✅ چه کنیم که عزیز شویم؟
🌹 امام حسن عسکری (ع):
هیچ عزیزی حق را ترک نکرد مگر اینکه ذلیل شد، و هیچ ذلیلی به حق عمل نکرد، مگر اینکه عزیز شد.
✍️ شرح: منظور از حق، دستورات واجب و حرام خداست که رعایتش باعث عزت ذلیلها می شود و ترکش باعث ذلت عزیزها می شود.
📖 ما تَرَکَ الْحَقَّ عَزیزٌ إلاّ ذَلَّ، وَلا أخَذَ بِهِ ذَلیلٌ إلاّ عَزَّ.
📚 «تحف العقول، ص ۴۸۹»
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که مایه زینت اهل بیت باشیم نه مایه آبروریزی برای آنها؟
🌹 جواب امام عسکری (ع):
اهل #تقوا شوید و زینت باشید نه مایه شرم.
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام واجبات و ترک گناهان. راه زینت اهل بیت شدن، ترک #گناه است. اما ارتکاب #گناه باعث می شود، مایه شرم آنها شویم.
📖 اتَّقُوا اَللَّهَ وَ كُونُوا زَيْناً وَ لاَ تَكُونُوا شَيْناً
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۴۸۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 تنها نسخه نجات
خدا می فرماید: «اگر مرا قبول داری، باید به حرفم گوش بدهی. من دو حرف دارم: انجام #واجبات و ترک #محرمات. بقیه ی کارها آزاد! باید این دو را از نفس امّاره بگیری و اجازه ندهی که #واجب را ترک کند و #حرام را مرتکب شود. این را به زنجیر ببند؛ اما مکروهات و مستحبات آزاد است.»
خدا گفته: «حق نداری نظم این دو را به هم بزنی. باید شروع کنی به تمرین. ایمان به خدا از دل مادر با انسان نمی آید. اکتسابی است. طبق دستور خدا باید #تقوا را تمرین کنیم تا به جایی برسیم که هر روز و شب که می گذرد، حتی یک گناه هم نکنیم. این هدف ما در #تقواست. #واجب و حرام؛ چیزهای دیگر، نه. خدا چیزهای دیگر را الزام نکرده و گفته: «اگر مکروه را مرتکب شدی، اشکالی ندارد. مستحب را هم اگر ترک کردی، جهنم ندارد؛ اما آنچه جهنم دارد، ترک #واجب و انجام #حرام است.
این دو را باید تحویل خدا بدهیم. نفس امّاره هم هر روز جلو ما را می گیرد و ما را به گناه و به زیر پا گذاشتن فرمان خدا دعوت می کند. این ما هستیم که باید محکم حواسمان جمع باشد. اگر شل بگیریم، ما را به زمین زده است. به هیچ وجه نمی شود به این نفس امّاره رحم کرد. آنچه انسان ها را به اعدام، به زندان، به آبروریزی و به بیماری وادار می کند، همین نفس امّاره است؛ حتی اگر انسان به حرفش گوش بدهد، انسان را به کشتن هم می دهد.
بنابراین #واجب شرعی است که #تقوا را شروع کنیم. #تقوا #واجب عینی است؛ #واجب کفائی نیست. این درسی که ما می خوانیم، نوعاً #واجب کفایی است. #واجب عینی نیست. «من به الکفایه» بحمد الله زیاد است. اما #تقوا برای فرد فرد مسلمانان است. هر فردی باسواد یا بی سواد، موظف است که #واجب را انجام دهد و #حرام را ترک کند.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خدا در قرآن به یهودیان زمان حضرت محمد (ص) چه دستوراتی داده؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای یهودیان بنی اسرائیل! #اوّلاً به یاد داشته باشید نعمت تشریع و قوانین واجب و حرامم را که از طریق پیامبران قبلی به شما دادهام و به عهد عاقلانه و فطریِ بندگی و اطاعت از من وفادار بمانید تا من نیز به عهدم با شما پایبند باشم؛
#ثانیاً فقط از من حساب ببرید و فقط از نافرمانی از دستورات واجب و حرامِ من بترسید! *
#ثالثاً اطاعت از دستورات این قرآن را که تازه فرستادهام و نشانههایش منطبق با کتاب خودتان است، بپذیرید! مبادا سردمدارِ منکران قرآن باشید و مبادا آیات قرآن را به قیمت ناچیز مادی به حراج بگذارید! پس فقط از مخالفت با دستورات واجب و حرامِ من بپرهیزید، نه مخالفت با دیگران! *
#رابعاً مبادا حقیقت را که آیات و دستوراتِ همین قرآن است، با بافتههای باطلِ خودتان مخلوط کنید و مبادا این حق را آگاهانه از بقیه یهودیان پنهان کنید! *
#خامساً نماز را بر پا کنید و زکات بدهید! در نماز جماعت مسلمانان نیز شرکت کنید و همراه با آنان در مقابل خدا رکوع کنید! *
چرا با آنکه کتاب خدا را می خوانید و دستورات آن را می دانید، فقط دیگران را به انجام دستورات خدا امر می کنید و عملِ خودتان به آن را فراموش می کنید؟ چرا عقلتان را به کار نمی گیرید؟ *
#سادساً برای وفادار ماندن به عهد بندگی با من، از تحمّل سختی انجام واجبات و ترک گناهان کمک بگیرید و همچنین از نماز. البته این کار، جز برای کسانی که در مقابل خدا خاشع و گوشبهفرمانند، سخت است. *
همان کسانی که به ملاقات با مولایشان در دادگاه قیامت و اینکه برای حسابرسی فقط به او ارجاع داده می شوند، یقین دارند.
📖 يا بَني إِسْرائيلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَ أَوْفُوا بِعَهْدي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَ إِيَّايَ فَارْهَبُونِ (40) وَ آمِنُوا بِما أَنْزَلْتُ مُصَدِّقاً لِما مَعَكُمْ وَ لا تَكُونُوا أَوَّلَ كافِرٍ بِهِ وَ لا تَشْتَرُوا بِآياتي ثَمَناً قَليلاً وَ إِيَّايَ فَاتَّقُونِ (41) وَ لا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْباطِلِ وَ تَكْتُمُوا الْحَقَّ وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ (42) وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ وَ ارْكَعُوا مَعَ الرَّاكِعينَ (43) أَ تَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَ تَنْسَوْنَ أَنْفُسَكُمْ وَ أَنْتُمْ تَتْلُونَ الْكِتابَ أَ فَلا تَعْقِلُونَ (44) وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ وَ إِنَّها لَكَبيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخاشِعينَ (45) الَّذينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلاقُوا رَبِّهِمْ وَ أَنَّهُمْ إِلَيْهِ راجِعُونَ (بقره، 40 تا 46)
آیه شماره 323
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (163)
🌷 استاد سخن
عامر شعبی از دانشمندان عصر امام علی (ع) است. او می گوید: امیر مومنان علی (ع) نه جمله بدون درنگ و ناگهانی بیان فرمود که چشـمان بلاغت را شـکافت و گوهرهاي حکمت را به رشـته نظم کشـید که هرگز سخنوران جهان، قادر به اداي همانند آن کلمات نیستند:
🔹سه جمله در نیایش با آفریدگار بی نیاز.
🔹 سه جمله در حکمت و روش خردمندان.
🔹 سه جمله در آداب و معاشرت با هم نوعان.
🔻 اما جمله هایی که درباره نیایش است:
1️⃣ خدایا در عزت و بزرگواري ام همین بس که #عبد تو باشم.
2️⃣ در افتخار من همین بس که #اربابم تو باشی.
3️⃣ خدایا تو چنانی که من دوست دارم. مرا چنان کن که تو دوست داری.
🔻 و اما سخنانی که درباره حکمت است:
1️⃣ ارزش هر انسان به اعمال خوبی است که انجام می دهد.
2️⃣ هلاك نمی شود کسی که ارزش خویش را بداند.
3️⃣ انسان در زیر زبانش پنهان است.
🔻 و اما آن سه جمله که درباره ادب است:
1️⃣ احسان کن به هر کس که می خواهی! امیرش می شوی.
2️⃣ محتاج هر کس می خواهی باش! اسیرش می شوی.
3️⃣ از هر کس می خواهی، بی نیاز باش! نظیرش می شوی.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 63
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تفاوت #تقوای فردی، اجتماعی و سیاسی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
یک #تقوای فردی داریم که من و شما خودمان از #گناه پرهیز کنیم، خودمان را حفظ کنیم؛ قُوا اَنفُسَکُم وَ اَهلیکُم نارًا وَقودُهَا النّاسُ وَ الحِجارَة؛ خودمان را از آتش دوزخ الهی، از آتش غضب الهی دور کنیم؛ این #تقوای فردی است.
#تقوای اجتماعی -#تقوای اسلامی مربوط به اجتماع- این است که در راه تحقّق این چیزهایی که اسلام از ما مطالبه کرده است، تلاش کنیم. ... باید دنبال عدالت اجتماعی بود، دنبال حمایت از محرومین بود، دنبال حمایت از مظلوم بود، با ظالم و مستکبر باید مقابله کرد، زیر بار او نرفت، اینها همه مطالبات اسلامی است، اسلام اینها را از ما خواسته است؛ این جور نیست که فقط یک محاسبه ی عقلائی و انسانی باشد؛ #تکلیف دینی است.
هرکسی این چیزها را از اسلام جدا کند، اسلام را نشناخته است؛ هرکسی حوزه ی معرفتی اسلام را و حوزه ی عملی اسلام را از محیط زندگی اجتماعی مردم و سیاسی مردم دور کند، بلاشک اسلام را نشناخته است. قرآن به ما می گوید: اُعبُدُوا اللهَ وَ اجتَنِبُوا الطّاغوت؛(۱۴) #عبودیّت خدا -یعنی #تسلیم در مقابل خدا بودن- و اجتناب از طاغوت.
... اینکه ما خودمان را و مردممان را و جوانانمان را و مسئولینمان را به احساس مسئولیّت در مقابل این حرفها فرا می خوانیم، فقط یک توصیه ی عقلائی نیست، یک توصیه ی سیاسی نیست؛ این یک خواست دینی است؛ رعایت آن، #تقوای دینی است. این #تقوای دینی است؛ #تقوای سیاسی هم در داخل همین مندرج است؛ اگر چنانچه این #تقوای دینی تحقّق پیدا کرد، #تقوای سیاسی هم همراه همین است. #تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاه هایی که دشمن می تواند از آن استفاده کند، پرهیز بکند. (14/3/1395)
✍️ شرح: #تقوا #عبودیت و #تسلیم خدا شدن یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 225
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✍️ نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش چهارم)
📩 اى شیعیان که مورد رحمت خدا و برتر از ديگرانید! روز به روز و ساعت به ساعت مواظب حقوق خدا (که همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است،) باشید! زيرا هر كس با انجام #واجبات و ترک #حرامها در پرداخت حقوق خدا شتاب كند، خدا در شتاب به چند برابر كردن خيرات برای او در دنيا و آخرت تواناتر است.
و هر كس ادای حقوق #واجب و #حرام خدا را به تأخير اندازد، خدا از او تواناتر است كه روزىِ او را به تأخير اندازد. و خدا روزیِ هر كس را حبس کند، خود او نمی تواند به خودش روزى بدهد؛ پس با انجام #واجبات و ترک #حرامها حق خدا را در مقابل آنچه روزى شما كرده، بپردازيد تا خدا باقيماندۀ روزی شما را بر شما گوارا سازد و به وعده ای كه داده كه آن را چند برابر كند، وفا كند. چند برابری كه مقدار و حقيقت افزایشش را كسى جز پروردگار جهانيان نمی داند.
📖 و إِيَّاكُمْ أَيَّتُهَا اَلْعِصَابَةُ اَلْمَرْحُومَةُ اَلْمُفَضَّلَةُ عَلَى مَنْ سِوَاهَا وَ حَبْسَ حُقُوقِ اَللَّهِ قِبَلَكُمْ يَوْماً بَعْدَ يَوْمٍ وَ سَاعَةً بَعْدَ سَاعَةٍ فَإِنَّهُ مَنْ عَجَّلَ حُقُوقَ اَللَّهِ قِبَلَهُ كَانَ اَللَّهُ أَقْدَرَ عَلَى اَلتَّعْجِيلِ لَهُ إِلَى مُضَاعَفَةِ اَلْخَيْرِ فِي اَلْعَاجِلِ وَ اَلْآجِلِ وَ إِنَّهُ مَنْ أَخَّرَ حُقُوقَ اَللَّهِ قِبَلَهُ كَانَ اَللَّهُ أَقْدَرَ عَلَى تَأْخِيرِ رِزْقِهِ وَ مَنْ حَبَسَ اَللَّهُ رِزْقَهُ لَمْ يَقْدِرْ أَنْ يَرْزُقَ نَفْسَهُ فَأَدُّوا إِلَى اَللَّهِ حَقَّ مَا رَزَقَكُمْ يُطَيِّبِ اَللَّهُ لَكُمْ بَقِيَّتَهُ وَ يُنْجِزْ لَكُمْ مَا وَعَدَكُمْ مِنْ مُضَاعَفَتِهِ لَكُمُ اَلْأَضْعَافَ اَلْكَثِيرَةَ اَلَّتِي لاَ يَعْلَمُ عَدَدَهَا وَ لاَ كُنْهَ فَضْلِهَا إِلاَّ اَللَّهُ رَبُّ اَلْعَالَمِينَ.
📚 منبع: الکافی، ج 8 ص 2
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ منافقان را بشناسیم (9)
🌹 سخن خدا در قرآن:
حکایت این منافقان که ادّعای #اصلاحات می کنند، حکایت کسی است که در شب تاریکِ بیابان، آتشی روشن کرده تا اطرافیانش راه را پیدا کنند. اما همین که نور آتش، اطراف آنها را کمی روشن می کند، خدا روشناییشان را خاموش کرده و در تاریکیهای بیابانی که چشم، چشم را نمی بیند، رهایشان می کند؛ *
آن هم در حالی که آنها هنگام جستجوی مسیر، هم کرند، هم لالند و هم کور. بنابراین طبیعی است که به راه راستِ بندگی برنمی گردند.
📖 مثَلُهُمْ كَمَثَلِ الَّذِي اسْتَوْقَدَ ناراً فَلَمَّا أَضاءَتْ ما حَوْلَهُ ذَهَبَ اللَّهُ بِنُورِهِمْ وَ تَرَكَهُمْ في ظُلُماتٍ لا يُبْصِرُونَ * صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لا يَرْجِعُونَ (بقره، 17 و 18)
آیه شماره 85
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
10- Sahifeh.mp3
3.91M
🌷 شراب بهشتی
📖 صحیفه سجادیه صوتی
🤲 دعای دهم
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔸 www.sharabebeheshti.ir🔸02136602125
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 تنها راه رشد ایمان
خواندن رساله یکی از #واجبات جدّی است که خیلی ها از آن غافلند و خیال می کنند #واجب نیست. هر روز انسان چهار ـ پنج صفحه رساله بخواند تا #واجب و #حرام را یاد بگیرد تا وقتی #واجب پیش آمد، انجام دهد و وقتی #حرام پیش آمد، ترک کند. اسم این، #تقواست.
به تدریج که انسان در #تقوا پیش می رود، ایمان بالا می رود. ایمان که بالا رفت، وجود و هستی کمالات خدای متعال را بیشتر باور می کند. این باورِ بیشتر باعث می شود که بیشتر حرف او را تصدیق کند و بگوید: «حرف هایی که خدا در قرآن کریم زده، همه به نفع انسان ها است و نفس امّاره و شیاطین و انسان هایی که شیطان صفت هستند، ما را به گمراهی و بدبختی دعوت می کنند و می خواهند عمر ما را تلف و فاسد کنند. حرف خدا برای ما خیر است و به نفع ماست.»
لذا با جدیت بیشتر به حرف خدا گوش می دهد و دیگر عمر خود را در راه اضافه از کسب دنیا خرج نمی کند. اصل هشت ساعت کار هم جزء عبادات است. هشت ساعت کار نانوایی، آهنگری، نجاری و هر کار مشروع که انسان موظّف است انجام دهد، عبادت است؛ عبادت است.
بنابراین اگر بخواهیم به حرف خدا گوش دهیم، باور این مسائلی که خدا زیاد در قرآن کریم گفته، الان مقدور نیست. نفس باور نمی کند. راهش ادامه ی #تقواست. اگر خدا توفیق داد و #تقوا را شروع کردیم و ادامه دادیم، آرام آرام ایمان بالا می رود. ایمان که بالا رفت، اولین اثرش این است که باور می کند خدا هست و بعد اینکه حرفی که خدا گفته، درست است و حرفِ اسیرهای شکم و شهوت درست نیست. آخر این حرف ها معلوم نیست چه می شود.
آن وقت این حرف خدا را گفته: «وَ اعلَموا أنّما الحَیاةُ الدّنیا لَعِبٌ وَ لَهوٌ» باور می کند. خدا گفته: «وَ اعلَموا» یعنی به یقین بدانید و این را باور کنید؛ ولی نفس امّاره این حرف ها سرش نمی¬شود و باور نمی¬کند و می گوید: «پول! همه چیز از دل پول درمی آید. هر چه بخواهی، آنجا هست؛ برو آنجا!» نفس امّاره به حرف خدا گوش نمی دهد.
اگر #تقوا را شروع کردیم و ادامه دادیم، ایمان به خدا و حرف های خدا بیشتر می شود. آن وقت انسان به حرف های خدا عمل می کند و بعد می فهمد و مطالعه می کند که مردم کجا هستند و به کجا دارند می روند؟ در چه راهی هستند و با هم چه می کنند؟ می فهمد که حرف خدا راست است و همه ی این ها دارند بازی می کنند. سرگرم این مسائل شده اند که موجب تفاخر و سایر چیزهایی است که همه ی آن ها از بین می رود.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ در قرآن، هشدارهای جدّی خدا به یهودیان چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
یهودیان! بپذیرید اطاعت از دستوراتی را که در قرآن نازل کردهایم و اتّفاقاً منطبق با کتاب خودتان است. بپذیرید قبل از آنکه جانها را بگیریم و چهرهها را در خاک، محو کنیم و آن را به همان خاکی که بوده، برگردانیم یا در همین دنیا همانطور که یهودیانِ اصحاب سبت را #لعنت کرده و میمونشان کردیم، یهودیانِ کنونی را هم #لعنت کنیم. هشدار می دهیم که این فرمان تکوینی حتماً عملی می شود؛ *
پس قبل از مرگتان اطاعت از کتاب خدا را بپذیرید و اطاعت از غیر خدا را ترک کنید؛ چون پس از مرگتان، خدا شرک مشرکان را دیگر نمی آمرزد و کمتر از این گناه را هم فقط از هر کس که خودش بخواهد، می بخشد. هر کس برای خدا شریکی در اطاعت قائل شود، تهمت بزرگی به خدا زده و گناه عظیمی مرتکب شده.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ آمِنُوا بِما نَزَّلْنا مُصَدِّقاً لِما مَعَكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَطْمِسَ وُجُوهاً فَنَرُدَّها عَلى أَدْبارِها أَوْ نَلْعَنَهُمْ كَما لَعَنَّا أَصْحابَ السَّبْتِ وَ كانَ أَمْرُ اللَّهِ مَفْعُولاً * إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرى إِثْماً عَظيماً (نساء، 47 و 48)
آیه شماره 323
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (165)
🌷 اثر #اطاعت از خدا
در زمان حکومت منصور دوانیقی من (ابوحازم) و ابراهیم پسر ادهم وارد کوفه شدیم. امام صادق (ع) نیز از مدینه به کوفه آمده بود. وقتی که ایشان خواست از کوفه به مدینه بازگردد، علماي کوفه ایشان را بدرقه کردند.
سفیان ثوري و ابراهیم پسر ادهم از جمله بدرقه کنندگان بودند و بدرقه کنندگان کمی از امام جلوتر رفته بودند. ناگهان در بین راه با شیر درنده اي برخورد نمودند. ابراهیم بن ادهم گفت: بایستید تا امام صادق (ع) بیاید و ببینیم با این شیر چه رفتاري می کند.
هنگامی که امام (ع) رسید، جریان شیر را به ایشان گفتند. امام نزدیک شیر رفته و گوش شیر را گرفت و از راه کنار زد. آن گاه فرمود: اگر مردم از فرمان خدا #اطاعت کنند، می توانند بارهاي خود را با این شیرها حمل کنند.
🌷 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 105
✍️ نکته: #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen