🔘 روز مباهله
🔹 روز بیست وچهارم ذیحجّة روزى است که رسول خدا(ص) با نصاراى نجران مباهله کردند و پیش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفتند و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین(ع) را زیر عبا جا دادند و فرمودند:
«پروردگارا! هر پیامبرى را اهل بیتی بوده، که مخصوصترین خلق نسبت به او بودند. خدایا! اینان اهل بیت منند، از ایشان شک و گناه را برطرف ساز و پاک کن ایشان را پاک کردنى کامل.»
🔹 پس جبرائیل نازل شد، و آیه تطهیر را در شأن ایشان فرود آورد. آنگاه رسول خدا(ص) آن چهار بزرگوار را براى مباهله به بیرون بردند. چون نگاه نصارى بر ایشان افتاد و حقیقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده کردند، جرئت بر مباهله را از دست داده، و استدعاى مصالحه و قبول جزیه کردند.
🔹 در این روز حضرت امیرالمؤمنین(ع) در حال رکوع، انگشتر خود را به سائل دادند و آیه «انّما وليكم اللّه» در شأن آن حضرت نازل گشت.
#مناسبتی
#عبرت_ایام
@mouood_org
🔘 نگاه کردهام از روزن شکیبایی
تمام عمر به راهت، چه وقت میآیی؟
به جادهها چه غریبانه چشم دوختهام
زپشت پنجرههای غریب تنهایی
تمام پنجرهها بی تو مات مانده، بیا
بیا که با تو شود کوچهها تماشایی
کجاست کشتی چشمت که لنگر اندازد
کنار ساحل این چشم دریایی
بگو سمت نگاهت کدام آفاق است؟
تویی که سمت نگاه تمام دلهایی
نیامدی و از اندوه غربتت خون شد
دل تمامی آلالههای صحرایی
به لحظه لحظهی این روزهای یلدایی
دلم گواهی آن میدهد که میآیی
✍️ حمید واحدی
#اول_تو_به_یاد_آیی
@mouood_org
💠قلّه فرزانگی و چشمه عطوفت
💧آیت الله فشارکی انسان وارسته ای بود که با کوهی از معرفت و دانش، عزّت و اقتدار معنوی بسیار فروتن بود. از نشانه های تواضع او این بود که با تمام افرادی که با وی در تماس بودند، برخوردی عاطفی داشت. در هنگام بحث و گفت وگوهای علمی، با وسعت نظر و سعه صدر، ظرفیت روحی انتقادها را داشت و از جدال و بیهوده گویی پرهیز می کرد.
💧سیمای پرصلابت او گشاده و غالباً توأم با تبسّم بود. تنها هنگامی غم بر چهره اش می نشست که به او خبر می دادند خانواده ای در تأمین معاش خود مشکل دارد و فقیری زندگی خویش را به سختی اداره می کند.
💧البتّه زندگی خانوادگی او به اوضاع انسان های مستضعف شباهت بیشتری داشت و به همین دلیل برخی شاگردانش که با وی رابطه ای نزدیک تر داشتند، از طریق صرفه جویی در زندگی شخصی و مانند آن، مبالغی را فراهم می نمودند و به استاد خویش تحویل می دادند. وضع زندگی سیّدمحمّد فشارکی به نحوی بوده که این گونه اعانت ها در زندگی آن استاد پرهیزکار، بسیار مؤثّر بود.
💧کثرت زهد، پارسایی و اعراض از مقام مرجعیّت و اکتفا به زندگی عادی موجب شد که سیّد محمّد فشارکی این گونه زندگی نماید و خود در جهت تدارک لوازم منزل و امرار معاش، شخصاً اقدام کند و روزگار خویش را در نهایت وارستگی به پایان برد.
💧از خصوصیّات دیگر آیت الله فشارکی این بود که شاگردانش به گونه ای تربیت شوند که علاوه بر تهذیب درون و اعراض از معاصی باطن، به ترقّی علمی و ژرف نگری روی آورند و به معارف و کمالات اهمّیت دهند و بی سواد نمانند.
💧به اعتقاد وی، طلبه ای که مدام در فکر تحصیل و یادگرفتن مطالب و دانشاندوزی است، از ذکر، دعا، نماز شب و حالات معنوی ناشی از این برنامهها غافل می ماند و اگرچه ذهنی روشن و مزیّن به دانش و اندیشه دارد، امّا قلبش غبارآلوده است و باید مراتب اعتدال را مراعات کند.
💧همچنین شاگردی که در پی آن است تا دستورات سیر و سلوک صوفیان و آداب ریاضت های پر مشقّت را به اجرا درآورد از تحصیل دانش، غافل می ماند. در صورتی که توأم با تحصیل می توان اهل تزکیه بود و درون را به نور حق، آراست و از رذایل و سیّئات دوری کرد.
📚 #مجموعه_کشکول
📗 #سیره_نیکان
#اخلاق_اسلامی
📫 خرید از
یاران شاپ:
https://b2n.ir/546054
طاقچه:
https://b2n.ir/752765
فراکتاب:
https://b2n.ir/450683
کتابراه:
https://b2n.ir/075429
@mouood_org
🔘 ضرورت وجود حجت
2️⃣ نیاز همیشگی به حجت
🔸در اعتقاد اسلامی، بشر همواره نیازمند #هدایتگر است. به همین دلیل، از ابتدای آفرینش انسان تاکنون، هیچگاه جهان از پیامبران و امامان هدایتگری که حجتهای خدا بر بندگانش هستند، خالی نبوده است.
🔸 بر اساس این اعتقاد، اگر بر روی کره زمین تنها دو نفر باقی مانده باشند، یکی از آنها #حجت_الهی خواهد بود: دانشوران شیعه این موضوع را تحت عنوان #اضطرار_به_حجت» (ناگزیری از وجود حجت) مطرح ساختهاند.
🔸 امام صادق(ع) نیز در همین زمینه میفرماید:
تا زمانی که زمین پابرجاست، در آن برای خدای تعالی حجتی است که #حلال و #حرام را [به مردم] میشناساند و [آنها را] به #راه_خدا فرامیخواند. حجت خدا از روی زمین برداشته نمیشود، مگر تا چهل روز پیش از برپایی رستاخیز. پس آنگاه که حجت خدا برداشته شد، در #توبه بسته میشود و ایمان کسی که پیش از برداشته شدن حجت ایمان نیاورده است، برای او سودی نخواهد داشت.
🔸 نیاز همیشگی به حجتهای الهی ریشه در این واقعیت دارد که آدمی برای پیمودن مسیر #هدایت و دست یافتن به حقیقت هستی، همواره نیازمند راهنمایی انسانهای شایستهای است که از سوی خدای متعال به این منظور برگزیده شده و رسالت هدایت و راهبری آدمیان را برعهده گرفتهاند.
📚 برگرفته از کتاب #درسنامه_فرهنگ_مهدویت_و_انتظار, ج 2: #او_را_بشناسیم؛ اثر #ابراهیم_شفیعی_سروستانی .
📬 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/darsnameh
از کتابراه: https://b2n.ir/504402
از فراکتاب: https://b2n.ir/790748
از طاقچه: https://b2n.ir/878540
#امام_زمان_شناسی
@mouood_org
🔘 ادامه راهکارهایی برای مدیریت فضای مجازی توسط والدین
1️⃣1️⃣ صحبت کردن و آگاهی دادن به فرزند، برای اينکه اگر به مشکلی در فضای مجازی برخورد کرد، چه کاری انجام دهد؛
2️⃣1️⃣ آموزش امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی، برای مقابله با منکرات و ترویج خوبیها دراین فضا؛
3️⃣1️⃣ اجازه دادن برای استفاده از سرویسهای مجاز در فضای مجازی، مانند دانلود نرم افزار یا موسیقی مجاز؛
4️⃣1️⃣ استفاده از شبكه ویدئویی بومی به جای شبکه های ویدئویی اینترنتی فاسد غربی؛
5️⃣1️⃣ به اشتراک گذاشتن موارد مجاز میان دوستان تائید شده؛
6️⃣1️⃣ تعیین زمان و ساعت مشخص برای استفاده از پیامرسانها وفضای مجازی؛
7️⃣1️⃣ عدم استفاده از پیامرسانهای آلوده، مانند تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و...
8️⃣1️⃣ تعیین محدوده سنی برای پیامرسانهای داخلی و خارجی، حداقل از سن ۱۴ سالگی به بعد؛
9️⃣1️⃣ استفاده از ابزارهای نظارت نامحسوس توسط والدین و فیلترینگ خانگی؛
0️⃣2️⃣ مطالبه گری خانواده ها از دولت برای فراهم کردن بستر امن، پاک و سریع ملی.
📚 « #دشمنان_آنلاین_مسئولان_آفلاین »
📬 خرید از یاران شاپ sdfg.ir/byg
#سواد_رسانه_ای
@mouood_org
🔘 فروغ روی یزدان داری ای دوست
صفای باغ رضوان داری ای دوست
تویی یوسف که در هر کوی و برزن
هزاران پیر کنعان داری ای دوست
✍️ علی اصغر یونسیان
#اول_تو_به_یاد_آیی
@mouood_org