🔴گفت و گوی مجله سروش (شماره 102 ، خرداد 1360 ) با حضرت آیت الله خامنه ای (۳)
🔸آیت الله خامنه ای مدظله العالی:
«شریعتی برخلاف آنچه گفته می شود درباره او و هنوز هم عده ای خیال می کنند، نه فقط ضد روحانی نبود بلکه عمیقا مومن و معتقد به رسالت روحانیت بود، او می گفت که روحانیت یک ضرورت است، یک نهاد اصیل و عمیق و غیرقابل خدشه است، و اگر کسی با روحانیت مخالفت بکند یقینا از یک آبشخور استعماری تغذیه می شود، این ها اعتقادات او بود در این هیچ شک نکنید این از چیزهایی بود که جز معارف قطعی شریعتی بود اما درمورد روحانیت او تصورش این بود که روحانیون به رسالتی که روحانیت بر دوش دارد بطور کامل عمل نمی کنند.
در اینجا هم یک خاطره ای نقل می کنم برای شما در سال 47 یعنی سال آخر عمر جلال آل احمد.
مرحوم آل احمد آمد مشهد، یک جلسه مشترکی داشتیم، من بودم، آل احمد بود، مرحوم شریعتی بود و عده ای هم از دوستان مشهدی ما بودند. بحث درباره روحانیون شد، به مناسبت حضور من در جلسه شاید هر کسی یک چیزی می گفت شریعتی یک مقداری انتقاد کرد. مرحوم آل احمد به شریعتی گفت شما چرا (البته با تعبیر حوزه علمیه می گفتند نه روحانیت) از حوزه علمیه اینقدر انتقاد می کنی بیا از روشنفکران خودمان انتقاد کن و مرحوم آل احمد یک دو سه جمله درباره انتقاد و تعرض به روشنفکران گفت، مرحوم دکتر شریعتی پاسخی داد که از آن پاسخ هم می شود درست نقطه نظر او را نسبت به روحانیت و روحانیون فهمید.
او گفت علت اینکه من از روحانیت انتقاد می کنم، از حوزه علمیه انتقاد می کنم این است که ما از حوزه علمیه انتظار و توقع داریم، از روشنفکر جماعت هیچ توقعی نداریم، نهادی که ولادتش در آغوش فرهنگ غربی بوده این چیزی نیست که ما در او انتظار داشته باشیم اما روحانیت یک نهاد اصیلی هست و ما از روحانیت زیاد انتظار داریم و چون آن انتظارات عمل نمی شود به همین دلیل است که انتقاد می کنم.
او معتقد بود که روحانیون به آن رسالت بطور کامل عمل نمی کنند. بر این اعتقاد بود تا سال حدود 51 و نزدیک 52 از آن سال در اثر تماس هایی که دکتر با چهره هایی از روحانیت به خصوص روحانیون جوان گرفت، کلا عقیده اش عوض شد. یعنی ایشان در سال 54 و 55 معتقد بود که اکثریت روحانیت به آن رسالت عمل می کنند و لذا در این اواخر عمر دکتر شریعتی نه فقط معتقد به روحانیت، بلکه معتقد به روحانیون نیز بود و معتقد بود که اکثریت روحانیت در خط عمل به همان رسالتی هستند که بر دوش روحانیت واقعا هست.
البته با روحانیونی که می فهمید که در آن خط نیستند با آنها خوب نبود و شخصا به #امام_خمینی بسیار علاقمند و ارادتمند بود. »
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸شهید بهشتی:
عزیزان! عاشق شوید!
عاقبت ما، با عقل به جایی نمیرسد!
@nabzqalam
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 اگر مدیران هرعرصه از جنس همان عرصه و از خوبها و رتبه اولهای همان عرصه باشند و مشکلات و مسائل آن عرصه را بدانند و وفادار و متعهد هم باشند قطعاً موفق خواهند شد. #علیرضا_دبیر و #هادی_ساعی خود از جنس تکواندو و کشتی بوده و خود مدال المپیک داشتند. خداقوت به پهلوانان عزیز ایران ✌️
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از بینش راهبردی
عزیزی نوشته بودند... اما قالیباف سهمیه تپلی از وزرای معرفی شده گرفت!
عرض کردم او هوش سیاسی بالایی دارد و سیاستِ «واقع بینی» به او آموخته است که برای وضعیت های مختلف «پِلَن B» باید داشت تا اینگونه جهت دهی کند و کار به جایی برسد که شورای راهبری کذایی دور بخورد
نه اینکه فقط یک پلن داشته باشد
آفتاب یا سایه!
موقع انتخابات آفتابی شود و پس از آن به سایه رود
«سیاست واقع بینانه»، «آفتاب و سایه» یا «سفید و سیاه» نیست
گاه وضعیت «ابری و طوفانی» یا «برفی و بارانی» می شود
یعنی نه آفتابی است نه سایه!
اینجاست که باید هنر داشت و این هنر در کتابخانه به دست نمی آید
سیاست علم و هنر است
این هنر در میدان عمل و با آزمون و خطا به دست می آید.
@Binesh_Rahbordi
هدایت شده از آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
#اطلاعیه
◼️ إنّا للّه و إنّا إلیه راجعون
« كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنا تُرْجَعُونَ»
در ایام عزای آل الله «علیهم صلوات الله» و سوگوارۀ اسارت خاندان رسالت و حریم حضرت صدیقه طاهره «علیها السلام»
ارتحال بانوی پرهیزگار و معلم قرآن و مربی احکام و معارف دینی
"همسر آیت الله العظمی شبیری زنجانی مدّ ظلّه العالی"
که عمری را در راه خدمت به مقام فقاهت و مرجعیت و دستگیری از درماندگان و یادگیری و یاددهی آموزههای دینی سپری کرد را به اطلاع دوستان و محبان اهل بیت «علیهم السلام» میرساند.
مراسم متعاقبا به اطلاع خواهد رسید.
@zanjani_net
🔴حضرت امام ره و بمباران شهرهای عراق
در سالهای دفاع مقدس، سال 65 که جنگ موشکي بين شهرها برقرار شد، صدام شروع به زدن شهرهای ایران کرد.
آن موقع ایران هم تعدادی موشک خریداری کرده بود فرماندهان بسیار به حضرت امام ره کردند که امام اجازه بدهند ما هم شهرهای عراق را به تلافی از حملات صدام با موشک بزنیم؛
امام خمینی (ره) اجازه نداند. گفتند؛ شما مراکز نظامي را بزنيد. توجيه فرماندهان هم اين بود که ميگفتند اين توازن را برقرار نميکند طرف دارد شهر ميزند بايد ما هم شهر بزنيد.
فرماندهان کلي استدلال کردند امام در نهایت فرمودند؛ پس بيابانهاي نزديک شهرها را بزنيد!! فرماندهان گفته بودند چه کاری است در این کمبود موشک بخواهیم بیابان را بزنیم و قیداش را زده بودند.
به نقل از سردار قاآنی حضرت امام ره جمله جالبی فرموده بودند؛
«مردم را نزنيد اين مردم را کار داريد»
👈امروز داریم ثمره این دوراندیشی و التزام حضرت امام به مر احکام اسلام در دوستی دو ملت که اوج آن در مراسم عظیم اربعین حسینی است را مشاهده می کنیم.
#اربعین
@nabzqalam
🔴 آیت الله اعرافی و ارتقای بلند مدیریت حوزه علمیه
🔸چند روز قبل در جلسه ای محضر یکی از اساتید برجسته حوزه بودیم برخی دوستان از مسائل مختلف حوزه انتقاد می کردند.
این استاد معظم فرمودند شما حق دارید که گله مند باشد چون حوزه از مطلوب خود عقب است.
اما همان گونه که بسیاری به جمهوری اسلامی انتقاد می کنند که ضعف ها زیاد است اما توجه ندارند ما از کجا به کجا رسیدیم
همین مساله در مورد حوزه علمیه قبل و بعد آیت الله اعرافی مطرح است.
در مورد جمهوری اسلامی وقتی تحویل گرفتیم سیم خاردار برای مقابله با صدام ملعون نداشتیم و انتقادات مردم به آب شرب و نان نانوایی و کپسول گاز بود!
امروز تمام قدرت ها صف کشیدن و التماس می کنند ایران در حمله به محور شرارت و تباهی بشریت رژیم منحوس اندکی خویشتنداری کند اما ایران اسلامی می گوید نخیر من خواهم زد...
ظرفیت ذاتی انقلاب اسلامی و مجاهدت های فراوان، انتظارات از جمهوری اسلامی را آن قدر بالا برده است که دائما تهران با لندن و پاریس و توکیو مقایسه می شود و نقد می شود !!
👈رسالت مدیریت حوزه علمیه قبل از آمد ایشان_ضمن تشکر از زحمات همه_ عبارت بود از اداره ۲۰۰، ۳۰۰ تا مدرسه علمیه که به موقع امتحانات برگزار شود و کارنامه به دست طلاب برسد و مراسم عمامه گذاری در مدارس برگزار شود و فعالیت هایی از این قبیل ...!
🔹اما با گفتمان و رویکرد راهبردی و کارشناسی که آیت الله اعرافی بر مدیریت حوزه علمیه حاکم کرده است جنس انتقادات این است؛
▪️که چرا از ۲۰۰ رشته تخصصی که نیاز جامعه به ساحت های مختلف علوم انسانی اسلامی را می تواند تامین کند و در این زمینه های گوناگون متخصص تربیت شود و با صدها ساعت کار تخصصی طراحی و راه اندازی شده است مثلا هنوز تعدادی از این رشته ها عملیاتی نشده است !!؟
▪️یا انتقاد می شود درست است که دفتر «فقه معاصر» مجتهدین برجسته و صاحب کرسی حوزه علمیه را سر مسائل اسلام اجتماعی متمرکز کرده است؛ فقه سیاسی، فقه تربیتی، فقه اقتصاد، فقه فرهنگ، فقه پزشکی، فقه بورس، پول، رمز ارز و ...و مطالبه ۳۰ ساله رهبری معظم در زمینه توجه به فقه های مضاف و امتداد علوم اسلامی در جامعه را جامه عمل پوشانده است. اما هنوز در این ساحت ها موضوع شناسی قوی صورت نمی گیرد !!
▪️انتقاد می شود درست است حوزه علمیه در این دوران ارج و قربی در بدنه کارشناسی حاکمیت کشور پیدا کرده است و نهادهای گوناگون برای جلب نظر مدیریت محترم حوزه علمیه جهت همکاری بسیار مشتاق شده اند و تفاهم نامه های گسترده علمی و پژوهشی و... امضا می کنند(یک قلم آن همکاری گسترده حوزه و آموزش و پرورش است ) ولی خب مدیر حوزه علمیه نباید این مقدار خارج از مسئولیت درون حوزوی فعالیت داشته باشد !!!
این استاد محترم ده مورد از این مسائل کلان تحولی را مطرح کرد از جمله به روزرسانی کتب درسی حوزه، ابرپروژه هوش مصنوعی که یک رویا برای کشور است چه برسد به حوزه علمیه که ایشان با جدیت دنبال کرده اند .. !
#فقیه_نواندیش
#مدیر_کارآمد
✍علی امیری
#نبض_قلم👈#عضوشوید
@nabzqalam
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌷 رهبر انقلاب در دیدار اعضای ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد:
🔹بزرگداشت شهدا، زنده نگه داشتن ایستادگی در مقابل جنگ روانی دشمن است
👈 جوانان دوران دفاع مقدس، با تمام وجود در مقابل جنگ روانی دشمن ایستادند
✏️ رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز در دیدار دستاندرکاران ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویر احمد با اشاره به ترفند بدخواهان ایران در ایجاد جنگ روانی و ترس برای به عقبنشینی واداشتن ملت ایران در عرصههای گوناگون، شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با این ترفند خواندند و گفتند: شهیدان با فداکاری و مجاهدت خود در مقابل این جنگ روانی ایستادگی کردند و آن را خنثی کردند . در بزرگداشت آنها نیز باید این حقیقت را برجسته کرد و زنده نگه داشت.
✏️ حضرت آیتالله خامنهای یکی از پایههای اصلی جنگ روانی علیه ملت عزیز و ایران اسلامی را بزرگنمایی از تواناییهای دشمنان خواندند و گفتند: از ابتدای پیروزی انقلاب آنها به شیوههای مختلف به ملت ما تفهیم و القاء میکردند که باید از آمریکا، انگلیس و صهیونیستها بترسید.
✏️ ایشان هنر بزرگ امام(ره) را بیرون راندن ترس از دلهای ملت و خودباوری و اعتماد به نفس دادن به آنها دانستند و افزودند: ملت ما احساس کرد که با اتکاء به نیرو و توان درونی خود قادر به انجام کارهای بزرگ است و دست دشمن آنچنان که وانمود میکند، پُر نیست.
✏️ رهبر انقلاب اسلامی هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد.
✏️ ایشان احساس ضعف و انزوا و تسلیم شدن در مقابل خواستههای دشمن را از آثار بزرگنمایی توان آن در عرصه سیاسی دانستند و افزودند: دولتهایی که با ملتهای بزرگ و کوچک امروز در مقابل خواستههای مستکبران تسلیم هستند، اگر به ملتها و تواناییهای خود تکیه کنند و واقعیت توان دشمن را به دور از بزرگنمایی بشناسند، میتوانند به خواستههای آنها «چَشم» نگویند.
✏️ حضرت آیتالله خامنهای، نتیجه بزرگنمایی دشمن در میدان فرهنگ را نیز احساس انفعال، مجذوب فرهنگ دشمن شدن و تحقیر فرهنگ خود، خواندند و گفتند: نتیجه چنین انفعالی،قبول سبک زندگی طرف مقابل و حتی استفاده از واژگان و تعابیر بیگانه است.
✏️ رهبر انقلاب، شهدا و مجاهدان را عناصر ایستاده در مقابل جنگ روانی دشمن برشمردند و افزودند: باید از جوانانی که بدون احساس ترس و تأثیرپذیری از سخنان دیگران در مقابل جنگ روانی ایستادند، قدردانی کرد و این حقیقت را باید در آثار و تولیدات هنری و بزرگداشتها، مجسم کرد و زنده نگاه داشت.
✏️ ایشان با تأکید بر تولید آثار فرهنگی و هنری درباره شهدا و دفاع مقدس از جمله کتاب و فیلم بهگونهای که تأثیرات ماندگار بخصوص در سبک زندگی مخاطبان و جوانان ایجاد کند، از دستاندرکاران برگزاری این کنگره تقدیر کردند و گفتند: شهادت و فداکاری جوانان یک ملت، ذخیره و پشتوانه بزرگی برای پیشرفت کشور است که باید حفظ و از تحریف یا فراموشی آن جلوگیری شود. ۱۴۰۳/۵/۲۴
💻 Farsi.Khamenei.ir
نبض قلم | علی امیری
🌷 رهبر انقلاب در دیدار اعضای ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد: 🔹بزرگداشت شهدا، زنده نگ
🔸رهبر انقلاب اسلامی:
هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، #غضب_الهی را به دنبال دارد.
@nabzqalam
🔴نام ۳ مرجع تقلید در فهرست ۵۰۰ مسلمان تأثیرگذار جهان در سال ۲۰۲۴
در گزارش سال ۲۰۲۴ میلادی، به ترتیب رهبران جهان اسلام در کشورهای عربستان، ایران، قطر، اردن، امارات، ترکیه حائز رتبههای نخست شدهاند.
رهبر انقلاب حضرت آیتالله خامنهای، در صدر این لیست (دوّمین نفر) جای دارد. در سر لیست امسال نیز با اندک تغییراتی حضرت آیتالله سیستانی نفر یازدهم و سید حسن نصرالله در رتبه۳۱ و مقتدی صدر در رتبه۴٢ ایستادهاند.
همچنین مثل سالهای قبل نام آیتالله جوادی آملی صدر نشین بخش دوم شخصیتهای ویژه جهان اسلام است و پس از ایشان آیتالله محمداسحاق فیاض حائز رتبه ۵۳ این رنکینگ شده است.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، فهرست پانصد مسلمان تأثیرگذار جهان، همه ساله در اوایل دسامبر (آذر) منتشر شد که به معرفی نخبگان جهان اسلام بر طبق شاخصههای مرکز سلطنتی تحقیقات راهبردی اسلام/The Royal Islamic Strategic Studies Centre و مؤسسه آل البیت الملکیه للفکر الاسلامی/The Royal Aal al-Bayt Institute for Islamic Thought :RABIIT در اَمان پایتخت اُردن با مشارکت «دانشگاه جورج تاون» ایالت واشنگتن دی. سی آمریکا میپردازد. این لیست با معرفی مؤثرین افراد جهان اسلام در دو دسته پنجاه نفر برتر و بخش چهارصد و پنجاه نفر بعدی تقسیم بندی شده است.
بنابر اساسنامه و فهرست این مؤسسه که امسال نیز با ده دلار افزایش به قیمت ۴۸دلار و ۵۴ سنت در وب سایت رسمی آن منتشر شد؛ هدف از انتشار آن را آشنایی با فعّالان و کشف نخبگان جهان اسلام معرفی و هر مسلمانی که بیشترین تأثیر بر کشور خود، جهان اسلام و عالم بشریت بگذارد در آن لیست جای خواهد داشت.
عبدالله شلیفر سردبیر این نشریه در این فهرست میکوشد تا چهرههای مطرح جهان اسلام اعم از سیاسیون، عالمان، واعظان، قاریان، آنتی بنیادگرایان، مدیران N.G.O دینی، تاجران، فرهنگ بانان، فعالان اجتماعی، سلبریتیها، ارباب رسانهای را رتبه بندی کند. تغییرات سالیانه افراد برحسب تحولات سالیانه اصلی ترین علت جابجایی این فهرست اعلام و البته از جهات متعددی نیز قابل مناقشهاند. سوگیریهای خاص درباره تعیین معیارها، سبب انتقادهای جدی به این لیست شده است.
در گزارش امسال سیاسیون با اندکی تغییر نسبت به پارسال، به ترتیب رهبران جهان اسلام در کشورهای عربستان، ایران، قطر، اردن، امارات، ترکیه حائز رتبههای نخست شدهاند، که رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدظلّه) در صدر این لیست (دوّمین نفر) جای دارد.
مهمترین تغییر فاحش امسال از منظر این لیست اردنی، عمر بن الحفیظ یمنی است که گوی سبقت را از محمد تقی عثمانی – پدر اقتصاد اسلامی که در ۵ سال گذشته در صدر این فهرست بود – ربود. عمر بن الحفیظ نماینده پر نفوذ یمنی ۵۹ ساله برای نخستین بار به سرلیست اصلی و در کنار سیاسیون جای گرفت. عمر بن حفیظ بنیانگذار مدارس بین المللی «دارالمصطفی للدراسات الإسلامیه» در استان بی آب وعلف «حَضَرمُوت» است که با پذیرش طلابی از سرتاسر عالم، به ترویج اسلام سنتی با چاشنی صوفیانه می پردازد. در سر لیست امسال نیز با اندک تغییراتی حضرت آیتالله سیستانی (دامت برکاته) نفر یازدهم و سید حسن نصرالله در رتبه۳۱ و مقتدی صدر در رتبه۴٢ ایستادهاند. دوئل پارسال بن سلمان ولیعهد عربستان به مرحله تازهای رسیده و العوده امسال بن سلمان را پشت سر گذاشت و پیش از او در دتبه دوازدهم ایستاد. العوده از رهبران جریان الصحوه (بیداری) از سال ۲۰۱۷ تا امروز به اتهام تروریسم و توطئه علیه حکومت مرکزی بازداشت است. زبانِ بازِ او در برابر فتوای آمریکایی «بن باز» مخفیترین دلیل دستگیری اوست. در جنگ عراق و کویت، بن باز در فتوایی سیاسی اجازه داد تا ارتش آمریکا (بخوانید کفار) از خاک عربستان برای حمله به عراق استفاده کند که این فتوا برای جریان صحوه غیرقابل تحمل بود و جریان الصحوه با نقش آفرینی العوده، بن باز را شدیدا متهم کردند و به زندان افتاد. ورود «ابراهیم کالین» رئیس اطلاعات ترکیه با رتبه ۲۶ در کنار نصر با رتبه ۳۶ از اسلام سنتگرا در لیست امسال به چشم می خورد. (ادامه پست بعدی)
@nabzqalam
(در ادامه پست قبل)در لیست ۲۰۲۴ «سیدمحمد نقیب العطاس» – از نسل امام صادق(ع) – مرد برتر جهان اسلام اعلام شد. این اندیشور ۹۲ ساله مالایی از معدود متفکران معاصر است که هنوز دغدغه هایش به صورت آکادمیک وارد پژوهش های ایرانی نشده. بستر منسجم و منظومه وار آرای های فکری او [که ریشه در اسلام سنّتی دارد] توانسته بصورت روشمند به نقد مدرنیته بپردازد. این ویژگی باعث شده که بتوان او را به طیف مترقّیانه از اسلام سنّتی منتسب کرد که مشابه او در شیعه، شهیدین صدر و مطهری اند.
عطاس خیلی دقیق با مبانی و مبادی مدرنیته و تجدّد آشناست و نقد او در مورد ماهیت مدرنیته و تفکیک نرم افزار و سخت افزار آن، حکایت از شناختش از لایه های پیدا و پنهان جوهره تمدّن غرب دارد. از ترجیع بندهای مشهور او این است که «مدرنیته و تمدن غرب شتابان به سوی “شدن” حرکت می کند؛ حال آنکه اول تمدّن غرب باید “بودن” خود را ثابت کند!!!» در اقبال بد شرق جهان اسلام همین عدم شناخت و بررسی منسجم آرای العطاس کافی است که بجاست پژوهشگران معاصر در چند رساله دکتری، آرای او را دقیق تر موشکافی کنند.
امسال بانو «عدنا عدن اسماعیل» زن برتر جهان اسلام شد. این بانوی ۸۶ ساله سومالیایی پرستار، ماما و وزیر سابق امور خارجه سومالی است. مهمترین برگ کارنامه درخشان وی در فعالیت های متمرکزش در مقابله با شیوه های سنتی بهداشت و زایمان در آفریقاست. ورق مهمی از دفتر مبارزاتی او، کارزار فرهنگی اش با ختنه زنان است که علی رغم فتواهای تحریمی مفتیان آفریقا، کماکان در نقاطی از قاره سیاه شایع است. ساخت بیمارستانی مجهز در سرزمین مادری و تأسیس دانشگاهی مدرن در فقیرترین کشور آفریقایی باعث شد که جایزه ۷۰ میلیارد تومانی «بنیاد تمپلتون» را در سال ۲۰۲۳ تصاحب کند. (تمپلتون جایزه گرانقیمت غیر دولتی جهانی آمریکایی است که تنها به تمجید افرادی می پردازد که به دنبال کشف شیوه های جدیدند که باعث تقرب انسان معاصر به خدا و معنویت سکولار می شود.)
کریم آقاخان چهل و نهمین امام شیعیان اسماعیلی نزاری نیز با دو رتبه سقوط نسبت به پارسال حائز رتبه سی و دوم شده است. شیخ چهل و چهارم الازهر «احمد الطیب» نیز با دو رتبه سقوط به جایگاه شانزدهم رسید. امسال نیز مثل سالهای قبل نام حضرت آیتالله جوادی آملی (مدظله) صدر نشین بخش دوم شخصیتهای ویژه جهان اسلام است و پس از ایشان آیتالله محمداسحاق فیاض(مدظله) حائز رتبه ۵۳ این رنکینگ شده است.
@nabzqalam