📚 بایستگی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و ساماندهی فضای مجازی
🔺حجتالاسلاموالمسلمین ابوالقاسم #دولابی عضو مجلس خبرگان رهبری در شانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان، پیش از آیین ترتیلخوانی قرآن کریم در حرم مطهر بانوی کرامت، پایبندی به عهد را از عوامل قدرت امت اسلام دانست و گفت: راه اندازی #شبکه_ملی_اطلاعات و #ساماندهی_فضای_مجازی امری ضروری است؛ چرا که فضای مجازی بستر عهدشکنی برخی از جوانان را فراهم میکند و در نهایت موجب تضعیف قدرت امت اسلام میشود.
🔗 news.amfm.ir/?p=114326
🌷 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 منابع ارزی برای مشکلات زیربنایی نه واردات لوکس و بیرویه
⏹ بررسی سخن امام المسلمین:
🔹 امام خامنهای که نایب امام زمان و امام جامعه و بلکه امام مسلمین هستند، در دیدار اخیر با مسئولان نظام فرمودند:
یک مسئلهی دیگر هم مسئلهی منابع ارزی است که ما این منابع ارزی را کجا مصرف میکنیم و چه جوری مصرف میکنیم. مراقب باشیم که اگر چنانچه یک گشایش ارزیای مثلاً حالا از یک ناحیهای به وجود میآید، این منابع ارزی صرف واردات بیرویّه نشود، صرف کارهای زیربنائی کشور بشود؛ کشور به کارهای زیربنائی احتیاج دارد. مسئلهی حمل و نقل، مسئلهی حمل و نقل ریلی، مسائل گوناگون مربوط به همین شرکتهای دانشبنیان، مسئلهی راههای ارتباطی با کشورهای همسایه، اینها کارهای زیربنائی است که بایستی انجام بگیرد، کشور هم احتیاج دارد به اینها. نوسازی صنایع؛ خیلی از صنایعِ ما کهنه است که نوسازی اینها احتیاج دارد به درآمدهای ارزی. صرف این چیزها بشود؛ نه اینکه حالا به مجرّد اینکه یک پولی گیرمان آمد، مثلاً فرض کنید که باز باب واردات کالاهای لوکس باز بشود که حالا گفته میشود خیلیهایش قاچاق است، امّا جلوی قاچاق هم باید گرفته بشود؛ یعنی واقعاً یکی از کارهای بزرگ و کارهای مهم این است. غذای سگ را از بیرون وارد کنند، وسایل آرایش را با قیمتهای گزاف و گران وارد کنند! یک واحد پول هم نباید صرف این چیزها بشود، چه برسد به پولهای زیاد. غرض، کارهای زیربنائی زیادی ما داریم. همین مسئلهی آب کشور، مشکل آب، این یکی از کارهای زیربنائی است و حلّش هم کاملاً ممکن است، منتها پول لازم دارد.
⏹ ممنوعیت مکرر واردات کالاهای لوکس حتی با مبلغ اندک
طبق سخنان مکرر (از جمله اینجا، اینجا و اینجا) رهبری که یکی از آنها سخنان بالا بود، واردات کالاهای لوکس و اشرافی به کشور نباید انجام شود؛ گاه درباره واردات گوشی لوکس، گاه درباره وسایل آرایش لوکس و گاه حتی درباره غذای سگ (که هر واحد غذای سگ مبلغ زیادی در ابعاد کلان نیست ولی همچنان از نظر ایشان نباید انجام شود) و غیره. سپس ایشان به روشنی میفرمایند: «یک واحد پول هم نباید صرف این چیزها شود چه برسد به پولهای زیاد». بنابراین طبق دستور امام خامنهای نباید واردات کالاهای لوکس حتی اگر ارزش آن اندک باشد انجام شده و حتی یک واحد ارزی برای آن صرف شود چه برسد به اینکه در سال ۱۴۰۰ فقط در یک قلم، بیش از یک میلیارد دلار صرف واردات گوشی همراه لوکس (بالاتر از ۶۰۰ دلاری)، آن هم برای تنها پنج درصد مصرفکنندگان شده است.
⏹ جلوگیری از قاچاق کالای لوکس
هر چند اینک واردات برخی از اقلام (۲۵۰۰ قلم کالا) در کشور ممنوع است، اما شوربختانه بنا به گفته وزیر صنعت، واردات این کالاها همچنان از رویههای تجاری غیر معمول انجام می پذیرد و رهبری نیز در سخنرانی اخیر خود به قاچاق در کالاهای لوکس اشاره نمودند و بایستگی برخورد با این کار را نیز در کنار ممنوعیت واردات کالاهای لوکس گوشزد نمودند.
✍ حجت الاسلام شیخی، دکترای علوم اقتصادی
🔴از تویوپت تا لکسوس!
سال ۱۹۳۹ میلادی، ژاپن دو شرکت خودروساز آمریکایی جنرال موتورز و فورد را از خاک خود بیرون کرد تا صنعت خودروی ملی ایجاد کند. ژاپنیها می دانستند که هیچ کشوری از نظر صنعتی به هیچ جایی نمیرسد مگر اینکه یک صنعت خودروی پیشرفته داشته باشد.
و میدانستند که تا خودروساز خارجی در کشورشان حضور دارد، خبری از صنعت خودروی ملی نخواهد بود.
پس از شانزده سال حمایت تمام قد دولتی و صرف هزینههای سنگین، شرکت تویودا (تویوتای فعلی) سال ۱۹۵۵ خودروی تویوپت را تولید کرد.
این خودرو اما تبدیل به نماد سرخوردگی صنعتی مردم ژاپن شد. به آمریکا صادر شد اما آمریکایی ها آن را عودت دادند. ۲۵ سال گذشت و صنعت خودروی ژاپن به جایی نرسید. کار به جایی رسید که منتقدان صنعت خودروی ملی، خواهان بازگشت خودروسازان خارجی شدند.
اما این گفتمان نتوانست غالب شود و گفتمان تولید ملی همچنان به مسیر طاقت فرسای خود ادامه داد.
اگر امروز می بینیم که شرکت تویوتا برند نخست خودروسازی جهان است، باید بدانیم این موفقیت نه از طریق مشارکت با فورد و جنرال موتورز به دست آمده و نه یک شبه حاصل شده است.
تویوتا مسیری طولانی برای رسیدن به این نقطه پیموده است.
خودروسازی در کشور ما به همان مرضی دچار است که زمانی خودروسازی ژاپن گرفتار بود. آنها فورد زده بودند، ما پژو زدهایم! آنها از شر بیگانه خلاص شدند و ۶۰ سال بعد لکسوس را تاسیس کردند.
یک تصور غلط درباره صنعت خودروی ایران وجود دارد و آن اینکه "خودروسازان ما تحت حمایت شدید دولت هستند". این گزاره از اساس اشتباه است و آن را باید به این شکل اصلاح کرد: "خودروسازان فرانسوی و مشخصا پژو-سیتروئن و رنو تحت حمایت شدید دولت ایران هستند".
امتیازات متعددی چون انحصار و... که تصور میشود برای خودروسازان ایرانی وجود داشته، در واقع برای خودروسازان فرانسوی بوده است.
خودروسازان ما خودرو نساختهاند. خودروی فرانسوی را برای فرانسویها سر هم کرده و به ایرانیها فروختهاند.
یکی دو سال پیش برای بازدید از خط تولید یک شرکت خودروسازی رفته بودم. مسئول یکی از خطوط مونتاژ میگفت قطعات ما در گمرک گیر کرده است. گفتم چرا؟ گفت چون روی تمام قطعات وارداتی، آرم یک قطعهساز داخلی حک شده و گمرک میگوید این چجور کالای داخلی است که دارد وارد میشود؟!
مشکل دیگر صنعت خودروی ما، همین مافیای قطعهسازی است که در واقع واردکننده قطعات و مونتاژ کار است، اما خود را تولیدکننده جا زده است. در یک کلام، ما خودروسازی نداریم، در یک سطح مونتاژ قطعات داریم، در سطحی دیگر، مونتاژ خودرو.
این مسئله نه در سطح ایران خودرو و سایپا قابل حل است، نه حتی در سطح وزارت صمت. مسئله، یک مسئله ملی است و بسیج همه ظرفیتهای علمی، دانشگاهی، صنعت دفاعی(سرریز فناوریهای تحصیل شده در صنایع دفاع) و... را میطلبد و این اقدام فرابخشی، صرفا با فرماندهی شخص رئیسجمهور ممکن است.
ما اگر از شر مونتاژکاری خلاص شویم و عزم تولید کنیم، یقین بدانیم در مدتی بسیار کوتاهتر مسیر پیشرفت این صنعت را خواهیم پیمود. جایی که ما امروز قرار داریم، به قله بسیار نزدیک تر از جایی است که ژاپن در آن روزها قرار داشت.
پیشرفت، صبر و تلاش و هزینه و مجاهدت میخواهد. با مصرف کردن خودروی خارجی از محل صادرات نفت یا با مونتاژ پژو و رنو ما هرگز طعم شیرین پیشرفت را نخواهیم چشید. لیبرالهای ایرانی که مخالف تولید داخلیاند، از پیشرفت فقط خوشگذرانی با پول نفت و تولید بیگانه را میفهمند.
ما همچون ژاپن که فورد و جنرال موتورز را بیرون کرد، پژو و رنو را بیرون نکردیم. به ما وعده خودروساز شدن با مشارکت خارجی را دادند، اما وابسته و عقبمانده نگهمان داشتند. الحمدلله که با تحریمها فرانسویها از ایران رفتند. کاش صبر و ارادهای که در مسئولان و مردم ژاپن بود...
برای پیمودن مسیر پیشرفت در مردم و مسئولان ما هم به وجود آید. آیا روزی میرسد که امثال مهندس آرین به مدیریت خودروسازی ما منصوب شوند و ظرفیتهای مالی، دانش بنیان و دانشگاهی کشور موظف شوند در خدمت این صنعت راهبردی قرار گیرند تا خودروی پیشرفته ایرانی تولید شود؟
مردم ما هم دلسوزند، هم صبور، هم فهیم. اگر این عزم را در مسئولان کشور ببینند، اگر بسیج ظرفیتها و ارادهها را ببینند، اگر پیش روی آنها چشمانداز دقیقی ترسیم شده و زمانبندی مشخصی پیش چشمشان باشد، شک نکنیم برای پیشرفت خودروسازی ایران از هیچ کمکی دریغ نمیکنند.
دکتر سید یاسر جبرائیلی
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 فضای مجازی قتلگاه دین ایمان و اخلاق جوانان ما شده است
امامجمعه موقت میبد حجت الاسلام حسنی در بخشی از سخنان خود خطاب به مسئولین فضای مجازی و تأکید مقام معظم رهبری در این خصوص فرمودند: نمیدانم چرا بعضی از گوشها که باید بشنوند نمیشنوند که رهبر معظم انقلاب فریاد میزنند کلید و نرمافزار فضای مجازی در دست دشمن است و فضای مجازی قتلگاه دین، ایمان و اخلاق جوانان ما شده است.
خطیب جمعه میبد افزود: هم از مجلس انقلابی و هم شورای عالی فضای مجازی به جد درخواست میکنیم؛ جوانان ما را دریابید و فضای مجازی را صیانت و کنترل کنید.
وی بابیان اینکه مسئولینی که در این حوزه مسئولیت دارند فردای قیامت باید پاسخگو باشند گفت: کدام کشور اجازه میدهد فضای مجازیاش را کشور دیگر اداره کند و باید با اقدام انقلابی و جهادی فضای مجازی را به دست خود بگیرند تا جوانان ما در این ورطه غرق نشوند.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 دو نشست پرسش و پاسخ و تحلیل وضعیت اقتصادی و مجازی کشور
امشب نشستی با حضور جوانان در مسجد جامع دهآباد برای بررسی و تحلیل اوضاع #اقتصادی کشور در یک سال گذشته برگزار گردید.
در این نشست حجت الاسلام دکتر شیخی بعد از بیان تفصیلی چندین مورد از نقاط قوت دولت جدید در اصلاح برخی سیاستهای اقتصادی در فاصله کمتر از یکسال که از آغاز دولت میگذرد گفتند: انتظار ما از دولت بیش از اینها است و باید دولت هر چه سریعتر بانیان وضع موجود را برکنار کند. چنانکه شخص آقای رئیسی بارها این نکته را بیان نمودهاند. شوربختانه همچنان برخی از مسئولین در مراکز مهم تصمیمگیری حضور دارند که گاه ایجاد تنش نموده و در موارد زیادی عدم پیگیریهای جدی آنها ایجاد کندی در روند اصلاح امور میکند.
ایشان همچنین به بررسی سیاستهای وارداتی و صادراتی و نیز برخی سیاستهای ارزی کشور پرداختند و نقاط قوت و ضعف کشور در این زمینه را تبیین نمودند.
در ادامه حاضران پرسشهایی را مطرح نمودند و حجت الاسلام شیخی به این پرسشها پاسخ دادند.
شب قبل نیز در نشستی دیگر با جوانان در مسجد صاحب الزمان شهرک امام سیاستهای دولت و مجلس در زمینه #فضای_مجازی بررسی شد و مطالبات امام خامنهای و مردم از دولت و مجلس انقلابی درباره اصلاح مدیریت فضای ول مجازی مطرح گردید.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 طراحی نرمافزار تایپگفتاری هوشمند زبان فارسی در دانشگاه شیراز
🔸 این نرمافزار بهصورت تخصصی از زبان فارسی پشتیبانی میکند و قادر است یک فایل صوت یک ساعته را در مدت ۱۰ دقیقه به متن تبدیل کند.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
♦️توضیحات سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره چرایی ممنوعیت واردات آیفون
خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس:
🔹 سال گذشته حدود سه میلیارد دلار برای دارو ارز اختصاص پیدا کرده است. در حالی که تنها برای واردات گوشیهای لوکس نزدیک یک میلیارد دلار ارز نیمایی مصرف شده است.
🔹 حتما اختصاص این حجم ارز برای کالاهای لوکس به نفع کشور نیست.
🔹 دغدغه کمیسیون اصل نود این است که در شرایط جنگ اقتصادی، یارانهای از جیب عموم مردم صرف واردات کالاهای لوکس و غیر ضرور نشود.
🔹 باید توجه داشت مبلغی که بعضا در هر کالای لوکس به عنوان یارانه ارز نیمایی اختصاص پیدا میکند، با کل یارانه پرداختی به یک ایرانی در چند سال برابری میکند؛ و در شرایط فعلی اقتصادی چنین اقدامی حتماً به مصلحت عمومی نیست و به ضرر مردم عزیز است.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 سردار کوثری: دهه ۷۰ سپاه خودرو ساخت، وزیر اعتراض کرد و مانع ورود سپاه به این عرصه شدند
🔹اسماعیل کوثری، نماینده مجلس: سپاه در سال ۷۱ یا ۷۲ به صنعت خودروسازی ورود کرد و در این سال خودرویی را ساخت که در نمایشگاه بینالمللی در آن سال به نمایش درآمد. مقام معظم رهبری سوار بر آن خودرو شدند اما، بهزاد نبوی وزیر وقت صنایع آن زمان از ورود سپاه به صنعت خودروسازی انتقاد کرد و از مقام معظم رهبری خواست سپاه به این صنعت ورود نکند و کار ساخت خودرو را خودروسازان انجام دهند.
🔹رهبر انقلاب نیز تأکید کردند که براساس قانون سپاه، کار ساخت خودرو به خودروسازان واگذار شود. اگر گذاشته بودند مسئله تولید خودروی ملی، باکیفیت و ارزان اکنون در کشور برطرف شده بود و مشکلاتی که امروز گریبان مردم را گرفته است، نداشتیم.
🔹هنوز تفکری در کشور وجود دارد که دنبال منافع شخصی خود است و این منافع را بر منافع ملی ارجح میداند. امیدواریم با تغییر شیوهها و عملکردها شاهد پایان دادن به این تفکر در عرصههای مختلف کشور باشیم.
🔹 (البته) سپاه براساس قانون و پس از تأیید فرمانده معظم کل قوا میتواند به عرصههای مختلف غیرنظامی از سازندگی کشور گرفته تا مسایل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، آموزشی و مانند این ورود کند. ... ورود سپاه در این عرصهها نیز صرفا با هدف کمک به دولتها بوده است و بارها نیز از سوی مسئولان دولتی از عملکرد سپاه قدردانی شده است.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 گفتارسنجی یا نظرسنجی؟
🔹 سخنی ژرف از امام خامنهای:
امام خامنهای بهتازگی فرمودند: 👇
گاهی اوقات انسان میبیند مثلاً فرض کنید یک نظرسنجیهایی را دربارهی نظرات مردم ابراز میکنند، [امّا] اینها حقیقت ملّت ایران را نشان نمیدهد؛ حقیقت ملّت ایران را جریان تشییع شهید سلیمانی نشان میدهد؛ اینها است که نشان میدهد ملّت ایران چه حال و هوایی دارند، چه روز و روزگاری را میگذرانند، احساساتشان چیست، باطنشان چیست؛ یعنی یک عرصهای به عظمت و پهنای کشور ایران و ملّت ایران لازم است که بتواند حقیقت این ملّت را و باطن این ملّت را نشان بدهد. این نظرسنجیهایی که حالا بعضی باغرض یا بیغرض در گوشه و کنار انجام میدهند، نمیتواند ملاک باشد. (رهنمودهای رهبری، ۱۴۰۰/۱۰/۱۹)
🔹 بررسی این سخن:
امام علی (ع) میفرمایند:
العُقول ائمة الافکار، و الافکار ائمة القلوب ....
طبق روایت بسیار ژرف بالا که تبیین بیشتر آن در ایــنــجــا آمده است، عمق، باطن و گوهر انسان، عقل او است نه حتی فکر او. بین عقل و فکر از زمین تا آسمان تفاوت است. نظرسنجیها اگر علمی باشند، سطح انسانها را در مواقع زیادی به درستی نشان میدهند اما عمق و گوهر انسانها را بهگونه دیگری باید سنجید 👇
في تَقلُّبِ الأحْوالِ عِلمُ #جواهِر الرِّجالِ، و الأيّامُ تُوضِحُ لكَ السَّرائرَ الكامِنَةَ (کلینی، محمد، کافی، ۱۵: ۷۱)؛در زیر و زِبَر شدن روزگاران است كه گوهر مردان شناخته میشود، و روزگار نيّتهاى پنهان را براى تو آشكار مىسازد.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
🛑 پشتپرده مغالطه خودروی ۵ هزار دلاری با کیفیت عالی!
چرا نظر قالیباف و لاریجانی در مورد خودرو تغییر کرد؟
✏️سید امیرحسین حسینی/پژوهشگر اقتصادی
(قسمت اول)
⚠️چند هفتهای است که بحث مصوبه واردات خودرو بسیار داغ است. در همین هفتهای که گذشت بیش از ۵ میلیون نفر برای قرعهکشی فروش فوقالعاده ایرانخودرو در صف بودند. این ۵ میلیون نفر، تازه تقاضای افراد بالای ۱۸ سال است که خودرویی ندارند و تقاضای افراد متقاضی تعویض خودرو را نیز باید بر آن افزود. کل حجم خودروی وارداتی در مصوبه مجلس نهایتا ۷۰ هزار عدد و آنهم با شرایطی بسیار خاص هست که انگار یک لیست اسم در کمیسیون مطرح و شرایط آنها را به عنوان شرایط واردات ذکر نمودند.
۷۰ هزار خودرو، نهایتا ۱.۵ درصد از حجم تقاضای خودرو بوده و فرضاً اگر واردات تنها چارهی حل مشکل خودرو باشد، هیچ فکری برای ۹۸.۵ درصد دیگر نشده است.
⚠️انحصارگر ورادات!
حال همین میزان خودرو با کیفیت بسیار متوسط رقمی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار درب کارخانه کشور مبدا، قیمت دارد. رقمی بین ۴۰۰ الی ۵۰۰ میلیون تومان که با احتساب هزینههای سود واسطه فروش خارجی، تعرفه گمرکی، سود واردکننده و سود فروشنده، حداقل باید بین ۸۰۰ الی ۱ میلیارد تومان روی آن خودرو حساب باز کرد تا به دست مصرفکننده برسد. عددی که اگر متقاضی خودرو توان مالیاش را داشت هیچگاه در صف ۵ میلیون نفری ماهها منتظر نمیماند.
همچنین این خودرو با این قیمت و با این تعداد، قطعاً از تعداد محدودی برند بوده و نه باعث رقابت با خودروهای بسیار ارزانتر و با کیفیت نسبتاً مشابه ایرانی میباشد، نه قادر به شکستن انحصار داخلی و نه عامل رقابت خودروسازهای خارجی خواهد بود و صرفاً یکیدو انحصارگر وارداتی را به جمع خودروسازان اضافه خواهد کرد.
⚠️خروج وحشتناک ارز
اما همین تعداد خودرویی که صرفاً ۱.۵ درصد حجم تقاضا بوده و تازه بنا نیست قیمت مصرفکننده نیازمند خودروی فعلی را تامین کند به بیش از ۱ میلیارد دلار ارز نیاز دارد و اگر بخواهد فقط ۲۰ درصد از نیاز خودروی داخل را حل نماید به رقمی بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار ارز نیاز خواهد داشت که علیرغم حل نشدن هیج مشکلی از صنعت خودرو، عمده ذخایر ارزی کشور را در شرایط نامناسب اقتصادی امروز میبلعد.
مجدداً باید تاکید کرد که این میزان ارز برای این تعداد محدود خودرو با کیفیت متوسط و فرض واردات ارزانقیمتترین خودروها میباشد که معمولا با آزادسازی واردات هیچگاه چنین اتفاقی نیافتاده و عمدتاً ارز مورد نظر، جهت واردات خودروهای لوکس چند میلیاردی صرف خواهد شد.
🚸پرزنت وارداتچیهای انحصارگر!
با این مقدمه نسبتاً طولانی به سراغ ادعای جدید آملی لاریجانی(رییس مجمع تشخیص)، قالیباف(رییس مجلس) و بهادری جهرمی(سخنگوی دولت) خواهیم رفت که در گردشی عجیب، به یکباره ظرف چند روز با تغییر نظر خود ادعای خودروی ۵ هزار دلاری با کیفیت عالی(!) را مطرح کردند. ادعایی که نشان میدهد به تازگی گروهی خاص(وارداتچی انحصارگر) با پرزنت کردن خودرویی خاص و تعریف و تمجید از آن، رگ خواب مسئولین ما را پیدا کردهاند. درحالیکه خود خودروسازان خارجی ضعیفترین خودروهای خود را در بازه ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار معرفی میکنند اما نظر کارشناسی ریاست مجلس دلالت بر کیفیت عالی(!) خودروی ۵ هزار دلاری مذکور دارد. جهت حسندغدغه مسئولین عزیز پیرامون انحصارزدایی و ایجاد رقابت، پیشاپیش درخواست میگردد حداقل ۱۰ الی ۱۵ مدل خودروی ۵ هزار دلاری با کیفیت عالی از برندهای مختلف دنیا معرفی، و از کارشناس مربوطه پیگیری نموده تا خدای ناکرده اسیر انحصارگر نشده و باعث رقابت شوند.
❗️❗️ادامه دارد..
کانال افرا
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
🛑پشتپرده مغالطه خودروی ۵ هزار دلاری با کیفیت عالی!
چرا نظر قالیباف و لاریجانی در مورد خودرو تغییر کرد؟
✏️سید امیرحسین حسینی/پژوهشگر اقتصادی
(قسمت دوم)
⚠️محدودیتهای ارزی کشور
مغالطه بعدی با فرض صحت ادعای مسئولین محترم، ذکر قیمت کارخانه در کشور مبدا به عنوان قیمت خودرو میباشد. درحالیکه در کمترین حالت، سود فروش واسطه خارجی، هزینههای حمل و نقل، تعرفههای گمرکی مختلف، سود فروش واردکننده و سود فروش عامل فروش را باید به آن اضافه نمود و قیمت نهایی مصرفکننده را اعلام کرد.
مغالطه دیگر در این حوزه تامین ارز واردات خودرو میباشد. درحالیکه دولت برای تامین اساسیترین کالاهای مورد نیاز مردم و همچنین تخصیص ارز ترجیحی برای کاهش قیمت تمامشدهی آنها اعلام عجز و ناتوانی مینماید و قادر به تامین ارز دارو، نهادههای دامی، گندم، دانههای روغنی و... نیست، با اقتدار اعلام میکند که ارز مورد نیاز خودروهای وارداتی که نیاز تعداد بسیار کمی از مردم میباشد را تامین مینماید.
به طور کلی، روایت تحقیقی فوق از مبحث واردات دلیلی بر حمایت از وضعیت نابهسامان خودروسازی داخلی نیست. راهکارهای ادعایی مسئولین نیز هیچ یک دردی از قیمت، کیفیت، رقابت و... را دوا نمیکند.
⚠️نه انحصار، نه واردات!
راهکار نه انحصار است و نه واردات. اصلی ترین راهکار، قانون شکستن انحصار، مجوز تولید خودرو و اجازه تولید و پلاکگذاری به هر تولیدکنندهای است که بتواند در هر مقیاسی خودروی استاندارد با تاییدیه معاینه فنی را تولید کند. دهها هزار فارغالتحصیل نخبه در کنار دهها هزار تعمیرکار خودرو، هر کدام میتوانند به اندازه ظرفیت و توان خود، خودروهای با تنوع قیمتی و کیفیتی متفاوت را طراحی نموده و بسازند و یا حتی مونتاژ نمایند. مشخصاً درحالحاضر، هیچکس حق ندارد با خرید قطعات منفصله برای خود، خودرو تهیه کند درحالیکه یکی از راههای حذف قرعهکشی، رفع انحصار توزیع از خودروسازی و تسری آن به مجوز فروش قطعات منفصله بهصورت خرد توسط شرکتهای قطعهسازی میباشد. بهتر است مسئولین محترم در دوگانههای ابتر و مافیایی-رسانهای، و کارشناسی اطرافیان خود گیر نکرده و یک بار هم برای مدتی کوتاه به توان نخبگان جوان خود در این صنعت دانشبنیان و اشتغالآفرین اعتماد کنند تا پاسخ مورد نیاز را دریافت نمایند.
کانال افرا
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚آموزش ابرفقه برای طلاب میبد
◻️ضرورت برگزاری دوره
امام خامنهای در جمع خبرگان رهبری: «حکومت اسلامی را به عنوان سختافزار در نظر بگیرید، اگر نرمافزار مناسب خودش را نداشته باشد، #به_هیچ_کار نمیخورد. ... این، آن چیزی است که از #فضلای_صاحبنظر و متفکّر به جِد باید مطالبه بشود و این کار #باید انجام بگیرد. ... یک حقایقی در #کتاب_و_سنّت هست که ما تا وقتی احتیاج به آنها پیدا نکنیم، متوجّه به آنها نیستیم» ۴ اسفند ۹۹
📚متن آموزش: کتاب «زبرتفقه نظام اسلام»
◻️مدرس: ابوالفضل امامی، کاشف ابرفقه
◻️زمانبندی دوره: ۱۵ نشست ۲۰ دقیقهای در ۳ صبح جمعه؛ هر هفته ۱۰۰ دقیقه. پس از ماه رمضان.
◻️شمار پذیرفتگان شرکت در این دوره، تنها ۱۰ نفر و پس از مصاحبه.
🔺هزینه ثبتنام ۱۵ هزار تومان و هزینه دریافت پیدیاف کتاب با ۸۰ درصد تخفیف ۱۰ هزار تومان
◻️کسانی که تراز علمی دوره را به دست آورند، «بَر»گواهی ابرفقه را دریافت خواهند کرد.
🔺به نفر برگزیده دوره، مبلغ ۵۰۰ هزار تومان هدیه داده خواهد شد. ان شاءالله
برای ثبتنام در این دوره به نشانی زیر مراجعه نمایید 👇
@sheikhy1
مجتبی شیخی
📚آموزش ابرفقه برای طلاب میبد ◻️ضرورت برگزاری دوره امام خامنهای در جمع خبرگان رهبری: «حکومت اسلامی
📚 اطلاعات دوره آموزش ابرفقه برای طلاب میبدی
🔹 زمان آغاز دوره:
جمعه ۱۶ اردیبهشت ساعت ۹ صبح
🔸 پنج کلاس ۲۰ دقیقهای
🔹 بین کلاسها پنج تا ده دقیقه استراحت داده خواهد شد.
🔸 مکان: میبد، خیابان آیت الله سعیدی، کوچه شهید مشعلچی (پشت آموزش و پرورش قدیم)، درب دوم سمت چپ.
برای ثبتنام در این دوره به نشانی زیر مراجعه نمایید 👇
@sheikhy1
📚آموزش ابرفقه برای طلاب میبد و اردکان
◻️ضرورت برگزاری دوره
امام خامنهای در جمع خبرگان رهبری: «حکومت اسلامی را به عنوان سختافزار در نظر بگیرید، اگر نرمافزار مناسب خودش را نداشته باشد، #به_هیچ_کار نمیخورد. ... این، آن چیزی است که از #فضلای_صاحبنظر و متفکّر به جِد باید مطالبه بشود و این کار #باید انجام بگیرد. ... یک حقایقی در #کتاب_و_سنّت هست که ما تا وقتی احتیاج به آنها پیدا نکنیم، متوجّه به آنها نیستیم» ۴ اسفند ۹۹
📚متن آموزش: کتاب «زبرتفقه نظام اسلام»
◻️مدرس: ابوالفضل امامی، کاشف ابرفقه
◻️زمانبندی دوره: ۱۵ نشست ۲۰ دقیقهای در ۳ صبح جمعه؛ هر هفته ۱۰۰ دقیقه. پس از ماه رمضان.
◻️شمار پذیرفتگان شرکت در این دوره، تنها ۱۴ نفر و پس از مصاحبه.
🔺هزینه ثبتنام ۱۵ هزار تومان و هزینه دریافت پیدیاف کتاب با ۸۰ درصد تخفیف ۱۰ هزار تومان
◻️کسانی که تراز علمی دوره را به دست آورند، «بَر»گواهی ابرفقه را دریافت خواهند کرد.
🔺به نفر برگزیده دوره، مبلغ ۵۰۰ هزار تومان هدیه داده خواهد شد. ان شاءالله
🔹 زمان آغاز دوره: جمعه ۱۶ اردیبهشت ساعت ۹ صبح
🔸 پنج کلاس ۲۰ دقیقهای. بین کلاسها پنج تا ده دقیقه استراحت داده خواهد شد.
🏠 مکان دوره: میبد، خیابان آیت الله سعیدی، کوچه شهید مشعلچی (پشت آموزش و پرورش قدیم)، درب دوم سمت چپ.
برای ثبتنام در این دوره به نشانی زیر مراجعه نمایید 👇
@sheikhy1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بررسی دلایل رشد قیمت ماکارونی در کشور در کلیپ بالا 🖕
کلیپ بالا را به دو شرط تایید میکنیم
۱- جبران واقعی افزایش قیمت برای مردم با دادن #یارانه مستقیم
۲- جبران #تورم_انتظاری و گفتگوی بایسته با مردم از راه تقویت #پیوست_رسانهای
یکی از عوامل مهم شرط دوم، اصلاح #فضای_مجازی بود. امری که بارها بر آن تاکید کردیم و کردند.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 سخنرانی حجت الاسلام شیخی در شنبه شبها در امامزاده میرشمس الحق با موضوع احکام از جمله #احکام_اقتصادی
سخنران سایر شبها (غیر از شبهای معین شده در تصویر) حجت الاسلام زارعشاهی امام جماعت امامزاده در خصوص مباحث خانواده میباشد.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 ضرورت کمک به دولت برای گذر از این مرحله سخت
🔹 ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدا ناقص متولد شد، دولت پیش نباید میگذاشت که نرخ بازار آزاد از این نرخ فاصله بگیرد، که این کار را نکرد و هم اکنون شاهد مشکلاتی مثل قاچاق و مانند آن هستیم.
🔸 بهر حال دولت تصمیم خودش را گرفته و می خواهد قیمت اقلامی مثل آرد و روغن و.. را تعدیل کند، حال که چنین است باید کمک کرد که این سیاست با کمترین فشار بر اقشار محروم اجرایی شود. یارانه پرداختی باید هوشمند باشد و از امنیت غذایی محرومان حفاظت کند.
🔹 مهمتر از همه این است که دولت سیاست مشخصی برای کنترل قیمت ارز آزاد داشته باشد وگرنه ما سال دیگر دوباره از شکاف قیمتی این بار بین ارز ۲۳ هزار تومانی و ارز آزاد سخن خواهیم گفت که الان فاصله شأن حدود ۵ هزار تومان است.
🔸 دولت دکتر رییسی الان باید تاوان سیاست های اشتباهی که در دولت قبل از سال ۱۳۹۷ گرفته شد را بدهد و امید داریم که پس از این دولت موفق به تثبیت وضعیت اقتصادی کشور و مهار تورم شود و مهمتر از همه بتواند چرخ تولید داخلی را با سرعت بیشتری به حرکت درآورد.
🔹 باید به سمت اصلاحات ساختاری همچون اصلاح نظام بانکی، مالیاتی، حمایتی و بودجهای رفت که بدون آنها سیاست های قیمتی موفقیتی در پی نخواهد داشت.
✍️ دکتر محمد جواد توکلی
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
مجتبی شیخی
📚 اطلاعات دوره آموزش ابرفقه برای طلاب میبدی 🔹 زمان آغاز دوره: جمعه ۱۶ اردیبهشت ساعت ۹ صبح 🔸 پنج ک
📚 نشست دوم دوره آموزش ابرفقه
🔹 زمان:
فردا جمعه ۲۳ اردیبهشت ساعت ۹ صبح
🔸 مکان: میبد، خیابان آیت الله سعیدی، کوچه شهید مشعلچی (پشت آموزش و پرورش قدیم)، درب دوم سمت چپ.
منتظر حضور گرمتان هستیم.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
🛑 خودروی وارداتی، آری یا نه؟!
واردات خودرو برای ایجاد رقابت با خودروسازان داخلی آزاد شد.
کاش به جای یا در کنار آزادسازی واردات خودرو، #انحصار_تولید شرکتهای خودروساز داخلی نیز شکسته میشد.
اما چند ابهام درباره تصمیم تازه دولت:
۱- آیا قشر متوسط جامعه نیز توان دسترسی به خودروی باکیفیت وارداتی را خواهند داشت، یا شرایط بهگونهای رقم خواهد خورد که همانند قبل برخی بتوانند مانور تجمل برپا کنند.
۲- آیا از واردات نیز شرکتهای خودروساز داخلی نفع خواهند برد یا بسیاری میتوانند مجوز واردات کسب کنند.
۳- آیا برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی نیز تدبیری اندیشیده شده است یا خریدار باید برای خدمات پس از فروش هزینههای انبوه بپردازد؟
۴- آیا اساسا خودروهای وارداتی با توجه به تعرفهها و سود دلال و غیره می توانند رقیب خودروساز داخلی باشند یا خیر؟
بنابراین باز می گوییم:
کاش به جای یا در کنار آزادسازی واردات خودرو انحصار تولید شرکتهای خودروساز داخلی نیز شکسته میشد.
مجتبی شیخی، دکترای علوم اقتصادی 👇
https://eitaa.com/joinchat/1981481119C3433f95378
📚 توضیحاتی درباره سبد کالای خانواده ۴ نفره با قیمتهای جدید
واریزی دولت برای هر خانواده ۴ نفره ۳ دهک اول: یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
واریزی دولت برای هر خانواده ۴ نفره ۶ دهک بعدی: ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان.
هزینه سبد خرید بالا با قیمتهای جدید: ۸۱۴ هزار تومان.
امیدواریم دولت بتواند #تورم_انتظاری را کنترل کند. در این بین، نقش دولت و قوه قضائیه بسیار پر رنگ است تا با سودجویان برخورد جدی و پشیمان کننده نماید و مردم نیز به عنوان جامعه هدف نقش بسیار مهمی دارند که با افزایش ندادن تقاضاهای خود و نیز صبر و حتی تاخیر انداختن نیازهای غیر فوری خود، در آرامش بخشی به بازار سهیم باشند. از طرفی، در این روزها شایعات زیاد خواهد شد بخاطر خودمان هم شده، گسترش دهنده شایعات نباشیم.
در این فضا جای یک چیز بسیار خالی است و آن هم فضای مجازی غیر یله و غیر رها است. به امید تحقق سخن امام خامنهای: «قوت در فضای مجازی حیاتی است».
مجتبی شیخی، دکترای علوم اقتصادی 👇
https://eitaa.com/joinchat/1981481119C3433f95378
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روشِ کار کالابرگ الکترونیکی چگونه خواهد بود؟
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی
📚 چند خبر مهم اقتصادی
اختیار سازمان تعزیرات بیشتر شد
🔹شورای اقتصادی سران قوا با پیشنهاد افزایش اختیارات #سازمان_تعزیرات برای مقابله با پدیدههای بیثبات کننده بازار موافقت کرد. این مصوبه از طولانیشدنِ رسیدگی به پروندههای تخلفات جلوگیری میکند.
۹ هزار حساببانکی غیرمجاز ارزی و رمزارز مسدود شد
🔹 وزارت اطلاعات: با همکاری بانکمرکزی و با دستور مقام قضایی، حسابهای بانکی ۴۵۴ نفر از عوامل غیرمجاز #ارزی در سطح کشور شناسایی و مسدود شدند.
🔸 با اجرای طرح برخورد با عوامل دادوستد غیرمجاز ارزی در مدت اخیر، ۹۲۱۹ فقره حساببانکی با گردش بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد ریال از این عناصر در سطح کشور مسدود گردید.
۹۰ قلم دارو ارزان میشود.
🔹 سخنگوی غذا و دارو: مابهالتفاوت قیمت حدود ۹۰ قلم دارو بعد از اصلاح قیمت بهدلیل استفاده از ارز نیمایی، توسط بیمهها پوشش داده نشد که با دستور رئیسجمهور با سازمانهای بیمهگر توافق شده که قیمت این ۹۰ قلم دارو به قبل برگردد تا تفاوتی در پرداختی مردم از جیب نداشته باشد.
🔸 از ۳۵۸۰ قلم دارو در دولت سیزدهم، قیمتگذاری ۳۸۰ قلم آن توسط کمیسیون انجام میشود و قیمت ۳۲۰۰ قلم دارو نیز تغییراتی نداشته است.
👈 کانال حجت الاسلام دکتر شیخی