مائده ۵
🐏🐏🐏🐏🐂🐄🐏🐏🐏🐏
✍اين آيه مى فرمايد: طعام اهل كتاب براى مسلمين #حلال است، ولى با توجّه به اينكه در آيات قبل براى استفاده از گوشت، بردن نام خدا شرط حلال بودن ذكر شده است مى فهميم كه مراد از حلال بودن طعام يهود ونصارى براى مسلمين، طعام هاى غير گوشتى است. در روايات اهل بيت عليهم السلام هم منظور از طعام را گندم، جو وحبوبات دانسته اند. برخى لغت شناسان مانند ابن أثير و خليل نيز گفته اند: در فرهنگ حجاز، به #گندم هم طعام گفته مى شود.
چون اين آيه، راه را براى رفت و آمد و غذا خوردن و #ازدواج با اقلّيت هاى دينى باز كرده و ممكن است مسلمانان براى رسيدن به دختران يهودى و مسيحى هر روز رفت و آمدشان را بيشتر، و كم كم تحت تأثير تفكّر و آداب آنان قرار بگيرند و از راه اسلام جدا شوند، آخر آيه هشدار مى دهد كه هر كس ايمان خود را ناديده بگيرد عمل او تباه است. «و من يكفر بالايمان فقد حبط عمله»
در مسأله ى غذا، آيه به طرفين مسلمان و اهل كتاب، اجازه مى دهد كه از طعام يكديگر استفاده كنند، «اُحلّ لكم... حلّ لهم» ولى در ازدواج، تنها اجازه ى زن گرفتن از اهل كتاب را مى دهد و اجازه ى زن دادن را نمى دهد، «المحصنات من الّذين اوتوا الكتاب» (چون معمولاً زنان، به خاطر عواطفشان، تحت تأثير مردان قرار مى گيرند، لذا اگر زنان اهل كتاب به اسلام بگروند، #رشد است، امّا زن مسلمان اگر به آنان گرايش يابد، #سقوط است. از اين رو زن دادن به اهل كتاب، جايز نيست.)
«مُحصِن» و«مُحصَنة»، به معناى عفيف بودن، آزادبودن، همسر داشتن ومسلمان بودن است. در اينجا مراد از «محصنات» زنان عفيف است وگرنه ازدواج با زن شوهردار قطعاً حرام است.
مراد از جواز ازدواج با اهل كتاب در اين آيه، #ازدواج_موقّت است، به دليل روايات متعدّد و به خاطر كلمه ى «اُجورهنّ» كه بيشتر در مورد مهريه ى ازدواج موقّت به كار مى رود.
كسى كه به حقّانيّت چيزى اقرار كند ولى به آن عمل نكند، عملش تباه است. #امام_صادق عليه السلام ذيل آيه «و مَن يكفر بالايمان فقد حبط عمله» فرمودند: «تَرك العمل الّذى اقرّ به»
در روايت ديگرى امام صادق عليه السلام فرمودند: كمترين چيزى كه شخص به خاطر آن از ايمان خارج مى شود آن است كه نظرى را بر خلاف حقّ بيابد و بر همان نظر بنابگذارد و از آن دفاع كند، آنگاه حضرت اين آيه را تلاوت كردند: «و مَن يكفر بالايمان فقد حبط عمله»
⏰ در بيان احكام و قوانين، از عنصر زمان نبايد غافل بود. «اليوم»
🤍پاكدامنى زن، در هر مذهبى كه باشد، يك ارزش است. «والمحصنات من المؤمنات و المحصنات من الّذين اُوتوا الكتاب»
🪞 پاكدامنى، هم براى مردان وهم براى زنان، شرط است. «المحصنات، محصِنين»
🪞 در انتخاب همسر به اصل ايمان وپاكدامنى توجّه شود. «والمحصنات من المؤمنات»
🎁 اغفال و كلاهبردارى، حتّى نسبت به غير مسلمان ممنوع است. «آتيتموهنّ اُجورهنّ» (رعايت حقّ اقتصادى زن گرچه مسلمان نباشد واجب است)
🔮 زن، حقّ مالكيّت دارد، چه مسلمان و چه غير مسلمان. «اُجورهنّ»
💰 مهريه را بايد به خود زن داد. «آتيتموهنّ اجورهنّ» ونفرمود: «آتيتم اجورهنّ»
👫 ابتدا راه حلال را نشان دهيد سپس راه انحرافى را ببنديد. «و المحصنات من المؤمنات... محصنين غير مسافحين»
🙈 برقرارى روابط نامشروع و پنهانى، حتّى با غيرمسلمان ممنوع است. «و لامتّخذى أخدان»
👰 خوردن طعام اهل كتاب وگرفتن همسر پاكدامن از آنان حلال است. جمله «احلّ لكم... والمحصنات من الذين اوتوا الكتاب من قبلكم»
🤝 اختلاط با #اهل_كتاب و زندگى در ميان آنان و سفر به كشورشان، يكى از لغزشگاه هاست. از اين رو، در اين آيه، پس از جواز ارتباط، هشدار مى دهد كه مواظب باشيد روابط اقتصادى و خانوادگى، اعتقاد شما را عوض نكند و به خاطر رسيدن به همسر، ايمانتان را از دست ندهيد. «و من يكفر بالايمان»
سلام دوستان آیه ۳ سوره مائده یکی از مهمترین ایه های ای سوره است
این ایه از دو بخش تشکیل شده، بخش اول گوشت های حرام، و بخش دوم به ایه اکمال معروف است که در روز عید غدیر نازل شده وبه جانشینی علی علیه السلام دلالت دارد
کسانی که دنبال ایه قرآن برای حقانیت حضرت علی و شیعه هستند به این ایه استناد می کنند
🏴 حکم ریا کردن در عزاداری
🔷 س ۸۶۳۷: برخی اعتقاد دارند در عزاداری اهل بیت (علیهم السلام) ریا کردن اشکال ندارد، آیا این حرف شرعاً صحیح است؟
✅ ج: آشکار و علنی بودن عزاداری اهل بیت علیهم السلام مطلوب است، اما ترتب ثواب منوط به اخلاص در عمل و ترک ریا است.
🆔 @resale_ahkam
🎖 انتصاب علی علیه السلام به امامت اتمام نعمت است🎗
•┈••••✾•🌿🌺🌿•✾••••┈•
🏷 کانال مهدی موعود👇
🆔🕋 @MowoodMahdi 🕋
🐖 هر غذايى كه حرام شده، به خاطر پليدى آشكار يا نهان آن است. «اُحلّ لكم الطيّبات»
•┈••••✾•🌿🌺🌿•✾••••┈•
🏷 کانال مهدی موعود👇
🆔🕋 @MowoodMahdi 🕋
در انتخاب همسر به اصل ايمان وپاكدامنى توجّه شود. «والمحصنات من المؤمنات»
•┈••••✾•🌿🌺🌿•✾••••┈•
🏷 کانال مهدی موعود👇
🆔🕋 @MowoodMahdi 🕋
May 11
📌شماره شبهه: ۵۶۴۵
🔘 متن شبهه :
محمد جواد ظریف پدربزرگش بهایی وپدرش ساواکی بوده وهیچگاه امامخمینی رو قبل وبعد از انقلاب قبول نداشت..
ظریف (ابوموسی اشعری)مهره امریکایی ها وظیفه اش چیه!!!
وحشتناک اما واقعی از عمق یک فاجعه ملی
ظریف و مسئله نفوذ
جناب آقای ظریف ! آیا پدر بزرگ شما ، میرزا علینقی کاشانی ، از ارادتمندان عباس افندی یا همان عبدالبهاء ـ از سرکردگان فرقه ضاله بهائیت ـ نبود ؟!
آقای ظریف ! آیا پدر جنابعالی ، محمد علی کازرونی ، از طرفداران محمد رضای پهلوی و از ارادتمندان به خاندان سلطنتی نبود ؟! آیا برخی از دوستان صمیمی پدر شما ، مرتبط با ساواک نبودند ؟! ( متن شبهه خلاصه شده)
👤 استادیار دانشگاه تهران و نماینده مجلس دکتر کامران غضنفری
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣ یک ادعای غلط در این متن مربوط به پدربزرگ دکتر ظریف میباشد. پدربزرگ دکتر ظریف، از تجار سرشناس تهران و بسیار مومن بوده و با آیتالله بروجردی ارتباط داشته است.
🌐https://mehrnews.com/xrt6h
2⃣ پدر آقای ظریف هم مرحوم عباسعلی ظریف، تاجری مومن و نیکوکار بوده و به هیچ وجه نسبت ساواکی بودن درباره ایشان صحیح نیست.
🌐https://fararu.com/fa/news/464398/%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A6%D9%88-%D8%A7%D9%81%D8%B4%D8%A7%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%B8%D8%B1%DB%8C%D9%81-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81%D8%A7%D9%86%D8%B4
3⃣ واقعا از یک نماینده مجلس بعید است که چنین دروغهایی را مطرح کند. و همچنین از کانالهایی هم که بدون تحقیق مطلبی را منتشر می کنند.
4⃣ امام حسین (ع) میفرماید : «اِن لم یکن لکم دین و کنتم لا تخافون المعادَ کونوا احراراً فی دنیا کم»
اگر دین ندارید و از معاد نمیترسید، پس در دنیایتان آزاده باشید» (بحارالانوار، ج 45، ص 49)
شایسته است ما که خود را پیرو سیدالشهدا ( ع ) میدانیم اگر با کسی مخالف هستیم حداقل در برخورد با او انصاف داشته باشیم.
#أَیْنَ_الطّالِبُ_بِدَمِ_الْمَقْتُولِ_بِکَرْبَلاءَ
#اَللّهُــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّــکَ_الفَــــرَج
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🏴 قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉 در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634