رونمایی از ماهواره پارس ۲ در دهه فجر/پارس ۳ در حال ساخت است
🔸رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره پارس ۳ در حال ساخت است، گفت: ماهواره سنجشی پارس ۲ که دارای قابلیت تصویربرداری سیاه و سفید با دقت بهتر از ۴ متر و ساخت شرکت صاایران است، دهه فجر رونمایی خواهد شد.
🔸حسن سالاریه درباره رونمایی که در سالروز فناوری فضایی مصادف با ۱۴ بهمن انجام خواهد شد، اظهار داشت: ماهواره پارس ۲ یک ماهواره سنجشی دارای دوربین با قابلیت تصویربرداری رنگی با دقت بهتر از ۴متر و تصویربرداری سیاه و سفید با دقت بهتر از ۸ متر است.
🔸وی افزود: این ماهواره که نسل پیشرفتهتر ماهواره پارس ۱ است و قابلیتهای گستردهتری از آن دارد، دهه فجر در روز فناوری فضایی رونمایی میشود.
🔸سالاریه تصریح کرد: ماهوارههای پارس ۱، پارس ۲ و پایا در کنار یکدیگر منظومهای از ماهوارههای سنجشی را تشکیل خواهند داد.
🔸معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: ماهواره پارس ۲ میتواند به عنوان یکی از پلتفرمهای مهم ماهوارههای سنجشی ایرانی مورد استفاده قرار بگیرند.
🔸رئیس سازمان فضایی افزود: ماهواره پارس ۳ در حال طراحی است و در این نسخه از سری ماهواره های پارس دقت تصویربرداری وضعیت بهتری خواهد داشت و در تصویربرداری سیاه و سفید به دقت بهتر از ۲ متر میرسد.
🔸وی افزود: این ماهوارهها در کنار یکدیگر منظومه ماهوارهای سنجشی را شکل میدهد تا در زمان مناسب از نقاط موردنظر تصاویر با کیفیت تهیه و ارسال کنند./ ایرنا
@my_gerdab
تعداد کاربران پنجره ملی دولت هوشمند از ۵۷ میلیون نفر عبور کرد
🔸بر اساس آخرین آمار رسمی اعلام شده بیش از ۵۷ میلیون ایرانی از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به خدمات مورد نیاز خود دسترسی دارند.
🔸چندی پیش بود که آئین نامه اجرایی بند ج ماده ۱۰۷ قانون هفتم برنامه پیشرفت در راستای هوشمندسازی خدمات دولت ابلاغ شد که بر اساس آن دستگاههای اجرایی مکلف هستند سالی ۲۰ درصد خدمات خود را هوشمند کنند به طوریکه تا پایان برنامه هفتم توسعه ۱۰۰ درصد خدمات هوشمند شده باشد. همچنین دستگاههای اجرایی باید تا پایان سال ۱۰۰ درصد خدمات خود را به شکل الکترونیکی و از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در دسترس مردم قرار دهند و تلاش میشود پنجره ملی خدمات دولت هوشمند تجربه متمایزی را برای خدمتگیرندگان فراهم کند.
🔸بر اساس آخرین آمار اعلام شده تاکنون ۱۳۷ دستگاه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده و بالغ بر ۷۷ درصد خدمات دولتی از طریق این پنجره عرضه میشود و ۱۴ درصد خدمات دستگاههای اجرایی هوشمندسازی شده است.
🔸مسئولان اخیرا با اشاره به بند ج ماده ۱۰۷ برنامه هفتم توسعه گفتهاند وزارت ارتباطات در این قالب مکلف شده ظرف سه ماه از ابلاغ این آیین نامه نسبت به ارائه طرح چهار ساله ارتقاء فنی پنجره ملی و پنجره واحد دستگاهی به صورت خدمت محور با هدف ارائه بستر مشارکت، شخصی سازی و گسترش شفافیت و با بهرهگیری از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی و رعایت الزامات هویت بصری و تجربه کاربری و نحوه ثبت وقایع به کارگروه اقدام کند./ ایسنا
@my_gerdab
همهی ائمه اهل جود و سخا و کرَمند
ولی اختصاصش به
حضرت جوادالائمه(ع) است.
- سید احمد نجفی
💐فرارسیدن سالروز ولادت امام جواد (علیه السلام) رو خدمت شما همراهان گرامی تبریک عرض مینماییم.
@my_gerdab
دادههای یک شرکت رسانهای در نروژ هک شد
🔸به گفته شرکت پخش دولتی محتوای رادیویی و تلویزیونی نروژ، شرکت مکان یابی «اوناکست» (Unacast) به دولت این کشور اعلام کرد قربانی یک عملیات هک شده است.
🔸هفته گذشته ادعاهایی در فضای آنلاین مبنی بر آن منتشر شد که«گریوی آنالایتیکس» یکی از زیرمجموعه های کارگزاری اطلاعات «اوناکست»، قربانی یک سرقت سایبری شده است.
🔸کارشناسان اعلام کردند داده های نشتی که هکر یا هکرها منتشر کرده اند به نظر می رسد واقعی باشد اما شرکت مذکور تاکنون به درخواست های رویترز پاسخی نداده است.
🔸شرکت حقوقی که وکالت «اوناکست» را برعهده دارد، اعلام کرد این نشتی در ۴ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی کشف شده اما زمان دقیق آن همچنان تحت بررسی است.
🔸این شرکت همچنین اعلام کرده تحقیقات اولیه حاکی از آن است که برخی از فایل های سرقت شده حاوی داده های خصوصی هستند. درخواست ها برای پاسخگویی سازمان حفاظت از داده نروژ از دیروز بی جواب مانده است./ مهر
@my_gerdab
اعتراف تکان دهنده زاکربرگ در مورد جاسوسی سازمان سیا از کاربران واتساپ
🔸رئیس شرکت متا اعتراف کرد که دستگاههای امنیتی آمریکا امکان جاسوسی از کاربران واتساپ دارند.
🔸مارک زاکربرگ، رئیس شرکت متا در موضعگیری گفته است که سیستم رمزگزاری محتوا، مانع از دسترسی متا به محتوای ارتباطات افراد می شود با این حال، وقتی یک طرف ثالث به طور مستقیم به گوشی تلفن همراه کاربران ورود کند، این رمزگزاری بی فایده است و پروتکلهای امنیتی ارزشی ندارند.
🔸رئیس متا، مارک زاکربرگ در موضعگیری اعتراف کرده که نهادهای آمریکایی از جمله سازمان سیا، میتوانند به حساب کاربریِ کاربران شبکه اجتماعی واتساپ نفوذ کنند و پیامهای آنها را بخواند. موضوعی که به نحو موثری رمزگزاریهای این سکوی فضای مجازی را دور میزند. جمعه گذشته، زاکربرگ در گفتگو با پادکستِ تجربهی جو روگان به این مساله اشاره کرد که در حالی که رمزگزاریهای واتساپ، متا را از نظارت بر محتوای این شبکه اجتماعی بازمی دارد، این مساله قادر نیست تا از دسترسی به محتوای تلفن همراه کاربران جلوگیری کند.
🔸دستگاههای امنیتی آمریکا، نظیر سیا و افبیآی طی سال های گذشته مدعی بودهاند، سیستم رمزگزاری پیامها و محتوا در پیام رسانها مانعی در زمینه مقابله با جرایم سازمان یافته و تروریسم است./ مشرق
@my_gerdab
استفاده از هوش مصنوعی توسط گروه باجافزاری FunkSec
🔸گروه جدید باجافزاری آماتوری «FunkSec» از هوش مصنوعی برای توسعه بدافزار استفاده میکند.
🔸محققان گروه باجافزاری جدیدی را کشف کردهاند که تنها در یک ماه بیش از 80 قربانی گرفته که بیش از هر عامل تهدید دیگری در ماه دسامبر گذشته بوده است.
🔸بر اساس گزارش جدید شرکت امنیت سایبری چک پوینت (Check Point)، این گروه هکری موسوم به «FunkSec»، اواخر سال گذشته ظهور کرد و احتمالاً متشکل از هکرهای بیتجربهای است که به دنبال دیده شدن و شناسایی هستند.
🔸قربانیان ذکر شده در وبسایت شامل یک شرکت رزرو سفر، یک سرویس مدیریت انرژی و یک شرکت فروش لوازم خانگی هستند. هیچ یک از آنها به طور علنی حملات ادعایی را تأیید نکردهاند.
🔸محققان خاطرنشان کردند که توسعهدهنده احتمالاً از هوش مصنوعی برای توسعه و بهبود سریع ابزار و تکمیل فقدان ظاهری تخصص فنی خود استفاده کرده است؛ به عنوان مثال، هوش مصنوعی احتمالاً برای نوشتن نظرات کد به زبان انگلیسی کامل، در تضاد با انگلیسی بسیار ابتدایی مورد استفاده در دیگر پلتفرمهای گروه، استفاده میشود. FunkSec همچنین یک ربات چت هوش مصنوعی برای پشتیبانی از عملیات خود منتشر کرد.
🔸براساس این گزارش، انگیزههای واقعی FunkSec مشخص نیست، زیرا فعالیتهای آن هم با هکتیویسم و هم با جرایم سایبری هماهنگ است./ سایبربان
@my_gerdab
ماجرای استفاده رژیم صهیونیستی از فناوری برای کشتار/ مجامع بین المللی ورود کنند
🔸سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به استفاده رژیم صهیونیستی از فناوری هوش مصنوعی و اطلاعات خصوصی کاربران شبکههای اجتماعی برای نسل کشی در غزه گفت: نسل کشی که در غزه در حال اتفاق افتادن است، نمونهای هولناک از سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از فناوری هوش مصنوعی و پلتفرمها برای نقض حقوق بشر و کشتار غیرنظامیان است.
🔸حسین دلیریان- سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی-با اشاره به اعترافات افسران ارشد رژیم صهیونیستی که در گزارش جدید واشنگتنپست منتشر شده است، گفت: براساس این گزارش ارتش رژیم صهیونیستی از سیستمهای هوش مصنوعی همچون لاوندر برای شناسایی اهداف نظامی خود استفاده میکند، فناوری که بهطور خاص دادههای کاربران شبکههای اجتماعی را تحلیل میکند.
🔸سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در ادامه با اشاره به نحوه کارکرد این مدلها توضیح داد: این ابزار با اختصاص امتیاز به افراد بر اساس عضویت در گروههای موجود در شبکههای اجتماعی مرتبط با حماس یا تغییر مکرر شماره تلفن، تصمیم میگیرد که چه کسی را هدف قرار دهد. مسألهای که ادعای غولهای فناوری در حفاظت از دادههای کاربران و عدم استفاده از این دادهها در مقاصد نظامی را نقض میکند./ ایسنا
@my_gerdab
اولین انفجار تروریستی در آمریکا با چتجیپیتی
🔸راننده خودروی سایبرتراک ساخت شرکت تسلا که آن را در خارج از هتل بینالمللی ترامپ در لاسوگاس در شب سال نوی میلادی منفجر کرد، از بات گپ هوش مصنوعی چت جیپیتی برای برنامهریزی این اقدام استفاده کرده بود.
🔸بررسیهای امنیتی نشان میدهد مظنون این حمله برای پیبردن به اینکه چه مقدار ماده منفجره برای انجام موفق انفجار سایبرتراک لازم است، از بات گپ هوش مصنوعی چت جیپیتی استفاده کرد.
مقامات آمریکایی هفته گذشته اعلام کردند فردی که جسدش در داخل سایبرتراک پیدا شده، متیو لیولزبرگر نام دارد. وی یک سرباز 37 ساله فعال ارتش آمریکا از کلرادو اسپرینگز بوده که به تنهایی اقدام به این کار کرده است. افبیآی هدف از این کار را خودکشی دانسته است.
🔸اداره پلیس لاسوگاس روز سهشنبه اعلام کرد انفجار سایبرتراک اولین حادثه از این نوع در خاک ایالات متحده است که در آن از چت جیپیتی برای ساخت یک وسیله انفجاری استفاده شده است.
🔸منتقدان هوش مصنوعی بارها هشدار دادهاند که می توان از آن برای پیشبرد اهداف مضر استفاده کرد و حمله لاس وگاس می تواند بر این انتقادها بیفزاید.
🔸شرکت اوپن ای آی، سازنده چت جیپیتی در واکنش اعلام کرد این شرکت متعهد به استفاده مسئولانه از ابزار هوش مصنوعی است و مدلهای آن به گونه ای طراحی شده اند که جلوی اجرای دستورالعمل های مضر را بگیرند. در این مورد هم چت جیپیتی با استفاده اطلاعاتی که قبلاً در اینترنت در دسترس عموم قرار گرفته بود، به این سرباز پاسخ داد و هشدارهایی در مورد تبعات فعالیتهای مضر یا غیرقانونی ارائه کرد./ فارس
@my_gerdab
تلاش متا برای کاهش سیاستهای محتوایی و جلب حمایت دونالد ترامپ
🔸متا بهجای مراجع راستیآزمایی شخص ثالث، از روشی مشابه «Community Notes» ایکس برای بررسی پستها در فیسبوک، اینستاگرام و تردز استفاده خواهد کرد.
🔸در ماههای آینده، متا قابلیت جدیدی به نام «Community Notes» را در ایالات متحده راهاندازی خواهد کرد و سیاستهای خود در زمینه بررسی حقایق را سادهتر خواهد کرد. مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، اعلام کرد که این تغییرات بخشی از تلاش برای بازگشت به اصول اصلی شرکت در زمینه آزادی بیان است. او اشاره کرد که نتیجه انتخابات اخیر ایالات متحده نیز نشانهای از یک تغییر فرهنگی به سمت اولویت دادن به آزادی بیان است.
🔸زاکربرگ اعلام کرد که متا در حال حذف مراجع راستیآزمایی شخص ثالث در ایالات متحده و جایگزینی آنها با قابلیت «Community Notes» است که شبیه به پلتفرم ایکس است. در این سیستم، کاربران میتوانند به پستهای (گمراهکننده) در فیسبوک، اینستاگرام و تردز نظری افزوده و از طریق ارزیابی کاربران، اثربخشی آن را بسنجند. او انتقاداتی نسبت به سیاسی بودن مراجع راستیآزمایی شخص ثالث مطرح کرد و ادعا کرد که آنها بیشتر از این که اعتماد ایجاد کنند، آن را تخریب کردهاند./ فارس
@my_gerdab
ماهواره های ظفر۲ و پایا اواخر بهار سال آینده به فضا پرتاب می شوند
🔸رئیس سازمان فضایی ایران از پرتاب ماهواری های سنجشی ظفر۲ و پایا در اواخر بهار سال آینده به فضا خبر داد.
🔸حسن سالاریه روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: این دو ماهواره قرار بود دی ماه امسال به فضا پرتاب شوند که اندکی به تاخیر افتاد.
🔸وی با بیان اینکه در دهه فجر چند رونمایی صورت می گیرد، از نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس ۱ و نمونه اول ماهواره پارس ۲ از جمله این رونمایی ها نام برد.
🔸سالاریه با اشاره به ماهواره مخابراتی ناوک اظهار داشت: این ماهواره با هدف تست ارتباطات مخابراتی در ارتفاعات بالا طراحی شده است.
🔸رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره فخر۱ کلیه زیرساختهای آن یک ماهواره تحقیقاتی است توسط بخش خصوصی تولید شده است، اظهار داشت: فخر۱ قابلیت تکثیر و ساخت با سرعت بالا را دارد./ ایرنا
@my_gerdab
هدف قرار گرفتن شهروندان لبنانی با جنگ سایبری رژیم صهیونیستی
🔸جنگ سایبری رژیم صهیونیستی، اعم از انجام مأموریتهای جاسوسی، شهروندان لبنانی را هدف قرار میدهد.
🔸از آنجایی که جنگ سایبری به یکی از جنبههای اصلی رویاروییهای نظامی در جهان تبدیل شده است، رژیم صهیونیستی از رسانههای اجتماعی برای نفوذ و انجام مأموریتهای جاسوسی علیه افراد و گروهها استفاده میکند.
🔸نیروهای امنیت داخلی لبنان چند روز پیش در مورد یکی از حسابهای جدید و ورود و مرور یک حساب کاربری از طریق اپلیکیشن X (توییتر سابق) به نام (@payameabi)، حاوی پستهایی به زبان فارسی در حمایت از دشمن اسرائیلی، هشدار دادند.
🔸پستی به زبان عربی خطاب به مردم لبنان منتشر شد و از آنها خواست اطلاعات مربوط به حزبالله را افشا کنند. این حساب توسط وزارت اطلاعات رژیم صهیونیستی و با هدف جذب عوامل مدیریت میشود و مرکز آن تلآویو است.
🔸در صورت جنگ با دشمن، مجازاتها ممکن است شدیدتر شود، زیرا هر کسی که ثابت شود با دشمن برخورد کرده است، با او به عنوان خائن به میهن رفتار میشود.
🔸از زمان اجرایی شدن آتشبس در 27 نوامبر 2024، رژیم صهیونیستی با ارسال پیام، شمارهگیری تلفن و انتشار پستهایی با پیشنهادهای شغلی جعلی، به سامانه «cuber» لبنان حمله کرد.
🔸سازمانهای امنیتی لبنان به شهروندان از تعامل با چنین پستها و پیامهایی هشدار دادند و این امر باعث رویارویی جدی با تهاجم سایبری دشمن شد./ سایبربان
@my_gerdab
سند ساماندهی رمزداراییها منتشر شد
🔸سند ساماندهی رمزداراییها که به تازگی توسط کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی تصویب و ابلاغ شد، اکنون در دسترس عموم قرار گرفته است.
🔸سند ساماندهی رمزداراییها که به تازگی توسط کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی تصویب و ابلاغ شد، اکنون در دسترس عموم قرار گرفته است.این سند وظایف تنظیمگران بخشی در حوزههای مختلف رمزدارایی را مشخص میکند.
🔸براساس این سند، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت نظارت بر تولید رمزپول داخلی یا خارجی و همچنین تدوین سیاستهای مرتبط با رمزداراییهای با پشتوانه را بر عهده دارد.
🔸همچنین قوه قضائیه مکلف است شعب تخصصی برای رسیدگی به جرائم مرتبط با رمزداراییها ایجاد کند و مراحل تقنینی مربوط به حقوق کاربران و جرائم را پیگیری نماید.
🔸بر اساس این گزارش، فرماندهی انتظامی نیز موظف به پایش امنیت سایبری و مقابله با جرائم مرتبط با رمزداراییها با همکاری سایر نهادهای مرتبط است./ فارس
@my_gerdab