💠حدیث روز 💠
پیامبر رحمت در ضمن سفارشات خود به جناب ابوذر غفاری میفرمایند:
یا اَباذَر، مَن أحَبَّ أن یتَمَثَّلَ لَهُ الرِّجَالُ قیاماً فَلیتَبَّوَأ مَقعَدَهُ مِنَ النّارِ.
*ای اباذر،کسی که دوست داشته باشدکه دیگران در برابر او ( تعظیم کنند و دست به سینه) بایستند جایگاهش در آتش جهنم است*
امالى شیخ طوسى،مواعظ پیامبر رحمت به ابوذر غفاری
🌸
هدایت شده از قرآن و حدیث المصطفی
✳️ بیست و هفتمین #جشنواره بین المللی قرآنی و حدیثی المصطفی
📌 ثبت نام، دریافت منابع، شرکت در آزمون های کتبی و ... :
https://b2n.ir/MIU27
#همه_دعوتید #روزشمار
🆔🔸@quran_miu
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 خُلق قرآنی
🔸 وجود مبارک رسول گرامی را که ذات أقدس الهی در قرآن معرفی می کند، او را #شاگرد_لدنی می داند و کلّ جهان را با کتاب خود هدایت می کند و حضرت را همراه این کتاب از صدر تا ساقه معرفی می کند و به ما می فرماید شما در بخش نازل رسالتِ آن رسول قرار دارید. آن بخش بالایی رسالت آن رسول در دسترس شما نیست. اینکه گفته شد، خُلق رسول گرامی، قرآن کریم است، یعنی قرآن شناسنامه آن حضرت است. اگر وجود مبارک رسول گرامی بخواهد به صورت یک کتاب در بیاید، می شود قرآن و اگر قرآن بخواهد به صورت یک انسان متمثّل شود، می شود رسول گرامی.
🔸 ذات أقدس الهی وقتی از رسول خود یاد می کند، او را به عنوان #رحمت_جهانیان _ نه تنها یک جهان، نه تنها دنیا_ به عنوان #رحمت_عالمین معرفی می کند؛ در برزخ هم آن حضرت رحمت است، در ساهره قیامت هم رحمت است، در بهشت هم رحمت است؛ #رحمت_عالمین است: ﴿وَ مَا أَرْسَلْنَاكَ إِلاّ رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ﴾.
🔸 حوزه رسالت او هم به حوزه عالمینی بودنِ او گسترش پیدا می کند؛ اینجا آمده است که حرف را به ما برساند، در برزخ شفاعت را به ما می رساند، در ساهره قیامت هم چنین است و در بهشت هم #ترفیع_درجات را به ما می رساند. اگر همه فرشته ها این رسالت را دارند که در آغاز سوره «فاطر» فرمود: ﴿جاعِلِ الْمَلائِكَةِ رُسُلاً﴾،[1] رسالت تنها در هدایت های ظاهری و اعتباری نیست، فرمود: ﴿وَ مَا أَرْسَلْنَاكَ إِلاّ كَافَّةً لِّلنَّاسِ﴾،[2] ﴿إِلاّ رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ﴾، کتابی به تو دادیم: ﴿لِلْعالَمینَ نَذیراً﴾،[3] کتابی به تو دادیم: ﴿مَا هِی إِلاّ ذِكْرَی لِلْبَشَرِ﴾،[4] هر که خواهد آمد با این دو اصل کلی و دوام، یعنی #همگانی_و_همیشگی، این تذکره است برای او. خود آن حضرت هم چون #شاگرد_مستقیم ذات أقدس الهی است، فرمود تو قرآن را ﴿مِن لَدُنْ حَكِیمٍ﴾ یاد می گیری: ﴿إِنَّكَ لَتُلَقَّی الْقُرْآنَ مِن لَدُنْ حَكِیمٍ عَلِیمٍ﴾.[5]
🔸 گاهی خدا اسم خاص خود را به رسول خود می دهد، گاهی اسم خاص خود را به کتاب خود می دهد. خدا «علی حکیم» است، این #علی_حکیم را نام کتاب خود قرار داد: ﴿لَدَینا لَعَلِی حَكیمٌ﴾. خدا رؤوفِ رحیم است، در پایان سوره مبارکه «توبه» این دو نام مبارک را برای رسول خود قرار داد: ﴿بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُوفٌ رَحِیمٌ﴾. این «رؤوف و رحیم»، از أسمای خدای سبحان است که در ذات مقدس رسول گرامی جلوه کرده است. او که #علی_حکیم را از «علی حکیم» یاد میگیرد، به برکت آن «رؤوف رحیم» می شود: ﴿بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُوفٌ رَحِیمٌ﴾.
🔸 بنابراین وقتی خدای سبحان رسول خود را معرفی می کند، می گوید طنابی است آویخته نه انداخته. او هم در صدر این طناب با #علی_حکیم این طناب مأنوس است هم در ذیل این کتاب با «عربی مبین» همراه است. صدر و ساقه این کتاب می شود «علی حکیم» و «عربی مبین». صدر و ساقه رسول من می شود «علی حکیم» و «عربی مبین»؛ لذا این ذات را فرمود تو جهانی هستی: ﴿رَحْمَةً لِلْعالَمینَ﴾ هستی، ﴿نَذیراً لِلْبَشَر﴾[6] هستی، ﴿لِلْعالَمینَ نَذیراً﴾[7] هستی، انسانی جهانی خواهد بود.
[1]. سوره فاطر، آیه1.
[2]. سوره سبأ، آیه28.
[3]. سوره فرقان، آیه1.
[4]. سوره مدثر، آیه31.
[5]. سوره نمل، آیه6.
[6]. سوره مدثر، آیه36.
[7]. سوره فرقان، آیه1.
#سالروز_ولادت_حضرت_محمد_ص_و_امام_صادق_ع
#رحمت_عالمین
#شاگرد_مستقیم_ذات_أقدس_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی مناسبتی
تاریخ: 1396/08/25
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 چشمه علوم
🔹 ﴿وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ یعَلِّمُكُمُ اللَّه﴾.[1] در كتاب های حوزوی و دانشگاهی این اصل پذیرفته است كه «من فقد حسّا فقد فقد علما»[2] این کار دانشگاهی و حوزوی است؛ یعنی اگر كسی حسّی را از دست داد، علم ناشی از آن حسّ را از دست می دهد؛ این حرفی است که حداقل چهار هزار سال هست، از قبل از ارسطو بوده ولی از ارسطو به بعد این دیگر اصل رسمی است؛ «من فقد حسّا فقد فقد علما». اگر کسی سامعه نداشت از فنّ آهنگ ها محروم است, اگر كسی باصره نداشت از مناظر طبیعی محروم است، «من فقد حسّا فقد فقد علما»؛ اگر كسی گوش نداشت چگونه می تواند عالِم بشود، حرف چه كسی را بشنود؟ اگر كسی چشم نداشت كتاب چه كسی را مطالعه كند؟ این یک چیز معقول و مقبول هم هست، همه ما قبول کردیم و پذیرفتیم.
🔹 اما #حرف_تازه_ای كه انبیا آوردند این است كه «من فقد تقویً فقد فقد علماً»، اگر كسی تقوا را از دست داد، علم خاصّ از آن ناحیه را هم از دست می دهد؛ این حرف تازه ای است كه انبیا آوردند. فرمود: ﴿وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ یعَلِّمُكُمُ اللَّه﴾. در سوره «انفال» فرمود: ﴿إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یجْعَلْ لَكُمْ فُرْقانا﴾[3] حرف تازه پیغمبران این است كه اگر كسی #طهارت و پاكی و امنیت و امانت را از دست داد، برخی از علومی كه از آن راه نصیب بشر می شود را از دست می دهد. شما اگر مشرق یا مغرب بروید این حرف را غیر از انبیا کسی دیگر نیاورد. مشرق یا مغرب بروید این حرف که انسان #چشمه_ای_از_درون_جان خود دارد این را غیر از انبیا کسی نیاورد. همه می گویند انسان باید درس بخواند یاد بگیرد، این یك طرف قضیه است، آن تمام شدنی است؛ یعنی انسان گاهی به جایی می رسد كه اعضا و جوارح خودش را از دست میدهد نه چشمی دارد كه مطالعه كند نه گوشی دارد كه حرف بشنود؛ اما دل انسان همیشه با #دل_آفرین است:
سلسله موی دوست حلقه دام بلاست *** هر که در این حلقه نیست فارغ از این ماجراست[4]
این یك راه خاصّی است. این آیات بالصّراحه روشن می كند ﴿إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یجْعَلْ لَكُمْ فُرْقانا﴾, ﴿وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ یعَلِّمُكُمُ اللَّه﴾.
[1]. سوره بقره، آیه282.
[2]. تفسیر كنز الدقائق و بحر الغرائب، ج7، ص506.
[3]. سوره انفال، آیه29.
[4]. سعدی، دیوان اشعار، غزل شماره 47.
#طهارت
#چشمه_درون
#تقوای_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/04/29
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از دفتر آیت الله العظمی مظاهری
39 BAGHAREH-Ayeh 27.mp3
3.67M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ سیونهم: آیه 27 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri