۱۷ اسفند ۱۳۹۷
۱۹ اسفند ۱۳۹۷
۲۰ اسفند ۱۳۹۷
حدیث آرزومندی
کشف حجابِ طاهره سرانجام جایز شمرده شد
(گاهی به گذشتهات نگاه کن؛ بخش ۲)
امیر ترکاشوند، ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
همه میدانید زنان در عصر قاجار چگونه خود را میپوشاندند و دستِکم از طریق سریالهایی که آن دوران تا اواسط عصر رضاشاه را به تصویر کشیده، با حجاب عصر قجری (که علاوه بر چادری کاملاً پوشا همچنین از پردهای (=حجابی) آویزان بر روی چهره ،یعنی پوشیه یا روبنده، استفاده میکردند) آشنا هستید. این پرده! ناموس دین و حفاظت از آن، جدیترین دغدغۀ متدینان آن دوران بود.
گذشته از این پوشش غلیظ، اساساً زنان، پردهنشین و در اندرونی بودند و نه تنها هیچ حضور اجتماعی نداشتند بلکه به ندرت از خانه بیرون میرفتند و به اصطلاح آفتاب مهتاب ندیده بودند و این ویژگی! ارزش به شمار میآمد.
بانو زرینتاج قزوینی ملقب و متخلص به طاهره، نخستین زنی در آغاز دوران معاصر بود که در آن تنگنای غلیظ و نفَسگیر،
هم سنّت غلطِ پردهنشینی را شکست ، به تحصیل علوم دینی/رایج پرداخت و فعال جامعه شد
و هم بدتر از آن، اینکه چندان اعتنایی به استفاده از آن پرده/حجاب (یعنی روبند و پوشیه) از خود نشان نداد و با چهرۀ نمایان! و بیپوشیه دیده شد! و به دنبال همین امر، برخی متشرعان از آن زمان تاکنون (اکثراً بیتوجه به شرایطی که طاهره در آن میزیست و غافل از کمّوکیفِ اقدام وی) انواع تهمتهای اخلاقی و جنسی! را نثار آن بانوی شاعر و فعال کردند تا دِینِ خود را به حدیث غلطِ باهتوهم (:لجنمالی مخالفان) ادا کرده باشند.
طاهره استفاده از پوشیه را شرعاً لازم نمیدانست و به همین خاطر مبادرت به کشفِ آن کرد و با این کارش تهمتها را به سوی خود روانه ساخت تا اینکه یکصد سال پس از وی مرتضی مطهری فقیه حوزوی و یکی از معلمان انقلاب اسلامی ایران، با نگارش کتاب و ذکر ادلۀ دینی:
نه تنها پوشیه را لازم ندانست
بلکه حتی چادر را هم واجب قلمداد نکرد
امروز نه طاهره حضور دارد و نه ابلاغ رضاشاه ملاک است بلکه برعکس در فضای موجود جمهوری اسلامی، پوشیدگیِ بیشتر و هرچه بیشتر و بیشتر، امتیاز و ارزش به حساب میآید، با این وجود حتّی یک دههزارمِ عموم زنان و نیز حتی یک صدم طلابِ زن یا همسر روحانیون، حاضر نیستند به پوششی که طاهره آن را کنار گذاشت بازگردند و با روبنده بیرون آیند.
پس بد نیست گاهگاهی به گذشتهمان بنگریم که چرا پیشگامی چون او که اینک همه چون اویند را مورد بیمهری قرار میدادیم و همچنان با اعتماد به نفسِ عجیب، از تاریخ خود شرمنده نیستیم
(گفتنی است در این یادداشت، کاری به دیگر ایدههای طاهره: وقوع ظهور، بابیگری، نوسازی شریعت و... نداریم گرچه مطمئنیم تنگناهای وحشتناک بر علیه زنان، در آن رویکردها بیتأثیر نبوده است).
@baznegari
.........................
ترانهای از سرودههای طاهره:
http://dl2.sarimusic.net/Old/1396/08/15/Ho/Houshmand%20Aghili%20-%20Bordi%20Az%20Yadam/Houshmand%20Aghili%20-%20Bordi%20Az%20Yadam/11Shifte%20Bala.mp3
.
.
۲۰ اسفند ۱۳۹۷
حدیث آرزومندی
کشف حجابِ طاهره سرانجام جایز شمرده شد (گاهی به گذشتهات نگاه کن؛ بخش ۲) امیر ترکاشوند، ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
متأسفانه آقای ترکاشوند برای نقد_و بلکه گاهی کوبیدن! _فقه اسلامی به هر چیزی استناد کرده و می کند...
اولا:در همان دوران قاجار هم نص فتاوای فقهای متعددی وجود دارد که پوشیه زدن را برای زنان واجب نمی دانستند. آنچه بود فرهنگ عمومی مردم بود که درست یا غلط رعایت می کرد لذا نیازی نبود تا صدسال بعد مرحوم آیت الله مطهری اجازه چنین کاری را بدهد.
مرحوم استاد مطهری در خود همین کتاب حجاب_که گویا دقیق مطالعه نشده! _فهرستی از عالمان قدیم و جدید را که هم رای خویش بوده اند(پوشاندن وجه و کفین را لازم نمی دانستند) ارائه کرده و استاد آیت الله العظمي شبیری زنجانی افراد بیشتری را هم به این فهرست افزودند.
ثانیا: استناد متشرعه آن دوران به حدیث "باهتوهم" هم روشن نیست! و نیازمند ارائه مدرک معتبر است. البته متاسفانه برخی متشرعان کنونی به این روایت عمل می کنند که به اندازه کافی در نقد این حدیث بحث شده است و ما هم آن را با این تفسیر قبول نداریم و خلاف محکمات دین می دانیم
اشکالات دیگری هم در این متن وجود دارد که بماند...
۲۰ اسفند ۱۳۹۷
۲۰ اسفند ۱۳۹۷
۲۱ اسفند ۱۳۹۷
۲۱ اسفند ۱۳۹۷
۲۱ اسفند ۱۳۹۷
حدیث آرزومندی
💢آیتالله مؤمن از بعضی مراجع فعلی ما برتر بود
✔️حجتالاسلام والمسلمین محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و از اولین شاگردان آن مرحوم:
🔹از جمله ویژگیهای منحصر به فردشان، این است که آن موقعی که برای حفظ و صیانت حضرت امام لازم بود، مرجعیت امام اعلام شود، بسیار تلاش کردند.
🔹ایشان به مبحث ولایتفقیه اهتمام ورزیدند و مسیر درس فقهشان را در این مسیر قرار دادند، این نشان از همان ولایتمداری و اعتقادشان به اصل ولایتفقیه و نظریهی ولایتفقیه و شخص رهبر معظم انقلاب بود.
🔹دقتهای ایشان در شورای نگهبان و در آن مصوبات که میخواستند بنویسند، زبانزد بود. در طول انقلاب هر جا مسئولیتی بوده که ایشان احساس کرده وظیفه است، پذیرفته است، برایشان فرق نمیکرده است.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/IPZ2Z
🆔 @ijtihadnetwork
۲۱ اسفند ۱۳۹۷
حدیث آرزومندی
💢آیتالله مؤمن از بعضی مراجع فعلی ما برتر بود ✔️حجتالاسلام والمسلمین محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین
کدام مراجع؟!
علتش فوق العاده بودن مرحوم آیت الله مؤمن نبود، ضعف علمی برخی از افرادی است که در عرصه مرجعیت ورود کردند و رزومه و جایگاه مناسب فکری نداشتند و سبب شکسته شدن عیار علمی مرجعیت شیعه شدند والبحث فی محله!
اخیرا باب شده که درمورد افراد متعددی گفته میشود که از مراجع کمتر نبود یا بالاتر بود، با نکته ای که عرض شد این جملات را بخوانید!!
۲۱ اسفند ۱۳۹۷
پست موقت:
🔸 #نماز_شب_اول_قبر
برای مرحوم #محمود_قدمگاهی فرزند #محمدحسن
🔸 #روش_اول: در رکعت اول یک مرتبه سوره حمد و #۲_مرتبه سوره توحید (قل هو اللَّه)
و در رکعت دوم یک مرتبه سوره حمد و #۱۰_مرتبه سوره تکاثر را بخوانند
و بعد از سلام نماز بگوید:
« اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمّدٍ وَ آلِ مُحمّدٍ وَ ابْعَثْ ثَوابَها اِلی قَبرِ محمود ابن محمدحسن
🔸 #روش_دوم: «بعد از حمد #یک_مرتبه آیت الکرسی،
و رکعت دوم بعد حمد #۱۰_مرتبه سوره قدر»، بعد نماز :
«اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمّدٍ وَ آلِ مُحمّدٍ وَ ابْعَثْ ثَوابَها اِلی قَبرِ محمود ابن محمدحسن»
۲۱ اسفند ۱۳۹۷