آمریکا حالت فوقالعاده علیه دولت سوریه را تمدید کرد
🔹رئیس جمهور آمریکا حالت فوقالعاده در قبال دولت سوریه و تحریمها علیه این کشور را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
🔸بایدن مدعی شد که دولت سوریه تلاشهای آمریکایی و بینالمللی برای برقراری امنیت و ثبات عراق و بازسازی این کشور را از بین میبرد!
tn.ai/2498208
@TasnimNews
آمریکا آزادسازی دارایی ایران را تکذیب کرد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:
🔹گزارشهایی که اعلام کرده است واشنگتن قصد آزادسازی داراییهای ایران را به طور یکجانبه دارد، تکذیب میشود.
🔹هرگونه اقدام مهم و قابل توجه ایالات متحده باید بخشی از روندی باشد که هر دو طرف اتخاذ و اجرا میکنند.
@TasnimNews
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸هستند و هستند و هستند
👊 در منازل جنوب شهر، گاهی که باران زیاد میآید، آب وارد خانهها میشود و به ناچار آب را سطل سطل در کوچه میریزند. حال اگر سطح آب زیرزمینی بالا بیاید، این آب را سطل سطل که سهل است، بشکه بشکه هم بیرون بریزند تمام نمیشود چون دوباره مثل چاه جایش آب بالا میآید. عرب به اینگونه جوشیدن آب، #انتفاضه میگوید؛ یعنی خودجوش.
👊 الآن به جریان فلسطین #شورش نمیگویند، #انتفاضه میگویند.
بچه مدرسۀ فلسطینی را کسی سازماندهی نکرده و کسی استادش نشده است بلکه خودش به این نتیجه رسیده که زندگی در قید و بند رژیم صهیونیستی از مرگ بدتر و مرگ در مبارزه با رژیم صهیونیستی، پیروزی و حیات است. از خانه و مدرسهاش که بیرون میآید، برای اینکه فریاد کند من با رژیم صهیونیستی مخالفم، سنگ به آنها میزند. این حرکت، حرکت یک گروه نیست که رژیم صهیونیستی، رئیس آن را بگیرد و از بین ببرد و با متلاشی شدن آن سازمان، حرکت متوقف شود؛ اینها از #فطرت رهنمود میگیرند.
این است که هرچه رژیم صهیونیستی حبس و تبعید و اعدام کند، #هستند و #هستند و #هستند. باران نیامده که به سرداب رژیم صهیونیستی بریزد تا آن را سطل سطل بِکشنَد تا تمام شود؛ آب از زیرِزمین بالا آمده، مثل چاه که هرچه برداری باز جایش پر میشود.
👊 در روایات داریم که خدا امر امام زمان (عج) را اصلاح میکند. اصلاح کار حضرت که به دست توانای خداوند انجام میشود، همین است که آدمها از درونشان جوشش پیدا میشود و نهضت #از_متن_جوامع بشری میجوشد.
@haerishirazi
استاد قرائتی:
امام مهدی (علیه السلام) «واسطه فیض» است. همانطور که یک لامپ کوچک نمیتواند مستقیماً به نیروگاه متصل شود و به یک ترانس نیاز دارد؛ ما هم نمیتوانیم فیض را مستقیم از خداوند متعال بگیریم و به واسطه نیاز داریم که این واسطه «امام» است.
بیُمنِهٕ رُزِقَ الوَریٰ... از برکت او، بندگان روزی یافتهاند...
تمثیلات مهدوی، ص۸۲ - دعای عدیله
من با نام @s.nabavian در Instagram هستم. برای دنبال کردن عکسها و ویدیوهای من این برنامه را نصب کنید. https://www.instagram.com/invites/contact/?i=fnt6227fxgn7&utm_content=exo1b6s
مقام آمریکایی: تحریمهای ترامپ که با برجام ناسازگار نیستند را حفظ میکنیم
یک مقام آمریکایی گفت، از آنجا که برجام از قبل مورد توافق قرار گرفته قرار نیست چیز جدیدی ابداع شود اما برخی تحریمهای دولت قبلی که با برجام سازگار است زیر سوال نخواهند رفت.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک مقام آمریکایی پنجشنبه شب گفت، برخی تحریمها که توسط دولت قبلی آمریکا علیه ایران وضع شده و به برجام مرتبط نیست، زیر سوال نخواهد رفت.
به نوشته پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، این دیپلمات ارشد آمریکایی که از شرکتکنندگان در مذاکرات وین برای احیای برجام است، در یک کنفراس خبری تلفنی گفت، سه دور قبلی مذاکرات به شفافیت انتخابهایی که باید توسط تهران و واشنگتن صورت گیرد کمک کرد.
او در ادامه گفت: «فکر میکنم انتخابهایی که باید صورت گیرند کاملاً روشن هستند زیرا قرار نیست چیز جدیدی را اختراع کنیم. اینها در برجام نوشته شده است».
این مقام آمریکایی بدون اشاره به پیشرفت قابل توجه کارگروه تعهدات هستهای ایران و کندی عملکرد کارگروه رفع تحریمها در مذاکرات وین مدعی شد، اگر ایران تصمیم بگیرد به برجام بازگردد کار به سرعت پیش خواهد رفت و عملی شدن آن نیز سریع خواهد بود.
او در ادامه گفت: «اگر بخواهیم واقع بین باشیم و ایالات متحده اینطور است، ایالات متحده میداند برای بازگشت به پایبندی، چه کارهایی برای برداشتن تحریمهایی که در برجام به آن متعهد شده باید انجام دهد. ما همچنین میدانیم ایران باید چه کارهایی برای بازگشت به پایبندی نسبت به تعهدات برجامی انجام دهد و دوباره میگویم این چیزی نیست که بخواهیم ابداع کنیم. فقط کافی است متن برجام را بخوانیم و دوباره میگویم متعهد به انجام آن هستیم و باید ببینیم در روزها و هفتههای آتی ایران چنین خواهد بود».
او با اشاره به اثرات مخرب خروج دولت قبلی آمریکا از برجام گفت: «فکر میکنم آزمونی که ظرف چند سال گذشته داده شد، درست عکس این را نشان داد و بدون برجام و با اعمال مجدد همه تحریمها و اعمال تحریمهایی جدید، اکنون برنامه هستهای ایران به سرعت پیش میرود و رفتار آن در منطقه تهاجمیتر شده است».
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد: «اگر ایران آمادگی آن را ندارد، دولت بایدن به اوضاع رسیدگی خواهند کرد و هرکاری که لازم باشد انجام میدهد تا ایران به بمب اتمی دست پیدا نکند. بنابراین ما برای این سناریو نیز آماده هستیم».
وی در پاسخ به این سوال که آیا توافق با ایران به منزله بازگشت به شرایط سال ۲۰۱۸ خواهد بود و اینکه آیا منقضی شدن تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران نیز به همان مرحله برمیگردد گفت: «ما بازگشت به پایبندی نسبت به برجام را در نظر داریم و هرچه با آن سازگار نباشد باید برداریم. میخواهم از این فرصت استفاده میکنم تا نکتهای را روشن کنم. در این راستا، مبنای استنادی برخی تحریمها که توسط دولت ترامپ وضع شدهاند را زیر سوال نمیبریم. چیزی که آن را مورد سوال قرار میدهیم این است که آیا آن تحریمها با بازگشت به برجام سازگار هستند یا خیر. ارزیابی ما و تشخیص امنیت ملی ما این است که در راستای امنیت ملی ما است که در صورت بازگشت ایران به پایبندی به برجام ما هم به پایبندی به این توافق بازگردیم.»
او در ادامه گفت: «بنابراین ما هر چیزی را که از سال ۲۰۱۷ اتفاق افتاده مورد بررسی قرار خواهیم داد... و اگر موارد پیچیدهای در این میان وجود داشته باشد باید نگاه دقیقتری به آن داشته باشیم. نمیخواهم وارد جزئیات شوم اما دوباره میگویم، اگر معتقد باشیم حفظ یک تحریم با بازگشت به برجام سازگار نیست آمادهایم آن را برداریم. اما اگر تصورمان این باشد که که حفظ یک تحریم با برجام سازگار است آن را حفظ میکنیم.».
این دیپلمات ارشد آمریکایی درباره شهروندان این کشور که در ایران تحت بازداشت قرار دارند گفت، در این باره مذاکرات فعال و غیرمستقیمی وجود دارد که مستقل از برجام در حال انجام است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مقامات آمریکایی درباره جدیت ایران در مذاکرات وین گفت: «فکر میکنم مذاکرات نشان داده که همه طرفها تا حدی جدیت دارند. نه فقط ایران و آمریکا، بلکه طرفهای اروپایی، روسیه و چین نیز در تلاش برای بازگشت به توافق هستند. اما سوال اینجا است که آیا ایران متوجه این مسئله هست که نمیتوانیم در شرایطی قرار بگیریم که آمریکا کاری بیش از آنچه این توافق طلب میکند درخصوص رفع تحریمها انجام دهد و ایران کار کمتری برای بازگشت به پایبندی انجام دهد».
او در پاسخ به سوالی درباره نسل جدید سانتریفیوژهای ایران گفت: «دوباره این را میگویم که در مورد این مسئله، برجام موضع روشنی درباره این مسئله دارد که ایران برای بازگشت به پایبندی خود چه کاری باید انجام دهد. پس بدون آنکه در این خصوص مذاکرهای انجام شود متن صریح برجام میگوید ایران چه تواناییهایی را میتواند داشته باش
د یا نمیتواند داشته باشد».
این مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره پیشرفت روند مذاکرات وین و اختلافات باقیمانده مدعی شد: «آمریکا بهطور روشن اعلام کرده آماده است چه گامهایی برای بازگشت به پایبندی به برجام بردارد و ایران میتواند از برداشتن تحریمهایی که در خود برجام قید شده بهرهمند شود و ایران مشخصاً باید این را بپذیرد. آنها تقاضاهایی را مطرح کردهاند که از آنچه برای بازگشت به تعهدات لازم است فراتر بوده و ما معتقدیم که آنها باید با گامهایی که باید برای بازگشت به تعهدات هستهای بردارند، موافقت کنند».
او در ادامه گفت: «تا زمانی که بر سر همه چیز توافق صورت نگیرد، هیچ چیزی مورد توافق نیست و این مسئله در اینجا هم صدق میکند. در زمینه توافق بر سر تحریمها، گامهای هستهای و همچنین ترتیببندی و جدول زمانی برای اجرایی شدن این گامها از سوی دو طرف، کارهای زیادی باید انجام شود. ممکن است زیاد به نظر برسد. اگر دیدگاه عملگرایانه و واقعبینانهای وجود داشته باشد این کار میتواند با سرعت انجام شود. سرعت این روند باید شتاب بیشتری گیرد تا بتوانیم ظرف هفتههای آتی به توافق برسیم که البته تضمینی برای آن وجود ندارد».
این مقام آمریکایی درباره شکافهای موجود در مذاکرات گفت: «رویکرد ما این است که این درک را ایجاد کنیم که ما در این باره که پایبندی متقابل چه شکلی باید داشته باشد کاملاً روشن اعلام موضع کردهایم. امیدواریم با شرکای خود و البته مهمتر از همه با ایران به این تفاهم برسیم. بنابراین شکافهایی وجود دارند و نمیخواهم آنها را دستکم بگیرم اما دشواری پر کردن آنها را نیز دست بالا نمیگیرم و این درصورتی است که درخصوص آنچه مورد مذاکره است واقعبینی وجود داشته باشد و این به معنای اختراع مجدد آن نیست بلکه به معنای پایبندی به آن است».
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه موشکی و حضور ایران در منطقه مدعی شد: «جهان حین انجام مذاکرات ما ساکن نیست. آمریکا برای مقابله با فعالیتهای ثباتزدای ایران و همکاری با شرکا و متحدانمان در این خصوص به اقدامات لازم ادامه میدهد. متذکر میشوم که گفتوگوهای مهمی میان ایران و همسایگانش صورت گرفته و این چیزی است که آمریکا از آن استقبال میکند. اما از نظر رسیدن به تفاهمات گستردهتر، دیدگاه رئیس جمهور همواره این بوده که برجام فقط گام اول است. این گامی ضروری است اما از دید ما استفاده از آن به عنوان بستری برای تقویت توافق نیز امری ضروری است».
او در ادامه بار دیگر توپ را به زمین ایران انداخته و مدعی شد: «میدانیم چیزهای مهمتری هست که ایران میخواهد از این توافق کسب کند و ما آماده هستیم فوراً پس از رسیدن به تفاهم برای بازگشت به برجام بنشینیم و آن را بر اساس منافع مشترک تقویت کنیم. اما همچنین معتقدیم که باید گفتوگوهایی درباره برخی مسائل که درباره تنش زدایی در منطقه و افزایش امنیت منطقه ذکر کردید، انجام شود که به معنای تغییر سیاست ایران است. معتقدیم که بخشی از این گفتوگوها اکنون در حال انجام است و به محض بازگشت به برجام ممکن است این گفتوگوهای گستردهتر انجام بشوند یا نشوند».
وی ادامه داد: «در هر صورت برای کمک به متحدان و شرکایمان در منطقه، منتظر بازگشت به برجام نخواهیم ماند اما این گفتوگوها باید در هر شرایطی انجام شوند اما اگر به برجام برگردیم، در آن برهه انتظار داریم که گفتوگوها در چارچوبی با حضور ایران و همسایگانش برای رسیدن به امنیت بیشتر در منطقه انجام شوند».
این دیپلمات آمریکایی درباره اطلاع ایران از تحریمهایی که کشورش قرار است ذیل بازگشت به برجام بردارد گفت: «فکر میکنم ایران بهخوبی مطلع است. البته دوباره میگویم که به مرحله نهایی مذاکرات نرسیدهایم. بنابراین لیستی از دشوارترین تحریمها وجود دارد که همچنان باید مورد بحث قرار گیرد. اما فکر میکنم ایران تصویر روشنی در مقابلش دارد و این تصویر بهرهمند شدن از مزایای اقتصادی ذیل برجام است».
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
*اللهم صل علی محمد و آل محمد، کما أنت أهله، بعدد ما أحاط به علمک و عجل فرجهم*
سلام و درود بر جنابعالی، روز شنبه شما؛ بیست و پنجمین روز از ضیافت إلهی، به خیر و سعادت. ضمن گرامیداشت جهانی قدس، از پیشگاه خداوند متعال، نابودی قریب الوقوع رژیم جعلی اسرائیل و آزادی قبله اول مسلمین را مسئلت می کنیم.
ذکر روز، صد مرتبه: *یا رب العالمین*
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
عن عبد الله بن سنان قال: قال *ابوعبدالله علیه السلام:* ستصیبکم شبهة فتبقون بلا عَلَمٍ یری و لا إمام هدی و لا ینجوا منها إلّا من دَعا بدعاء الغریق! قلت: کیف دعاء الغریق؟ قال (ع): یقول: «یا الله یا رحمان یا رحیم، یا مقلّب القلوب ثَبِّت قلبی علی دینک.»
(کمال الدین، ج ٢، ص ٣۵١)
عبدالله بن سنان گوید که *امام صادق* علیه السلام فرمود: شما با شبهه ای مواجه خواهید شد و آن این است که بدون پرچمی برافراشته و بدون امامی هدایتگر باقی می مانید و از این شبهه نجات نمی یابد؛ مگر کسی که دعای غریق را بخواند. گفتم: دعای غریق چگونه است؟ فرمود: می گویی: یا الله یا رحمان یا رحیم! ای دگرگون کننده دلها، قلب مرا بر دین خود، تثبیت و محکم بگردان.
*اللهم عجّل فرج مولانا صاحب الزمان*
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
جلیلی: نباید تعامل با دنیا را در ۴-۵ کشور محدود کرد/
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نمیشود کشور را معطل مذاکره و ارادهی چند قدرت دنیا نگه داشت؛ با اینها نمیشود اقتصاد کشور را اداره کرد و آن را جهش داد و به پیشرفت رساند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگویی ویدیویی طی سخنانی اظهار داشت: دشمن تمام توان خود را بهکار گرفته و از ابزارهایی برای فشار بر مردم ما استفاده میکند و یکی از این ابزارها، تحریم است. در این 8 سال راهحلی بهنام مذاکره دنبال شد تا مسائل را حل کنند و گفتند امروز مردم میبینند که تحریمها دو برابر شد. در برخی موضوعات که دولت وعده میداد حل میشود، الان خودشان اذعان دارند که حل نشده است.
وی افزود: اگر میگوییم دشمن تحریم اعمال میکند و مذاکره جواب نداده است، سوال این است که چه باید کرد؟ بعضا مطرح میشود که فقط باید داخل کار کنیم و یعنی به سیاست خارجی کاری نداشته باشیم؟ این غلط است و اتفاقا باید سیاست خارجی فعال داشته باشید تا اقتصاد داخل تقویت شود. مثلا وقتی مقام معظم رهبری میفرمایند تولید باید جهش داشته باشد، لازمه آن جهش صادرات و ارتباط با بازارهای جهانی است تا محصول تولیدی ما به بازار برسد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: ما میگوییم اگر میخواهید با فشار دشمن مقابله کنید راهش تعامل گسترده و سازنده با جهان است و بسیار اهمیت دارد. چه کسانی نمیخواهند این کار انجام شود؟ کسانی که روابط با دنیا را در 4-5 کشور خلاصه میکنند و اینکه بگوییم دنیا فقط آمریکا و چند کشور اروپایی است و تمام توانمان هم صرف آن شود، نتیجهاش چیزی است که امروز میبینیم و امروز ما را تحریم کردند و سایر کشورها را هم برای این که با ما کار نکنند، تحریم کردند و علیرغم همه تعهدات در برجام، خود آمریکا هم تحریم کرد و بقیه را هم تحریم کرد که چرا با ایران تراکنش بانکی دارند. اروپاییها بعد از برجام حاضر نشدند کار جدی انجام بدهند و حتی کانال مالی که گفته میشد هم آنطور که ادعا میشد، محقق نشد.
جلیلی تصریح کرد: اکنون باید دید که راهحل چیست؟ آیا این است که ما بگوییم در 100 روز آخر به وین میرویم و ببینیم چند تحریم رفع میشود و آنها هم لیست بدهند و تحریمها را دستهبندی کنند، یا اینکه باید راهحل داشت. نمیشود کشور را معطل مذاکره و ارادهی چند قدرت دنیا نگه داشت؛ با اینها نمیشود اقتصاد کشور را اداره کرد و آن را جهش داد و به پیشرفت رساند.
وی گفت: مذاکرهی صحیح باید باشد و مذاکرات غلط جواب نمیدهد و البته مذاکره غلط نیز یک راه است؛ دیپلماسی یک بُعد از سیاست خارجی است؛ باید از تمام ظرفیتهای در عرصه سیاستهای خارجی فعال شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود همچنین اظهار داشت: اگر از تحریمها سخن میگوییم به این معنا نیست دشمن فقط با تحریم بر مردم و کشور ما فشار میآورد؛ یکی از شیوهها این است که ببینید چه فرصتهای اقتصادی برای ما در این شرایط فراهم است و میتواند آنها را بیاثر کند. مثلا یک فرصت ترانزیتی در کشور ما وجود دارد و فرصت خوبی هم هست و اگر دشمن خطوط ترانزیتی موازی ایجاد کرد، یعنی میخواهد این فرصت ما را کمرنگ کند و باید در این زمینه وارد شویم.
جلیلی خاطر نشان کرد: سیاست خارجیای فعال و پویاست که دنیا را رصد کند و ببینید در هر کشوری چه فرصتهایی وجود دارد و از آن استفاده شود. ابتدا در این موضوع باید از همسایگان استفاده شود و ما به دلیلی پیوندهای تاریخی، جغرافیایی و تاریخی فرصت خوبی داریم و خصوصا که کشور ما 15 همسایه دارد و این فرصت خوبی است که خداوند برای ما قرار داده است. همسایگان ما تقریبا حدود 1000 میلیارد دلار واردات دارند و ما بازاری به این میزان را در همسایگی خود داریم که اگر از آن استفاده کنیم، فرصتهای خوب و مناسب اقتصادی است. در این هشت سال چه روندی طی شد و باید ببینیم که اگر کارنامه خوبی است و اقدامات مناسبی عمل شده است، آن را تقویت کنیم و اگر به خطا رفتیم و به بخشهایی توجه نشده، باید تصحیح شود.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: بعضا بین کشورهایی اختلافاتی پیش میآید و این اختلاف شاید تولیدِ فرصت کند و مثلا روابط اقتصادی دو کشور به مشکل میخورد و این یک فرصت است که در بازار آن کشور حضور یابیم. روسیه حدود 11 میلیارد دلار واردات صیفیجات دارد و وقتی بازارهای آن بسته میشود و با اروپا و یا در مقطعی با ترکیه به مشکل میخورد، ما اینجا باید وارد شویم و البته غیر از این هم میتوانیم در این بازارها حضور یابیم ولی سهم ما از این عدد تقریبا هیچ و یعنی حدود 120 میلیون دلار است، چرا از این فرصت استفاده نمیکنیم؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بخشی از کارهای دولت این است که اولویتها را تشخیص بدهد و بداند که بر روی چه اولویتی سرمای
هگذاری از نظر اقتصادی و زمان کند. ما چندین نقاط حساس داریم که سالهاست معطل مانده؛ مثلا کریدور شمال به جنوب و راهآهن شلمچه- بصره که 25 کیلومتر است و سرمایهگذاری زیادی نمیخواهد و بلکه اراده، پیگیری و دیپلماسی میخواهد. البته ممکن است که در این میان موانعی هم وجود داشته باشد و دشمنان هم سنگاندازی کنند و اینجا دیپلماسی باید خود را نشان بدهد و این موانع را بردارد.
جلیلی بیان کرد: اگر این فرصتها را بالفعل کردید، اصلا برخی مذاکرات از موضوعیت میافتد و وقتی توانستید نفت را به فرآورده تبدیل کنید، دیگر برای فروش نفت بهدنبال مذاکره نیستید و اتفاقا میخواهید نفت بخرید تا به فرآورده تبدیل و به بازار منطقه عرضه کنید.
وی گفت: در شرایط کنونی جدای از نگاههای سیاسی و انتخاباتی باید صحنهی کشور را ببینیم و نگاه کنیم که سیاست خارجیِ خوب چیست؛ بخشی از آن دیپلماسی و بخشی نیز تعامل اقتصادیِ قوی با همسایگان و سایر کشورهاست و البته این مسئله فقط محدود به وزارت خارجه نیست و سایر وزارتخانهها هم در این امر نقش دارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: حتی در کالاهایی که شاید خود ما تولیدکننده هم نیستیم میتوانیم مرکزیت توزیع آن کالا در منطقه باشیم؛ مثلا روسیه گندم دارد و عراق هم به آرد نیاز دارد، ما میتوانیم گندم را به آرد تبدیل کرده و به عراق صادر کنیم، این شدنی است و فرضی نیست و میتواند به شکل موثر در روابط خارجی اقتصادی ما شکل بگیرد.
جلیلی گفت: اگر در سیاست خارجی برنامه و نقشه وجود داشته باشد و بدانید که کجا باید چه اقدامی انجام دهید، بسیار میتوان از فرصتها استفاده کرد. در دنیا 200 کشور وجود دارد و میتوان از این فرصتها استفاده کرد و مجموعه فرصتهاست که آثار خود را در زندگی مردم نشان میدهد. این آثار البته ابعاد امنیتی، سیاسی و اجتماعی دارد و وقتی روابط اقتصادی با این کشورها تقویت شود، تهدیدها کاهش مییابند. هر سال 4 میلیون نفر از عراق برای زیارت و سیاحت به ایران میآیند و مردم ما هم در ایام اربعین به آن کشور میروند، این خود یک فرصت بزرگ است و باید روی اینها سرمایهگذاری شود.
علی زندی:
فقط در جمهوری اسلامی اتفاق میافتد!
پرویز امینی
صوت گفتوگوی سه ساعته ظریف برای کسی که جمهوری اسلامی را از نمای دور و خصوصا از نمای نزدیک نمیشناسد، قطعا ناباورانه خواهد بود.
او هرگز باور نخواهد کرد، کسی با این سطح از خودشیفتگی، که از مردم استنطاق میکند که چرا سلیمانی را که برای مردمش عزت و امنیت و اقتدار تولید کرده است را از کسی که وارث یک پروژه شکست خورده مثل برجام با خسارتهای فراوان برای امنیت و عزت و اقتدار ایران است، بیشتر دوست دارند، در رأس دستگاهی باشد که قرار است منافع ملی همه ایرانیان در سراسر جهان را صیانت کند.
او باور نخواهد کرد فردی با این سطح از خامی که به راحتی بازیچه و ابزار سیاسی دیگران میشود (گزارش دیپلماتهایی مثل جان کری نیز این سادگی او را تأیید میکند)، در جایگاهی قرار گیرد که باید پنجه در پنجه پیچیدهترین و در عین حال بیاعتمادترین خصمهای این ملت، از منافع کشور دفاع کند.
او باور نخواهد کرد کسی با این سطح از دانش روابط بینالملل که رئالیست بودن را با نظامیگری یکی بداند و در ساختار نظام بینالملل که قانون جنگل بر آن حاکم است و شما به اندازهای حق دارید که قدرت دارید، و در شرایطی مثل شرایط جمهوری اسلامی که در یک منطقه حساس و پرتنش خاورمیانه است، بگوید من رئالیست نیستم، و آنچنان کارنیازموده باشد که بین قدرت و دیپلماسی جدایی بیاندازد و دیپلماسی بدون قدرت را مقدور بداند، در دستگاه سیاست خارجی یک کشور نفش داشته باشد و ناباورانهتر، عالیترین مقام آن باشد.
او هرگز باور نخواهد کرد کسی که با خشنترین مواضع اپوزیسیون علیه جمهوری اسلامی یعنی تعریف جمهوری اسلامی به عنوان حاکمیت یگانه نظامیها، همنظر و همباور باشد و دائما نیز بر آن تأکید کند، صاحب نفوذ در عالیترین لایههای حاکمیت جمهوری اسلامی باشد.
او هرگز باور نخواهد کرد کسی که به چهره قهرمان ملی ایرانیان که مورد احترام آنها با هر باوری و گرایشی حتی اپوزیسیون جمهوری اسلامی است، چنگ میزند و میخواهد با پایین آوردن شأن او، شأن خود را ارتقاء بدهد، صاحب صلاحیت در دفاع از منافع ملی ایرانیان و نمایندگی کردن از آنها در سطح بینالمللی باشد.
او هرگز باور نخواهد کرد کسی که در همین فایل صوتی دائما به رهبری اظهار ارادت میکند، متضاد با باور و جمعبندی رهبری و شهود غیرقابل انکار خارجی، بگوید همه شروط نهگانه رهبری و حتی در سطحی بالاتر در برجام رعایت شده است، نماینده صادق حاکمیت در عرصه بینالمللی باشد.
او هرگز باور نخواهد کرد کسی که برای دفاع از خود و کارنامه کاریاش، به منافع ملی و حیثیت کشور ضربه میزند، عالیترین مقام دستگاه سیاست خارجی یک کشور و ناباورانهتر عالیترین مقام سیاست خارجی جمهوری اسلامی باشد.
این ناباوری از گفتار صوتی ظریف بر اساس یک استاندارد متعارف در حکمرانی، طبیعی است اما اینکه چنین رخدادی تنها در جمهوری اسلامی اتفاق میافتد و به بخشی از روال طبیعی حکمرانی تبدیل شده است، محل تامل است.
آمریکا و طرفهای اروپایی خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسل جدید ایران شدهاند
نشانههای مذاکرات ضعیف
گروه سیاسی: دور چهارم نشست کمیسیون مشترک برجام برای احیای توافق هستهای روز گذشته با حضور ایران و نمایندگان ۱+۴ در گرند هتل شهر وین پایان یافت و مقرر شد بلافاصله رایزنیهای کارشناسی و فنی و کار روی متون پیشنویس آغاز شود. به گزارش «وطنامروز»، عباس عراقچی پس از نشست روز گذشته در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما عنوان کرد: امروز جلسه اول کمیسیون مشترک از دور جدید مذاکرات در وین برگزار و ما دور جدید را آغاز کردیم و از بعدازظهر کار گروههای رفع تحریمها و هستهای آغاز خواهد شد. عراقچی همچنین گفت: اخباری که از سمت آمریکاییها به ما منتقل میشود این است که آنها برای بازگشت به برجام جدیت دارند. تا الان اعلام آمادگی کردهاند که بخش بزرگی از تحریمهای خودشان را بردارند، البته از نظر ما هنوز کامل نیست و به همین دلیل مذاکرات ادامه مییابد تا وقتی به همه خواستههای خودمان برسیم. وی گفت: موارد مورد اختلاف نظر کوچک نیست و باید بحث و مذاکره درباره آن انجام شود تا بشود راهحلهایی را پیدا کرد. معاون وزیر خارجه همچنین درباره دور بعدی مذاکرات نیز عنوان کرد مذاکرات تعطیلی و آخر هفته نخواهد داشت.
ادعای عراقچی مبنی بر آمادگی آمریکا برای برداشتن بخش بزرگی از تحریمها در تضاد با گفتههای رسمی مقامات دولت بایدن در دستهبندی تحریمهای ضدایرانی به قابل رفع و غیرقابل رفع قرار دارد.
همچنین «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین هم دیروز جزئیاتی از نشست کمیسیون مشترک برجام ارائه کرد. اولیانوف پس از نشست روز گذشته در صفحه توئیتر خود نوشت: «کمیسیون مشترک برجام در نشست امروز، دور جدیدی از گفتوگوها برای احیای کامل توافق هستهای [ایران] را آغاز کرد». دیپلمات روس در این باره توضیح داد: «مشارکتکنندگان توافق کردند تا روند [مذاکرات] را تقویت کنند. به نظر میرسد هیأتها برای باقیماندن در وین به هر میزانی که نیاز باشد، تا رسیدن به هدف خود، آماده هستند».
توئیت اولیانوف مبنی بر ادامه و تقویت روند مذاکرات در حالی است که وی روز پنجشنبه اعلام کرد شاید مذاکرات روز جمعه در وین، آخرین دور گفتوگوها برای احیای برجام باشد. اولیانوف در پیامی توئیتری نوشت: «دور بعدی گفتوگوهای وین (چه کسی میداند؟ شاید آخرین دور) درباره بازگشت به تعهدات کامل برجام هفتم مه برگزار میشود». این دیپلمات روس افزود: «البته که اگر نیاز باشد، ممکن است مذاکرهکنندگان تصمیم بگیرند توقف دیگری را ترتیب دهند تا دستورالعملهای متعاقب را از پایتختها دریافت کنند».
* دیدار عراقچی با گروسی در آستانه اتمام تفاهم موقت ایران- آژانس
سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی شرکتکننده در مذاکرات وین بعدازظهر پنجشنبه پس از ورود به اتریش برای شرکت در دور جدید مذاکرات، با «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مقر آژانس در وین، دیدار کرد.
این دیدار که از محتوای آن خبری منتشر نشده در شرایطی صورت گرفت که تفاهم موقت ۳ ماهه آژانس با تهران برای متوقف کردن بازرسیهای فراتر از پادمان از جمله پروتکل الحاقی از سوی کشورمان به موعد پایانی خود (اول خرداد) نزدیک میشود. در همین زمینه روزنامه وال استریتژورنال اخیرا گزارش داد هیأتی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی روزهای آینده به ایران سفر میکند. گفتنی است شبکه بلومبرگ هم هفته گذشته به نقل از ۲ مقام اروپایی که در میانجیگری روند گفتوگوها در وین مشارکت دارند خبر داد قدرتهای جهانی در تلاش هستند توافق هستهای با ایران را قبل از موعد پایان توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی احیا کنند.
* آمریکا خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسل جدید ایران
شبکه «پرس تیوی» روز پنجشنبه اعلام کرد در ادامه زیادهخواهیهای طرف مقابل ایران در مذاکرات برجام، آمریکا و طرفهای اروپایی این بار خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسل جدید ایران شدهاند.
طبق این گزارش، آمریکا و اروپا در ازای توقف موقت برخی تحریمهای برجامی، خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسلهای جدید IR-9، IR-6 ، IR-4 و... شدهاند. این در حالی است که آمریکا هنوز حاضر به لغو تحریمها و اجرای تعهدات خود طبق برجام هم نشده است.
این شبکه برونمرزی ایرانی همچنین گزارش کرد: طرف آمریکایی و اروپایی در مذاکرات وین در پی تحمیل تعهدات جدید در زمینه هستهای به جمهوری اسلامی ایران در ازای توقف موقت برخی تحریمهای برجامی و نه لغو آنها شدهاند که تخریب سانتریفیوژهای نسل جدید از جمله این درخواستهای زیادهخواهانه جدید است.
طرح این موضوع در شرایطی صورت گرفته است که حتی طبق برجام و در صورت نهایی شدن توافق بازگشت 2 طرف به برجام، این سانتریفیوژها نباید تخریب شوند و باید صرفا
تحت نظر آژانس انبار شوند. پرس تیوی گزارش کرد که این زیادهخواهی غربیها و اصرار آنها، ممکن است روند مذاکرات برجام را به شکست بکشاند. در همین راستا «آمیخای استاین» خبرنگار شبکه «کان نیوز» رژیم صهیونیستی طی خبری که در مطابقت با گزارش پرس تیوی قرار دارد در صفحه توئیتر خود به نقل از منابع آگاه نوشت ظاهرا کشورهای اروپایی و آمریکا از ایران درخواست کردهاند که گامهای فعالی در زمینه حذف سانتریفیوژها و کاهش مقادیر اورانیوم غنیشده و گامهای دیگری را بردارد تا هدف فاصله یکساله تا ساخت بمب اتم که در برجام مورد اشاره قرار گرفته رعایت شود.
* ادامه هجمه دولتیها به پرس تیوی
در ادامه حملات سوالبرانگیز و خلاف مصالح ملی اعضای دولت روحانی به اخبار دقیق و موثق شبکه پرس تیوی، این بار نوبت به رئیس دفتر رئیسجمهور رسید. محمود واعظی در پاسخ به پرسشی درباره ادعای بروز برخی اختلافنظرهای جدی در مذاکرات، ضمن رد ادعاهای جدید، گفت: اگرچه همچنان گفتوگوهای دشواری در پیش است اما گامهایی که تاکنون برداشته شده امیدوارکننده است و ادعای بروز اختلافنظرهایی که منجر به اختلال در روند کلی مذاکرات شود، صحت ندارد.
رئیس دفتر رئیسجمهور ضمن بیان اینکه «با ارزیابیهای انجام شده از مذاکرات در هفتههای قبل میتوان به دورنمای رفع تحریمها امیدوار بود»، خاطرنشان کرد: با روند فعلی پیشبینی ما این است که با مهارت و توانمندی تیم مذاکرهکننده ایران انشاءالله رفع تحریمها - با رعایت خطوط قرمز و چارچوبهای ابلاغی مراجع عالی تصمیمسازی کشور- دور از دسترس نخواهد بود. واعظی در پاسخ به پرسشی درباره صحت و سقم ادعای یک رسانه مبنی بر زیادهخواهی طرف مقابل مذاکرات، آن را خبرسازی خواند و اظهار کرد: در روزهای گذشته و متأثر از جو مثبت مذاکرات وین، بازار ارز روندی نزولی را طی میکرد که متاسفانه با خبرسازی دروغ یک رسانه رسمی، امروز این روند دچار اختلال شد، لذا خبرسازان باید بدانند که اقدامات غیرمسؤولانه و جناحی آنها علامتهای اشتباهی به افکار عمومی و فضای اقتصادی کشور میفرستد و این حرکت در چارچوب رقابتهای جناحی مرسوم قابل ارزیابی و تفسیر نیست. واعظی در پایان ادعا کرد: با روندی که مذاکرات وین طی میکند، همانطور که رئیسجمهور در جلسه هیات دولت تاکید داشتند بدون تردید رفع کامل تحریمهای برجامی دور از دسترس نیست.
اظهارات دولتیها و تیم مذاکرهکننده در رد اخبار پرستیوی با اکتفا کردن به تکذیب کلی، بدون آنکه توضیح دهند کدام بخش از اخبار یا گزارشهای این شبکه نادرست بوده است در فضایی اتفاق میافتد که صحت اخبار پرس تیوی در طول مذاکرات وین پس از مدت کوتاهی با موضعگیریهای مقامات دولت بایدن به اثبات رسیده است...
.
آرامش با حضور آمریکا، هرگز!
♦️آیا کشوری را هم در منطقه سراغ دارید که پای آمریکا به آن کشور باز شده باشد و ملت آن کشور روی آرامش دیده باشند؟
🔹بیست سال پس از اشغال افغانستان توسط اشغالگران آمریکایی، این وضعیت غمبار افغانستان است.
♦️حمله تروریستی به مدرسه سیدالشهدا (ع) در غرب کابل، ۵۵ شهید و ۱۵۱ زخمی بر جای گذاشت.
🔹آمریکا به کمک دلار های سعودی و سرویس های جاسوسی انگلیس و اسرائیل، پایه گذار بسیاری از گروه های تروریستی در افغانستان (و پاکستان و عراق و سوریه و لبنان و ایران) است.
@IMANI_mohammad
✍️جهت اطلاع اون عزیزانی که می گویند، ما بی طرف هستیم کاری به هیچی نداریم😳
🔻لطفا توجه بفرمائید و با دقت بخوانید🔻
👌🏻بنده خدائی گفت:
سرت رو بنداز پایین زندگیتو بکن
چکار داری به سیاست و انتخابات و راهپیمایی و اینها...
به هیچ چیز و هیچ کس هم فکر نکن،
👌🏻 ما بی طرفیم،👌🏻
کار به کسی نداریم...
🤲🏻نمازها و دعا ها و زیارت عاشورا رو هم تو خونه میخونیم ،
👌🏻چون دین یک باور خصوصیه بین خودت و خدا ...
👌🏻اهل هیچ حزب وجناح هم نیستیم جز حزب خدا ...
✋🏻بهش گفتم:
👌🏻در عالم دو تا خیمه هست
☝🏻خدا و👹 شیطان
👌🏻هابیل و قابیل
👌🏻حضرت موسی(ع) و فرعون
👌🏻حضرت علی(ع) و معاویه
👌🏻امام حسین (ع) و یزید
📖بهش گفتم: زیارت عاشورا را خوانده ای...
📖گفت: بله هر روز صبح...
👌🏻بهش گفتم: میدانی کل این زیارت بر دو پایه واساس است ،
✋🏻سلام یا👹 لعن؛
✋🏻 سلام به اهل بیت(ع)
👹 و لعن به یزیدیان
☝🏻"پاداشش هم یا بهشت و یا جهنم "
👌🏻گفت : پس تکلیف بیطرف ها چی میشه؟
👌🏻بهش گفتم :
📖در زیارت عاشورا مشخص شده میخونیم( و شایعت و بایعت و تابعت علی قتله)
🌻امام صادق (ع) آن بی طرف ها را هم لعن کرده...
👌🏻هرکس در لشگر حسین (ع) نباشد
👌🏻در خیمه هرکسی باشد و یا بی طرف باشد یزیدی است
👌🏻درجواب گفت :
☝🏻 اینکه برای آن دوران بود،
👌🏻 الان چی؟
👌🏻بهش گفتم :
📖باز هم زیارت عاشورا جوابت را داده،(و آخر تابع له علی ذلک)
👹یزیدی ها تا آخرالزمان لعن شده اند
سوال کردوگفت :
🚩 کل یوم عاشورا یعنی چه؟
گفتم که :
🚩یعنی حسین زمان و
👹شمر امروزت را بشناسی.
دوباره گفت :
🚩 حسین زمان ،امام زمان (عج) هست که درغیبت هستند؟
بهش گفتم :
☝🏻در غیبت حسین (ع)
🚩حضرت مسلم نیابت عام داشت
از طرف امام زمانش
👹اما کوفیان تنهایش گذاَشتند
👌🏻پس بندگان خدا
☝🏻اگر میخواهی کوفی نباشی
🚩 باید بدانی تا حسین نیامده،
🚩مسلم بن عقیل ولی امر
🚩 و نایب حسین ع است
🚩و تا امام زمان(عج)نیامده
🚩 ولی فقیه نایب عامش هست
👌🏻"وقتت را هدر نده
☝🏻ببین در کدام خیمه هستی
🚩درخیمه امام حسین (ع)
👹یا در خیمه یزید علیه العنه ..."
🚩اگر حسینی هستی الان باید از ولی امر اطاعت کنی
🚩و از نایب عام امامت تبعیت
🚩 و در لشگر حسینی (ع)
👹با یزیدیان زمان مبارزه کنی
✌️✍️و انتخابات برای تعیین سرنوشت کشور
✋🏻 و یاری کردن از انقلاب و تبعیت از نایب عام امام زمان (عج) حضرت امام خامنه ای وظیفه شرعی و معرفی ماست،
🚩یعنی آمادگی برای ظهور منجی عالم بشریت و نجات تمام مظلومان و مستضعفین عالم میباشد .
🤲🏻ان شاء الله با انتخاب فرد اصلح و صالح
✋🏻و با حضور پرشور امت شهیدپرور
👹و ز کوری چشم دشمنان اسلام و
📖قرآن و نظام و انقلاب و ولایت فقیه
☝🏻و با لطف و عنایت خدا و اهلبیت ع
🚩 مخصوصا امام زمان عج
🚩وبا همه حاج قاسم سلیمانی ها و همرزمانش ورفقای شهیدش
✍️ پای صندوقهای رای
✅لطفا با نشر این متن دین اسلام را یاری بفرمایید
چاک شومر: برجام باید برنامه موشکی تروریسم و حقوق بشر را هم شامل شود(!)(خبر ویژه)
رهبر دموکراتها در سنای آمریکا، در یک گزافهگویی آشکار که ماهیت دموکراتها را نشان میدهد، گفت: توافق احتمالی جدید با ایران باید مسائل مربوط به برنامه موشکی، تروریسم منطقهای و حقوق بشر را هم شامل شود(!)
به گزارش دویچهوله، مخالفتها با بازگشت آمریکا به توافق 2015 (برجام) گسترده است که از آن جمله میتوان به اظهارات چاک شومر رهبر اکثریت دموکراتها در سنای آمریکا اشاره کرد.
چاک شومر در نشست اخیر شورای یهودیان نیوریورک خواستار گسترش محورهای مورد مذاکره با ایران شده است. به باور او، توافق با ایران نمیتواند محدود به توافق هستهای باشد و باید دیگر مسائل را نیز دربر گیرد.
اظهارات چاک شومر در نشست شورای یهودیان نیویورک در شرایطی صورت میگیرد که شماری از سناتورهای جمهوری خواه نیز با رفع تحریمها و رفع انسداد از داراییهای بلوکه شده ایران مخالفت ورزیدهاند.
به گزارش دویچهوله اهمیت اظهارات چاک شومر برخاسته از موقعیت سیاسی او است. شومر رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنا است.
سایت «جویش اینسایدر» با انتشار گزارشی به بخشهایی از اظهارات شومر در نشست یاد شده پرداخته است.
شومر گفته است؛ اگر قرار بر نشستن پشت میز مذاکره باشد، آنگاه باید بدانیم که مسائل متعددی برای گفتوگو در دستور کار قرار دارد.
رهبر فراکسیون دموکراتها در سنای آمریکا گفته در سال ۲۰۱۵ نیز یکی از مخالفان امضای توافق هستهای با ایران بوده و سه سال پس از آن هم یکی از کسانی بوده که مخالف خروج آمریکا از آن توافق توسط دولت ترامپ بوده است.
چاک شومر تاکید کرده است که خروج آمریکا از توافق هستهای به جای منزوی کردن ایران منجر به انزوای آمریکا شد.
او گفت: «اکنون ایران از توان و ظرفیت هستهای بیشتری برخوردار است و به ساخت جنگافزار هستهای نزدیکتر از آن روزی است که ترامپ از توافق هستهای خارج شد یا از آن روزی که اوباما آن توافق هستهای را امضا کرد.»
چاک شومر تاکید کرد، او مخالفتی با مذاکره با مقامات جمهوری اسلامی ندارد. حتی بر این باور است که این مذاکرات الزامی است.
وی میگوید: منظور من این نیست که باید از گفتوگو و مذاکره با ایران اجتناب ورزید و من هیچ مشکلی با نشستن پشت میز مذاکره و گفتوگو با مقامات ایران ندارم. عدم مذاکره با ایران میتواند منجر به آن شود که جمهوری اسلامی فعالیتهای هستهای خود را تا ساخت بمب اتمی ادامه دهد.
اما هرگاه مذاکره بر سر فعالیتهای هستهای ایران را پذیرفتهایم، باید به مسائل دیگر نیز توجه کنیم.
این مسائل نقض حقوق بشر، برنامه تولید موشکهای بالستیکی، حمایت از تروریسم و گروگانگیری را نیز شامل میشود.
چاک شومر: برجام باید برنامه موشکی تروریسم و حقوق بشر را هم شامل شود(!)(خبر ویژه) -
وندی شرمن : باید با توافق قوی و طولانیتر به نگرانیها درباره رفتار منطقهای و موشکهای بالستیک ایران پرداخته شود
ورود ژن فریبکار
گروه سیاسی: «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در دولت بایدن و از اعضای ارشد تیم مذاکراتی دولت اوباما در زمان توافق هستهای بر خلاف روحانی و تیم مذاکرهکننده ایرانی که از شکسته شدن تحریم و آمادگی ایالات متحده برای برداشتن بخش عمدهای از تحریمها صحبت میکنند، میگوید راه درازی تا توافق باقی مانده است.
به گزارش «وطنامروز»، شرمن که ماه گذشته از سنای آمریکا رای اعتماد گرفت، در مصاحبهای با اندیشکده «آتلانتیک» گفت: پیشرفتهایی در مذاکرات جاری در وین برای اجرای کامل برجام توسط همه طرفها حاصل شده اما هنوز راه درازی باقی مانده است.
این مقام آمریکایی که برای ایرانیان معرف موضع توهینآمیزش نسبت به مردم ایران با این جمله است که «فریب و نیرنگ در DNA ایرانیان است»، از تلاش کشورهای اروپایی برای ورود مجدد آمریکا به برجام و مبنا قرار دادن آن برای رسیدن به توافقی «طولانیتر، قویتر و بهتر» تشکر کرد.
شرمن گفت: «میخواهم از شریکان اروپاییمان تشکر کنم که حقیقتا سررشته مذاکرات با هدف بازگشت مجدد آمریکا به برجام و مبنا قرار دادن آن برای رسیدن به توافقی طولانیتر، قویتر و بهتر جهت پرداختن به همه مسائل محل نگرانی از جانب ایران مانند رفتارش در منطقه، موشکهای بالستیک، تجارت تسلیحاتی و سوابق حقوق بشریاش در داخل آن کشور و در سراسر دنیا را در دست دارند».
در حالی که وندی شرمن و همکارانش در دولت بایدن با صراحت بازگشت به برجام را پایه و سکویی برای گستردهتر کردن برجام عنوان میکنند و نه برای بازگشت به تعهد، حسن روحانی 18 فروردین با اشاره به مذاکرات وین در سخنانی عجیب گفت: «امروز آمریکا آماده است بنشیند و به اجرای برجام و به تعهداتش بازگردد. بازگشت به تعهدات به معنای دینی و مصطلح ما توبه است. برای اجرای توبه آماده است. هل لی من توبه میگوید! میگوید من آمدهام توبه کنم، من میخواهم به برجام برگردم».
معاون وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفتوگوی خود ابراز امیدواری کرد آمریکا بتواند به تفاهمی در مذاکرات وین دست پیدا کند تا بتوان توافق فنی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را که در پایان ماه جاری میلادی منقضی میشود تمدید کرد. او گفت: «امیدوارم به تفاهماتی دست پیدا کنیم تا بتوانیم توافق فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی با ایران را که اواخر ماه مه منقضی میشود تمدید کنیم».
این گفته وندی شرمن در فضایی است که اگر تا سوم خرداد – موعد پایان تفاهم موقت ۳ ماهه ایران با آژانس- طرفهای متعاهد ایران در برجام به تعهدات خود بازنگردند طبق قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» مصوب مجلس شورای اسلامی، سازمان انرژی اتمی موظف است بازرسیهای فراتر از پادمان از جمله پروتکل الحاقی را کاملا متوقف کند که بر این اساس دوربینهای نظارتی آژانس که در این بازه ۳ ماهه آفلاین بوده به طور کامل خاموش شده و آرشیو این مدت دوربینها پاک خواهد شد.
معاون وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفتوگو با آتلانتیک طی اظهاراتی عجیب گفت: «امیدوارم بتوانیم به پیشرفتهای کافی دست یابیم که بتواند تا برگزاری انتخابات ایران در ماه ژوئن پایدار بماند». وندی شرمن در ادامه گفت: «نمیدانم آیا ما میتوانیم تا ضربالاجل انتخابات آنها در ماه ژوئن به توافقی برای پایبندی در برابر پایبندی و توافقی برای ادامه رایزنیهای بعد از آن دست پیدا کنیم یا خیر».
مشخص نیست وندی شرمن و طرف آمریکایی چه پالسی از تیم مذاکرهکننده ایرانی دریافت کردهاند که احیای برجام را به انتخابات داخلی ایران گره میزنند، اگر چه واضح است رویکرد و مواضع غیرملی و خلاف مصالح کشور حسن روحانی و شخص محمدجواد ظریف طی سالهای گذشته با در میان گذاشتن بحثهای داخلی با دشمنان ملت ایران، همچنین گره زدن توافق هستهای به انتخابات ایران و آمریکا، زمینه را برای سوءاستفاده طرف مقابل از فرآیند مذاکرات فراهم کرده است.
مواضع وندی شرمن درباره مذاکرات وین از آنجا حائز اهمیت است که او همان کسی است که در همان آغاز مذاکرات برجامی در کمیته سیاست خارجی سنا طی سخنانی اهانتآمیز گفته بود: ما به دنبال حذف تحریمهای وسیع علیه ایران نخواهیم بود و تنها به ایران فرصت میدهیم برای از بین بردن نگرانیهای ما، مدتی «استراحت» کند.
* تحریمها را حفظ میکنیم!
در شرایطی که عباس عراقچی روز جمعه اظهار کرد اخباری که از سمت آمریکاییها به ما منتقل میشود حاکی از این است که آنها برای بازگشت به برجام جدیت دارند و تا الان اعلام آمادگی کردهاند که بخش بزرگی از تحریمهای خودشان را بردارند، یک مقام آمریکایی پنجشنبهشب گفت، برخی تحریمها که توسط دولت قبلی آمریکا علیه ایران وضع شده و به برجام مرتبط نیست، زیر سوال نخواهد رفت.
به نوشت
عه ما یک بحث و یک جوی توسط رسانههای فارسیزبان غربی و همچنین یکسری رسانههای داخلی که با طرف غربی همسویی دارند آغاز شد که مقصر چالشهای ایران و آمریکا ماییم و مساله هستهای راهحل سادهای دارد و آن مذاکره است که اگر آن را انجام دهیم مساله حل میشود. این جو به نظر من در روند مذاکرات تاثیرات سوء داشت. از طرفی هم این رسانهها فشار میآوردند که باید زودتر توافق حاصل شود. آقای رئیسجمهور نیز از خالی بودن خزانه کشور گفت و اولویت را توافق دانست. همین امر دست طرف مقابل را در مذاکرات پر میکرد و دست طرف ایرانی را خالی.
بخشهایی از ضعفهای برجام به همین دلیل بوده است؛ به دلیل رفتار رسانهها و سیاستمداران داخل کشور که موضع ما را تضعیف کرد. به هر حال به تحلیل شخصی خودم، رهبر انقلاب برجام را پذیرفتند تا انسجام داخلی حفظ شود و همچنین فرصتی بدهند به کسانی که بیش از حد خوشبین بودند که از جانب آمریکایی چیزی به ما در برجام میرسد. آمریکاییها در زمان اوباما به تعهدات خود عمل نکردند. به طور مثال چند نفر از مسؤولان بانکی ۳ کشور اول اتحادیه اروپایی در سفری که به ایران داشتند، در جلسهای که با هم داشتیم گفتند آمریکاییها پیام دادهاند که اگر با ایران همکاری کنید پشیمانتان خواهیم کرد!
این تجربه باعث شد الان هم مردم و هم برخی مسؤولانی که حسن نیت دارند هوشیارتر شوند. همچنین به این دلیل که توافق برجام را داریم، کسی نمیتواند بگوید جمهوری اسلامی مخالف توافق است. در حالت فعلی فقط ایران میگوید این توافق باید اجرا شود. حتی کسانی که غربگرا هستند به صورت علنی نمیتوانند بگویند که غیرمنطقی رفتار میشود. بنابراین الان منطق ما قوی و برای همه روشن است. همچنین قدرت ما در منطقه افزایش پیدا کرده و در طرف مقابل شرایط داخلی آمریکا، موضع آنها را تضعیف کرده است. بنابراین ما در شرایط بهتری سر میز مذاکره قرار داریم. لیکن اقشاری از جریان غربگرا در داخل کشور (همانهایی که در گذشته سنگ برجام را به سینه میزدند) میخواهند از برجام عبور کنیم و امتیازات بیشتر و باجهای ویژهای علاوه بر برجام دهیم. به نظر میرسد بزرگترین کاسبان تحریم این افرادند؛ با یک بازی روانی دلار را بالا و پایین و امید کاذب در جامعه تزریق میکنند. این در حالی است که حرفهای آمریکاییها با این خوشبینیها در تعارض است. یعنی صحبتهای آمریکاییها در بریکینگها و آن چیزی که در رسانههایشان منتشر میشود با آن چیزی که در داخل توسط عدهای گفته میشود متعارض است. آقای عراقچی به طور خاص باید مراقب باشد اگر حرفهای بیش از حد خوشبینانه بزند، آسیبی جدی میتواند به کار و کاسبی و روح و روان مردم بزند که جبرانناپذیر است، بنابراین باید ایشان بیشتر احتیاط کند و مردم را بیخود امیدوار نکند. اگر آمریکا برجام را به طور کامل اجرا کرد و راستیآزمایی را پذیرفت، همگی خوشحال میشویم اما تا زمانیکه به آن مرحله نرسیدهایم، نباید امید کاذب تزریق کرد.
بنده حرفهای آقای روحانی را جدی نمیگیرم ولی آقای دکتر عراقچی که دیپلمات هستند با توجه به مواضعی که آمریکاییها میگیرند، باید محتاطانهتر صحبت کند. وقتی ایشان نیز حرفهای آقای روحانی را تکرار کند، در بازار اثر دارد و اتفاقا میتواند آمریکاییها را جریتر کند، زیرا وقتی میبینند بازار ایران تاثیرپذیر است، این را یک اهرم فشار برای خود در نظر میگیرند و میتوانند با کارهای مختلف روی بازار تاثیر بگذارند. بنابراین آقای عراقچی باید مسؤولانهتر رفتار کند و حرف بزند و کاری نکند که بازار تحت تاثیر مذاکرات قرار گیرد. این گفتوگوها تا به توافق منجر نشود بر اساس معیارهای رهبرانقلاب، هیچ هستند. پس یک حرف اشتباه یا یک خوشبینی بیجا میتواند تاثیرات منفی در کشور به جا بگذارد و به عدهای از مردم ضربه بزند.
من فکر میکنم شرایط فعلی با زمان برجام تفاوت کرده است، از باب اینکه خیلیها دیدند آمریکاییها در جاهایی سر ما کلاه گذاشتند؛ در کاغذ چیزی نوشتند و در عمل کار دیگری انجام دادند. راستیآزمایی از ما خواستند ولی برای خودشان تعریف نشد. به این ترتیب آمریکا در زمان اوباما از این موقعیت بشدت بهره برد. بنابراین فکر میکنم یک عدهای متوجه شدهاند که باید این بار بر سر اجرای توافق سختگیرانهتر برخورد کرد. از طرف دیگر کسی نیز نمیتواند جمهوری اسلامی را متهم کند به اینکه نمیخواهد توافقی باشد. ایران میگوید توافق برجام با تمام ضعفهایی که دارد، باید به شکل کامل اجرا شود و هیچ کس توانایی ندارد این منطق را زیر سوال ببرد. تنها کاری که میتوانند بکنند این است که بخشی از غربگراها به پشتیبانی رسانههای فارسیزبان غربی و سعودی میخواهند برجام را از بین ببرند. یعنی مردم را متقاعد کنند ما باید بسیار بیش از آنچه در برجام توافق کردیم به آمریکاییها متعهد شویم.
نمیتوان با قطعیت گفت رویکرد دولت همان رویک
رد زمان برجام یعنی هر توافقی بهتر از عدم توافق است. اگر آقای عراقچی طبق آن فرمایشات رهبر انقلاب عمل کند (که منطق نیز همین را حکم میکند) خیلی خوب است ولی در سخنانش همیشه مسؤولانه رفتار نمیکند؛ ایشان نباید قبل از قطعی شدن توافق القای خوشبینی کند.
* استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران..
ه پایگاه اینترنتی وزارت خارجه آمریکا، این دیپلمات ارشد آمریکایی که از شرکتکنندگان در مذاکرات وین برای احیای برجام است، در یک کنفراس خبری تلفنی گفت اگر ایران تصمیم بگیرد به برجام بازگردد کار بهسرعت پیش خواهد رفت و عملی شدن آن نیز سریع خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا توافق با ایران به منزله بازگشت به شرایط سال ۲۰۱۸ خواهد بود، گفت: «میخواهم از این فرصت استفاده میکنم تا نکتهای را روشن کنم. در این راستا، مبنای استنادی برخی تحریمها که توسط دولت ترامپ وضع شدهاند را زیر سوال نمیبریم. چیزی که آن را مورد سوال قرار میدهیم این است که آیا آن تحریمها با بازگشت به برجام سازگار هستند یا خیر».
او در ادامه گفت: «اگر معتقد باشیم حفظ یک تحریم با بازگشت به برجام سازگار نیست آمادهایم آن را برداریم اما اگر تصورمان این باشد که حفظ یک تحریم با برجام سازگار است آن را حفظ میکنیم».
وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مقامات آمریکایی درباره جدیت ایران در مذاکرات وین گفت: «سوال اینجاست که آیا ایران متوجه این مساله هست که نمیتوانیم در شرایطی قرار بگیریم که آمریکا کاری بیش از آنچه این توافق طلب میکند درباره رفع تحریمها انجام دهد و ایران کار کمتری برای بازگشت به پایبندی انجام دهد».
این مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره پیشرفت روند مذاکرات وین اذعان کرد: «آمریکا به طور روشن اعلام کرده آماده است چه گامهایی برای بازگشت به پایبندی به برجام بردارد و ایران میتواند از برداشتن تحریمهایی که در خود برجام قید شده بهرهمند شود و مشخصا باید این را بپذیرد. آنها تقاضاهایی را مطرح کردهاند که از آنچه برای بازگشت به تعهدات لازم است فراتر بوده و ما معتقدیم آنها باید با گامهایی که باید برای بازگشت به تعهدات هستهای بردارند، موافقت کنند».او در ادامه گفت: «تا زمانی که بر سر همه چیز توافق صورت نگیرد، هیچ چیزی مورد توافق نیست و این مساله در اینجا هم صدق میکند. در زمینه توافق بر سر تحریمها، گامهای هستهای و همچنین ترتیببندی و جدول زمانی برای اجرایی شدن این گامها از سوی ۲ طرف، کارهای زیادی باید انجام شود».
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه موشکی و حضور ایران در منطقه مدعی شد: «جهان حین انجام مذاکرات ما ساکن نیست. آمریکا برای مقابله با فعالیتهای ثباتزدای ایران و همکاری با شرکا و متحدانمان در این باره به اقدامات لازم ادامه میدهد. متذکر میشوم گفتوگوهای مهمی میان ایران و همسایگانش صورت گرفته و این چیزی است که آمریکا از آن استقبال میکند. اما از نظر رسیدن به تفاهمات گستردهتر، دیدگاه رئیسجمهور [بایدن] همواره این بوده که برجام فقط گام اول است. این گامی ضروری است اما از دید ما استفاده از آن به عنوان بستری برای تقویت توافق نیز امری ضروری است».
سخن این مقام آمریکایی دخیل در مذاکرات درباره تحریمها و مذاکرات حاوی تایید بازگشت گامبهگام و متقابل ایران و آمریکا به برجام است که بارها از سوی عراقچی و دولتمردان تکذیب شده است، همچنین درباره تحریمها نیز گفتنی است ترامپ پس از خروج از توافق و آغاز فشار حداکثری علیه ایران اساسا ماهیت تحریمها را تغییر داده است به این گونه که تحریمهای هستهای و تحریمهایی که در برجام هم قرار بود لغو شوند را با برچسب جدید تروریسم شناساسی کرده است و مسالهای که آمریکاییها مبنی بر تعلیق تحریمهای ناسازگار با برجام عنوان میکنند یک فریب آشکار برای حفظ بخش عمده تحریمها و حفظ شاکله آنهاست.
* تحریم همزمان با مذاکره!
وزارت دادگستری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد یک شهروند ایرانی را به دلیل آنچه نقض تحریمها علیه ایران خوانده شده محاکمه کرده است. مطابق این بیانیه هیات منصفه یک دادگاه فدرال یک شهروند ایران به همراه ۲ نفر دیگر را به نقض قانون «ممنوعیت تجارت با ایران» متهم کرده و مدعی شده آنها تلاش کردهاند قطعات دارای کاربریهای دوگانه به ایران ارسال کنند. طبق ادعای وزارت دادگستری آمریکا این شهروند ۳۹ ساله ایران به نام «مهرداد انصاری» با کمک یک ایرانی دیگر و یک شهروند تایوان بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ با انجام بیش از ۱۲۵۰ معامله برای اکتساب بیش از ۱۰۵۰۰۰ قطعه به ارزش ۲۶۳۰۸۰۰ دلار تلاش کردهاند.
قوانین آمریکا صادرات، بازصادرات، فروش یا عرضه مستقیم یا غیرمستقیم فناوریها یا کالاهای آمریکایی به ایران را ممنوع میکند. دادگستری آمریکا مدعی شده متهمان بدون کسب مجوز از دولت آمریکا ۵۹۹ معامله با ۶۳ شرکت آمریکایی انجام دادهاند. حکم این شهروند ایرانی قرار است روز اول سپتامبر صادر شود. دیگر متهم این پرونده که شهروند تایوان است سال ۲۰۱۲ به تحمل ۲ سال حبس محکوم شده است. متهم دیگر که شهروند ایران است دستگیر نشده است.
***
مراقب پیوند بازار به مذاکرات باشید
دکتر سید محمد مرندی*: زمانی که مذاکرات برجام در جریان بود، متاسفانه در جام
من با نام @s.nabavian در Instagram هستم. برای دنبال کردن عکسها و ویدیوهای من این برنامه را نصب کنید. https://www.instagram.com/invites/contact/?i=13omgp9goj31o&utm_content=exo1b6s
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سید محمود نبویان: چرا رئیسی؟
گروه سیاسی: عباس عراقچی، رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی در مذاکرات وین طی موضعی سوالبرانگیز گفت ممکن است ایران تمدید همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را در زمینه بازرسی از سایتهای هستهای خود در نظر بگیرد.
به گزارش «وطنامروز»، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «اناچکی» ژاپن در این باره گفت: ایران امیدوار است پیشرفت کافی (در وین) حاصل شود تا به تمدید (توافق با آژانس) نیازی نباشد. وی افزود: اما اگر نیاز شود، ایران در زمان مناسب تمدید را در نظر خواهد گرفت.
طبق گزارش این رسانه، ایران اعلام کرده همکاری خود با آژانس درباره بازرسیهای هستهای را در صورت عدم حصول پیشرفت در گفتوگوها بر سر برداشته شدن تحریمهای آمریکا و سایر مسائل، تا اواخر ماه مه (اوایل خرداد) پایان خواهد داد.
اناچکی ژاپن در ادامه گزارش خود مینویسد: تصور میشود عراقچی و «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دیدار روز پنجشنبه خود در مقر آژانس در وین در این باره گفتوگو کردهاند.
اشاره این رسانه ژاپنی در شرایطی است که عباس عراقچی بعدازظهر پنجشنبه پس از ورود به اتریش برای شرکت در دور جدید مذاکرات، با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مقر آژانس در وین دیدار کرد و نکته قابل تامل این دیدار این بود که از محتوای ملاقات و محورهای مطرح شده در این گفتوگوی دوجانبه هیچگونه خبری منتشر نشد و این دیدار در فضایی اتفاق افتاد که پیش از آن روزنامه والاستریتژورنال گزارش داد هیأتی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی روزهای آینده به ایران سفر میکند.
تیم مذاکرهکننده دولت در مذاکرات احیای توافق هستهای به ریاست عراقچی به سبک و سیاق مذاکرات برجام رویکرد مخفیکاری را در پیش گرفته است و همانطور که روایتهای تیم ایرانی از میز مذاکرات گرند هتل وین مبنی بر رفع تحریمها اختلاف و تضادهای فاحشی با روایت طرف آمریکایی و اروپایی دارد، این بار هم تیم ایرانی ترجیح داد از ملاقات عراقچی و مدیرکل آژانس و قول و قرارهای احتمالی داده شده در این دیدار اطلاعاتی داده نشود و تیم مذاکرهکننده ایرانی تمام توان خود را به تکذیب اخبار موثق شبکه برونمرزی ایران- پرس تیوی- از روند مذاکرات که تاکنون به مذاق دولتیها خوش نیامده است، مصروف کرد.
در عین حال مساله حائز اهمیت در گفتوگوی عراقچی با خبرنگار شبکه ژاپنی این است که معاون سیاسی محمدجواد ظریف بر اساس کدام مجوز و به نمایندگی از چه کسی پالس احتمال و امکان تمدید توافقی-تفاهم موقت ۳ ماهه با آژانس- را میدهد که تصمیمگیری درباره آن حاکمیتی و بر عهده نهادهای عالی از جمله شورای عالی امنیت ملی است؟ افزون بر اینکه این اقدام دور زدن و بلااثر کردن قانون هستهای مجلس- اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران- است که با متوازن کردن معادله هستهای یکطرفه و به ضرر ایران، نقش مهمی در اهرمسازی کشورمان در برابر اهرم فشار طرف مقابل داشته است.
گفتنی است بعد از تفاهم کوتاهمدت و ۳ ماهه سازمان انرژی اتمی ایران با آژانس، رافائل گروسی، مدیر کل این سازمان در گفتوگوهای متعدد رسانهای خود از خاموش شدن دوربینهای نظارتی آژانس در ایران و توقف کامل اجرای پروتکل الحاقی از سوی کشورمان به انحای مختلف ابراز نگرانی کرده است، از جمله اینکه مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه اخیرش با بلومبرگ اظهار کرد نگران است ایران اطلاعات ضبط شده را در صورت عدم توافق بموقع پاک کند و افزود امیدوار است این اتفاق
این شبکه آمریکایی هفته گذشته و پیش از ملاقات عراقچی و گروسی در وین گزارش داد قدرتهای جهانی در تلاشند توافق هستهای با ایران را قبل از موعد پایان توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی احیا کنند. بلومبرگ با اشاره به تایید این مساله از سوی ۲ مقام اروپایی که در میانجیگری روند گفتوگوها در وین مشارکت دارند و به دلیل حساسیت این گفتوگوها خواستند نامشان فاش نشود، هدفگذاری شدن این تاریخ را تایید کرد و به نقل از آنها افزود اگرچه ایران و آمریکا در مسیر توافق پیشرفت کردهاند اما همچنان راه زیادی تا رسیدن به تفاهم باقی است. طبق این گزارش، با نزدیک شدن به ۲۲ مه (اول خرداد) گفتوگوها فوریت یافته است. دامنه نگرانیها از پایان توافق ایران و آژانس البته به واشنگتن هم رسید و جمعه وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در نخستین موضعگیری رسمی خود درباره مذاکرات احیای برجام در وین پس از تصدی معاونت وزارت خارجه با رای سنای آمریکا در گفتوگو با اندیشکده شورای آتلانتیک ابراز امیدواری کرد آمریکا بتواند به تفاهمی در مذاکرات وین دست پیدا کند تا بتوان توافق فنی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را که در پایان ماه جاری میلادی منقضی میشود، تمدید کرد. او گفت: «امیدوارم به تفاهماتی دست پیدا کنیم تا بتوانیم توافق فنی آژانس بین