جدال تلگرام و بزرگترین شرکت بیمه سلامت هند
🔸تلگرام روز جمعه در واکنش به درخواست دادگاهی در هند اعلام کرد قادر به کنترل و بررسی تمامی حسابهای کاربری این سکو برای یافتن موارد نشت اطلاعات مشتریان یک شرکت بهداشتی به نام استارهلث نیست.
🔸تلگرام افزوده در مواردی که کاربران اطلاعات نشت کرده به تلگرام را شناسایی کرده و آنها را گزارش کنند، میتوان برای حذف آنها اقدام کرد.
🔸استارهلث بزرگترین شرکت بیمه سلامت هند است که کسب و کار و اعتبار و آبروی آن از اواخر شهریور ماه و بعد از یک حمله هکری به خطر افتاده است.
🔸هکر سارق اطلاعات کاربران این شرکت از چت باتهای تلگرام و یک وب سایت برای انتشار اطلاعات حساس کاربران و از جمله دادههای کارتهای شناسایی بیومتریک و اوراق سوابق پزشکی افراد استفاده کرده است.
https://gerdab.ir/000A0w
@my_gerdab
بومی سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات به ۵۰ درصد رسید
🔸قائم مقام ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی با اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان در روند ساخت تجهیزات مرتبط با شبکه ملی اطلاعات گفت: تجهیزات انتقال نوری که زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را تشکیل میدهد، از جمله تجهیزاتی است که دانش بنیانها در مسیر داخلی سازی آن اقدام کرده اند. همچنین سوئیچها که کار مسیریابی تبادل داده را برعهده دارند، توسط متخصصان حاضر در شرکتهای دانش بنیان ساخته شده است.
🔸قائم مقام ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری یکی از شاخصهای شبکه ملی اطلاعات را موضوع بومی سازی عنوان کرد و در این باره گفت: در حال حاضر در شاخص بومی سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات به عدد ۵۰ درصد رسیده ایم که در ۳ سال گذشته این عدد کمتر از ۱۰ درصد بوده است.
🔸احمدلو خاطرنشان کرد: این موضوع نشان از سهم بالای شرکتهای دانش بنیان در داخلی سازی زیرساختهای فناورانه بالاخص در پروژه شبکه ملی اطلاعات دارد.
🔸وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی در برنامه هفتم چقدر پیش بینی شده است، گفت: براساس برنامه هفتم توسعه، سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی، ۱۱ درصد تا انتهای برنامه هفتم هدفگذاری شده است.
https://gerdab.ir/000A0x
@my_gerdab
موج جدید تولید زباله الکترونیکی ناشی از هوش مصنوعی مولد
🔸محققان گفتند که گسترش روزافزون نیازهای محاسباتی برای مدلهای هوش مصنوعی، میتواند تا سال ۲۰۳۰ منجر به این شود که این صنعت سالانه، به اندازهی دور ریختن بیش از ۱۰ میلیارد دستگاه گوشی آیفون، پسماند الکترونیکی تولید کند.
🔸پژوهشگران دانشگاه کمبریج و آکادمی علوم چین، در مقالهای در نشریه نیچر (Nature)، ارزیابیهای خود را از میزان رشد تولید زباله الکترونیکی به خاطر هوش مصنوعی، ارائه دادند.
🔸به گفته محققان، رشد کاربردهای این فناوری قابل اجتناب نیست، اما جهان بایستی آمادگی روبهرو شدن با چالشهای آتی ناشی از آن را داشته باشد.
🔸اثرات زیستمحیطی گسترش هوش مصنوعی محدود به تولید پسماندهای الکترونیکی نیست و در سالهای اخیر مصرف بالای انرژی نیز مورد توجه کارشناسان این صنعت قرار گرفته است. بااینحال مصرف انرژی مسألهای است که امروز نیز ملموس و قابل درک است، اما ما هنوز با موج تولید زباله الکترونیکی از سوی صنعت هوش مصنوعی روبهرو نشدهایم و با اثرات احتمالی آن آشنا نیستیم.
🔸به گفتهی محققان، در شرایط کنونی پیشبینی دقیق میزان تولید زباله ناشی از صنعت هوش مصنوعی امری دشوار است، اما برآوردهای فعلی نشان میدهد که احتمالاً شاهد تولید میلیونها تن زبالهی جدید در هر سال خواهیم بود.
https://gerdab.ir/000A0y
@my_gerdab
جلالی: با تمام حملات سایبری به زیرساختهای حیاتی مقابله کردیم
🔸سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، اعلام کرد که با استفاده از سامانههای بومی، ایران توانسته است در برابر تمامی حملات سایبری به زیرساختهای حیاتی کشور مقاومت کند. او تأکید کرد که پدافند غیرعامل در دو بخش دفاع عامل و حفاظت از زیرساختها فعالیت میکند و هدف آن استمرار خدمات عمومی حتی در شرایط بحرانی است.
🔸جلالی همچنین به ضرورت آموزش و ارتقای نیروی انسانی متخصص در حوزه امنیت سایبری اشاره کرد و از ایجاد رشتههای دانشگاهی مرتبط با این حوزه خبر داد.
🔸وی افزود که سیستمهای امنیتی مانند SOC به شناسایی و کنترل حملات سایبری کمک میکنند و به رغم وجود حملات مکرر، تاکنون حادثهای با پیامدهای اجتماعی جدی گزارش نشده است. جلالی خاطرنشان کرد که در سه سال گذشته ۲۰ سامانه بومی در زمینه امنیت سایبری تولید شده و هدف این سازمان دستیابی به خودکفایی کامل در تجهیزات امنیتی است.
🔸 همچنین، برای مقابله با تهدیدات زیستی و پاندمیها، برنامههایی در نظر گرفته شده که شامل ساماندهی شبکههای آزمایشگاهی و مدرنسازی سیستمهای مقابله زیستی است.
https://gerdab.ir/000A0z
@my_gerdab
شکایت ۵۲۵ میلیون دلاری گروه برزیلی از متا و تیکتاک
🔸یک گروه حامی حقوق مصرف کننده، دو شکایت از واحدهای برزیلی شرکتهای شبکه اجتماعی تیکتاک، Kwai و متا، تنظیم کرد و بیش از ۵۲۵ میلیون دلار خسارت خواست.
🔸گروه «موسسه دفاعی جمعی» در برزیل، ظاهرا این شکایت را به دلیل کوتاهی شبکههای اجتماعی در ایجاد مکانیزمی برای جلوگیری از استفاده بیرویه خردسالان از این پلتفرمها تنظیم کرده است.
🔸پس از رویارویی چند ماهه میان ایلان ماسک، مالک «ایکس» و دادگاه عالی برزیل، ساماندهی شبکههای اجتماعی به بحث داغی در برزیل تبدیل شده است.
🔸در این شکایتها، از این شرکتها خواسته شده است مکانیزمهای حفاظت از داده شفافی را ایجاد کرده و هشدارهایی درباره ریسکهای اعتیاد به شبکههای اجتماعی برای سلامت روان کودکان و نوجوانان صادر کنند.
🔸این شکایتها بر مبنای یک سلسله مطالعات درباره آسیب احتمالی ناشی از استفاده بدون نظارت از شبکههای اجتماعی توسط کودکان و خردسالان بوده است.
🔸شرکت متا در بیانیهای اعلام کرد که میخواهد افراد جوان، تجربیات ایمن و متناسب با سن خود را در پلتفرمهای این شرکت داشته باشند و این شرکت بیش از یک دهه است که روی این مسائل کار میکند و بیش از ۵۰ ابزار، منبع و ویژگی را برای حمایت از نوجوانان و والدین آنها، ساخته است.
https://gerdab.ir/000A10
@my_gerdab
برگزاری المپیک فناوری در ۶ حوزه اولویتدار کشور / ۱۶۱۴ نفر در ۶ لیگ مختلف رقابت کردند
🔸معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، گفت: در دولت دستگاههای اجرایی متعددی وجود دارد که یکسری از آنها کارهای گذشته را پیگیری میکنند و یکسری از آنها کارهای حال و روز را در دستور کار دارند و معاونت علمی نیز نگاه به آینده دارد و امیدوارم با تلاش شما جوانان، ایرانی آباد و مقتدر داشته باشیم.
https://gerdab.ir/000A11
@my_gerdab
اتهامزنی مایکروسافت به گوگل: علیه ما دروغپراکنی میکنید!
🔸مایکروسافت مدعی شد که گوگل در حال اجرای کارزارهای رسانهای پنهان برای بیاعتبار کردن این شرکت نزد نهادهای اروپایی است.
🔸یکی از وکیلان شرکت مایکروسافت گفت که گوگل ائتلافی از شرکتهای ابری را راهاندازی کرده است که هدف آن تأثیرگذاری بر سیاستگذاران و «فریب دادن مردم» است و اعضای این ائتلاف قرار است به نیابت از گوگل پرونده شکایتش از مایکروسافت را جلو ببرند.
🔸این جدیدترین نمونه از رقابت این دو شرکت در حوزه زیرساختهای ابری و تبلیغات آنلاین است.
🔸یکی از مقامات گوگل در پاسخ به پرسش رسانهها گفت که ما بارها درباره رویههای ضدرقابتی مایکروسافت در حوزه زیرساختهای ابری هشدار دادهایم.
🔸در ماه سپتامبر، گوگل اعلام کرد که شکایتی علیه مایکروسافت را به نهاد اجرایی اتحادیه اروپا، کمیسیون اروپا، مبنی بر اقدامات ناعادلانه این شرکت برای صدور مجوز سیستم عامل ویندوز سرور، ارائه کرده است.
🔸گوگل که خود در اروپا آمریکا تحت بررسی نهادهای ناظر رقابت قرار دارد و در میانه دومین محاکمه ضدانحصار خود در پروندهای است که توسط وزارت دادگستری آمریکا مطرح کرده.
https://gerdab.ir/000A12
@my_gerdab
تحریمهای جدید علیه روسیه به بهانه جنگ رسانهای
🔸انگلیس سه موسسه و سه شخص حقیقی روسی را به اتهام اجرای کارزارهای رسانهای ضد پشتیبانیهای غرب از اوکراین، در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
🔸موسسه روسی Social Design Agency و شرکت Structura به همراه مدیرانشان از جمله اسامی واردشده در فهرست تحریمهای انگلیس هستند.
🔸دولت انگلیس مدعی است این اشخاص با اجرای عملیات رسانهای و «جعل عنوان» رسانههای مشهور غربی همچون واشنگتنپست و فاکسنیوز، به دنبال «انتشار شایعات» بودند.
🔸بیانیه انگلیس آمده است که انتشار پستهای جعلی، نشر اسناد جعلی و پخش محتوای جعلشده با فناوری جعل عمیق به زبانهای انگلیسی، آلمانی و فرانسوی از جمله اقدامات این گروه بوده.
🔸پیش از این نیز دولت آمریکا و اتحادیه اروپا نیز این اشخاص را تحریم کرده بودند.
🔸این جدیدترین نمونه از بهرهگیری دولتهای غربی از بهانه نفوذ سایبری برای تشدید تحریمها علیه دشمنانشان است.
https://gerdab.ir/000A13
@my_gerdab
دیپلماسی فناوری؛ راهبرد وزارت ارتباطات ایران برای شکستن انحصار دیجیتال
🔸سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در یادداشتی که در خبرگزاری ایرنا منتشر کرد، به بررسی راهبرد وزارتخانهاش در مقابله با چالشهای نوین سایبری پرداخت.
به گزارش گرداب، متن یادداشت وزیر ارتباطات به این شرح است:
🔸بهدلیل درهمتنیدگی اینترنت و بهویژه شبکههای اجتماعی و نیز ماهوارهها با تار و پود زندگی خصوصی و اجتماعی اکثریت انسانها، فرصتهای کنونی و آینده در این حوزه، بسیار ارزشمند و به همان نسبت، تهدیدهای موجود و آتی آن بسیار خطرناک شده است.
🔸تردیدی نیست، دستیابی به هدف ارزشمند «بهرهبرداری حداکثری» از خروجی تحولات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مهار «آفتهای چالشزای» آن، از توان یک یا چند نهاد و حتی یک یا چند کشور، خارج است. در واقع، ماهیت و ذات حوزه «آی سی تی» به گونهای است که بدون گسترش همکاریهای بینالمللی و مشارکت با دولتها و شرکتهای چندملیتی پیشرو، توسعه این بخش تقریباً غیرممکن است؛ به همین علت، شکلگیری و تقویت پیمانهای منطقهای و بینالمللی در این حوزه، به ضرورتی گریزناپذیر تبدیل شده است و باتکیه برهمین واقعیت، ارتباطات و تعاملات فناورانه، جایگاهی کلیدی در ساختارهای نظری و اجرایی دیپلماسی دولتهای تیزبین را به خود اختصاص داده تا جایی که کمتر دولت عملگرایی را میتوان یافت که «دیپلماسی فناوری» را در زمره اولویتهای اصلی خود قرار نداده باشد.
ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://gerdab.ir/000A14
@my_gerdab
جریمه نجومی گوگل توسط روسیه
🔸روسیه گوگل را ۲.۵ دسیلیون دلار جریمه کرده که در تاریخ شرکتهای فناوری بیسابقه است. یک دسیلیون برابر با عدد ۱٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ است.
🔸علت اصلی این جریمه حذف حسابهای کاربری رسانههای روسی از گوگل و حذف محتوای مستقل تولید شده توسط روسها از این موتور جستجوی امریکایی است.
https://gerdab.ir/000A15
@my_gerdab
رسوایی سیاسی در ایتالیا پس از نشت دادههای حساس حکومتی
🔸در پی افشای خبر نشت اطلاعات دستگاههای حساس دولتی در ایتالیا، دستکم ۴ نفر بازداشت و بیش از ۶۰ نفر تحت بازجویی قرار گرفتند.
🔸رسانهها گزارش کردند که عامل این نشت اطلاعاتی، گروهی از مقامات فعلی و سابق دستگاههای اطلاعاتی ایتالیا هستند.
🔸در این نشت اطلاعاتی، دادههای حساس صدها هزار ایتالیایی به دست مجرمان افتاد. اطلاعات بسیاری از افراد پرنفوذ ایتالیا همچون تاجران بزرگ، فوتبالیستها و سیاستمداران ردهبالا نظیر سرجیو ماتارلا رئیسجمهور، جورجیا ملونی نخستوزیر و ماتئو رنزی نخستوزیر سابق، در این حادثه نشت پیدا کرد.
🔸پایگاه خبری Record گزارش کرد که این دادهها به شکل غیرقانونی توسط شرکت Equalize از پایگاههای اطلاعاتی حساس دستگاههای دولتی دزدیده شده است. این شرکت که توسط رئیسپلیس سابق ایتالیا، کارمینه گالو، اداره میشود، به مشتریان خود خدمات اطلاعاتی همچون ارائه سوابق و جزئیات پروندههای افراد مختلف را ارائه میدهد. گفته میشود Equalize از دادههای به سرقت رفته برای تکمیل این پروندهها استفاده کرده است.
https://gerdab.ir/000A17
@my_gerdab
6.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فریادهای فلسطینیها در چنگال سانسور دیجیتال | پویانما
🔸در سالهای اخیر، سکوهای اجتماعی با استفاده از الگوریتمها به طور گستردهای محتوای مخالفان خود را حذف میکنند. این روش که «سانسور الگوریتمی» نام دارد، توسط شرکتهایی مانند متا و توییتر مورد استفاده قرار میگیرد.
در همین رابطه بخوانید:
چگونه الگوریتمهای شبکههای اجتماعی به سانسور کمک میکنند؟
https://gerdab.ir/000A1A
@my_gerdab