✅ اگر گناه بد است، پس چرا فلانی گناه می کند؟
📣 امام خامنه ای:
#گناه، از هركسى كه صادر بشود، نبايد گفت چون اين شخص انجام مى دهد، پس اشكالى ندارد، يا لابد اشكالى ندارد. نه، #گناه را بايستى شناخت و #گناهكار را به وسيله ى گناه بايد شناخت. هركسى #گناه را انجام داد، #گناهكار است؛ هركه مى خواهد باشد.
اين تصور غلط است كه ما بگوييم: «چون فلانى اين كار را مى كند، لا بد اشكالى ندارد كه مى كند؛ اگر اشكال داشت، كه نمى كرد.»
البته حمل بر صحت، ايرادى ندارد؛ بلكه خوب و مستحسن است. در كار همه ى مؤمنين، انسان بايد حمل بر صحت بكند. تا آنجايى كه ممكن است، نبايد حمل بر فساد كرد؛ اما وقتى يك عملِ #خلافِ بيّن و واضح از كسى سر زد، هيچ تفاوت نمى كند كه اين كس، چه كسى باشد. هركسى باشد، #گناه، #گناه است؛ بلكه وقتى افراد ممتاز #گناه را انجام بدهند، جرم #گناه در آن افراد، بيشتر هم خواهد بود. (18/ 01/ 1369)
پند 178
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
💠 بیانات آیت الله خوشوقت
❇️ مراقبه بعد از ماه مبارک رمضان؟
🌺 روزه ی ماه رمضان و عبادت هایی که در این ماه انجام می گیرد، آثار مثبت زیادی دارد؛ چه مادی و چه معنوی؛ اما بعد از ماه رمضان دیگر اینها پا در هوا هستند. ما موظّفیم این آثار را حفظ کنیم.
یک ماه زحمت کشیدهایم، روزه گرفتهایم، نماز خواندهایم، #گناه نکردهایم و ترک #گناه برای ما حالت عادی پیدا کرده است. این را باید حفظ کنیم.
اگر از آن آزادی استفاده کردیم و اوضاع را به هم ریختیم، تمام آن نتایج مثبت از بین رفته است. آن وقت دوباره باید صبر کنیم تا ماه رمضان بیاید و روزه بگیریم، نماز بخوانیم و ترک #گناه کنیم.
گذشته ها دیگر تمام شد. حالا باید مواظب باشیم که آن نتایج از بین نرود. چه کنیم؟ اگر به حالت قبل از ماه رمضان برگردیم، همه از بین میرود. حالت قبل از ماه رمضان حالتی بود که روزه نبودیم، عبادت زیادی نمیکردیم، ترک #گناه نمیکردیم؛ لذا باید چه کنیم؟ باید برای نگه داشت آنها و انجام وظیفه ی فعلی، #گناه نکنیم. اگر #گناه کردیم، همه از بین میرود و چیزی هم بدهکار میشویم.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام صادق (ع) به عبدالله بن جُندَب (شماره 10)
🔸 چرا قناعت؟
✅ به آنچه خداوند قسمتت کرده، بساز و قناعت كن و فقط به آنچه نزد توست، نگاه کن و آرزوى چيزهاى دست نيافتنى نكن. زيرا هر كس قناعت کند، سير می شود و هر كس قانع نباشد، سيرى پذير نيست. بهره ات را از آخرت خويش بردار. نه در هنگام ثروتمندی، سرمست شو و نه در هنگام فقر، بی تابی کن.
📖 و اِقْنَعْ بِمَا قَسَمَهُ اَللَّهُ لَكَ وَ لاَ تَنْظُرْ إِلاَّ إِلَى مَا عِنْدَكَ وَ لاَ تَتَمَنَّ مَا لَسْتَ تَنَالُهُ فَإِنَّ مَنْ قَنِعَ شَبِعَ وَ مَنْ لَمْ يَقْنَعْ لَمْ يَشْبَعْ وَ خُذْ حَظَّكَ مِنْ آخِرَتِكَ وَ لاَ تَكُنْ بَطِراً فِي اَلْغِنَى وَ لاَ جَزِعاً فِي اَلْفَقْرِ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۳۰۱ به بعد
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ راه فلاح و رستگاری در دنیا و آخرت چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
قرآن راه را به ما نشان داده است. خوف از خدا و داشتن #تقواى الهى و بندگى و #تسليم و خضوع در مقابل پروردگار، راه فلاح و رستگارى در دنيا و عقباست. (07/ 02/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا و #بندگی و #تسلیم در مقابل خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
پند 179
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ برنده زندگی کیست؟ ماهیت دنیا چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هر کسی طعم مرگ را خواهد چشید و شما انسانها جزای کامل اطاعت یا تمرّدتان از دستورات واجب و حرام خدا را فقط در روز قیامت دریافت خواهید کرد؛ پس اوّلاً فقط کسی که از آتش جهنم دور نگه داشته شود و وارد باغویلای بهشتیاش کنند، برنده است و خوشبخت؛ ثانیاً زندگی دنیا که انسان را از آماده شدن برای دادگاه قیامت غافل می کند، جز وسیله گول خوردن نیست. *
📖 كلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ وَ إِنَّما تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَ أُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فازَ وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُورِ (آل عمران، 185)
آیه شماره 305
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام صادق (ع) به عبدالله بن جُندَب (شماره 11)
🔹 چقدر خوش اخلاق؟
✅ نه آنچنان بداخلاق باش كه مردم از نزديك شدن به تو ناراحت شوند و نه آن گونه سست باش كه آشنايان، تو را خوار کنند و دستت اندازند.
📖 و لاَ تَكُنْ فَظّاً غَلِيظاً يَكْرَهِ اَلنَّاسُ قُرْبَكَ وَ لاَ تَكُنْ وَاهِناً يُحَقِّرْكَ مَنْ عَرَفَكَ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۳۰۱ به بعد
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ تفاوت تقوای عمومی و تقوای فردی چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
#تقواى عمومى #تقواى ملت غير از تقواى خصوصى يكايك افراد است. #تقواى عمومى، يعنى همين كه وقتى امام اشاره مى كردند، ناگهان همه ى جامعه به حركت در مى آمد. اين ملت را #باتقوا مى گوييم. معنايش اين نيست كه حالا اگر يكايك افراد را در ميزان پرهيزگارى و #تقوا بگذاريم، آنها را يك پرهيزكار كامل ببينيم. نه، اكثراً سرخالى و كسرى دارند. مجموعه، يك مجموعه ى مؤمن و #متقى است كه البته براى يك ملت، خيلى هم افتخار است اما يكايك ما بايد به فكر خودمان باشيم. (29/ 06/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 180
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ نشانه عزم و اراده قوی مسلمانان در بندگی خدا چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای مسلمانان! بدون تردید همه شما با اموال و جانهایتان در قالب #واجبات و #محرّماتِ مالی و جانی امتحان می شوید و بدون شک در جنگ روانیِ یهودیان، مسیحیان و مشرکان با شما، حرفهای آزاردهنده زیادی خواهید شنید. اگر در آن امتحاناتِ واجب و حرامِ مالی و جانی، و در این جنگ روانی مقاومت کنید و خود را از نافرمانی از دستورات واجب و حرامِ خدا حفظ کنید، همین نشانه عزم و اراده قوی شما در بندگی است.
📖 لتُبْلَوُنَّ في أَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ وَ لَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ مِنَ الَّذينَ أَشْرَكُوا أَذىً كَثيراً وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ ذلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ (آل عمران، 186)
آیه شماره 306
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 63)
س: منظور از این حدیث امام صادق (ع) چیست: «لَا إِيمَانَ إِلَّا بِعَمَلٍ وَ لَا عَمَلَ إِلَّا بِيَقِينٍ وَ لَا يَقِينَ إِلَّا بِالْخُشُوعِ».
ج: ايمان يعني باور. باور با عمل كامل مي شود. اگر عمل نكنيم، باور مثل برف آب مي شود. هر گاه عمل كنيم، ايمان تقويت مي شود. اگر بخواهيم عمل كنيم، بايد ايمان به اندازه اي باشد كه به حرف خدا گوش بدهيم. خشوع در برابر فرمان خدا كار را تمام مي كند؛ ولي اگر در برابر فرمان خدا مستكبرانه برخورد كنيم و عمل نكنيم، ايمان از بين مي رود.
س: اینکه در حدیث فوق آمده: «عمل مشروط به يقين است و بعد، يقين مشروط به خشوع است»، منظور چیست؟
ج: اگر يقين نكني، عمل نمي كني. انسان با احتمال عمل نمي كند. اگر احتمال بدهيم که نماز واجب است، نمي خوانیم؛ حتی خيلي ها يقين دارند که واجب است و نمي خوانند.
س: چرا آن يقين مشروط به خشوع شده است؟
ج: اگر در برابر فرمان خدا خاضع و خاشع نباشيم، به يقين نمي رسيم. يقين با عمل است. عمل هم آن را مي خواهد.
س: ایمان چگونه ناراحتی ها را از بین می برد؟
ج: ایمان به انسان تحمل و صبر می دهد. اعتماد به خدا خیلی از تلخی ها را شیرین می کند و مشکل حل می شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا با انجام دستورات دینی، آزادی خود را محدود می کنیم؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای انسانها! بپرهیزید از مخالفت با دستورات واجب و حرام اربابتان! همان اربابی که همه شما را از یک نفر آفریده و همسر او را هم از جنس همان یک نفر خلق کرده و از طریق آن دو، مردان و زنان زیادی در سطح کره زمین پخش کرده!
بپرهیزید از مخالفت با دستورات واجب و حرام خدایی که خواستههایتان را با قسم خوردن به او از هم می خواهید!
و بپرهیزید از تضییع حقوق واجب خویشاوندان! چون خدا بالای سر شما مراقب عملکرد شماست.
📖 يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً كَثيراً وَ نِساءً وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذي تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحامَ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقيباً (نساء، 1)
آیه شماره 307
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (191)
🌷 عقل یا شهوت
از امام صادق (ع) پرسیدند: ملائکه برترند یا بنی آدم؟
فرمود: امیر المؤمنین علی (ع) می فرمود: خداونـد فرشـتگان را عاقل بـدون شـهوت آفریـد و حیوانات را با شـهوت بدون عقل، پدیـد آورد اما انسان را توأم با عقل و شهوت، به وجود آورد.
هر کس عقلش بر شهوتش چیره گردد، از فرشـته برتر است و هر کس شـهوتش بر عقلش پیروز شود، از حیوان پست تر است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 150
✍️ شرح: تنها راه مطمئن پیروز کردن عقل بر شهوت، اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدایی است که هم خالق عقل است و هم خالق شهوت. تنها از این طریق است که عقل انسان بر شهوتش پیروز می شود و برتر از ملائکه می گردد.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ کدام گناه کوچک است؟
🌹 امام خامنه ای:
يك #گناه هم، يك #گناه است؛ نبايد #گناه را كوچك دانست. در روايات، باب «استحقار الذّنوب» داريم كه حقير شمردن #گناهان را مذمّت كرده اند. علت اينكه خداى متعال مى فرمايد: «مى آمرزيم»، اين است كه بازگشت به خدا، خيلى مهم است؛ نه اينكه #گناه، كم و كوچك است. #گناه، عمل بسيار خطرناكى است؛ منتها بازگشت و توجّه به خدا و ذكر او، اين قدر اهميت دارد كه اگر كسى اين را صادقانه و درست و حقيقى انجام دهد، آن وقت آن بيمارى صعب العلاج، از بين مى رود. (28/ 10/ 1375)
پند 181
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen