خودآموز پایان نامه و مقاله نویسی
باید دانست که همهجا -¬بهویژه هنگامی که «توسط» در جملهی معلوم بهکار رفته است- مشکل با «را» حل نمیشود، بلکه در مواردی نیز مانند مثالهایی که درپی میآید، باید از حروف اضافهی دیگر استفاده کرد، یا ساخت جمله را تغییر داد:
❌ننویسید: عبور از کوه توسط پرندگان.
✅بنویسید: عبور پرندگان از کوه.
❌ننویسید: این خبر را توسط چه کسی شنیدید؟
✅بنویسید: این خبر را از چه کسی شنیدید؟
❌ننویسید: زندانی توسط گلوله از پا در آمد.
✅بنویسید: زندانی با گلوله از پا درآمد.
❌ننویسید: این رود توسط چند مصب به دریا میریزد.
✅بنویسید: این رود از چند مصب به دریا میریزد.
❌ننویسید: او توسط حریق کشته شد.
✅بنویسید: او در حریق کشته شد.
❌ننویسید: بلاد عراق و پارس توسط لشکرهای اسلام فتح شد.
✅بنویسید: بلاد عراق و پارس بهدست لشکرهای اسلام فتح شد.
❌ننویسید: این بنا توسط زلزله ویران شد.
✅بنویسید: این بنا براثر زلزله ویران شد.
❌ننویسید: قلعه توسط دشمن در محاصره قرار گرفت.
✅بنویسید: قلعه در محاصرهی دشمن قرار گرفت.
❌ننویسید: نقاش میخواهد دنیایی را که توسط ذهن بشر جذب شده است، تصویر کند.
✅بنویسید: نقاش میخواهد دنیایی را که جذب ذهن بشر شده است، تصویر کند.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
@myganj
توکل بر خدای سبحان و توسل به معصومان(ع) و به ویژه امام زمان (عج) را هرگز فراموش نکنیم.
یکی از محققان را میشناسم که همیشه از خدای علیم و حکیم و از امام زمان(ع) خود میخواهد تا او را از انحراف و حتی از اشتباه در تحقیق و تألیف مصون بدارند و همیشه نیز این چنین دعا میکند:
«خدایا ! اگر در این تحقیق و تألیفِ من، رضایت تو و خیر من وجود ندارد، مرا از ادامه ی آن منصرف گردان و آن را به فرجام مرسان!»
شهادت امام جواد علیه السلام بر شما تسلیت باد.
@myganj
تحقیقات و تألیفات خویش را متناسب با موضوع و محتوای آن و با قلمی زیبا به معصومان(ع) و جز آن تقدیم نماییم. مثلاً یکی از مؤلفان حوزوی، کتاب خویش را به حضرت فاطمه زهرا(س) این گونه تقدیم کرده است:
«پیشکشم فقط
به ضریح سبز دیدگان دوست(س)
که لحظه لحظه ی زیارتم
دخیل یک تبسم نگاه اوست».
@mygan
از هم اکنون یک دفتر کلاسورِ بزرگ برای تحقیقات و تألیفاتِ بعدیمان تهیه کنیم و برای هر موضوعی، یک یا چند صفحه سفید در نظر بگیریم و بالای صفحه نخستِ آنها، عنوان آن موضوعات و تاریخ شروع تحقیقاتِ مربوط به آن موضوعات را بنویسیم و برای هر بخش و موضوعات ذیل آن، یک کُد جداگانه در نظر بگیریم. مثلاً
کد 1 برای بخش «عقاید»
کد 2 برای بخش «اخلاق»
کد 3 برای بخش «فقه»
کد 1/1 برای موضوع عقیدتیِ «توحید»
کد 1/2 برای موضوع عقیدتیِ «نبوت»
کد 1/3 برای موضوع عقیدتیِ «معاد»
کد 2/1 برای موضوع اخلاقیِ «تقوا»
کد 2/2 برای موضوع اخلاقیِ «توبه»
کد 3/1 برای موضوع فقهیِ «نماز»
کد 3/2 برای موضوع فقهیِ «روزه» در نظر گرفته شود .
البته در آغاز همین دفتر، فهرست بخشها و موضوعاتِ ذیل هر کدام و کد مربوط به آن موضوعات را بنویسیم.
آنگاه به مرور زمان، هر مطلب و نکتهی مهم و قابل یادداشتی که در بارهی این موضوعات مطالعه کردیم، فوراً در قسمت و صفحه مربوط به آن موضوع بنویسیم تا فراموشمان نگردد.
پس از مدتی خواهیم دید که دارای انبوهی از مطالب مهم و یادداشتهای نو و جالب و آماده برای نگارش مقاله و کتاب و مانند آن هستیم.
این شیوه تاکنون برای نگارنده آثار و فواید بسیاری داشته و گاه افسوس و حسرت خورده که چرا از آغازِ کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی، به این شیوه عمل نکرده است.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
@myganj
• غلط املائی :
طبعیت می کند به جای تبعیت می کند.
قائده به جای قاعده
قاعد، براعت،
سلمان رشتی،
جوادی عاملی،
حق تشریح، ارجعیت.
نشات به جای نشاط
حیات به جای حیاط
مایع موفقیت به جای مایه موفقیت.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
@myganj
وسواس در نگارش
✅ از آنجا كه نگارش يك امر عملي صرف است.فقط بايد شروع كرد؛ چاره اين نيست؛ تا شروع نكرده ايد، دو گام عقب هستيد ؛ اما وقتي كه چيزي نوشتيد ،يك گام مهم را برداشته ايد.
خيلي تفاوت ندارد كه چه چيزي بنويسيد ؛ مهم اين است كه ترس و وسواس شما نسبت به امر #نگارش از بين برود.
پس، قرار شد كه در مرحله اول يك چيزي بنويسيد و به اهل فن نشان دهيد.
✍🏼در بدو #نويسندگي بايد تصميم بگيريد كه براي پاره كردن بنويسيد( مرحوم دشتي).
✅صرف نظر از#منابع و فرهنگ غني ما ،لوكوپاچيولي ،پدر علم حساب، مي گويد : تا كاري مهمي را انجام نداده ايد،اشتباهي نمي كنيد و تا اشتباه نكنيد، رنگ پيشرفت را نخواهيد ديد.
✅نگارش چندان كه پنداشته¬ايد، سخت نيست ؛ چيزي شيرين¬تر از نگارش براي كسي كه به آن عادت كرده است، وجود ندارد.
يك #نويسنده واقعي،هيچ گاه بيكا ر نيست؛ يا در حال نگارش است يا در حال فكر و پردازش و تأمل.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
@myganj
موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران http://www.iichs.ir/.
#معرفی_سایت
ویژه تاریخ معاصر
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
@myganj
مصمم:
✅فراخوان مشاوره و حمایت از پایان نامههای حوزوی مرتبط با فضای مجازی
📝دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی به منظور ایجاد زمینههای مناسب برای رشد و ارتقاء کمی و کیفی پژوهش در حوزه مطالعات اسلامی فضای مجازی در نظر دارد، پایاننامههای حوزوی مرتبط با موضوعات فضای مجازی را به منظور فعالسازی و هدایت استعدادهای شاخص حوزههای علمیه مورد حمایت قرار دهد. لذا از کلیه طلاب حوزههای علمیه که قصد انتخاب موضوع و تدوین پایاننامه در سطوح عالی حوزه را دارند، دعوت به عمل می نماید تا در این فراخوان شرکت فرمایند.
@myganj
📌برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید.
b2n.ir/878515
@CSRI_MAJAZI_IR
✅بازخوانی پرسش های قرآنی اصحاب امام باقر (ع) با رویکرد کشف زمینه ها و آثار.
✅آیات احکام در فرهنگ امام باقر(ع) به عنوان نمونه باب طهارت و نماز..
✅تحلیل ادبی سخنان امام محمد باقر(ع) « بررسی موردی: ادعیه و زیارت ».
✅. بررسی تحلیلی روایات تفسیری امام باقر(ع)..
✅روشهای تربیتی امام باقر (ع) در تفسیر البرهان..
✅سنخشناسی اصحاب امام باقر علیهالسلام.
✅تحلیل قرآنی سیره اخلاقی و عبادی امام باقر (ع).
✅نقد سند شناسانه روایات امام باقر(ع) در تفسیر مجمع البیان.
✅فلسفه تربیتی امام باقر(ع)..
✅بررسی فضای صدور روایات اعتقادی امام باقر (علیهالسلام).
✅. بازتاب مباحث کلامی در روایات امام باقر(ع) با تأکید بر محورهای توحید، ایمان، قضا و قدر و امامت..
✅. نقش جمعگرایی در تکامل انسانی از منظر اهل بیت (علیهمالسلام) [مورد مطالعه: احادیث امام محمد بن علی باقر (علیهالسلام)].
✅نقش امام باقر (ع) در تفسیر و علوم قرآن.
✅بررسی تاریخی ظرفیتسازی امام باقر علیهالسلام در عرصه فرهنگی.
✅سیره ارتباطی امام باقر در برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی.
✅بررسی سندی و دلالی روایات امام باقر پیرامون غیبت امام زمان در بحارالانوار.
💯#عنوان
#موضوع
#انتخاب_موضوع
#موضوع_پايان_نامه
#نمونه_عنوان
✔️شهادت آمام باقر علیه السلام بر شما تسلیت باد.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
@myganj
@myganj:
📣 دوره مجازی هنر پژوهش تمدید شد
🗂دریافت فایلهای آفلاین و پاورپوینتها
http://pooyesh.whc.ir/page/pajooheshha
◀️ ثبت نام
http://poll.whc.ir/index.php/354841?lang=fa
✅@hawzah_khaharan_qom
✅@myganj
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم
#حمال_باکلاس
#نابغه_کارگر
دانشگاه تهران که بودم دوستی داشتم که رتبه هم اتاقیش تو کنکور تک رقمی بودو برق دانشگاه شریف میخوند و باباش نماینده یه جایی بود.! برا فوق لیسانس رفت کانادا، بعد از مدتی به باباش گفت میخوام ول کنم و یا برم قم درس حوزه بخونم، یا تو دانشگاه های خودمون مدیریت بخونم.
باباش هرچند دکتر و نماینده است ولی تو فضای غیرمتفکرانه جامعه ما زندگی میکرد و بیش از سطح تفکرعوام، به چیزی نمی تونست توجه کنه.
بنابراین این کار پسرش رو خیلی احمقانه دونست و بهش گفت: تو معتبرترین دانشگاه دنیا داری درس می خونی، اونم در بالاترین رشته! دو روز دیگه که برگردی ایران میشی استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، با کلی درآمد و عزت و احترام؛ چرا همچنین تصمیم گرفتی؟
گفت: بابا یه روز که اینجا از تنهایی دلم گرفته بود به فکر فرو رفتم و در احوال همکلاسی هام دقت کردم که ظاهرا جزو نوابغ درجه یک دنیا بودن، دیدم همشون یا افغانی هستند یا ایرانی، یا پاکستانی، یا هندی و ... و به طور کلی همشون مال این کشورای استعمار زده هستن. از خودم پرسیدم
مگه اینجا بهترین دانشگاه و این رشته، بهترین رشته نیست؟ پس نابغه های انگلیسی و اسرائیلی و آمریکایی کجان؟بالأخره همشون که خنگ نیستن واونام چهارتا نابغه دارن. رفتم تحقیق کردم و فهمیدم چه کلاه گشادی سرم رفته. دیدم اونا نابغه هاشونو میفرستن تو رشته هایی که به شاهرگ حیاتی بشریت مربوط میشن؛ این کارو میکنن تا بتونن بشریت رو چپاول کنن. نابغه هاشونو میفرستن تو رشته هایی که برای امورات سخت افزاری و نرم افزاری بشری، مثل منابع انسانی، نفتی، کشاورزی، معادن، نوابغ، ادارات، شهرداری ها، وزارت خونه ها، نظام آموزشی، نیروهای نظامی و انتظامی و...، حکم ویندوز داره تا بتونن همه اینها رو به بهترین وجه باهم هماهنگ کنن
نابغه های اونا در رشته های علوم انسانی مثل فلسفه، حقوق، مدیریت، جامعه شناسی یا کشاورزی، اقتصاد و امثال اینا درس میخونن. اونجا بود که فهمیدم اونا به من به چشم کارگر فریب خورده نگاه می کنن، نه دانشمند فرهیخته.
همون طور که ما اگه لوله آب خونمون بترکه، زنگ میزنیم لوله کش بیاد و طبق نظر ما اتصالات لوله رو تعمیر کنه، اونا میخوان ماهواره و موشک پرتاب کنن، زنگ میزنن کارگر از ایران یا چند تا کشور عقب مونده بیاد وبرای اونا و زیرنظر و تحت مدیریت اونا موشک هوا کنه. با این تفاوت که این کارگر بر خلاف لوله کش، باید حتما نابغه باشه. و همون جور که ما نجّار و کارگرها رو تحویل می گیریم و دمشو می بینیم تا کارمون رو درست و خوب انجام بده، اونا هم کارگرای نابغه شون رو تحویل می گیرن تا کارشون پیش بره و بتونن به هدفشون برسن. فهمیدم که تو کشور اونا، ارزش واقعی رشته های مهندسی و پزشکی، در حد بنا و معمار ساختمون و نجّار، یا یه ذره بیشتره، ولی تو کشورای استعمارزده ارزش علوم رو جابه جا کردن؛ رشته هایی که ارزششون برابر ارزش انسانه و اصل موضوعشون سعادت انسان و جامعه است، تو کشورما خوار و ذلیل شده، ولی رشته های مهندسی و تجربی به کاخ آرزوها تبدیل شده.
یه زمانی یکی از رؤسای جمهور کشور در جمع دانشجویان ایرانی مقیم اروپا سخنرانی کرد و اونجا با افتخار گفت: ما افتخار می کنیم که چهل درصد دانشمندان ناسا، و بزرگترین استادان دانشگاه اروپا، ایرانی هستند؛ ما افتخار می کنیم معتبرترین پزشکان اروپا، متخصصان ایرانی اند و... من تو دلم بهش گفتم: استاد! تو فکر کردی اون شصت درصد که ایرانی نیستن، آمریکایی هستن؟! اون شصت درصد هم مال چهار تا کشور بدبخت استعمارزده هستن که مسؤولین شون مثل تو نفهمیدن چه کلاهی سرشون رفته؛ اون شصت درصد هم مال افغانستان و مالزی و پاکستان و سوریه و عراق و چین و هند و لبنان و ژاپن و... هستن. نابغه تراز اول آمریکایی و انگلیسی و فرانسوی و اسرائیلی هرگز وقتش رو تو این رشته ها تلف نمیکنه. سیستم مدیریتی شون به گونه ای طراحی شده که نابغه اونا به رشته ای بره که شاهرگ حیات بشریته، به رشته ای بره که بتونه نابغه ما رو مثل یه برده به کار بگیره .
یه زمانی اروپا و آمریکا برای ساخته شدن نیاز به برده هایی داشت که کارهای بدنی خیلی سخت رو انجام بدن. با کشتی حمله کردن به آفریقا و کشتن و غارت کردن؛ زنها و مردهای سیاه پوست، از بچه هفت هشت ساله، تا پیرمرد هفتاد ساله رو بار کشتی کردن و آوردن به اروپا و آمریکا تا براشون بردگی کنن.
امروز هم اروپا و آمریکا برای ساخته شدن نیاز به برده داره، منتهی نه اون برده سیاه پوست دیروزی که کارهای بدنی طاقت فرسا انجام میداد؛ برده امروزی باید نابغه باشه تا بتونه موشک و ماهواره و رادار و تجهیزات پزشکی عجیب غریب بسازه. برده دیروز رو به زور با کشتی بار میزدن و میبردن اما برده امروز رو با برنامه ای به نام المپیاد ریاضی و زیست و شیمی و نجوم شناسایی میکنن و میبرن؛
دکتر عبدالرسول کشمیری