✅ توصیه حضرت ابراهیم (ع) به پدرش چه بود؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
ابراهیم به پدرش گفت: پدر جان! #عبد شیطان نباش و از دستورات او #اطاعت نکن! چون شیطان از خدای مهربان نافرمانی کرده و می کند.
✍️ شرح: #عبد شیطان بودن و #اطاعت از او یعنی انجام #حرامها و ترک #واجبات
📖 يا أَبَتِ لا تَعْبُدِ الشَّيْطانَ إِنَّ الشَّيْطانَ كانَ لِلرَّحْمنِ عَصِيًّا (مریم ، 44)
آیه شماره ۲۲۵
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌷 #تقوا را از کجا باید شروع کرد؟
✅ امام خامنه ای:
روايت دارد كه امير المؤمنين (عليه الصّلاة و السّلام) در بازار راه مى رفت؛ به خياطها كه مى رسيد، مى گفت: خياطها! از خدا بترسيد، درزها را نزديك هم بزنيد، كوكها را كوچك بزنيد و نخها را محكم انتخاب بكنيد. حالا خياطى مگر چقدر اهميت دارد؟ گيرم كه درز اين لباس، مثلًا بعد از چند ماه باز شد؛ دوباره چرخ مى كنيم. اين، يك نمونه است. از اينجا شروع كنيد و تا خياطت لباس انقلاب بر پيكر اين ملت برويد. اين كار، چقدر دقت و #تقوا لازم دارد و چقدر امام، بزرگ و #باتقوا بود. (29/ 06/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
پند 18
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 19):
✅ ای ابوذر! محبوبترین شما نزد خدا کسی است که بیشتر به یاد خدا باشد و محترم ترین شما نزد خدا کسی است که #باتقواتر باشد و نجات یافته ترین شما از عذاب خدا کسی است که در دنیا از {معصیت} خدا بیشتر بترسد.
✍️ شرح: #یاد خدا یعنی هر گاه عمل #واجب یا #گناهی پیش آمد، به یاد دستور خدا بیفتیم و #واجب را انجام دهیم و #گناه را ترک کنیم. این ذکر عملی است.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ أَحَبَّكُمْ إِلَى اَللَّهِ جَلَّ ثَنَاؤُهُ أَكْثَرُكُمْ ذِكْراً لَهُ وَ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَتْقَاكُمْ لَهُ وَ أَنْجَاكُمْ مِنْ عَذَابِ اَللَّهِ أَشَدُّكُمْ لَهُ خَوْفاً
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (215)
🌷 علی (ع) و اهل قبور
حضـرت علی (ع) از جنـگ صـفین بر می گشت. وقـتی به نزدیکی کوفه رسـید کنـار قبرسـتانی که بیرون دروازه قرار داشت، رو به سوي قبرها کرد و خطاب به مردگان فرمود:
اي ساکنـان خـانه هـاي وحشـتناك و مکانهـاي خـاکی و قبرهـاي تاریک! ای خاك نشـینان! اي غریبها! اي تنهاها! اي وحشـت زدگان! شما در این مسیر از ما پیشی گرفتید و ما نیز به شما ملحق خواهیم شد. اگر از اخبار این دنیا بپرسـید، به شـما می گویم خانه هایتان را دیگران ساکن شده انـد و همسـرانتان به نکاح دیگران درآمـده انـد و اموالتان تقسیم شده است. اینها خبرهایی است که نزد ماست. اما از شما چه خبر؟
آنگاه امام (ع) رو به یارانش کرد و فرمود:
اگر به آنها اجازه گفتن داده شود، حتماً به شما خبر می دهند که «فَإنّ خَیرَ الزّادِ التَّقوَی: بهترین توشه براي سفر آخرت، #تقوا است.»
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 99
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (1)
س: خداوند متعال حضرت آدم (ع) را در کجا خلق کرد؟
ج: در عالم طین؛ جنّتی در عالم طین. عالم طین کجاست؟
س: آیا منظور شما همین کرهی خاکی است؟
ج: بله؛ طین در کجا گیر میآید؟ آنجاست دیگر. باغی بود در یک بلندی؛ باغی از باغهای هندوستان که به آن سرندیل میگفتند. این برنامه در آنجا انجام گرفت. آدم (ع) از آنجا پایین آمد؛ چون خدا آدم (ع) را از تراب خلق کرد. تراب است دیگر. تراب کجاست؟ تراب همین جاست. باغش هم همین جاست. زندگیاش هم همین جاست.
س: آیا اين درست است كه خدا آدم (ع) را از خاك و حوا را از آدم (ع) آفريد؟
ج: خير؛ حوا را هم از همان مادهی اوليهي خلقت آدم (ع) خلق كرد. اگر يكی از دندههای آدم (ع) را ميگرفتند، یکی از دندههایش كم بود؛ اما كم نيست. دندهی آدم (ع) تكميل است.
س: آیا همهی انسانها از نسل آدم (ع) و حوّا هستند؟
ج: همه بله.
س: خداوند فرموده است: «يَا أيُّها النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّكُمُ الَّذِى خَلَقَكمُ مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنها زَوْجَهَا وَ بَثَّ مِنهُمَا رِجَالًا كَثِيرًا وَ نِسَاءً»؛ چه نيازي بود كه خداوند بفرمايد: «وَ خَلَقَ مِنها زَوْجَهَا» در حالي كه در...؟
ج: چه ميگفت بهتر بود؟ چه ميگفت؟ آیا ميگفت: «خلق از ميمون زوجَها»؟ آیا این بهتر بود؟ نميشود. از ميمون که انسان در نميآید. از همان انسان بايد زوج و زوجه درست شود. مذكّر و مؤنّث از همان انسان است؛ لذا کسانی كه ميگویند در ازدواج اول، جنّها آمدند، جوابشان این است که از جنّ و انسان كه نميشود انسان متولد شود! يا میگویند: «مَلَك آمد.» انسان که با ملك نميتواند.
بنابراين انسان بايد از انسان يعني از نفس انساني. خدا از همان انسانيتي كه انسان را خلق كرده بود، زنش را هم انسان خلق كرد كه هر دو از يك «نَفْس وَاحِدة» يعني انسانيت آفريده شدند؛ و الّا انسان و جنّ که نميتوانند با هم توليد مثل كنند؛ يا انسان و فرشته كه بعضي ميگويند، نميشود. بايد از جنس خودش باشد. ميشود انسانيّت واحده.
س: آیا در جملهی «خَلَقَكمُ مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَة» همهی انسانها را مد نظر داشته است؟ چه زن و چه مرد، چه آدم (ع) و چه همسرش؟
ج: بله؛ وقتي خدا آدم (ع) و حوا را خلق كرد، هر دو را از انسان خلق كرد و ساير انسانها را از اين دو خلق كرد. «وَ بَثَّ مِنهُمَا رِجَالًا كَثِيرًا وَ نِسَاءً». همه شدند از نفس واحده؛ نه اینکه يكي انسان و يكي ميمون یا يكي انسان و يكي درازگوش. اين طور نميشد.
س: آیا خواهر و برادرها (فرزندان آدم و حوا) با هم ازدواج کردند؟
ج: چه مانعی دارد؟ وقتی خدا حکم صادر نکند که ازدواج با خواهر حرام است، حلال میشود. در آن زمان هنوز این حکم نبود. این حکم در زمان اسلام آمده است. در آن زمان هیچ چیز نبود. دین نبود و همه چیز آزاد بود. برای حل مشکل از این راه استفاده کردند و بعد که مشکل حل شد، گفتند: «دیگر، نه!»
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت، فصل اول
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ گنهکاران در قیامت وقتی جهنم را می بینند، چه درخواستی می کنند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! کاش می دیدی زمانى كه مجرمانِ منكر قيامت، در قیامت نزد پروردگارشان سرهايشان را به زير افكنده اند و عاجزانه مى گويند: پروردگارا! آنچه را در دنیا وعده داده بودى، الان دیديم و شنیديم. پس ما را به دنيا برگردان تا عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) انجام دهيم. ما الان به وعده هایت یقین داریم.
📖 و لَوْ تَرى إِذِ الْمُجْرِمُونَ ناكِسُوا رُؤُسِهِمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ رَبَّنا أَبْصَرْنا وَ سَمِعْنا فَارْجِعْنا نَعْمَلْ صالِحاً إِنَّا مُوقِنُونَ (سجده، 12)
آیه شماره 200
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چگونه به تمام مقاصد خود برسیم؟
🌺امام خامنه ای:
در همه ى امور زندگى بايد فكر كرد و با هدايت عقل حركت نمود؛ مگر در آنجايى كه شارع مقدس به شما مى گويد اين كار را بكن، بايد كرد. ميدان، ميدان #تعبد است و هيچ عامل ديگرى از جمله عقل انسانى در آنجا كارايى ندارد. اگر ما اين نكته را متوجه باشيم و #تقوا و پرهيزگارى و حركت برطبق رضاى الهى را هدف قرار بدهيم، تمام مقاصد برآورده خواهد شد. (29/ 06/ 1369)
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 19
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 20):
✅ ای ابوذر! هر کس از دستورات واجب و حرام خدا #اطاعت کند، قطعاً اهل ذکر خداست؛ هر چند نماز مستحبی و روزه مستحبی و تلاوت قرآنش کم باشد.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ مَنْ أَطَاعَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَقَدْ ذَكَرَ اَللَّهَ وَ إِنْ قَلَّتْ صَلاَتُهُ وَ صِيَامُهُ وَ تِلاَوَتُهُ لِلْقُرْآنِ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (2)
س: منظور از «أحْسَنِ تَقْويمٍ» در آیه «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ في أحْسَنِ تَقْويمٍ» چیست؟
ج: خدا انسان را به بهترین قیافه خلق کرد. چشم دارد؛ گوش دارد؛ دست دارد؛ پا دارد؛ سرش بالاست؛ پایش پایین است. خدا همه ی اعضاء و جوارحش را آن طور که باید در زندگی مورد استفاده قرار گیرد، قرار داده است؛ مثلاً چشم را در کف پا قرار نداده است. اگر قرار می داد، چطور می شد؟ چشم را آن بالا گذاشته که دیده بان باشد و بر جلو مسلّط باشد. او می بیند و پا جلو می رود و انسان را به آن طرف منتقل می کند.
تمام این ها طوری است که در زندگی مورد نیاز و استفاده ی ماست. این «اَحسنِ تَقویم» است. قوام و ایستایی اش طوری است که در زندگی می شود کاملاً از آن استفاده کرد.
س: آیا این یعنی این شکل، مثلاً کامل ترین بود که خدا خلق کرد؟
ج: بله؛ بهتر از این نمی شد. انسان باشد و شکم داشته باشد و شهوت داشته باشد و همه ی این چیزها را داشته باشد. بهتر از این نمی شود.
س: آیا مي شود گفت این تكامل دالّ برآخرين بودن انسان است؟
ج: اين انسان، ديگر آخرين است؛ بله. انسان هاي قبلي وحشي بودند. خدا به اين انسان عقل و فكر داد. اين آخرين است. حدود هشت ـ نه هزار سال است که ادامه دارند. وقتی نسل اين ها منقرض شد، ديگر دنيا تمام مي شود.
س: آیا خداوند می توانست در قالب انسان، فردی کامل تر از نبی اکرم (ص) را خلق کند؟
ج: شما این حرف را آنجا هم می زدی. می گفتی: «آیا خدا می توانست در لباس غیر این، این کار را بکند؟» هر جا بروی، می شود این سؤال را تکرار کرد. سؤال غلط است. بالاخره باید یکی را درست کند یا نه؟ این همان است. می گوید: «او»؛ اما باز هم این سؤال را آنجا می آوریم و می گوییم: «آیا غیر از این می شد؟» کرده است دیگر.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت، فصل اول
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (216)
🌷 نمونه ای از اسلام سکولار
(اسلام سکولار یعنی دینداری فقط در امور فردی نه سیاسی)
پسر ابو نعم می گوید:
من نزد عبد الله پسر عمر بودم که مردي آمد و از او درباره نجاست خون پشه سؤال کرد.
پسر عمر از او پرسید: اهل کجایی؟
مرد گفت: اهل کوفه
پسر عمر به اطرافیان گفت: این مرد را ببینیـد که از من درباره خون پشه می پرسد و حال آنکه همینها خون فرزند رسول خدا، حسین را بر زمین ریخته اند! در حالی که من خودم از پیامبر گرامی شـنیدم که فرمود: حسن و حسین، دسته گلهای من از این دنیا هستند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص126
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که خدا گناهان ما را بیامرزد و بهشتی شویم؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هر کس فرماندهی خدا را بپذیرد و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) شود، خدا گناهانش را می آمرزد و او را وارد باغ بهشتی می کند که از زیر درختانش نهرها جاری است و تا ابد در آن خواهد بود. این است خوشبختی بزرگ.
📖 و مَنْ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ وَ يَعْمَلْ صالِحاً يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئاتِهِ وَ يُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها أَبَداً ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظيمُ (9 تغابن)
آیه شماره 201
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 21):
✅ ای ابوذر! ملاک دینداری، #ورع است و رأس دینداری، #اطاعت. ای ابوذر! اهل #ورع باش تا عابدترین مردم باشی. بهترین دینداری شما #ورع است.
✍️ شرح: #ورع یعنی دوری از گناه
📖 يا أَبَا ذَرٍّ مِلاَكُ اَلدِّينِ اَلْوَرَعُ وَ رَأْسُهُ اَلطَّاعَةُ يَا أَبَا ذَرٍّ كُنْ وَرِعاً تَكُنْ أَعْبَدَ اَلنَّاسِ وَ خَيْرُ دِينِكُمُ اَلْوَرَعُ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen