ماهواره های ظفر۲ و پایا اواخر بهار سال آینده به فضا پرتاب می شوند
🔸رئیس سازمان فضایی ایران از پرتاب ماهواری های سنجشی ظفر۲ و پایا در اواخر بهار سال آینده به فضا خبر داد.
🔸حسن سالاریه روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: این دو ماهواره قرار بود دی ماه امسال به فضا پرتاب شوند که اندکی به تاخیر افتاد.
🔸وی با بیان اینکه در دهه فجر چند رونمایی صورت می گیرد، از نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس ۱ و نمونه اول ماهواره پارس ۲ از جمله این رونمایی ها نام برد.
🔸سالاریه با اشاره به ماهواره مخابراتی ناوک اظهار داشت: این ماهواره با هدف تست ارتباطات مخابراتی در ارتفاعات بالا طراحی شده است.
🔸رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره فخر۱ کلیه زیرساختهای آن یک ماهواره تحقیقاتی است توسط بخش خصوصی تولید شده است، اظهار داشت: فخر۱ قابلیت تکثیر و ساخت با سرعت بالا را دارد./ ایرنا
@my_gerdab
هدف قرار گرفتن شهروندان لبنانی با جنگ سایبری رژیم صهیونیستی
🔸جنگ سایبری رژیم صهیونیستی، اعم از انجام مأموریتهای جاسوسی، شهروندان لبنانی را هدف قرار میدهد.
🔸از آنجایی که جنگ سایبری به یکی از جنبههای اصلی رویاروییهای نظامی در جهان تبدیل شده است، رژیم صهیونیستی از رسانههای اجتماعی برای نفوذ و انجام مأموریتهای جاسوسی علیه افراد و گروهها استفاده میکند.
🔸نیروهای امنیت داخلی لبنان چند روز پیش در مورد یکی از حسابهای جدید و ورود و مرور یک حساب کاربری از طریق اپلیکیشن X (توییتر سابق) به نام (@payameabi)، حاوی پستهایی به زبان فارسی در حمایت از دشمن اسرائیلی، هشدار دادند.
🔸پستی به زبان عربی خطاب به مردم لبنان منتشر شد و از آنها خواست اطلاعات مربوط به حزبالله را افشا کنند. این حساب توسط وزارت اطلاعات رژیم صهیونیستی و با هدف جذب عوامل مدیریت میشود و مرکز آن تلآویو است.
🔸در صورت جنگ با دشمن، مجازاتها ممکن است شدیدتر شود، زیرا هر کسی که ثابت شود با دشمن برخورد کرده است، با او به عنوان خائن به میهن رفتار میشود.
🔸از زمان اجرایی شدن آتشبس در 27 نوامبر 2024، رژیم صهیونیستی با ارسال پیام، شمارهگیری تلفن و انتشار پستهایی با پیشنهادهای شغلی جعلی، به سامانه «cuber» لبنان حمله کرد.
🔸سازمانهای امنیتی لبنان به شهروندان از تعامل با چنین پستها و پیامهایی هشدار دادند و این امر باعث رویارویی جدی با تهاجم سایبری دشمن شد./ سایبربان
@my_gerdab
سند ساماندهی رمزداراییها منتشر شد
🔸سند ساماندهی رمزداراییها که به تازگی توسط کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی تصویب و ابلاغ شد، اکنون در دسترس عموم قرار گرفته است.
🔸سند ساماندهی رمزداراییها که به تازگی توسط کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی تصویب و ابلاغ شد، اکنون در دسترس عموم قرار گرفته است.این سند وظایف تنظیمگران بخشی در حوزههای مختلف رمزدارایی را مشخص میکند.
🔸براساس این سند، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت نظارت بر تولید رمزپول داخلی یا خارجی و همچنین تدوین سیاستهای مرتبط با رمزداراییهای با پشتوانه را بر عهده دارد.
🔸همچنین قوه قضائیه مکلف است شعب تخصصی برای رسیدگی به جرائم مرتبط با رمزداراییها ایجاد کند و مراحل تقنینی مربوط به حقوق کاربران و جرائم را پیگیری نماید.
🔸بر اساس این گزارش، فرماندهی انتظامی نیز موظف به پایش امنیت سایبری و مقابله با جرائم مرتبط با رمزداراییها با همکاری سایر نهادهای مرتبط است./ فارس
@my_gerdab
تهدید امنیتی برای صدمیلیون کاربر اپل
🔸حدود صدمیلیون کاربر اپل در معرض خطر یک بدافزار مخرب هستند که رایانههای مک را تهدید میکند.
🔸شرکت امنیت سایبری چکپوینت، هشداری فوری خطاب به میلیونها کاربر رایانههای مک در سراسر جهان صادر و اعلام کرد ممکن است رایانه های مک توسط عوامل مخربی که نرمافزارهای ضدویروس داخلی رایانههای مک را فریب می دهند، هدف حمله قرار بگیرند.
🔸بنابراعلام این شرکت، مجرمان سایبری بدافزاری را طراحی کردهاند که «Banshee macOS Stealer» یا سارق بانشی سیستم عامل مک نامیده میشود و به طور مخفیانه اعتبارنامههای استفاده از برنامه های مختلف و سایر دادههای حساس را سرقت می کند.
🔸بدافزار مذکور از ماهها قبل به شکل ناشناخته مشغول فعالیت بوده و با بهرهگیری از الگوریتمهای امنیتی سرقت شده از اپل توانسته خود را تاحد زیادی مخفی نگهدارد.
🔸از جمله دیگر اطلاعات سرقت شده توسط این بدافزار می توان به رمزهای عبور واردشده در مرورگرها، اطلاعات کیف پولهای ارز دیجیتال و برخی اطلاعات شخصی دیگر اشاره کرد.
🔸بدافزار یادشده در سال گذشته در محافل زیرزمینی هکرها برای فروش عرضه شد و تنها 3000 دلار قیمت داشت. انتقال آن به رایانه های مک با طراحی سایت های فیشینگ آغاز شد که از نظر ظاهری شباهت زیادی به سایتهای بارگذاری واقعی نرمافزارهای کروم و تلگرام داشتند. این بدافزار اولین بار در پاییز امسال کشف شد./ فارس
@my_gerdab
ایلان ماسک تیک تاک را میخرد
🔸طبق گزارشی جدید مقامات چینی مشغول مذاکرات اولیه برای واگذاری احتمالی کسب وکار تیک تاک به ایلان ماسک هستند.
🔸 این درحالی است که براساس رای دادگاه عالی آمریکا تیک تاک تا ۱۹ ژانویه فرصت دارد کسب وکارش در آمریکا را واگذار کند در غیر این صورت در این کشور ممنوع خواهد شد.
🔸البته به گفته منابع آگاه مقامات چین ترجیح می دهند تیک تاک تحت کنترل بایت دنس (شرکت مادر) خود باقی بماند.
🔸طبق گزارش بلومبرگ کسب وکار تیک تاک درآمریکا باید از طریق فرایندی رقابتی یا با هماهنگی دولت فروخته شود. این امر نشان می دهد درآینده بایت دنس تنها کنترل کننده این اپ اشتراک گذاری ویدئو کوتاه نخواهد بود.
🔸به گفته اعضای کنگره آمریکا، دولت چین سهم قابل توجهی از بایت دنس را دارد که قدرت زیادی برای اعمال نفوذ در تیک تاک به آن می دهد.
🔸براساس یک سناریو ، پلتفرم ایکس (متعلق به ایلان ماسک) کنترل تیک تاک را برعهده می گیردو در اداره کسب وکار آن همکاری می کند.
🔸اما سخنگوی تیک تاک در واکنش به این گزارش گفت: نمی توان انتظار داشت ما درباره گزارش های کاملا تخیلی اظهار نظر کنیم.
🔸از سوی دیگر هنوز مشخص نیست بایت دنس تا چه میزان از این مذاکرات آگاهی دارد یا ماسک و تیک تاک تا چه حد درچنین مذاکراتی دخیل هستند./ مهر
@my_gerdab
گوگل در روسیه ۷۸ میلیون دلار جریمه شد
🔸دادگاهی در روسیه، شرکت گوگل را به دلیل بی توجهی به احکام قبلی، هشت میلیارد روبل (۷۷.۹ میلیون دلار) جریمه کرد.
🔸روسیه سالهاست که به پلتفرمهای فناوری خارجی، دستور داده است تا محتوایی را که غیرقانونی قلمداد میکند، حذف کنند و در صورت عدم رعایت قوانین، جریمههای کوچک اما دائمی صادر میکند. با این حال، جریمه روز سه شنبه علیه گوگل، نسبت به جریمههای حدود چهار میلیون روبلی که معمولا صادر میکرد، افزایش قابل توجهی داشت.
🔸دادگاه منطقه چرتانوو در مسکو اعلام کرد جریمه روز سهشنبه، به دلیل عدم رعایت احکام قانونی توسط گوگل، صادر شده است. با این حال، دادگاه مشخص نکرد که این جریمه مربوط به کدام حکم است.
🔸سرویس ویدیویی یوتیوب گوگل، برای میزبانی محتوایی که مسکو به آن اعتراض دارد، به شکل خاص، خشم دولتمردان روسی را برانگیخته است. این پلتفرم در روسیه، روزانه حدود ۵۰ میلیون کاربر را جذب میکرد، اما طبق دادههای گوگل، این تعداد به حدود ۱۲ میلیون نفر کاهش یافته است.
🔸منتقدان، مقامات روسی را متهم میکنند که سرعت دانلود یوتیوب را عمدا مختل کردهاند تا از مشاهده محتوای مخالف ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دولت او توسط روسها جلوگیری شود. روسیه این موضوع را رد و اعلام کرده که این مشکلات ناشی از کوتاهی گوگل در ارتقاء تجهیزاتش بوده است اما این شرکت و کارشناسان فناوری، چنین اتهامی را قبول ندارند.
🔸بر اساس گزارش رویترز، پوتین در دسامبر، گوگل را متهم کرد که ابزار مورد استفاده دولت آمریکا برای کسب امتیاز سیاسی است./ ایسنا
@my_gerdab
هاشمی: «نظام اقتصاد دیجیتال» به زودی ابلاغ میشود
🔸وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «نظام اقتصاد دیجیتال» از مهمترین پیگیریهای گروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت است که به زودی در دستور کار قرار گرفته و ابلاغ میشود.
🔸سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه عضو کمیسیون هوشمندسازی در دولت است، اظهار کرد: دولت کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دارد که مشخصاً کار آن تسهیل فرایندهایی است که در حوزه استارتاپی و هوشمندسازی کشور در جریان است. تمرکز من بر روی این کارگروه است که اختیارات ویژهای دارد.
🔸وزیر ارتباطات نظام اقتصاد دیجیتال را از مهمترین پیگیریهای گروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت معرفی کرد و ادامه داد: ساز و کار و محورهای این نظام را تدوین کردیم که به زودی در دستور کار دولت قرار میگیرد و ابلاغ خواهد شد، همچنین شاخصهای ارزیابی درصد اقتصاد دیجیتال و سهم ما آن تولید ناخالص داخلی است.
🔸هاشمی با اشاره به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه چهارشنبه دولت، اظهار کرد: گزارش وضعیت پنجره واحد خدمات دولت هوشمند را در جلسه هیئت دولت ارائه کردم. تعداد کاربرانی که در این پنجره واحد فعال هستند و از این ظرفیت استفاده میکنند را ارائه کردم. همچنین نسبت به اینکه سازمانها و وزارتخانههای مختلف چقدر با این پنجره واحد همراهی کردند و به آن متصل شدهاند و البته چه برنامههایی باید بیان داشته باشند مباحثی بود که در گزارش خود مطرح کردم./ مهر
@my_gerdab
هدایت شده از KHAMENEI.IR
11.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 پرده توهم اقتدار دشمن را بشکنید و پاره کنید | موشن گرافی جدید KHAMENEI.IR
📥 مطلب مرتبط: جهت | پرده توهم اقتدار دشمن را بشکنید و پاره کنید
📥 سایت
💻 Farsi.Khamenei.ir
پایان تیکتاک در آمریکا
🔸دادگاه عالی ایالات متحده آمریکا، قانون ممنوعیت تیکتاک در ایالات متحده را به دلایل امنیت ملی تأیید کرد.
🟠 دادگاه عالی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد:
🔸قانون ممنوعیت تیکتاک حقوق متمم اول شاکیان را نقض نمیکند.
🔸در بیانیهای که کاخ سفید منتشر کرد، حاکی از آن است که بایدن هیچ اقدامی برای نجات تیکتاک قبل از مهلت ۱۹ ژانویه انجام نخواهد داد. دونالد ترامپ که با ممنوعیت تیکتیک مخالف بود با شی جینپینگ، رئیسجمهور چین در یک تماس تلفنی درباره موضوعاتی از جمله تیکتاک گفتگو کرد.
🔸این پرونده حق آزادی بیان را در مقابل نگرانیهای امنیت ملی در عصر رسانههای اجتماعی قرار داده است.
🔸اتفاق آرا دادگاه بر پذیرش خطرات امنیت ملی توسط قاضی تأکید کرد که دولت بایدن در مورد تیکتاک هشدار داده و نگرانیها در مورد نقض آزادی بیان را کمرنگ کرده است.
🟠 کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای گفت:
🔸تیکتاک باید در دسترس آمریکاییها باقی بماند، اما صرفاً تحت مالکیت آمریکا که نگرانیهای امنیت ملی را برطرف کند. باتوجهبه زمانبندی، اقدام برای اجرای این قانون باید به دولت بعدی واگذار شود.
🔸تیکتاک یکی از برجستهترین رسانه اجتماعی در ایالات متحده است که توسط ۱۷۰ میلیون آمریکایی از جمله بسیاری از جوانان استفاده میشود.
🔸در ماه دسامبر، ترامپ از دیوان عالی درخواست کرد که این قانون را به حالت تعلیق درآورد تا به دولت آیندهاش فرصتی برای پیگیری یک راهحل سیاسی درباره مسائل موردبحث در این پرونده بدهد./ سایبربان
@my_gerdab
ایجاد ۸ میلیون و ۲۲۰ هزار پوشش فیبرنوری برای خانوار
🔸پروژه ملی فیبر نوری در بهمن ۱۴۰۰ آغاز شد و بر مبنای برنامهریزیهای اعلام شده قرار است تا پایان سال ۱۴۰۴، تعداد پوشش آن در کشور باید به عدد ۲۰ میلیون خانوار برسد.
🔸در آخرین بروزرسانی داشبورد برخط این پروژه، اکنون میزان پیشرفت آن به ۴۱ درصد رسیده و مجموع تعداد سرویسگیرندگان ۴۹۲ هزار کاربر هستند. ۲۲۳ هزار نفر نیز کاربر سرویس وی دی اس ال (vdsl) بهشمار میآیند.
🔸پروژه فیبرنوری الزاماتی دارد و بر اساس آن باید ۸۰ درصد خانوارهای هر استان پوشش داده شوند؛ مبنای پوشش خانوار، کدپستی یا پلاک ثبتی شهری و نقشههای هوایی مورد تأیید سازمان در نواحی خدمات شهری است؛ منظور از خانوار تحت پوشش، خانواری واقع در شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور است که ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست وی، خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری برای او تامین شود.
🔸«سید ستار هاشمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها اعلام کرده که سیاست وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم توسعه اینترنت ثابت است. وی درباره پروژهفیبر نوری در گفتوگویی اعلام کرد: در گذشته توسعه فیبر نوری با تمرکز بر اتصال و نه پوشش انجام شده است.
🔸زمانی که از پوشش صحبت میکنیم، یعنی ما توانستهایم فیبر را به ۳۰۰ متری مشترک برسانیم که ضرورتاً در این شکل اتصالی برقرار نیست اما اتصال یعنی مشترک ما بتواند از فیبر نوری بهرهبرداری کند./ ایرنا
@my_gerdab
ورود ماهانه ۵۰۰ پرونده رمز ارزی به دادسرا در تهران/ یکی از پروندهها ۲۰ هزار شاکی دارد
🔸معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: ماهانه ۵۰۰ فقره پرونده در خصوص رمزارزها به دادسرای جرایم رایانهای ارجاع میشود.
🔸ابوالفضل نیکوکار در نشست خبری امروز گفت: یکی از وظایف معاونت ما، اطلاعرسانی است. آنچه که در آسیبها و جرایم است را اطلاعرسانی میکنیم و پیامکهای هشداری و آموزشی برای مردم ارسال میکنیم.
🔸معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: در حوزه رمز ارز نیز ۷ عنوان را امسال اطلاعرسانی کردیم. در خصوص قانون انتخابات نیز در ۴ عنوان پیامک ارسال کردیم و برای پیش فروش ساختمانها نیز تذکراتی دادیم
🔸نیکوکار در خصوص رمزارزها گفت: بحث استخراج رمزارزها را داشتیم و در این خصوص جلسهای با توانیر داشتیم. در ایام تعطیلی بحث ناترازی برق را نیز داشتیم.
🔸وی ادامه داد: از سال ۲۰۰۹ بیت کویین تولید و عرضه شد. انتظار این بود بانک مرکزی مداخله میکرد ولی بیتفاوت ماند. تا اینکه در سال ۱۴۰۲ قانون بانک مرکزی، یکسری الزاماتی را برای تعیین تکلیف رمزارزها مشخص کرد.
🔸نیکوکار گفت: ۵۰۰ فقره پرونده ماهانه در خصوص رمزارزها به دادسرای جرایم رایانهای ارجاع میشود و ۵۶ هزارنفرشاکی پروندههای مربوط به رمرزارزها است. ۱۲ پرونده کثیرالشاکی در این زمینه داریم که در یکی از پروندهها ۲۰ هزار شاکی دارد. حدود ۹۶ هزار پیامک در خصوص رمرزارزها ارسال کردیم./ ایسنا
@my_gerdab
تدوین نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور به مراحل نهایی رسید
🔸رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، از نهایی شدن پیشنویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور خبر داد.
🔸احسان آریانیان روز یکشنبه درباره نهایی شدن پیشنویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور، عنوان کرد: به منظور اجرای تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه هفتم پیشرفت و تحقق اهداف عملیاتی مشخص شده در سند راهبردی توسعه رایانش ابری کشور، پروژهای با عنوان «پژوهش نیازسنجی، شناسایی و تدوین نظام ارزیابی ارائهدهندگان خدمات ابری» طی حدود یک سال اخیر اجرایی شد. هدف این پروژه تدوین نقشه راه خدمات ابری و تهیه طرح مرکز رصد وضعیت ابر کشور بود.
🔸وی با تأکید بر اینکه یکی از اصلیترین خروجی های این پروژه، تهیه و تدوین نقشه راه توسعه خدمات ابری کشور و راهکارهای تحقق آن در حوزه خدمات ابری منطبق با سند راهبردی توسعه رایانش ابری کشور است، افزود: در این زمینه، پیشنویس نقشه راه توسعه رایانش ابری کشور آماده شد و طی نشست های متعدد با حضور فعالان بخش خصوصی رایانش ابری، خبرگان دانشگاهی و مراکز پژوهشی به بررسی این پیشنویس پرداخته شد./ ایرنا
@my_gerdab