🔰 گفتگوی دکتر امیرعبداللهیان با نشریه مسیر (دی۹۹):
🔴 جزئیاتی از هدایت مذاکرات عراق و آمریکا توسط شهیدسلیمانی
🔹 سردار سلیمانی هم سیاستمدار بود و هم یک دیپلمات حرفهای. صورتجلسات دهها جلسه ایشان با ما بهعنوان تیم مذاکرهکننده ایران با آمریکا در بحث عراق موجود هست که نشان میدهد وقتی میخواستیم برای مذاکره سهجانبه ایران، آمریکا و عراق به بغداد برویم (در سال ۱۳۸۶) سردار سلیمانی چه توصیههایی داشتند. رهبر انقلاب مسئولیت آن مذاکره را به سردار سلیمانی سپرده بودند.
🔹 سردار در عراق، فلسطین، افغانستان، لبنان و سوریه تجربه داشت و مثل کسی که دهها مذاکره را مدیریت کرده، تجربیاتش را منتقل میکرد. درواقع، حیطه دانش او فقط نظامی نبود؛ دانش مذاکراتی هم بود. برخی از صبحتهای سردار سلیمانی در جلسه ۱۳ مرداد ۱۳۸۶ با تیم مذاکرهکننده:
▫️«در شیوه بیان، در مذاکرهی سهجانبهی ایران، عراق و آمریکا در بغداد باید برای آمریکاییها، اول بحثها را از بعد فلسفی و نظری مطرح کنیم.»
▫️«شما باید برای این که آمریکاییها خوب بفهمند، اول بگویید القاعده چیست؛ چگونه پیدا شد، نحوه برخورد ما با القاعده چگونه است. باید به آمریکاییها بگویید گروهک منافقین چگونه شکل گرفت، چه تفکر و ایدئولوژیی خطرناک و التقاطی دارند و در این سالها چه اقداماتی علیه مردم ایران و عراق انجام دادهاند.»
▫️«بدون توجه به رفتارشناسی مذاکره با آمریکا، نباید برداشت منفی یا مثبتی از مذاکره داشته باشید.»
▫️«در مفاهیم، گاهی آمریکاییها الفاظی را بهکار میبرند که در ظاهر به معنای توافق است، ولی ما را دچار مشکل میکند. دقت داشته باشید واژههایی که آنها بهکار میبرند، برخیشان واژههای فریبنده است، ظاهر مثبتی دارد اما کُنه و جوهره لفظی که بهکار میبرند مفهوم منفی دارد.»
▫️«بدانید، آمریکاییها در مذاکره، موضوعی را جا میاندازند و بعد تلاش میکنند کاری کنند که شما در آن مذاکره عصبانی بشوید.»
▫️ «توجه داشته باشید تیمی که تشکیل شده، تیم کارشناسی است. این، برای آمریکاییها و عراقیها به این معناست که وقتی ما مذاکره در سطح کارشناسی را پذیرفتهایم و میخواهیم بحثهای ریز سیاسی-امنیتی بکنیم؛ پیامش این است که ایران، مذاکرات را جدی گرفته و ما با طرف آمریکایی شوخی و بازی نداریم.»
▫️«ما بنا نداریم در مذاکره با آمریکاییها همه بحثها را روی میز پهن کنیم. باید مراقبت کنید مباحث، موضوع به موضوع مطرح شود و به نتیجه برسد و سپس جلو برویم. آمریکاییها روششان این است که شما را وادار میکنند همه موضوعات را روی میز بریزید و همه موضوعات را زخمی میکنند و در هیچ موضوعی جز موضوعی که موردعلاقه خودشان است حاضر نیستند که توافق بکنند.»
پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
منبع آگاه خبر داد:
اصرار آمریکا بر عدم رفع همه تحریمها/آمریکا راستی آزمایی واقعی توسط ایران را نمیپذیرد
آمریکا نه تنها تا کنون لغو همه تحریمها را نپذیرفته، بلکه حتی با لغو موثر همان تحریمهای ناقص هم موافقت نکرده است.
به گزارش مشرق، در پی انتشار خبری به نقل از منابع ناشناس دولت آمریکا در خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس درباره آمادگی آمریکا برای برداشتن برخی تحریمها، شبکه پرس تی وی امروز از منابع مطلع ایرانی در تهران کسب اطلاع کرده است که آمریکا هنوز حاضر به لغو همه تحریمها و راستی آزمایی واقعی آن نشده است.
پرس تی وی حداقل از دو منبع جداگانه در تهران مطلع شده است که از جمله تحریمهایی که باید لغو شوند و در صورت عدم لغو، ایران هیچ سودی از برجام نخواهد برد، دستورات اجرایی ۱۲۹۵۹ و ۱۳۵۹۹ و ۱۳۸۷۶ و ۱۳۹۴۹ رئیس جمهور آمریکا و قوانین کاتسا، ISA و ویزا و قانون میهن پرستی پاتریوت بخش ۳۱۱ و U Turn دلار است که باید لغو شوند.
همچنین بررسی پرس تی وی نشان میدهد در صورت عدم لغو یا remove کامل همه تحریمها و اصرار آمریکا بر تعلیق تحریمها یا suspend, lift, cease و یا توقف موقت ۱۲۰ روزه و ۱۸۰ روزه (waive)، نتایج مذاکرات وین مورد تایید نهادهای قانونی کشور قرار نخواهد گرفت.
از دیگر سو، پرس تی وی مطلع شده است که امریکا باید تعهد دهد تحریمها را مجددا باز نخواهد گرداند و در این صورت شرکت های بین المللی طرف قرارداد با ایران تا ۴ سال مجاز به ادامه فعالیت و همکاری با ایران باشند.
بر اساس اطلاعات دقیق و تایید شده پرس تی وی، آمریکا همچنین باید تعهد به عدم اجرای مکانیزم ماشه و نیز پرداخت خسارتهای ایران از خروج آمریکا از برجام نیز بدهد.
بر اساس تحقیق پرس تی وی، بازگشت آمریکا به برجام، چنانچه تحربم های مغایر با برجام و یا مانع سود بردن ایران از برجام را لغو نکند، نه تنها فایدهای برای ایران نخواهد داشت، بلکه صرفا دست آمریکا را برای بازگرداندن تحریمهای بین المللی مصوب شورای امنیت باز خواهد کرد.
منابع پرس تی وی مجددا تاکید کرده اند که اجرای رفع تحریم ها به صورت گام در برابر گام، به گونهای که به تدریج و در برابر اقداماتی از طرف ایران باشد، تحت هیچ عنوانی قابل پذیرش نیست.
یک منبع امنیتی هم امروز پنج شنبه در پاسخ به سوال پرس تی وی در باره آخرین وضعیت مذاکرات وین گفت: آمریکا نه تنها تا کنون لغو همه تحریمها را نپذیرفته، بلکه حتی با لغو موثر همان تحریمهای ناقص هم موافقت نکرده است. آمریکا قصد دارد تحریمهای اصلی اقتصادی ایران را صرفا در بازه های ۴ ماه و ۶ ماه به صورت موقت متوقف کند که در این صورت هیچگونه گشایش اقتصادی و روابط اقتصادی خارجی جدی شکل نخواهد گرفت.
علاوه بر تاکید منابع خبری پرس تی وی در تهران و وین بر اینکه هنوز هیچ نشانه ای از اینکه آمریکا با لغو تحریمها و راستی آزمایی واقعی آن موافقت کرده باشد دیده نمی شود، در روزهای اخیر نیز چند مقام ارشد آمریکایی از جمله سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور تاکید کردند که هرگز با لغو همه تحریمها موافقت نخواهند کرد.
یک مقام آمریکایی هم پنج شنبه گذشته گفت که نه تنها آمریکا با لغو همه تحریمها و سپس راستی آزمایی آن توسط ایران مخالف است، بلکه حتی ضمانتی هم برای باقی ماندن در برجام نمیدهد.
🚩 ممنوعالخروجی ۲۰ نفر مرتبط با انتشار فایل صوتی ظریف
🔻به گفته یک منبع آگاه در دستگاه قضا، ۲۰ نفر از عوامل مرتبط با مصاحبه اخیر فرستاده ریاست جمهوری با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در پرونده انتشار صوت اظهارات ظریف از سوی دستگاه قضایی ممنوعالخروج شدهاند...
👈گویا آشنا، محسن امین زاده؛ عباس عبدی : لیلاز، تمنایی، فاضلی و معزی از جمله آنها هستند.
🔰 آمادگی برای ورود به ساحت لیلةالقدر
🔺️رهبر انقلاب: در ماه رمضان، دلها را تا میتوانید با ذکر الهی نورانیتر کنید، تا برای ورود به ساحت مقدس لیلةالقدر آماده شوید. شب سلامت دلها و جانها، شب شفای بیماریهای اخلاقی و مادی و اجتماعی که امروز متاسفانه دامان بسیاری از ملتهای جهان، از جمله ملتهای مسلمان را گرفته است! سلامتی از همه اینها، در شب قدر ممکن و میسر است؛ بشرطی که با آمادگی وارد این شب شوید.
#بهار_قرآن
🌙 @Khamenei_ir
🔰 شب معراج مؤمنان
🔺️ رهبر انقلاب: #شب_قدر معراج مؤمن است. کاری کنیم عروج کنیم و از مزبله مادی که بسیاری از انسانها در سراسر دنیا اسیر و دچار آن هستند، هرچه میتوانیم، خود را دور کنیم. دلبستگیها، بدخلقیها، روحیات تجاوزگرانه، افزون خواهانه و فساد و فحشا و ظلم، مزبلههای روح انسانی است. این شبها باید بتواند ما را هرچه بیشتر از اینها دور و جدا کند. ۱۳۸۳/۰۸/۱۵
#بهار_قرآن
🌙 @Khamenei_ir
یکی از تحریف های دشمن خارجی و دوستان داخلی سردار البته دوستی خاله خرسه (احمدی نژاد؛ آشنا؛ روحانی؛ ظریف ؛ تاجزاده ) این است که میگویند جوانان ما برای حفظ بشار اسد رفتند به سوریه !!!
متن صحبت های حاج قاسم را ببینید ایا صحبتی از بشار اسد هست. او روشن و متین دلائل را برای مردم توضیح میدهد.
خیلی مهم🤔😱
حتما بدقت و تا انتها بخوانید!!!!
قسمتی از سخنان مهم حاج قاسم سلیمانی در کتاب ذوالفقار:
چرا وارد سوریه شدیم؟
چرا ما در بعد حکومتی تصمیم گرفتیم در مقابل چنین حوادثی بایستیم؟ چرا در سوریه وارد شدیم؟ چرا در عراق وارد شدیم و کمک کردیم؟
چند مسئله وجود دارد که این ها حلش از راه دیپلماتیک و دیپلماسی غیرممکن است. یعنی میخ دیپلماسی با هر چکشی به سنگ سخت این موضوع فرو نمی رود. این را با دیپلماسی نمیتوان حل کرد. بعضیها نادانسته سخن پراکنی میکنند.
اگر بعضی از کارها با دیپلماسی قابل حل بود، هیچ کس مصلح تر از امیرالمومنین (صلوات الله علیه) نبوده است. هیچ کس مصلحتر از امام حسین (صلوات الله علیه) نبوده است.
چرا امام حسین و چرا امیرالمومنین (صلوات الله علیهم) در بعضی جاها دست به شمشیر بردند؟
و چرا امام حسین (صلوات الله علیه) با خون خودش و فرزندانش و این فقهای حقیقی عالم اسلام آمد دفاع کرد از اسلام با خون؟ چون آن منطق، منطق دیپلماسی نبود.
وقتی که منطق طرف مقابل این است که شما از نظر دینی واجب القتل هستی و کشتن تو و هر چه میزان بیشتر کشتن تو بهشت را بر او واجب میکند، برای کسی که تو را واجب القتل میداند، آیا امکانی برای دیپلماسی وجود دارد؟
این جا جهاد میخواهد.
چرا ولی فقیه و امام ما، امام امروز جامعه ما اصرار به ایستادگی و حمایت از این جبهه برای خشکاندن ریشه این خبیثه خطرناک کرد؟ این مسئله ساده نیست.
من نمونههایی دیدم و میشنیدم از شنود که بین چند جوان وهابی دعوا بود. تعدادیشان قهر کرده بودند. فرماندهشان میخواست مشکل اینها را حل کند. میخواستند از این جبهه بروند به جبهههای دیگری، به فرمانده دیگری، حرفشان چه بود؟ حرف بر سر این بود که نوبت من بوده که عمل انتحاری انجام بدهم، اما این نوبت من را به دیگری واگذار کرده! منطقی که ۱۵۰۰ انتحاری در طول هفت ماه در عملیات موصل عمل بکند، این منطق، منطق جهاد میخواهد.
این منطق، راهی جز این که شما با جهاد با آن مواجه بشوید، ندارد. نمی توانید. او همه هدفش خشکاندن ریشه دینی شما است، وقتی شما را واجب القتل میداند و نوامیس شما را غارت خود میداند. همان کاری که در سنجار شده و همان جنایتی که اسپایشر اتفاق افتاد و در جاهای دیگر و در سوریه اتفاق افتاد. این جا منطقش این است که باید ایستادگی کرد.
یک وقت انسان میگوید یک خطر مربوط به جای دیگری است، به ما چه! یک وقت نه، همه تلاش او این است که این را از سر راه بردارد، به ما برسد.
آن خبیثی که اعلام دولت اسلامی عراق و شام را کرد، آن پل اول بود برای رسیدن به ما. آن کسی که همه جمعیت و مردمش واجب القتل بودند، این جا بود. ایران اسلامی بود.
ما میتوانستیم بنشینیم نگاه کنیم ببینیم سوریه کی سقوط میکند، عراق کی سقوط میکند. او تجهیز بشود و با قدرتی ۱۰ برابر و ۱۰۰ برابر بعد بیاید به مرزهای ما، وارد کشور بشود، صف آرایی کند و شروع کند به کشتار. هیچ انسان هوشمندی، هیچ مدیری مدبری، هیچ انسان مسئولی این را قبول نمیکند و میگوید باید رفت به سمت این شجره خبیثه، آن را در ریشه خشکاند.
التماس دعا
*اللهم صل علی محمدوال محمد*
باسلام واحترام خدمت همه عزیزان صائم وتوفیق برخورداری ازماه بهارقران
روز شنبه شما همراه با سلامتی وتوجهات الهی
ذکر روز صد مرتبه
*یا رب العالمین*
*آخرين سفارش هاى امام على (ع) در آستانه شهادت*
اميرمؤمنان على(ع)، در آخرين روزهاى زندگى، فرجامين سفارشهاى خود را بر اين امور يادآورى كرد:
پروادارى، حق مدارى، برنامه ريزى در زندگى، پايبندى به قرآن و فرمان هاى الهى،
رسيدگى به يتيمان و پاسداشت حقوق همسايگان و شهروندان، پايبندى به همبستگى و دورى از پراكندگى،
امر به معروف و نهى از منكر، عمل كردن به قصاص و تجاوز نكردن از حد، و پرهيز نمودن از مُثله كردن.
سفارش او به حسن و حسين ع و ديگر فرزندان عبدالمطّلب و همه مردمان است. پس از آن كه آنان بر او گرد آمدند،
رو به حسن(ع) كرد و گفت:
فرزند عزيزم! بنويس :
*أُوصِيكُمَا بِتَقْوَى اللهِ، وَ أَلاَّ تَبْغِيَا الدُّنْيَا وَ إِنْ بَغَتْكُمَا، وَ لاَ تَأْسَفَا عَلَى شَيءٍ مِنْهَا زُوِيَ عَنْكُمَا، وَ قُولاَ بِالْحَقِّ، وَ اعْمَلاَ لِلاَْجْرِ، وَ كُونَا لِلظَّالِمِ خَصْمًا وَلِلْمَظْلُومِ عَوْنًا. أُوصِيكُمَا، وَ جَمِيعَ وَلَدِي و أَهْلِي وَ مَنْ بَلَغَهُ كِتَابِي، بِتَقْوَى اللهِ، وَ نَظْمِ أَمْرِكُمْ، وَ صَلاَحِ ذَاتِ بَيْنَكُمْ، فَإِنِّي سَمِعْتُ جَدَّكُمَا ـصَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ـ يَقُولُ: ''صَلاَحُ ذَاتِ الْبَيْنِ أَفْضَلُ مِنْ عَامَّةِ الصَّلاَةِ وَالصِّيَامِ``. اللهَ اللهَ فِي الاَْيْتَامِ، فَلاَ تُغِنِوا أَفْوَاهَهُمْ، وَ لاَ يَضِيعُوا بِحَضْرَتِكُمْ. وَاللهَ اللهَ فِي جِيرَانِكُمْ، فَإِنَّهُمْ وَصيَّةُ نَبِيِّكُمْ؛ مَا زَالَ يُوصِي بِهِمْ حَتَّى ظَنَنَّا أَنَّهُ سُيُورِّثُهُمْ. وَ اللهَ اللهَ فِي الْقُرْآنِ، لاَ يَسْبِقُكُمْ بِالْعَمَلِ بِهِ غَيْرُكُمْ. وَ اللهَ اللهَ فِي الصَّلاَةِ، فَإِنَّهَا عَمُودُ دِينِكُمْ. وَ اللهَ اللهَ فِي بَيْتِ رَبِّكُمْ، لاَ تُخَلُّوهُ مَا بَقِيتُمْ، فَإِنَّهُ إِنْ تُرِکَ لَمْ تُنَاظَرُوا. وَ اللهَ اللهَ فِي الْجِهَادِ بِأَمْوَالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ وَ أَلْسِنَتِكُمْ فِي سَبِيلِاللهِ. وَ عَلَيْكُمْ بِالتَّوَاصُلِ وَ التَّبَاذُلُ، وَ إِيَّاكُمْ وَ التَّدَابُرَ وَ التَّقَاطُعَ. لاَ تَتْرُكُو الاَْمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهِيَ عَنِ الْمُنْكَرِ، فَيُوَلَّى عَلَيْكُمْ أشْرَارُكُمْ، ثُمَّ تَدْعُونَ فَلاَ يُسْتَجَابُ لَكُمْ. ثُمَّ قَالَ :يَا بَنِي عَبْدِ الْمُطَّلِب! لاَ أُلْفِيَنَّكُمْ تَخُوضُونَ دِمَاءَ الْمُسْلِمينَ خَوْضًا، تَقُولُونَ: ''قُتِلَ أَمِيرالْمُؤْمِنِينَ!``. أَلاَ لاَ يَقْتَلُنَّ بِي إِلاَّ قَاتِلِي. أُنْظُرُوا إِذَا أَنَا مُتُّ مِنْ ضَرْبَتِهِ هذِهِ، فَاضْرِبُوهُ ضَرْبَةً بِضَرْبَةٍ، وَ لاَ يُمَثَّلُ بِالرَّجُلِ، فَإِنِّي سَمِعْتُ رَسُولَ اللهِ ـ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ـ يَقُولُ: ''إِيَّاكُمْ وَالْمُثَلَةَ وَ لَوْ بِالْكَلْبِ الْعَقُورِ* ``.
شما را سفارش مى كنم به در پيش گرفتن پرواى خدا، و اين كه دنيا را مخواهيد، هر چند دنيا پىِ شما آيد،
و دريغ مخوريد بر چيزى از آن كه به دستتان نيامد.
به حق سخن بگوييد
و براى آن جهان كار كنيد. ستمگر را همچون دشمنى باشيد،
و ستم رسيده را ياريگرى.
شما دو تن و همه فرزندانم و كسانم و هر كس را كه نوشته من بدو رسد، سفارش مى كنم به پرواى خدا،
برنامه ريزى و نظم در كارتان،
و آشتى و سرو سامان دادن كارها در ميان خودتان؛
زيرا من از نيايتان ـ كه بر او و خاندانش درود باد ـ شنيدم كه مى گفت: آشتى دادن ميان مردمان بهتر است از نماز و روزه ساليان».
*خداى را، خداى را*
در نظر داشته باشيد درباره يتيمان بى سرپرست ؛
مبادا آنان را گاه سير نگاه داريد و گاه گرسنه،
و مبادا آنان در نزدتان تباه شوند. خداى را،
*خداى را،خدای را*
درباره توجّه به همسايگانتان و شهروندانتان و پاسداشت حقوق ايشان
، زيرا توجه به همسايه و شهروند سفارش پيامبرتان است؛
پيوسته درباره آنان سفارش مى فرمود،
چندان كه گمان كرديم براى آنان ارثى معين خواهد نمود.
*خداى را، خداى را،*
درباره قرآن؛ مبادا ديگرى بر شما پيشى گيرد در عمل كردن به رهنمودهاى آن.
*خداى را، خداى را،*
درباره نماز؛ زيرا نماز ستون دين شماست.
*خداى را، خداى را،*
در حقّ خانه پروردگارتان؛
تا در اين جهان ماندگاريد، آن را تهى از زيارتكننده مگذاريد؛
زيرا اگر چه رفتن به زيارتش فروگذاشته شود،
به چشم بزرگداشت و حرمت در شما نمى نگرند.
*خداى را، خداى را*
در نظر داشته باشيد درباره جهاد در راه خدا با دارايى ها و جان ها و زبان هايتان.
بر شما باد به يكديگر پيوستن و به هم بخشيدن. مبادا از روى هم بگردانيد، و پيوند هم را بگسلانيد. امر به معروف و نهى از منكر را وامگذاريد كه در نتيجه بدترين كسان خودتان حكمرانى شما
را به دست گيرند؛
آن گاه براى رهايى از دستشان به درگاه پروردگار دعا كنيد و از شما نپذيرند. آن گاه گفت :
فرزندان عبدالمطلّب!
مبادا شما را بيابم كه در خون مسلمانان فرو رفته ايد،
و گوييد اميرمؤمنان را كشته اند!
بدانيد كه جز كشنده من نبايد كسى به خون من كشته شود.
بنگريد! اگر من از اين ضربت او مُردم،
در برابر يك ضربت،
او را تنها يك ضربت بزنيد! و مبادا اندام آن مرد بريده شود؛
كه من از پيامبر خدا ـ كه بر او و خاندانش درود باد ـ شنيدم كه مى فرمود : بپرهيزيد از بريدن اندام مرده،
هر چند سگ گزنده باشد.
نهج البلاغه ، نامۀ ۴۷
*شادی ارواح طیبه شهدا وروح امام وجمیع اموات وگذشتگان همه عزیزان روزه دار الفاتحه مع صلوات*
مصاحبه دکتر سید محمود نبویان با خبرگزاری فارس
https://www.farsnews.ir/news/14000206000619/%D9%86%D8%A8%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D9%85%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-20-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%B3%D8%B1-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D8%B1
نقش علی ربیعی بعد از انتشار فایل صوتی ظریف چیست؟

سخنگوی دولت و جانشین آشنا، نقش جدیدی در حمایت از ظریف و توجیه کردن انتشار فایل صوتی برعهده گرفته است.
سرویس سیاست مشرق- در ادامه بازی «کی بود، کی بود، من نبودم» و «محتوا خوب بود، وقتش بد بود» و «کار دشمنان داخلی برجام است» که در پیوند با انتشار مصاحبه «محرمانه» ظریف در رسانه وابسته سعودی، از سوی وابستگان دولت و رسانههای تحت فرمان آن به راه افتاده، علی ربیعی، سخنگوی دولت، بار دیگر قلم در دست گرفت و در تایید و دفاع کامل از محتوای گفتگوی ظریف (که از قضاء محل اصلی نزاع است)، طبق معمول چماق را به سمت منتقدان دولت گرفت و از بابت این که سخنان به لحاظ اخلاقی ناجوانمردانه و به لحاظ فنی و علمی کاملا اشتباه ظریف را نقد کرده و صلاحیت او را برای مذاکره کردن زیر سوال بردهاند، تلویحا آنان را به همسویی با صهیونیستها و سعودیها متهم کرد!
جای تعجب است که سخنگوی دولت، کاری را که از اساس ظریف با سخنانش انجام می دهد، یعنی دوگانهسازی میان میدان و دیپلماسی را به منتقدان این مصاحبه نسبت می دهد:
" در تلهای که رسانههای بدخواه وطن برای تخریب فداکاریهای سربازان ما در میان افکار عمومی طراحی کردهاند نیفتیم، دوگانه "مذاکره-میدان" که ابداع شوم همان رسانههاست بازتولید نکنیم، ایران امروز به توازنی ظریف میان امر "مقاومت میدانی "و"امر دیپلماسی" بیش از هرزمانی دیگر احتیاج دارد.
فکر نکنیم اگر میان "مذاکره-میدان" دوگانهسازی کنیم به سیاست یا به سربازان نبردگاههای خونین، خدمت کردهایم. اتفاقاً سردار شهید ملی ما استاد مذاکره هم بود، این قدرت میدانی یاران سردار شهید بود که به طور توامان توطئه توسعه طلبی رژیم اسرائیل را سد کرد وطومار داعش را پیچید. "
ربیعی سپس در یک نوع معادلسازی، ترور سردار شهید را با «ترور روانی برجام»! توسط ترامپ یکسانسازی می کند:
" این قدرت و مهارت دیپلماتهای کشور بود که برجام را به رغم مخالفت ومانعتراشی جنگافروزانه لابی صهیونیسم حفظ و توطئه ترامپ را که در لحظه ترور سردار شهید، اقدام به ترور روانی برجام کرد را خنثی نمود. نباید اجازه دهیم دستی کثیف که فایل را سرقت کرده در محتوای سخن هم تحریف ایجاد کند. "
ربیعی در یک مغالطه، سراسر حرف ظریف در آن مصاحبه را «حمایت رهبری» و «رفاقت با سردار» می خواند!
لازم به یادآوری است که در همین یک ماه و اندی که از سال ۱۴۰۰ میگذرد، از زمان پخش سریال «گاندو»، ربیعی در چند نوبت دست به قلم شده و در دفاع سرسخت و متعصبانه از ظریف و تیم دیپلماسی و تخطئه و زیر سوال بردن ماهیت و هویت منتقدان تاخته است.
علی ربیعی یا آنطور که همکاران و دوستان امنیتیاش صدایش می کنند، حاج عباد، شخصیت بسیار خاص و جالب توجهی در منظومه جمهوری اسلامی است.

در حالی که در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی، سال ۸۸ یک فتنه آشکار و عمیق ضدامنیتی با هدف براندازی نظام مستقر به حساب می آید و رهبران جلوی صحنه آن و به طور خاص میرحسین موسوی، «سران فتنه» خوانده می شوند، یکی از نزدیکترین عناصر به راس اصلی فتنه (موسوی)، ۴ سال بعد از فتنه در مجلس شورای اسلامی حاضر شد، نه برای پاسخگویی یا حساب پس دادن، که برای کرسی وزارت!
وقتی در شامگاه ۲۲ خرداد ۸۸، میرحسین موسوی در جمع خبرنگاران حاضر شد و با اعلام پیروزی «قطعی»، فتنه بزرگ را کلید زد، تنها یکی از مشاورانش از پشت پرده با او بیرون آمدند: علی ربیعی یا همان برادر «عباد»

جالب این که ۴ سال بعد ربیعی برای گرفتن رای اعتماد در مجلسی حاضر شد که اکثریت آن «اصولگرا» بودند و نمایندگان به شدت ضدفتنه وابسته به جبهه پایداری از فعالترین چهرههای این مجلس محسوب می شدند، اما حتی یک «مخالفت» موثر با وزارت او ابراز نشد و حتی یک سوال جدی درباره نقش او در ستاد موسوی پرسیده نشد! این مساله هم به شخصیت سیاسی-امنیتی عباد و مهارت بالای او در لابیگری باز می گردد و هم به پیوندهای جالب توجه او با بخشهای مختلف ساختار قدرت در جمهوری اسلامی ایران.

ربیعی مشاور و محرم لیدر اصلاحات سیدمحمد خاتمی، است. او همین نقش را در سال ۸۸ برای میرحسین موسوی هم بازی می کرد. از زمان حضور در وزارت اطلاعات از دوستان و مشاوران نزدیک حسن روحانی بوده و توسط او به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی راه یافت.
ربیعی در عین حال که در دولت اصلاحات مورد وثوق دوستان امنیتی سابقش در حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب (حجاریان، امین زاده، نعیمی پور، تاجزاده و... و.) محسوب می شد، به خاطر سوابق اوایل انقلاب با بخشهایی ذینفوذ و اثرگذار از نهادهای انقلابی هم نزدیک بود. مضافا این که با کارگزارانیها و مجمع روحانیون مبارز هم پیوندهای استواری دارد. یکی از نقشهای بسیار مهم و کلیدی او که چندان دیده نمی شود، سلطه موثر وی (در کنار حسین کمالی و علیرضا محجوب) بر تنها تشکیلات منسجم و سراسری کارگری در ایران یعنی
«خانه کارگر» است. خانه کارگر در بزنگاههای انتخاباتی کاملا همچون یک بازوی سیاسی-حزبی(و نه صنفی) به نفع جریان غربگرا عمل می کند.
ربیعی در کنار خسرو تهرانی (به عنوان مشاوران اطلاعاتی خاتمی)، نقش اصلی را در تعیین وزیر اطلاعات و چینش وزارتخانه ایفاء می کردند. حجت الاسلام دری نجفآبادی، اولین وزیر اطلاعات دولت اصلاحات، در کتاب خاطرات خود آورده است:
" درحدود نه صفحه استراتژی خود را نوشتم پس از آن کپی گرفتم و یک نسخه برای آقای عباد و نسخه دیگر برای آقای معیری از بچههای وزارت فرستادم. هدفم از فرستادن کپی نوشتههایم برای آنها، دریافت تجربهها و پیشنهاداتشان بود و یا این که اگر نکتهای مورد نیاز بود از آنها دریافت نمایم. ضمن این که، آقای عباد از نزدیکان آقای خاتمی بود. "
عباد در کنار خسرو تهرانی(دوره اصلاحات)
در بزرگترین و حساسترین پرونده امنیتی دوران اصلاحات یعنی «قتلهای زنجیرهای» علی ربیعی که به عنوان همهکاره دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و مشاور امنیتی رییس جمهور، بسیار ذینفوذ بود، ابتدا به عنوان عضو هیات سه نفره تحقیق ریاست جمهوری برای رسیدگی به پرونده تعیین شد. بر اساس گزارشها، او بود که به همراه خسرو تهرانی نامه استعفاء را نزد دری نجف آبادی برد و علی رغم تلاش صادقانه دری در آن مقطع برای روشن شدن ابعاد پرونده و رفع اتهام از ساحت خود، او را وادار به کنارهگیری کردند.
نکته بسیار جالب و قابل تامل، که در این سالها چندان به آن پرداخته نشد، این بود که مصطفی کاظمی معروف به موسوی، متهم ردیف دوم پرونده، دوست نزدیک علی ربیعی بود و حتی به واسطه همین دوستی و تایید، قرار بود در بدو دولت اصلاحات، موسوی به معاونت امنیت وزارت اطلاعات برسد.

درباره نقش و عملکرد ربیعی و دیگر مسوولان و مشاوران اطلاعاتی دولت خاتمی (یونسی، ربیعی، سرمدی، حجاریان و...) در عدم رسیدگی کامل به پرونده قتلهای زنجیرهای و جلوگیری از ریشهیابی و جراحی جریان مسموم و مهلک نفوذ کرده در تشکیلات امنیتی، میان اهل فن حرف و حدیثهای بسیاری وجود دارد. اگر آن روز، ربیعی و دیگر دوستان وهمفکرانش، نظر و دستور رهبر معظم انقلاب را برای تشخیص و جراحی کامل غده سرطانی نفوذ کرده در ساختار امنیتی کشور در دستور کار قرار می دادند و موجب مختومه شدن زودتر از موعد پرونده نمی شدند، بسیاری از فتنههای امنیتی بعدی کشور و نظام (از جمله فتنه ۸۸) قطعا امکان بروز نمی یافت.
جالب اینجاست که نقشآفرینیهای مبهم و قابلتامل علی ربیعی، زمانی که «برادر عباد» بود، به قبل از دوران اصلاحات بازمی گردد. یکی از این موارد، پرونده «سعید شاهسوندی» بود.
سعید شاهسوندی، از شاهمهرههای سازمان منافقین، از مهرههای رده بالای اطلاعاتی سازمان، کسی که خانهاش در تیرماه سال ۶۰، مقر فرماندهی عملیات تروریستی انفجار دفتر حزب جمهوری در محله سرچشمه تهران بود، کسی که بعد از فرار از ایران و استقرار در ترکیه و. عراق، به عنوان هماهنگکننده خروج مهرههای شاخص و گرانقیمت منافقین چون مسعود کشمیری و محمدرضا کلاهی از کشور و همچنین مسوول رادیوی منافقین فعالیت می کرد. کسی که از طراحان و حامیان سرسخت انجام عملیات «فروغ جاودان» بود و خود نیز در ان عملیات شرکت کرد و تا آخرین گلوله با نیروهای جمهوری اسلامی جنگید... در همان عملیات مرصاد به چنگ نیروهای انقلاب افتاد.
شاهسوندی در سنین مختلف
اما به رغم جایگاه بالا و مهم او در سازمان منافقین، پیوند نزدیکش با رجوی و ضدیت عمیقش با جمهوری اسلامی ایران، در فروردین سال ۷۰ از زندان آزاد شد و به آلمان رفت! نکته بسیار جالب و قابل توجه این که، آزادی او در سالهای ۶۹ و ۷۰ رقم خورد که دوران وزارت علی فلاحیان و سلطهی معاون مشهور او، سعید امامی بر این وزارتخانه بود، اما تیمی که در داخل تشکیلات امنیتی موجب آزادی شاهسوندی شدند، چند سال بعد به عنوان چهرههای اصلاحاتی مشهور شدند: سعید حجاریان، نادر صدیقی و علی ربیعی(عباد)
شاهسوندی در گفتگویی دیگر به صراحت می گوید:
"دوستان آقای حجاریان و کسانی که در آن موقع در کیان فرهنگی و مجله کیان معروف شدند به حلقه کیان و به کمک اینها از اعدام نجات پیدا کردم و بعداً هم از کشور خارج شدم. "
حال به این بخش از مصاحبه سعید حجاریان با مجله اندیشه پویا دقت کنید:
"[اندیشه پویا] : شما در زمان بازداشت سعید شاهسوندی چه کاره بودید؟
[حجاریان] :من در بخش آموزش بودم.
[اندیشه پویا] : پس چه ربطی به شما داشته شاهسوندی؟
[حجاریان] : معاون امنیت از من خواست که نظر بدهم که با او چه باید کرد. برای اظهارنظر سیاسی از من نظر مشورتی گرفتند من هم چند جلسه با او صحبت کردم. "
معاون امنیت وقت که حجاریان از او یاد می کند، کسی جز «سعید امامی» نبود.

حال به این بخش بسیار مهم از یکی از مصاحبههای شاهسوندی در خارج از کشور دقت کنید که از نقش علی ربیعی در آزادی خود نیز سخن می گوید:
" چند روز
بعد همان مقاماتی که ترتیب آن جلسه را داده بودن به دیدن من آمدند در این جلسه کسی که خیلی نقش بازی می کرد فردی بود با نام تشکیلاتی عباد و نام واقعی علی ربیعی که یکی از کسانی بود که بعدها هم درتحولات ازادی زندانیان سیاسی نقش بازی کرد. در واقع تفکر اصلاح طلب ان موقع بود والان هم هست. معاون وزارت اطلاعات بود حاج عباد.
یک نکته اساسی را عرض کنم درتمام دنیا و به خصوص در اتحاد جماهیرشوروی اصلاح طلبی گورباچف ازدرون کا. گ. ب شروع شد و انها کسانی هستند که بیشترین حقایق و واقعیت های جامعه با ان سروکار دارند. در اینجا هم جوانه های اصلاح طلبی وتحول از امثال سعید حجاریان، علی ربیعی و نادر صدیقی کسانی که دست اندکاران اصلی بودند در این قضایا و نظریه پرداز بودند اغاز شد.
یادم می آید یکی دو روز بعد از این جلسه {با ری شهری} به دیدن من آمدند و گفتند اگر هرگونه دیگر صحبت می کردی سرت برباد بود و این درست ترین برخوردی بود که تو کردی و به این ترتیب به من گفتند از چه خطربزرگی نجات پیدا کردم.
این جلسه تصمیم گیری درموردسرنوشت من بود که در این جلسه که من میرم آنها باز جلسه می گذارند و به این جمع بندی میرسند که سعید شاهسوندی با ما نیست با رجوی هم نیست ولی انسان صادق راستکرداری است. "
شاهسوندی
حسین قاسمی، پژوهشگر تاریخچه امنیتی انقلاب اسلامی، در پایان تکنگاری تفصیلی خود درباره پرونده شاهسوندی با عنوان «معمای سعید شاهسوندی»، مسالهای بسیار مهم و اساسی را مطرح کرده است:
" باتوجه به جایگاه سعید شاهسوندی در سازمان منافقین خصوصا نقش ویژه در هدایت و کنترل عناصر نفوذی سازمان دردستگاهها و وزارتخانه ها و نهادهای مختلف جمهوری اسلامی، آیا اطلاعاتی درخصوص شبکه مخفی و نفوذی سازمان منافقین دراختیار دستگاههای امنیتی قرارداده است؟ آیا در بولتن های تهیه شده توسط نادرصدیقی و...به نقش ویژه او در بخش نفوذ سازمان و عملیات ۷ تیر و سایر اقدامات او اشاره کافی شده است؟ بررسی و ردیابی و کشف و برخورد با شبکه نفوذی سازمان منافقین، شبکه های باقیمانده ساواک شامل همکاران و منابع لو نرفته، نفوذی سایر سرویس های بیگانه، بذرپاشی های آنها در چهاردهه اخیر در گروه ها و دستگاههای مختلف قبل و بعد از انقلاب باید امری اجتناب ناپذیر و ضروری برای انقلاب اسلامی باشد. "
علی ربیعی که چنین نفوذی در تشکیلات امنیتی در سال ۶۹ و ۷۰ داشت، کار امنیتی را در سالهای نخست عمر جمهوری اسلامی، از واحد اطلاعات سپاه آغاز کرد، سپس با تشکیل وزارت اطلاعات به این تشکیلات پیوست و به معاونت پارلمانی وزارتخانه هم رسید و در دولت اصلاحات هم در سمت مسوول دبیرخانه، عملا دبیر شورای عالی امنیت ملی بود. تردیدی نیست که این سابقه نسبتا طولانی اطلاعاتی، موجد پیوندهای عمیق با بخشهای مختلف ساخت قدرت در جمهوری اسلامی شد که یک «لایه حفاظتی» قوی و دست حمایتی «فرا جریانی» برای عباد ایجاد کرد. برخورداری از این لایه حفاظتی فراجریانی، ظاهرا خصلت مشترک عباد و دیگر دوستان «امنیتی» اوست که با دل قرص و خیال راحت وارد کنشگری سیاسی-حزبی شوند و بابت عملکرد سیاسی خود، هر اندازه چالشبرانگیز و پرابهام، پاسخگو نباشند. کما این که عباد هیچگاه به افکار عمومی پاسخ نداد که در آن جلسه کذایی اعلام پیروزی میرحسین موسوی در ۲۲ خرداد ۸۸، چه نقشی داشته و در پشت آن پرده بین او و سرکرده اصلی فتنه چه سخنانی رد و بدل شد.


حال، طی یک حکم رسمی، حسن روحانی یکی از اعضای ارشد «حلقه» خود را به جای حسامالدین آشنا به ریاست مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری گمارده است. علی فلاحیان، رییس پرحاشیه و جنجالی علی ربیعی در وزارت اطلاعات(در نیمه نخست دهه ۷۰) که خود از حامیان و همفکران دولت روحانی است، زمانی در مصاحبهای مدعی شده بود که ربیعی در دانشکده وزارت درس «عملیات روانی» تدریس می کرد. [۱]
فارغ از صدق یا کذب دعوی فلاحیان، سوابق کنشگری عملی ربیعی در سالهای گذشته نشان می دهد که او حتی اگر «عملیات روانی» تدریس هم نکرده باشد، جدای از آن نیست. آخرین عملیات روانی ربیعی در کسوت سخنگوی دولت، در همین ماجرای فایل صوتی کذایی رقم خورد که ربیعی، همکارانش و رسانهها و فعالان رسانهای همسو یا تحت امر، اصل ماجرا را که محتوای اظهارات ظریف در آن مصاحبه بود، به حاشیه برده و تلاش کردند چرایی لو رفتن آن را مساله اصلی جلوه دهند. بر مبنای قرائن، دستاویز قرار دادن واژه «نفوذ» در ادبیات چهرهها و رسانههای دولتی در ماجرای مصاحبه ظریف، خطی است که با آن به جریان مقابل اصطلاحا رکب بزنند و طلبکار نیز شوند. بیراه نیست که میراث اصلی دولت اعتدال را محوریت دادن به «عملیات روانی» در اداره مملکت بدانیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سؤالات صریح نبویان از ظریف
حجت الاسلام نبویان در این کلیپ با طرح واقعیات شکست برجام، سؤالاتی صریح از وزیر امور خارجه مطرح می کند و به این پرسش پاسخ می دهد که چرا ظریف از حاج قاسم خوشش نمی آید.
AUD-20210502-WA0020.m4a
4.18M
فوائد میدان برای اقتصاد کشور
(سید محمود نبویان)