📝خدا رحمت کند مرحوم آقای فلسفی را، ایشان نقل می کرد: رفتم در اَندرونیِ آیت الله بروجردی دیدم آقای بروجردی آستین هایش را بالا زده کنار حوض دارد راه می رود می خواهد وضو بگیرد. دیدم مثل ابر بهار گریه می کند . خیلی بَکّاء بوده سریع اشکهایش می آمد. عرض کردم آقا چرا گریه می فرمایید؟ چی شده؟
فرمودند فلسفی !نیم ساعت دارم فکر می کنم دیدم در تمام دوران عمرم یک کار برای خدا انجام ندادم. آقای بروجردی فرمود. ما فکر می کنیم .
🔷شیخ رجبعلی خیاط یک حاجتی داشته یک شب بهش گفته بودند یک ثواب پیش ما داری اگر می خواهی این ثواب را ازت می گیریم این حاجت را بر آورده می کنیم . آن ثوابت این است که تو حمد و سوره ی یک بچه ای را درست کردی. این برای خدا بود. این را ازت قبول کردیم.
استاد هاشمی نژاد
قال على (علیه السلام):
«یا کُمَیْلُ! اِنَّ هذِهِ الْقُلُوبَ اَوْعِیَةٌ، فَخَیْرُها اَوْعاها، فَاحْفَظْ عَنّى ما اَقُولُ لَکَ، اَلنّاسُ ثَلاثَةٌ: فَعالِمٌ رَبّانِىٌّ، وَ مُتَعَلِّمٌ عَلى سَبیلِ نَجاة، وَ هَمَجٌ رَعاعٌ اَتْباعُ کُلِّ ناعِق، یَمیلُونَ مَعَ کُلِّ ریح، لَمْ یَسْتَضیئُوا بِنُورِ الْعِلْمِ، وَ لَمْ یَلْجَئُوا اِلى رُکْن وَ ثیق»; «اى کمیل! این دل ها همانند ظرف هاست; بهترین آن ها، ظرفى است که قدرت حفظ و نگهدارى و گنجایش بیش ترى داشته باشد، بنابراین آنچه براى تو مى گویم حفظ کن. مردم سه گروهند: اوّل علماى ربّانى، دوم دانش طلبانى که در راه نجات دنبال تحصیل علم هستند، و سوم احمقان بى سر و پا که دنبال هر صدایى مى روند (و پاى هر پرچمى سینه مى زنند) و با هر بادى حرکت مى کنند! همان ها که با نور علم روشن نشده اند و به ستون محکمى تکیه نکرده اند»(1).
شرح و تفسیر
محتواى این روایت مهمّ است; زیرا هر قدر فهم و درک مخاطب بالاتر باشد، گوینده حکیم و عالمى چون امیرمؤمنان (علیه السلام) مطالب والاترى بیان مى کند. و از آن جا که مخاطب در این حدیث کمیل بن زیاد است، که از اصحاب خاص و محرم أسرار آن حضرت مى باشد، روایت اهمیّت خاصّى دارد.
«یا کُمَیْلُ! اِنَّ هذِهِ الْقُلُوبَ اَوْعِیَةٌ، فَخَیْرُها اَوْعاها»; حضرت در اوّلین جمله دل هاى انسان ها را تشبیه به ظرف هایى کرده است، و روشن است که بهترین آن ها، ظرفى است که گنجایش بیش تر و قدرت حفظ و نگهدارى بهترى داشته باشد. بنابراین قلب و دلى بهترین دل ها است که گنجایش بیش ترى براى علم و معرفت داشته باشد.
از جمله آغازین حدیث نکته مهمّى روشن مى شود و آن این که: فیض خداوند همانند همه صفاتش بى نهایت و نامحدود است، پس چرا بهره انسان ها از فیض خدا متفاوت است؟
پاسخ این پرسش با دقّت در جمله اوّل حدیث، که قابلیّت ها متفاوت است، روشن مى شود. ظرف هایى که انسان ها براى جمع آورى معرفت و استفاده از فیض الهى آورده اند متفاوت مى باشد، بدین جهت بهره آن ها متفاوت است، باران رحمت الهى از آسمان بر همه سرزمین ها نازل مى شود، امّا بهره همه زمین ها یکسان نیست; بلکه هر زمینى به اندازه استعداد و وسعتش از باران بهره مى گیرد. پس همان گونه که این جا مشکل از ناحیه باران نیست، بلکه از ناحیه زمین هاست، آن جا هم مشکل از ناحیه فیض خداوند نیست، بلکه مشکل از ناحیه ظرفیّت ما انسان هاست. حضرت على (علیه السلام) پس از این که کمیل بن زیاد را به این نکته مهمّ توجّه مى دهد، مى فرماید:
«اَلنّاسُ ثَلاثَةٌ»; مردم سه دسته اند; یعنى تمام انسان ها در یکى از این سه دسته جاى دارند و دسته چهارمى وجود ندارد، باید دقّت کنیم که در کدام دسته قرار داریم.
1ـ «فَعالِمٌ رَبّانِىٌّ»; دسته اوّل علماى ربّانى هستند، دانشمندانى که کار تربیت مردم را بر عهده گرفته اند و همچون خورشید تابان با نور علم خویش به تربیت نفوس مى پردازند، نه عالمى که خاموش است و در گوشه اى خزیده است; آرى، عالمى که در وسط جامعه و قلب اجتماع به هدایت خلق مى پردازد. اگر جزء این گروه باشیم چه افتخارى از آن بالاتر، که انسان بر جایگاه پیامبران تکیه زند!.
2ـ «وَ مُتَعَلِّمٌ عَلى سَبیلِ نَجاة»; دسته دوم دانش طلبانى هستند که در برابر دانشمندان زانو بر زمین زده اند، تا با استفاده از نور علم آن ها نجات یابند. تفاوت گروه اوّل و دوم همانند تفاوت ماه و خورشید است! خورشید خود منبع تولید نور است; امّا ماه نور تولید نمى کند، ولى از نور خورشید استفاده مى کند و آن را منعکس مى نماید تا دیگران هم استفاده کنند. کسانى که در این گروه هستند نیز انسان هاى خوشبختى هستند و مى توانند با سعى و تلاش در زمره گروه اوّل قرار گیرند و به تربیت انسان هاى آماده بپردازند.
3ـ «وَ هَمَجٌ رَعاعٌ»; دسته سوم از مردم ـ که متأسّفانه تعداد آن ها کم نیست ـ افراد احمق، نادان، بى هدف و بى برنامه هستند، که نه خود داراى نور هدایت هستند و نه از نور هادیان جامعه استفاده مى کنند! حضرت برخلاف دو گروه اوّل که به بیان جمله کوتاهى درباره آن ها قناعت کرد، به شرح حال این گروه مى پردازد و چهره آن ها را کاملا روشن مى نماید، بدین جهت چهار ویژگى آن ها را به شرح زیر بیان مى کند:
الف) «اَتْباعُ کُلِّ ناعِق»; این ها استقلال فکرى ندارند و به دنبال هر صدایى حرکت مى کنند، امروز پاى پرچم این گروه سینه مى زنند و فردا که این گروه در موقعیّت بدى قرار گیرند بر ضدّ آن ها شعار سر مى دهند! دلخوش کردن به حمایت و طرفدارى چنین انسان هایى کمال سادگى است. نه زنده باد گفتن آن ها مایه تقویت است و نه مرده باد گفتنشان مایه تزلزل و ضعف مى باشد.
ب) «یَمیلُونَ مَعَ کُلِّ ریح»; انسان هاى ضعیف الاراده اى که جزء دسته سوم هستند از خود وزنى ندارند. بدین جهت قادر بر حفظ خود در برابر طوفان هاى اجتماعى نمى باشند، بلکه به همراه هر بادى از هر سویى به حرکت درمى آیند، و حتّى
💠متن وصیتنامهای را که از این شهید والامقام به یادگار مانده است، در ادامه میخوانید:
«بسم الله الرحمن الرحیم
🌷با سلام بر دوازدهمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت حضرت مهدى (عج) و زاهد پیر شب زندهدار رهبر کبیر انقلاب و با سلام بر عاملین به حق اسلام شهداى معظم که رفتند تا صحنه تاریخ را با خون خویش به نفع اسلام رنگین کنند و با سلام بر رزمندگان شجاع اسلام آنانیکه امامشان بر بازوانشان بوسه میزند و مفتخر این بوسه میشود آنانیکه رزمشان باعث افتخار، ایمانشان همچون دریاى بیکران، دلشان مملو از عشق و ایثار و معشوقشان الله است.
🌷آنانیکه میروند تا با رزمشان اسلام را حیات بخشند و کافران و غاصبین را به زبالهدان تاریخ راهى سازند و نماز شکر را در قدس به امامت امامشان حضرت مهدى (عج) بر پا سازند و با سلام مخلصانه به پهناى آسمانها و به گرمى دلهاى تپنده در راه حقیقت بر بازماندگان شهدا و مردم غیور و ایثارگر و حزب الله عرصه امتحان.
" سلام علیکم "
🌷ابتدا بنا بر سفارش ائمه و معصومین خود را موظف به نوشتن وصیتنامه که وظیفه هر مسلمانى است میبینم و هر چند ناقص در حد خویش جملاتى را مینویسم. شاید چندمین بارى است که وصیتنامه خود را مینویسم و هر بار شرمندهتر از پیش به جامعه آلوده به گناه باز میگردم و عاجز و فاقد شرایط پیوستن به معشوق هستم و اینک امید آن دارم که خدایم توفیق آن دهد که در راهش قدم بر دارم و میروم تا همچون دیگر راهیان در راه خدا و با عشق به او تا شاید با وصالش کام خویش را شیرین و در حجله هم آغوشش گردم.
🌷دستانم را به رسم راهیان حجله معشوق حنا مینهم، سرم را شانه میکنم، خود را میآرایم تا با زیبایى بیشترى به حضور معشوق نائل شوم. شکر خداى را نموده و امید است پیروش باشیم و آنانیکه شرایط حضور در جبهه را دارند اگر سهل انگارى نمایند مدیون انقلاب و خون تمامى شهدایند.
#یاد_شهدا_با_صلوات
#اللهم_صل_علي_محمدﷺو_آل_محمدﷺو_عجل_فرجهم
9.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐🦋❤️
افسوس بَرین عُمر گرانمایه
که بگذشت
ما از سر تقصیر و
خطا درنگذشتیم
پیری و جوانی
پی هم چون شب و روزند
ما شب شدو روز آمد
و بیدار نگشتیم...
❤️💙💚
ما از دنیا هیچ چیز نمیخواھیم،
جز یک بغل از #ضریحِ شما،
دنیا و آخرت ما شمایی
آقای امام حسین... 😔
#شبتون_حسینۍ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دل را بدل راهی است، دراین نیلگون سپهر
از کینه، کینه خیزد و از مهر مهر
👤#سعدی
مثل آمپول!
دندان دختربچهام درد میکرد، او را پیش دندانپزشک بردم. دکتر گفت: باید عصبکشی شود. بعد هم یک آمپول بیحسی به او زد. همینطور که داشت آمپول را تزریق میکرد پرسیدم وقتی آمپول بیحسی میزنید چه اتفاقی میافتد که لثه بیحس میشود و آن موقع هر کاری که بخواهید با دندان میکنید بی آن که حتی بیمار ذرهای احساس درد و رنج داشته باشد.
گفت: داروی بیحسی اول کاری که میکند این است که بهطور موقت رابطه لثه را با مغز قطع میکند و اینجاست که ما هر کاری بخواهیم میتوانیم با لثه انجام دهیم. ولی البته این قطع رابطه مقطعی و موقت است و دیر یا زود رابطه لثه با مغز برقرار میشود و اینجاست که دردها و زجرها شروع میشود!
من همین جا به شوخی به آقای دکتر گفتم: کار شما هم بیشباهت با کار شیطان نیست! خندید و پرسید: چطور؟ گفتم: شیطان سعی میکند رابطه انسان را با مغز
عالَم که خداست قطع کند و آنگاه هر کاری که دلش خواست با ما انجام دهد. در این صورت است که او میتواند از ما یک انسان بی رحم و سنگدل و یا پلید و ناموزون بسازد، بی آن که ذرهای احساس درد و ناراحتی در دل و وجدان داشته باشیم.
اما البته این ارتباط با خداوند برای همیشه قطع نخواهد بود بلکه لاجرم روزی به او باز میگردیم و آنجاست که می فهمیم چقدر روحمان بیمار شده است و ما مست از افیون شیطان درد و رنجی که به خود تحمیل کرده ایم را حس نمی کردیم و آنوقت است دردها و رنجها شروع میشود.
🌴❄️🌴زائر کربلا
امشب در کربلا وقتی رو به ضریح شش گوشه می ایستی، منّت بر سرم بگذار و به جای من سلامی بده به شاه سرجدا. قطره ای از اشک هایت را به نیت من جاری کن و از سوی من آهی بکش از سینه. روضه ای بخوان به جای من تا داغ از کربلا دور ماندنم التیام پیدا کند. نگذار دوری از کربلا قاتلم شود.
شبت بخیر زائر کربلا
#بهانه_بودن 🌴🌾❄️🌾🌴
#محسن_عباسی_ولدی 🌴❄️🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من بهشت رضوان را ،
بی #علۍ نمےخواهـم...
جلوه گلستان را ،
بی #علۍ نمےخواهـم...!!
#لبیک_یا_خامنه_ای 💕
ارتباط #ماه_رجب با #وظایف_منتظران
🏝دست در دستِ ولیّ🏝
🌙 در ماهی که به ماه خدا شهرت دارد، ارتباط با ولیّ خدا، بهترین راه ارتباط با خداوند است چراکه در روایات آمده، امام «خلیفة الله»*۱، «باب الله»*۲، «وجه الله»*۳ و «صراطالله»*۴ است
⏪ بنابراین اگر در ماه رجب با خدا کار داریم و میخواهیم به او نزدیک شویم باید در مسیر صحیح آن یعنی ارتباط با امام عصر قرار گیریم چنانکه در دعای شریف ندبه میخوانیم: «اَيْنَ وَجْهُ اللهِ الَّذى اِلَيْهِ يَتَوَجَّهُ الاَوْلِياءُ؛ كجاست آن وجه الهى كه دوستان خدا به جانب او روى مىآورند»، این یعنی برای رسیدن به مقام قُرب و ارتباط با خداوند، باید دستمان را در دست ولیّ خدا قرار دهیم و همراه او باشیم.
📚 ۱.كفاية الأثر في النص على الأئمة الإثنى عشر، ص۱۵۱
۲.الإحتجاج على أهل اللجاج، ج۲، ص ۴۹۳
۳.معجم الأحاديث الإمامالمهدي(عليهالسلام)، ج۷، ص ۲۱
💠#اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج 💠
#اللهم_الرزقنی_شفاعت_الحسین_یوم_الورود
#تک_تک_اعمالمان_رانذرظهورت_میکنیم