🌺 توصیه های امام صادق (ع) به عبدالله بن جُندَب (شماره 13)
🔻 تمام خیر و شر در چیست؟
✅ ای پسر جُندَب! تمامى خیر و شر پيش روى توست و هرگز تا پيش از آخرت نه تمام خير را درك می كنى و نه تمام شرّ را. چرا كه خدا تمام خير را در بهشت و تمام شرّ را در جهنم قرار داده است. چون این دو جاودانند.
پس بر هر كس كه خدا او را هدايت کرده و به ايمان گرامى داشته و شعور و آگاهي به او الهام كرده و در وجودش عقلى گذاشته تا با كمك آن با نعمتهاى خداوند آشنا شود و هر کس خدا به او علم و حكمتى داده تا به تدبير امور دين و دنيايش پردازد، #واجب است كه خود را وادار كند كه (با #اطاعت از خدا) شاكر خدا باشد و خدا را ياد كند و از دستورات واجب و حرام خدا سرپيچى نكند، چرا که خدا هم در گذشته و پس از تولد به او نعمت داده و هم به او وعده پاداش داده و هم اينكه هيچ تكليفى بيش از طاقت و توان بر او بار نكرده و هم اینکه كمك به او را تعهّد نموده تا انجام تكاليف محوّله بر او آسان شود و فرموده: در انجام همین تكاليف اندك از او طلب يارى كنند.
اما اين انسان که مشمول هدايت و نعمت خداست، از انجام دستورات #واجب و #حرامِ او روى گردان است و از انجام #واجبات درمانده است و لباس سهل انگارى و بىاعتنایی پوشيده است و مطيع هوسهای #حرام خود شده و رهسپار مسیر هوسهای #حرام شده و دنيا را بر آخرت ترجيح داده و با اين حال آرزوى بهشت هم دارد!
📖 يا اِبْنَ جُندَب اَلْخَيْرُ كُلُّهُ أَمَامَكَ وَ إِنَّ اَلشَّرَّ كُلَّهُ أَمَامَكَ وَ لَنْ تَرَى اَلْخَيْرَ وَ اَلشَّرَّ إِلاَّ بَعْدَ اَلْآخِرَةِ لِأَنَّ اَللَّهَ جَلَّ وَ عَزَّ جَعَلَ اَلْخَيْرَ كُلَّهُ فِي اَلْجَنَّةِ وَ اَلشَّرَّ كُلَّهُ فِي اَلنَّارِ لِأَنَّهُمَا اَلْبَاقِيَانِ وَ اَلْوَاجِبُ عَلَى مَنْ وَهَبَ اَللَّهُ لَهُ اَلْهُدَى وَ أَكْرَمَهُ بِالْإِيمَانِ وَ أَلْهَمَهُ رُشْدَهُ وَ رَكَّبَ فِيهِ عَقْلاً يَتَعَرَّفُ بِهِ نِعَمَهُ وَ آتَاهُ عِلْماً وَ حُكْماً يُدَبِّرُ بِهِ أَمْرَ دِينِهِ وَ دُنْيَاهُ أَنْ يُوجِبَ عَلَى نَفْسِهِ أَنْ يَشْكُرَ اَللَّهَ وَ لاَ يَكْفُرَهُ وَ أَنْ يَذْكُرَ اَللَّهَ وَ لاَ يَنْسَاهُ وَ أَنْ يُطِيعَ اَللَّهَ وَ لاَ يَعْصِيَهُ لِلْقَدِيمِ اَلَّذِي تَفَرَّدَ لَهُ بِحُسْنِ اَلنَّظَرِ وَ لِلْحَدِيثِ اَلَّذِي أَنْعَمَ عَلَيْهِ بَعْدَ إِذْ أَنْشَأَهُ مَخْلُوقاً وَ لِلْجَزِيلِ اَلَّذِي وَعَدَهُ وَ اَلْفَضْلِ اَلَّذِي لَمْ يُكَلِّفْهُ مِنْ طَاعَتِهِ فَوْقَ طَاقَتِهِ وَ مَا يَعْجِزُ عَنِ اَلْقِيَامِ بِهِ وَ ضَمِنَ لَهُ اَلْعَوْنَ عَلَى تَيْسِيرِ مَا حَمَلَهُ مِنْ ذَلِكَ وَ نَدَبَهُ إِلَى اَلاِسْتِعَانَةِ عَلَى قَلِيلِ مَا كَلَّفَهُ وَ هُوَ مُعْرِضٌ عَمَّا أَمَرَهُ وَ عَاجِزٌ عَنْهُ قَدْ لَبِسَ ثَوْبَ اَلاِسْتِهَانَةِ فِيمَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ رَبِّهِ مُتَقَلِّداً لِهَوَاهُ مَاضِياً فِي شَهَوَاتِهِ مُؤْثِراً لِدُنْيَاهُ عَلَى آخِرَتِهِ وَ هُوَ فِي ذَلِكَ يَتَمَنَّى جِنَانَ اَلْفِرْدَوْسِ .
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۳۰۱ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (192)
🌷چرا شرابخواری حرام است؟
کافری از امام صادق (ع) پرسید: چرا شراب را خداوند حرام نموده، با این که لذتی بالاتر از آن نیست؟
امام فرمود: زیرا: شراب، کانون هر پلیدي و سرچشمه هر زشتی است. لحظه هایی بر شـرابخوار می گـذرد که در آن لحظه ها:
1️⃣ عقل خویش را از دست می دهد
2️⃣ نه خدا را می شـناسد
3️⃣ نه از گناهی خودداري می کنـد
4️⃣ نه احترام کسی را نگه می دارد
5️⃣ حتی با نزدیکترین خویشاونـدش قطع رابطه می کند
6️⃣ هر گناهی را انجام می دهد
7️⃣ افسارش در دست شـیطان است
8️⃣ اگر شیطان به او دسـتور دهد بت را سجده کن، سجده می کند
9️⃣ و شیطان به هر سو او را بکشد، از پی او خواهد رفت.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 155
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ بدترین دشمنان ما مسلمانان چه کسانی هستند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! بدون شک سرسختترین مردم در دشمنی با مسلمانان را #یهودیان و مشرکان می یابی.
📖 لتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً لِلَّذينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَ الَّذينَ أَشْرَكُوا (مائده،82)
آیه شماره 308
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام صادق (ع) به عبدالله بن جُندَب (شماره 14)
🔹 دستورالعمل نجات!
هيچ كس نمی تواند با عملکرد #گنهکاران به جايگاه #متقین چشم بدوزد! بدانيد كه وقتی حادثۀ بزرگ قيامت بر پا شود و خدای جبّار، ترازوی عدالت را براى داورى بر پا كند و انسانها برای روز حسابرسی آشكار شوند، در آن زمان است كه به یقین خواهی فهمید که رفعت و كرامت از چه كسي و حسرت و پشيمانى از چه كسى است. پس امروز در اين دنیا (با انجام #واجبات و ترک #حرامها) كارى كن تا به وسیله آن، توقّع نجات در آخرت داشته باشى.
📖 ما يَنْبَغِي لِأَحَدٍ أَنْ يَطْمَعَ أَنْ يَنْزِلَ بِعَمَلِ اَلْفُجَّارِ مَنَازِلَ اَلْأَبْرَارِ أَمَا إِنَّهُ لَوْ وَقَعَتِ اَلْوٰاقِعَةُ وَ قَامَتِ اَلْقِيَامَةُ وَ جٰاءَتِ اَلطَّامَّةُ وَ نَصَبَ اَلْجَبَّارُ اَلْمَوَازِينَ لِفَصْلِ اَلْقَضَاءِ وَ بَرَزَ اَلْخَلاَئِقُ لِيَوْمِ اَلْحِسَابِ أَيْقَنْتَ عِنْدَ ذَلِكَ لِمَنْ تَكُونُ اَلرِّفْعَةُ وَ اَلْكَرَامَةُ وَ بِمَنْ تَحِلُّ اَلْحَسْرَةُ وَ اَلنَّدَامَةُ فَاعْمَلِ اَلْيَوْمَ فِي اَلدُّنْيَا بِمَا تَرْجُو بِهِ اَلْفَوْزَ فِي اَلْآخِرَةِ.
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۳۰۱ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که دعایمان مستجاب شود؟
📣 امام خامنه ای:
بايد زمينه ى استفاده از رحمت و مغفرت و افاضات معنوى الهى را آماده كرد و آن، با ترك #گناه است. لذا شما در دعاى كميل مى بينيد كه امير المؤمنين (ع) مى فرمايد: «اللّهم اغفر لي الذّنوب الّتى تحبس الدّعاء». يعنى خدايا! آن #گناهانى كه دعاى مرا حبس خواهد كرد، آنها را بيامرز.
#گناهان، مانع از اجابت دعا مى شود. در همين شبها و سحرها، در دعاى شريف ابو حمزه مى خوانيد: «فرّق بينى و بين ذنبى المانع لي من لزوم طاعتك»: خدايا! ميان من و #گناهم فاصله بينداز؛ آن #گناهى كه مانع از انجام وظايفم مى شود و باعث مى گردد كه نتوانم خودم را به تو نزديك كنم.
اصل قضيه، مسأله ى ترك #گناه است.(18/ 01/ 1369)
پند 182
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مجازاتهای یهود در گذشته و آینده!
🌷 سخن خدا در قرآن:
اینکه ما برخی از خوردنیهایی را که قبلاً حلال بود، بعداً بر یهودیان حرام کردیم، اوّلاً به خاطر نافرمانیشان از ما و پیمانشکنیشان بود که ظلمِ در حق ما بود و ثانیاً به خاطر اینکه بسیاری از مردم را از عمل به دستورات واجب و حرام خدا بازمی داشتند * و ثالثاً به خاطر رباخواریشان؛ در حالی که در تورات از آن نهی شده بودند و رابعاً به دلیل خوردن به نا حق مال مردم توسط آنها بود. ما علاوه بر این مجازاتهای دنیوی، برای این یهودیان کافر، در قیامت شکنجهای زجرآور آماده خواهیم کرد.
📖 فبِظُلْمٍ مِنَ الَّذينَ هادُوا حَرَّمْنا عَلَيْهِمْ طَيِّباتٍ أُحِلَّتْ لَهُمْ وَ بِصَدِّهِمْ عَنْ سَبيلِ اللَّهِ كَثيراً * وَ أَخْذِهِمُ الرِّبَوا وَ قَدْ نُهُوا عَنْهُ وَ أَكْلِهِمْ أَمْوالَ النَّاسِ بِالْباطِلِ وَ أَعْتَدْنا لِلْكافِرينَ مِنْهُمْ عَذاباً أَليماً (نساء، 160 و 161)
آیه شماره 313
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (194)
🌷 شیطان عالمتر است یا ابوبکر؟
علی بن میثم ، نوه میثم تمـار، از علمای برجسـته تاریـخ شـیعه بود که از اصـحاب خاص امام رضا (ع) به شـمار می آمد. او در مناظره با دانشمندان مخالف، بسیار مهارت داشت.
روزي از ابوالهذیل سنی پرسید: آیا چنین نیست که شیطان انسانها را از کارهای خوب نهی می کند و به گناهان امر می کند؟
ابوالهذیل گفت: آري! چنین است.
علی بن میثم گفت: آیا درست است که شیطان از نیکیهایی نهی می کند و به گناهانی امر می کند که آنها را نمی شناسد؟
ابوالهذیل گفت: نه! بلکه او همه نیکیها و گناهان را می شناسد.
علی بن میثم گفت: بنابراین مسلم است که شیطان همه خوبیها و بديها را می شناسد.
ابوالهذیل گفت: آري.
ابن میثم گفت: به من بگو امام تو بعد از پیامبر خدا (ص) چه کسی بود؟ آیا همه نیک و بدها را می شناخت؟
ابوالهذیل گفت: نه! ما معتقدیم او همه نیک و بدها را نمی شناخت.
ابن میثم گفت: اگر چنین بوده، بنابراین شیطان از امام تو داناتر بوده.
ابوالهذیل از جواب دادن درمانده شد و دیگر سخنی نگفت.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 197
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ سابقه یهود!
🌷 سخن خدا در قرآن:
شکی نیست که ما قبلاً از همین یهودیان در تورات، پیمان اطاعت گرفتهایم و پیامبران زیادی هم به سویشان فرستادهایم؛ اما هر بار که یک پیامبر، دستورالعملی برایشان می آورد که باب میلشان نبود، به برخی از پیامبران تهمت دروغگویی می زدند و عدّهای را هم می کشتند * و از طرفی چون خود را فرزندان خدا و محبوب او می پنداشتند، خیال می کردند در مقابل این جنایاتشان هیچ مجازاتی در کار نیست؛ به همین دلیل در مقابل حقایق، کور و کر شده بودند. البته بعداً خدا به آنها فهماند که معیار برتری، اطاعت از خداست و آنها هم توبه کردند و خدا توبه آنها را پذیرفت؛ اما بسیاری از آنها باز هم کور و کر شدند. ضمناً خدا همین الان هم عملکرد آنها را می بیند.
📖 لقَدْ أَخَذْنا ميثاقَ بَني إِسْرائيلَ وَ أَرْسَلْنا إِلَيْهِمْ رُسُلاً كُلَّما جاءَهُمْ رَسُولٌ بِما لا تَهْوى أَنْفُسُهُمْ فَريقاً كَذَّبُوا وَ فَريقاً يَقْتُلُونَ * وَ حَسِبُوا أَلاَّ تَكُونَ فِتْنَةٌ فَعَمُوا وَ صَمُّوا ثُمَّ تابَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ثُمَّ عَمُوا وَ صَمُّوا كَثيرٌ مِنْهُمْ وَ اللَّهُ بَصيرٌ بِما يَعْمَلُونَ (مائده، 70 و 71)
آیه شماره 314
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ معنی تقوا و پرهیزگاری چیست؟
📣 امام خامنه ای:
به همه قشرها و آحاد مردم و هركس در هر شغل و مسئوليتى كه قرار دارد، توصيه مى كنم كه به تناسب شغل و مسئوليت خود، #تقوا و #پرهيزگارى را مراعات كنند. يعنى توجه نمايند كه #وظيفه الهى آنها در اين شغل و موقعيت چيست و دقيقاً آن #وظيفه و مسئوليت را عمل كنند. (20/ 11/ 1368)
✍️ شرح: وظیفه هر کس در هر شغلی ، انجام #واجبات آن شغل و ترک #حرامهای آن شغل است.
پند 183
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ نسخه خدا برای یهودیان خائن زمان پیامبر؛ کوچ اجباری به دست مسلمانان!
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا همان کسی است که یهودیان کافر بنینضیر را به محض لشکرکشی شما مسلمانان، از خانههایشان در مدینه اخراج کرد. حال آنکه شما اصلاً فکرش را هم نمی کردید که آنها با آن قدرت اقتصادی و نظامیشان از آنجا خارج شوند. خودشان هم خیال می کردند که قلعههایشان مانع مطمئنی در برابر غلبه جبهه خدا بر آنهاست و آنها را حفظ می کند؛ اما خدا از جایی به سراغشان آمد که فکرش را هم نمی کردند. خدا به دلهایشان ترس و وحشت انداخت. طوری که قبل از فرار، با دست خودشان خانههایشان را خراب می کردند و همچنین به دست مسلمانان. ای کسانی که چشم دیدن دارید! دست قدرتمند خدا را ببینید و عبرت بگیرید! *
اگر خدا #کوچ_اجباری را برای آن یهودیان مقرّر نکرده بود، قطعاً در همین دنیا عذابشان می کرد؛ حال آنکه در آخرت هم عذاب آتش جهنم نصیبشان می شود؛ *
چون آنها از سر عناد با خدا و پیامبرش عملاً مخالفت و دشمنی کردند. هر کس از سر عناد با خدا عملاً دشمنی کند، سرنوشتش همین است؛ زیرا خدا شدیدالعقاب است.
📖 هوَ الَّذي أَخْرَجَ الَّذينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ مِنْ دِيارِهِمْ لِأَوَّلِ الْحَشْرِ ما ظَنَنْتُمْ أَنْ يَخْرُجُوا وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ مانِعَتُهُمْ حُصُونُهُمْ مِنَ اللَّهِ فَأَتاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا وَ قَذَفَ في قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْديهِمْ وَ أَيْدِي الْمُؤْمِنينَ فَاعْتَبِرُوا يا أُولِي الْأَبْصارِ * وَ لَوْ لا أَنْ كَتَبَ اللَّهُ عَلَيْهِمُ الْجَلاءَ لَعَذَّبَهُمْ فِي الدُّنْيا وَ لَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذابُ النَّارِ * ذلِكَ بِأَنَّهُمْ شَاقُّوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ مَنْ يُشَاقِّ اللَّهَ فَإِنَّ اللَّهَ شَديدُ الْعِقابِ (حشر، 2 تا 4)
آیه شماره 315
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه ( 195)
🌷 صلیب بهتر است یا الاغ؟
علی بن میثم ، عالم شیعی بود که در مناظره موفق بود. روزي به یکی از مسیحیان گفت: چرا شکل صلیب را به گردن خود آویخته اي؟
مسیحی گفت: این شکل، شبیه داري است که حضرت عیسی (ع) را بر روي آن کشیده و کشتند.
ابن میثم گفت: آیا حضرت عیسی (ع) دوست دارد خودش چنین شکلی را در گردن خود بیاویزد؟
مسیحی گفت: نه! هرگز.
ابن میثم پرسید: چرا؟
مسیحی گفت: زیرا او شکل چیزي را که روي آن کشته شده دوست ندارد.
ابن میثم گفت: اینک به من بگو بدانم، آیا حضرت عیسی (ع) سوار بر الاغ می شد و به دنبال رفع نیازهاي خود می رفت؟
مسیحی گفت: آري.
ابن میثم گفت: آیا حضرت عیسی (ع) دوست داشت آن الاغ باقی بماند تا او را به مقصد برساند و حاجتش را برآورده کند؟
جواب داد: آري.
ابن میثم گفت: تو چیزي را که حضرت عیسی دوست داشت باقی بماند، ترك کرده اي، ولی صـلیبی را که آن حضـرت به آن علاقه اي نداشت، به گردن آویخته اي، در صورتی که سـزاوار بود که تو شـکل الاغی را که حضـرت عیسی (ع) به ماندن آن علاقه داشت، به گردن بیاویزي، و صلیب را دور اندازي، وگرنه در جهل و نادانی هستی.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 199
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ تأدیب نکردن یک نوجوان گناهکار، چه اثری در خانواده او دارد؟
🌷 امام صادق (ع):
هر نوجوانی که در خانواده ای زندگی می کند و در مقابل #گناهانش توسط آنها تأدیب نمی شود، خدای متعال اولین مجازات آن خانواده را کم کردن روزی شان قرار می دهد.
📖 أيُّمَا نَاشٍ نَشَأَ فِي قَوْمِهِ ثُمَّ لَمْ يُؤَدَّبْ عَلَى مَعْصِيَتِهِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَوَّلُ مَا يُعَاقِبُهُمْ بِهِ أَنْ يَنْقُصَ مِنْ أَرْزَاقِهِمْ.
📚 ثواب الاعمال، ص223
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen