🟣🏴🟣🏴🟣🏴روز صدو هشتم
📖خطبه ۲۳۲ تااخر ۲۳۵🌺
📖نامه ۷۸🌺
📖حکمت ۴۶۶ تااخر ۴۷۰🌺
🎤ترجمه خطبه ۲۳۲
(عبد الله بن زمعة از ياران امام بود و درخواست مالى داشت، در جوابش فرمود)
⛔️احتياط در مصرف بيت المال
📢اين اموال كه مى بينى نه مال من و نه از آن توست، غنيمتى گرد آمده از مسلمانان است كه با شمشيرهاى خود به دست آوردند، اگر تو در جهاد همراهشان بودى، سهمى چونان سهم آنان داشتى، و گر نه دسترنج آنان خوراك ديگران نخواهد بود.
🎤ترجمه خطبه ۲۳۳
(هنگامى که «جعده بن هبیره» خواهر زاده امام علیه السّلام نتوانست در حضور آن حضرت سخن بگوید فرمود:)
1⃣ فصاحت و بلاغت اهل بیت علیهم السّلام
✅👌آگاه باشید!
همانا زبان، پاره اى از وجود انسان است، اگر آمادگى نداشته باشد، سخن نمى گوید، و به هنگام آمادگى، گفتار او را مهلت نمى دهد، ✳️همانا ما امیران سخن مى باشیم، درخت سخن در ما ریشه دوانده، و شاخه هاى آن بر ما سایه افکنده است.
2⃣ علل سقوط جامعه انسانى
✋❌خدا شما را رحمت کند، بدانید که همانا شما در روزگارى هستید که گوینده حق اندک، و زبان از راستگویى عاجز، و حق طلبان بى ارزشند، مردم گرفتار گناه، و به سازشکارى همداستانند، جوانانشان بد اخلاق، و پیر مردانشان گنه کار، و عالمشان دو رو، و نزدیکانشان سود جوینده، نه خردسالانشان بزرگان را احترام مى کنند و نه توانگرانشان دست مستمندان را مى گیرند.
🎤ترجمه خطبه ۲۳۴
👇(ذعلب يمانى از جمله احمد بن قتيبة، از عبد الله بن يزيد، از مالك بن دحيه نقل كرد كه در حضور امام از علّت تفاوتهاى ميان مردم پرسيدند، امام فرمود)👇
📍〽️علل تفاوتها ميان انسانها
👈علّت تفاوتهاى ميان مردم، گوناگونى سرشت آنان است، زيرا آدميان در آغاز، تركيبى از خاك شور و شيرين، سخت و نرم، بودند، پس آنان به ميزان نزديك بودن خاكشان با هم نزديك، و به اندازه دورى آن از هم دور و متفاوتند .
يكى زيبا روى و كم خرد، و ديگرى بلند قامت و كم همّت، يكى زشت روى و نيكوكار، ديگرى كوتاه قامت و خوش فكر، يكى پاك سرشت و بد اخلاق، ديگرى خوش قلب و آشفته عقل، و آن ديگرى سخنورى دل آگاه است!
🎤ترجمه خطبه ۲۳۵
💢(به هنگام غسل دادن پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم فرمود)
⚫️در سوگ پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم
◀️پدر و مادرم فداى تو اى رسول خدا با مرگ تو رشته اى پاره شد كه در مرگ ديگران اينگونه قطع نشد، با مرگ تو رشته پيامبرى، و فرود آمدن پيام و اخبار آسمانى گسست. مصيبت تو، ديگر مصيبت ديدگان را به شكيبايى واداشت، و همه را در مصيبت تو يكسان عزادار كرد. ❎اگر به شكيبايى امر نمى كردى، و از بى تابى نهى نمى فرمودى، آنقدر اشك مى ريختم تا اشكهايم تمام شود، و اين درد جانكاه هميشه در من مى ماند، و اندوهم جاودانه مى شد، كه همه اينها در مصيب تو ناچيز است چه بايد كرد كه زندگى را دوباره نمى توان بازگرداند، و مرگ را نمى شود مانع شد، پدر و مادرم فداى تو ما را در پيشگاه پروردگارت ياد كن، و در خاطر خود نگهدار! ➡️
🏵🌟🏵🌟🏵🌟🏵🌟🏵🌟🏵🌟🌟🏵
📝ترجمه نامه ۷۸
✍به ابوموسی اشعری
1⃣ علل سقوط جامعه
❌⛔️همانا بسیاری از مردم دگرگون شدند، و از سعادت و رستگاری بی بهره ماندند، به دنیاپرستی روی آورده، و از روی هوای نفس سخن گفتند، کردار اهل عراق مرا به شگفتی واداشته است، که مردمی خودپسند در چیزی گرد آمدند، می خواستم زخم درون آنها را مدارا کنم، پیش از آنکه غیر قابل علاج گردد.
2⃣ تلاش امام در تحقق وحدت
👌پس بدان در امت اسلام، هیچ کس همانند من وجود ندارد که به وحدت امت محمد (ص)💐 از من حریص تر، و انس او از من بیشتر باشد، من در این کار پاداش نیک و سرانجام شایسته را از خدا می طلبم، و به آنچه پیمان بستم وفا دارم، هر چند تو دگرگون شده، و همانند روزی که از من جدا شدی نباشی. همانا بدبخت کسی است که از عقل و تجربه ای که نصیب او شده است محروم ماند، و من از آن کس که به باطل سخن گوید یا کاری را که خدا اصلاح کرده برهم زند، بیزارم. 👈آنچه را نمی دانی واگذار، زیرا مردان بدکردار، با سخنانی نادرست به سوی تو خواهند شتافت، با درود. ▶️
🌟ترجمه حکمت ۴۶۶
💙دقّت در مشاهدات (علمى)
و درود خدا بر او، فرمود: چشم، بند ظرف حوادث است.
👈مى گویم: «این کلام امام علیه السّلام از استعاره هاى شگفت است، که نشستنگاه را به مشک، و چشم را به سربند آن تشبیه کرد، و آنگاه که بند گشوده شود آنچه در مشک است بیرون ریزد. مشهور است که این سخن از پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم است، ولى عدّه اى آن را از امیر المؤمنین علیه السّلام نقل کرده اند، این حکمت را «مبرّد» در کتاب «مقتضب» در باب لفظ به حروف آورده، و ما آن را در کتاب خود که «مجازات آثار نبوى» نام دارد آورده ایم.
🌟ترجمه حکمت ۴۶۷
💚وصف یکى از رهبران الهى
(سیاسى، اجتماعى)
و درود خدا بر او، فرمود: بر آنان فرمانروایى حاکم شد، که کارها را به
پاداشت، و استقامت ورزید، تا دین استوار شد.
🌟ترجمه حکمت ۴۶۸
❤️مسؤولیّت سرمایه دارى
(اقتصادى، اجتماعى)
و درود خدا بر او، فرمود: مردم را روزگارى دشوار در پیش است که توانگر اموال خود را سخت نگهدارد، در صورتى که به بخل ورزى فرمان داده نشد. خداى سبحان فرمود: «بخشش میان خود را فراموش نکنید» بدان در آن روزگار، بلند مقام، و نیکان خوار گردند، و با درماندگان به ناچارى خرید و فروش مى کنند در حالى که رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم از معامله با درماندگان نهى فرموده.
🌟ترجمه حکمت ۴۶۹
💜پرهیز از افراط و تفریط نسبت به امام علیه السّلام (اخلاقى، اعتقادى)
و درود خدا بر او، فرمود: دو کس نسبت به من هلاک مى گردند، دوستى که زیاده روى کند، و دروغ پردازى که به راستى سخن نگوید.
👈(این کلام مانند سخن دیگرى است که فرمود) دو تن نسبت به من هلاک گردند، دوستى که از حد گذراند، و دشمنى که بیهوده سخن گوید.
🌟ترجمه حکمت ۴۷۰
💖تعریف توحید و عدل (اعتقادى)
و درود خدا بر او، فرمود: (از امام نسبت به توحید و عدل پرسیدند فرمود) توحید آن است که خدا را در وهم نیارى، و عدل آن است که او را متّهم نسازى.
🏴🟣🏴🟣🏴🟣
👆👆🌷پایان روز صد و هشتم🌷👆👆
🏴🟣🏴🟣🏴🟣روزصد و نهم
📖خطبه ۲۳۶ تااخر ۲۳۸ 🌺
📖نامه ۷۹🌺
📖حکمت ۴۷۱ تااخر ۴۷۵🌺
🎤ترجمه خطبه ۲۳۶
(از هجرت و پیوستن به پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم سخن مىگوید)
◀️یاد مشکلات هجرت
🔴🔵خود را در راهى قرار دادم که پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم رفته بود، و همه جا از او پرسیدم تا به سرزمین «عرج» رسیدم .
«این جملات در یک سخن طولانى آمده است، جمله👈«فأطأ ذکره»
(در همه جا از او مى پرسیدم.)
👆یکى از سخنانى است که در اوج فصاحت قرار دارد، یعنى خبر حرکت پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم از ابتداء حرکت تا پایان به من مى رسید، که امام این معنا را با کنایه آورده است).
🎤ترجمه خطبه ۲۳۷
🚩✅حال كه زنده و برقراريد، پس عمل نيكو انجام دهيد، زيرا پرونده ها گشوده، راه توبه آماده، و خدا فراريان را فرا مى خواند، و بدكاران اميد بازگشت دارند. عمل كنيد، پيش از آن كه چراغ عمل خاموش، و فرصت پايان يافته، و اجل فرارسيده، و در توبه بسته، و فرشتگان به آسمان پرواز كنند. پس هر كسى با تلاش خود براى خود، از روزگار زندگانى براى ايّام پس از مرگ، از دنياى فنا پذير براى جهان پايدار، و از گذرگاه دنيا براى زندگى جاودانه آخرت، توشه برگيرد، انسان بايد از خدا بترسد، زيرا تا لحظه مرگ فرصت داده شده، و مهلت عمل نيكو دارد. انسان بايد نفس را مهار زند، و آن را در اختيار گرفته از طغيان و گناهان باز دارد، و زمام آن را به سوى اطاعت پروردگار بكشاند.
🎤ترجمه خطبه ۲۳۸
1⃣ وصف شاميان
📛⛔️شاميان درشت خويانى پست، بردگانى فرو مايه اند كه از هر گوشه اى گرد آمده، و از گروه هاى مختلفى تركيب يافته اند ، مردمى كه سزاوار بودند احكام دين را بياموزند، و تربيت شوند، و دانش فراگيرند، و كار آزموده شوند، و سرپرست داشته باشند، و دستگيرشان كنند، و آنها را به كار مفيد وادارند. 🔴آنان نه از مهاجرانند و نه از انصار، و نه آنان كه خانه و زندگى خود را براى مهاجران آماده كرده، و از جان و دل ايمان آوردند.
2⃣ نكوهش از انتخاب حكم
❌✋آگاه باشيد كه شاميان در انتخاب حكم، نزديكترين فردى را كه دوست داشتند برگزيدند، و شما فردى را كه از همه به ناخشنودى نزديكتر بود انتخاب كرديد، همانا سر و كار شما با عبد اللّه پسر قيس است كه مى گفت: «جنگ فتنه است بند كمانها را ببرّيد و شمشيرها⚔ را در نيام كنيد» اگر راست مى گفت پس چرا بدون اجبار در جنگ شركت كرده و اگر دروغ مى گفت پس متّهم است. براى داورى. عبد اللّه بن عباس را رو در روى عمرو عاص قرار دهيد، و از فرصت مناسب استفاده كنيد، و مرزهاى دور دست كشور اسلامى را در دست خود نگه داريد، آيا نمى بينيد كه شهرهاى شما ميدان نبرد شده و خانه هاى شما هدف تيرهاى دشمنان قرار گرفته است؟. ➡️
🏵🌟🏵🌟🏵🌟🏵🌟🏵🌟🏵🌟🏵🌟🏵
📝ترجمه نامه ۷۹
💢❌علل نابودی ملتها
✍پس از یاد خدا و درود! همانا ملتهای پیش از شما به هلاکت رسیدند، بدان جهت که حق مردم را نپرداختند، پس دنیا را با رشوه دادن به دست آوردند، و به راه باطلشان بردند و آنان اطاعت کردند.
🌟ترجمه حکمت ۴۷۱
💙شناخت جایگاه سخن و سکوت
و درود خدا بر او، فرمود: در آنجا که باید سخن گفت، خاموشى سودى ندارد، و آنجا که باید خاموش ماند سخن گفتن خیرى نخواهد داشت.
🌟ترجمه حکمت ۴۷۲
💚دعاى باران (نیایشى، معنوى)
و درود خدا بر او، فرمود: (در دعا به هنگام طلب باران فرمود) خدایا ما را با ابرهاى رام سیراب کن، نه ابرهاى سرکش
(این کلمات از فصیحترین و شگفتى آورترین کلمات ادیبانه است که ابرهاى سرکش همراه با رعد و برق را به شتران چموش تشبیه کرد که بار از پشت مى افکنند و سوارى نمى دهند، و ابرهاى رام را به شتران رام تشبیه کرد که به راحتى شیر داده، و سوارى مى دهند.)
🌟ترجمه حکمت ۴۷۳
❤️ارزش رنگ کردن و آرایش
(تجمّل و زیبایى)
و درود خدا بر او، فرمود: (به امام گفتند چه مى شد موى خود را رنگ مى کردى فرمود:)
رنگ کردن مو، آرایش است، امّا ما، در عزاى پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم به سر مى بریم.
🌟ترجمه حکمت ۴۷۴
💜ارزش عفّت و پاکدامنى (اخلاقى)
و درود خدا بر او، فرمود: پاداش مجاهد شهید در راه خدا، بزرگتر از پاداش عفیف پاکدامنى نیست که قدرت بر گناه دارد و آلوده نمى گردد، همانا عفیف پاکدامن، فرشته اى از فرشته هاست.
🌟ترجمه حکمت ۴۷۵
💖ارزش قناعت (اقتصادى، اخلاقى)
و درود خدا بر او، فرمود: قناعت مالى است که پایان نمى پذیرد.
«برخى این حکمت را از رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم نقل کرده اند».
🟣🏴🟣🏴🟣🏴
👆👆🌷پایان روز صد و نهم🌷👆👆
در داستان «جابر بن عبدالله انصارى» که روز اربعين شهادت امام حسين(عليه السلام) به زيارت قبر مبارکش آمد و غوغايى در آن جا بر پا کرد مى خوانيم که او ضمن زيارتنامه پرسوز و پرمحتوايش در برابر قبر امام حسين و يارانش، خطاب به قبر ياران کرده و مى گويد: من گواهى مى دهم شما نماز را بر پا داشتيد و زکات را ادا کرديد و امر به معروف و نهى از منکر نموديد با اهل الحاد پيکار کرديد و خدا را تا آخرين نفس پرستش کرديد، سپس افزود: «وَالَّذى بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ لَقَدْ شارَکْناکُمْ فيما دَخَلْتُمْ فيهِ;سوگند به خدايى که محمّد را به حق مبعوث ساخته ما با شما در آنچه از نعمتها و پاداش الهى وارد شديد شريک و سهيم هستيم».
اين سخن چنان بود که حتّى دوست با معرفت «جابر»، «عطيّه» را در شگفتى فرو برد تا آن جا که زبان به اعتراض گشود و گفت: اى جابر ما چه کرده ايم که با آنها شريک باشيم، نه از درّه اى پايين رفتيم و نه از کوهى برآمديم و نه شمشير زديم در حالى که ياران حسين(عليه السلام) ميان سرها و بدنهايشان جدايى افتاد و فرزندانشان يتيم و همسرانشان بيوه شدند! جابر، اصلى را که در بالا به آن اشاره شد به استناد حديثى از پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله وسلم) به «عطيّه» يادآور شد و گفت: من از حبيب خدا رسول خدا شنيدم که مى فرمود: «مَنْ اَحَبَّ قَوْماً حُشِرَ مَعَهُمْ وَ مَنْ اَحَبَّ عَمَلَ قَوْم اُشْرِکَ في عَمَلِهِمْ; کسى که قومى را دوست دارد با آنها محشور مى شود و کسى که عمل قومى را دوست دارد در عملشان شريک است».
سپس افزود: «سوگند به خدايى که محمّد را به حقّ به نبوّت برانگيخته، نيّت ياران من همان است که حسين و اصحاب
🌸هشت مقام بیعت با امام زمان🌸
⁉️چگونه با امام خود بیعت کنیم و بیعت را جدی بگیریم؟
🔷 باید گامهای جدی برداریم تا بیعت با امام زمان خود را عملا نشان دهیم. در دعاها هست به مقام یاری و نصرت امام می رسیم. یاری کردن امام زمان خیلی ارزش دارد.
🔴 هشت مقام بیعت با امام زمان:
1️⃣ مقام یاری امام [اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ أَنْصَارِهِ]: یعنی تا می توانیم نیرو سازی کنیم. علت خانه نشینی امیرالمؤمنین، نداشتن یار و نیرو بود، امام حسین و امام حسن هم یار نداشتند. امام زمان هم یار می خواهد، وقتی که می گوییم: خدایا ما را در مقام یاری و نصرت قرار بده، این را باید عملا نشان بدهیم، تربیت نیرو را در نگاه امروزی باید داشته باشیم.
2️⃣ مقام معاونت [و أَعْوَانِهِ]: جریان سازی کنیم تا بتوانیم غلبه حق بر باطل را حمایت کنیم. امروز باطل در جامعه زیادند، تا می توانیم معروف ها را در جامعه زیاد بکنیم، مانع منکرات بشویم.
3️⃣ مقام دفاع از امام [وَ الذَّابِّینَ عَنْهُ]: دفاع از امام یک موقع نگاه جهادی است، مثل شخصیتهای بزرگی که در واقعه عاشورا، در میدان عمل از امام دفاع کردند و بعدها عده ای زینب وار، با توسعه فرهنگ امام حسین در جامعه، توانستند از امام دفاع کنند.
امروزه هم همینطور است، چقدر میتوانیم به شبهات درباره امام زمان جواب بدهیم؟ امام زمان چقدر در متون درسی و علمی ما جا دارد؟ و چقدر امام زمان در زندگی ما جای دارد؟ یعنی تفکر و اندیشه هایمان را در مسیری قرار بدهیم که بتوانیم عملا از امام زمان دفاع کنیم.
4️⃣ مقام سرعت [الْمُسَارِعِینَ إِلَیْهِ فِی قَضَاءِ حَوَائِجِهِ]: یعنی تلاش کنیم برای تحقق ظهور و حکومت