#تربیت_دینی
💟 قبل از هفت سالگی؛
بهترین راه آموزش مسائل مذهبی به کودکان زیر هفت سال، آموزش غیر مستقیم است.
↩️ یعنی از طریق کتاب خواندن، داستان تعریف کردن، شعر خواندن و یا دیدن رفتارهای مذهبی والدین مثل نماز خواندن ، دعا کردن، قرآن خواندن، حتی مکان های مذهبی رفتن ... می تواند ذهن کودک را آماده پذیرش و درک مسائل مذهبی کرد.
اگر این کار انجام شود، در #نوجوانی پذیرش نوجوان نسبت به مسائل مذهبی بالا می رود.
💟 بعد از هفت سالگی
از 7 سالگی به بعد، همزمان با ورود کودک به اجتماع بزرگتر یعنی مدرسه، نوع آموزش ها تغییر می کند و کم کم آرام آرام و گام به گام تبدیل به آموزش مستقیم و صحبت های مستقیم و شفاف و واضح نسبت به مسائل مذهبی می شود.
↩️ فقط باید به این اصل دقت داشته باشیم که اگر آموزش ها متناسب با میزان درک و فهم کودک نباشد و همچنین اگر #سختگیری زیادی در این آموزش ها بشود، می تواند تأثیر منفی بر فرد بگذارد و یا دلزدگی در او را ایجاد کند.
منبع: تبیان
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#شلختگی
🔻 علت اصلی شلختگی بچه ها
کودکان بسیاری هستند که بی نظمی یا به قولی شلختگی برایشان به یک عادت تبدیل شده است. آنها دلیلی برای اینکه بعد از مدرسه وسایل خود را در جای مشخصی قرار دهند و یا در مدرسه منظم و مرتب باشند نمی بینند. گاهی لوازم خود را گم می کنند و گاهی نیز این کار هایشان باعث عصبی شدن والدین می شود. هیچ گاه به جای او وسایل اختصاصیش را منظم نکنید و در اثر خستگی ناشی از اخطارهای مکرر و عدم انجام آنها توسط کودک، خود دست به کار نشوید. آموزش نظم و انضباط به کودک یکی از دغدغه های اصلی خانواده ها در ارتباط با فرزندانشان است.
بسیاری از والدین از بی نظمی و شلختگی کودک خود شاکی هستند و به روش های مختلف سعی دارند او را منضبط تربیت کنند. غافل از آنکه برخی از این روش ها نتایج عکس خواهد داشت. پیش از هر اقدام باید در نظر داشته باشید که نظم در فرزندانی ثابت می شود که در خانواده های منظم تربیت شده اند. لذا داشتن الگوی عملی نکته بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در این زمینه بزرگ ترهای خانواده باید روی جزئیات رفتار خود نیز دقیق شوند. ممکن است ما در زمان بازگشت به منزل ابتدا لباس خود را روی دسته مبل بیاندازیم و پس از ساعتی آن را به جالباسی آویزان کنیم. اما احتمالاً فرزندمان می آموزد که در زمان برگشت به خانه لباس هایش را بر لبه تخت و یا یک مکان نامناسب قرار دهد. در این مورد مادر مدعی است که نظم را رعایت کرده در حالی که چنین نیست و فرزند رفتار ابتدایی مادر را خواهد آموخت. نکته بعد این است که در اجرای قوانین و اصول و آموزش آن ها به کودک قاطع باشید اما سخت گیر نباشد. کودک باید بیاموزد که خانه دارای اصول و مقرراتی لازم الاجراست. و همه اعضای خانه موظف به انجام آن هستند و در کمتر موردی عدول از این قوانین ممکن است. اما میزان و کیفیت این قوانین باید در حد نرم بوده و در ضمن با توجه به سن و توانایی کودک تنظیم گردد. سخت گیری فراوان در مورد این موضوع احتمال بالایی را برای مقاومت و بی نظمی و یا وسواس در کودکان ایجاد خواهد کرد.
در قصه هایتان برای کودک رفتار مورد نظر را دوست داشتنی و موجب مقبولیت قهرمان داستان بدانید. و نکته آخر اینکه از اقتضائات سنین نوجوانی آن است که در مواردی نظم را مورد بی توجهی قرار می دهند. در این زمان از زدن بر چسب های منفی به او خودداری کنید. از کلماتی مثل تو بی نظم شدی- چقدر شلخته ای و … بپرهیزید. و رفتارهای نظم آمیز او را تشویق کنید. مطمئن باشید پس از گذر از نوجوانی رفتارهای او تعدیل خواهد شد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
💢کودکی که دوست دارد موبایل باشد...
❌«یتیمی» فرزندان در کشاکش فضای مجازی و زندگی واقعی
در دبستانی، معلمی به بچه ها گفت آرزوهاشونو بنویسن. اون نوشته های بچه ها رو جمع کرد و به خونه برد .
یکی از برگهها؛ معلم رو خیلی متاثر کرد. در همون اثنای خوندن بود که همسرش وارد شد و دید که اشک از چشمای خانمش جاریه. پرسید چی شده؟ چرا اینقدر ناراحتی؟
زن جواب داد، این انشاء را بخوان؛ امروز یکی از شاگردانم نوشت، گفتم آرزوهایشان را بنویسند و اون اینجوری نوشته .
مرد کاغذ را برداشت و خواند.
متن انشاء اینگونه بود: «خدایا، میخواهم آرزویی داشته باشم که مثل همیشه نباشد؛ مخصوص است. میخواهم که مرا به موبایلی هوشمند تبدیل کنی. میخواهم که جایش را بگیرم. میخواهم که جایی مخصوص خودم داشته باشم و خانوادهام اطراف من حلقه بزنند. میخواهم وقتی که حرف میزنم مرا جدّی بگیرند همچون ناتیفیکیشن های نرم فزارهای گوشی شان؛ میخواهم که مرکز توجّه باشم و بی آنکه سؤالی بپرسند یا حرفم را قطع کنند بگذارند حرفم را بزنم. دلم میخواهد همانطور که وقتی گوشی شان را در منزل جا می گذارند و به سرعت به دنبال آن میایند و به آن میرسند، به من هم برسند و توجّه کنند.
دلم می خواهد شب ها همانطور که پدر و مادرم با گوشی به رختخواب می روند و آن را در آغوش می گیرند چندوقت یکبار من آن ها را در آغوش بگیرم، دلم میخواهد پدرم، وقتی از سر کار برمیگردد، حتّی وقتی که خسته است، قدری با من باشد و مادرم، وقتی غمگین و ناراحت است، به جای بیتوجّهی، به سوی من بیاید. دوست دارم، برادرانم برای این که با من باشند با یکدیگر دعوا کنند همان طور که برای بازی بر سر دسته های بازی های کامپیوتری دعوا می کنند.
دوست دارم خانواده هر از گاهی همه چیز را کنار بگذارند و فقط وقتشان را با من بگذرانند. نکتۀ آخر که اهمّیتش کمتر از بقیه نیست این که مرا تلفن همراهی کن تا بتوانم آنها را خوشحال و سرگرم کنم. خدایا، فکر نکنم زیاد چیزی از تو خواسته باشم. فقط دوست دارم مثل یک آی فون یا حتی یک گوشی هوآوی زندگی کنم. انشاء به پایان رسید.»
مرد نگاهی به همسرش کرد و گفت، "عجب پدر و مادر وحشتناکیاند!
زن سرش را بالا گرفت و گفت: این انشاء را دخترمان نوشته است.
❇️❇️#نکته_توجه
«یتیمی» فرزندان در کشاکش فضای مجازی و زندگی واقعی
🌀حضور زیاد پدر و مادر در فضای مجازی و تبدیل این فضا به اولویت اول زندگی، باعث کم توجهی به خود، همسر، و فرزندان می شود.
🌀کودکان با اینکه صاحب پدر و مادر هستند اما به دلیل حضور افراط گونه والدین به نوعی یتیم هستند و شاید اصطلاح یتیم مجازی در آینده بیشتر شود.
🌀 زندگی فرزندان در کنار اولیای خود صرفا ظاهر است و اولیا دیگر اولیای واقعی این فرزندان نیستند.
🌀فرزندان نوع مدرنی از یتیمی را تجربه می کنند که عواقب این نوع یتیمی مجازی بزودی در سطح جامعه آشکار خواهد شد.
❤️❤️❤️
برای #اقایون عزیز👇🏻
❣به خانومتون بگید " واقعا بی نظیری"
💟به نظرتون این جمله شیرینترین تحسینی نیست که بتونی به خانومت بگی؟؟
💟چرا خجالت میکشید؟ بهتره در یک زمانی که لبخند میزنه و یا چیزی عالی براتون آماده میکنه این کارو انجام بدین، با این تحسین بهش حس شاهزاده بودن میدین❤️
برای #آقایون و #خانوم های عزیز👇🏻
❣به همسرتون بگید نمیتونم بهت فکر نکنم
💟این جمله مخصوصا وقتی همسرتون ازتون دوره بسیار موثره
این جمله ی کوچولو غوغا به پا میکنه و بهش میفهمونه که چقدر دلتنگش هستید. لازم نیست دائم بهش بگید «دلم برات تنگ شده» تا بهش بفهمونید
همین یه خط همه چیزها را درست میکنه،،❤️
💟حالا یه چیزه دیگه میگم، میخواید قند تو دلش آب کنید
بهش بگید:
❣«اخه تو با من چه کردی؟؟
نمیتونم بهت فکر نکنم.❣
❤️❤️❤️
11.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️ پیام روزانه؛
📹 ریکاوری شخصیت در زندگی
#دقیقه_های_دلنشین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #ببینید👆
تیزر فیلم سینمایی #منطقه_پرواز_ممنوع👆
👌بسیار دیدنی و آموزنده برای نسل نوجوان..
#فرزندآوری
#استاد_قرائتی
💠 فرزند یك هدیه خدایی است. قرآن راجع به فرزند(وهب) گفته هبه كردن، فرزند تصادف نیست غیر از تخم هندوانه است كه هندوانه میشود
💠 و لذا قبل از آمدن آن كلمه بشارت میگویند «وَلَقَدْ جَاءَتْ رُسُلُنَا إِبْرَاهِیمَ بِالْبُشْرَى» هود/۶۹ به ابراهیم بشارت دادیم یعنی خداوند وقتی میخواهد به ابراهیم بچه بدهد میگوید كه به تو تبریك میگویم
💠 «یَا زَكَرِیَّا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ یَحْیَى» مریم/۷ «أَنَّ اللَّهَ یُبَشِّرُكَ بِیَحْیَى» آل عمران/۳۹ لقبهایی كه راجع به بچه هست همهاش بشارت است پس بچه هدیه است و آمدنش بشارت است.
7.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢روایت جناب آقای وافی پدر پرجمعیت ترین خانواده جوان ایران ، از دیدار با امام خامنهای💚
💎 حکایت دو شمشیر و نُه شمشیر 🗡
🌸
تفکر مدافع و مهاجم.mp3
2.1M
#تفکر مدافع و مهاجم!
💠 تقویت فکر جوان به چه معناست؟
#مقام_معظم_رهبری
#پادکست
✨✨✨
🔶 #هاتف پیام آور #تربیت_اسلامی