✅ داستان کوتاه (139)
🌷 نیکوکار ناشناس
امام سـجاد (ع) پسر عموي نیازمندي داشت که حضرت نیمه هاي شب به طور ناشناس در خانه او می رفت و مبلغی به او کمک می کرد.
پسر عموي امام سجاد (ع) که در آن تاریکی، حضرت را نمی شناخت به او چنین می گفت: اي مرد نیکوکار! تو به ما یاري می رسانی، اما پسـر عمویم، علی بن حسـین (امام سـجاد ع) به ما رسـیدگی نمی کند و از حال ما خبر نمی گیرد. خدا به او خیر ندهد.
امام سـخن پسـر عمویش را می شـنید. اما چیزي نمی گفت و خود را معرفی نمی کرد. وقتی امام (ع) به شهادت رسید، پسر عموي آن حضرت متوجه شد که چند روزي است که آن مرد نیکوکار دیگر به در خانه او نمی آید.
آن وقت فهمید که آن نیکوکار، امام سجاد (ع) بوده است. او از این که درباره امام اشتباه کرده سخت ناراحت شد و براي جبران خطاي خود بر سر قبر آن بزرگوار می رفت و می گریست.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 117
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مراقبه چیست؟ ثمرات مراقبه کدام است؟
🌷 امام خامنه ای:
خيلى از كارهايى كه ما مى كنيم و لغزشهايى كه از ما سر مى زند، بر اثر عدم مراقبت است. خيلى از گناهان را ما با قصد قبلى انجام نمى دهيم؛ از خود غفلت مى كنيم، زبان ما به غيبت و تهمت و شايعه پراكنى و دروغ آلوده مى شود؛ دست ما و چشم ما هم همين طور. بنابراين غفلت است كه ما را در بلا مى اندازد.
اگر مراقب چشم و زبان و دست و امضاء و قضاوت و نوشتن و حرف زدنمان باشيم، بسيارى از خطاها و گناهان بزرگ و كوچك از ما سر نمى زند. اگر مراقب دلِ خود باشيم، دچار حسد، بدخواهى، بددلى، كينه، بخل، ترسهاى بى مورد، طمع به مال و منال دنيا و طمع به ناموس و مال ديگران در دل ما رسوخ نمى كند.
اين #مراقبت در انسان، جاده ى نجات است. عاقبت نيك، در سايه ى اين مراقبت به دست مى آيد؛ «و العاقبة #للمتّقين». اگر اين مراقبت در انسانى باشد، امكان گناه از او بسيار كم مى شود.
عدالت يك انسان هم از همين #مراقبت سرچشمه مى گيرد؛ استقامت يك انسان و يك ملت هم از همين مراقبت سرچشمه مى گيرد؛ حق جويى و حق پويى هم از همين مراقبت سرچشمه مى گيرد. اين مراقبت و اين #تقوا مادر همه ى نيكى هاست؛
هدايت هم به خاطر اين #مراقبت ايجاد مى شود؛ پيشرفت دنيا و آخرت هم ناشى از همين مراقبت است. وقتى مراقبت كنيم، فكر ما هم بيكار نمى ماند؛ دل ما هم به راه كج نمى رود؛ جوارح و اعضاى ما هم خطا و لغزش پيدا نمى كند يا كم پيدا مى كند. دنيا و آخرت زير سايه ى #تقواست. (28/ 05/ 1384)
پند 102
✍️ خلاصه: مراقبه یعنی هر روز انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی.
@mottagheen
✅ درسی از نهج البلاغه (4)
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔸 اى بندگان خدا! شما را به #تقوا سفارش مى كنم كه حق خدا بر گردن شماست و (اگر اهل #تقوا شوید،) #تقوا موجب می شود که شما بر گردن خدا حق پیدا کنید.
🔸 براى #باتقوا شدن از خدا کمک بخواهيد، و براى رسیدن به خدا از #تقوا کمک بگیرید. زيرا #تقوا امروز محافظ و سپر بلای شماست و فردا راه رسيدن به بهشت است.
🔸 راه #تقوا روشن است (و همان انجام #واجبات و ترک #گناهان است). هر کس وارد مسیر #تقوا شود، سود می کند. امانتدار #تقوا خداست و خودش حافظ آن خواهد بود.
🔸 #تقوا همواره خود را بر امّت هاى گذشته عرضه كرده و بر آينده نيز عرضه مى كند. زيرا فرداى قيامت، همه به آن نيازمندند. آنگاه كه خدا در قيامت انسانها را جمع می کند و آنچه را داده است، پس مى گيرد و در باره همه نعمتها مى پرسد، چه اندكند آنان كه#تقوا را برگزيده اند و بار آن را به درستى بر دوش كشيده اند.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ نتیجه #اطاعت از کسانی که مطیع شیطانند، چیست؟
🌺 کلام خدا:
شيطانهای جنی، دوستان انسی خود را قطعاً وسوسه مى كنند تا آنها با شما جدال کنند. ای مؤمنین! اگر از آنها #اطاعت كنيد، قطعاً مشركيد.
✍️ شرح: #اطاعت از دوستان شیطان یعنی اطاعت از انسانهایی که دستوراتی بر خلاف #محرمات و #واجباتِ خدا می دهند.
📖 إنَّ الشَّياطينَ لَيُوحُونَ إِلى أَوْلِيائِهِمْ لِيُجادِلُوكُمْ وَ إِنْ أَطَعْتُمُوهُمْ إِنَّكُمْ لَمُشْرِكُونَ (انعام، 121)
آیه شماره 279
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔹 شیطان شناسی (شماره 1)
س: آیا شیاطین انواع دارند؟
ج: نه؛ همه ی آن ها سر و ته یک کاسه و قماشند؛ همه ی آن ها جن هستند.
س: مگر خدا ارحم الراحمين نيست؟ پس چرا شيطان را براي وسوسه ی ما آفريده كه گناه كنيم؟
ج: خدا شيطان را خلق نكرد كه وسوسه كند. شيطان موجودي بود که مثل انسان مي توانست وسوسه كند. چپ كرد و اين طور شد. انسان ها هم همين طورند. چپ مي كنند و مردم را وسوسه مي كنند و گمراه مي كنند. به شما هم عقل داده است. حرف او مخالفت با حرف خداست. گوش ندهید.
س: جسم جنّ چگونه است؟ آيا براي افراد خاص يا در مواضع خاص با چشم مادي قابل رؤيت است؟
ج: نه؛ خدا فرموده: «مِنْ حَيْثُ لا تَرَوْنَهُم»: شما نمي بينيد. چشم ها براي درك آن ها نيست. خدا براي ماديات صِرف، چشم داده است.
س: جسمشان چطور است؟
ج: شما ديده اي؟ نمي بيني كه.
س: از کساني كه ديده اند، مي پرسند؟
ج: آن ها هم درست نديده اند. آن ها هم كه درست نمي بينند؛ مگر اینکه ممَثّل شوند و مجسّم شوند.
س: اگر ممثّل شوند، به شكل خودشان هستند؟
ج: نه؛ به شكل هاي ديگر درمي آيند؛ مثلاً يك پيرمرد است. چون جسم ندارند، صورت خاصي ندارند و مي توانند به هر صورتي درآيند؛ اما انسان چون جسم دارد، صورتش ثابت است و هيچ وقت نمي تواند آن را عوض كند. شما امثال حاج محمد تقي را ديده اي، سال ديگر هم همان است؛ ولي او نه؛ الان صورتش عوض مي شود و یکی دیگر مي شود؛ چون جسم ندارد. صورت روي جسم چاپ مي خورد و نمی شود آن را عوض کرد؛ ولي آن ها جسم ندارند.
س: آیا بعضي از اجنّه ی مؤمنه که براي تعليم به بعضي از مساجد مي آمدند، به شكل ممثّل مي آمدند؟
ج: بله؛ ممثّل مي آمدند و الّا (طرف) مي ترسيد و درمي رفت. او مثل يك روحاني مي آمد و آنجا مي نشست و چُمبك مي زد؛ درس مي داد. همه ی آنها ممثّل مي شوند و به صورت خودشان نمي آيند. اگر بیایند، دیگران مي فهمند؛ لذا نمي شود. وقتی به صورت آدم بيايند، فكر مي كني یک آقا است و راحت مي نشيند و الّا اگر بفهمد که اين طور نيست، فرد مي ترسد و فرار مي كند.
س: آیا وقتی که ممثّل مي شوند، در آن لحظه جسم دارند، يا آن لحظه هم جسم ندارند و فقط يك صورت دارند؟
ج: جسم ندارند؛ فقط يك صورت است؛ صورت خالي است.
س: آیا در آن حالت نمي شود با آن ها دست داد؟
ج: نه؛ دستت به جايي كه گير كند، بند نمي شود.
س: آیا به صورت حيوانات يا جمادات هم درمي آيند؟
ج: نه؛ حيوان جسم دارد و صورتش ثابت است؛ ولي آن ها جسم ندارند و مي توانند صورت عوض كنند.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
✅ ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 42)
🌷 امام صادق (ع):
مورد #لعنت خداست، مورد #لعنت خداست، مالی که پاک نشده و مخلوط به حرام است.
✍️ شرح: مال مخلوط به حرام، مالی است که یا خمسش داده نشده، یا به نا حق با سهم ارث دیگران مخلوط است، یا با مال دزدی مخلوط است، یا با مال غصبی مخلوط است، یا با پولی که از شغلهای حرام به دست آمده، مخلوط است و یا با پولهای حرام دیگر.
َ 📖 ملْعُونٌ مَلْعُونٌ مَالٌ لَا يُزَكَّى.
📚 وسائل الشيعة، ج9، ص: 23
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درسی از نهج البلاغه (5)
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔸 #متقین تعدادشان اندك است و شايسته ستايش خداوند سبحان هستند كه فرمود: «بندگان سپاسگزار من اندكند». پس گوش جان را به نداى #تقوا بسپاريد، و براى به دست آوردن آن تلاش كنيد.
🔸 #تقوا را به جاى همه چیزهای از دست رفته به دست آوريد و آن را در عوض هر كار مخالفى كه انجام داده ايد، انتخاب كنيد.
🔸با #تقوا خواب خود را به بيدارى تبديل کنید و روزتان را با آن سپرى كنيد. دلهاى مرده خود را با #تقوا زنده كنيد و گناهان خود را با آن شستشو دهيد.
🔸 بيمارى هاى روح و جسم خود را با #تقوا درمان کنید و خود را با #تقوا آماده سفر آخرت کنيد. از کسانی که #تقوا را تباه کرده اند، عبرت بگيريد و مبادا خودتان عبرت اهل #تقوا شويد. آگاه باشيد و #تقوا را حفظ كنيد و خود را با #تقوا حفظ کنيد.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (140)
🌷 تقوای مستدلّ یوسف در مقابل زلیخا
یوسف هفت سال در خانه عزیز مصر و زلیخا بود که به حد بلوغ رسید. او همواره سرش پایین بود و به زمین نگاه می کرد. از ترس خدا هیچ وقت به زلیخا نگاه نمی کرد. روزي زلیخا به یوسف گفت : چرا به من توجه نمی کنی؟ سرت را بالا بیاور نگاهی به من کن.
یوسف گفت: می ترسم کور شوم و حقیقت را نبینم.
زلیخا گفت: چشمانت چقدر زیبا است.
یوسف پاسخ داد: چشمانم اولین اعضاي بدن من است که در قبر از صورتم متلاشی می شود.
زلیخا گفت: چه بوي خوشی داري؟
یوسف پاسخ داد: اگر بویم را پس از سه روز از مرگم دریابی، قطعاً از من فرار می کنی؟
زلیخا گفت: چرا به من نزدیک نمی شوي؟
یوسف گفت: می خواهم به خدا نزدیک شوم.
زلیخا گفت: فرش ابریشمی گسترده و آماده است. بلند شو خواسته ام را انجام بده.
یوسف گفت: می ترسم سهمیه بهشتی ام قطع گردد.
زلیخا با عصبانیت گفت: تو را به شکنجه گاه می فرستم.
یوسف با آرامی پاسخ داد: در این صورت خدا برایم کافی است.
📚داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 202
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔹 شیطان شناسی (شماره 2)
س: آیه ی «إِنْ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ إِلاَّ إِنَاثاً وَ إِنْ يَدْعُونَ إِلاَّ شَيْطَاناً مَرِيداً» یعنی چه؟
ج: بعضي مي گفتند: «ملائكه مؤنثند و ما اين ها را مي پرستيم كه پيش خدا شفاعت كنند: «إِنْ يَدْعُونَ... إِلاَّ إِنَاثاً»؛ لذا اینکه عكس ملائكه را هم به شکل دختر مي كشند، به خاطر همان است؛ اما غلط است.
س: در آیه آمده: «شيطان مريد». آیا بعضي از شياطين را هم مي پرستيدند؟
ج: بله؛ پس شيطان پرستان چه کسانی هستند؟ امروز آن را با علم قاطي كرده اند. ترقي كرده اند و چيزي حسابي شده است!! اينها مي گويند: «در دنيا هر كس طرفدار دارد، اما همه با شيطان بدند؛ پس بياييد ما طرفدار ضعفا باشيم.» منطقشان اين است {خنده ی استاد}؛ منتهي اين را يك زن مي گويد؛ یک دختر مي گويد؛ پسر نمي گويد. گفتنِ او جور ديگری است. اين طور دارند تبليغ مي كنند.
س: فرموديد دختر مي گويد؟
ج: كسي كه اين حرف ها را مي زند، دختر است. پسرها دور او جمع مي شوند و حرف هايش اثر مي كند. باز هم نفهميدي؟! {خنده ی استاد} ديگر ما چه كنيم؟ ... تقريباً عضو فعال همه ی فرقه هاي باطل، زن است. آن ها با زن كار مي كنند و با زن پيش مي روند؛ و الّا اگر مرد بود، طوري نمي شد. جوان هستند و عَذب. دور او جمع مي شوند و هر چه بگويد، مي پذيرند.
س: آیا بیماری صرع با جن رابطه دارد ؟
ج: نه خیر. بیماری اعصاب و مغز است؛ منتهی در آن زمان که هنوز خبر نداشتند، دیوانگی و غش و این چیزها را به گردن جن می انداختند.
س: آیا خداوند غیر از انسان، مَلَک و جن، موجود ذی شعور دیگری هم دارد؟
ج: نه.
س: آیا عقل انسان با عقل جن فرق دارد؟
ج: بله؛ عقل انسان قوی تر از عقل جن است و قدرت یادگیری اش قوی تر از جن است.
س: مگر پیامبر اسلام فقط پیامبر انسان ها بوده است؟ مگر جنیان به ایشان ایمان نیاوردند؟ پس چرا قرآن فقط برای انسان ها است؟
ج: چون انسان زیاد است و امکان ترقی او هم زیادتر از جن است؛ لذا جن را به حساب نیاورده است. آن ها موظفند از قرآن تبعیت کنند، اگر بخواهند، اما کمی می خواهند.
س: با وجود اینکه شیطان عبادت خدا را می کرد، چطور زمینه ی گناه برایش فراهم شد؟
ج: او که معصوم نبود. نفس اماره داشت. به اندازه ای عبادت نکرده بود که نفس اماره اش به نفس مطمئنه تبدیل شود. در برابر خدا آزادی داشت و از آن آزادی سوء استفاده کرد و گفت: «سجده نمی کنم.» مثل انسان هایی که نماز نمی خوانند و سجده نمی کنند. این ها چه می کنند؟ خیلی ها هستند که یک عمر نماز نمی خوانند و روزه نمی گیرند و در مقابل خدا می گویند: «نه». خدا که آن ها را نمی کُشد. آزادند. خود خدا طرفدار آزادی انسان است. بنابراین هیچ پیغمبری نمی تواند وضع را به هم بزند. حتی انبیاء هم تحت آزادی انسان قرار گرفتند؛ لذا کشته می شوند و به آن ها ظلم می شود. این به خاطر همان آزادی است.
س: آیا اگر شیطان نبود، همه ی انسان ها به بهشت می رفتند؟
ج: نه؛ شهوات و غرائض و همه ی این ها کار می کنند.
س: آیا اگر شیطان نبود، انسان های عاقل خودشان به طرف خدا می رفتند؟
ج: مشکلات کمتر می شد؛ و الّا باز هم نفس اماره سر جایش هست. باز هم غرائض انسان را دعوت می کنند. البته اگر او نبود، کمتر می شد. تعداد گمراهی، فسق و فجور کمتر می شد و به اندازه ای که او مردم را دعوت می کند و دعوتش مؤثر واقع می شود، دیگر اتفاق نمی افتاد. فقط آن مقداری که نفوس اماره منحرف می شدند، بود. البته اثر او در مقابل آن ها شاید زیاد نباشد و کم است. به هر حال انسان هم آماده ی گناه و هم آماده ی اطاعت فرمان است.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
✅ ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 43)
🌷 امام رضا (ع):
مؤمن به منزله برادر مؤمن است كه از يك پدر و مادر باشند.
هر كس برادرش را به نا حق متّهم كند، #ملعون است.
هر كس به برادرش نيرنگ بزند، #ملعون است.
هر كس خيرخواه برادرش نباشد، #ملعون است.
هر كس بين خود و برادرش مانعى ايجاد نمايد (و با او قهر کند) #ملعون است.
هر کس غيبت برادرش را بكند، #ملعون است.
📖 الْمُؤْمِنُ أَخُو الْمُؤْمِنِ لِأَبِيهِ وَ أُمِّهِ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنِ اتَّهَمَ أَخَاهُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ غَشَّ أَخَاهُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ لَمْ يَنْصَحْ أَخَاهُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنِ احْتَجَبَ عَنْ أَخِيهِ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنِ اغْتَابَ أَخَاهُ.
📚 وسائل الشيعة، ج12، ص: 231
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ تکلیف خدا برای زنان چیست؟
🌺 کلام خدای #متقین:
1️⃣ در خانه هايتان بمانيد
2️⃣ و مانند روزگار جاهليّتِ قديم، خودنمایی نکنید و زينتهاى خود را آشكار نسازيد
3️⃣ و نماز را بر پا کنید
4️⃣ و واجبات مالی خود را انجام دهید
5️⃣ و از خدا و پیامبرش #اطاعت کنيد.
✍️ شرح: #اطاعت از خدا و پیامبرش یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
📖 و قَرْنَ في بُيُوتِكُنَّ وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّةِ الْأُولى وَ أَقِمْنَ الصَّلاةَ وَ آتينَ الزَّكاةَ وَ أَطِعْنَ اللَّهَ وَ رَسُولَه (احزاب، 33)
آیه شماره 280
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اینکه مدیران یک جامعه، #باتقوا باشند یا #بی_تقوا، چه فرقی دارد؟
🌷 امام خامنه ای:
هرگاه {جوامع} از زمامداران باتدبير و با#تقوا و #پرهيزكار و شجاع برخوردار بوده اند، توانسته اند قدمهايى جلو بروند. آن وقتى كه جوامع دچار مديرانى شدند كه براى آن ها #پرهيزگارى و پاك دامنى معنا نداشت، ترجيح منافع مردم بر منافع خودشان مطرح نبود، ترس از خدا و محاسبه ى الهى برايشان مطرح نبود- انسانهاى ضعيف، انسانهاى دل بسته ى به منافع و شهوات شخصى- مشكلات برايشان به وجود آمد؛ چه مشكلات مادى و چه مشكلات اخلاقى و معنوى. (10/ 11/ 1383)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 103
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen