هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥«شربت، چایی هرچی تو خونه داریم به عزاداران میدهیم»
🔹موکبداری کودک بیدست خوزستانی و حکایت نامگذاری او به نام عباس
✅ @Rajanews
6.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مراسم عزاداری روزهشتم محرم مسجد الصادق کوی ولیعصر ۱۴۰۲
9.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مراسم عزاداری روزهشتم محرم مسجد جواد الائمه کوی ولیعصر خیابان فروغی ۱۴۰۲
هدایت شده از اصغر نقدی
جلسه هشتم:
موضوع: فساد اعتقادي
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علی الحسین و علی اصحاب الحسین الذین بذلوا مهجهم دون الحسین (ع)
با عرض تسلیت ایام سوگواری و شهادت حضرت سیدالشهداء (ع) و یاران با وفای آن حضرت
هذا ما اوصى به الحسين بن علي الى اخيه محمد بن الحنفية: اني لم اخرج اشرا و لا بطـرا و لا مفسدا و لا ظالما و انما خرجت لطلب الاصلاح في امة جدي (ص) اريد ان امر بالمعروف و انهي عن المنكر و اسير بسيرة جدي و ابي علي ابن ابي طالب (ع) (بحارالانوار، ج44/صفحه329) در این کلام نورانی، حضرت هدف قیام خود را اصلاح امت با روش امر به معروف و نهی از منکر مطابق سیره و سنت پیامبر اعظم(ص) و حضرت امیر المؤمنین(ع) تعریف کرده است.
جلسه قبل مطرح شد اصلاح یک پدیده زمانی ضرورت پیدا می کند که آن پدیده فاسد شده باشد. از بیان حضرت معلوم می شود که امت اسلام در آن دوران فاسد شده بود و نیاز به اصلاح داشت. البته مدارک و شواهد فراوان دیگری هم فاسد شدن امت را در ابعاد و جنبه های مختلف اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تأیید و تأکید می کنند. در جلسات گذشته فساد امت در آن دوران در زمینه های معرفتی، اجتماعی ، اقتصادي و اخلاقي بحث شد. در این جلسه فساد اعتقادي امت اسلام در دوران پس از پیامبر عظیم الشأن(ص) بحث می شود.,
هر انقلاب وحكومتي برای توجيه و تبيين اعمال و برنامه هاي خود به منظور بسیج مردم و همراه کردن آنان با خودشان به يك پشتوانه فكري و عقيدتي نياز دارد. خلفای پس از پیامبر(ص) برای توجیه اعمالشان و تبیین مردم به نظام عقیدتی اسلام تکیه مي کردند اما وقتی نوبت؛ به بني اميه رسید، اسلام اعمال و برنامههای آنان را مردود دانست. بدین خاطر معاویه بايد عقيده و دين جديدي را مطرح مي کرد و او می دانست مردم دین جدید غير اسلام را نمیپذیرند. باید قالب اسلام را برای فریب مردم حفظ کند محتوای جدید برای اسلام جعل نماید و اسلام را تحریف کند. زیرا؛ هيچ سلاحي براي نابودي يك نهضت، يك انديشه ويك دين، كوبنده تر وكم هزينه تر از سلاح تحريف نيست. بدين خاطرقرائت تحریف شده ای از اسلام عرضه نمود و برای تحریف اسلام جعل حدیث ر ابه وسیله علمای وابسته به دربار خود آغاز نمود. بازار جعل حديث روز به روز در قرون متمادی رونق يافت. تا جايي كه علامه امینی در جلد ۵ کتاب ارزشمند الغدیر درفصل سلسله الوضاعين والکذابین از ۷۰۰ نفر نام میبرد كه در رأسشان افرادی مانند ابوهریره، عمروعاص ، سمرة بن جندب ، ابو اسحاق کعب بن مانع و ابورقیه تمیم بن اوس قرار داشت. اين ها کارشان جعل حدیث بود و بيش از 400 هزار حدیث جعل کردند حدود 200جلد کتاب، کتب اربعه شیعه که حدود20 جلد كتاب میباشد، مجموعاً ۴۴۳۴۴ روایت دارد.
سمرة بن جندب از معاویه ۴۰۰ هزار درهم گرفت و حدیثی جعل کرد که آیه شریف وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَى مَا فِي قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ (بقره/204) از مردم، كساني هستند كه گفتار آنان، در زندگي دنيا مايه اعجاب تو ميشود، (در ظاهر، اظهار محبت شديد ميكنند) و خدا را بر آنچه در دل دارند گواه ميگيرند. (اين در حالي است كه) آنان، سرسختترين دشمنانند. این آیه ، در شأ ن حضرت علي(ع) نازل شده است. وآيه مبارک وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ (بقره/207)بعضي از مردم جان خود را به خاطر خشنودي خدا ميفروشند، و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.این آیه در شأن ابن ابن ملجم نازل شده است.
معاویه وعلمای وابسته به درباراو به تأسی از سیره خلفای گذشته فضای عقیدتی را به گونه ای طراحی کردند که مردم معتقد شدند رأی جماعت حجیت دارد مردم، هر حاکمی را بپذیرند اگر چه حلال و حرام خدا را رعایت نکند، یزید فاسق شرابخوار ظالم هم باشد، ولی امر می شود و بر همگان واجب است از او اطاعت کنند و قیام علیه او حرام قطعی است و قیام کننده مفسد فی الارض و واجب القتل است. تا آنجا پیش رفتند که خلیفه و برنامه ها و اعمال او را معیار حلال و حرا م تلقی کردند. چنانکه شخصیتی مانند ابن عربی در مورد شهادت حجر بن عدی به وسیله معاویه می گوید : ما معتقدیم اصل این است هر کسی را امام بر حق بکشد به حق کشته است. بر اساس این اندیشه ابن زیاد به کوفیان می گفت: اعتصموا بطاعه الله و طاعه ائمتکم منظور او از اطاعت امام، اطاعت از یزید بود. وقتی مسلم ابن عقیل را شهید کرد. توجیه اش این بود که مسلم از اطاعت امام خارج شده است. در کربلا عمر ابن حجاج زبیدی که از فرماندهان سپاه یزید بود، در ضمن سخنانش اظهار داشت: در کشتن کسی که از دین خارج شده است تردید نکنید حسین با امام مسلمین یزید مخالفت کرده است.
هدایت شده از اصغر نقدی
چنانکه در جلسات قبل نیز اشاره شد، لشکریان یزید در کربلا واکثریت مردم در کوفه وشام معتقد بودند حضرت سیدالشهدا(ع) باغی ، مفسد و کسی است که رأی جماعت را زیرپا گذاشته و از اطاعت خلیفه واجب الاطاعه سر باز زده است و واجب القتل می باشد. وبر هر مسلمانی تکلیف شرعی است علیه حسین (ع)جهاد کند و او را به شهادت برساند. از این رو، در کربلا جمع شدند تا وظیفه دینی خودرا انجام دهند. با این باور حضرت و یارانش را با قصد قربت شهید کردند تا بهشت بروند.این سخن هم ازامام زین العابدین وهم از امام باقر علیهما السلام وارد شده است:" کل یتقربون الی الله بدمه" بابای مظلوم ما را تشنه با قصد قربت شهید کردند.
شمر لعنه الله علیه که در جنگ صفین از یاران حضرت امیر(ع) بود؛ بعد از به شهادت رساندن حضرت سید السهدا(ع) در کربلا به مکه رفت خانه خدا را زیارت نمود بعد از نماز طواف رو به کعبه از خدا می خواهد بهشت را به عنوان پاداش کشتن امام به او عنایت کند. ابی اسحاق آنجا درخواست شمر را شنید وگفت: شمر این چه دعایی است؟ فرزند پیامبررا با شقاوت تمام کشتی و خانواده اش را به اسارت بردی، بی شرمانه؛ این جنایت ها را جهاد فی سبیل الله می نامی واز خدا پاداش می خواهی که بهشت بروی. شمر پاسخ داد من در کربلا وظیفه شرعی حود را انجام دادم و حسین را که علیه خلیفه واجب الاطاعه مسلمین قیام کرده بود به قتل رساندم.
مواری که ذکر شد برای توجیه سلطنت و موروثی کردن آن، کشتار مخالفین و غارت اموال آنان کافی به نظر نمی رسید. بدین خاطر نظریه های دیگر ی را جعل کردند.ابن ابی الحدید می گوید: معاویه نظریه جبر و ارجا را مطرح کرد.بدین جهت معتزله معاویه را تکفیر کردند.
نظریه جبرکه در حادثه کربلا از سوی ابن زیاد و یزید به آن تکیه می شد، همه جنایات امثال معاویه و یزید را متوجه خدا می کند؛ تأکید
می کند که خالق همه پدیده ها خداست و کارهای یزید در کربلا هم پدیده هستند پس کارها ی یزید در کربلا کار های خداست از آنجائیکه کارهای خدا عین عدالت است پس جنایات یزید در کربلا عین عدالت بود. یزید در مجلس شوم خود از امام سجاد(ع) پرسید: اسمت چیست؟ حضرت پاسخ داد: علی بن حسین، یزید گفت مگر علی بن حسین را خدا در کربلا نکشت؟ حضرت فرمود: نه خدا نکشت لشکریان شما او را شهید کردند هر چند که قبض ارواح و تحویل گرفتن ارواح انسان ها توسط ملایکه و مأموران الهی انجام می پذیرد. بعد که سر مبارک حضرت را در طشتی برابر یزید می گذارند یزید با چوب خیزران دندان های مبارک حضرت را مورد جسارت قرار می دهد و این آیه را می خواند: قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (آل عمران/26)
بگو: خدایا! ای مالک همه موجودات! به هر که خواهی حکومت می دهی و از هر که خواهی حکومت را می ستانی، و هر که را خواهی عزت می بخشی و هر که را خواهی خوار و بی مقدار می کنی، هر خیری به دست توست، یقیناً تو بر هر کاری توانایی
معاویه و کارگزارنش از سویی به اقتضای مسلک جبرگرایی در برابر عقل می ایستند و توانایی عقل را در درک حقیقت و حجیت آن را انکار می کنند از سوی دیگر به رأی و اجتهاد عقلی فرد برای توجیه برخی اعمال جنایت کارانه استناد می کنند و آن را حجت می دانند. در پاسخ سؤالی که می پرسد: چرا معاویه در برابر حضرت علی (ع) که خلیفه مسلمانان و واجب الاطاعه بود قیام کرد؟ می گویند به اجتهاد خود عمل کرد و پیش خدا معذور است. و ابن حزم می گوید: ابن ملجم که حضرت علی(ع) را شهید کرد بر اساس اجتهاد خود عمل کرده است و عمل او صحیح است.
نظریه ارجا می گوید: ایمان به خدا کافیست و گناهان موجب نمیشود گناهکار به جهنم برود .معاویه نیازمند بود که این اندیشه را ترویج دهد.چون بر اساس آن معاویه در کنار ایمان به خدا می تواند هر گناه و جنایتی را مرتکب شود. یزید ابن عبد الملک چهل نفر از بزرگان را در دربار خود حاضر کرد و آنان در باره شیوه حکومت گفتند: که بر خلیفه و خلفا حساب و کتاب و عذابی نیست هر کاری بخواهند می توانند انجام دهند. برادر همین یزید یعنی ولید بن عبدالملک شراب خورده بود مست بود نماز صبح را چهار رکعت خواند یکی پرسید امیر چهار رکعت خواندی؟گفت اگر کم است باز هم بخوانم. بز مبنای نظریه مرجئه بالاتر از این اعمال هم برخلفا جایزبود. السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح اللتی حلت بفنائک
التماس دعا اصغر نقدي
هدایت شده از اصغر نقدی
جلسه نهم: موضوع: اصول نقد عزاداري ها بسم الله الرحمن الرحیم السلام علی الحسین و علی اصحاب الحسین الذین بذلوا مهجهم دون الحسین (ع) با عرض تسلیت ایام سوگواری و شهادت حضرت سیدالشهداء (ع) و یاران با وفای آن حضرت هدف مكاتب الهي و نهضت های آزادی بخش نجات انسان از جهل، گمراهي، ذلت وبردگي صاحبان موقعیت های اقتصادی، نظامي ، سیاسي و فرهنگي بو ده است ومخالفان این مكاتب و نهضت ها كه زرداران، زورمداران و تزویر گران تاریخ بودند برای عقیم كردن و خنثي ساختن آن مكاتب و نهضت ها از سلاح تحریف كه سلاح كوبنده، ویرانگر، كم هزینه و كارآمد برای تحقق اهداف شیطاني . آن مكاتب و نهضت هارا در مسیر اهداف، سیاست ها و برنامه های خود قرار داده اند، آنان است، بهره فراوان برده اند و با تحریف مكتب نجات بخش اسلام و نهضت حضرت سیدالشهدا(ع) از این قاعده كلي مستثني نبوده بلكه به خاطر ماهیت و آرمان های بلند شان بیشتر از همه مكاتب و نهضت ها مورد تهاجم و تحریف های ظالمانه قرار گرفته اند. امامان معصوم(ع)، علما و دانشمندان اسلامي بر اساس وظیفه و تكلیف الهي خویش كه حفظ دین است، با تهاجم و تحریف های دشمنان مقابله كرده اند؛ هر چند كه در موارد زیادی فعالیت دشمن موفق بوده است.تا جایي كه گفته اند: مردم پس از ظهور حضرت حجت(عج) خواهند گفت: حضرت دین جدیدی غیر از دین پیامبر(ص) آورده است. سخن ما در این مقال پیرامون اصول نقد عزاداری ها است.از این رو، به اندازه وسع و فرصت به توضیح چند اصل پرداخته مي شود: -علم به تاریخ عاشورا و واقعه كربلا، نقد به معنای جدا كردن سره از ناسره و درست از غلط است. در زمان های گذشته پول 1 پشتوانه نداشت پشتوانه پول خودش بود یعني پول از طلا و نقره ساخته مي شد. افراد متقلبي بودند از آلیاژهای دیگر پول تقلبي مي ساختند و پول های تقلبي در بازار و دست مردم قاطي پول های صحیح مي شد نقادان مي توانستند پول های تقلبي را از غیر تقلبي تشخیص دهند آن ها كارشان نقادی بود.و كلمه پول نقد یعني نقادی شده از این فرایند گرفته شده است. نقد كننده عزاداری ها باید به تاریخ عاشورا علم تفصیلي داشته باشند در آن صورت مي تواند زواید و حذفیات را تشخیص دهد. وگرنه خود نقد كننده تحریف گرخواهد شد. مرحوم محدث نوری كتاب ارزشمند لولو مرجان را در تحریفات عاشورا نوشت. ایشان در این كتاب بحث دروغ و مجازات دروغگویي و مفاسد و پیامدهای دروغ را ازنظر اسلام بررسي كرده و از مرثیه ها ی دروغ كه تهمت به امام معصوم(ع) و واقعه كربلاست، نالیده است. علم به معارف اسلامي و ، .نقد نوعي سنجش است و سنجش ترازو، معیار و محك مي خواهد و آن معیار ، -علم به معارف اسلامی 2 معرفت دیني است است؛ بدون معیار حركت كردن موجب سقوط و گمراهي خواهد شد. مثلا برخي مداحان از قول حضرت ابوالفضل (ع) نقل مي كنند:"قضا یازوب آدیمي صاحب علم اولسون علم الیمده گرك قوللاریم قلم اولسون" نقد كننده باید بداند این بیت شعری با اندیشه كلامي شیعه مخالف است و با مسلك جبر گرایانه یزید و اشاعره سازگار است.
هدایت شده از اصغر نقدی
گاهي در عزاداری ها از كجاوه های زرین و كمربند طلایي امام حسین(ع) سخن به میان آورده مي شود و حضرت را با شاهان نظیر یزید عوضي مي گیرند و برای اومرثیه وداع مي خوانند: "آتلاناندا شاه حسینیم طبل سلطنت چالاللار شاه اوغولسوز اولسا یوخسا اوني تك یولا سالاللار " "سلام اولا سنه اي پادشاه عرش و اساس نجه روادي كه شاهلار گيه كهنه لباس " نقد كننده بايد علم داشته باشدكه اين تصورات با نظام ارزشي اسلام مخالف است. سیم و زر و بدرقه ها و استقبال های شاهانه ی طاغوت هایي مانند معاویه از نظر اسلام مردود است. شاهان گذشته با تروج این سخنان و اشعار غلط مي خواستند اسراف ها وریخت و پاش ها خود را اسلامي كنند.چرا مادحین ارجمند كه همیشه به حضرت امیرالمؤمنین افتخار مي كنند به مشي زندگي آن حضرت توجهي ندارند وقتي به درخواست ایشان قنبر دوتا پیراهن خرید حضرت خوب و تازه را به قنبر داد كه جوان است ودیگری را كه نهج 54 مرغوب نبودبرای خود نگهداشت. سفارش مي كنم نامه حضرت امیر(ع) به عثمان بن حنیف كه كارگزار و استاندارش بود نامه شاه و ، البلاغه را بخوانند. تاریخ زندگي سراسر معنویت پیامبر عظیم الشأن (ص) رابخوانند تا از حضرت سیدالشهدا(ع) برای اسلام طاغوت درست نكنند. -علم به جامعیت اسلام به عنوان مكتب واقع نگر، خداوند حكیم برای زندگي و ادامه حیات انسان در جهان قوای لازم و 3 مختلفي مانند عقلیه، غضبیه و شهویه را در وجود انسان قرار داد. و اسلام را برای اداره فرد و جامعه در همه ابعاد زندگي در همه زمان ها و مكان ها به انسان نازل فرمود. در تشریع احكام و قوانین اسلام همه واقعیت های وجودی انسان و جامعه را در نظر گرفته است. هم قوه عقلیه و جنبه عقلاني وجود انسان را لحاظ كرده هم قوه غضبیه و قوه شهویه وجنبه حركتي را دیده است. نهج البلاغه حلوم الاطفال و عقول 22 برخي ها كه رویاها و آرزو های كودكانه ی شان به تعبیر زیبای امیرالمؤمنین (ع) در خطبه ربات الحجال آنان چشم دل و عقلشان را بسته فیل خدا را فقط تخت یا ستون و اسلام رافقط دین عاطفه، محبت ، صلح و آشتي مي پندارند. واسلام رااز هر نوع خشونتي بری مي دانند. مي خواهند عاشورا و عزاداری ها را هم در دایره دید ضیق و محدودشان تفسیر كنند و از اطلاق قیام، به نهضت خونین حضرت سیدالشهدا (ع) واهمه دارند. غافل از آنكه خدای اسلام رحمت و غضب و بهشت وجهنم راباهم دارد. قرآن شریف هم سوره الرحمن دارد هم سوره حدید، بینات و حدید فیه بأس شدید را در یك آیه جمع بیان كرده است: وَأَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ ۖ لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَِّاسُ بِالْقِسْطِ ) با پیامبران كتاب و میزان عدل نازل كردیم تا مردم 24 لِلنَِّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَِّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَِّ اللَِّهَ قَوِيٌِّ عَزِیزٌ(حدید/ به راستي و عدالت گرایند، و آهن را كه در آن هم سختي (جنگ و كارزار) و هم منافع بسیار بر مردم است (نیز برای حفظ عدالت) آفریدیم، و تا معلوم شود كه خدا و رسولش را با ایمان قلبي كه یاری خواهد كرد؟ (هر چند) كه خدا بسیار قوی و مقتدر (و از یاری خلق بينیاز) است.
هدایت شده از اصغر نقدی
)54 آیات فرواني در قرآن مؤمنان را به قتال، جهاد درراه خدا دعوت مي كنند :یَا أَیُِّهَا النَِّبِیُِّ حَرِِّضِ الْمُؤْمِنِینَ عَلَى الْقِتَالِ (انفال/ ) شما مؤمنان چون (در میدان جنگ) 5 ای رسول، مؤمنان را بر جنگ ترغیب كن فَإِذَا لَقِیتُمُ الَِّذِینَ كَفَرُوا فَضَرْبَ الِِّرقَابِ (محمد/ با كافران رو به رو شوید باید (شجاعانه) آن ها را گردن زنید. یامن سبقت رحمته غضبه ای خدایي كه البته باید اذعان نمود اصل در اسلام رحمت وصلح است. در ادعیه مأثوره آمده است: رحمتش بر غضبش مقدم است . وعقل شریفتری ن عنصر در وجود انسان است. اما فرع ها هم و جود دارند نمي توان از آن هاغافل شد. واقعیت ها در دنیا و در طول تاریخ از چه قصه هایي حكایت مي كنند. رقم اول بودجه دولت ها در قریب به اتفاق كشورهای دنیا به نهاد دفاعي و امنیتي برای تهیه سلاح جنگي اختصاص دارد همیشه سایه شوم جنگ بر سر انسان سایه انداز بوده است. با شعار ، رویا وآرزوهای خیالي نمي شود زندگي كرد و برای انسان راه نشان داد.یاجامعه ای را اداره كرد. در حوزه علوم تربیتي در مقام نظ ر وتئوری همه مدعي هستند كه با تنبیه بدني مخ الفند اما در مقام عمل همه آنان از تنبیه بدني علیه مخاطب خود استفاده مي كنند. یكي از مراتب توحید ، توحید در خوف و رجاست. خوف از پشت سر مي راند ورجا از پیش رو مي كشد هر دو برای حركت لازم است. بعضي از مربیان تنبیهي هستند كارشان همیشه انذار است. برخي بر عكس ، ت شویفي اند. همه گناهكاران را با هر رتبه و درجه ای بهشت مي برند. هر دو گروه بي راهه مي روند یكي افراط و دیگری تفریط مي كند . حضرت )نادان یا در حال افراط است یا در حال تفریط.27 لَاتَرَى الْجَاهِلَ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطا (نهج البلاغه/حكمت علي(ع) فرمود: اصل زیر در جلس ه بعدی بررسي خو اهد ش د. 3 توضیح -علم به جایگاه و اهمیت عاشورا در نزد پیامبر(ص) و ائمه (ع)و نقش آن در حفظ وترویج اسلام، 4 - اجتناب از تعصب هاي قومی، محلی، سیاسی و مذهبی، 5 -تسلط بر ذائقه ها، سلایق ، احساسات و دیدگاه هاي شخصی، 6 السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح اللتی حلت بفنائک التماس دعا اصغر نقدی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
24.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | روضهی عصر عاشورا به روایت آیتالله خامنهای
🏴 ...وقتى که زینب رسید آنجا جسد عزیزش را روى زمین گرم کربلا افتاده دید به جاى هرگونه عکسالعملى، به جاى هر گونه شکایتى رفت به طرف جسد عزیزش ابىعبداللَه خطاب به جدش پیغمبر صدایش بلند شد «یا رسولاللَه صلی علیک ملیک السماء هذا حسینک مرمل بالدماء مقطع الاعضاء»...
🏴 #از_تبیین_تا_قیام
📲 صفحه ویژه حسینیه امام خمینی👇
farsi.khamenei.ir/package?id=18121
9.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مراسم عزاداری شب عاشورا مسجد امام خمینی (ره ) شهرک شهیدیاغچیان تبریز ۱۴۰۲
هدایت شده از خبرگزاری بسیج
10.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تجمع حمایت از قرآن مجید با سرود سلام فرمانده در لندن
#قرآن
#رزمایش_بزرگ_انوار_هدایت
#جان_فدای_قرآنیم
🔷@Basijnewsir