جلسه دفاع رساله دکتری استاد علیرضا محمدی فر
موضوع رساله:
پيشفرضها و الزامات
تفسير موضوعی ناظر به نظریهپردازی
استاد راهنما:
حجتالاسلام دکتر محمدباقر سعیدیروشن
استادهای مشاور:
حجتالاسلام و المسلمین محمود رجبی
دکتر هادی موسوی
استادهای داور:
حجتالاسلام دکتر مصطفی کریمی
حجتالاسلام دکتر محمود طیبحسینی
دکتر محمد فتحعلیخانی
زمان: سهشنبه (24 دی ماه) ساعت 13
مکان: سالن جلسات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
@mtamhid
به اطلاع می رساند که مصاحبه های افراد ثبت نام شده در دوره جدید تربیت پژوهشگر تفسیر تنزیلی در حال انجام است و ان شاء الله افراد زبده و خوبی به زودی به حلقه پژوهشگران تفسیر تنزیلی اضافه خواهند شد.
از بین شرکت کنندگان بین 15 تا 20 نفر برای دوره جدید انتخاب خواهند شد.
دوره از نیمه بهمن ماه آغاز خواهد شد.
@mtamhid
http://hamgambavahy.ir/post/193
مصاحبه ایکنا با حجت الاسلام سلطانی ؛
هنجارسازی مفاهیم دینی راهی جز وحی ندارد/ کارکردهای تفسیر تنزیلی در مهندسی فرهنگی
گروه حوزههای علمیه ــ پژوهشگر تفسیر تنزیلی با بیان اینکه مهندسی فرهنگی کشور راهی جز وحی ندارد، گفت: تفسیر تنزیلی همگام با وحی از روی تفنن نوشته نشده بلکه ضرورت است، از این رو از منتقدان این تفسیر میخواهیم نگاه عمیقتری به این تفسیر و مقدمه مفسر آن داشته باشند.
پس از انتشار مقاله استاد حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی ایازی در مورد تفسیر تنزیلی و لرزان دانستن پشتوانه علمی این تفسیر، حجتالاسلام والمسلمین محمد سلطانی، پژوهشگر و محقق و از شاگردان استاد عبدالکریم بهجتپور، نویسنده تفسیر همگام با وحی(تفسیر تنزیلی) همچنین از شاگردان حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی ایازی، به توضیحاتی در مورد این تفسیر، وجوه تمایز آن با تفاسیر دیگر و تفاوتها و تمایز بین این سبک نوپدید تفسیری در ایران و در شیعه، با کارهای پیشین اهل تسنن که خارج از ایران در فلسطین و سوریه و مراکش و ... پرداخت.
http://hamgambavahy.ir/post/194
@mtamhid
اصل خبر در :
https://iqna.ir/fa/news/3865692/%D9%87%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D9%81%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%85-%D8%AF%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%AC%D8%B2-%D9%88%D8%AD%DB%8C-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%81%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%AA%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C
🚩 حجتالاسلام رفیعی: زیر سوال بردن خدمات سپاه بی انصافی است
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی:
🔹 نباید خدمات یک سازمانی زیرسوال رود، پاسداران ما جان خود را کف دست گرفتهاند و در کردستان در برخی از مجالس در اوایل دهه ۶۰ پاسداران ما را سر میبریدند.
🔹 این فداکاریها نباید فراموش شود؛ چرا که زیرسوال بردن این خدمات و مجاهدتها بی انصافی است.
🔹ما دیدیم که در این قضایا دست انگلیس خبیث در کار بود، امام راحل فرمود وقتی دیدید دشمن از شما تعریف میکند بدانید یک جای کار میلنگد.
https://qom.iqna.ir/00GFHd
@iqnanews
🔴مهم ترین بخش های بیانات عربی رهبر انقلاب
🔴آمریکاییها بدون اینکه جرئت کنند با سردار سلیمانی در نبرد روبهرو شوند، بزدلانه با هواپیما به او که به دعوت دولت عراق در فرودگاه بغداد بود، حمله کردند/ برای چندمین بار خون فرزندان ایران و عراق مخلوط شد و در راه خدا بر زمین ریخته شد.
🔴سپاه ضربهی متقابلی علیالعجاله زد و ابهت و آبروی آن دولت ظالم و متکبّر را لگدمال کرد و تنبیه اصلی او اخراج از منطقه است/ این شهادت بزرگ تلاشهای شیطانی و وسوسههای اهریمنی را باطل کرد.
🔴قدرت اسلامی، قدرت ما و شما، میتواند بر هیبت ظاهری قدرتهای فاسد مادّی فائق آید/ قدرتهای غربی با پشتوانهی علم و فنّاوری و با سلاح نظامی و تبلیغات دروغین و با سیاستهای مکّارانه توانستند بر کشورهای این منطقه مسلّط شوند.
🔴رسانههای دشمن، ایران را متّهم به جنگهای نیابتی میکنند؛ این دروغ بزرگی است. ملّتهای منطقه بیدار شدهاند/ توانایی ایران در مقاومت بلندمدّت در برابر خباثتهای آمریکا تأثیر خود را در فضای عمومی منطقه و روحیهی ملّتها گذاشته است/ سرنوشت منطقه، نجات از سلطهی استکباری آمریکا و رهایی فلسطین از حاکمیّت بیگانگان صهیونیست است/ همّت ملّتها باید زمان رسیدن به این مقصود را نزدیک کند.
🔴جهان اسلام باید عوامل تفرقه را بزداید/ هماهنگی رسانههای ما فرهنگ عمومی را از ریشه اصلاح خواهد کرد/ ارتباط نیروهای مسلّح ما جنگ و تجاوز را از همهی منطقه دور خواهد کرد. ارتباط بازارهای ما، اقتصاد کشورهایمان را از سلطهی کمپانیهای غارتگر بیرون خواهد آورد. رفت و آمدها و سفرهای مردم ما، همزبانی و همدلی وحدت و دوستی به ارمغان خواهد آورد.
🔴آمریکا، فلسطین را بیدفاع در برابر صهیونیستهایِ بیرحم و جنایتکار، سوریه و لبنان را در تصرّفِ دولتهای وابسته و مزدورِ خود، عراق و ثروتِ نفتی آن را یکسره متعلّق به خود میخواهد/ برای این هدفهایِ شوم، از بزرگترین ظلمها و شرارتها رویگردان نیست.
🔴دنیای اسلام باید صفحهی جدیدی بگشاید. وجدانهای بیدار و دلهای مؤمن باید اعتماد به نفْس را در ملّتها بیدار کنند. و همه بدانند که تنها راه نجات ملّتها تدبیر و استقامت و نترسیدن از دشمن است. خداوند رحمت و نصرت خود را بر ملّتهای مسلمان شامل فرماید.
✍️موسسه فرهنگی تمهید
@mtamhid
13981027_35352_128k.mp3
5.79M
🎙 صوت خطبه دوم حضرت آیتالله خامنهای در نماز جمعه تهران.
پ.ن: در این خطبه رهبری ابتدا به مسئله #ابهام_در_سقوط اشاره و سپس به زبان عربی مطالبی را خطاب به کشورهای عرب منطقه بیان فرمودند.
13981027_35351_128k.mp3
16.52M
🎙 بشنوید | صوت خطبه اول حضرت آیتالله خامنهای در نماز جمعه تهران.
🏷 #نماز_جمعه_تاریخساز
📲 پخش زنده در سایت، اینستاگرام و توئیتر KHAMENEI.IR
فقه تربیت اصطلاحی جدید است كه از تعامل میان فقه و تربیت پدید آمده است؛ این علم نوپدید از یك سو نسبتی با علم فقه دارد و در ردیف انبوه فقههای مضاف - مانند فقه فرهنگ، فقه اقتصاد، فقه سیاست، فقه هنر، فقه اخلاق، فقه مدیریت، فقه رسانه، فقه امنیت، فقه فنآوریهای نوین، فقه خانواده، و ... - قرار میگیرد و از سوی دیگر نسبتی با علم تربیت دارد و در ردیف شاخههای دیگر تربیت مانند فلسفۀ تعلیم و تربیت، روانشناسی تربیتی، حقوق تربیتی و ... قرار میگیرد.
انجمن تعلیم و تربیت اسلامی بر آن است تا با برگزاری سلسله نشست هایی، تصویری جامع از ابعاد دانش فقه تربیت و چارچوب كلان آن ارائه نماید. نشست اول این سلسله نشست ها به "معنای فقه تربیت" اختصاص یافته و درصدد است به پرسش های زیر جواب دهد:
✅ معنای فقه در ترکیب «فقه تربیت» چیست؟
✅ معنای تربیت در ترکیب «فقه تربیت» چیست؟
✅ نسبت فقه تربیت با فقه و تربیت چیست؟
✅ آیا فقه تربیت یکی از ابواب علم فقه و در ردیف فقه الطهارات و فقه المعاملات است یا قلمروی فراتر دارد؟
⬅️ ارائه کنندگان نشست اول؛ حجج اسلام آقایان لونی الیگودرزی، غنوی و طرقی می باشند.
⬅️ دبیر علمی نشست نیز حجت الاسلام و المسلمین عالم زاده نوری می باشند.
⏪ زمان: سه شنبه اول بهمن ماه 1398 ساعت 18:15
⏪ مکان: بلوار جمهوری کوچه 2 سمت چپ فرعی اول ساختمان انجمن های علمی حوزه
درباره ی #کتاب 🌹سیر تنزیلی #اهداف قرآن در قرآن🌹
از مجموعه کتب تفسیر موضوعی تنزیلی استاد مفسر حضرت حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور زیدعزه
مباحث علوم قرآن مجموعه ای پدیدار شناسی دربارهی قرآن است. از جمله مباحث این علوم آشنایی با اهداف قرآن است. هنگامی که این مباحث رنگ مطالعات درون قرآنی می گیرند، به واقع بحثی تفسیری در خدمت پدیده شناسی قرآن قرار گرفته و مفسر با استفاده از خود قرآن سعی در شناخت قرآن خواهد داشت. بحث اهداف قران در قرآن از همین نمونه است. تاکنون موضوع اهداف قرآن در قرآن با سبک تفسیر موضوعی به روش مرسوم پژوهش شده است، اما روش تحقیق درکتاب پیش روی شما بر پایه تفسیر تنزیلیِ (به ترتیب نزول) موضوعی گذاشته شده است. به این معنا که مجموعه آیات اهداف قرآن را به ترتیب نزول آنها از قرآن استخراج کرده و پس از تبویب آنها متناسب با چهار دوره نزول قرآن متناسب با دورههای پیشرفت دعوت دینی پیامبر اکرم (ص) سعی بر بازشناسی اهداف قرآن و فهم حکمتهای نهفته در توزیع اهداف قرآن و سامانه بین آنها متناسب با تبیین آنها در سیر نزول تدریجی قرآن دارد.
داده های پژوهش ابتدا بر پایه نقد و نشان دادن نقص دانش تولید شده شکل گرفته بر پایه مطالعات مرسوم موضوعی آغاز می شود؛ سپس آیات گرد آوری شده از سراسر قرآن بر اساس سبک تفسیر تنزیلی و بر پایه قواعد تفسیر موضوعی و قواعد ویژه تفسیر تنزیلی تفسیر می شود. در مرحله بعد هر یک از اهداف 29 گانه قرآن در سیر نزول بررسی و حکمت تنظیم آنها دراین سیر تشریح میشود، و در نهایت تلاش شده تا سامانه اهداف و تمییزمیان اهداف کلان، جزیی ، میانی و نهایی قران استخراج گردد.
ان شاء الله این کتاب که مرحله ارزیابی را طی کرده و در دستور کار انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است به زودی به بازار نشر عرضه خواهد شد. امید که با همت عزیزان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی این روند سرعت گیرد و هرچه زودتر جامعه علمی از محصول فاخر علمی این کتاب بهره مند گردد.
به زودی گزارشی از ماحصل نتیجه این کتاب خدمت علاقه مندان به مباحث تنزیلی ارائه خواهیم کرد.
موسسه فرهنگی تمهید
@MTAMHID