در انتظار تو چشمم سفید گشت و غمی نیست؛
اگر قبول تو افتد فدای چشم سیاهت......
#یاایهاالعزیز
🏴 اللهم عجل لولیک الفرج
یاعلی (ع)
🏴--🍃🌼🍃--🏴
🟣🏴🟣🏴🟣🏴روزنود و هفتم
📖خطبه ۲۰۲ تااخر ۲۰۵🌺
📖حکمت ۴۰۴ تااخر ۴۱۰ 🌺
🎤ترجمه خطبه ۲۰۲
👈دردل امام علی (ع) با پیامبر (ص) هنگام دفن فاطمه (س)
(شکوه ها از ستمکاری امت)
✳️ سلام بر تو ای رسول خدا !سلامی از طرف من ودخترت که هم اکنون در جوارت فرود آمده و شتابان به شما رسیده است.
✅ای پیامبر خدا! صبر وبردباری من با از دست دادن فاطمه کم شده و توان خویشتنداری ندارم، اما برای من که سختی جدایی تو را دیده وسنگینی مصیبت تو را کشیدم، شکیبایی ممکن است.این من بودم که با دست خود تو را در میان قبر نهادم، و هنگام رحلت، جان گرامی تو، میان سینه و گردنم پرواز کرد.
✅پس امانتی که به من سپرده بودی بر گردانده شد ، و به صاحبش رسید ،از این پس اندوه من جاودانه وشبهایم شب زنده داری است ، تا آن روز که خدا خانه زندگی تو را برای من بر گزیند.
به زودی دخترت تو را آگاه خواهد ساخت که امت تو ، چگونه در ستمکاری بر او اجتماع کردند. از فاطمه بپرس و احوال اندوهناک ما را از او خبر گیر ، که هنوز روزگاری سپری نشده و یاد تو فراموش نگشته است.
👌سلام من بر هر دوی شما، سلام وداع کننده ای که از روی خشنودی یاخسته دلی سلام نمی کند. اگر از خدمت تو باز می گردم، از روی خستگی نیست، و اگر در کنار قبرت می نشینم از بدگـمانی بدانچه خدا صــابران را وعده داده نمی باشد.
🎤ترجمه خطبه ۲۰۳
✳️از سخنان امام(ع)كه درباره زهد در دنيا و تشويق به آخرت فرموده است
📢اى مردم!دنيا سراى گذر است،و آخرت خانه قرار و هميشگى!پس، از گذرگاه خويش براى سر منزل قرار خود توشه تهيه كنيد!و پرده خويش را در پيش كسى كه ازاسرارتان آگاه است ندريد!. پيش از اينكه بدنتان از جهان خارج گردد، قلبتان را از آنخارج سازيد!در دنيا آزمايش مى شويد و براى غير از آن آفريده شدهايد. آندم كه كسى بميردمردم مى گويند:چه باقى گذاشت؟ ولى فرشتگان مى گويند چه چيز پيش فرستاده؟خدا پدرتان را رحمت كند!مقدارى ازثروت خويش را از پيش بفرستيد تا به عنوان قرض(در پيشگاه خدا)برايتان باقى بماند. وهمه را مگذاريد كه فريضه سنگينى برايتان خواهد داشت(و آن پاسخگوئى روز قيامت است)
🎤ترجمه خطبه ۲۰۴
(همواره امام یاران خود را اینگونه پند می داد)
👈آمادگى براى سفر آخرت
📢آماده حرکت شوید، خدا شما را بیامرزد که بانگ کوچ را سر دادید. وابستگى به زندگى دنیا را کم کنید، و با زاد و توشه نیکو به سوى آخرت باز گردید، که پیشاپیش شما گردنه اى سخت و دشوار، و منزلگاههایى ترسناک وجود دارد، که باید در آنجاها فرود آیید، و توقّف کنید. آگاه باشید که فاصله نگاههاى مرگ بر شما کوتاه، و گویا چنگالهایش را در جان شما فرو برده است. کارهاى دشوار دنیا مرگ را از یادتان برده، و بلاهاى طاقت فرسا آن را از شما پنهان داشته است، پس پیوندهاى خود را با دنیا قطع کنید، و از پرهیزکارى کمک بگیرید.
👆قسمتى از این سخن در خطبه هاى پیش با کمى تفاوت نقل شد)
🎤ترجمه خطبه ۲۰۵
⛔️(طلحه و زبیر پس از بیعت با امام علیه السّلام اعتراض کردند که چرا در امور کشور با آنان مشورت نکرده و از آنها کمک نگرفته است. فرمود)
📛برخورد قاطعانه با سران ناکثین (طلحه و زبیر)
❌به اندک چیزى خشمناک شدید، و خوبى هاى فراوان را از یاد بردید ممکن است به من خبر دهید که کدام حقّى را از شما باز داشته ام یا کدام سهم را براى خود برداشته ام. و بر شما ستم کردم و کدام شکایت حقّى پیش من آورده شده که ضعف نشان دادم و کدام فرمان الهى را آگاه نبوده و راه آن را به اشتباه پیمودهام به خدا سوگند، من به خلافت رغبتى نداشته، و به ولایت بر شما علاقهاى نشان نمىدادم، و این شما بودید که مرا به آن دعوت کردید، و آن را بر من تحمیل کردید. روزى که خلافت به من رسید در قرآن نظر افکندم، هر دستورى که داده، و هر فرمانى که فرموده پیروى کردم، به راه و رسم پیامبر💐 صلّى اللّه علیه و آله و سلّم اقتدا کردم. پس هیچ نیازى به حکم و رأى شما و دیگران ندارم، هنوز چیزى پیش نیامده که حکم آن را ندانم، و نیاز به مشورت شما و دیگر برادران مسلمان داشته باشم، اگر چنین بود از شما و دیگران روى گردان نبودم. و امّا اعتراض شما که چرا با همه به تساوى رفتار کردم: این روشى نبود که به رأى خود، و یا با خواسته دل خود انجام داده باشم، بلکه من و شما این گونه رفتار را از دستور العملهاى پیامبر اسلام صلّى اللّه علیه و آله و سلّم آموختیم، که چه حکمى آورد و چگونه آن را اجرا فرمود پس در تقسیمى که خدا به آن فرمان داد به شما نیازى نداشتم. سوگند به خدا، نه شما، و نه دیگران را بر من حقّى نیست که زبان به اعتراض گشایند. خداوند قلبهاى شما و ما را به سوى حق هدایت فرماید،
و شکیبایى و استقامت را به ما و شما الهام کند (سپس فرمود) خدا رحمت کند آن کس را که حقّى را بنگرد و یارى کند، یا ستمى مشاهده کرده آن را نابود سازد، و حق را یارى داده تا به صاحبش باز گردد. ➡️
🌟ترجمه حکمت ۴۰۴
💙تفسیر
لا حول و لا قوة الّا باللَّه
(علمى، تفسیرى)
و درود خدا بر او، فرمود: (از امام معنى لا حول و لا قوّة الا بالله، را پرسیدند. پاسخ داد:) ما برابر خدا مالک چیزى نیستیم، و مالک چیزى نمى شویم جز آنچه او به ما بخشیده است، پس چون خدا چیزى به ما ببخشد که خود سزاوارتر است، وظایفى نیز بر عهده ما گذاشته، و چون آن را از ما گرفت تکلیف خود را از ما بر داشته است.
🌟ترجمه حکمت ۴۰۵
💚جاهلان متظاهر به دین
(اعتقادى، سیاسى)
و درود خدا بر او، فرمود: (چون عمّار پسر یاسر با مغیرة بن شعبه بحث مى کرد و پاسخ او را مى داد، امام به او فرمود) اى عمّار مغیره را رها کن، زیرا او از دین به مقدارى که او را به دنیا نزدیک کند، برگرفته، و به عمد حقائق را بر خود پوشیده داشت، تا شبهات را بهانه لغزشهاى خود قرار دهد.
🌟ترجمه حکمت ۴۰۶
❤️اخلاق تهیدستان و توانگران
(اخلاقى، اجتماعى، اقتصادى)
و درود خدا بر او، فرمود: چه نیکو است فروتنى توانگران برابر مستمندان، براى به دست آوردن پاداش الهى، و نیکوتر از آن خویشتندارى مستمندان برابر توانگران براى توکّل به خداوند است.
🌟ترجمه حکمت ۴۰۷
💜ارزش عقل (علمى، معنوى)
و درود خدا بر او، فرمود: خدا عقل را به انسانى نداد جز آن که روزى او را با کمک عقل نجات بخشید.
🌟ترجمه حکمت ۴۰۸
💖سر انجام حق ستیزى (اعتقادى)
و درود خدا بر او، فرمود: هر کس با حق در افتاد نابود شد.
🌟ترجمه حکمت ۴۰۹
💛هماهنگى قلب و چشم (علمى)
و درود خدا بر او، فرمود: قلب، کتاب چشم است (آنچه چشم بنگرد در قلب نشیند)
🌟ترجمه حکمت ۴۱۰
💟ارزش پرهیزگارى (اخلاقى، معنوى)
و درود خدا بر او، فرمود: تقوا در رأس همه ارزشهاى اخلاقى است.
🟣🏴🟣🏴🟣🏴
👆👆🌷پایان روز نودو هفتم🌷👆👆
🟣🏴🟣🏴🟣🏴روز نود و هشتم
📖خطبه ۲۰۶ تااخر ۲۰۹🌺
📖حکمت ۴۱۱ تااخر ۴۱۶🌺
🎤ترجمه خطبه ۲۰۶
📛(در جنگ صفین شنید که یاران او شامیان را دشنام مى دهند فرمود):
👈اخلاق در جنگ
📢من خوش ندارم که شما دشنام دهنده باشید، اما اگر کردارشان را تعریف، و حالات آنان را باز گو مى کردید به سخن راست نزدیکتر، و عذر پذیرتر بود، خوب بود بجاى دشنام آنان مى گفتید: خدایا خون ما و آنها را حفظ کن، بین ما و آنان اصلاح فرما، و آنان را از گمراهى به راه راست هدایت کن، تا آنان که جاهلند، حق را بشناسند، و آنان که با حق مى ستیزند پشیمان شده به حق باز گردند.
🎤ترجمه خطبه ۲۰۷
✅(در یکى از روزهاى نبرد صفین، امام حسن علیه السّلام را دید که به سرعت در لشکر دشمن در حال پیشروى است فرمود:)
✨✳️ضرورت حفظ امامت
این جوان را نگه دارید، تا پشت مرا نشکند، که دریغم آید مرگ، حسن و حسین علیهما السّلام را دریابد. نکند با مرگ آنها نسل رسول خدا💐 صلّى اللّه علیه و آله و سلّم از بین برود!
(جمله «این جوان را نگه دارید» در مرتبه والاى سخن و از فصاحت بالایى برخوردار است)
🎤ترجمه خطبه ۲۰۸
⛔️(به هنگام شورش یاران پیرامون حکمیّت فرمود)
💢❌نکوهش از نافرمانى کوفیان
📢اى مردم، همواره کار من با شما به دلخواه من بود تا آن که جنگ شما را ناتوان کرد، به خدا اگر جنگ کسانى را از شما گرفت و جمعى را گذاشت، براى دشمنانتان نیز کوبنده تر بود من دیروز فرمانده و امیر شما بودم، ولى امروز فرمانم مى دهند، دیروز باز دارنده بودم که امروز مرا باز مى دارند، شما زنده ماندن را دوست دارید، و من نمى توانم شما را به راهى که دوست ندارید اجبار کنم.
🎤ترجمه خطبه ۲۰۹
1⃣ روش استفاده از دنيا
📢با اين خانه وسيع💒🏩 در دنيا چه مى كنى در حالى كه در آخرت به آن نيازمندترى. آرى اگر بخواهى مى توانى با همين خانه به آخرت برسى در اين خانه وسيع مهمانان را پذيرايى كنى، به خويشاوندان با نيكوكارى بپيوندى، و حقوقى كه بر گردن تو است به صاحبان حق برسانى، پس آنگاه تو با همين خانه وسيع به آخرت نيز مى توانى پرداخت.
👇(علاء گفت: از برادرم عاصم بن زياد به شما شكايت مى كنم. فرمود چه شد او را گفت عبايى پوشيده و از دنيا كناره گرفته است: امام عليه السّلام فرمود او را بياوريد، وقتى آمد به او فرمود:)
2⃣ برخورد با تفكّر ترك دنيا
✳️❎اى دشمنك جان خويش شيطان سرگردانت كرده، آيا تو به زن و فرزندانت رحم نمى كنى تو مى پندارى كه خداوند نعمتهاى پاكيزه اش را حلال كرده، امّا دوست ندارد تو از آنها استفاده كنى تو در برابر خدا كوچكتر از آنى كه اينگونه با تو رفتار كند.
👈 (عاصم گفت، اى امير مؤمنان، پس چرا تو با اين لباس خشن، و آن غذاى ناگوار به سر مى برى امام فرمود)
❎واى بر تو من همانند تو نيستم، خداوند بر پيشوايان حق واجب كرده كه خود را با مردم ناتوان همسو كنند، تا فقر و ندارى، تنگدست را به هيجان نياورد، و به طغيان نكشاند. ➡️
🌟ترجمه حکمت ۴۱۱
💙احترام به استاد(اخلاق اجتماعى، تربیتى)
و درود خدا بر او، فرمود: با آن کس که تو را سخن آموختن به درشتى سخن مگو، و با کسى که راه نیکو سخن گفتن، به تو آموخت لاف بلاغت مزن.
🌟ترجمه حکمت ۴۱۲
💚راه خود سازى (اخلاقى، تربیتى)
و درود خدا بر او، فرمود: در تربیت خویش تو را بس که از آنچه بر دیگران نمى پسندى دورى کنى.
🌟ترجمه حکمت ۴۱۳
💛راه تحمّل مصیبتها (اخلاقى، تربیتى)
و درود خدا بر او، فرمود: در مصیبتها یا چون آزادگان باید شکیبا بود، و یا چون ابلهان خود را به فراموشى زد.
🌟ترجمه حکمت ۴۱۴
❤️راه تحمّل مصیبتها (اخلاقى، تربیتى)
و درود خدا بر او، فرمود: (در روایت دیگرى آمد که اشعث بن قیس را در مرگ فرزندش اینگونه تسلیت داد:) یا چون مردان بزرگوار شکیبا، و یا چون چهارپایان بى تفاوت باش.
🌟ترجمه حکمت ۴۱۵
💜 دنیا شناسى (اعتقادى، اخلاقى)
و درود خدا بر او، فرمود: (در وصف دنیاى حرام) (دنیا) فریب مى دهد، زیان مى رساند و تند مى گذرد. از این رو خدا دنیا را پاداش دوستان خود نپسندید، و آن را جایگاه کیفر دشمنان خود قرار نداد، و همانا مردم دنیا چون کاروانى باشند که هنوز بار انداز نکرده کاروان سالار بانگ کوچ سر دهد تا بار بندند و برانند.
🌟ترجمه حکمت ۴۱۶
💖روش برخورد با دنیا(اخلاقى، اقتصادى)
و درود خدا بر او، فرمود: (به فرزندش امام مجتبى علیه السّلام خطاب کرد:) چیزى از دنیاى حرام براى پس از مرگت باقى مگذار، زیرا آنچه از تو مى ماند نصیب یکى از دو تن خواهد شد، یا شخصى است که آن را در طاعت خدا به کار گیرد، پس سعادتمند مى شود به چیزى که تو را به هلاکت افکنده است. و یا شخصى که آن را در نافرمانى خدا به کار گیرد، پس هلاک مى شود به آنچه که تو جمع آورى کردى، پس تو در گناه او را یارى کردهاى، که هیچ یک از این دو نفر سزاوار آن نیستند تا بر خود مقدّم دارى. 👆(این حکمت به گونه دیگرى نیز نقل شده) 👇
پس از ستایش پروردگار آنچه از دنیا هم اکنون در دست تو است، پیش از تو در دست دیگران بود، و پس از تو نیز به دست دیگران خواهد رسید، و همانا تو براى دو نفر مال خواهى اندوخت، یا شخصى که اموال جمع شده تو را در طاعت خدا به کار گیرد، پس به آنچه که تو را به هلاکت افکند سعادتمند مى شود، یا کسى است که آن را در گناه به کار اندازد، پس با اموال جمع شده تو هلاک خواهد شد، که هیچ یک از این دو نفر سزاوار نیستند تا بر خود مقدّمشان بدارى، و بار آنان را بر دوش کشى، پس براى گذشتگان رحمت الهى، و براى بازماندگان روزى خدا را امیدوار باش.
🟣🏴🟣🏴🟣🏴
👆👆🌷پایان روز نود وهشتم🌷👆👆
🟣🏴🟣🏴🟣🏴روز نود و نهم
📖خطبه ۲۱۰🌺
📖نامه ۶۹🌺
📖حکمت ۴۱۷ تااخر ۴۲۳🌺
🎤ترجمه خطبه ۲۱۰
1⃣ اقسام احاديث رواج يافته
✅💢احاديثى كه در دسترس مردم قرار دارد، هم حق است هم باطل، هم راست هم دروغ، هم ناسخ هم منسوخ، هم عام هم خاص، هم محكم هم متشابه، هم احاديثى كه بدرستى ضبط گرديده و هم احاديثى كه با ظن و گمان روايت شده. در روزگار پيامبر💐 صلّى اللّه عليه و آله و سلّم آنقدر دروغ به آن حضرت نسبت داده شد كه ايستاد و خطابه ايراد كرد و فرمود: «هر كس از روى عمد به من دروغ نسبت دهد جايگاه او پر از آتش است»
2⃣ اقسام راويان حديث
👈افرادى كه حديث نقل مى كنند چهار دستهاند، كه پنجمى ندارد.
📍اول- منافقان نفوذى
نخست منافقى كه تظاهر به ايمان می كند، و نقاب اسلام بر چهره دارد، نه از گناه مى ترسد و نه از آن دورى مى جويد و از روى عمد دروغ به پيامبر💐 صلّى اللّه عليه و آله و سلّم نسبت مى دهد. اگر مردم مى دانستند كه او منافق دروغگو است، از او نمى پذيرفتند و گفتار دروغين او را تصديق نمى كردند، اما با ناآگاهى مى گويند او از اصحاب پيامبر است، رسول خدا را ديده و از او حديث شنيده، و از او گرفته است، پس حديث دروغين او را قبول مى كنند. در صورتى كه خدا تو را از منافقين آنگونه كه لازم بود آگاهاند، و وصف آنان را براى تو بيان داشت. آنان پس از پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم باقى ماندند و به پيشوايان گمراهى و دعوت كنندگان به آتش با دروغ و تهمت نزديك شده پس به آنان ولايت و حكومت بخشيدند، و بر گردن مردم سوار گرديدند، و به وسيله آنان به دنيا رسيدند، همانا مردم هم با سلاطين و دنيا هستند، مگر آن كس كه خدا او را حفظ كند، اين يكى از آنچه ار گروه است.
📍دوم- اشتباه كار
❌دوم كسى كه از پيامبر💐 صلّى اللّه عليه و آله و سلّم چيزى را به اشتباه شنيده، امّا سخن آن حضرت را درست حفظ نكرده است، و با توهّم چيزى را گرفته، امّا از روى عمد دروغ نمى گويد، آنچه در اختيار دارد روايت كرده و به آن عمل مى كند و مى گويد من از پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم آن را شنيده ام. اگر مسلمانان بدانند كه او اشتباه كرده، و غير واقعى پنداشته، از او نمى پذيرفتند، خودش هم اگر آگاهى مى يافت كه اشتباه كرده آن را رها مى كرد.
📍سوّم- ناآگاهانى كه حديث شناس نيستند
❌و سومى شخصى كه شنيده پيامبر💐 صلّى اللّه عليه و آله و سلّم به چيزى امر فرمود. (امّا) سپس از آن نهى كرد و او نمى داند، يا شنيد كه چيزى را نهى كرد، سپس به آن امر فرمود و او آگاهى ندارد، پس نسخ شده را حفظ كرد ولى ناسخ را نمى داند. اگر بداند كه حديث او منسوخ است تركش مى كند، و اگر مسلمانان نيز مى دانستند روايت او نسخ شده، آن را ترك مى كردند.
📍چهارم- حافظان راست گفتار
✳️👌دسته چهارم، آن كه نه به خدا دروغ مى بندد و نه به پيامبرش دروغ نسبت مى دهد. دروغ را از ترس خدا، و حرمت نگهداشتن از رسول خدا💐 صلّى اللّه عليه و آله و سلّم دشمن دارد. در آنچه از پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم شنيده اشتباه نكرده، بلكه آن را با تمام جوانبش حفظ كرده است، و آن چنان كه شنيده بدون كم و كاست نقل مى كند.
👈پس او ناسخ را دانسته و به آن عمل كرده، و منسوخ را فهميده و از آن دورى جسته، خاص و عام، محكم و متشابه، را شناخته، هر كدام را در جاى خويش قرار داده است.
3⃣ اقسام اصحاب رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم
✅🔆گاهى سخنى از رسول خدا💐 صلّى اللّه عليه و آله و سلّم داراى دو معنا بود، سخنى عام، و سخنى خاص، كسى آن را مى شنيد كه مقصود خدا و پيامبرش را از آن كلام نمى فهميد، پس به معناى دلخواه خود تفسير مى كرد، و بدون آن كه معناى واقعى آن را بداند، كه براى چه هدفى صادر شد، و چرا چنين گفته شد، حفظ و نقل مى كرد. همه ياران پيامبر💐 صلّى اللّه عليه و آله و سلّم چنان نبودند كه از او چيزى بپرسند و معناى واقعى آن را درخواست كنند تا آنجا كه عدّه اى دوست داشتند عربى بيابانى يا سؤال كننده اى از آن حضرت چيزى بپرسد و آنها پاسخ آن را بشنوند، امّا من هر چه از خاطرم مى گذشت مى پرسيدم، و حفظ مى كردم، پس اين است علل اختلاف رواياتى كه در ميان مردم وجود دارد، و علل اختلاف روايات در نقل حديث. ➡️
📝ترجمه نامه ۶۹
1⃣ اخلاق كارگزاران حكومتى
✍به ريسمان قرآن📖 چنگ زن، و از آن نصيحت پذير، حلالش را حلال، و حرامش را حرام بشمار ، و حقّى را كه در زندگى گذشتگان بود تصديق كن، و از حوادث گذشته تاريخ، براى آينده عبرت گير، كه حوادث روزگار با يكديگر همانند بوده، و پايان دنيا به آغازش مى پيوندد، و همه آن رفتنى است. نام خدا را بزرگ دار، و جز به حق سخنى بر زبان نياور، مرگ و جهان پس از مرگ را فراوان به ياد آور، هرگز آرزوى مرگ مكن جز آن كه بدانى از نجات يافتگانى، از كارى كه تو را خشنود، و عموم مسلمانان را ناخوشايند است بپرهيز، از هر كار پن
هانى كه در آشكار شدنش شرم دارى پرهيز كن، از هر كارى که از کننده آن پرسش كنند، نپذيرد يا عذر خواهى كند، دورى كن، آبروى خود را آماج تير گفتار ديگران قرار نده، و هر چه شنيدى باز گو مكن، كه نشانه دروغگويى است، و هر خبرى را دروغ مپندار، كه نشانه نادانى است. خشم را فرو نشان، 👈و به هنگام قدرت ببخش، 👈و به هنگام خشم فروتن باش، 👈و در حكومت مدارا كن تا آينده خوبى داشته باشى، نعمتهايى كه خدا به تو بخشيده نيكو دار، و نعمتهايى كه در اختيار دارى تباه مكن، و چنان باش كه خدا آثار نعمتهاى خود را در تو آشكارا بنگرد.
2⃣ اوصاف مؤمنان
✅🖌و بدان، بهترين مؤمنان، آن بود كه جان و خاندان و مال خود را در راه خدا پيشاپيش تقديم كند، چه آن را كه پيش فرستى براى تو اندوخته گردد، و آنچه را كه باقى گذارى سودش به ديگران مى رسد. ✍از دوستى با بى خردان و خلافكاران بپرهيز، زيرا هر كس را از آن كه دوست اوست مى شناسند، و در شهرهاى بزرگ سكونت كن زيرا مركز اجتماع مسلمانان است، ✍و از جاهايى كه مردم آن از ياد خدا غافلند، و به يكديگر ستم روا مى دارند، و بر اطاعت از خدا به يكديگر كمك نمى كنند، بپرهيز. در چيزى انديشه كن كه يارى ات دهد، از نشستن در گذرگاه هاى عمومى، و بازار، پرهيز كن كه جاى حاضر شدن شيطان، و بر انگيخته شدن فتنه هاست، 👇و به افراد پايينتر از خود توجه داشته باش، كه راه شكر گزارى تو در برترى است. در روز جمعه پيش از نماز مسافرت مكن،
جز براى جهاد در راه خدا، و يا كارى كه از انجام آن ناچارى. در همه كارهايت خدا را اطاعت كن، كه اطاعت خدا از همه چيز برتر است.
3⃣ روش به كار گيرى نفس در خوبى ها
📛🔅نفس خود را در واداشتن به عبادت فريب ده، و با آن مدارا كن، 👇و به زور و اكراه بر چيزى مجبورش نساز، و در وقت فراغت و نشاط به كارش گير، جز در آنچه كه بر تو واجب است، و بايد آن را در وقت خاص خودش به جا آورى. بپرهيز از آن كه مرگ تو فرا رسد در حالى كه از پروردگارت گريزان، و در دنياپرستى غرق باشى. 👈⛔️از همنشينى با فاسقان بپرهيز كه شر به شر مى پيوندد، خدا را گرامى دار، و دوستان خدا را دوست شمار، و از خشم بپرهيز كه لشگر بزرگ شيطان است. با درود. ▶️
🌟ترجمه حکمت ۴۱۷
💙شرائط توبه و استغفار
(اعتقادى، اخلاقى)
و درود خدا بر او، فرمود: (شخصى در حضور امام علیه السّلام بدون توجه لازم گفت: استغفر اللَّه، امام فرمود) مادرت بر تو بگرید، مىدانى معناى استغفار چیست استغفار درجه والا مقامان است، و داراى شش معنا است، 👈اوّل- پشیمانى از آنچه گذشت، 👈دوّم- تصمیم به عدم بازگشت، 👈سوم- پرداختن حقوق مردم، چنانکه خدا را پاک دیدار کنى که چیزى بر عهده تو نباشد، 👈چهارم- تمام واجب هاى ضایع ساخته را به جا آورى، 👈پنجم- گوشتى که از حرام بر اندامت روییده، با اندوه فراوان آب کنى، چنانکه پوست به استخوان چسبیده گوشت تازه بروید، 👈ششم- رنج طاعت را به تن بچشانى چنانکه شیرینى گناه را به او چشانده بودی،
✅پس آنگاه بگویی: استغفرالله!
🌟ترجمه حکمت ۴۱۸
💚ره آورد حلم(اخلاقی،اجتماعی)
و درود خدا بر او فرمود:
حلم و بردباری، خویشاوندی است.
🌟ترجمه حکمت ۴۱۹
💔مشکلات انسان (علمى، اخلاقى)
و درود خدا بر او، فرمود: بیچاره فرزند آدم اجلش پنهان، بیمارى هایش پوشیده، اعمالش همه نوشته شده، پشّه اى او را آزار مى دهد، جرعهاى گلو گیرش شده او را از پاى در آورد، و عرق کردنى او را بد بو سازد.
🌟ترجمه حکمت ۴۲۰
💛راه درمان شهوت، و عفو اهانت کننده (اخلاقى، سیاسى)
و درود خدا بر او، فرمود: (اصحاب امام پیرامونش نشسته بودند که زنى زیبا از آنجا گذشت، حاضران دیده به آن زن دوختند. امام فرمود:) همانا دیدگان این مردان به منظره شهوت آمیز دوخته شده و به هیجان آمده اند، هر گاه کسى از شما با نگاه به زنى به شگفتى آید، با همسرش بیامیزد که او نیز زنى چون زن وى باشد. (مردى از خوارج گفت: خدا این کافر را بکشد چقدر فقه مى داند مردم براى کشتن او برخاستند، امام فرمود) آرام باشید، دشنام را با دشنام باید پاسخ داد یا بخشیدن از گناه دشنام دهنده؟
🌟ترجمه حکمت ۴۲۱
❤️ره آورد عقل (علمى)
و درود خدا بر او، فرمود: عقل تو را کفایت کند که راه گمراهى را از رستگارى نشانت دهد.
🌟ترجمه حکمت ۴۲۲
💜ارزش نیکوکارى (اخلاقى، تربیتى)
و درود خدا بر او، فرمود: کار نیک به جا آورید، و آن را هر مقدار که باشد کوچک نشمارید، زیرا کوچک آن بزرگ، و اندک آن فراوان است، و کسى از شما نگوید که: دیگرى در انجام کار نیک از من سزاوارتر است گر چه سوگند به خدا که چنین است: خوب و بد را طرفدارانى است که هر گاه هر کدام از آن دو را واگذارید، انجامشان خواهند داد.
🌟ترجمه حکمت ۴۲۳
💖ره آورد خودسازى (اعتقادى، اخلاقى)
و درود خدا بر او، فرمود: کسى که نهان خود را اصلاح کند، خدا آشکار او را نیکو گرداند، و کسى که براى دین خود کار کند، خدا دنیاى او را کفایت فرماید، و
کسى که میان خود و خدا را نیکو گرداند، خدا میان او و مردم را اصلاح خواهد کرد.
🏴🟣🏴🟣🏴🟣🏴
👆👆🌷پایان روز نود و نهم🌷👆👆