🔘 تشرف در دوران غیبت
❓ آیا امکان تشرف به محضر حضرت ولیعصر(عج) در دوران غیبت وجود دارد؟ اگر بله، آیا همه کسانی که ادّعای تشرف دارند، خود حضرت را ملاقات کردهاند؟
🔅 يكی از نكتههايی كه همه علمای شيعه در اين زمينه بر آن اتّفاق نظر دارند، اين است كه در عصر غيبت كبرا، باب نيابت و سفارت، به گونهای كه در مورد نايبان خاصّ آن حضرت و در دوران غيبت صغرا وجود داشت، بسته شده است. ازاينرو، هيچكس نميتواند ادّعا كند كه با آن حضرت در ارتباط است و هر زمان اراده كند، میتواند با ايشان ملاقات كند يا به طور خاص از سوی ايشان نيابت يافته است كه اموری را به انجام رساند يا دستورهايی را به مردم ابلاغ كند.
🔅 نكته ديگری كه بسياری از علمای شيعه در كتابها و آثار خود به آن اشاره كردهاند، اين است كه ملاقات با امام زمان(عج) مستلزم شايستگیهای ويژهای است كه حتّی بسياری از بزرگان به آن دست نيافتند و گروهی هم كه به اين توفيق دست يافتند، با تلاشهاي فراوانی بوده است.
🔅 حضرت آیتالله ناصری نيز در اين باره میفرمايد:
بسياری از كسانی كه ادّعای تشرّف به محضر آن حضرت را داشتهاند و گاهگاه واقعاً از فيض آن حضرت نيز برخوردار شدهاند، نه ايشان كه يكی از ياران خاصّ ايشان را زيارت كردهاند؛ چه، همواره پنج گروه از اوّليا در محضر آن ولی مطلق به سر میبرند و در خدمت ايشان از جان و دل میكوشند. اينان اوتاد، نجبا، نقبا، رجال الغيب و صلحا هستند كه اگرچه از جنس ديگر مردمانند، به مراتبی از تهذيب نفس و جلای باطن نايل شدهاند كه میتوانند در محضر آن حضرت به سر برند. طُرفه آنكه غير از طبقه صلحا، گويا بقيه اين طبقات دارای تشرّف اختياری هستند و میتوانند در هر لحظهای كه طلب كنند، به محضر ايشان بار يابند.
اگرچه شمار اينان به درستی بر ما معلوم نيست، گويا جمعيت حاضر در محضر آن حضرت، بيش از پانصد نفر هستند. اينان دايماً در فرمان آن حضرتند و حوايج شيعيان و محبّان ايشان را به فرمان آن حضرت روا میدارند. از اين روست كه شماری از كسانی كه ادّعای تشرّف به محضر آن حضرت را دارند، هر چند واقعاً مورد نظر و فيض خاصّ آن حضرت واقع شدهاند، امّا نه خود ايشان، بلكه يكی از ياران خاصّ ايشان را زيارت كردهاند.
📚 #پرسش_از_موعود
📭 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/PAM
#پرسش_و_پاسخ
@mouood_org
image_2019_11_10-20_10_23_487_VJp.jpg
560.9K
🔘 ظهور بورژوازی
💠 کشف آمریکا، در اروپا به رشد سریع طبقه متوسط و نوظهوری کمک کرد که سابقه اشرافیّت و امتیازات موروثی نداشت و آنچه داشت، خود به دست آورده بود، این طبقه، طبقه «بورژوا» نامیده می شد و عبارت از طبقه شهری کاسبکار صنعتگر بود که در اواخر قرون وسطی، به شدّت گسترش و رشد یافت و اینها همان روستاییانی بودند که به شهرها آمده، به تجارت و صنعتگری پرداختند و به سرعت صاحب قدرت و اعتبار می شدند. با کشف آمریکا، بورژوازی یک شبه بسیاری چیزها را به دست آورد.
این طبقه نودرآمد و نوخاسته در عین اینکه خود برخاسته از جریانات فکری و مذهبی خاصی بوده، منشأ پیدایش جریان های تازه فکری و عقیدتی شد که سنگ زیرین بنای اروپای امروز است.
🔷 تبیین بورژوازی و ارتباط آن با فرهنگ جدید
💠 درباره تبیین پیدایش فرهنگ جدید اروپا و تعلّق آن به طبقه بورژوازی، نظریات بسیار زیادی در فلسفه های تاریخ مختلف مورد توجّه قرار گرفته که دو نظر برای ما شناخته شده و معروف است:
1- نظر مارکس
۲- نظريه ماکس وبر (درست عكس نظريه اوّل)
💠 هر دو نظریه در یک مسئله آشکار و بدیهی در اروپا مشترکند و آن بستگی فرهنگ جدید به بورژوازی است. امّا تفاوت در اینجاست که مارکس فرهنگ و فكر جدید را «معلول بورژوازی» و ماکس وبر آن را علّت بورژوازی می داند.
📚 « #سیر_تفکر_جدید_در_ایران_و_جهان »
📬 خرید از یاران شاپ b2n.ir/74172
#مطالعات_فرهنگی
@mouood_org
🔘 #نايب_چهارم، ابوالحسن علی بن محمد سَمُری
🔸 شيخ #ابوالقاسم [ #حسين_بن_روح] به ابوالحسن #علی_بن_محمد_ سَمُری وصيت کرد و او به همان کاری بپردازد که [پيش از آن] به ابوالقاسم سپرده شده بود.
🔸 از #کرامات نایب چهارم می توان به روایتی اشاره کرد که احمد بن ابراهيم بن مخلّد نقل کرده است. او می گوید:
در #بغداد، خدمت بزرگان شيعه رسيدم. پس نایب چهارم آغاز به سخن کرد و گفت: خداوند، علی بن حسين بن بابويه قمی (پدر شيخ #صدوق) را رحمت کند. بزرگان تاريخ اين روز را نگاشتند. پس خبر رسيد که علی بن حسين در اين روز وفات يافته است.
🔸 علی بن محمد سمری در نيمه شعبان سال 328 يا 329 ه. ق درگذشت و پيکر وی در خيابان خلنجی در جنب باب محول نزديک نهر ابوعتاب بغداد به خاک سپرده شد.
🔸 با وفات چهارمين نايب خاص امام عصر(عج)، دوران #غيبت_صغرا به سر آمد و شيعيان بيش از پيش از فيض وجود امام خود محروم شدند.
🔸 باشد تا پردههای غيبت به کنار رود و جمال دلآرای حجت حق آشکار شود...
📚 برگرفته از کتاب #درسنامه_فرهنگ_مهدویت_و_انتظار, ج 1: #منم_مهدی_ع»؛ اثر #ابراهیم_شفیعی_سروستانی
📬 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/darsnameh
#امام_زمان_شناسی
@mouood_org
هدایت شده از چندرسانهای موسسه موعود عصر
15.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 در قول و فعل به سمت عدل بروید ...
#پادکست
#اسماعیل_شفیعی_سروستانی
#آغاز_امامت | شماره ۵
@mouood_org
@mouood_multimedia
🔘بارشهای فراوان
⌛️ پس از پرداختن به نشانههای حتمی ظهور (خروج سفیانی و یمانی، صیحه آسمانی، خسف بیداء و قتل نفس زکیه) که بنا به فرمودة امام صادق(ع) در شش ماه قبل از ظهور رخ خواهند داد، با توجّه به روایات موجود، به توصیف سال ظهور حضرت مهدی(ع) میپردازیم:
1. سال پر بارش
⌛️ در این سال بارانهای فراوانی میبارد و به دنبال این بارشها، محصولات و میوهها و خرماهای مختلف خراب شده و از بین میروند؛ چرا که باران گاهی رحمت است و نعمت و گاهی مایة عذاب و نقمت. امام صادق(ع) فرمودند:
«در سال پیش از ظهور قائم(عج) باران فراوانی میبارد که محصولات و خرماهای مختلف نخلستانها از بین میرود؛ ولی شما دربارة این حادثه شک نکنید.»1
⌛️ در روایتی دیگر از ایشان نقل شده است که فرمودند:
در سال پیروزی، فرات چنان شکافته میشود که آب وارد کوچههای کوفه میشود.2
1. الارشاد، شیخ مفید، ج 2، ص 377.
2. همان.
📚 #شش_ماه_پایانی
📭 خرید از یاران شاپ ytre.ir/weV
#نشانه_های_ظهور
@mouood_org
🔘 نشانه های یک تهاجم بیولوژیک:
♦️ امکان تشخیص سريع عوامل میکروبی، بسیار محدود و در صورت وجود نیز کار با آنها بسیار پیچیده و دقیق است. لذا مشاهدات کادر پزشکی و نیروهای بهداشتی، درمانی بسیار کمک کننده خواهد بود.
♦️ نشانه های زیر می تواند دلیل بر تهاجم بیوتروریستی باشد:
1. ازدیاد حشرات به طور غیرعادی در یک منطقه، به خصوص حشراتی که قبلا در منطقه دیده نشده اند.
2. وجود اجساد حیوانات مرده به صورت غیرعادی در منطقه یا حیوانات غیربومی مرده و زنده در اطراف مراکز مسکونی و پادگانی؛
3. احساس تغییر طعم و مزه آب و مواد غذایی
4. خشک شدن ناگهانی گیاهان
5. مردن احشام و دام ها در منطقه
6. بیمار شدن ناگهانی افراد
7. مشاهده افراد مبتلا به بیماری با علائم مشترک و به تعداد زیاد.
📚 مجموعه مقالات #بیوتروریسم، انتشارات هلال
📬 خرید از یاران شاپ b2n.ir/28761
#مطالعات_فرهنگی
@mouood_org
🔘 بی مرگی: #صدقه برای مولا
🔸 یکی از وظایفی که بسیار به آن تاکید شده است، «صدقه برای
امام زمان(عج)» است. علت وجود چنین وظیفه ای آثاری صدقه است. از جمله:
🔸 1. صدقه نمایشگر صداقت ایمان مومن است که با انجام آن نشان می دهد تا چه حد در وادی ایمان و خداپرستی صادق است؛
🔸 2. نیازمندی های مومنان با پرداخت صدقه رفع می گردد؛
🔸 3. سبب پیدایش رفاه عمومی می گردد؛
🔸 4. صدقه یکی از عوامل سازندگی انسان نیز هست چنانکه خداوند در آیه 103 سوره توبه می فرماید: «ای رسول ما، تو از مومنان صدقات را دریافت کن تا بدان صدقات نفس آنها را پاک و پاکیزه سازی.»
🔸 #سید_بن_طاووس از علمای عاشق امام مهدی (عج) سفارش کرده است:
«ابتدا برای حضرت مهدی (عج) صدقه بده قبل از اینکه برای خود و عزیزانت صدقه بدهی.
باید توجه داشت که آن حضرت هیچ نیازی به صدقه دادن ما ندارد بلکه از شئون بندگی و ادای بعضی از حقوق بزرگ آن حضرت است و خود یک نوع #اظهار_محبت و #دوستی به آن حضرت است و این عمل راه و سببی است برای جلب رضای پروردگار و حلول قرب به خداوند در قضای حوایج و دفع بلا.»
🔸 همچنین سیدبن طاووس، رحمه الله در ضمن دعاییکه برای صدقه دادن در وقت سفر است می فرماید:
«خدایا! این (صدقه) از آن و برای تو است و صدقه ای برای سلامتی مولایمان(عج) می باشد، و بر او درود بفرست آن هنگام که قصد سفر کرده است و در تمام حرکتها و استراحتهایش، در تمامی اوقات شب و روزش و صدقه ای است برای هرچه که متعلق به اوست.»
📚 برگرفته از « #انتظار_منتظر_و_تکلیف_منتظران»؛ به نقل از #مکیال_المکارم.
📬 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/Entezarmontazer
#وظایف_منتظران
@mouood_org
هدایت شده از چندرسانهای موسسه موعود عصر
8.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 مردگان این راه شهیدند ...
#پادکست
#اسماعیل_شفیعی_سروستانی
#آغاز_امامت | شماره ۶
@mouood_org
@mouood_multimedia