين جسد مرده يى كه روى آب افتاده است، يا بى هوشى كه روى آب افتاده و آب دارد او را مى برد، با يك نفر كه دارد تلاش مى كند؛ برفرض كه آب، يك مقدار هم او را عقب ببرد. #گناهى كه براى #متقى پيش مى آيد، اين گونه است. آن كسى كه اين رعايت را نكند، در معرض آن خطر است. (1377/7/26)
پند 147
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ عاقبت انسانهای #باتقوا و بی تقوا در قیامت چه فرقی دارد؟
🌹 جواب خدای #متقین:
توصیف باغ بهشتى كه به #متقین وعده داده شده، این گونه است: در آن باغ، نهرهايى است از آبى كه رنگ، بو و طعمش تغییر نمی کند، و نهرهايى از شير خالص كه مزه اش عوض نمی شود، و نهرهايى از شراب كه براى کسانی که می نوشند، سراسر لذّت است؛ و نهرهايى از عسل ناب.
در آنجا هر ميوه ای براى آنان فراهم است و البته آمرزش پروردگار آنها. (آيا انسان #باتقوا در چنين باغى) مانند انسان بی تقواست كه جاودانه در آتش است و آبى داغ به خوردش داده مىشود تا روده هايش را قطعه قطعه کند؟
✍️ شرح: #متقین کسانی هستند که #واجبات را انجام می دهند و #گناهان را ترک می کنند
📖 مثَلُ الْجَنَّةِ الَّتي وُعِدَ الْمُتَّقُونَ فيها أَنْهارٌ مِنْ ماءٍ غَيْرِ آسِنٍ وَ أَنْهارٌ مِنْ لَبَنٍ لَمْ يَتَغَيَّرْ طَعْمُهُ وَ أَنْهارٌ مِنْ خَمْرٍ لَذَّةٍ لِلشَّارِبينَ وَ أَنْهارٌ مِنْ عَسَلٍ مُصَفًّى وَ لَهُمْ فيها مِنْ كُلِّ الثَّمَراتِ وَ مَغْفِرَةٌ مِنْ رَبِّهِمْ كَمَنْ هُوَ خالِدٌ فِي النَّارِ وَ سُقُوا ماءً حَميماً فَقَطَّعَ أَمْعاءَهُمْ (محمد، 15)
آیه شماره 289
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت:
📣 شرح نهج البلاغه
«وَ بَادِرُوا بِهَا الْحِمَامَ»
زندگی محدود است. بالاخره انسان بعد از پنجاه، شصت یا هفتاد سال از دنیا می رود. تا زنده ایم، باید #تقوا را مراعات کنیم تا از آثارش اینجا و آنجا استفاده کنیم. وقتی مُردیم که نمی شود #تقوا را پیاده کرد. آن وقت نه از آثار مادی اش بهره می بریم و نه از آثار آخرتی اش. بنابراین قبل از مردن باید جدّی و لو مدت کوتاه، #تقوا را مراعات کنیم؛ در نتیجه خدای متعال گذشته ها را اصلاح می کند.
«وَ اعْتَبِرُوا بِمَنْ أضَاعَهَا»
مردم در برابر فرمان #تقوای الهی دو دسته اند؛ بعضی به حرف خدا گوش می دهند و بعضی مخالفت می کنند. کسانی که مخالفت کردند و #تقوا را مراعات نکردند و به بلاها و مصیبت هایی مبتلا شدند، شما از مخالفت آنها با #تقوا عبرت بگیرید. آن فرد بی #تقوا دزدی کرد و به زندان افتاد و آبرویش رفت. شما عبرت بگیرید و این کار را نکنید. تمام کارهای خلافی که آنها انجام دادند و چوبش را خوردند، شما از گرفتاری آنها عبرت بگیرید و آن راه را نروید.
«وَ لَا يَعْتَبِرَنَّ بِكُمْ مَنْ أطَاعَهَا»
مواظب باشید دیگران از شما عبرت نگیرند. اگر شما با #تقوا مخالفت کردید و آن را بر زمین گذاشتید، به مصائب و گرفتاری مبتلا می شوید و آنها از شما عبرت می گیرند. کاری کنید که شما از آنها عبرت بگیرید و آنها از شما عبرت نگیرند.
«ألَا فَصُونُوهَا وَ تَصَوَّنُوا بِهَا»
حضرت در آخر فرموده اند: ای مردم! آگاه باشید! #تقوا را حفظ کنید که #تقوا هم شما را حفظ خواهد کرد. خدمت دو طرفه انجام می گیرد. شما #تقوا را مراعات کن، #تقوا هم شما را حفظ می کند. بدنتان را حفظ می کند؛ دنیایتان را حفظ می کند؛ آبرویتان را حفظ می کند و در دنیا هر چه بگویید، به نفع شماست.
این ها چند جمله درباره ی #تقوا بود. امام المتّقین علی علیه الصلاة و السلام به منظور دعوت انسان ها به #تقوا این آثار و خصوصیات #تقوا را بیان کردند. امیدواریم پروردگار متعال به همه ی ما توفیق مرحمت کند بیش از پیش بتوانیم در زندگی #تقوا را مراعات کنیم. اگر مراعات کردیم، خانواده ها هم از ما تربیت می پذیرند و آنها هم اهل #تقوا می شوند؛ و الّا اگر ما #تقوا را بر زمین بگذاریم، آنها زودتر از ما زیر پا می گذارند.
📚 منبع: آثار بندگی (آیت الله خوشوقت)
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش یازدهم)
101. اذیت و آزار مسلمانان.
102. اذیت و آزار همسایه، اگر چه مسلمان نباشد.
103. استفاده از مواد مخدر و قرصهای روان گردان و هر چیزی که برای بدن ضرر زیاد داشته باشد.
104. استفاده از ظروف طلا و نقره.
105. خوردن چیزهای پلید و خوردن خاک.
106. خوردن گوشت سگ و خوک و سایر حیوانات حرام گوشت.
107. خوردن شراب؛ خون و سایر نجاسات.
108. روزهخواری در ماه مبارک رمضان.
109. روزه گرفتن در عید قربان و فطر و همچنین در حال سفر.
110. نشستن بر سر سفرهای که در آن شراب باشد.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مهمترین کار برای نزدیکی به خدا چیست؟
📣 امام خامنه ای:
براى نزديكى به خدا، اصل قضيه، ترك #گناهان است. انجام مستحبات و نوافل و توسلات و دعا و بقيه ى امور، #فرع است. اصل قضيه، اين است كه انسان از صدور #گناه و خلاف از خود، مانع بشود. اين، همان #تقوا را مى طلبد. #تقوا و پرهيزگارى، مهمترين يا بگوييم اوّلى ترين مظهرى است كه وجود انسان بايد داشته باشد. همين است كه مانع از گناه انسان مىشود.
#گناه نمىگذارد كه انسان، حتّى خود را به لبه ى درياى عظيم مغفرت الهى برساند و از آن استفاده كند. گناه نمى گذارد كه ما حال دعا و توجه پيدا كنيم. #گناه نمى گذارد كه ما به فكر بازنگرى و بازسازى خودمان بيفتيم. كوشش بكنيم از #گناه فاصله بگيريم. اين، شرط اول قضيه است. (18/ 01/ 1369)
پند 148
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🔆 دو بال رشد معنوی، حتی پس از مرگ
💠 س: شما فرموديد انسان در اثر ادامه #تقوا می تواند به جايی برسد كه بدون نياز به بدن به رشد ايمانی خود ادامه دهد، در اين صورت چرا اميرالمؤمنين و امام حسن مجتبی صلوات الله عليهما مثلا شبی هزار ركعت نماز می خواندند يا با پای پياده به حج می رفتند ؟
🔶 ج: آنها از انجام عبادات استفاده می كردند. مجانی نبود. آنها بعد از شهادت هم پيش می روند. آنها دائما در ترقی هستند. کمالات خدا نهايت ندارد و آنها محدودند. هر چه جلو بروند، جا دارد. بنابراين آنها هم در دنيا با عبادت رشد می كردند، و هم بعد از مفارقت روح از بدن تكامل دارند. در كافی روايات زيادی هست كه می گویند: ما هر شب جمعه يك طواف داريم، ائمه گذشته و ائمه موجود حتی كسانی هم كه از دنيا رفته اند آنها را هم خدا شريك مي كند. چون سير، سير روحی است. بدنی كه نيست. می روند عرش و وقتی بر می گردند خدا يك چيزی اضافه به آنها می دهد و رشد می كنند.
🔶 بنابراين كسی هم كه در دنيا طبق دستور خدا هم #تقوا را مراعات كرده و هم به آیه «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثيراً» {عمل کرده و #ذکر_کثیر داشته است، بعد از اینکه از دنیا رفت هم می تواند رشد معنوی کند.} دو آيه داريم، يك: « يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ» تقوا را مراعات كنيد، دو: « اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثيراً» اين دو آیه، دو بال است. يكی كافي نيست. يكی آدم را از جهنم نجات می دهد و بهشتی می كند، اما دو تا، كارهای ديگری از آنها صادر می شود؛ كسانی كه اين دو تا را استفاده می كنند، موفق می شوند بعد از جدايی روح از بدن، چون در دنيا آشنا با ذكر و #ياد_خدا بوده اند، آنجا هم می توانند و همراهشان است. اما نماز نمی توانند بخوانند، روزه نمی توانند بگيرند. چون اینها بدن می خواهد. بنابراين كسانی كه ملتزم شدند به آيه دوم، بعد از مرگ هم می توانند انجام دهند.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مؤمنان واقعی چگونه به خدا عرض ارادت می کنند؟
🌺 کلام خدای #متقین:
پيامبر خدا به آنچه از جانب پروردگارش بر او نازل شد، ايمان آورد. همه مؤمنان هم به خدا و فرشتگان خدا و كتابهای خدا و پیامبران خدا ايمان دارند و می گویند:
«ما ميان هيچ يك از پیامبران خدا فرقی نمى گذاريم. خدایا! دستورات تو را شنيديم و قطعاً از آن #اطاعت می کنيم. از تو آمرزش گناهانمان را خواستاريم. عاقبتِ کار همه به سوى توست.»
✍️ شرح: #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
📖 آمَنَ الرَّسُولُ بِما أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَ الْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَ مَلائِكَتِهِ وَ كُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ لا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَ قالُوا سَمِعْنا وَ أَطَعْنا غُفْرانَكَ رَبَّنا وَ إِلَيْكَ الْمَصيرُ (بقره 285)
آیه شماره 290
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش دوازدهم)
111. اصرار بر انجام دادن گناه صغیره.
112. اظهار کردن حسادت (با بدگویی و مانند آن).
113. ایمن دانستن خود از مجازاتی که خداوند در برابر گناهان قرار داده است.
114. به جنگ انداختن حیوانات با یکدیگر مانند خروسها یا گاوها.
115. بی احترامی کردن به قرآن کریم، پیامبراکرم، انبیاء الهی و معصومین علیهم السلام و بی حرمتی کردن به مساجد و مقدسات مذهبی و همچنین بی احترامی به مؤمنین.
116. پیمان شکنی.
117. ترک کردن هر یک از واجبات الهی مانند خمس، زکات، امر به معروف، نهی از منکر و حجاب.
118. تعرب بعد از هجرت؛ یعنی مهاجرت به سرزمینی که موجب زیان رسیدن به دین انسان شود.
119. تفسیر کردن قرآن و متون دینی به سلیقه شخصی.
120. تکّبر.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ معنای خوب بودن، چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
بايد من و شما خوب باشيم. خوب بودن هم يك معناى پيچيده يى ندارد. يعنى بايد #متدين و #باتقوا باشيم و دروغ نگوييم و غيبت نكنيم و به مال دنيا حرص نزنيم و اهل تجمل و تشريفات و اسراف و بدخواهى نباشيم و ادعاهاى دروغ نكنيم.
شخص امام (ره) انسان خوبى بود. خوبىِ او توانست تمام قلمرو حضور او را خوب و متلألى بكند. وقتى كسى خوب است، حول و حوش او هم تحت تأثير قرار مى گيرد و خانه و دوستان و كشور و دنياى خودش را خوب مى كند.
امام (ره) مثل چراغى بود كه همه جا را منوّر مى كرد؛ چون خودش منوّر بود. حتّى دشمنان امام، شخص او را از لحاظ زهد و #پارسايى و بى طمعى و بى اعتنايى به دنيا و راستگو بودن در ادعاها، قبول داشتند. (امام خامنه ای، 09/ 11/ 1368)
✍️ شرح: #متدیّن ، #باتقوا و #پارسا کسی است که در امور فردی و اجتماعی، #واجبات را انجام می دهد و #حرامها را ترک می کند.
پند 149
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چکیده دعوت تمام پیامبران چیست؟
🌺 جواب خدای #متقین:
خدا فرشتگان را با روح پاک به فرمان خود بر هر كس از بندگانش كه بخواهد نازل مى كند با این پیام كه به انسانها هشدار دهيد كه «هیچ فرماندهی به جز من نيست. پس فقط از من #اطاعت كنيد.»
📖 ينَزِّلُ الْمَلائِكَةَ بِالرُّوحِ مِنْ أَمْرِهِ عَلى مَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ أَنْ أَنْذِرُوا أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ أَنَا فَاتَّقُونِ (نحل، 2)
✍️ شرح: #اطاعت از خدا یعنی انجام دستورات #واجب و #حرام خدا. این، چکیده دعوت تمام پیامبران است.
آیه شماره 291
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📣 شرح نهج البلاغه
«اُولَئِكَ الْأقَلُّونَ عَدَداً وَ هُمْ أهْلُ صِفَةِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ إِذْ يَقُولُ وَ قَلِيلٌ مِنْ عِبادِيَ الشَّكُورُ»
کسانی که فرمان خدا نسبت به #تقوا را پذیرفته اند، از نظر تعداد کم هستند. بیشتر مردم آزادی در عمل را پیش گرفته اند و زندگی دنیا را فاسد کرده اند.
«فَأهْطِعُوا بِأسْمَاعِكُمْ إِلَيْهَا»
هر جا صحبت #تقوا پیش آمد، دقیقاً گوش بدهید و از راه گوش، مسأله ی #تقوا را به مرکز فرماندهی تان که قلب است، وارد کنید تا قلب تصمیم به #تقوا بگیرد. طوری گوش ندهیم که از این گوش وارد و از آن گوش خارج شود و اثر نکند. طوری دقیق گوش بدهیم که از طریق گوش وارد قلب شود و قلب هم تصمیم جدی بر مراعات #تقوا بگیرد.
«وَ وَاكِظُوا بِجِدِّكُمْ عَلَيْهَا وَ اعْتَاضُوهَا مِنْ كُلِّ سَلَفٍ خَلَفاً وَ مِنْ كُلِّ مُخَالِفٍ مُوَافِقاً»
با تمام جدّیت، مواظب #تقوا باشید. اگر درباره ی #تقوا سستی کنید، بر زمین می ماند.
«أيْقِظُوا بِهَا نَوْمَكُمْ»
به خاطر #تقوا از خوابتان مقداری بزنید. اگر انسان بخواهد نماز صبح بخواند، طبق دستور فتوا چه باید بکند؟ برای نماز صبح، اولِ اذان بیدار شود. اگر شب دیر بخوابد، نمی تواند. باید کمی از خواب بزند تا بتواند #تقوا را پیاده کند.
«وَ اقْطَعُوا بِهَا يَوْمَكُمْ»
وقتی روز به وسیله ی خورشید تابان روشن می شود، تمام روز را که دنبال کار می رویم، در سایه ی #تقوا حرکت کنیم. هر کاری را که حلال است انجام دهیم و اگر کار حرامی پیش آمد، ترک کنیم.
«وَ أشْعِرُوهَا قُلُوبَكُمْ»
کاری کنید که قلبتان #تقوا را باور کند؛ لذا گوش دادن هم باید به طرز مخصوصی باشد. هر جا صحبت از #تقوا می شود، باید حاضر باشیم و گوش دهیم تا در ما اثر کند و بتوانیم آن را وارد قلب کنیم و قلب ما باور کند که #تقوا چنین اثری در دنیا و آخرت دارد تا جداً تصمیم بگیرد که آن را پیاده کند.
📚 منبع: آثار بندگی (آیت الله خوشوقت)
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ محبوبترین انسانها نزد خدا چه کسانی هستند؟
📣 امام خامنه ای:
بايد حالت #تقوا و #پرهيزگارى و معنويتى را كه در انقلاب ما بوده و هست و بايد باشد، قوياً حفظ كنيد. در اين كار، مخصوصاً جوانها بايد پيشقدم باشند؛ زيرا محبوبترين انسانهاى جامعه در نزد پروردگار، جوانهاى #پارسا و #پرهيزكار و مؤمن هستند. (امام خامنه ای، 03/ 08/ 1368)
✍️ #تقوا و #پرهیزکاری و #پارسایی یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 150
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📣 درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🚫 سرّ نجاست کافر چیست؟
📖 سرّ اینکه اسلام گفته کفار نجس هستند، همین است که خدا میخواهد بین کافر و مسلمان دیواری بکشد تا در اثر معاشرت و نشست و برخاست و ازدواج و رفاقت، آن #عقیدهی باطل و فاسد به اسلام و مسلمانها منتقل نشود و الّا کفار ممکن است روزی ده بار به حمام بروند. بدن آنها کثیف نیست. نجاست آنها نجاست سیاسی است؛ مثل نجاست شراب است. شراب کثیف نیست خیلی هم صاف است؛ اما نجس است؛ چرا؟
اگر انسان بگوید نجس نیست، وارد زندگی میشود و مردم آلوده میشوند. خدا فرمود «نجس است» تا اصلاً در محیط زندگی مسلمان وجود نداشته باشد. فرمود: «مالیت هم ندارد و اگر هزار بطری شراب کسی را هم در جوی آب خالی کنی، بدهکار نیستی.»
این قدر خطرناک است. خدا فرموده: «کفار هم نجسند. نه میتوانی از آنها زن بگیری و نه به آنها دختر بدهی. اگر غذا پخت، نمیتوانی بخوری. نجس است.»
این برای آن است که در اثر اختلاط و امتزاج، #عقائد فاسد و باطل آنها و شرابخواری آنها به مسلمانها سرایت نکند. آنها هیچ ندارند. کوفت میخورند. عرق میخورند. هر چه باشد، میخورند. گوشت سگ میخورند. همه چیز آنها این طور است.
خدا فرموده اینها نجسند تا #عقائدشان به مسلمانها سرایت نکند. برای این است. نه اینکه بعضی از جاها خیال میکنند که آنها کثیفند؛ نه کثیف نیستند. ممکن است یک مسلمان کثیف باشد و هر ماه یک بار هم به حمام نرود. این پاک است؛ چون #عقائد مغز او و #باورهای او پاک است؛ ولی ممکن است یک نفر هر روز به حمام برود و نجس باشد، چون #عقائدش نجس است. اگر با او معاشرت کنی، گرفتار میشوی.
بنابراین در محیط اسلام نمیشود کسی علیه اسلام چیزی بنویسد و حرفی بزند. حکم آن در اسلام مشخص است. امام این را فرمود.
اینجا محیط اسلامی است. هر کس میخواهد حرفی بزند، باید مردم را به اسلام و متون عملی اسلام دعوت کند که حافظ صلاح و سعادت دنیا و آخرت است. اگر قلم دارد، باید در این بُعد قلم بزند و مردم را به #عقائد اسلامی دعوت کند و #عقائد آنها را تقویت کند و مردم را به اخلاق اسلامی و انجام واجب و ترک حرام دعوت کند. اگر بخواهی از آنجا به اینجا منتقل کنی و اینجا را هم رنگ آنجا بزنی، این همان خیانت بسیار بزرگی است که در سایه آن، ناگهان میبینید هزاران جوان، منحرف و بیدین شدند و شصت ـ هفتاد سال زندگی میکنند و در طول این شصت ـ هفتاد سال، چه کارهایی که نمیکنند.
اینها دستورات اسلام برای حفظ و بقاء اسلام در جامعه است و الّا اگر دروازه را باز کنیم و هر کس هر چه میخواهد بگوید، فردا دیگر خبری از اسلام نخواهد بود. امیدواریم خدای متعال همهی ما مخصوصاً نسل جوان را از انحراف در #عقیده و انحراف در رفتار و عمل محافظت کند؛ ان شاء الله.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش سیزدهم)
121. تملق و چاپلوسی کردن در صورتی که سبب خواری و ذلت و یا دروغ گفتن باشد.
122. خُلف وعده کردن.
123. دروغ گفتن خصوصاً دروغ بستن به خدا و پیامبر یا معصومین علیهم السلام.
124. توریه کردن؛ یعنی لفظی بگوید و معنایی را اراده کند که شنونده به آن توجه نداشته باشد و در نتیجه فریب بخورد.
125. تهمت زدن به دیگران یعنی کار بدی را به دروغ به دیگران نسبت دادن.
126. سخن گفتن بدون اطلاع و آگاهی.
127. شهادت ناحق.
128. غیبت کردن و شنیدن آن.
129. فتوا دادن بدون داشتن علم کافی.
130. قسم خوردن به دروغ.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ 22 بهمن، آغاز رسمی حکومت #ولیفقیه
🌹امام خامنه ای:
همه - مخصوصاً كسانى كه زبان و حنجره شان براى گفتن و حرف زدن باز است - مراقب باشند با هيچ حركت و اشاره اى، موجب اختلاف بين مردم نشوند. همه بايد وحدت را بر محور اصول انقلاب و جريان صحيح نظام اسلامى و #ولايتفقيه حفظ كنند. اين، اساس قضيه است. اگر وحدتِ با انسجام و استحكامى كه تا كنون بوده است، محفوظ بماند، مطمئناً اين ملت و كشور به هدفهاى انقلاب خواهد رسيد. (19/ 07/ 1368)
پند 151
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مستضعفان جهنمی، دلیل جهنمی شدنشان را در چه می دانند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هنگامى که مستضعفان و مستکبران در جهنم با هم نزاع و كشمكش مى كنند، مستضعفان به مستكبران مى گويند: ما در دنيا #تابع دستورات شما بوديم. پس آيا الان مى توانيد بخشى از اين آتش جهنم را از ما دفع كنيد؟
✍️ شرح: مستضعفان اگر از دستورات مستکبران #تبعیت کنند، جهنمی می شوند. آنها در دنیا به جای #تبعیت از دستورات #واجب و #حرامِ خدا، از دستورات مستکبران #تبعیت می کنند و در آخرت از آنها طلبکار می شوند اما فایده ای ندارد.
📖 و إِذْ يَتَحاجُّونَ فِي النَّارِ فَيَقُولُ الضُّعَفاءُ لِلَّذينَ اسْتَكْبَرُوا إِنَّا كُنَّا لَكُمْ تَبَعاً فَهَلْ أَنْتُمْ مُغْنُونَ عَنَّا نَصيباً مِنَ النَّارِ (47 غافر)
آیه شماره 151
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ کدام عامل، انقلاب اسلامی را پیروز کرد؟
🌹 امام خامنه ای:
هر چه مسئوليت ما بالاتر باشد، #تقواى بيشترى لازم داريم. در ميدان جهاد هم #تقواست كه انسان را پيروز مىكند. در ميدان مبارزه با استكبار هم كه شما ملت سالها بوديد و مثل اين روزها در سال 57 به پيروزى رسيديد، #تقوا شما را پيروز كرد؛ #تقواى آن رهبر كه جز به امر الهى و #تكليف شرعى، به هيچ چيز ديگرى نينديشيد، و #تقواى شما آحاد ملت كه براى خاطر خدا، از هوسها و منافع شخصى خود گذشتيد. (19/ 11/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 152
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
💠س1: شعارهایی که بعد از نماز جماعت گفته می شود مثل #تکبیر و دعا برای رهبر و غیره، آیا بهتر است اول گفته بشود یا #تسبیحات حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها؟
🔸ج: بعد از نماز مستحب است آدم سه بار تکبیر بگوید؛ در رساله نوشتند مستحب است؛ آن سه تا تکبیرـ بنابراین ـ طبق رساله است؛ خب شعار هم، شعار هدف ما است دیگر؛ ما این همه شهید دادیم؛ این همه مسلمانها متحمّل رنج و مصیبت شدند؛ این باید با #شعار حفظ بشود؛ مردم فراموش نکنند؛ حالا منتها عقب و جلو، حرف دیگری است؛ اما مسئلهی مهمی است بله! #لعن_بر_ظالمین؛ لعن بر کفار؛ لعن بر #آمریکا و #اسرائیل، اینها جزو برنامههای دینی ماست؛ خدا چندبار در قرآن کریم گفته است: «لعنةُ اللهِ علی الکافرین»، «ألا لعنةُ اللهِ علی القومِ الظالمین»
اینها حرف خداست؛ ما هم داریم عمل میکنیم؛ لذا ضد انقلاب ناراحت میشود؛ میگوید: «این را نگو و بجای آن تسبیحات بگو!». تسبیح، سر جای خودش طوری نیست. خود حضرت زهراء سلام الله علیها ، این انقلاب را دوست دارد، اسمش؛ رسمش؛ دینش؛ خطش با پیروزیِ انقلاب، زنده شد و به مردم رسید و الا اگر آن دستگاه سابق بود که نمی شد!
بنابراین، این حرفها کج سلیقگی است؛ گفتن تکبیر هیچ طوری نیست.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که در زمان جنگ با دشمن، از امدادهای غیبی الهی بهره مند شویم؟
🌹 خدای #متقین فرموده:
يقيناً خدا در جنگ بدر به شما در حالی که ناتوان بوديد، امداد رساند؛ {این نتیجه #تقوای شما بود.} پس با #تقوا شوید تا شکر نعمتهای او را به جا آورده باشید. * ای پیامبر! در زمان جنگ به مؤمنان مى گفتى: «آيا این برای شما کافی نيست كه پروردگارتان با سه هزار فرشته ی فرودآمده، به شما امداد برساند؟» *
آرى، اگر اهل #مقاومت و #تقوا باشيد، و دشمنان با همين جوش و خروش به شما حمله کنند، در همان لحظه پروردگارتان با پنج هزار فرشته ی نشاندار به شما امداد خواهد رساند.
✍️ شرح: مقاومت و #تقوا در زمان جنگ یعنی استقامت بر انجام #واجبات و ترک #حرامها در هنگام نبرد و #اطاعت مستمر از دستورات فرمانده حکومت اسلامی. مقاومت و #تقوا دو شرط بهره مندی از امداد غیبی خدا در هنگام جنگ است.
📖 و لَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ وَ أَنْتُمْ أَذِلَّةٌ فَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ * إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنينَ أَ لَنْ يَكْفِيَكُمْ أَنْ يُمِدَّكُمْ رَبُّكُمْ بِثَلاثَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَةِ مُنْزَلينَ * بَلى إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا وَ يَأْتُوكُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ هذا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُمْ بِخَمْسَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِكَةِ مُسَوِّمينَ (آل عمران، 123 تا 125)
آیه شماره 31
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (91)
🔹 رمز سقوط حکومتها
پس از شکست خاندان بنی امیه، بنی عباس روي کار آمدند و زمام خلافت را به دست گرفتند.
در زمان منصور دوانیقی، محمد بن مروان (پسر مروان حمار) ولیعهد پدرش بود و به زندان افتاد.
روزي به منصور گفتند: محمد بن مروان در زندان توست. خوب است او را احضار کنی و از جریانی که بین او و پادشاه نوبه پیش آمده، بپرسی.
دستور داد احضارش کردند. منصور گفت: محمد! گفتگویی که بین تو و پادشاه نوبه اتفاق افتاده، می خواهم از خودت بشنوم.
محمد گفت: هنگامی که در آخر حکومتمان شکست خوردیم، از اینجا فرار کرده به جریره نوبه پناهنده شدیم. وقتی که خبر ما به پادشاه نوبه رسید، دستور داد خیمه هاي شاهانه براي ما زدند و وسایل زندگی از هر لحاظ آماده کردند، به طوري که مردم نوبه از دیدن آنها تعجب می کردند. روزي پادشاه نوبه که مردي بلند قد، کم مو و پابرهنه بود، به دیدار ما آمد و سلام کرد و بر روي زمین نشست از او پرسیدم: چرا روي فرش نمی نشینی؟
پاسخ داد: من پادشاهم و سزاوار است کسی که خداوند مقام او را بالا برده، تواضع کند، به این جهت روي خاك نشستم.
سپس به من گفت: شما چرا با چهارپایان خود زراعت مردم را پایمال می کنید با اینکه فساد و تبه کاري در دین شما حرام است. مسلمان نباید در روي زمین فساد کند.
گفتم: اطرافیان ما از روي جهالت این گونه کارها را می کنند.
گفت: چرا شراب می خورید؟ خوردن شراب براي شما حرام است و نباید مسلمان شراب بخورد.
گفتم: گروهی از جوانان ما از روي نادانی مرتکب چنین کاري می شوند.
گفت: چرا لباسهاي حریر می پوشید و با طلا زینت می کنید با اینکه اینها طبق گفته پیغمبرتان براي شما حرام است و مسلمان باید از اینها پرهیز کند؟
گفتم: خدمتگزارانِ غیر عرب ما این کارها را می کنند و ما نمی خواهیم بر خلاف خواسته آنها رفتار کنیم.
دیدم خیره خیره به من نگاه کرد و گفت: آري، خدمتگزاران ما و جوانان ما چنین می کنند.
سپس از روي استهزا سخنان مرا تکرار کرد و آنگاه گفت: محمد! چنین نیست که تو می گویی. بلکه حقیقت مطلب این است که شما ملتی بودید که وقتی به ریاست رسیدید، به زیردستان خود ستم کردید و دستورات دینی خود را زیر پا گذاشتید و به آنها عمل نکردید. خداوند هم طعم کیفر کردار شما را به شما چشاند. لباس عزت را از تن شما کند و جامه ذلت بر شما پوشانید. هنوز غضب خداوند درباره شما به آخر نرسیده و دنباله دارد که وقت آن خواهد رسید. ولی من می ترسم در سرزمین ما عذاب الهی بر شما نازل شود و کیفر تو دامن ما را نیز بگیرد. زودتر از اینجا کوچ کنید و از خاك سرزمین من بیرون روید.
ما نیز از کشور نوبه خارج شدیم. آري بزرگترین رمز سقوط یک دولت، فساد و تبه کاري است، به خصوص فساد فرمانروایشان.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ص 187
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ دلیل پیروزی ملت ایران و امام راحل بر جبهه کفر و نفاق چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
اينكه ملت ايران و رهبرى مثل امام، در مقابل تجمع وسيع تمام احزاب كفر و نفاق، از شرقيش تا غربيش، از مسلمان امريكايى مذاقش تا مسلمان سوسياليست مزاجش، از منافق و مرتجعش تا شهوترانش (عده يى فقط به خاطر شهوترانى، با جمهورى اسلامى مبارزه مى كردند و براى آن كارها دلشان لك زده بود! لذا از اين دستگاه بدشان مى آمد و با آن مبارزه مى كردند) بايستند و مطمئن به پيروزى باشند، ناشى از #تقوايى است كه به آنها حكمت و بصيرت را مى بخشد. (29/ 06/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 153
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ رمز پیروزی بر قدرتهای شرق و غرب چیست؟
📣 امام خامنه ای:
وحدت و #تقوا و #خداترسى و ياد خدا و #رعايت دستور الهى در همه ى امور را در هرجا كه هستيد، حفظ كنيد و اللّه اكبرتان را نگه داريد. دشمنى با دشمنان خدا را در دلتان حفظ كنيد و انگيزه ى خدمت براى اسلام و مسلمين در سراسر عالم و كار و تلاش براى ساختن اين كشورِ اسلام و ولىّ عصر (أرواحنا فداه) را حفظ نماييد. بدانيد كه با اين خصوصيات، هيچ قدرتى نخواهد توانست كارى بكند.
آن روزى كه دو ابرقدرت در دنيا بود و مى توانستند باهم همدست بشوند و مكرر هم با يكديگر همدست شدند، نتوانستند اين ملت را از راهش ذره اى منحرف كنند و صدمه ى واقعى به او بزنند. امروز هم كه در حقيقت، يكى از دو ابرقدرت از ابرقدرتى افتاده و آن ديگرى هم گيج گيج مى خورد و نمى داند كه چه وضعيتى در دنيا در جريان است و ملّتها به سمت هوشيارىِ بيشتر پيش مى روند، به فضل پروردگار، شيطانهاى عالم هيچ غلطى نخواهند توانست بكنند. (20/ 11/ 1368)
✍️ #تقوا و #خداترسی یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 154
📱 آدرس کانال:
@mottagheen
✅ رمز پیروزی بر قدرتهای مادی چیست؟
امام خامنه ای:
اگر ما #تقوا را پيشه ى خودمان بكنيم، #و اللّه قوىترين قدرتهاى مادّى هم نخواهند توانست سرسوزنى در اين راه مستقيمى كه ما طى مى كنيم، انحراف به وجود بياورند. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 155
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ 22 بهمن، آغاز رسمی حکومت #ولیفقیه
🔹 ارکان مشروعیت حکومت ولی فقیه چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
در اسلام مردم يك ركن مشروعيتند، نه همه ى پايه ى مشروعيت. نظام سياسى در اسلام علاوه بر رأى و #خواست مردم، بر پايه ى اساسىِ ديگرى هم كه #تقوا و عدالت ناميده مى شود، استوار است. اگر كسى كه براى حكومت انتخاب مى شود، از #تقوا و عدالت برخوردار نبود، همه ى مردم هم كه بر او اتّفاق كنند، از نظر اسلام اين حكومت، حكومت نامشروعى است؛ اكثريت كه هيچ.
وقتى امام حسين عليه السّلام را در نامه اى كه جزوِ سندهاى ماندگار تاريخ اسلام است به كوفه دعوت كردند، اين طور مى نويسند: «و لعمري ما الامام الا الحاكم بالقسط»؛ حاكم در جامعه ى اسلامى و حكومت در جامعه ى اسلامى نيست، مگر آنكه عاملِ به قسط باشد؛ حكم به قسط و عدالت كند.
اگر حكم به عدالت نكرد، هركس كه او را نصب كرده و هركس كه او را انتخاب كرده، نامشروع است. اين موضوع در همه ى رده هاى حكومت صدق مى كند و فقط مخصوص رهبرى در نظام جمهورى اسلامى نيست.
البته تكليف رهبرى سنگين تر است و عدالت و #تقوايى كه در رهبرى لازم است، به طور مثال، در نماينده ى مجلس لازم نيست؛ اما اين، بدين معنا نيست كه نماينده ى مجلس بدون داشتن #تقوا و عدالت مى تواند به مجلس برود؛ نخير، او هم #تقوا و عدالت لازم دارد؛ چرا؟ چون او هم حاكم است و جزوِ دستگاه قدرت است، همان طور كه دولت و قوّه ى قضائيّه هم حاكم هستند؛ چون اين ها بر جان و مالِ جامعه ى تحت قدرت خودشان حكومت مى كنند. (26/ 09/ 1382)
پند 156
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen