✅ معلمان چگونه دانش آموزان را تربیت کنند؟ با چه دستورالعملی؟
🌷 سخن امام خمینی در جمع معلمان:
به آنها (به دانش آموزان) بفهمانيد كه انسان تا سرش توى اين آخور طبيعت است انسان نيست. اينهايى كه همه توجهشان به اين است كه چيزى به دست بياوريم و يك زندگى با رفاه درست كنيم، توى آخورِ طبيعت سرشان هست. در آخر هم مثل يك حيوانى كه در آخور، سرش هست محسوب مىشود. شماها بايد به اينها بفهمانيد كه زندگى شرافتمندانه، زندگى است.
زندگى انسانى زندگى شرافتمندانه است. بايد شما آنها را از #عبوديت غير خدا بازداريد، و به #عبوديت خدا، به بندگى خدا آنها را تربيت كنيد. اگر از راه #عبوديت خدا انسان وارد شد در جامعه، يا نظر انداخت به امور، از اين راه و از اين كانال وقتى واقع شد، وارد شد، كارهايش همه الهى مىشود.
📚 صحيفه امام، ج14، ص: 37
✍️ توضیح: #عبودیت خدا یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
☑️ دو شرط بهشتی شدن چیست؟
🌹کلام امام حسین (ع):
كسى كه حق دو پدر برتر (از پدر) خود يعنى حق محمّد و على را به رسمیت بشناسد و از دستورات #واجب و #حرام آنها آن طور كه شايسته است، #اطاعت كند، در بهشت به او گفته مى شود: در هر جاى بهشت كه دوست دارى، ساکن شو!
✍️ شرح: بهشتی شدن دو شرط دارد: 1. به رسمیت شناختن حق پیامبر و امام علی و به عبارت دیگر، شیعه بودن 2. انجام #واجبات و ترک #حرامها.
📖 منْ عَرَفَ حَقَّ اَبَوَيْهِ الْأفْضَلَيْنِ: مُحَمَّدٍ وَ عَلّىٍ وَ اَطاعَه ما حَقَّ طاعـتِهِ، قيلَ لَهُ: تَبَحْبَحْ في اَىِّ جِنانٍ شِئْتَ.
📚 موسوعة كلمات الامام الحسين ع ص 590، ح589.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ شناخت خدا به چیست؟
🌹 امام حسین (ع) نزد یارانش آمد و فرمود:
«ای مردم! خداوند بندگانش را آفرید تا او را به خدایی بشناسند و آنگاه که او را به خدایی شناختند، عبد #مطیع او شوند و آنگاه که عبد #مطیع او شدند، با #اطاعت از او، از #اطاعت از غیر او بی نیاز شوند.»
سپس مردی گفت: ای فرزند پیامبر خدا! پدر و مادرم فدای تو! راه شناختن خدا چیست؟
فرمود: «مردم هر زمان، رهبری را که #اطاعتش واجب است، بشناسند».
📖 خرَجَ الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ علیه السلام عَلی أصحابِهِ فَقالَ: أیُّهَا النّاسُ!إنَّ اللّهَ جَلَّ ذِکرُهُ ما خَلَقَ العِبادَ إلاّ لِیَعرِفوهُ،فَإِذا عَرَفوهُ عَبَدوهُ،فَإِذا عَبَدوهُ استَغنَوا بِعِبادَتِهِ عَن عِبادَةِ مَن سِواهُ.
فَقالَ لَهُ رَجُلٌ:یَا ابنَ رَسولِ اللّهِ بِأَبی أنتَ و امّی،فَما مَعرِفَةُ اللّهِ؟
قالَ:مَعرِفَةُ أهلِ کُلِّ زَمانٍ إمامَهُمُ الَّذی یَجِبُ عَلَیهِم طاعَتُهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 64
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
✅ چرا نباید گناه کنیم؟ آیا فقط به خاطر تهدیدهای خدا به عذاب کردن ما؟
🌷 امام علی (ع):
حتی اگر خدا انسانها را تهدید به عذاب نکرده بود، عقلاً واجب بود که انسان به خاطر شکر نعمتهای خدا از دستورات #واجب و #حرامش نافرمانی نکند.
📖 لوْ لَمْ يَتَوَاعَدِ اللَّهُ سُبْحَانَهُ لَوَجَبَ أَنْ لَا يُعْصَى شُكْراً لِنِعْمَتِهِ.
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 184
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ در رفتار، گفتار و عملکردمان کدام قاعده را باید رعایت کنیم؟
🌷 امام خامنه ای:
خودم و همه ى شما برادران و خواهران عزيز را توصيه و دعوت مى كنم به #تقواى الهى. در رفتارمان، در گفتارمان، در عملكردمان، رعايت #تقوا و پرهيزگارى را بكنيم. (20/ 06/ 1388)
✍️ شرح: #تقوا و پرهیزگاری یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 166
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 52)
س: زهد چيست؟ چند مصداق عيني آن را بفرمایید.
ج: زهد به معناي اعراض است. از مقداری كه در زندگي مادي لازم نيست داشته باشيم، اعراض كنيم؛ اما مقداری از آن، واجب شرعي است. بايد به دنبالش بدويم. اين واجب است. باید پول در بياوريم؛ نان در بياوريم؛ اجاره خانه بدهيم و ساير نيازها را تأمين كنيم. اين واجب است. نمي شود از اين ها زهد ورزيد؛ اما اضافه اش قابل اعراض است. چه كسي گفته شما اضافه بر این هشت ساعت، هشت ساعت ديگر هم كار كني؟ شب تا صبح هم كار كني؟ با موبايل هم كار كني؟ با اينترنت هم كار كني؟ اینکه مدام كار كني كه نمي شود. باید از اضافه اعراض كني. اگر نكني، عمرت تلف شده و گرفتاري هاي زيادي پيش مي آيد.
س: منظور از حدیث «حُبُّ الدُّنْيَا رَأْسُ كُلِّ خَطِيئَة» چیست؟
ج: همه ی گناهانی که مردم مرتکب می شوند، ریشه در علاقه به دنیا دارد.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا برخی منحرف می شوند؟ عامل اصلی اش چیست؟ راه علاجش کدام است؟
🌷 امام خامنه ای:
اينى كه مى بينيد يك عده اى در مقابل دشمن منهزم مى شوند، طاقت نمى آورند، نمى توانند ايستادگى كنند، به خاطر آن چيزى است كه قبلًا از اين ها سرزده است؛ باطن خودشان را با #گناه و با خطا خراب كرده اند. لغزشها انسان را فاسد مى كند.
اين فساد، به انحراف در عمل و گاهى به انحراف در عقيده منتهى مى شود. اين هم بمرور پيش مى آيد؛ دفعتاً پيش نمى آيد كه ما فكر كنيم يك نفرى شب مؤمن مى خوابد، صبح منافق از خواب بيدار مى شود؛ نه، بتدريج و ذره ذره پيش مى آيد.
اين، علاجش هم #مراقبت از خود است. مراقبت از خود هم يعنى همين #تقوا. بنابراين علاجش #تقواست. مراقب خودمان باشيم. نزديكان افراد مراقبت كنند؛ زنها از شوهرهايشان، شوهرها از زنهايشان، دوستان نزديك از همديگر؛ «و تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصّبر». از يكديگر مراقبت كنيم، براى اينكه دچار نشويم.
مردم مسئولين را موعظه كنند، نصيحت كنند، خيرخواهى كنند، بنويسند براى آن ها، بگويند براى آن ها، پيغام بدهند تا مبادا دچار لغزش بشوند. خطرات لغزش مسئولين هم براى نظام، براى كشور و براى مردم بيشتر است.
انسان گاهى در بعضى از حرفها، در بعضى از اقدامها و تحركات، اين را احساس مى كند؛ نشانه هاى يك چنين انحرافى را انسان مشاهده مى كند. به خدا بايد پناه برد، از خدا بايد كمك خواست. (20/ 06/ 1388)
✍️ شرح: مراقبت و #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 167
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 246)
🔹 جدل ابراهیم!
روزی حضرت ابراهیم به پدر بت پرستش آزر گفت:
«واقعاً آیا چند بت دستساز را اله خود می دانی؟ من که هم خودت و هم قومت را در انحرافی واضح می بینم».
ابراهیم در صدد اثبات یکتایی خدا و اثبات وجوب اطاعت انحصاری از او بود. * ما همانطور که بطلان شرک را به ابراهیم می فهماندیم، حقیقت مالکیت آسمانها و زمین را هم به او نشان می دادیم تا دریابد که مالک عالم، فقط خداست و خودش اهل یقین به مدیریت واحد جهان هستی شود. *
بر اساس همین آموزش، هنگامی که تاریکی شب، او را فراگرفت، ستارهای دید و در جمع ستارهپرستان فریاد زد: «این است خدا و ارباب من!»
اما همین که آن ستاره در آسمان محو شد، به آنها گفت: «نه؛ من چیزی را که محو می شود و غروب می کند، دوست ندارم.»*
زمانی دیگر وقتی چشمش به ماه تابان افتاد، با اشاره به آن در جمع ماهپرستان فریاد زد: «این است خدا و ارباب من!»
ولی همین که ماه هم غروب کرد، ابراهیم گفت: «خدا باید کسی باشد که حق و باطل را به من نشان دهد. اگر خدای من در دو راهیِ حق و باطل، مرا راهنمایی نکند که قطعاً از گمراهان می شوم. ماهِ غروبکرده که مرا راهنمایی نمی کند.»*
همچنین در زمانی دیگر، ابراهیم هنگامی که خورشید را در حال طلوع دید، در جمع خورشیدپرستان فریاد زد: «این است خدا و ارباب من! این بزرگتر از بقیه است.»
اما همین که خورشید هم غروب کرد، به آنها گفت: «این هم که غروب کرد. مردم! اصلاً من از تمام چیزهایی که شریک خدا می دانید و می پرستید، متنفّرم.* چون بدون انحراف از راه اعتدال، فقط به کسی رو می کنم و کسی را اربابم می دانم که آسمانها و زمین را خلق کرده؛ نه غیر او. من از کسانی که برای خالق هستی، شریک می تراشند نخواهم بود.»*
مردم باز هم با ابراهیم، بحث و جدل می کردند و او را از خشم بتهایشان می ترساندند. ابراهیم این بار با آنها این گونه استدلال کرد:
«واقعاً درباره خدا با من بحث و جدل می کنید؟ آن هم خدایی که خودش مسیر هدایت را به من نشان داده؟ من که از خشم خیالی چیزهایی که شریک ربوبیت خدا می دانید، ترسی ندارم؛ مگر اینکه خود اربابم اراده کند آسیبی به من برسد. ارباب من اشراف علمی بر تمام جهان هستی دارد؛ پس چرا متنبّه نمی شوید؟ * علاوه بر این من چطور از چیزهایی که متوهّمانه شریک ربوبیت خدا می پندارید، بترسم در حالی که شما نمی ترسید از اینکه چیزهایی را بدون آنکه خود خدا سندی برایش فرستاده باشد، شریک خدا بدانید؟
با این وصف اگر شما اهل علم و دانایی هستید، کدامیک از ما از خشم و عذاب در امان است و شایسته در امان بودن؟ شما یا من؟ *
طبعاً کسانی که اربابی خدا و اطاعت از او را پذیرفته و ایمانشان را با ظلم به او ـ که همان نافرمانی از دستورات واجب و حرامِ اوست ـ آلوده نکردهاند، فقط آنها در امانند و فقط آنها در مسیر هدایتند.» *
📚 بر اساس آیات 74 تا 83 سوره انعام
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 53)
س: آیا این حرف درست است که اگر به دین مشغول باشیم، یعنی به دنیا مشغولیم؟
ج: دین که از دنیا جدا نیست. دین از دنیا جدا نیست. دین برای دنیاست. در دنیا دین را آورده اند؛ بنابراین یکی از شعب دین، خود دنیاست. انسان باید هشت ساعت کار حلال بکند. این جزء دین است و جزء تقواست. اگر انسان بخواهد فرار کند و کار نکند، بی تقوایی است و این کار، حرام است. بنابراین دین با دنیای انسان هم کار دارد. دین می گوید: «باید هشت ساعت کار کنی و کار حلال هم داشته باشی. باید ازدواج هم بکنی. بچه دار هم بشوی. تربیت هم بکنی.»
این ها همه جزء دین است. کار مادی و دنیوی است، اما جزء دین است. نمی شود دین را از دنیا جدا کرد. دین در دنیا نازل شده است و برای اصلاح دنیا هم آمده است. بنابراین دنیا سهمی از دین دارد و باید آن سهم را در دنیا پیاده کرد. بنابراین نمی شود از وظیفه فرار کرد. انسان باید هشت ساعت کار کند و الّا فاسق می شود و تقوا ندارد.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ نظر برخی از منافقان داخلی زمان پیامبر درباره جبهه و جنگ، و جواب خدا به آنها چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! یکی از منافقان به تو گفته: «اجازه بده به جبهه نیایم. حضور در جبهه باعث رویارویی با دختران رومی و به گناه افتادنم می شود. مرا به گناه نینداز!»
همه بدانند که اوّلاً اینها با این نافرمانی از دستور واجب پیامبر، همین الان هم به دام گناه افتادهاند. ثانیاً شک نکنید که جهنّم، این منافقان کافر را قطعاً احاطه خواهد کرد. *
در جبهه هم اگر به پیروزی یا غنیمتی برسی، منافقان را ناراحت می کند و اگر شکست یا خسارتی به تو برسد، می گویند: «ما که قبلاً احتیاط کرده ایم و با نرفتن به جبهه، یک تصمیم درست گرفته ایم» و آنگاه سرمست و خوشحال به خانه هایشان برمی گردند. *
محمد! در برابر این سخنانشان بگو: «هیچ اتفاقی برای ما نمی افتد مگر همان که خدا به نفع ما مقدّر کرده. مولای ما خداست و ما فقط مطیع اوییم؛ پس کسانی که خدا را به عنوان مولای خود پذیرفتهاند، باید با اطاعت از دستورات واجب و حرامِ او، تدبیر همه امورشان را فقط به او بسپارند.»*
همچنین به آنها بگو: «ما در جنگ یا شهید می شویم یا پیروز. شما مگر انتظار چیزی غیر از این دو عاقبت خوش برای ما دارید؟ اما ما برای شما منتظریم که یا خود خدا شما را عذاب کند و یا با دست ما به حسابتان برسد؛ پس منتظر باشید. ما هم حتماً همراه با شما منتظریم.»
📖 و مِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ ائْذَنْ لي وَ لا تَفْتِنِّي أَلا فِي الْفِتْنَةِ سَقَطُوا وَ إِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحيطَةٌ بِالْكافِرينَ * إِنْ تُصِبْكَ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَ إِنْ تُصِبْكَ مُصيبَةٌ يَقُولُوا قَدْ أَخَذْنا أَمْرَنا مِنْ قَبْلُ وَ يَتَوَلَّوْا وَ هُمْ فَرِحُونَ * قُلْ لَنْ يُصيبَنا إِلاَّ ما كَتَبَ اللَّهُ لَنا هُوَ مَوْلانا وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ * قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنا إِلاَّ إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ وَ نَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِكُمْ أَنْ يُصيبَكُمُ اللَّهُ بِعَذابٍ مِنْ عِنْدِهِ أَوْ بِأَيْدينا فَتَرَبَّصُوا إِنَّا مَعَكُمْ مُتَرَبِّصُونَ (توبه، 49 تا 52)
آیه شماره 400
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا #تقوا فقط به درد آخرت می خورد؟
امام خامنه ای:
اگر ملتى يا فردى داراى #تقوا بود، تمام خيرات دنيا و آخرت براى او جلب خواهد شد. فايده ى #تقوا، فقط براى كسب رضاى پروردگار و نيل به بهشت الهى در قيامت نيست؛ فايده #تقوا را انسان باتقوا در دنيا هم مىبيند.
جامعه اى كه با #تقواست، جامعه اى كه راه خدا را با دقت انتخاب مىكند و با دقت نيز در آن راه حركت مىكند، از نعم الهى در دنيا هم برخوردار مىشود، عزت دنيوى هم به دست مىآورد و خدا علم و معرفت در امور دنيا هم به او مىدهد.
جامعه اى كه در راه #تقوا حركت مىكند، فضاى زندگى آن جامعه، فضاى سالم و محبت آميز و همراه با تعاون و همكارى بين آحاد جامعه است. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 168
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 247)
🌷 قصه ای از قیامت
📚 بر اساس آیات 44 تا 53 سوره اعراف
قیامت که می شود بهشتیان، اهل جهنّم را صدا می زنند و با صدای بلند از آنها می پرسند: «ما که آنچه را مولایمان به ما وعده داده بود، حقیقی یافتیم. آیا شما هم وعدههای خدا را واقعی دیدید؟»
جهنّمیان هم اعتراف می کنند: «بله؛ واقعی بود.»
پس از این اعتراف است که یک منادی در بین آنها فریاد می زند: «لعنت خدا بر کسانی که با کفر و سرپیچی از دستورات واجب و حرامِ خدا در حق او ظلم کردند.»*
همان خواص جبهه کفر که مانع اطاعت دیگران از دستورات خدا می شوند و مسیر اطاعت از خدا را کج نشان می دهند و قیامت را انکار می کنند.*
علاوه بر این، بین اهالی بهشت و جهنم یک منطقه حائل وجود دارد و بر بلندای آن، مردانی بزرگ ایستادهاند که همه بهشتیان و جهنّمیان را از صورتشان می شناسند. آنها از آن بلندی، بهشتیانی را که هنوز وارد بهشت نشدهاند ولی امیدوارند که بهشتی شوند، صدا می زنند: «سلام بر شما بهشتیان!» *
و هنگامی که چشمان بهشتیان به سمت اهل جهنّم می چرخد، از خدا می خواهند: «مولای ما! ما را همنشین این ظالمان نکن!»*
آن مردان بزرگ نیز بر بلندای منطقهی میان بهشت و جهنم، کسانی را که جهنّمی بودنشان را از صورتشان می شناسند، صدا زده و به آنها می گویند: «دیدید که آن همه که جمع کردید و آن همه استکبار و خودبرتربینیتان در مقابل خدا و خلق خدا سودی برایتان نداشت.*
آیا همینها که اکنون بهشتی شدهاند، نبودند که شما قسم می خوردید خدا هیچ خیری به آنها نمی رساند؟ امروز به آنها خطاب می شود وارد بهشت شوید! نه بترسید و نه غصهای به خود راه دهید.»*
اهل جهنم هم به همان بهشتیان التماس کرده و صدایشان می زنند که: «از آن بالا کمی آب یا هر چیزی که خدا روزی شما کرده، برای ما بریزید!»
بهشتیان پاسخ می دهند: «خدا آب و غذا را بر کافران حرام کرده؛*
همان کافرانی که در دنیا به جای دین خدا و اطاعت از دستوراتش، سرگرمی و بازی را دین خود کرده بودند و زندگی دنیا فریبشان داده بود.»
محمد! ما هم خواهیم گفت: «بنابراین ما هم امروز که قیامت بر پا شده، آن کافران را به فراموشی می سپاریم؛ همانطور که آنها دیدار امروزشان با خدا را به فراموشی سپرده و برای آن توشه تقوا نفرستادهاند و آیات کتاب ما را هم انکار می کردهاند؛*
در حالی که ما در دنیا کتابی برای آنها فرستاده بودیم که جزئیاتش را عالمانه و با اسناد علمی، تبیین کرده بودیم تا هم راهنمای آنها باشد و هم وسیله رسیدن لطف ما به کسانی که اطاعت از ما را می پذیرند.» *
حالا آیا انتظار تحقّق چیزی غیر از وعدههای همان کتاب را دارند؟
📚 بر اساس آیات 44 تا 53 سوره اعراف
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 54)
س: میان قطع تعلق به مادیات و حفظ اموال چطور جمع کنیم؟
ج: جمعش همین است. خدا فرموده: «بخشی از اموالی را که کسب کرده ای، ملک خود توست و کسی حق ندارد به آن دست بزند. باید به آن علاقه داشته باشی و آن را از حیف و میل شدن حفظ کنی. این واجب است. نمی شود شب ها درِ خانه را باز بگذاری و بخوابی. آن را می برند. مقداری را که لازم و ضروری است، هم واجب است تهیه کنی و هم واجب است حفظ کنی.»
اما از طرف دیگر فرموده: «به دنبال بیشتر از آنچه که لازم نیست، عمرت را تلف نکن.»
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تفاوتهای زندگی مسلمان و کافر در قیامت چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
نصیب مسلمانانی که در مسیر اطاعت از دستورات واجب و حرام خدا خوب عمل کنند، هم پاداشی بهتر از عملشان و چیزی فراتر از آن خواهد بود و هم هیچ گونه بیآبرویی و ذلّت بر چهره آنها نخواهد نشست. آنها اهل بهشتند و تا ابد در آن خواهند بود.
اما کافرانی که دستاوردشان فقط گناه و نافرمانی از دستورات واجب و حرامِ خداست، هم مجازات هر گناهشان همسطح همان گناه خواهد بود و هم گرد خفّت و خواری، تمام چهره آنها را فرا خواهد گرفت؛ در حالی که در مقابل عذاب خدا هیچ محافظی ندارند و چهرههایشان چنان سیاه خواهد بود که انگار با قطعهای از شب سیاه و ظلمانی پوشانده شده. اینها اهل آتش جهنّمند و تا ابد در آن خواهند بود.
📖 للَّذينَ أَحْسَنُوا الْحُسْنى وَ زِيادَةٌ وَ لا يَرْهَقُ وُجُوهَهُمْ قَتَرٌ وَ لا ذِلَّةٌ أُولئِكَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ هُمْ فيها خالِدُونَ * وَ الَّذينَ كَسَبُوا السَّيِّئاتِ جَزاءُ سَيِّئَةٍ بِمِثْلِها وَ تَرْهَقُهُمْ ذِلَّةٌ ما لَهُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ عاصِمٍ كَأَنَّما أُغْشِيَتْ وُجُوهُهُمْ قِطَعاً مِنَ اللَّيْلِ مُظْلِماً أُولئِكَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فيها خالِدُونَ (یونس، 26 و 27)
آیه شماره 401
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 55)
س: دوری از دنیا تا چه حدی مطلوب است؟
ج: خدا دنیا را نزدیک کرده که ما از آن استفاده کنیم. ما زن و فرزند داریم و باید برایشان نفقه فراهم کنیم. نان، گوشت، سبزی، میوه و ... . این مقدار از دنیا بد نیست؛ بلکه کسب آن واجب است. اما وقتی دل انسان یک چیز خوشمزه را مدام می خواهد، این اشکال پیدا می کند. اینکه اندازه نگه داری، واجب است؛ اما اگر بخواهی شب و روز دنبال پول بدوی که بتوانی چیز خوب و خوشمزه بخری، نه. این پدر انسان را درمی آورد. به این اضافه، دنیای مذموم می گویند و به آن ضروری، دنیای عبادتی می گویند که عین عبادت است.
وقتی مردی از خانه بیرون می رود تا برای زن و بچه اش نان حلال درآورد، مثل رزمنده ای است که به جبهه می رود و می جنگد. این قدر برای خدا مهم است؛ و الّا اگر نرود، زن و بچه می مانند و از بین می روند. بنابراین خدا عمداً این را قبل از ما خلق کرده که گرسنه نمانیم و نمیریم. ما هم باید به دنبالش برویم؛ اما چقدر؟ هشت ساعت، نه بیشتر. حالا در شب هم چراغ روشن کرده اند و با موبایل و این چیزها تا صبح می دوند. این مذموم است. آن وقت انسان آن قدر کار دارد که نماز نمی خواند؛ روزه نمی گیرد و به مکه نمی رود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 248)
🌷 شرط خدا برای رستگاری یهودیان!
📚 بر اساس ترجمه سوره اعراف، آیات 155 تا 159
🔻 موسی هفتاد مرد از قومش را برای حضور در کوه طور که محل وعدهاش با ما بود، انتخاب کرد؛ اما وقتی به خاطر درخواست دیدن خدا توسط آنها، صاعقهای بر جانشان افتاد و لرزه بر اندامشان انداخت و همگی مردند، موسی به خدا گفت:
«مولای من! تو اگر می خواستی، قبلاً هم می توانستی هم جان این هفتاد نفر و هم جان مرا بگیری؛ اما آیا جان ما را به خاطر عمل عدهای نادانِ سادهلوح می گیری؟ شکی نیست که این امتحانی از جانب توست که هر کس را اراده کنی، با آن از مسیر هدایت بیرون می کنی و هر کس را اراده کنی، به سوی آن راهنمایی می کنی. مولای ما تویی! پس گناه ما را بیامرز و به ما رحم کن که تو بهترین آمرزندهای.* همچنین در تقدیر این دنیا و آخرتمان بهرهمندی از نعمتهای خوبت را بنویس؛ چون ما به درگاه تو برگشته و توبه کردهایم.»
خدا به موسی پاسخ داد:
«عذابم را به هر کس که اراده کنم، می رسانم. اما مهربانی عمومیام به وسعت تمام مخلوقات است. بنابراین اعطای آن را برای کسانی مقدّر خواهم کرد که دستورات واجب و حرامم را اجرا می کنند؛ مخصوصاً کسانی که به واجبات مالی از جمله زکات، عمل می کنند و کسانی که نشانههای فرماندهی من در عالم هستی را باور دارند؛ *
همان کسانی که از دستورات واجب و حرامِ پیامبر مکّیِ درسناخوانده تبعیّت می کنند.
پیامبری که اسم و رسمش را در متن تورات و انجیلی که نزد خودشان است، می بینند.
پیامبری که آنها را از ارتکاب گناهان زشت نهی کرده و به انجام واجبات، امر می کند.
پیامبری که چیزهای پاک و دلچسب را برایشان حلال اعلام می کند و چیزهای کثیف و ناپاک را حرام.
پیامبری که بار سنگین تکالیف دشوار و خرافات ساختگی را که بر دوششان است نیز برمی دارد.
بله؛ شرط دریافت مهربانی ویژه من تبعیّت از دستورات واجب و حرام این پیامبر است.
بنابراین ای موسی! کسانی که اوّلاً تبعیّت از دستورات واجب و حرام او را بپذیرند و ثانیاً با احترام از او حمایت کرده و در اجرای دستورات خدا یاریاش کنند و ثالثاً از دستورات واجب و حرام کتاب نورانیای که با او فرستاده شده، تبعیّت کنند، فقط اینها خوشبخت می شوند.*
ای موسی! به همه انسانها اعلام کن:
ای مردم عالم! شک نکنید که من فرستاده خدا به سوى همه شما هستم؛ خدايى كه فرماندهى و مدیریت آسمانها و زمين فقط در دست اوست. خدایی که در تمام هستی، فرماندهی جز او نيست. خدایی که فقط او زنده مى كند و مى ميراند؛
پس اولاً باید بپذیرید اطاعت از چنین خدایی را و بپذیرید اطاعت از پیامبر درسناخوانده او (محمد) را که از جانب او خبر خواهد آورد؛ همان پیامبری که هم خدا را و هم تمام سخنان خدا را باور دارد؛
ثانیاً باید عملاً از دستورات واجب و حرام او تبعیت كنيد تا در معرض هدايت الهی قرار گیرید.»*
محمد! با اینکه این دستورات را به موسی و یهودیان داده بودم، از بین یهودیان فقط عدّهای محدود به سمت این حقیقت هدایت می شوند و عادلانه رفتار می کنند.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ جانبازان در چه صورتی از خدا اجر عظیم می گیرند؟
🌷 امام خامنه ای:
اگر جانبازى در دوران زندگىِ جانبازى #حدود الهى را رعايت و #تقوا و پاك دامنى را حفظ كند، آن چنان پاداشى دارد كه خداى متعال از او تعبير مى كند به اجر عظيم؛ «للّذين احسنوا منهم و اتّقوا اجر عظيم». چيزى را كه خداى خالقِ عظمت از آن به عنوان عظيم ياد كند، پيداست كه اجر خيلى بالا و بزرگ است. (04/ 08/ 1384)
✍️ شرح: رعایت #حدود الهی و #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 169
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا به کسانی که قرآن را نه کلام خدا بلکه نوشته خود حضرت محمد (ص) می دانستند، چه جوابی داد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
آیا این مشرکان ادّعا می کنند که محمد قرآن را خودش نوشته و به خدا نسبت داده؟
محمد! به اینها بگو: «اگر چنین است، پس شما هم که مثل من انسان هستید، اگر راست می گویید، سورهای مثل قرآن بیاورید! ضمناً از هر کسی غیر خدا هم که توانستید، کمک بگیرید.»
البته نه اینکه نخواهند مثل قرآن بیاورند، بلکه حقیقت این است که چیزی را تکذیب کردهاند که تا کنون نه اشراف علمی بر آن داشتهاند و نه واقعیت اخبار آینده مثل اخبار قیامت به آنها رسیده؛ پس شکی نیست که نمی توانند مثل این کتاب بیاورند که هم متصل به منبع علم بیپایان خداست و هم از قیامت خبر می دهد. قبل از اینها هم دیگران به همین دلایل، پیامبران قبلی را تکذیب می کردند. پس محمد! ببین عاقبت آن ظالمان چه شد! اگر حق با آنها بود، چرا نتوانستند کتابی مثل کتب پیامبران قبلی بیاورند؟
📖 أمْ يَقُولُونَ افْتَراهُ قُلْ فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِثْلِهِ وَ ادْعُوا مَنِ اسْتَطَعْتُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صادِقينَ * بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحيطُوا بِعِلْمِهِ وَ لَمَّا يَأْتِهِمْ تَأْويلُهُ كَذلِكَ كَذَّبَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَانْظُرْ كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الظَّالِمينَ (یونس، 38 و 39)
آیه شماره 402
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیه دوربین مداربسته خدا کدام است؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! تو در حال انجام هر کاری که هستی و هر آیه ای از قرآن که از طرف خدا می خوانی و همچنین همه شما انسانها هر عملی که انجام می دهید، از همان وقتی که آن را شروع می کنید، خود ما شاهد و ناظر عملکرد شماییم. بالاتر از این، نه در زمین، چیزی به اندازه ذرهای از خدا پنهان است و نه در آسمان. حتی کوچکتر از ذره یا بزرگتر از آن، هر چه هست، در کتاب علم خدا برای خدا روشن است.
📖 و ما تَكُونُ في شَأْنٍ وَ ما تَتْلُوا مِنْهُ مِنْ قُرْآنٍ وَ لا تَعْمَلُونَ مِنْ عَمَلٍ إِلاَّ كُنَّا عَلَيْكُمْ شُهُوداً إِذْ تُفيضُونَ فيهِ وَ ما يَعْزُبُ عَنْ رَبِّكَ مِنْ مِثْقالِ ذَرَّةٍ فِي الْأَرْضِ وَ لا فِي السَّماءِ وَ لا أَصْغَرَ مِنْ ذلِكَ وَ لا أَكْبَرَ إِلاَّ في كِتابٍ مُبينٍ (یونس، 61)
آیه شماره 403
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 56)
س: فرق بین روزه در اسلام و ریاضت در مکتب های دیگر چیست؟
ج: گرسنگی در اسلام تحت نیت خاصی است و نیتش این است: «چون خدا گفته، روزه می گیرم». این عبودیت در برابر خدا را تقویت می کند؛ اما در ریاضت هندوها خدایی در کار نیست. او فقط می خواهد چیزی پیدا کند و دنبال خواسته ی خود است. برای او نتیجه ای ندارد؛ ولی اساس کار این، تقویت روح عبودیت و بندگی است که در تمام شئون زندگی به درد می خورد و لازم است؛ پس با هم خیلی فرق دارند.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 249)
🔹 قصه آفرینش آدم و حوا
🔻 بر اساس آیات 11 تا 27 سوره اعراف
خدا قصه را از اینجا شروع می کند که:
این ما بودیم که اوّلینِ شما، آدم را آفریدیم و روح و بدنتان را طراحی کردیم و پس از آن به فرشتگان دستور دادیم برای این آدم سجده کنید. به همین دلیل آنها سجده کردند مگر ابلیس جِنّی که از ساجدان نشد.*
خدا از ابلیس پرسید: «وقتی من به تو دستور سجده دادهام، چه چیزی مانعت شده که سجده نمی کنی؟»
ابلیس پاسخ داد: «خُب من بهتر از آدمم. مرا از آتش آفریدهای و آدم را از گِل.»*
خدا هم دستور داد: «پس، از این باغ ویژه که بر روی این تپه است، برو پایین! وقتی من به تو فرمان می دهم و تو مأمور به اجرا هستی، پس تو در اینجا حق تکبّر و نافرمانی نداری؛ بنابراین حالا که از دستور من نافرمانی کردهای، از این باغ برو بیرون! چون تو حقیر و کوچکی؛ حقیر که حق تکبّر ندارد.» *
ابلیس از خدا درخواست کرد: «خدایا! تا روزی که انسانها دوباره زنده می شوند، به من مهلت زندگی بده!»*
خدا هم پاسخ داد: «به تو مهلت می دهم.»*
ابلیس به خدا گفت: «حالا که مرا از راه به در کردی، قسم می خورم در مسیر فرزندان آدم به سمت اطاعت از تو، در کمینشان بنشینم. *
بعد، از سمت جلو، پشت سر، طرف راست و طرف چپ به سراغشان بروم برای منحرف کردنشان از مسیر بندگی و اطاعت از تو. خواهی دید که بیشتر بندگانت از دستورات واجب و حرام تو تبعیّت نکرده و در عمل، شاکر نعمتهایت نخواهند بود.» *
خدا به ابلیس فرمان داد: «از این باغ، با خفّت و خواری برو بیرون! شک نکن که جهنّم را از تو و همه کسانی که از دستورات تو تبعیت کنند، پر خواهم کرد.»*
خدا همچنین به آدم گفت: «آدم! با همسرت در این باغ ساکن شو و از هر چیزی که خواستید، بخورید؛ ولی به این درخت نزدیک نشوید که در آن صورت با نافرمانیتان از دستور من در حق من ظلم کردهاید.» *
بعد شیطان، برای آنکه اندام جنسی آدم و همسرش را که تا آن زمان برایشان پوشیده مانده بود، نشانشان دهد، وسوسهشان کرد و با تظاهر به دلسوزی، به آنها گفت: «اینکه مولایتان شما را از خوردن میوه این درخت نهی کرده، فقط به خاطر آن است که مبادا فرشته شوید یا زندگی جاودان پیدا کنید.»*
ابلیس همچنین برای آن دو، قسم خورد که: «شک نکنید من خیرخواه شما هستم.»*
پس با فریب بود که آن دو را به نافرمانی از خدا نزدیک کرد و آنها هم از آن درخت خوردند. بنابراین وقتی از میوه آن درخت خوردند، برای اوّلین بار، شکمشان به کار افتاد و لباسشان بر زمین افتاد و عورتشان برایشان نمایان شد. به همین دلیل شروع کردند به چسباندن برگ درختان آن باغ به عورتهایشان. خدا هم به آنها خطاب کرد: «مگر شما دو نفر را از نزدیک شدن به آن درخت، نهی نکرده بودم و مگر به شما نگفته بودم شیطان قطعاً دشمن علنی و رو در روی شماست؟»*
آدم و همسرش پشیمان از نافرمانیشان از دستور خدا به خدا گفتند: «مولای ما! ما با نافرمانی از دستور تو به خودمان ظلم کردهایم و اگر ما را نیامرزی و به ما رحم نکنی، قطعاً از زیانکاران خواهیم شد.»*
خدا به آدم، همسرش و شیطان دستور داد: «از این باغ ویژه که بر روی بلندی است، بروید پایین؛ در حالی که بعضی از شما (ابلیس) دشمن بعضی دیگر است. ضمن اینکه تا مدّتی در زمین زندگی خواهید کرد و امکاناتی نیز خواهید داشت.» *
خدا همچنین ادامه داد: «در همین زمین زندگی خواهید کرد و در همین زمین خواهید مرد و پس از مرگ، از همین زمین بیرون آورده خواهید شد.»*
و اما شما ای فرزندان آدم! ما به شما لباس دادهایم که عورتهایتان را می پوشاند و مایه زینتتان است؛ حال آنکه لباس تقوا که حاصل انجام دستورات واجب و حرامِ ماست و زشتیها را می پوشاند و مایه زینتتان است، قطعاً بهتر است.»
محمد! این از نشانههای خداست که عمل به دستورات واجب و حرامش پوشاننده زشتیها و مایه زینت و آبروست. این را گفتیم تا فرزندان آدم متنبّه شوند. *
ای فرزندان آدم! مبادا شیطان گولتان بزند؛ همانطور که پدر و مادرتان را با فریب از آن باغ بیرون کرد؛ آن هم در حالی که لختشان کرده بود تا عورتهایشان را به آنها نشان دهد؛ چون شیطان و دار و دستهاش که جسم مادّی ندارند، شما را از منظری می بینند که شما نمی بینید.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ راه فهم ملکوت عالم و رسیدن به آن چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
همه اين حوادثى كه شما در انقلاب ديديد و امام در باره آن چيزى گفتند و شد، از اين قبيل بود. نه اينكه تصور كنيد ايشان محاسبه مادّى و سياسى مى كردند. نه، آن بزرگوار اهل اين محاسبات نبودند. البته فكر سياسىِ خيلى پخته اى داشتند و حقايق را مى فهميدند؛ اما اين طور نبود كه همان محاسباتى را كه معمولًا مى كنند، انجام بدهند. اين، همان غيب و ملكوت عالم و ملكوت وجود شماست كه بايد به آن ايمان و اعتقاد داشت. راه رسيدن به آن هم #تقواست. (29/ 06/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 170
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا زندگی دنیا را به چه چیزی تشبیه کرده؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
حکایت این دنیای ناپایدار مانند بارانی است که ما از آسمان بر زمین می ریزیم و با جان گیاهان زمین که انسانها و چهارپایان از آن می خورند، آمیخته می شود. تا وقتی که زمین به اوج سرسبزی و زیبایی می رسد و سطح آن آراسته می شود و انسانها خیال می کنند همیشه می توانند از آن بهرهمند باشند؛ اما ناگهان شبی یا روزی فرمان ما صادر می شود و آن را چنان می خشکانیم و درو می کنیم که انگار اصلاً دیروز گیاهی در اینجا نبوده. حکایت تمام خوشیهای دنیا همین است؛ ناپایدار و غیر قابل اعتماد. ما نشانههای فرماندهی و مدیریت خود در جهان هستی را به این صورتِ مفصّل برای اهل تفکر بیان می کنیم.
این در حالی است که خدای همین دنیای ناپایدار، انسانها را به سرای آخرت که سرای امنیت و جاودانگی است، دعوت می کند و هر کس را بخواهد هدایت کند، به سوی مسیر معتدلِ اطاعت از خودش راهنمایی می کند.
📖 إنَّما مَثَلُ الْحَياةِ الدُّنْيا كَماءٍ أَنْزَلْناهُ مِنَ السَّماءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَباتُ الْأَرْضِ مِمَّا يَأْكُلُ النَّاسُ وَ الْأَنْعامُ حَتَّى إِذا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَها وَ ازَّيَّنَتْ وَ ظَنَّ أَهْلُها أَنَّهُمْ قادِرُونَ عَلَيْها أَتاها أَمْرُنا لَيْلاً أَوْ نَهاراً فَجَعَلْناها حَصيداً كَأَنْ لَمْ تَغْنَ بِالْأَمْسِ كَذلِكَ نُفَصِّلُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ * وَ اللَّهُ يَدْعُوا إِلى دارِ السَّلامِ وَ يَهْدي مَنْ يَشاءُ إِلى صِراطٍ مُسْتَقيمٍ (یونس، 24 و 25)
آیه شماره 404
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ فرق می کنه شاه باشه یا امام!
پیغمبر خدا (ص) می فرماید:
🔻 هنگامی که:
1️⃣ زمامداران شـما خوبان شما باشند
2️⃣ و ثروتمندانتان بخشنده باشند
3️⃣ و جامعه شما بر اساس مشورت و انتخاب بهترین برنامه ها و گزینش لایق ترین چهره هـا اداره گردد،
در این صـورت روي زمین برایتـان از زیر آن بهـتر است و زندگی تان گوارا خواهد بود.
🔻اما آنگاه که:
1️⃣ زمامـدارانتان اشـرار شـما باشند
2️⃣ و ثروتمنـدانتان بخیل باشـند
3️⃣ و مدیرتتان به دست زنانتان افتد و ظالمانه رفتار کنند،
در آن وقت، زیر زمین براي شـما از روي آن بهتر است، زیرا زندگی شـما دردآفرین می گردد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 30
📱کانال سبک زندگی متقین
@mottagheen
✅ از نظر پیامبر اکرم (ص) دیوانه کیست؟
💠 رسول خدا (ص) در ميان يارانش بود كه مردى از پيش او گذشت. بعضى گفتند:
این مرد، ديوانه است.
پيامبر فرمود:
نه. بلكه او بيمار است. ديوانه آن مرد و زنى است كه جوانى خويش را بدون اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا هدر داده باشند.
📜 مرَّ بِرَسُولِ اللّه ِ صلي الله عليه و آله رَجُلٌ وَهُوَ فى أَصْحابِهِ فَقالَ بَعْضُ الْقَوْم: مَجْنُونٌ، فَقالَ النَّبِىِّ صلي الله عليه و آله: بَلْ هذا رَجُلٌ مُصابٌ، إِنَّمَا الْمَجْنُونُ عَبْدٌ أَوْ أَمَةٌ أَبلَيا شَبابَهُما فى غَيْرِ طاعَةِ اللّه.
📚 مشکاة الأنوار, جلد۱ , صفحه۱۶۹
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen