✅ حضرت ابراهیم (ع) شرط راهنمایی به صراط مستقیم را چه چیز می دانست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ابراهیم به پدرش گفت: پدرم! از جانب خدا به من علمی رسیده که به تو نرسیده است؛ پس از من #تبعیت كن تا با آن، تو را به صراط مستقیم راهنمايى كنم.
✍️ شرح: #تبعیت از ابراهیم (ع) یعنی #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام پیامبر خدا. این، شرط هدایت به صراط مستقیم است.
📖 يا أَبَتِ إِنِّي قَدْ جاءَني مِنَ الْعِلْمِ ما لَمْ يَأْتِكَ فَاتَّبِعْني أَهْدِكَ صِراطاً سَوِيًّا (43 مریم)
آیه شماره 132
📱کانال سبک زندگی متقین
@mottagheen
✅ فرق می کنه شاه باشه یا امام!
پیغمبر خدا (ص) می فرماید:
🔻 هنگامی که:
1️⃣ زمامداران شـما خوبان شما باشند
2️⃣ و ثروتمندانتان بخشنده باشند
3️⃣ و جامعه شما بر اساس مشورت و انتخاب بهترین برنامه ها و گزینش لایق ترین چهره هـا اداره گردد،
در این صـورت روي زمین برایتـان از زیر آن بهـتر است و زندگی تان گوارا خواهد بود.
🔻اما آنگاه که:
1️⃣ زمامـدارانتان اشـرار شـما باشند
2️⃣ و ثروتمنـدانتان بخیل باشـند
3️⃣ و مدیرتتان به دست زنانتان افتد و ظالمانه رفتار کنند،
در آن وقت، زیر زمین براي شـما از روي آن بهتر است، زیرا زندگی شـما دردآفرین می گردد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 30
📱کانال سبک زندگی متقین
@mottagheen
✅ مصادیق سیاسی ـ اجتماعی #تقوا چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
دعای بیستم صحیفه ی سجادیه؛ دعای شریف معروف به مکارم الاخلاق. اولِ این دعا میفرماید: «اللّهمّ صلّ علی محمّد و ءال محمّد و حلّنی بحلیة الصّالحین و البسنی زینة #المتّقین»؛
آرایش بندگان صالح را به من عنایت کن، من را زینت بده به زینت صالحین، و زیور #متقین را به من عنایت بفرما. یعنی من را جزو بندگان صالح و #متقین و #پرهیزگاران قرار بده. بعد درباره #متقین خصوصیاتی را ذکر میکند، که اینکه میگوئیم زیور #متقین را به من عنایت کن، من را مزین به زینت #متقین کن، یعنی چه. در چه چیزی ما به زینت #متقین و #پرهیزگاران زیور پیدا کنیم و نزدیک شویم؟
معمولاً وقتی صحبت #تقوا به نظر می آید، اجتناب از #گناهان فردی و انجام عبادات و این چیزها به ذهن متبادر میشود - که البته آنها یقیناً هست؛ شکی نیست - اما اینجا امام سجاد (ع) بیست و دو سه مطلب را در ذیل این فقره بیان میکنند که ماها را متوجه به ابعاد جدیدی از معنای #تقوا، مفهوم #تقوا و مصداق #تقوا میکند.
«و البسنی زینة المتّقین» در این چیزها:
اول، «فی بسط العدل»؛ گستردن عدالت. عدالت را در میان جامعه مستقر کنیم؛ عدالت قضائی، عدالت به معنای تقسیم منابع حیاتی کشور میان آحاد مردم، عدالت به معنای تقسیم درست فرصتها میان مردم. #تقوائی که از ما انتظار میرود، جزو پایه ها و مبانی این #تقواست.
«و اطفاء النّائرة»؛
یکی از کارهایی که لازمه ی #تقوای ماست، فرو نشاندن آتش است. این شعله ور شدن آتش - مراد، همین آتشهای اختلافاتی است که بین مجموعه ها هست، بین گروه ها هست، بین دستگاه ها هست - در حکم آتش سوزان است. سعی همه باید این باشد که اطفاء کنند. نباید بر روی آتش بنزین پاشید، نباید آتشها را مشتعل کرد.
اینکه ما مکرر در مکرر توصیه میکنیم به دوستان، به مسئولین، به کسانی که تریبون دارند، به کسانی که حرفشان یا به طور عموم یا در بخشی از فضای کشور منعکس میشود، که گفته ها را، زبانها را، اظهارات را، تعبیرات را کنترل و مراقبت کنند، به خاطر این است. گاهی اوقات یک تعبیری نه فقط ضد اطفاء نائره است، بلکه مشتعل کردن هرچه بیشتر نائره است؛ اطفاء نیست، بلکه ضد اطفاء است.
«و ضمّ اهل الفرقة»؛
این کسانی که از جماعت مسلمین جدا میشوند، از جماعت کشور فاصله می گیرند، کوشش کنید اینها را نزدیک کنید، منضم کنید. کسانی که میانه راه هستند، اینها را به منزل مطلوب برسانید. نگذاریم با رفتار ما، با عمل ما، با اظهارات ما، با منش ما، کسانی که یک ایمان نیمه کاره ای دارند، بکلی از ایمان ببُرند؛ کسانی که نیمه ارتباطی با نظام دارند، از نظام منقطع شوند. عکس این عمل کنیم؛ کسانی که در نیمه ی راه هستند، اینها را جذب کنیم. مصداقهای #تقوا و شعب #تقوا اینهاست. (16/5/1390)
پند 246
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 آفات سیاست غیر الهی و نسخه الهی آن
متأسفانه سیاست غربی به کشورهای اسلامی راه پیدا کرد. اینها {عدهای از مسلمانها} به آنجا رفتند و پسندیدند و گفتند: «ما هم آن طور سیاست بازی کنیم.» همه سیاست غربی را شروع کردند و یک رشتهی دانشگاهی شد. خواندند و پیاده کردند تا این طور شد. خودشان گیر کردند؛ دیگران هم بیچاره شدند و چقدر جنگ و خونریزی و دزدی و غارت و سایر چیزها اتفاق افتاد.
خدا همهی اینها را با دو کلمه حل کرده بود؛ انجام #واجب و ترک #حرام؛ اما انسان گفت: «خودم بلدم استادی کنم!» استادی کرد و خرابش کرد و روز به روز هم بدتر میشود. تا وقتی انسان برنگردد و نگوید: «تو هستی و حرف تو از همه بهتر است» و {نبیند که} نتیجه عملیاش بیشتر است، و از گذشته توبه نکند، مشکلات روز به روز توسعه یافته و بیشتر خواهد شد.
خیلی ساده؛ انجام #واجب و ترک #حرام؛ منتهی این حرف کافی نیست، تا انسانها پیاده کنند و ببیند چقدر مؤثر است. کمخرج و ساده است. هیچ چیز نمیخواهد؛ اما سیاست آنها ساختمان میخواهد، ماشین میخواهد، سالی میلیاردها پول باید خرج کنی. این هیچ چیز نمیخواهد. همان ایمان به خدا باعث میشود که انسان به حرفش گوش بدهد؛ منتهی ایمان بعضی ضعیف است و به حرف گوش نمیدهند. گوش ندادن همان و خونریزی و دزدی و غارت همان. ظلم و تعدی و تجاوز فوراً پیاده میشود.
حالا هم اگر انسانها، آنهایی که مسئولیت اداره کشور را دارند، همین دو تا را پیاده کنند، میبینیم چقدر آثار خوب دارد و چقدر از مشکلات پیش نمیآید؛ اما اگر سیاست غربی پیاده شود، تا حالا درست نشده و بعد از این هم درست نمیشود. از کنارش مدام میرود. تلفات زیاد است. آدمها کشته میشوند. حقوق ضایع میشود و مدام باید زندان اضافه کنند. ولی اگر ما به آن دو عمل کنیم، هیچ چیز لازم نیست. در آن صورت نه دزد داریم و نه آدمکش. همه در حق خودشان ثابت و قانع هستند و مشکلی پیش نخواهد آمد.
این سیاست الهی است. خیلی ساده است؛ منتهی انسانها گفتند: «ما بهتر بلدیم.» خواستند آن را بهتر کنند، اما خرابش کردند. حالا هم کسی نمیتواند آن را درست کند و فقط او باید درست کند. عریض و طویل شده است. یکی دو تا که نیست. تمام دنیا آن طرف رفتند.
بنابراین هر فردی این کار را بکند، به اندازهی فرد، اثر مثبت میدهد. اگر سیاستگذاری یک خانواده، این باشد که ما بناست #واجبات را انجام دهیم و #محرمات را ترک کنیم، ببینیم این خانواده چطور میشود تا از خانوادهها شروع شود؛ اما تا به حال این کار را نکردهایم. صبح از خواب بلند شدیم و همان راهی را رفتیم که همه دارند میروند.
این سیاستِ مختصر و مفید خداست. هیچ چیز لازم نیست. هر فردی زیر سایهی ایمان به خدا انجام میدهد. نه ساختمان میخواهد، نه ماشین، نه چیزهای دقیق اروپایی که پول بدهد و بیاورد. اینجا اینها را نمیخواهد. فقط ایمان به خدا و #اطاعت از فرمان خدا، همین دو تا را میخواهد؛ منتهی پیاده نمیشود. اگر پیاده شود، همه میفهمند که چقدر مفید است و چقدر آثار خوب و حسنه دارد. عمل نکردیم تا روز به روز فاصلهمان زیاد شد. مدام سیاست غربی را پیاده کردیم تا این شکلی شد که میلیاردی باید پول خرج شود؛ آخر هم چیزی در نمیآید.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کسانی قطعاً جهنمی اند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
شیطان به خدا گفت: اين آدم كه او را بر من برترى دادى، اگر تا قيامت به من مهلت بدهى، قطعاً همه فرزندانش به جز اندكى از آنها را افسار مى زنم و آنها را رام و #مطیع خودم می کنم.
خدا به او فرمود: برو! هر کدام از فرزندان آدم از تو #تبعیت كند، قطعاً مجازات تو و او جهنم خواهد بود که مجازاتی سخت و كامل است.
✍️ شرح: #تبعیت از شیطان یعنی انجام دستوراتش که همان ترک #واجبات و انجام #حرامها است. هر کس دستورات شیطان را انجام دهد، قطعاً جهنمی است.
📖 قالَ أَ رَأَيْتَكَ هذَا الَّذي كَرَّمْتَ عَلَيَّ لَئِنْ أَخَّرْتَنِ إِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ لَأَحْتَنِكَنَّ ذُرِّيَّتَهُ إِلاَّ قَليلاً * قالَ اذْهَبْ فَمَنْ تَبِعَكَ مِنْهُمْ فَإِنَّ جَهَنَّمَ جَزاؤُكُمْ جَزاءً مَوْفُوراً (62 تا 63 اسراء)
آیه شماره 133
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 هفت خصلت سلمان فارسی
سلمان فارسـی می گویـد:
رسول خـدا (ص) مرا وصـیت کرد به هفت خصـلت که در هیـچ حالی آنها را ترك نکردم:
1️⃣ مرا سفارش کرد که همواره به زیردستانم نگاه کنم.
2️⃣ هرگز به بالادستانم نگاه نکنم.
3️⃣ فقیران را دوست بدارم و نزدیکشان بروم.
4️⃣ حق را بگویم گرچه تلخ باشد.
5️⃣ صله ارحام کنم اگرچه ارحامم از من ببرند.
6️⃣ و از مردم چیزي نخواهم.
7️⃣ فراوان بگویم: لا حول و لا قوّۀ الّا بالله العلی العظیم. زیرا این ذکر گنجی است از گنج هاي بهشت.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 31
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ معنای تقوا و مصادیق امروزی آن چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
محصول عمده دیگر این ماه (رمضان)، #تقواست؛ که فرمود: «لعلّکم تتّقون». «دستی که عنان خویش گیرد»؛
معنای #تقوا این است. عنان دیگران را گاهی درست میتوانیم بگیریم؛ اگر بتوانیم عنان خودمان را بگیریم، خودمان را از چموشی، از وحشیگری، از عبور از خطوط قرمز الهی باز بداریم، این هنر بزرگی است.
#تقوا یعنی مراقبت از خود برای حرکت در صراط مستقیم الهی؛ یافتن علم و معرفت و بصیرت، و بر اساس علم و معرفت و بصیرت، حرکت کردن.
خوشبختانه جامعه ی ما در ماه رمضان از این افراد باسعادتی که توانستند این برکات را کسب کنند، بسیار داشت.
میشود گفت چهره ی غالب کشور و مردم ما بحمدالله چنین چهره ای بود. در مجالس گوناگون، در مجالس ذکر و دعا، در مجالس تلاوت قرآن، در شبهای قدر، در مراسم گوناگون - آنجوری که ما خبرهایش را دنبال کردیم، تصویرهایش را دیدیم، اطلاع پیدا کردیم - جوانهای ما، مردان و زنان ما، طبقات مختلف ما، گروه های مختلف اجتماعی ما، با رویّه های مختلف، با سلیقه های مختلف، همه بر سر این سفره ی ضیافت الهی در ماه رمضان جمع شدند و همه بهره بردند.
اگر شاعر یک روزی میگفت «دستی که عنان خویش گیرد / امروز در آستین کس نیست»، اما در زمان ما دستهائی که عنان خود را بگیرند، کم نیستند.
این جامعه ی جوان کشور، این مجموعه ی نسل باطراوتِ بر روی کار آمده ی کشور، در راهِ درست حرکت میکنند، تمرین #تقوا میکنند؛ این برای آینده ی این کشور، بلکه آینده ی امت اسلامی مژده ی بزرگی است. (9/6/1390)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
پند 247
🔹@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 تنها راه نجات از شیطان
فقط یک چیز ما را نجات می دهد و آن هم ایمان در مرحلهی بالا است. اگر پایین باشد، رفیق شیطانیم. اگر در اثر ادامهی ترک #گناه، ایمان بالا رفت، دیگر زورش به ما نمی رسد؛ اما بقیه تحت سیطرهی شیطان معلون هستند.
خود شیطان اعلام کرده است: «فَبِعِزَّتِكَ لَاُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ»: همهی فرزندان آدم را از راه بندگی جدا می کنم مگر «إِلاَّ عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ». بنده های صد درصد را نه! نمی توانم؛ زورم نمیرسد.
کسانی که صد درصد بنده نیستند، و درصد بندگیشان پایین می آید، هر کس به اندازهی پایین بودن درصدش در قبضهی قدرتِ منِ شیطان است.
لذا می بینیم جامعه سال به سال به آن طرفی که شیطان می خواهد می رود نه به طرفی که خدا می خواهد. بنابراین باید حواسمان جمع باشد.
تا خدا حرفی زد و فرمود: «این کار را بکن!» شیطان در کنارش سبز است و ما را دعوت می کند که عمل نکنیم. تا خدا فرمود: «آن کار را انجام نده!» شیطان در کنارش سبز است و می گوید: «انجام بده!»
وقتی احساس کردیم از جایی که نمی دانیم کجاست ـ چون نمی بینیم ـ دعوت می شویم و به مخالفت فرمان خدا کشیده می شویم، باید بفهمیم که خود اوست. چه کنیم؟ باید به این دعوت ترتیب اثر ندهیم و الّا مخالفت فرمان خدا شروع می شود.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ شیطان بر چه کسانی تسلط دارد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا به شیطان فرمود: قطعاً تو بر بندگانم تسلّطى نداری مگر بر گمراهانى كه خودشان از تو #تبعیت كنند.
✍️ شرح: #تبعیت از شیطان یعنی انجام دستوراتش که همان ترک #واجبات و انجام #حرامها است. شیطان فقط بر کسانی که #واجبات را ترک می کنند و #حرامها را انجام می دهند، تسلط دارد.
📖 إنَّ عِبادي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطانٌ إِلاَّ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْغاوينَ (42 حجر)
آیه شماره 134
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه عاملی می تواند جلو فساد مسئولان را بگیرد؟
🌷 آیت الله خامنه ای:
#تقوا زرهى است كه اگر انسان آن را پوشيد، تيرهاى زهرآگين فساد و گناه در او كارگر نخواهد شد و او را از پا نخواهد انداخت. #تقوا حصنِ منيع انسان است. اينكه اين همه ما را به #تقوا توصيه كرده اند، به خاطر همين است. بسيارى از خطاها و انحرافاتى كه مشاهده مى كنيد، ريشه ى فكرى ندارد؛ نه اينكه خيال كنيد يك ايدئولوژى است كه كسى را به اين نحوه عمل كردن وادار مى كند؛ نه، ريشه ى بسيارى از اين ها در نفسانيّات خودِ انسان است. يك جا پاى انسان مى لغزد و جلوگيرى نمى كند؛ اين لغزش ادامه پيدا مى كند و انسان درصدد توجيه برمى آيد و براى خودش ايدئولوژى مى سازد. انسان گاهى مبناى فكرى درست مى كند تا خطاى خود را اصلاح كند. جلوِ خطاها و لغزشهاى خود را از همه جا بگيريم و بهتر از همه جا، اوّلِ كار است و بهتر از اوّلِ كار، پيشگيرى است. اين، روح #تقوا را در ما تقويت خواهد كرد. (17/ 09/ 1382)
پند 80
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ جهنمی ها در قیامت چه درخواستی خواهند داشت؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! مردم را از روزى كه عذاب جهنم به سراغشان مىآيد، بترسان و به آنها هشدار بده. عذابی که وقتی به سراغ آنها می آید، کسانى كه ظالمند مى گويند: پروردگارا! ما را تا مدتى كوتاه مهلت بده تا به دنیا برگردیم و دعوتت را اجابت كنيم و از پيامبرانت #تبعیت نماييم.
در پاسخ به آنان گفته می شود: آیا شما نبوديد كه پيش از اين، قسم می خورديد كه خوشی شما هرگز از بین نخواهد رفت؟! پس چه شد؟
✍️ شرح: جهنمی ها درخواست بازگشت به دنیا برای #تبعیت از پیامبران دارند. #تبعیت از پیامبران یعنی انجام دستورات #واجب و #حرام آنها. جهنمی ها در قیامت از خدا برای انجام #واجبات و ترک #محرمات، فرصت دوباره می خواهند. اما بازگشتی در کار نیست.
📖 و أَنْذِرِ النَّاسَ يَوْمَ يَأْتيهِمُ الْعَذابُ فَيَقُولُ الَّذينَ ظَلَمُوا رَبَّنا أَخِّرْنا إِلى أَجَلٍ قَريبٍ نُجِبْ دَعْوَتَكَ وَ نَتَّبِعِ الرُّسُلَ أَ وَ لَمْ تَكُونُوا أَقْسَمْتُمْ مِنْ قَبْلُ ما لَكُمْ مِنْ زَوالٍ (ابراهیم، 44)
آیه شماره 135
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ کدام مرگ بهتر از زندگی است و کدام بلا بهتر از سلامتی و کدام فقر بهتر از ثروت؟
🌹 شعيب عقرقوفى می گويد:
به امام صادق (ع) گفتم: حديثى از ابوذر نقل شده كه گفته است: سه چيز است كه مردم آنها را دوست ندارند و من دوست دارم. من مرگ، فقر و گرفتارى را دوست دارم.
امام فرمود: اين كلام به اين گونه نيست كه مردم روايت می كنند. مقصود ابوذر اين است كه من مرگ در راه اطاعت از #واجبات خدا را بيشتر از زندگى در #گناه دوست دارم. بلا همراه با اطاعت از #واجبات خدا را بيشتر از سلامتی همراه با #گناه دوست دارم و فقر همراه با اطاعت از #واجبات خدا را بيشتر از ثروت همراه با #گناه دوست دارم.
📖 عنْ شُعَيْبٍ اَلْعَقَرْقُوفِيِّ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ شَيْءٌ يُرْوَى عَنْ أَبِي ذَرٍّ رَضِيَ اَللَّهُ عَنْهُ أَنَّهُ كَانَ يَقُولُ ثَلاَثٌ يُبْغِضُهَا اَلنَّاسُ وَ أَنَا أُحِبُّهَا أُحِبُّ اَلْمَوْتَ وَ أُحِبُّ اَلْفَقْرَ وَ أُحِبُّ اَلْبَلاَءَ فَقَالَ إِنَّ هَذَا لَيْسَ عَلَى مَا يَرْوُونَ إِنَّمَا عَنَى اَلْمَوْتُ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنَ اَلْحَيَاةِ فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ وَ اَلْبَلاَءُ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنَ اَلصِّحَّةِ فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ وَ اَلْفَقْرُ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنَ اَلْغِنَى فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ .
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲۲۲
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen