عینک هوش مصنوعی با رصد چهره اطلاعات را لو میدهد
🔸دانشجویان یک عینک هوش مصنوعی ابداع کرده اند که اطلاعات خصوصی افراد از جمله نام و آدرس آنها را با ثبت عکسشان فاش میکند.
https://gerdab.ir/0009yF
@my_gerdab
نگاهی به روش تونلزنی DNS در حملات سایبری
🔸پروتکل DNS سازوکاری است که به ما اجازه میدهد بتوانیم از آدرسهای مشخص برای دستیابی به سرورهای مختلف در سراسر جهان استفاده کنیم. برای مثال هنگامی که شما آدرس پایگاه اطلاعرسانی گرداب (www.gerdab.ir) را در مرورگر خود وارد میکنید، درخواست شما با کمک پروتکل DNS به آدرس IP سرور متصل شده و صفحه اول وبسایت گرداب در دستگاه شما بارگذاری میشود.
🔸چرا تونلزنی DNS یک تهدید است؟
بدافزارها میتوانند با استفاده از روش تونلزنی DNS با سرورهای فرماندهی و کنترل خود ارتباط بگیرند و دادههایی را به آن ارسال کرده و دستوراتی را از آن دریافت کنند. این ارتباطات از طریق تبدیل دادهها به رشتههای متنی رمزگذاری شده و ارسال آن در قالب آدرسهای اینترنتی رخ میدهد.
🔸 پیگیری و پایش فعال، استفاده از سامانههای امنیتی پیشرفته و استفاده از فیلترهای DNS از راهکارهای مقابله با حملات تونلزنی به شمار میآیند.
https://gerdab.ir/0009yG
@my_gerdab
ترسیم برنامه جامع در حوزه فیلترینگ و حکمرانی فضای مجازی
🔸وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از همه ذینفعان خواسته شده براساس فرمایشات رهبری در خصوص اینکه باید حکمرانی قانونمند فضای مجازی داشته باشیم، در حوزههای مختلف برنامهای ترسیم شود.
🔸ستار هاشمی امروز در حاشیه مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا که در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره آخرین پیگیریها در موضوع فیلترینگ و اینکه رئیس جمهور در نشست خبری خود با خبرنگاران از پیگیری موضوع فیلترینگ و رایزنی با شورای امنیت خبر داده بودند، گفت: وقتی صحبت از فضای مجازی میکنیم، این فضا صرفاً حوزه فنی نیست و فضای مجازی حداقل برابر با فضای حقیقی است که زیست در آن جریان دارد و ذینفعان زیادی دارد.
https://gerdab.ir/0009yH
@my_gerdab
برزیل همچنان به ایکس اجازه فعالیت نمیدهد
🔸دادگاه عالی برزیل اعلام کرد وکلای نماینده ایکس جریمه مورد نظر را به بانک مورد نظر پرداخت نکرده اند.
🔸در نتیجه تصمیم گیری برای آنکه به شرکت اجازه دهد فعالیت هایش در برزیل از سر گرفته شود یا خیر به تاخیر افتاده است. پرداخت جریمه که وکلای ایکس مدعی هستند آن را به شیوه درست انجام داده اند، تنها اقدام مهم درخواستی از سوی دادگاه بود تا به این پلتفرم اجازه فعالیت دوباره در برزیل داده شود.
🔸ایکس از اواخر آگوست سال جاری میلادی در برزیل که یکی از بزرگترین بازارهایش به حساب میآید، تعلیق شده بود، زیرا از دستورات دادگاه در خصوص بازبینی محتوای نفرت پراکنی پیروی نکرده و نماینده قانونی در کشور اعلام نکرده بود.
https://gerdab.ir/0009yI
@my_gerdab
افزایش حملات سایبری با اهداف سیاسی در منطقه خلیج فارس
🔸بررسیها نشان میدهد که کشورهای حوزه خلیج فارس در سالهای اخیر با رشد قابل توجه حملات هکرهای با هدف سیاسی روبهرو شدهاند.
🔸شرکت امنیت سایبری روسی Positive Technologies در گزارش خود اشاره کرد که در ششماههی نخست سال جاری میلادی، میزان حملات منع خدمت (دیداس) به کشورهای ناحیه خلیج فارس با رشد حدود ۷۰ درصدی همراه بوده است.
🔸در این مطالعه، کارشناسان امنیت سایبری به تحلیل پیامهای منتشرشده در انجمنهای هکری وب تاریک (دارک وب) و کانالهای تلگرامی هکرها پرداختهاند. گفته شده که در مجموع بیش از ۲۷۷ میلیون پیام در این انجمنها مورد بررسی قرار گرفته است.
🔸به گفته محققان، تحولات سیاسی در منطقه جنوب غرب آسیا، موجی از فعالیتهای هکتیویستها را در پی داشته است. هکتیویستها (Hacktivists) هکرهایی هستند که با اهدافی همچون اعتراض مردمی و انتقال پیامهای سیاسی دست به نفوذ به سامانههای رایانهای میزنند.
https://gerdab.ir/0009yJ
@my_gerdab
رئیس سازمان فضایی ایران:
ماهواره سنجشی «کوثر» به زودی پرتاب میشود
🔸رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: پرتاب بلوک انتقال مداری سامان ۲، پرتاب ماهوارههای طلوع ۳ و ظفر ۲ در قالب یک منظومه فضایی و منظومه ماهوارهای IOT جزو مهمترین برنامههای صنعت فضایی کشور است و ماهواره سنجشی «کوثر» به زودی پرتاب میشود.
🔸«حسن سالاریه» شنبه در آیین افتتاح هفته جهانی فضا در تشریح صنعت فضایی کشور درخصوص ماهواره سنجشی کوثر تصریح کرد: همه ظرفیت تصاویر این ماهواره توسط دولت خریداری شده است تا بخش خصوصی انگیزه کافی را برای ورود به این کار داشته باشد.
🔸معاون وزیر ارتباطات افزود: مدتی قبل ماهواره چمران یک با موفقیت پرتاب شد و در مدار قرار گرفت و در حال انجام ماموریتهای خود است؛ در آینده نزدیک بلوک انتقال مداری سامان (به منظور افزایش ارتفاع مداری ماهوارهها) پرتاب خواهد شد، سه ماهواره سنجشی کوثر، طلوع ۳ و ظفر ۲ را نیز پرتاب خواهیم کرد تا در کنار یکدیگر یک منظومه ماهوارهای تشکیل دهند.
https://gerdab.ir/0009yK
@my_gerdab
اختلال در زنجیره تولید نیمهرساناها به خاطر آبگرفتگی معادن مهم کوارتز
🔸در پی وقوع طوفان هلن در آمریکا، فعالیتهای معادن کوارتز با خلوص بالا متوقف شد که موجب نگرانی صنعت تولید نیمهرساناها شده است.
🔸شهر اسپروس پاین (Spruce Pine) در ایالت کارولینای شمالی که معادن کوارتز خالص در آن قرار دارد، حدود ۹۰ درصد از کوارتز با خلوص بالای جهان را تولید میکند.
🔸کوارتز با خلوص بسیار بالا، مادهای کمیاب است که در صنعت تراشه از آن در ساخت تجهیزات مورد نیاز برای تولید سیلیکون استفاده میشود.
https://gerdab.ir/0009yL
@my_gerdab
جایگاه اقتصاد دیجیتال در دولت چهاردهم
🔸هماکنون سهم اقتصاد دیجیتال در درآمد ناخالص ملی کشور ۸ درصد اعلام شده است، با این حال با توجه به ظرفیتهای موجود این رقم میتواند بهطور قابلتوجهی افزایش یابد. توسعه زیرساختهای مخابراتی، اینترنتی، حمایت از استارتآپها و شرکتهای فنآور و تعیین سیاستهای مناسب میتواند به تحقق این امر کمک کند.
🔸اقتصاد دیجیتال به عنوان یکی از برنامههای مهم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم معرفی شده است. در برنامههای سیدستار هاشمی پیش از دریافت رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی گفته شده بود.
https://gerdab.ir/0009yM
@my_gerdab
چین با فناوری ارتباط تراهرتزی ویدئو فرستاد
🔸محققان چینی برای نخستین بار در جهان به طور موفقیت آمیز سیگنالهای ویدئویی با کیفیت بالا را با استفاده از فناوری ارتباطات بی سیم تراهرتز به فاصله ۱.۲ کیلومتری ارسال کردند.
🔸این نقطه عطفی در توسعه نسل جدید سیستمهای ارتباطی به شمار میآید و همچنین رکورد جدیدی برای طولانیترین آزمایش انتقال ارتباط بیسیم تراهرتز که تا به اکنون در محدوده فرکانس بالای ۰.۵ تراهرتز به دست آمده را ثبت میکند.
🔸امواج تراهرتز بخشی از طیف الکترومغناطیس را تشکیل میدهند که بین مایکروویو و فرکانس اپتیکال مادون سرخ است و طول موج آن از ۳ هزار به ۳۰ میکرومتر میرسد. فناوری مذکور پتانسیل زیادی دارد.
https://gerdab.ir/0009yN
@my_gerdab
مقدمهچینی غربیها برای سانسور کامل جنبشهای مقاومت
🔸گروههای فشار صهیونی به دنبال حذف کامل محتوای مرتبط با مقاومت از شبکههای اجتماعی هستند.
🔸یک مرکز وابسته به سازمان ملل متحد با اشاره به استفاده گروههای مقاومت منطقه از شبکههای اجتماعی، از سکوها خواست در آستانه تشدید تنشها در جنوب غرب آسیا (خاورمیانه) به سرعت و به شکلی مؤثر محتوای مرتبط با گروههایی همچون حماس و حزبالله را حذف کنند.
🔸این درخواست در حالی مطرح شده است که شرکتهای فناوری و رسانههای اجتماعی تاکنون همکاریهای گستردهای را از نظر تکنولوژیک و رسانهای با رژیم صهیونی داشتهاند و به رغم ادعاهای مکرر آزادی بیان، از اقدام به سانسور الگوریتمی یا حذف آشکار محتوای مرتبط با مقاومت کردهاند.
🔸تلاش برای سانسور کامل گروههای مقاومت منطقه در شرایطی رخ میدهد که این گروهها با انتشار بیانیهها و تصاویر خود از درگاههای اینترنتی توانستهاند در جبهه جنگ رسانهای ضربات بزرگی به دشمن وارد کنند. ویدئوهای حملات حزبالله، حماس، انصارالله و جهاد اسلامی نشاندهندهی پویایی و زنده بودن سازمان مقاومت در برابر تهاجم بیرحمانه رژیم صهیونی است.
https://gerdab.ir/0009yO
@my_gerdab
تماس تلفنی تبلیغاتی ممنوع شد
🔸کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوای صوتی ارزشافزوده تبلیغاتی را تعیین کرده که براساس آن ارائه خدمت محتوای صوتی ارزش افزوده تبلیغاتی، ممنوع است.
🔸رگولاتوری در این مصوبه خود، محتوای صوتی ارزشافزوده تبلیغاتی را اینطور تعریف کرده است: محتوای صوتی که توسط مشترک یک دارنده پروانه به صورت خودکار یا غیرخودکار با هدف تبلیغ یک محصول به مشترکین همان دارنده پروانه یا دیگر دارندگان پروانه ارسال میشود.
https://gerdab.ir/0009yR
@my_gerdab
راهکارهای استفاده امن از رمزینههای QR
🔸این رمزینهها میتوانند گوشی ما را به بدافزار و برنامههای مخرب آلوده کنند.
دریافت فایل باکیفیت دادهنما
در همین رابطه بخوانید:
خطرات امنیتی QR-Code چیست؟
https://gerdab.ir/0009yQ
@my_gerdab
نفوذ هکرهای چینی به سیستمهای شنود دادگاه آمریکا
🔸روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع آگاه گزارش کرد شرکتهای «ورایزن کامیونیکیشنز»، AT&T و «لومن تکنولوژیز» در میان شرکتهای مخابراتی هستند که هکرهای چینی به آنها رخنه کرده اند.
🔸در گزارش «ژورنال» آمده است: این هکرها ممکن است ماهها به زیرساخت شبکه مورد استفاده این شرکتها برای همکاری با درخواستهای دولت آمریکا برای شنود داده، دسترسی یافته باشند. این هکرها همچنین به سایر شاخههای ترافیک اینترنت آمریکا دسترسی یافتند.
🔸وزارت خارجه چین روز یکشنبه اعلام کرد از حمله شرح داده شده در این گزارش اطلاعی ندارد، اما در گذشته، آمریکا «روایت نادرست» را برای تهمت زدن به چین ساخته است. این وزارتخانه در بیانیهای به رویترز گفت: در زمانی که امنیت سایبری به چالشی مشترک برای همه کشورهای جهان تبدیل شده است، این رویکرد اشتباه، مانع تلاشهای جامعه بینالمللی برای مقابله مشترک با این مشکل از طریق گفتگو و همکاری خواهد شد.
https://gerdab.ir/0009yS
@my_gerdab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸و اعضُدهُم بِالنَّصرِ، وَ أَعِنهُم بِالصَّبرِ
🔸خدایا، مرزبانان اسلام را به یاری خود نیرومند ساز و به شکیبایی مددشان ده
🔹فرازهایی از دعای ۲۷ صحیفه سجادیه
@my_gerdab
تعرفه تصاویر ماهواره خیام اعلام شد
🔸کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبه شماره یک جلسه شماره ۳۵۷، پیشنهاد سازمان فضایی ایران در خصوص تعرفه تصاویر ماهواره خیام را بررسی و تصویب کرد.
🔸در این مصوبه متقاضی هر شخص حقیقی و حقوقی که درخواست دریافت و استفاده از تصاویر را دارد، تعریف شده است. تصاویر آرشیو به معنای تصاویری است که در زمان درخواست متقاضی در آرشیو سازمان فضایی ایران موجود است.
https://gerdab.ir/0009yT
@my_gerdab
موبایل گوگل اطلاعات کاربران را افشا میکند
🔸محققان سایبرنیوز مدعی شده اند یک نگرانی احتمالی حریم خصوصی در موبایلهای مذکور یافته اند. تحلیل آنها نشان میدهد دستگاه هر ۱۵ دقیقه یکبار دادههایی از جمله موقعیت مکانی، آدرس ایمیل، شماره موبایل، وضعیت شبکه و دیگه اطلاعات را به گوگل ارسال میکند.
🔸همچنین این موبایل به طور مداوم کدهای جدید را دانلود و فعال میکند که همین امر ریسکهای امنیتی به وجود میآورد. محققان برای این منظور از روشی استفاده کردند که طی آن فرد خود را در مکالمه بین یک کاربر و یک برنامه قرار میدهد و «man in the middle» نام دارد. موبایل اطلاعات شناسایی شخصی (PII) را به نقاط مختلفی از جمله مدیریت دستگاه، اجرای سیاست و گروهبندی چهره ارسال میکرد. همچنین دستگاه داده موقعیت مکانی را حتی در صورت غیرفعالسازی جی پی اس، با اتکا به شبکههای وای فای اطراف، ارسال کرد.
https://gerdab.ir/0009yU
@my_gerdab
چالشهای حکمرانی مجازی در ایران با نگاهی به آشوبهای فرانسه
🔸امروزه نقش و کارکرد فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در شکلگیری و ادامهی حرکتهای اعتراضی در سطح جهان امری شناخته شده است. نمونههای متعددی برای نشان دادن اهمیت شبکههای اجتماعی در دوران آشوب و اغتشاش در جهان وجود دارد.
🔸ما باید بتوانیم در عین در نظر گرفتن محدودیتهای خود برای گسترش امکانات حکمرانی و کاهش این محدودیتها تمهیداتی بیندیشیم. وظیفه حاکمیت به عنوان حافظ حقوق عامه و از جمله حق مهم امنیت است که در مقابل تروریسم رسانهای، هجوم به ارکان جامعه و مداخله قدرتهای زورگو ایستادگی کند.
🔸غربیها با استفاده از اهرمهای فشار خود، توان اِعمال محدودیتهای هوشمند و هدفمند را دارند. برای نمونه طبق گزارش رسمی پلتفرم تیکتاک در نیمهی دوم سال ۲۰۲۲، دولت فرانسه در این مدت حدود ۲۰ مورد گزارش برای حذف محتوا ارسال کرده که اکثر آنها نیز از سوی تیکتاک تأیید شدهاند. این خود نشاندهندهی وجود یک ارتباط ساختاری بین دولت و پلتفرمهاست.
🔸در گزارش رسمی پلتفرم اسنپچت در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ آمده که به ترتیب دولتهای آمریکا، انگلیس، کانادا و آلمان بیشترین درخواستها را برای دریافت اطلاعات هویتی کاربران این پلتفرم بهمنظور استفاده در تحقیقات ارسال کردهاند. در همین مدتزمان دولت فرانسه حدود ۱۰۰ درخواست ثبت کرده که طبق ادعای گزارش در بیش از نیمی از موارد منجر به ارائهی برخی از اطلاعات هویتی کاربران (نظیر ایمیل، شماره همراه و...) شده است.
https://gerdab.ir/0009yP
@my_gerdab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهر و موم؛ رفتار شبکههای اجتماعی با مردم فلسطین
🔸پیش از این دیدهبان حقوق بشر هم در گزارشی مالک اینستاگرام و فیسبوک را از بزرگترین سانسورکنندگان صدای مردم فلسطین در فضای مجازی خوانده بود.
https://gerdab.ir/0009yV
@my_gerdab
تلگرام، جولانگاه مجرمان شرق آسیا
🔸طبق گزارش سازمان ملل شبکههای مجرمانه قدرتمند در جنوب شرقی آسیا به طور گسترده از تلگرام استفاده میکنند.
🔸از زمان دستگیری پاول دوروف بنیانگذار تلگرام در فرانسه، این گزارش حاوی جدیدترین اتهامات علیه پیام رسان است. طبق گزارش دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) دادههای هک شده از جمله جزییات مربوط به کارتهای اعتباری، رمزها و تاریخچه مرورگر به طور گسترده در این اپلیکیشن که مملو از کانالهای مختلف با نظارت اندک است، تجارت میشود.
🔸ابزارهایی که برای جرائم سایبری به کار میروند از جمله نرم افزار دیپ فیک برای کلاهبرداری و بدافزارهای مخصوص سرقت دادهها نیز به طور گسترده در تلگرام فروخته میشوند. از سوی دیگر تبادلات غیر مجاز رمزارز در پلتفرم سرویسهای پولشویی را فراهم میکند.
https://gerdab.ir/0009yX
@my_gerdab
جنجال استفاده غیراخلاقی از هوش مصنوعی در آمریکا
🔸یک شرکت نوآفرین آمریکایی برای ارتقای ربات گفتگوی هوش مصنوعی خود از اطلاعات مربوط به یک دختر جوان به قتل رسیده استفاده کرد و افشای این امر جنجالآفرین شده است.
🔸شرکت کاراکتر.ای آی که توسط یکی از کارکنان سابق گوگل تأسیس شده بهتازگی مجبور به حذف آواتار خلق شده توسط یکی از کاربران خود شده است. این آواتار برگرفته از اطلاعات یک دختر ۱۸ساله بود که در سال ۲۰۰۶ توسط دوست سابقش در آمریکا به قتل رسید.
🔸این شرکت برای ایجاد شخصیتها یا آواتارهای گپ با باتهای هوش مصنوعی به کاربر امکان میدهد از هر منبعی استفاده کند. این منابع میتوانند برگرفته از تخیل کاربر، شخصیتی واقعی و حتی افراد مرده باشند.
https://gerdab.ir/0009yZ
@my_gerdab
بلایی که طوفان الاقصی به سر فناوری اسرائیل آورد
🔸در پی عملیات «طوفان الأقصی» که توسط نیروهای مقاومت فلسطینی در ۷ اکتبر ۲۰۲۴ علیه رژیم صهیونیستی آغاز شد، آسیبهای گستردهای به زیرساختهای امنیتی، اقتصادی و فناوری این رژیم وارد شد. روزنامه معاریو در گزارشی در جولای ۲۰۲۴ اعلام کرد که حدود ۴۰۰۰۰ شرکت اسرائیلی پس از آغاز این درگیریها مجبور به بستن درهای خود شدهاند و پیشبینی میشود تا پایان سال، این تعداد به ۶۰۰۰۰ برسد.
🔸این آمار نشاندهنده تأثیرات شدید جنگ بر اقتصاد رژیم صهیونیستی است که حتی قابل مقایسه با بحرانهای قبلی، از جمله بحران کرونا در سال ۲۰۲۰، است؛ سالی که در آن، حدود ۷۴۰۰۰ شرکت تعطیل شدند. از این تعداد شرکت، ۷۷ درصد کسبوکارهای کوچک هستند که بهعنوان آسیبپذیرترین بخشها در مواجهه با بحرانهای اقتصادی شناخته میشوند. به گزارش Middle East Monitor طبق یک نظرسنجی انجام شده، ۵۶ درصد از مدیران شرکتهای تجاری اسرائیل اعلام کردهاند که از ابتدای جنگ با کاهش قابل توجهی در فعالیتهای خود مواجه بودهاند.
🔸یکی از حوزههایی که بهشدت تحت تأثیر این جنگ قرار گرفته، حوزه علم، فناوری و زیستبوم استارتآپی اسرائیل است.
🔸این اکوسیستم فناوری که بهعنوان موتور اصلی رشد اقتصادی اسرائیل شناخته میشود، حدود ۱۶ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) و بیش از ۵۰ درصد از صادرات این کشور را تشکیل میدهد. همچنین، این بخش بیش از ۲۵ درصد از کل مالیات بر درآمد جمعآوریشده توسط دولت را تأمین میکند.
https://gerdab.ir/0009yY
@my_gerdab
علت کندی این روزهای اینترنت در کشور
👤وزیر ارتباطات گفت:
🔸شرایط موجود این روزها باعث افزایش حجم محتواهای تولیدی شده که منجر به بروز اختلالات شبکه اینترنت در سراسر دنیا شده است البته وزارت ارتباطات با تشکیل کارگروه بررسی و پایش کیفیت شبکه در تلاش است تا نقاط گلوگاهی زیرساختهای شبکه را شناسایی کند و تا کنون نیز دستاوردهای خوبی داشته ایم که به زودی گزارش آن را به مردم ارائه میکنیم.
https://gerdab.ir/0009ya
@my_gerdab
سرمایهگذاری هنگفت چین برای توسعه ظرفیت محاسباتی ملی
🔸چین تا پایان ژوئن ۲۰۲۴، به طور مستقیم بیش از ۶.۱ میلیارد دلار در ساخت هشت قطب محاسباتی که بخشی از پروژه کلانداده موسوم به داده از شرق، پردازش در غرب است، سرمایهگذاری کرده است.
🔸این پروژه که از سال ۲۰۲۲ آغاز شده است بهعنوان بخشی کلیدی از زیرساخت دیجیتال چین، برای توسعه ظرفیت مناطق داخلی برای ذخیره و پردازش دادههای ارسالی از مناطق شرقی پیشرفته از نظر اقتصادی طراحی شده است.
🔸کل سرمایهگذاری چین برای ساخت این مراکز، ۲۸ میلیارد دلار فراتر رفته و تعداد رَکهای مراکز داده نیز از ۱.۹۵ میلیون مورد فراتر رفته است. همچنین، این کشور قصد دارد ۱۰ خوشه مرکز داده ملی را بهعنوان بخشی از این پروژه ایجاد کند.
https://gerdab.ir/0009yd
@my_gerdab
سوءاستفاده از اطلاعات مغزی افراد / کالیفرنیا قانون حفاظت از دادههای عصبی را تصویب کرد
🔸با گسترش جمعآوری اطلاعات عصبشناختی از افراد و احتمال سوءاستفاده از آنها، مسأله حفاظت از دادههای عصبی به مسألهای روبهرشد تبدیل شده است.
🔸رافائل یوسته، عصبزیستشناس اسپانیایی گفت که در صورت فقدان مقررات قوی، دلالان اطلاعات به زودی میتوانند دادههای عصبی که در مقیاس کلان جمعآوری کرده و از آن برای ساخت «اثرانگشت مغزی» استفاده میکنند را بفروشند.
🔸استاد علوم اعصاب دانشگاه کلمبیا افزود: «این موضوع میتواند به شکل خطرناکی حریم خصوصی را نقض کند، زیرا مغز اندامی است که تمام فعالیتهای ذهنی شما را تولید میکند. اگر بتوان فعالیت ذهنی را رمزگشایی کرد، میتوان تمام شخصیت افراد را رمزگشایی کرد؛ افکار، خاطرات، تخیلات، احساسات، آگاهی و حتی ناخودآگاه».
🔸هفته گذشته اصلاحیهای به قانون حفاظت از حریم خصوصی در ایالت کالیفرنیای آمریکا به تصویب رسید. طبق این قانون، شهروندان میتوانند از شرکتهای فعال در زمینه داده عصبی درخواست کنند اطلاعاتی را که از آنها جمعآوری کردهاند را محدود، تصحیح و یا حذف کنند.
🔸در سپتامبر سال جاری میلادی، اپل یک قابلیت جدید را برای نسل جدید محصول AirPods خود ثبت اختراع کرد که میتواند فعالیت مغز را با ضربه زدن به گوش کاربران اسکن کند.
https://gerdab.ir/0009ye
@my_gerdab
اعلام آمادگی مجمع تشخیص مصلحت برای تدوین سیاستهای حوزه هوش مصنوعی
🔸آیتالله صادق آملی لاریجانی در نشست با جمعی از نخبگان، دانشگاهیان و دستاندرکاران در حوزه هوش مصنوعی گفت: مجمع میتواند با کمک متخصصان و کارشناسان این حوزه به تدوین سیاستهای کلی در این بخش کمک کند.
🔸وی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی و توسعه آن در کشور بر ضرورت حضور هماهنگ همه بخشهای کشور در این موضوع تاکید کرد و گفت: برای توفیق در این مهم، همه اجزای حاکمیت باید به میدان بیایند و با شیوهای وحدانی موضوع هوش مصنوعی در کشور را پیش ببرند.
https://gerdab.ir/0009yf
@my_gerdab