پرونده / رایجترین انواع قلدری سایبری
🔹آزار و اذیت سایبری میتواند در هر جایی که تعامل اجتماعی آنلاین وجود دارد رخ دهد.
🔹دانشآموزان میتوانند از دسترسی خود به تعداد زیادی مخاطب آنلاین استفاده کنند تا همسالان خود را تشویق کنند تا با شایعات و داستانهای غیرواقعی به آنها بپیوندند.
🔹آزار و اذیت، جعل هویت، ارسال عکسها یا فیلمهای نامناسب و ایجاد وبسایت از رایجترین انواع قلدری سایبری به شمار میآیند.
🔹روشهای دیگری نیز ممکن است برای زورگیری مجازی به کار بروند. مثلا ممکن است زورگیر ویروس و بدافزار به ایمیل قربانی بفرستد و از این راه او را کنترل کند. حتی ممکن است در شبکههای اجتماعی شایعاتی منتشر کند، ولی نامی از قربانی نیاورد. در این حالت، قربانی مدام نگران است که نامش فاش شود.
http://gerdab.ir/0009BK
@my_gerdab
تأثیر محتوای جعلی مبتنی بر هوش مصنوعی بر انتخابات
🔸به عقیده بسیاری از کارشناسان، در شرایط کنونی، محتوای جعلی مبتنی بر هوش مصنوعی یکی از بزرگترین تهدیدات برای دموکراسی و انتخابات سالم به شمار میرود.
🔸 تضعیف اعتماد عمومی، ایجاد سردرگمی اطلاعاتی، تقویت کمپینهای اخبار جعلی از تاثیرات محتوای جعلی مبتنی بر هوش مصنوعی بر انتخابات به شمار میآید.
🔸آموزش و افزایش آگاهی عمومی، تقویت قوانین و مقررات، استفاده از فناوری برای شناسایی محتوای جعلی و افزایش شفافیت در فرآیندهای انتخاباتی از راهکارهای مقابله با محتوای جعلی مبتنی بر هوش مصنوعی است. / مهر
@my_gerdab
شکلگیری ۵۰۰ هزار کسب و کار در سکوهای داخلی
🔸عیسی زارعپور در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی اظهار کرد: با وجود تبلیغات منفی، با تلاشهای انجامشده در دو سال گذشته شاهد ایجاد حدود نیم میلیون کسب و کار در سکوهای داخلی هستیم.
🔸وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ تا کنون شاهد افزایش ۲.۵ برابری حجم تراکنشهای الکترونیکی هستیم که همه اینها به توسعه زیرساختها مرتبط است.
🔸وی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم شبکه ملی اطلاعات ۲۰ درصد پیشرفت داشت، اما اکنون به ۶۴ درصد رسیده است، افزود: اجرای فیبر نوری در کشور توسط وزارت ارتباطات بزرگترین پروژه تاریخ این وزارتخانه در کشور محسوب میشود.
🔸زارعپور با بیان اینکه اثر اینترنت پرسرعت و زیرساختهای ارتباطی بر زندگی مردم بسیار قابل توجه است، گفت: تکنولوژیهای گذشته اینترنت پرسرعت حداکثر به ۳۰ یا ۴۰ مگابیت بر ثانیه خلاصه میشد؛ اما اکنون با فیبر نوری میتوانیم سرعت آن را چند برابر کنیم. / ایسنا
@my_gerdab
نیویورک ۲ قانون برای محافظت از کودکان در اینترنت وضع کرد
🔸ایالت نیویورک آمریکا دو قانون جدید برای محدودسازی ارتباط شبکه های اجتماعی با کودکان و شیوه جمع آوری اطلاعات افراد زیر ۱۸ سال وضع کرده است.
🔸کتی هوچال فرماندار ایالت نیویورک دو لایحه «متوقف کردن بهره برداری از فیدهای اعتیادآور برای کودکان»(SAFE) و«حفاظت از داده های کودک» را امضا کرد.
🔸قانون SAFEشبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و ایکس را ملزم به محدودسازی فیدهای اعتیادآور برای افراد زیر سن قانونی در پلتفرم هایشان می کند. این موارد شامل فیدهایی است که با الگوریتم ایجاد شده اند
🔸قانون حفاظت از داده کودک نیویورک نیز اجازه نمی دهد سایت های آنلاین و دستگاه ها داده های خصوصی هیچ یک از افراد زیرسن ۱۸ سال را جمع آوری کنند، به اشتراک بگذارند یا بفروشند.
🔸هر دو قانون مذکور شرکت ها را ملزم به دریافت رضایت والدین قبل از دسترسی به فید کودکان یا جمع آوری اطلاعات آنها می کند. قوانین جدید همچنین این پلتفرم ها را ملزم به ایجاد قابلیت های کنترل تایید سن و رضایت والدین براساس دستورالعمل دادستان کل ایالت نیویورک می کند.
🔸این درحالی است که ایالت های دیگر آمرکیا نیز قوانینی برای محدودسازی یا ممنوعیت دسترسی کودکان به موبایل و پلتفرم های آنلاین وضع کرده اند./ مهر
@my_gerdab
آمریکا مدیران ارشد کسپرسکی را تحریم کرد
🔸دولت جوبایدن، رییس جمهور آمریکا ۱۲ نفر از مدیران ارشد شرکت «AO کسپرسکی» را تحریم کرد. این درحالی است که روز گذشته آمریکا فروش محصولات این شرکت تولید نرم افزار را به دلیل ریسک های امنیت سایبری ممنوع کرد.
🔸تحریم های وضع شده بر رهبران کسپرسکی شامل مدیر ارشد توسعه کسب وکار، مدیر ارشد عملیاتی، مدیر حقوقی، مدیر ارشد ارتباطات شرکتی و غیره می شود. برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: تحریم ها علیه رهبران شرکت کسپرسکی، بر تعهد ما به تضمین یکپارچگی حوزه سایبری و حفاظت از شهروندان در مقابل تهدیدهای سایبری بد تاکید دارد.
🔸سخنگوی کسپرسکی این اقدام را ناعادلانه و بی پایه و اساس خواند که روی شرکت تاثیری نخواهد داشت زیرا شرکت مادر، زیرمجموعه های آن یا مدیر ارشد اجرایی آن را دربر نمی گیرد. این شرکت هرگونه رابطه با دولت روسیه یا ارتباط بین مدیران تحریم شده با مقامات ارتش یا اطلاعات روسیه را رد کرد.
🔸تحریم مدیران ارشد کسپرسکی نشان می دهد دولت بایدن سعی دارد هرگونه ریسک ناشی از حملات سایبری روسی مرتبط با نرم افزار کسپرسکی را محدود کند. «AO کسپراسکای لب»یکی از واحدهای روسی کسپرسکی است به دلیل همکاری با اطلاعات ارتش روسیه جهت پشتیبانی از اهداف سایبری دولت این کشور، در فهرست محدودیت تجار آمریکا قرار گرفته است.
🔸این اقدام در کنار ممنوعیت بی سابقه فروش و دریافت آپدیت محصولات کسپرسکی در آمریکا از ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی انجام شده است. / مهر
@my_gerdab
17.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند/ تولید ارگانهای مصنوعی بدن
🔹توانایی طراحی و ساخت ارگانهای مصنوعی پیچیده قطعا یکی از تواناییهای کشورهای پیشرفته جهان و از نیازهای مهم بیماران در تمامی کشورهای جهان خواهد بود.
https://gerdab.ir/0009de
@my_gerdab
۷۰ درصد خدمات دولت به صورت الکترونیکی انجام میشود
🔸عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۳ تیر ماه) مجلس شورای اسلامی در مورد میزان تحقق دولت هوشمند و اجرای شبکه ملی اطلاعات کشور، گفت: در زمان رأی اعتماد گفتم تلاش خواهیم کرد تمام خدمات دولت را تا پایان دولت سیزدهم از طریق یک پنجره واحد به مردم ارائه کنیم.
🔸وی متذکر شد: با همراهی دولت و مجلس و در قوانین بودجه سنواتی و لایحه برنامه هفتم توسعه همه دستگاهها را مکلف کردیم تا خدمات خود را از طریق پنجره واحد ارائه کنند. امروز پنجره ملی خدمات دولت راهاندازی شده و بیش از ۷۰ درصد خدمات دولت به صورت الکترونیکی از طریق این پنجره ارائه میشود و حدود ۵۰۰ خدمت به شکل هوشمند به مردم ارائه شده است.
🔸وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: دیگر نیازی به مراجعه حضوری مردم و ارسال مدرک وجود ندارد، برای مثال، مردم میتوانند با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند کارنامه دانشآموز خود را ببینند. / مهر
@my_gerdab
افشاگری رویترز درباره کارزار پنتاگون علیه واکسن کرونای چین |کاریکاتور
🔸خبرگزاری رویترز در گزارشی فاش ساخت ارتش آمریکا در بحبوحه بحران کووید برنامه محرمانهای را برای بیاعتبار ساختن واکسن سینوواک چین در جهان به تلافی اینکه پکن، واشنگتن را مقصر همهگیری این ویروس دانست، به راه انداخته بود.
@my_gerdab
تیم فوتبال لهستان هدف جدید هکرها
🔸هکرها پخش آنلاین مسابقه یورو2024 لهستان با اتریش را مختل کردند. این دومین حمله سایبری علیه تیم ملی فوتبال لهستان طی مسابقات مذکور است.
🔸کنترل های اولیه حاکی از آن است که هکرها یک حمله DDoS انجام داده اند که در نتیجه آن سرورها با انبوهی از ترافیک روبرو شدند و در نتیجه طرفداران فوتبال نتوانستند این مسابقه را تماشا کنند. روز یکشنبه هفته گذشته حمله مشابهی علیه پخش آنلاین مسابقه لهستان با هلند انجام شد.
🔸شبکه تلویزیونی TVP در پستی در شبکه ایکس نوشت: ما برای مشکلات به وجود آمده در ارتباط با پخش مسابقه لهستان-اتریش در اینترنت عذرخواهی می کنیم.
🔸این شبکه تلویزیونی یک وب سایت جایگزین راه اندازی کرده که طرفداران فوتبال می توانند بازی را به طور آنلاین تماشا کنند. روز یکشنبه حمله سایبری از IP آدرس هایی خارج از لهستان انجام شد. / مهر
@my_gerdab
مشخصات ریال دیجیتال و نحوه استفاده از آن
🔸مهران محرمیان در آیین رونمایی اجرای آزمایشی پروژه ریال دیجیتال که در مرحله نخست در جزیره کیش عملیاتی شده است، گفت: خوشبختانه در گروه برترین کشورهای دنیا در زمینه تراکنش های مالی هستیم و ۹۳.۵ درصد از مردم واجد شرایط ایران به شبکه بانکی دسترسی دارند.
🔸وی گفت: به صورت میانگین هر ایرانی در روز پنج تراکنش انجام میدهد و در سامانه شتاب سالانه ۵۰ میلیارد تراکنش ثبت میشود.
🔸معاون فناوری بانک مرکزی افزود: با حذف اسکناس از جیبهای مردم، برخی برای پرداختهای خرد خود دچار مشکل میشدند و تصمیم برآن شد که به سمت چاپ پول دیجیتال حرکت کنیم.
🔸محرمیان خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات تراکنشهای خرد در کشور در مرحله اول تراکنشهای خرد برای ریال دیجیتال انتخاب شد.
🔸وی در رابطه با ماهیت ریال دیجیتال گفت: ریال دیجیتال عملا اسکناس است و همه مولفههای اسکناس به غیر از فیزیک اسکناس را دارد و با آن میتوان در حداکثر فاصله و حداقل زمان تراکنش انجام داد.
🔸به گفته وی، ریال دیجیتال عملا همان اسکناس بوده و تنها فرق آن حذف کاغذ و فیزیک است که با استفاده از آن به راحتی و به سرعت میتوان خرید یا انتقال وجه انجام داد.
🔸معاون فناوری بانک مرکزی افزود در پایان تاکید کرد: در پروژه ریال دیجیتال تراکنش در مرحله نخست با کد دیجیتال و بارکد انجام میشود و در مراحل بعدی با nfc نیز انجام میشود.
🔸گفتنی است؛ ایران با اجرای این عملیات به عنوان سیزدهمین کشور دنیا در استفاده از پول دیجیتال بانک مرکزی قرار گرفته است. / ایسنا
@my_gerdab
پرتاب ۲ ماهواره در تیر ماه/ ۳۰ ماهواره در دست طراحی و ساخت است
🔸رئیس سازمان فضایی ایران از برنامهریزی برای پرتاب ۲ ماهواره در تیرماه خبر داد و گفت: سازگاری و تستهای مشترک پرتاب و پرتابگر جزو موضوعات مهم و حساس است که گاهی به دلیل برخی مسائل فنی ممکن است پرتاب دچار تاخیر شود، اما اکنون تستهای سازگاری میان ماهواره و پرتابگر در حال انجام است.
👤حسن سالاریه درباره آخرین وضعیت ماهوارههای در دست ساخت و آماده پرتاب، اظهار داشت:
🔸اکنون حدود ۳۰ ماهواره در دست طراحی و ساخت است، البته پروژههای ماهوارهای در بازه زمانی حدود ۲ سال به بالا تعریف میشود.
🔸اکنون ماهواره ناهید۳، پارس۳، ۲ ماهواره راداری، پارس۲ و مدل ارتقا یافته پارس۱ در دست کار و توسعه است. ماهواره پارس۲ و نمونه ارتقا یافته پارس۱ در حال پایانی قرار دارد و امیدواریم امسال، رونمایی و آماده پرتاب شوند.
🔸حدود چند هفته قبل نیز نمونه پروازی ماهواره کوثر رونمایی شد که قرار بود در همان زمان پرتاب شود، اما چون پرتاب بینالمللی بود و شرایط پرتابگر مهیا نشد، به زمان دیگری موکول شده است و الان منتظر پرتابگر هستیم.
🔸چند ماهواره کوچک تحقیقاتی نیز در حال طراحی و تولید است که در تلاش هستیم تا حتماً یکی از نسخههای ماهوارههای سری «پژوهش» تا پایان سال جاری آماده و از طریق پایگاه فضایی چابهار پرتاب شود./ ایرنا
@my_gerdab
بالای ۴۰ درصد از حوزه شهری کشور تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته است
🔸وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اتمام پروژه فیبر نوری در ۲۰۰ شهر خبر داد و گفت: بالای ۴۰ درصد از حوزه شهری کشور تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته است./ مهر
@my_gerdab
16.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پنتاگون و نظارت بر شبکههای اجتماعی / مستند
🔹 یک سند که به تازگی منتشر شده نشان میدهد که گردان خدمات حفاظتی از ابزارهای نظارتی پیچیدهای استفاده میکند که میتواند مکان هر کسی را مشخص کند.
🔹این سند در ادامه نرمافزاری را توضیح میدهد که برای به دست آوردن «سرویس قابل اعتماد کاهش تهدید رسانههای اجتماعی» استفاده میشود.
https://gerdab.ir/0009fX
@my_gerdab
اولین «دیپ فیک» در ایران/ جدیدترین عملیات روانی منافقین علیه رهبر انقلاب
🔸بیستم فروردینماه بود که دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و پزشک رهبر انقلاب در برنامه برمودا شبکه نسیم با اجرای کامران نجف زاده حضور یافت و مطالبی درباره سلامتی رهبر معظم انقلاب هم گفت.
🔸دو ماه بعد یک کانال خبری مجازی فایلی صوتی منتشر کرد که حاوی جعل عمیق (deep fake) بود و بعدا در شبکه تیک تاک، یوتیوب و توییتر هم بازنشر شد. در این فایل صوتی که روی تصویر جعلی از صفحه اینستاگرام نجف زاده قرار گرفته با همین فناوری صدای این مجری و نیز دکتر مرندی بازسازی شده است.
🔸این فایل صوتی که با صدای جعلی دکتر مرندی بیان میشود، نکات دروغینی را درباره سلامتی رهبر انقلاب بیان میکند.
🔸فناوری دیپ فیک بر مبنای هوش مصنوعی است که به واسطه آن تصاویر و ویدیوهای دروغین، اما «واقعینما» درست میشود و میتواند هر بینندهای را تحت تاثیر خود قرار دهد. امروزه ویدیوهای دیپ فیک بسیاری از هنرمندان و افراد مشهور ساخته میشود و بیننده بدون آنکه متوجه عدم صحت و واقعیت آنها شود، محتوای آنها را باور کرده و به انتشار آنها در فضای مجازی دست میزند./ ایرنا
@my_gerdab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلوات خاصهی امیر المؤمنین(ع)
▫️فرارسیدن عید بزرگ ولایت و امامت، عید سعید غدیر را خدمت تمامی شیعیان حضرت امیر مومنان علی(علیهالسلام) تبریک عرض میکنیم.
@my_gerdab
کدام کشورها بیشترین آمادگی پذیرش هوش مصنوعی را دارند؟
🔸صندوق بینالمللی پول (IMF)، شاخص آمادگی هوش مصنوعی (AIPI) خود را منتشر کرد که میزان آمادگی جهان برای هوش مصنوعی (AI) را ترسیم و سطح آمادگی پذیرش هوش مصنوعی برای ۱۷۴ کشور را ارزیابی میکند.
🔸در حالی که هوش مصنوعی میتواند بهرهوری، رشد اقتصادی و درآمد را افزایش دهد، همچنین میتواند میلیونها شغل را از بین ببرد و نابرابری را افزایش دهد.
🔸بیشتر اقتصادهای بازار نوظهور و کشورهای کم درآمد نسبت به اقتصادهای پیشرفته، سهم کمتری از مشاغل با مهارت بالا دارند، بنابراین احتمالا کمتر تحت تاثیر قرار خواهند گرفت و با اختلالات فوری کمتری از هوش مصنوعی مواجه خواهند شد./ ایسنا
@my_gerdab
جریمه میلیاردی برای فروش و نگهداری تجهیزات اینترنت ماهوارهای
🔸مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان از محکومیت چند نفر در پرونده «قاچاق» تجهیزات اینترنت ماهوارهای استارلینک خبر داد.
🔸رحیمیان افزود: شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده، تخلف را محرز و علاوه بر ضبط کالاها، متخلف ردیف اول را به دلیل فروش هفت دستگاه و برای اتهام نگهداری ۵۳ دستگاه به پرداخت ۱۰ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد./ ایسنا
@my_gerdab
شبکه ملی اطلاعات چقدر پیشرفت کرده است؟
🔸طبق گفته وزیر ارتباطات در یک دهه منتهی به دولت سیزدهم و طبق ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی، کلان پروژه شبکه ملی اطلاعات در ایران حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشت اما با تلاشهای صورت گرفته در دولت سیزدهم اکنون بیش از ۶۵ درصد پیشرفت داشته، یعنی در کمتر از سه سال پروژه شبکه ملی اطلاعات بیش از دو برابر پیشرفت کرده است.
@my_gerdab
18.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دولت چه نقشی در امنیت سایبری دارد؟ | خبرنما
🔸نهادهای قوهی مجریه وظایف مهمی در حوزه امنیت سایبری دارند.
@my_gerdab
44.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حتی یک روز! | مستند
🔸جایگاه و اهمیت انتخابات در رفتار و گفتار رهبر انقلاب اسلامی
@my_gerdab
آویزانهای پست و مقام! | کاریکاتور
🔸رسول خدا (صلی الله عليه و آله):
بدترينِ مردم كسى است كه آخرتش را به دنيايش بفروشد، و بدتر از او كسى است كه آخرت خويش را براى دنياى ديگرى بفروشد.
@my_gerdab
17.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا باید رأی بدهیم؟ | مستند
🔸صحنهی حضور مردمی در پای صندوقهای رأی همواره برای مخاطبان داخلی و خارجی اهمیت فراوانی دارد.
@my_gerdab
نامزد اصلح از نظر رهبر انقلاب
🔸رهبر انقلاب: امیدوارم انشاءاللّه خدا ملّت ایران را سرافراز از این انتخابات خارج کند. سرافرازی به چیست؟
«مشارکت حدّاکثری»، در درجهی بعد، «انتخاب اصلح». #اصلح کسی است که...
@my_gerdab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 ایران قوی؛ جمهوری اسلامی سرافراز 🇮🇷
🔸با انتشار این نماهنگ در گروههای خود به پویش #بعلاوه_یک بپیوندید.
🇮🇷@my_gerdab
نزدیکترین شعبه اخذ رأی کجاست؟
🔸میتوانید نزدیکترین شعبه اخذ رأی را از طریق پیوندهای زیر بر روی نقشه محل سکونت خود پیدا کنید:
▫️https://election.gap.im
▫️virasty.com/presidential-election
▫️https://map.eitaa.com
🇮🇷@my_gerdab
میزان اینترنت ترانزیت شده از خاک کشورمان ۲.۵برابر شد
🔸عیسی زارع پور در ادامه ارائه گزارش عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم با انتشار پستی در صفحه شخصی خود نوشت: اتصال جزایر هندورابی، بوموسی، تنب بزرگ و کوچک به سرزمین مادری از طریق فیبرنوری دریایی به منظور ارتقا کیفیت ارتباطات این جزایر و دستیابی به فناوری اجرا و تعمیر فیبر نوری دریایی دارای پاور و انجام قراردادهای بین المللی در این حوزه از دستاوردهای این دوره است.
🔸وزیر ارتباطات همچنین افزود: کشورمان موقعیت ویژهای برای ترانزیت اینترنت در منطقه دارد که در گذشته از آن غفلت شده بود.
🔸وی گفت: با توسعه تعاملات بین المللی و مزیت بخشی به مسیرهای ترانزیتی کشور، میزان اینترنت ترانزیت شده از خاک کشورمان ۲.۵ برابر شده و طبق برنامه انشاءالله تا پایان سال به ۴ ترابیت برثانیه خواهد رسید. / مهر
@my_gerdab
نظرسنجیهای رباتی | کاریکاتور
🔸بازار نظرسنجیها و بعضاً نظرسازیهای جریانهای مختلف برای جهتدهی به آرای مردم و در مواردی هم با هدف ایجاد فضای ترغیب نامزدها به کنارهگیری به نفع نامزدی دیگر داغ است؛ وضعیتی که سبب شده در شبکههای اجتماعی نظرسنجیهای ساختگی و مجعول بیش از پیمایشها و افکارسنجیهایی که توسط مؤسسات معتبر گردآوری شده، دست به دست شوند.
@my_gerdab
یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی مشتریانش را به بدافزار آلوده کرد
🔸یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی در کره جنوبی، صدها هزار مشتری خود را با بدافزار هدف قرار داده است تا مانع استفاده آنها از سایتهای تورنت شود.
🔸رسانههای داخلی ادعا میکنند که شرکت «کره تلکام» (KT) از روشهای غیرقانونی برای جلوگیری از استفاده از نرمافزار دانلود همتا به همتا (P۲P) استفاده کرده است.
🔸گویا شرکت «کره تلکام» یک واحد کامل را برای توسعه، نگهداری و توزیع بدافزار اختصاص داده است. کل عملیات در ماه مه سال ۲۰۲۰ آغاز شد و در یک مقطع، حدود ۶۰۰ هزار نفر را هدف قرار داد.
🔸قربانیان، کاربران برنامه Grid بودند که ناگهان با ایجاد پوشههای عجیب و غریب یا پنهان کردن کامل فایلهای دانلود شده، روبرو شده بودند و در برخی موارد، رایانههای شخصی آلوده به طور کلی از کار افتادند. / ایسنا
@my_gerdab